A Sony a PS3 lebutítása mellett dönthet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most nem fogom visszakeresni, de véletlenül nem azt írtad, hogy max. 1-2 év, és a game-enginek is többszálúak lesznek, és ez a részegység-különszálúsítás csak egy egyszerû átmeneti megoldás?
"Te megyarázol félre. Pont arról volt szó, hogy a GPU flops nem számít amikor a CPU-n fut a kódunk."
Nem, szó sem volt CPU-ról:
"What about all those Flops?
<...>
Secondly, both floating point power numbers refer to the whole system, CPU and GPU. Obviously a GPU's floating point processing power doesn't mean anything if you're trying to run general purpose code on it and vice versa. As we've seen from the graphics market, characterizing GPU performance in terms of generic floating point operations per second is far from the full performance story."
Mint látod, flopsokról van szó. A general purpose ebben a kontextusban általános számítási feladatokat jelenthet. Itt is tetten érhetõ a csúsztatás a szövegben: úgy próbálják beállítani, mintha a GPU-k ma is fix funkciósak lennének, pedig már jó ideje képesek programok futtatására. Eredetileg shader-programok, de ma már general purpose számításokra is jól használható. (gpgpu.org ugye, már linkeltem)
"Azért elég korlátozottan képes programot futtatni a GPU. Soha nem fogod tudni teljes értékû CPU-ként használni, így nem is lehet az õ flops-át összeadni a CPU-éval."
Értsd már meg, hogy nem teljes értékû CPU-ként akarjuk használni, hanem számításokra. És arra lehet is. Azaz nagyon is ott van a FLOPS. Mellesleg a CPU-k FLOPS-ai nagy részét is a SIMD egységek hozzák, és a GPU programvégrehajtása a SIMD-es. Tehát még ebben is megegyeznek.
"Hanem?"
Szerintem az a cég is fogja forgalmazni. De lehet, hogy nem. Mindegy.
"Ha nem kell indokolni, minek említed? Egyébként meg kell indokolni, mivel a cikk fényében teljesen korrekt megállapítás."
Szerintem meg nem. És már meg is indokoltam, miért gondolom ezt, inkább azzal foglalkozz.
"De nem tudják jól kihasználni. Még jó ideig csak korlátozottan lehet (részletek a cikkben)."
Ez a lustább fejlesztõkre vonatkozik... Vannak kevésbé lusták is.
"A Physx valószínûleg halott, mivel sokkal egyszerûbb és olcsóbb egy második GPU-t használni fizikára, vagy épp a második magot."
Csak kell hozzá egy SLI-s, ill. CrossFire-támogatású alaplap, ami jóval drágább a simánál. És akkor még kell egy 2. videokártya is. Továbbá az ATI ilyen megoldásása csak jövõre jön.
Ezzel szemben az X360-ban ott van a "felesleges" 2. és 3. mag, ütõs VMX egységgel, ha másra nem, a fizikára. És már szoftver-támogatás is van! És PS3-nál is adott a támogatás! Nem hiszem el, hogy évekig ne használnák. Így nem ráális kijelentés, hogy PC-n lesz elõtt elterjedt...
(A Physx pontos teljesítményét nem tudom, de az biztos, hogy egy CPU mag nem ér fel egy GPU (programos) FLOPS-teljesítményéhez.)
"Jelenleg majdnem semmit nem ér a physix (teszteltük). Valószínûleg részben azért, mert sima PCI-on kommunikál, ami túl lassú hozzá. Irgalmatlan mennyiségû kockával tud számolni, de picivel bonyolultabb objektumok esetén már nem gyorsabb a szoftveres megoldásoknál.
PCIe-s is lesz belõle. Vagy talán már van is, nem tudom, kihozták-e már.
"Konkrétan zéró érvet írtál."
Vak vagy?
"Te vagy elfogult. Rengetegen kritizálják az új konzolokat, fõleg azok, akik értenek hozzá, és esetleg már ki is próbálták. Te emg azt hiszed, hogy jobban tudod náluk."
Nem vagyok elfogult. A cikk elfogultsága viszont nyilvánvaló. Az sem csoda, hogy csak a rinyáló fejlesztõk véleményét közlik. Vannak más vélemények is. Persze mások sem azt mondják, hogy totál könnyû kihasználni, de az ellenkezõ irányban sem túloznak ennyire. (Mint írtam, pl. a fizikai API adott, sõt 2-3 szabvány is támogatva van, már csak használni kell.) Én egyrészt más véleményeket is hallok, másrészt nem áll tõlem sem olyan messze a dolog.
