232
-
#152 Mar bocs, de a fun viccelodest es trefalkozast is jelent, nem feltetlenul kell funnynak lennie.
Javaslom keress elo egy szotart. -
dez #151 OFF
"Ala' PS3 fun modra."
Khmm, esetleg PS3 fan módra. Funny ez a "fun"-ozás. Olyan tipikus keleteurópai. -
#150 Nos, ujabb adalek, most mar Kutaragitol.
http://www.ps3fanboy.com/2006/06/15/kutaragi-hints-at-external-power-supply/
"Ken Kutaragi talked with a Japanese website recently about most of the things you've probably been wondering. He spoke about keeping costs down, heating issues, the Cell and even hinted at including an external power supply for the PlayStation 3.
For starters, he said that reducing the size of the Cell in the future will allow for lower costs (as we've heard already). But he also said that power consumption will be key: "If we can't reduce [power consumption] we will never be able to make the PS3 cheap and small." Well then, for the love of all that's economical, please manage that consumption!
When talking about heating more extensively, he said that "the power supply could almost be sold separately."
Biztos pletyka lesz a kulso tap ?
Ebbol a nyilatkozatbol kitunik, hogy nincs minden rendben jelenleg a Cell-el. -
#149 1.
Azert azt az 500$-os butitott valtozatot ne akard rasozni.
2.
Itt europaban az a 599euro az 775$ vagy behozod 599$+vammal.
Tehat 160K korul lesz csak maga a konzol.
-
#148 Jelenleg is beszelsz ossze-vissza, mivel amit leirtam azok a tenyek.
Elmultak mar vagy lathatoak, mint a kazanokon lathato hutok.Mindenki tudja az aprilisi kiadasrol szolo hazugsagokat, az 299$-os arra vonatkozo hazugsagokat, a kontrollerrol tortent hazugsagokat, a BD mint okfejtes miatti hazugsagokat.
Szoval beszelsz marhasagot.
De a lenyeg az, hogy az elmult nehany nap alatt az en fikazasomon kivul mindossze ez a nagyon mely, adekvalt hozzaszolas szuletett, ervek nelkul.
Pedig a linkedre is olyan dejavu-m van.
Megegyszer idezem neked Feb 20:
"There is no change in our original plan to release the console in spring 2006'' in Japan, said Kei Sakaguchi, a Sony spokesman in Tokyo."
Vegul is februar es aprilis kozott sok ido telik el.
Ennyit arrol, hogy melyik linknek van szerepe, az altalatok kikialltott pletykaknak, vagy a Sony kijelenteseinek
.
Egyiknek sem csak a realisan es logikusan levezetett erveknek.
En azokat szoktam eloterbe helyezni, nem az elfogultsagot.
Vagy nem tetszik a stilusom ?
Nem is annak kell tetszeni, mert a valosag nem az en stilusomtol valosag, hanem a tenyektol.
Mar pedig a tenyek es a logikus gondolkozas engem igazolnak:
Kesedelem a kiadasban, az ar bekalibralasa, a BD mint csuszas valotlansaga. -
#147 Nem lesz 900 dollár.
A 20GB-os 500 Dollár/Euro, a 60 GB-os 600 Dollár/Euro lesz.
Ha kibirod HDMI csati és Memory Stick olvasó nélkül, akkor tökéletesen megteszi az 500 Dolcsis változat is.
Date and Price -
#146 Mondjuk azt bírom, hogy Te jelenleg olyan dolgokat ócsárolsz, amiről sem neked, sem nekem sem senki másnak itt fogalma sincsen. Lehet, hogy 900 dollár lesz a ps3...és az lehet, hogy drága, csak játékra, de viszont azt is vedd észre, hogy így is jóval olcsóbb lesz a blue-ray lejátszóval, mintha egy olyan dvd lejátzsót vennél. Plusz ugyebár lesz benne internet...ingyene online támogatás...médialejátszó, szóval kompletten mindenre használható lesz.
Engem egy csöppet sem zavar, hogy késik, legalább nem adnak ki szart a kezük közül.
Szóval egyelőre kár bármilyen vitát is folytatni, mert semmit nem lehet tudni, hogy mi lesz.
Ha betartják az ígéretek a specifikációkkal kapcsolatban, akkor én tuti vevő leszek rá.... jelenlegi gépemre kb ugyanennyit kellene költenem, hogy a hd minőségű avikat le tudjam játszani....akkor már inkább egy ps3-t veszek.
Szóval mjad ha megjelent, utána lehet szídni, dícsérni...addig meg minden csak találgatáson alapszik..
