A Sony a PS3 lebutítása mellett dönthet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ennyi erõvel azt is írhattad volna, hogy Japánban csak azért nem fogy az X360, mert a földrengések miatt nem mernek kimenni az utcára.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

[Jakuza]
Latom sose neztel meg eladasi adatokat.
Az unnepi szezonban 6szoros az eladasa a konzoljatekoknak.
Tehat hulyesegeket beszelsz.
Az eladasi listak szinten csusztatas, mert a jatekok szamitanak nem a konzol, foleg miutan a 1/4-be kerul a PS2 kint, amibol tulkinalat van az Xbox360-hoz meg alig lehet hozzajutni.
Nezzuk talan meg a Majusi jateklistakat.

1
New Super Mario Bros.
Publisher: Nintendo Developer: Nintendo
Platform: DS Category: Platformers
2 Dance Dance Revolution: Mario Mix
Publisher: Nintendo | Platform: GC | Category: Rhythm Games
3 Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter
Publisher: Ubisoft | Platform: X360 | Category: Tactical Shooters
4 Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day
Publisher: Nintendo | Platform: DS | Category: Miscellaneous
5 The Elder Scrolls IV: Oblivion
Publisher: 2K Games | Platform: X360 | Category: Role-Playing
6 The Elder Scrolls IV: Oblivion - Collector's Edition
Publisher: 2K Games | Platform: X360 | Category: Role-Playing
7 Rockstar Games Presents Table Tennis
Publisher: Rockstar Games | Platform: X360 | Category: Other Sports Games
8 Madden NFL 06
Publisher: EA Sports | Platform: X360 | Category: Football
9 Call of Duty 2
Publisher: Activision | Platform: X360 | Category: First-Person Shooters
10 Kingdom Hearts II
Publisher: Square Enix | Platform: PS2 | Category: Role-Playing

Pedig aztan sokkal olcsobb a PS2 jatek, megis nem azok adjak az eladasok sulyat, tehat teves a megallapitasod.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Na, én meg azt próbáltam leírni, hogy szerintem analógon is jöhet progresszívben. Egyébként már a PS2 is tudott 720p-t... (De csak kevés game támogatta.)

UNREG
Annyira nem félteném a Sonyt a helyedben, azok az elemzõk azt is jósolták, hogy az X360 az USA-ban le fogja taszítani a PS2-t a trónról, ehelyett még mindig magasan vezet a PS2. Májusi eladások:

USA May 2006
PS2 = 231,616
Xbox 360 = 220,877
PSP = 159,659
GBA = 152,023
NDS = 145,930
GameCube = 33,040
Xbox = 26,353

Szóval nehogy azt hidd, hogy a játékosokat érzékenyen érintik a negatív hírek a -1 SPE-rõl meg az esetleges Cell olvasási sebességrõl és egyebekrõl, mert a többség magasból tesz rá, azt sem tudják mi az.
Az egy dolog, hogy mi itt elvitatkozgatunk, de a maradék 90% a játékokat nézi és nem érezne csalódást akkor sem, ha a Cell 1GHz-en futna. Túlságosan messzemenõ következtetéseket vonsz le fóruminformációkból, a konzolpiac nem így mûködik.

UNREG
"Marpedig kozel sem lesz olyan, mint amit maguk az elemzok es rajongok vartak"

Ez így elég korai kijelentés, nem gondolod?

"Nem veletlenul eroltetik most azt, hogy a karacsonyi nagyszezon kornyeken ki tudjak adni."

Az elsõ 1 millió darabot szilveszter éjszakáján is eladnák, vagy a nyár közepén. Amikor egy konzol kijön, nem azért veszik, mert karácsony van, hanem mert arra várnak évek óta, így teljesen mindegy, mikor startolnak. Éppen ezért soha sem értettem, miért eröltetik a karácsonyi startokat, Japánban pl. a legtöbbször év elején debütálnak és ugyanúgy elfogy minden.