Ez az elmélet. A gyakorlat meg az, hogy a konzolokra optimálisabb kód születik. Nézz meg pár mai ps2 játékot... (Mármint a jobbakat, mert mindig lesz gyengébb is.) Most nehogy már meghazudtold ezt, amikor ez közismert dolog, csak ebbõl a cikkbõl "valahogy" kimaradt...
"És nem csak a bonyolultság a probléma. Jópár mást is írtak."
Aminek jó része féligazság.
"Általában igen, de vannak olyan játékok is, amik csúcsgépekre vannak belõve (de elfutnak közepes konfigon is)."
Mondj pár példát! De olyanokat, ahol az alapfunkciók is csúcsgépre vannak belõve! Ne olyat, ahol kikapcsolható effektnek kell a kakaó.
"Másrészt a mostani csúcs gépekkel hasonlították õkat, amik nemsoká átlagosak lesznek. A PS3 még csak fél év múlva jön ki."
November fél év múlva lesz? Szerintem 3 hónap múlva.
Igen kihasználjk. Fizikára, gragfikára, meg ilyenekre. Amiket könnyû leválasztani. De maga a gameengine nagyon nem alkalmas többszálúsításra.
"Ne magyarázd már össze-vissza félre! FLOPS-okról van szó, azaz matematikai számításokról, és a GPU shaderezõi nagyon is szépen alkalmazhatók itt."
Te megyarázol félre. Pont arról volt szó, hogy a GPU flops nem számít amikor a CPU-n fut a kódunk.
"Akkor sem lenne teljesen értelmetlen, ha nem lenne program-futtatási képessége a GPU-knak, de ráadásul van..."
Azért elég korlátozottan képes programot futtatni a GPU. Soha nem fogod tudni teljes értékû CPU-ként használni, így nem is lehet az õ flops-át összeadni a CPU-éval.
"Viszont szerintem az AMD most sem csak egyszerûen gyártókapacitást vesz"
Hanem?
"Minek ezt külön indokolni?"
Ha nem kell indokolni, minek említed? Egyébként meg kell indokolni, mivel a cikk fényében teljesen korrekt megállapítás.
"A konzolokon adott a több-mag, és elõbb-utóbb "kötelezõ" lesz kihasználni (mert mindenki ki fogja)"
De nem tudják jól kihasználni. Még jó ideig csak korlátozottan lehet (részletek a cikkben).
"pl. meg lassan váltanak át, a Physx is nagyon lassan terjed."
A Physx valószínûleg halott, mivel sokkal egyszerûbb és olcsóbb egy második GPU-t használni fizikára, vagy épp a második magot.
Jelenleg majdnem semmit nem ér a physix (teszteltük). Valószínûleg részben azért, mert sima PCI-on kommunikál, ami túl lassú hozzá. Irgalmatlan mennyiségû kockával tud számolni, de picivel bonyolultabb objektumok esetén már nem gyorsabb a szoftveres megoldásoknál.
"Dehogynem."
Konkrétan zéró érvet írtál.
"Csak te is PC-elfogult vagy..."
Te vagy elfogult. Rengetegen kritizálják az új konzolokat, fõleg azok, akik értenek hozzá, és esetleg már ki is próbálták. Te emg azt hiszed, hogy jobban tudod náluk.
Igen, csakhogy egy ilyen komplikált cuccost kitanulni évekbe telik. Közben a PC-k beg fejlõdnek. És nem csak a bonyolultság a probléma. Jópár mást is írtak.
"PC esetén 1000+1 különféle konfiggal kell számolni. A gyengébb konfigok jelentik az alapot, amit kiegészítenek pár extrával a komolyabb konfigok részére"
Általában igen, de vannak olyan játékok is, amik csúcsgépekre vannak belõve (de elfutnak közepes konfigon is). Másrészt a mostani csúcs gépekkel hasonlították õkat, amik nemsoká átlagosak lesznek. A PS3 még csak fél év múlva jön ki.
Uhh, te úgy beszélsz, ahogy a szél fúj! Pár napja még azt bizonygattad, hogy hamarosan a játékok is kihasználják majd a többmagú procikat, nincs abban semmi ördöngõsség...