Ennyi. -
#145 Persze kis csillagom. :P
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=10000080&sid=asbSll.kfEgk&refer=asia
Olvasd el ezt amikor meg telen cafolta a Sony, hogy nem fog kesni a tavaszi kiadas. :PP "Kei Sakaguchi, a Sony spokesman in Tokyo"
Sony azt mond amit akar.
Nezzuk inkabb meg ki frocsog.
Ala' PS3 fun modra. Vajon ki az elfogult ?
Ervek menten levezettem, hogy a PS3 ara kb 600-700 dollar lesz, sok kis monkey egybol elkezdett, makogni, hogy hulye vagyok Unreggel az elen.
Jott a suket dumaval, hogy mert 299$ volt a PS2 akkor a PS3 se lesz 400$nal tobb, meg aki mashogy gondolkozik az hulye es konzol ellenes.
(marcius) Jakuza http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=19565:
"Igaz az 1000dollaros arat en is tulzonak talalom, mint ahogy a 400$-t meg tulontul alacsonynak."
A ketto kozotti 600-700 $-t erzem inkabb realisnak.
"Az tuti valami 9-esre vegzodo szam lesz ahogy en ismerem a kinti arakat."
S lasd az elvakult konzol ovisok a hulyek, mert nem nekik volt igazuk, hanem aki realisan gondolkozott.
Tobben megjegyeztuk a kesest, amit en osz vegere prognosztizaltam a tenyek alapjan.
Jott a sok csocselek, Unreggel az elen hogy ok az okosok es nem elfogultak, es aprilisban megjelenik csak Sony titkolozik az ilyen kis apekkal mint te vagy.
(marcius) Jakuza http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=19565 :
"Ilyenkor mar reges-reg bemutatokon demozni kellene a prezentacios anyagokat.
Nos akkor hol vannak ? Megiscsak egy kemregennyel allunk szemben ?"
"Lesz abbol a tavaszi kiadasbol osz is."
Nos ennyit arrol, ki gondolkozik realisan es ki nem?
A normal felfogasu embereknek mar leesett volna reg, hogy nincs igazuk nem eroltetnek tovabb, azt, hogy mert elfogult vagy gyulolkodo stb, kozben aki elfogult es gyulolkodo a realitasokkal szemben az ilyen kis ovis szinten gondolkodok mint te. :P -
#144 Hmm....talán mert kicsit elhamarkodottan rákaptak egy kacsa hírre :DD -
#143 Jah alattam már belinkelték. Néztem is, mitől kussolt el a PS ellenes csőcselék. :))) -
#142 A HIVATALOS cáfolat.
Jakuza majmok makogása nem hallatszik az égig. Sony gyűlölő banda... Elvakultan fröcsögő szánalomnép. -
#141 Ennyit erről a hírről...
LOL -
#140 Hat vazz, hogy ennyire primitiv PS3 funnyk hogy lehetnek.
Azt jon a kovetkezo elvakult monkey, aki jon a suket szoveggel, rajtad kivul mindenki erti.
A penzugyi ellemzok is ertik, ja csak pont forditva irjak mint te aki nem lat ki a fejebol mert egy PS3 makett lebeg a szeme elott.
Oreg ertsd mar meg, hogy a konzol maga veszteseges, iagzabol a jatekeladas szamit.
Annak meg 6szoros eladasa van az unnepi szezonban, tehat hatszoros bevetel.
Hajadra kenheted a konzol eladast, mert az veszteseges.
Ha mondjuk eladsz nyitaskor oktoberben 1 millio konzolt es 3 millio jatekot, de unnepekkor meg eladsz 3 millio jatek helyett 18 milliot, ennyi a kulonbseg.
Igaz valoszinuleg matekbol fel lehettel, mentve ha a szamok kulonbseget sem veszed eszre.Raadasul az semi gaz amit irsz mert a konzol eladas is megnovekedik az unnepek alatt. -
REAL_CIÁN #139 Jakuza, látszik, hogy nem akarod elfogadni amit a másik próbál megértetni veled, érdekes, rajtad kívül mindenki érti.
Tegyük fel a kezdetekben legyártanak 2 millió PS3-at. A kereslet olyan nagy, hogy így is-úgy is pillanatok alatt el fogják kapkodni. Ennek semmi köze a karácsonyhoz, ez ugyanúgy és ugyanannyi idő alatt elfogyna, ha húsvét, vagy boldogasszony, vagy ha május elseje lenne.
