44995
F1CHL - Retro
  • Zsófy
    Atya világ... ez fájt!!! Nem tom, h szabad-e:)
  • Freedom88
    Mit ne és mit igen
  • Freedom88
    a mi generációnk? Biztos h nem...vagy egy kis réteg akiben mondjuk tényleg látni, de a 80%ának fogalma sincs mi az a munka vagy tanulás, rend, fegyelem vagy ilyesmi. Talán akik mostanában születnek, azok alakíthatnak vmit...talán...
    A sztrájk előző nap dél körül lett meghirdetve, én is a netről tudtam meg először, aztán jött az e-mail, melyben tájékoztattak.
  • antijuve
    Na most ez jó volt :D
  • Tigristank
    Amúgy igen. :P
  • Tigristank
    De volt kivel beszélgetni. :)
  • Tigristank
    Ő a korábbi csoportban volt.
  • antijuve
    Anita a sok pont?
  • Tigristank
    Uncsi volt. Annyira nem volt korán, bár volt még 20 perc, mire az előttünk lévő csoport végzett + ... :)
  • antijuve
    :DD. hát nagyon látszik ja. munkajog mindörökké. tényleg, milyen volt a gyakorlat?:D és miért mentél el olyan korán?
  • Tigristank
    Látszik az írásodból, hogy 1 bizonyos szuper speckollra jársz. :D
  • Zsófy
    Ha legalább atomot dobnának rá, akkor nem lenne, lehetne más, habár az is kb olyan korrupt lenne, mint a mostani... Sajnos ahhoz, h vmi változzon itthon, a mi generációnk kéne, h oda fel kerüljön (emlékszem, a töritanárom meg anyum is azt monda, h a mostani fiatalokban lát némi remény és fantáziát...)
    Egyetlen mázlim az volt, h nem tudtam fejből a menetrendet... A héten híreket nem néztem, mindig tanultam/aludtam, anyámék nem mondták (nemtom, h tudták-e, vagy nem, őket nem érinti), és pont az elvirán néztem,h mi az a kis villogó izécske... szal olyan hétfő este 20-21 óra között tudtam meg, és rögtön kérdeztem is Freet,h milyen infói vannak...
  • antijuve
    Hahaha
  • Freedom88
    köszi, nagyjából ezt akartam írni én is. Csak lehet más szavakkal, de a lényege ez!
    Mentem dolgozni...
  • antijuve
    Persze hogy nem a felsővezetés szív, hol szív a felsővezetés?Bocs hogy ezt mondom (most pártállástól függetlenül), de 2006 őszén szívott valaki mert "elkúrták"?Senki, nem volt semmi következménye, akik meg kimentek hogy legyen valami, azt meg megbélyegezték.Természetesen nem a kirakatrombolás satöbbi mellett szóltam most, de kábé ugyanez mint amit Free írt, csak ugye nem lehet sztrájkolni a kormány ellen.
    A vasutasok hogy tudnak tiltakozni ha valami nem tetszik nekik?Persze, bemehetnek a fejesekhez és szétverhetik a berendezést, lincselhetnek satöbbi, de akkor meg őket meszelik el 15 évekre.Azét ők sem hülyék.A sztrájk talán az egyetlen tiltakozási forma.Persze hogy az utas szív, mert ő használja a MÁV-ot, nem a főnök.
    Az orvosok meg azért nem csinálhatnak teljes munkabeszüntetést, mert rajtuk életek múlhatnak, és az egyáltalán nem összehasonlítható azzal hogy XY eljut A-ból B-be.
    Ha atomot dobnak a felsővezetékre, akkor te megint nem tudod használni a "szolgáltatást" :).
    Ami meg a tanulást illeti: nem csak a tegnap volt rá :).Ha előre lehetett látni, hogy sztrájk lesz, akkor...És akkor még van könyvtár meg satöbbi, ha annyira fontos volt ez a matek ZH.
  • Zsófy
    Nem csak Mávnál megy ez így a felsővezetésben, haver, jóbarát általában megkapnak ilyen pozíciókat... Ebban az országban szinte mindenkit az érdek vezérel...
    Azzal akkor sem értek egyet, hogy megbénítják x időre a közlekedést, mert ezzel nem a felsővezetés, hanem az utasok szívnak (és tudom, h van busz, de 6szor annyi idő és 6szor olyan kényelmetlen)... Mondtam: az orvosok miért nem sztrájkolnak úgy, h bármi történjen, nem látják el az embert? Vagy a bankok miért nem húzzák le a rolót?! És nem kapnánk fizut, nem lenne pénz...