"Itt arról van szó, hogy a GPU teljesítménye nem számít, ha a kódunk a CPU-n fut."
Ne magyarázd már össze-vissza félre! FLOPS-okról van szó, azaz matematikai számításokról, és a GPU shaderezõi nagyon is szépen alkalmazhatók itt.
"Ezért értelmetlen a CPU és a GPU teljesítményét összeadni. Majdnem olyan, mintha a litert a kilóval adnád össze."
Akkor sem lenne teljesen értelmetlen, ha nem lenne program-futtatási képessége a GPU-knak, de ráadásul van...
"De az AMD CPU marad, AMD logóval. Az AMD csak gyártó kapacitást vesz. Viszont a konzolok esetén a legyártott CPU-k felett az AMD nem rendelkezhet, csak licensz díjat kap utánuk. Tehát nem mondhatja a Sony-nak vagy az MS-nek, hogy most inkább ne a konzoljaikba rakják a procit, hanem adják pl. a Dell-nek, mert az most épp többet fizet értük."
Az elsõ az igaz, bár érdekes megállapodásokat lehet kötni. Viszont szerintem az AMD most sem csak egyszerûen gyártókapacitást vesz (mint pl. a GPU gyártók attól a tajvani cégtõl, most nem jut eszembe a neve), szóval szerintem lesz valamennyi mozgástete az AMD új partnerének.
"Sezretem, amikor ilyen részletesen indoklod a válaszodat."
Minek ezt külön indokolni? A konzolokon adott a több-mag, és elõbb-utóbb "kötelezõ" lesz kihasználni (mert mindenki ki fogja), pl. meg lassan váltanak át, a Physx is nagyon lassan terjed.
"Naszóval, igazából semmit sem cáfoltál meg a cikkbõl."
Dehogynem. Csak te is PC-elfogult vagy...
PC esetén 1000+1 különféle konfiggal kell számolni. A gyengébb konfigok jelentik az alapot, amit kiegészítenek pár extrával a komolyabb konfigok részére, ne panaszkodjon a vevõ, hogy nem kap semmi pluszt a ráfordításokért cserébe.
Épp nemrég beszélt errõl több játékkészítõ.
Kérdés, most kiket kérdeztek, talán a portást.
"While the developers we've spoken to agree that heavily multithreaded game engines are the future, that future won't really take form for another 3 - 5 years." - Ó, hát persze..."
Ha láttál volna már gameengine-t, akkor nem csodálkoznál ezen. Ezek tipikusan rengeteg sok különbözõ, de nagyon szorosan összefüggõ részbõl állnak. Ez pontosan az a fajta feladat, amit rettenetesen nehéz párhuzamosítani. Sokáig csak a nagyobb részeket fogják lekapcsolni (pl. fizika, AI, útkeresés). Másrészt a gameengine maga nem túl sok procit eszik, mivel a render-nek rengeteg sok idõ kell. Nálunk most épp 80-95% CPU-t eszik a render, és a maradék a gameengine.
"Obviously a GPU's floating point processing power doesn't mean anything if you're trying to run general purpose code on it and vice versa."
Itt arról van szó, hogy a GPU teljesítménye nem számít, ha a kódunk a CPU-n fut. Ezért értelmetlen a CPU és a GPU teljesítményét összeadni. Majdnem olyan, mintha a litert a kilóval adnád össze.
"Ugye az AMD nem kezdte most se együtt gyártani a CPU-it egy partner-céggel..."
De az AMD CPU marad, AMD logóval. Az AMD csak gyártó kapacitást vesz. Viszont a konzolok esetén a legyártott CPU-k felett az AMD nem rendelkezhet, csak licensz díjat kap utánuk. Tehát nem mondhatja a Sony-nak vagy az MS-nek, hogy most inkább ne a konzoljaikba rakják a procit, hanem adják pl. a Dell-nek, mert az most épp többet fizet értük.
"Aha, ez is teljesen biztos..."
Sezretem, amikor ilyen részletesen indoklod a válaszodat.
"Naszóval, az Anandtech-bõl a PC-üzletben érdekelt szólt."
Naszóval, igazából semmit sem cáfoltál meg a cikkbõl.