Lejjebb belinkelték neked a PS2 induló eladási adatokat, amelyek májusiak. UGYANEZT a mennyiséget adták volna el karácsonykor is, mert egyszerüen nem volt több, ennyi az induló készlet.
Ugyanez volt a 360-nal is. Karácsony után is ugyanolyan ütemben fogyott, mint karácsonykor, ezt mivel magyarázod?
Bazz, ha most sem érted, akkor kénytelen vagyok feltételezni, hogy értelmi fogyatékos vagy. -
#138 Biztos hogy nem mivel egyertelmuen kimutathatoak a szezonalis hatasok a piacon.
A masik fele, pedig szinten nem, mert semmi kifogas nincs az irasban, csak pusztan a tenyek.
A te irasodban meg egy fia erv sincs csak marhasag, ha "az ekszerteknosodnek lenne garatja kepes lenne beszelni" szintu. -
Caro #137 Nem feltétlen.
Ha abból indulunk ki, hogy ezek a hatások szuperponálhatóak, márpedig nagy valószínűséggel azok, akkor több megy el, ha minél előbb adják ki.
Sőt!
Szerintem a start és az ünnep együttes hatása kisebb is lehet, mint ha külön-külön hatnának. -
Caro #136 Néha nem emberközeli módon fogalmazok, de szerintem azért a többségnek lejött, hogy csak azt akartam mondani, hogy ez kifogás, és nincs valódi alapja. -
#135 Sok koze volt a valaszodnak, ahhoz amit irtam. Kerj egy Bartok nagylemezt. -
#134 Mindegy mit irtal mert konzoloknak ugyanez a helyzet.
Nagyobb a vasarlasi kedv az unnepek alatt.
Kar ragodnod ezen, ez bizonyitott teny.
Nem veletlen eppen a kijelentesem, ha kiadjak unnepek elott a 1 honappal a konzolt, akkor a kiadas es unnepi szezon alatt tobbet adnak el.
Ha csuszik mondjuk februarra a kiadas akkor, mindossze a kiadasi idopont marad.
Mit nem lehet ezen erteni es miert kell egybol ellenkezni a valosagon ? -
#133 "Az unnepi szezonban 6szoros az eladasa a konzoljatekoknak."
Te nem érted, hogy én miről beszélek. Konzol LAUNCH-ről írtam, ami a PS3-nál a mostani karácsonykor esedékes. Mivel a launch mennyiség mindig azonnal elfogy, tekintet nélkül az időpontra, így semmi jelentősége, hogy az ünnepek alatt vagy később debütál.
Egy piacon levő konzolnál már valóban számít a karácsony, de egy startoló konzolnál nem.
Lásd a Japán PS2 startot, márciusban (!!) indítottak, mégis elment 1 hónap alatt 1.4 millió, vagyis az összes.
Cumulative Production Shipments of Hardware / PlayStation2
2000/03/06 720,000 units (Japan only)
2000/03/15 1 million units (Japan only)
2000/03/31 1.41 million units (Japan only) -
Caro #132 Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy Japánban csak azért nem fogy az X360, mert a földrengések miatt nem mernek kimenni az utcára. -
#131 Latom sose neztel meg eladasi adatokat.
Az unnepi szezonban 6szoros az eladasa a konzoljatekoknak.
Tehat hulyesegeket beszelsz.
Az eladasi listak szinten csusztatas, mert a jatekok szamitanak nem a konzol, foleg miutan a 1/4-be kerul a PS2 kint, amibol tulkinalat van az Xbox360-hoz meg alig lehet hozzajutni.
Nezzuk talan meg a Majusi jateklistakat.
1
New Super Mario Bros.
Publisher: Nintendo Developer: Nintendo
Platform: DS Category: Platformers
2 Dance Dance Revolution: Mario Mix
Publisher: Nintendo | Platform: GC | Category: Rhythm Games
3 Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter
Publisher: Ubisoft | Platform: X360 | Category: Tactical Shooters
4 Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day
Publisher: Nintendo | Platform: DS | Category: Miscellaneous
5 The Elder Scrolls IV: Oblivion
Publisher: 2K Games | Platform: X360 | Category: Role-Playing
6 The Elder Scrolls IV: Oblivion - Collector's Edition
Publisher: 2K Games | Platform: X360 | Category: Role-Playing
7 Rockstar Games Presents Table Tennis
Publisher: Rockstar Games | Platform: X360 | Category: Other Sports Games
8 Madden NFL 06
Publisher: EA Sports | Platform: X360 | Category: Football
9 Call of Duty 2
Publisher: Activision | Platform: X360 | Category: First-Person Shooters
10 Kingdom Hearts II
Publisher: Square Enix | Platform: PS2 | Category: Role-Playing
Pedig aztan sokkal olcsobb a PS2 jatek, megis nem azok adjak az eladasok sulyat, tehat teves a megallapitasod.