Igen, ideges voltam, nem kicsit...
    Tegnap faszán elterveztem, h hazaérek 7re, alszom, éjjel tanulok... erre: hazaértem fél 9re, elfáradtan, nem volt időm aludni, ennek örömére meg is húztak a matekon (Yupíííííííííííííííííííí). Ezzel nem azt mondom, h a MÁVra akarom kenni,de talán egy 35-40%ot össze tudtam volna kaparni, így viszont esélyem sincs,h a két zh-val összeszedjem a ketteshez kellő 60-at...

Dobjatok atomot a felsővezetésre, vagy nemtom, de ne mi szívjunk már, találjatok ki vmi mást (tudom, h nincs, de....)

Am. igazad van, és elnézést kérek Tőled.
  • Jeff Gordon
    Én Veled értek egyet Free.
  • Freedom88
    Amit a VDSZSZ csinált régebben az tényleg röhej volt, a legkisebb szakszervezet akart vmit elérni és olyanért sztrájkolt amiért abszolút felesleges (itt a fejenkénti 250e Ftra gondolok a MÁV Cargo eladása miatt). Totálisan jogtalanul kérték azt a pénzt és amiatt sztrájkolni?
    Ami most megy, nem csak arról szól, hogy megszüntetnek vonalakat, szüntessenek meg olyanokat ahol tényleg totálisan felesleges pl: Putnok-Szilvásvárad, amikor ott vezettél, 0 utas volt kb. és azóta még kevesebb és mégtöbb a menetidő és borzalom. Zárják be tényleg. De vannak olyan falvak eme csodálatos országba, ahova pl busz se jár, csak a vonat és a kormány be akarja záratni azt a vonalat. Akik onnan járnak be dolgozni, hogy az istenbe fognak? Vmi ésszerűséget elvárna az ember fentről. Ezért is volt a sztrájk...
    Létszámleépítés. Igenis álljunk ki magunkért, hogy ne az egyszeri dolgozót küldjük el és akik maradnak már rég a munkabiztonság határán dolgoznak, mert nincsenek meg az adott feltételre a megfelelő emberlétszám. Emiatt romlik a szolgáltatás és egyéb nyalánkságok.
    Legyen létszámleépítés, mert a válság azért mindenhol meglátszódik ez a vasútra is totálisan igaz, csak akkor a felsővezetésből kéne elküldeni jópár embert. Mert a MÁV Csoporton belül kb. 10-12 elnökség van, azoknak helyettese stb és lehetne folytatni, szükség rájuk egyáltalán nincs. De a milliós fizetést megkapják és most durván számolva 1 ilyen irodista keres havi 1millió Ft (bruttó), az kb. 3 mozdonyvezető bére. De annak a 3 mozdonyvezetőnek a saját bérüket plusz az irodista bérét is elő kell teremteni úgy, hogy bemegy és ráncigálja a vonatokat éjjel-nappal, míg a fehéringes nyakkendős péntek déltől hétfő reggelig pihen, hétköznap meg otthon van 4re és totál nem biztos, h mindenkinek oda van végzettsége, de azért minket minden baromsággal baszogatnak.
    Az utasok meg olyanok amilyenek, türelmetlen és mindenhez van joguk. Ma is reggel még mozgott a vonat és már ugráltak fel rá. Aláesik engem visznek el és Nekem lesznek kellemetlen perceim (inkább óráim). Mindig nekik van igazuk, soha nem lehet nekünk.