Egyáltalán nem hülyeség összehasonlítani, hiszen egyrészt ellenfelek lesznek a piacon, másrészt mindkettõt emberek programozzák (sok esetben ugyanazok). Tehát nagyon fontos, hogy melyikbõl mit lehet kihozni adott költségvetéssel és határidõvel.
"While the developers we've spoken to agree that heavily multithreaded game engines are the future, that future won't really take form for another 3 - 5 years." - Ó, hát persze...
"Obviously a GPU's floating point processing power doesn't mean anything if you're trying to run general purpose code on it and vice versa." - Aha, doesn't mean anything... Elég csak a gpgpu.org-ra nézni... (Kötekedõknek: még csak nem is general purpose kódról van szó a szövegben, hanem fpu kódról.)
"We seriously doubt that either AMD or Intel would be willing to grant them the right to make Pentium 4 or Athlon 64 CPUs" - Ugye az AMD nem kezdte most se együtt gyártani a CPU-it egy partner-céggel... (De.)
"Consoles will help accelerate the transition to multithreaded gaming, but it looks like it will take PC developers to bring about real change in things like game physics, AI and other non-visual elements of gaming. - Aha, ez is teljesen biztos...
Naszóval, az Anandtech-bõl a PC-üzletben érdekelt szólt.
Nos, totál hülyeség 1:1-ben összehasonlítani õket, és aki kicsit is ért a témához, tudja miért...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu
De azert ez felveti azt, hogy melegedik azert az a Cell benne rendesen mert az elmeleti 27C foknal eleg lenne egy sima kismeretu venti.
De gondolom a 2007es 65nm atallasnal javulni fog a helyzet.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu
Persze azt csinálsz, amit akarsz, de az angol anyanyelvûek számára is egy fun lesz a dolog.
Ajánlok egy jobb szót helyette: fanatic. Ezt félreérteni sem fogják.
Attol valaki rajongoja valaminek, az nem tetelez fel feltetlenul szemellenzoseget.
Tehat nyugodj bele, ha en ezt az ironikus megjegyzest teszem az olyan emberekre, akik minden badarsagot elhisznek es hirdetnek, a realis megkozelitesen kivul.
Trehat ha nem haragszol ugyanugy fogom hasznalni ezekutan is.
Amugy nem erre kene megjegyzest tenni, hanem az ujabb felvetett kerdesekre.
Amugy nezz csak ide.
Javaslom a 6-os pontot.
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=fun
Ez egy elég erõltetett dolog.
A jatek kiadasban 6szoros bevetel, mint egy szimpla honapban, tehat ha ez kiesik, olyan mint ha 6 honap bevetele kiesne.
A kiejtesben teljesen ugyan az az athallas. Pontosan az elvakult PS3 rajongokra ertettem.
Tehat aki megakarja erteni az ironiat a PS3 "fun"-ra, az megerti.
Vagy leírva láttad? Én is láttam 1x-2x, és naná, hogy magyar volt a user. 😛
Vagy ha biztos vagy benne, hogy fun, akkor elmondanád, mit jelent az, hogy "PS3 fun módra"?
Tudod mennyi állat vásárol új TV-t meg DVDrekordert és hasonlókat a szaros WB miatt?
Akkor nehogy már a karácsony ne számítson.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Javaslom keress elo egy szotart.
"Ala' PS3 fun modra."
Khmm, esetleg PS3 fan módra. Funny ez a "fun"-ozás. Olyan tipikus keleteurópai.
http://www.ps3fanboy.com/2006/06/15/kutaragi-hints-at-external-power-supply/
"Ken Kutaragi talked with a Japanese website recently about most of the things you've probably been wondering. He spoke about keeping costs down, heating issues, the Cell and even hinted at including an external power supply for the PlayStation 3.
For starters, he said that reducing the size of the Cell in the future will allow for lower costs (as we've heard already). But he also said that power consumption will be key: "If we can't reduce
When talking about heating more extensively, he said that "the power supply could almost be sold separately."
Biztos pletyka lesz a kulso tap ?
Ebbol a nyilatkozatbol kitunik, hogy nincs minden rendben jelenleg a Cell-el.
Azert azt az 500$-os butitott valtozatot ne akard rasozni.
2.
Itt europaban az a 599euro az 775$ vagy behozod 599$+vammal.
Tehat 160K korul lesz csak maga a konzol.