-
dez #130 Na, én meg azt próbáltam leírni, hogy szerintem analógon is jöhet progresszívben. Egyébként már a PS2 is tudott 720p-t... (De csak kevés game támogatta.) -
#129 Annyira nem félteném a Sonyt a helyedben, azok az elemzők azt is jósolták, hogy az X360 az USA-ban le fogja taszítani a PS2-t a trónról, ehelyett még mindig magasan vezet a PS2. Májusi eladások:
USA May 2006
PS2 = 231,616
Xbox 360 = 220,877
PSP = 159,659
GBA = 152,023
NDS = 145,930
GameCube = 33,040
Xbox = 26,353
Szóval nehogy azt hidd, hogy a játékosokat érzékenyen érintik a negatív hírek a -1 SPE-ről meg az esetleges Cell olvasási sebességről és egyebekről, mert a többség magasból tesz rá, azt sem tudják mi az.
Az egy dolog, hogy mi itt elvitatkozgatunk, de a maradék 90% a játékokat nézi és nem érezne csalódást akkor sem, ha a Cell 1GHz-en futna. Túlságosan messzemenő következtetéseket vonsz le fóruminformációkból, a konzolpiac nem így működik. -
#128 "Marpedig kozel sem lesz olyan, mint amit maguk az elemzok es rajongok vartak"
Ez így elég korai kijelentés, nem gondolod?
"Nem veletlenul eroltetik most azt, hogy a karacsonyi nagyszezon kornyeken ki tudjak adni."
Az első 1 millió darabot szilveszter éjszakáján is eladnák, vagy a nyár közepén. Amikor egy konzol kijön, nem azért veszik, mert karácsony van, hanem mert arra várnak évek óta, így teljesen mindegy, mikor startolnak. Éppen ezért soha sem értettem, miért eröltetik a karácsonyi startokat, Japánban pl. a legtöbbször év elején debütálnak és ugyanúgy elfogy minden. -
#127 Itt nem az a lenyeg, hogy sikeres lesz e vagy sem, hanem hogy mennyire.
Marpedig kozel sem lesz olyan, mint amit maguk az elemzok es rajongok vartak. (azota mar az ellemzok is valtoztattak a nezetuket)
A tul kesoi nyitas leszukitette a nyeresegi hanyadosokat.
Nem veletlenul eroltetik most azt, hogy a karacsonyi nagyszezon kornyeken ki tudjak adni.
De ott a kisordog, ami nem alszik.
Tovabbi problemak jonhetnek elo, akkor csuszhat a kiadas is es az mar akkora anyagi veszteseget fog okozni a Sonynak, hogy konnyen elvesztheti az MS konzoljaval szemben az oriasi elonyet.
Sot, mar most is fog belole veszteni, ha minden rendben lesz es ki tudjak adni rendesen tel elejen a konzolt. -
muerte2 #126 Lám lám. :D Sok sony fan. Hogy fröcsögtek mikor a BOX-okkal gondok voltak az elejné. Erre mit ad isten a SONY gépéről már megjelenés előtt 2olyan cikket is olvashattam, ahol a gép és a controller hibáiról van szó. A Gépet ráadásul még butítják is. Hmm Hmm seki ne értse félre mert nem örülök annak hogy nem tökéletes a gép, de gondolom, hogy sko fröcsögő emberkének kicsit betört a feje. Gondok ugye mindíg vannak és jellemzően így indulnak a konzolok, mindíg van az elején valami bibi. -
#125 Nem keverek én semmit, csak még azt sem tudom, hogy egy cipőben evezünk vagy sem, mert hogy marhára nem tudom eldönteni, hogy mit akarsz ezzel az egésszel?
Mert hogy ugye nem válaszoltál a kérdéseimre.
Igen nem szép hogy a Sony lop, de egyrészt mit vársz tőle, másrészt ehhez miköze annak, hogy a valóban tehetséges emberek által szívvel lélekkel összerkott, sok tekíntetben tényleg forradalmi PS3 mennyire lesz jó, vagy rossz?
Én is örülnék, ha szaré' húgyé' kapnék űberszuper HW-t, de sajnos annyira a cég vezetése se hüle, meg annyira a Sanyi sincs eleresztve.
Szal 3-adszor is megkérdem, szal szerinted a PS3 egy szar gagyi dolog lesz, és piacilag is bukás?