[Jakuza]
Itt nem az a lenyeg, hogy sikeres lesz e vagy sem, hanem hogy mennyire.
Marpedig kozel sem lesz olyan, mint amit maguk az elemzok es rajongok vartak. (azota mar az ellemzok is valtoztattak a nezetuket)
A tul kesoi nyitas leszukitette a nyeresegi hanyadosokat.
Nem veletlenul eroltetik most azt, hogy a karacsonyi nagyszezon kornyeken ki tudjak adni.
De ott a kisordog, ami nem alszik.
Tovabbi problemak jonhetnek elo, akkor csuszhat a kiadas is es az mar akkora anyagi veszteseget fog okozni a Sonynak, hogy konnyen elvesztheti az MS konzoljaval szemben az oriasi elonyet.
Sot, mar most is fog belole veszteni, ha minden rendben lesz es ki tudjak adni rendesen tel elejen a konzolt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Lám lám. :D Sok sony fan. Hogy fröcsögtek mikor a BOX-okkal gondok voltak az elejné. Erre mit ad isten a SONY gépérõl már megjelenés elõtt 2olyan cikket is olvashattam, ahol a gép és a controller hibáiról van szó. A Gépet ráadásul még butítják is. Hmm Hmm seki ne értse félre mert nem örülök annak hogy nem tökéletes a gép, de gondolom, hogy sko fröcsögõ emberkének kicsit betört a feje. Gondok ugye mindíg vannak és jellemzõen így indulnak a konzolok, mindíg van az elején valami bibi.
NEXUS6
Nem keverek én semmit, csak még azt sem tudom, hogy egy cipõben evezünk vagy sem, mert hogy marhára nem tudom eldönteni, hogy mit akarsz ezzel az egésszel?

Mert hogy ugye nem válaszoltál a kérdéseimre.

Igen nem szép hogy a Sony lop, de egyrészt mit vársz tõle, másrészt ehhez miköze annak, hogy a valóban tehetséges emberek által szívvel lélekkel összerkott, sok tekíntetben tényleg forradalmi PS3 mennyire lesz jó, vagy rossz?

Én is örülnék, ha szaré' húgyé' kapnék ûberszuper HW-t, de sajnos annyira a cég vezetése se hüle, meg annyira a Sanyi sincs eleresztve.

Szal 3-adszor is megkérdem, szal szerinted a PS3 egy szar gagyi dolog lesz, és piacilag is bukás?
(Megsúgom, szerintem nem)
;)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Arra gondol, hogy Y-U-V-on vagy R-G-B-n jön ki.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

asysoft
Azért analóg interfész használata esetén ott lesz egy D/A és egy A/D konverzió, egyik sem tesz jót a jelnek...

/*WTF?!*/

[Jakuza]
"mert valszeg az analóg jel sem sima antenna kimeneten jön ki belõle, hanem színekre bontva, audio-tól elkülönítve."

Mi van ? <#wow1>

[Jakuza]
Te itt kevered a fazont, massal.
Olyan elvekkel takarozol, aminek ehhez semmi koze.
Azert mert mas is lop, neked is azt kell csinalni ?
Ez nem erv.

NEXUS6
Bocsesz az I lemaradt.;)
Azt próbáltam leírni hogy ugyan azt a max felbontást amit a HDMI digitálisan progresszivan tud, az olcsóbbik PS3 verzió, analógban és interlészben nyújtja.
Csak szerintem a kettõ között nem lesz lényeges különbség, mert valszeg ilyen felbontásban mindenki vagy LCD-n, vagy 100Hz-es tv-n, vagy akármin fogja nézni (szal az interléc kérdés kiesik) az analóg/digitális jel között meg nem lesz egetverõ különbség, mert valszeg az analóg jel sem sima antenna kimeneten jön ki belõle, hanem színekre bontva, audio-tól elkülönítve.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Félreértesz!
Én nem vitattam azokat a dolgokat amiket leírsz. Amúgy szerintem is átbaltázás, de én nem igen várok mást egy multitól, mutass egyet amelyik nem vágja át a vásárlókat.

(Azért monnyuk hozzátenném a nyügeidhez, hogy a PS3 hardvere nyílt szabványú felületeken keresztül programozható, szal simán le lehet emulálni akármivel, max sebességben lesznek különbségek, illetve olyan bugokban ami télleg csak a valós HW-el jönnek elõ -elvileg)

Viszont még mindíg nem világos mire akarsz kilikadni, ezért megkérdem mégegyszer: szerinted tehát a PS3 szar lesz, és üzletileg is csõd, vagy egy eladható sikeres termék, amivel a vásárlók is elégedettek lesznek?