    Én megmondom, nem sztrájkoltam, azért nem sztrájkoltam, mert az egész Déliben egyedül lettem volna, mindenki más felvette a munkát( 2 mozdonyvezető menet közbe mondták, h akkor sztrájk, Tárnok ill. Budaörsön álltak meg) csak nem mehettek mert szolgálattevők sztrájkoltak, nincs ki menessze a vonatot, . Az igaz, hogy a tolatás vezetőim is sztrájkoltak, de egy másik csapatból az egyik nem. Magam mellé hívtam és előkészítettük a vonatokat indulásra, amit tudtunk. Kb. 8-10 mozdonyt üzemeltem be, vittem be a tárolóvágányokról (tudod hol van, a felüljáró és az alagút közötti rész) a csarnokba, tettem rá a vonatra, gyalogoltam vissza és folytattam tovább a munkám, azért, hogy a Kedves Utas rögtön tudjon indulni, azokkal a vonatokkal, amik ott voltak a Déliben és indulásra vártak. Szóval az vesse Rám az első szót akinek kettő van... és én is kaptam az íveket bent az Utasoktól, mert odajöttek érdeklődni, hogy akkor ez a vonat megy ha már mozdony van rajta. Mondom nem, mert hiába van rá mozdonyvezető, jegyvágó nincs, szolgálattevő nincs. És biztos engem is köpködtek és szidtak mögöttem. Én megtettem a magamét, pedig még reggel úgy mentem be, hogy sztrájkolok, de aztán picit beszélgettünk a kollegákkal és ha már ők se, akkor én se. De ha nem sztrájkolok, akkor megteszek mindent, hogy a sztrájk után menjen minden gyorsan...
    Hogy este 6ra nem állt helyre a közlekedés? Azért egyszer legyél benne abban a technológiába, melyből dolgozunk, miként fordulnak a szerelvények, a személyzet az adott vonatokra. Most csak tételezzünk egy példát. Van egy személyszállító vonat Székesfehérvárra, (megáll a szokásos helyeken), a menetidő 1óra 25perc. A vonat ma indult volna (ez mind csak példa, nincs valóság benne) 10:05kor. Igaz nem indult, mert 10:00tól sztrájk. Jelenti, azt hogy a vonat leghamarabb 12:00kor tud indulni. Elindul időben. Az biztos, hogy előtte is vannak vonatok, mögötte az IC-k, gyorsokat elengedi, mert minnél hamarabb elérjenek az adott helyre, mondjuk legjobb esetbe Fehérváron van 14:00ra, ahelyett h menetrend szerint 11:30kor kellett volna érkeznie és fordulna vissza 40perc múlva Délibe vagyis 12:10kor. Ehelyett még 14:00kor Székesfehérváron van. Megvan a normaidő, hogy átmászni a vezérlőkocsira avagy körbejárni a géppel, fékpróba stb, megvan egy 30percen belül 14:30kor indul a Délibe, vagyis 2óra 20perces csúszásban van, na akkor újra 1óra 25perc menetidő, késéssel (az előbb leírtak miatt), fent van 1óra 40perc alatt, az már 16:10. Ha menetrend szerint kéne közlekednie ilyenkor már rég Szekesfehérváron kéne lennie, de még csak a Déliben van és újabb 30-40perc múlva tud visszaindulni Fehérvárra. Egyszerüen nem lehet behozni ezt a két óra késést egy ilyen mértékű megállás után. Azt, mondjuk hogy a kis szar martoni ingát behozzák menetrendszerinti közlekedésre nem nagy durr. 30perces távolságban. Úgyh ebbe benne kell lenni és akkor felfogható, hogy azért nem igy meg úgy megy a menetrendszerinti közlekedés visszaállítása.
    Meg megállt az élet 2 órára a vasúton, 2000ben 2 hétre állt meg. Vagy az a híres taxisblokád. Az lenne most, huhúúú...
    Az utolós "..." mondatodra pedig azt tudom mondani, hogy aki sztrájkolt ezért a két óráért fizetést nem kap, de ott kell lennie.