(Megsúgom, szerintem nem)
;) -
Caro #124 Arra gondol, hogy Y-U-V-on vagy R-G-B-n jön ki. -
#123 Azért analóg interfész használata esetén ott lesz egy D/A és egy A/D konverzió, egyik sem tesz jót a jelnek... -
#122 "mert valszeg az analóg jel sem sima antenna kimeneten jön ki belőle, hanem színekre bontva, audio-tól elkülönítve."
Mi van ? -
#121 Te itt kevered a fazont, massal.
Olyan elvekkel takarozol, aminek ehhez semmi koze.
Azert mert mas is lop, neked is azt kell csinalni ?
Ez nem erv. -
#120 Bocsesz az I lemaradt.;)
Azt próbáltam leírni hogy ugyan azt a max felbontást amit a HDMI digitálisan progresszivan tud, az olcsóbbik PS3 verzió, analógban és interlészben nyújtja.
Csak szerintem a kettő között nem lesz lényeges különbség, mert valszeg ilyen felbontásban mindenki vagy LCD-n, vagy 100Hz-es tv-n, vagy akármin fogja nézni (szal az interléc kérdés kiesik) az analóg/digitális jel között meg nem lesz egetverő különbség, mert valszeg az analóg jel sem sima antenna kimeneten jön ki belőle, hanem színekre bontva, audio-tól elkülönítve. -
#119 Félreértesz!
Én nem vitattam azokat a dolgokat amiket leírsz. Amúgy szerintem is átbaltázás, de én nem igen várok mást egy multitól, mutass egyet amelyik nem vágja át a vásárlókat.
(Azért monnyuk hozzátenném a nyügeidhez, hogy a PS3 hardvere nyílt szabványú felületeken keresztül programozható, szal simán le lehet emulálni akármivel, max sebességben lesznek különbségek, illetve olyan bugokban ami télleg csak a valós HW-el jönnek elő -elvileg)
Viszont még mindíg nem világos mire akarsz kilikadni, ezért megkérdem mégegyszer: szerinted tehát a PS3 szar lesz, és üzletileg is csőd, vagy egy eladható sikeres termék, amivel a vásárlók is elégedettek lesznek? -
#118 Elmeletileg az IBM tablazata alatt lehetne, de ott valami nem kerek.
Szamoljunk 2,8GHz 0.9v SPEnken 2Watt az osszes SPE mukodese kozben max terhelesnel 16Watt+CPE.
Ugyebar a teljes fogyasztasra az IBM a 3,2Ghzes peldanynal adta meg a 27W-43Wattot ezekbol 3Wattos SPE-nkent 24Watt, ami azt feltetelezi, hogy a CPE nem fogyaszthat tobbet itt 19wattnal.
Ugyebar 6watt leesik errol a PS3nal a kevesebb SPEk miatt.
Elmeletileg tehat a legmagasabb fogyasztasa nem lehetne magasabb 37wattnal (ugye itt full terhelesrol beszelunk).
Viszont ezzel a kicsi fogyasztassal nem latnek bazi nagy hutoket vagy csupa hutoracsot.
Tehat valami santit, de majd kiderul mi.
Bar en arra fogadnek, hogy IBM megint fals fogyasztasi adatot adott meg mint a PPC procijaiknal. (970FX)
-
dez #117 Végülis én is csodálkoznék, ha 65 alatt lenne, CPE-vel együtt. -
#116 Tippeljunk ki lesz kozelebb majd a valos ertekhez. :P
En azt mondom, hogy a 27Watt szerintem lesz vagy 65Watt 3,2Ghzen. (es nagyon jo indulatu vagyok, multkor 80at mondtam :P)
-
dez #115 Értsd már meg, hogy az ott nem 1W, hanem inkább 1,8, csak lehagyták a tizedest.
Feszt csak akkor kell emelni, ha alacsonyabb feszen nem megy a cucc. És csak annyit kell emelni, amennyit érdemes. Azaz 3,2GHz-hez max. 1V-ra.
Ezek az adatok csak a SPE-kre vonatkoznak, amik jóval kisebbek, mint a CPE. Az utóbbi egymagában nem keveset fogyaszthat.
Mondjuk nekem is picit hihetetlen, hogy az SPE-k összesen csak ilyen 2xW-ot fogyasztanak, vélhetően full terhelésen értendően. -
#114 Akkor eltolnad a biciklit ? :P -
#113 Ha rokend LOLLERT kaphatnékkk (tudod, a régi sláger). Miért görcsölsz ennyire, hogy fikázd a PS3-mat...?