Elmultak mar vagy lathatoak, mint a kazanokon lathato hutok.Mindenki tudja az aprilisi kiadasrol szolo hazugsagokat, az 299$-os arra vonatkozo hazugsagokat, a kontrollerrol tortent hazugsagokat, a BD mint okfejtes miatti hazugsagokat.
Szoval beszelsz marhasagot.
De a lenyeg az, hogy az elmult nehany nap alatt az en fikazasomon kivul mindossze ez a nagyon mely, adekvalt hozzaszolas szuletett, ervek nelkul. <#hehe>#hehe>
Pedig a linkedre is olyan dejavu-m van.
Megegyszer idezem neked Feb 20:
"There is no change in our original plan to release the console in spring 2006'' in Japan, said Kei Sakaguchi, a Sony spokesman in Tokyo."
Vegul is februar es aprilis kozott sok ido telik el.
Ennyit arrol, hogy melyik linknek van szerepe, az altalatok kikialltott pletykaknak, vagy a Sony kijelenteseinek
.
Egyiknek sem csak a realisan es logikusan levezetett erveknek.
En azokat szoktam eloterbe helyezni, nem az elfogultsagot.
Vagy nem tetszik a stilusom ?
Nem is annak kell tetszeni, mert a valosag nem az en stilusomtol valosag, hanem a tenyektol.
Mar pedig a tenyek es a logikus gondolkozas engem igazolnak:
Kesedelem a kiadasban, az ar bekalibralasa, a BD mint csuszas valotlansaga.
A 20GB-os 500 Dollár/Euro, a 60 GB-os 600 Dollár/Euro lesz.
Ha kibirod HDMI csati és Memory Stick olvasó nélkül, akkor tökéletesen megteszi az 500 Dolcsis változat is.
Date and Price
Engem egy csöppet sem zavar, hogy késik, legalább nem adnak ki szart a kezük közül.
Szóval egyelõre kár bármilyen vitát is folytatni, mert semmit nem lehet tudni, hogy mi lesz.
Ha betartják az ígéretek a specifikációkkal kapcsolatban, akkor én tuti vevõ leszek rá.... jelenlegi gépemre kb ugyanennyit kellene költenem, hogy a hd minõségû avikat le tudjam játszani....akkor már inkább egy ps3-t veszek.
Szóval mjad ha megjelent, utána lehet szídni, dícsérni...addig meg minden csak találgatáson alapszik..
Ennyi.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=10000080&sid=asbSll.kfEgk&refer=asia
Olvasd el ezt amikor meg telen cafolta a Sony, hogy nem fog kesni a tavaszi kiadas. 😛P "Kei Sakaguchi, a Sony spokesman in Tokyo" <#hehe>#hehe>
Sony azt mond amit akar.
Nezzuk inkabb meg ki frocsog.
Ala' PS3 fun modra. Vajon ki az elfogult ?
Ervek menten levezettem, hogy a PS3 ara kb 600-700 dollar lesz, sok kis monkey egybol elkezdett, makogni, hogy hulye vagyok Unreggel az elen.
Jott a suket dumaval, hogy mert 299$ volt a PS2 akkor a PS3 se lesz 400$nal tobb, meg aki mashogy gondolkozik az hulye es konzol ellenes.
(marcius) Jakuza http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=19565:
"Igaz az 1000dollaros arat en is tulzonak talalom, mint ahogy a 400$-t meg tulontul alacsonynak."
A ketto kozotti 600-700 $-t erzem inkabb realisnak.
"Az tuti valami 9-esre vegzodo szam lesz ahogy en ismerem a kinti arakat."
S lasd az elvakult konzol ovisok a hulyek, mert nem nekik volt igazuk, hanem aki realisan gondolkozott.
Tobben megjegyeztuk a kesest, amit en osz vegere prognosztizaltam a tenyek alapjan.
Jott a sok csocselek, Unreggel az elen hogy ok az okosok es nem elfogultak, es aprilisban megjelenik csak Sony titkolozik az ilyen kis apekkal mint te vagy.
(marcius) Jakuza http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=19565 :
"Ilyenkor mar reges-reg bemutatokon demozni kellene a prezentacios anyagokat.
Nos akkor hol vannak ? Megiscsak egy kemregennyel allunk szemben ?"
"Lesz abbol a tavaszi kiadasbol osz is."