[Jakuza]
Elmeletileg az IBM tablazata alatt lehetne, de ott valami nem kerek.
Szamoljunk 2,8GHz 0.9v SPEnken 2Watt az osszes SPE mukodese kozben max terhelesnel 16Watt+CPE.
Ugyebar a teljes fogyasztasra az IBM a 3,2Ghzes peldanynal adta meg a 27W-43Wattot ezekbol 3Wattos SPE-nkent 24Watt, ami azt feltetelezi, hogy a CPE nem fogyaszthat tobbet itt 19wattnal.
Ugyebar 6watt leesik errol a PS3nal a kevesebb SPEk miatt.
Elmeletileg tehat a legmagasabb fogyasztasa nem lehetne magasabb 37wattnal (ugye itt full terhelesrol beszelunk).
Viszont ezzel a kicsi fogyasztassal nem latnek bazi nagy hutoket vagy csupa hutoracsot.
Tehat valami santit, de majd kiderul mi.
Bar en arra fogadnek, hogy IBM megint fals fogyasztasi adatot adott meg mint a PPC procijaiknal. (970FX)

Végülis én is csodálkoznék, ha 65 alatt lenne, CPE-vel együtt.

[Jakuza]
Tippeljunk ki lesz kozelebb majd a valos ertekhez. :P
En azt mondom, hogy a 27Watt szerintem lesz vagy 65Watt 3,2Ghzen. (es nagyon jo indulatu vagyok, multkor 80at mondtam :P)

Értsd már meg, hogy az ott nem 1W, hanem inkább 1,8, csak lehagyták a tizedest.
Feszt csak akkor kell emelni, ha alacsonyabb feszen nem megy a cucc. És csak annyit kell emelni, amennyit érdemes. Azaz 3,2GHz-hez max. 1V-ra.
Ezek az adatok csak a SPE-kre vonatkoznak, amik jóval kisebbek, mint a CPE. Az utóbbi egymagában nem keveset fogyaszthat.
Mondjuk nekem is picit hihetetlen, hogy az SPE-k összesen csak ilyen 2xW-ot fogyasztanak, vélhetõen full terhelésen értendõen.

[Jakuza]
Akkor eltolnad a biciklit ? :P

Dzson
Ha rokend LOLLERT kaphatnékkk (tudod, a régi sláger). Miért görcsölsz ennyire, hogy fikázd a PS3-mat...?

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

[Jakuza]
Lenyegtelen a 3szoros ertek is hatalmas szam azonos feszultsegen.
Es ez valoszinuleg humbug.
27Watt 3,2Ghz-en, kizart.
Lattam dev kitet, belulrol hat mit mondjak. Az inkabb egy gozkazan volt mint 27C.

És ki mondta, hogy az analóg? Az analóggal hasonlítottam össze.

[Jakuza]
HDMI az alapbol digitalis adatatviteli interface, tehat nem analog.

És az 1,2V? Hatásvadászat? :) Akkor már miért nem 1,3? Az már túl feltûnõ lett volna? ;)

Jobban teszed, mert ha a fan vélhetõ helyén fun-it írsz, még azt hiszik, közöd nincs az angolhoz. :P

[Jakuza]
Valasz volt erre "z elso sorozat cell processzor hivatalos orajele 2.4Ghz volt. Minden mas tuning kerdese."

"A HDM és nem HDMI felbontás között meg ha jól tévedek -de majd kijavítasz-csak annyi a különbség, hogy az utóbbi max váltotsoros megjelenítést tud."

Mi az a HDM? :) Azt honnan vetted, hogy a HDMI csak váltottsorosat tud? Mind HDMI-n, mind analógon mehet mindkettõ (interlace és progresszív).

[Jakuza]
Enjoy = szorakozni,elvezni valamit.
Fun = moka, jo szorakozas

De legkozelebb kiddinget,joke,vagy funnyt irok.
Mert nem volt egyertelmu a vicc a funra. Tudod "it's fun".

Nem írtad, hogy a 2,4-et 0,9V-on vetted. Mellesleg az az "1W" nem 1W, mert le vannak vágva a tizedesek. Mivel az az utolsó elõtti "1W" a "2W" alatt, valószínû közel lehet hozzá. És továbbra is értelmetlen az 1,2V 3,2GHz-en, ha egyszer 1V-on is megy, sõt talán 0,9-en is.

"konzol-fun": szórakozás egy konzol segítségével.
"konzol-fan": konzol-rajongó.
Te melyikre gondoltál?