Bocs, picit hosszú, de most kíírtam egy picit, de közel nem annyi, amennyiről lehetne beszélni...

A végén pedig megjegyezném, hogy most igenis szívemre vettem(ha lehet igy fogalmaznom), hogy igy buzi meg úgy buzi, mert baszottul elegem volt a szolgálatom alatti szopásról és amit hallgattam a Kedves Utasoktól. Pedig Én maradéktalanul elvégeztem a munkám, sőt többet is tettem... Nem várok el se jó szót, se semmit, mert nem érdekel, csak van egy határ...

Jó éjszakát!
  • Zsófy
    Jah, amúgy téged sem értelek... a múltkor még te is hőbörögtél a sztrájk ellen, most meg... áhhh mindegy....
    ÉN csak szegény csajt sajnáltam az információban... amit az utasoktól kapott (mert csesszékmeg este 6ra se állt vissza a rend, mert miért állt volna?!)... Szóval rohadtul nem a csajnak kellett volna kapnia az ívet, hanem a sztrájkolóknak...
    Bocs, de már nagyon kezd tele lenni a hócipőm ezzel a "hereverézek ahelyett, hogy örülnék annak, hogy munkám van" című cuccal...
  • Zsófy
    Ha a kormányt átdobnánk a másik oldalra, jöhet:P
  • Zsófy
    Ha vmikor beszélek vele, átadom
  • Tigristank
    Ha nem ér bele, akkor gól. :D
  • Jeff Gordon
    valóban szép kocsi. mondjuk ausztráliában is van hely,bőven elfér az utakon ekkora nagy autó.Azt hiszem ez egy Falcon,amihez tartozik egy izzadtságmentes 5m hosszúság:)
    Elegáns férfias darab ez-az autó,jó választás s zerintem.

Kicsit más,őt lehet,hogy nem dícsérik meg:)

sziasztok,jó8
  • Freedom88
    sípolva jöhet, kíváncsi vok rá tényleg
  • Jeff Gordon
    valóban félreérthető volt.
    a vasút témáról pedig van egy igen határozott,kialakult véleményem,amit nem írok le,mert lehet kapnék érte egy pontot,bünti pontot:))
  • Tigristank
    Azt hiszem Webber ízlésével nincs gond: baromi jól néz ki ez a Ford. :)

• Freedom88
    most olvasom félreérthető volt...átírom...
    K.Balázs rendőr számítógépe vírusos...kéretik szólni neki és ha gondolja tegyen ellene, mert jött egy vírusos üzenete egy b*zi vasutas sz.gépére.
  • Freedom88
    K.Balázs rendőr számítógépe vírusos...kéretik ellene tenni, mert megfertőzi a b*zi sz.gépét...köszöntem
  • Freedom88
    Nagyooon jóóóó
  • Jeff Gordon
    vicces:)
  • Zsófy
    Vért adni?! Étlen-szomjan?! Ez nem vérvétel:P:D...
    Egyél, igyál (jó sokat), és lehetőleg ne kora reggel menj, mert akkor még nem pörög a véred:D! (ott szerinted miért adnak csokit meg vizet?!:D)
    Szóval: reggeli, sok folyadékkal!!! Aztán ha jól leszek, talán 2-3 hónap múlva én is mehetek... Csak lennénk már ott....
  • Freedom88
    omm, rendben, hétfőn akkor elnézek a központba.
    étlen-szomjan kell menni vagy akkor h?
  • Zsófy
    Jaj, Norbi! Elfelejtettem mondani, hogy ha tudsz, menj vért adni, mert tegnap hívtak, hogy bizony-bizony hiány van!
  • Zsófy
    De trünci:D
  • Freedom88
  • antijuve
    tuti.majd ha egy mókus képében visszatér a földre :D
  • Jeff Gordon
    az iq bajnoka:)))

Zsolti
  • antijuve
    tudom hát
  • Freedom88
    jóhát tudod h szétszexuálnám a fejed...