Nos ennyit arrol, ki gondolkozik realisan es ki nem?
A normal felfogasu embereknek mar leesett volna reg, hogy nincs igazuk nem eroltetnek tovabb, azt, hogy mert elfogult vagy gyulolkodo stb, kozben aki elfogult es gyulolkodo a realitasokkal szemben az ilyen kis ovis szinten gondolkodok mint te. 😛
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Jakuza majmok makogása nem hallatszik az égig. Sony gyûlölõ banda... Elvakultan fröcsögõ szánalomnép.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Azt jon a kovetkezo elvakult monkey, aki jon a suket szoveggel, rajtad kivul mindenki erti.
A penzugyi ellemzok is ertik, ja csak pont forditva irjak mint te aki nem lat ki a fejebol mert egy PS3 makett lebeg a szeme elott.
Oreg ertsd mar meg, hogy a konzol maga veszteseges, iagzabol a jatekeladas szamit.
Annak meg 6szoros eladasa van az unnepi szezonban, tehat hatszoros bevetel.
Hajadra kenheted a konzol eladast, mert az veszteseges.
Ha mondjuk eladsz nyitaskor oktoberben 1 millio konzolt es 3 millio jatekot, de unnepekkor meg eladsz 3 millio jatek helyett 18 milliot, ennyi a kulonbseg.
Igaz valoszinuleg matekbol fel lehettel, mentve ha a szamok kulonbseget sem veszed eszre.Raadasul az semi gaz amit irsz mert a konzol eladas is megnovekedik az unnepek alatt.
Tegyük fel a kezdetekben legyártanak 2 millió PS3-at. A kereslet olyan nagy, hogy így is-úgy is pillanatok alatt el fogják kapkodni. Ennek semmi köze a karácsonyhoz, ez ugyanúgy és ugyanannyi idõ alatt elfogyna, ha húsvét, vagy boldogasszony, vagy ha május elseje lenne.
Lejjebb belinkelték neked a PS2 induló eladási adatokat, amelyek májusiak. UGYANEZT a mennyiséget adták volna el karácsonykor is, mert egyszerüen nem volt több, ennyi az induló készlet.
Ugyanez volt a 360-nal is. Karácsony után is ugyanolyan ütemben fogyott, mint karácsonykor, ezt mivel magyarázod?
Bazz, ha most sem érted, akkor kénytelen vagyok feltételezni, hogy értelmi fogyatékos vagy.
A masik fele, pedig szinten nem, mert semmi kifogas nincs az irasban, csak pusztan a tenyek.
A te irasodban meg egy fia erv sincs csak marhasag, ha "az ekszerteknosodnek lenne garatja kepes lenne beszelni" szintu.
Ha abból indulunk ki, hogy ezek a hatások szuperponálhatóak, márpedig nagy valószínûséggel azok, akkor több megy el, ha minél elõbb adják ki.
Sõt!
Szerintem a start és az ünnep együttes hatása kisebb is lehet, mint ha külön-külön hatnának.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Nagyobb a vasarlasi kedv az unnepek alatt.
Kar ragodnod ezen, ez bizonyitott teny.
Nem veletlen eppen a kijelentesem, ha kiadjak unnepek elott a 1 honappal a konzolt, akkor a kiadas es unnepi szezon alatt tobbet adnak el.
Ha csuszik mondjuk februarra a kiadas akkor, mindossze a kiadasi idopont marad.
Mit nem lehet ezen erteni es miert kell egybol ellenkezni a valosagon ?
Te nem érted, hogy én mirõl beszélek. Konzol LAUNCH-rõl írtam, ami a PS3-nál a mostani karácsonykor esedékes. Mivel a launch mennyiség mindig azonnal elfogy, tekintet nélkül az idõpontra, így semmi jelentõsége, hogy az ünnepek alatt vagy késõbb debütál.
Egy piacon levõ konzolnál már valóban számít a karácsony, de egy startoló konzolnál nem.
Lásd a Japán PS2 startot, márciusban (!!) indítottak, mégis elment 1 hónap alatt 1.4 millió, vagyis az összes.
Cumulative Production Shipments of Hardware / PlayStation2
2000/03/06 720,000 units (Japan only)
2000/03/15 1 million units (Japan only)
2000/03/31 1.41 million units (Japan only)