[Jakuza]
Szerintem itt eleg jol lathato, hogy 0,9v 2,4en 1Watt es 1,2V 3,2on 5Watt magonkent.
Legkozelebb probalj ertelmezni.Igaz ezekbol az adatokbol fele sem lehet igaz.
"Tehat nem leszolyan egyszeru a tuning ahogy te elkepzeled"

Itt korai reviziós Cellek mûködtek, nagyobb vonalvastagsággal, kicsit más elrendezéssel.

"1,2 Volton a magonkenti 1 Wattos fogyasztas 5szorosere no 3,2Ghzen a 2,4GHz-hez kepest."

1. Akkor akarnák 1,2 volton járatni, ha pl. 4-4,4GHz között lenne az órajel.
2. ~3W-hoz képest ~5W-ra nõ itt a fogyasztás, ami nem 5x-ös.
3. Ami minket érdekel, az az 1 V. Ott ~2W-ról ~3W-ra emelkedik. De talán elmegy 0,9V-on is.
4. Legközelebb csúsztass kicsit kevesebbet! :)

"Ez a "jóval kevesebbõl" azért kérdéses szerintem, mert ahhoz, hogy képminõségre hozza azt, amit egy PC lazán letesz, azért elkell egy HDTV, márpedig egy PS3 + egy HDTV árából azért elég korrekt kis PC-t lehet összeállítani... :)"

Ez nem fer, mivel egy HDTV nem csak a felbontást hozza, hanem jóval nagyobb méretû is. Ha PC-n akarsz ilyen "nagy élményt", azt is HDTV-re kell kötni. Mellesleg a PS3-at is rákötheted egy monitorra.

[Jakuza]
Oreg en nem foglalkoztam pletykakkal, ha olvasnal leirtam a tenyeket vagy neked pletyka a marciusi megjelenes vagy a dev kitek amik nincsenek veglegesitve ?
Joember ezek mar tenytek nem pletykak.
A 299-399$-os arat meg maga Kaz Hirai nyilatkozta. Ha egyaltalan tudod ki az. Igaz Yenben megemlitve az arat.

UNREG
Mit cáfoljak? Még fél év a megjelenésig, de te az utolsó pletykáról is kész tényként beszélsz.
Majd ha megjelenik, lehet cáfolgatni.

[Jakuza]
Na ha nem tudod azt sem, hogy mi van a devel. kitben, akkor hogy irhatsz le olyat, hogy nem kulonbozik a celhardvertol ?
Szerintem ez nagyobb hulyeseg, mint kesz tenyekrol leirni valamit.
Hiszen kotod az ebet a karohoz annak ellenere, hogy ilyen dolgokkal sem vagy tisztaban, s kozben a masikat akarod ilyen magyarazat menten meggyozni arrol, ami nem is igaz.
ja, hogy utana lelehet irni azt, hogy "Nem tom, hogy van-e RSX a development kitekben, de mint mondtam nem is érdekel.
Akkor meg miert akarod az igazadrol meggyozni az embereket, ha nincs ebben a kerdesben meg ralatasod sem ?
Kb olyan dolog, mint agysebesznek elmagyarazni komuves letedre, hogyan kell a sulcus lunatus-t eltavolitani.

JayDee
Az Xbox360 is szar, meg ez is az lesz. Játszatok Vii vel. Azzal nincs baj, csak az hogy szar.

Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.

[Jakuza]
Hagyjal mar ezekkel a kiemelt hazugsagokkal.
Itt vagy most mutasd meg mi nem igaz amit leirtam ?
Egy topicban sem hallottam meg ervet toled, csak azt, hogy mas mit csinal.
Itt az alkalom, hogy cafold valamelyik megjegyzesemet.

Tudom, olvastam.
De ettõl még nem lett az. (nem a megfogalmazása, hanem a tartalma miatt írtam)

UNREG
Te a másik oldal vagy, aki mind a tíz körmével kapaszkodik az un. "hazugságokba", mintha csak negatívumok lennének a PS3 körül. Csodálkozol, hogy elege van belöled az embereknek? Akárhány PS3 hír van, te jössz és fikázol.
Ha annyira objektívnek tartod magad, miért nem beszélsz az ingyenes onlineról, a mozgásérzékelésrõl, a browserrõl és a többi pozitívumról?

UNREG
"es nincs erved arra, hogy miert nem 299$ lesz az ara a PS3nak ha mar azt igertek"

Ne ferdíts, soha nem igérték, hogy 299 lesz az ára, sõt, soha nem is beszéltek árról. Ha te árat láttál, az találgatás volt, nem hivatalos.

[Jakuza]
Dehogynem lehet imadni a gepeket.
Nem ez a gaz, hanem a szenvedely atcsap, meggondolatlansagba, vagy fogalmazzak ugy hogy az imadat miatt egyaltalan nem tudnak gondolni realisan tenyezokre.
Ezert utaljak azokat az embereket, akik igazat mondjak, mert sokan sertve erzik magukat miatta. Pedig jozanul kell minden helyzetben felmerni a dolgokat.

NEXUS6
Csak tudnám milyen Ti-rõl beszélsz?
Én egyedül vagyok, a saját véleményemet írom, és egy éve is elég kritikus véleményt fogalmaztam meg a Sony-val kapcsolatban.

Nézd, szerintem hülyeség amit csinálsz, olyan dolgot szídni, ami még meg sem jelent, és ráadásul valszeg még a kurtítások után is a kapható legjobb HW lessz a világon!!!
(ouups, most veszem észre ezt a hülyeséget én is el szoktam követni!;) Na mindegy ettõl még hülyeség;)))

Nem tom, hogy van-e RSX a development kitekben, de mint mondtam nem is érdekel.
De szerintem ha egetrengetõ gondok lennének a fejlesztésekkel, akkor olyan hírekkel lenne tele a SG, hogy "Újabb fejlesztõcsapat szünetelteti a PS3 fejlesztéseket"

Ehhez képest viszont volt egy-két játszható demó fázisban levõ játék a legutóbbi nagy shón is, és igazából senki nem panaszkodik, rajtad kívül.

Szal valami fejlesztõ vagy?

Mike
hát igen
az ilyen beszólásokat észre sem kell venni
hát sajnos a ps3-nak is van fan klubja
mondjuk nem értem mit lehet imádni egy gépen, ez olyan mintha valaki imádná a mosógépét, na de hát ez midegy, ha valakinek ez örömet okoz, engem nem zavar

egyébként ez ugyanolyan mint a pc vs konyol
mi jó abban, hogy lefikáziok mindent, és csak az a jó, ami nekem van? nem értem
vegyen mindkettõt és meg van oldva

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

[Jakuza]
Megnezned mi a valasz mondjuk a 46# uzenetre ?
De megnezhetjuk mondjuk az igazi ciankali megjegyzeset es sorolhatnam.
S mind erdekes egy valodi tehat nem kitalalt irasra reagalt.Mert meg azt mondanam, ha nem igy lenne kitalacio, nem lehetne alatamasztani, de nem.
Vagy jonne valami igazi emberi megnyilvanulassal, a duhon kivul, hogy valaki lemert ilyeneket irni.
Hogy na igen ez sajnos kar, hogy igy alakult, valamint nem volt szep a Sonytol, de ha mar igy tortent mindegy.
Mit latsz hurrahangulatot,hogy en amugy is igy akartam es ez kellett nekem amugy is mindegy mi tortent.

Mike
sem hülyének, sem közellenségnek nem mézett senki - szerintem

[Jakuza]
Latod ebben igazat adok.
Abban viszont nem, ha reagal valaki egy negativ cikkre, miert kell egybol hulyenek nezni meg kozellensegnek.
Ugyanugy elkell fogadni nyitott szemmel a negativ dolgokat es nem marhan ugy reagalni, na nem baj ha nem ezt igertek nekunk, mert elfogultak vagyunk atlehet vagni mint sz@#$t a palankon. Nem szamit, hogy 299$ helyett itthon majd 700euro, hiszen PS3, es ha lehet emeljek meg fel 1500-ra.
Egy normal enbernek erre ugy kell reagalnia, hogy kar stb, nem pedig ugy hogy nekem ugyan mindegy es ha valaki felveti ezt az egy nepellenseg.

Mike
ez egy nygaszerü mondta:

jatek a vilag

igaz

Mike
egyébként abban meg tökigazad van, tényleg nem érdekel hány proci van benne, meg micsinál, semmi
beteszem a játékot, megy
ne zúgjon, adjon vmi olyan pluszt amiért megéri megvenni, ennyi
max azon tûnödök el, xbox360 vagy ps3?
persze a pc mellé, mert azt nem kivánom kidobni