64
-
BiroAndras #64 De igazából nem az a lényg, hogy pontosan mennyi az uptime, hanem az, hogy a win-ek ott vannak a lista tetején. -
BiroAndras #63 "Hát nézd akkor ha egy webszervert üzemeltetsz, ahhoz azért néha egy két frissítést fel kell tenni a gépre."
Persze, célszerű feltenni, de nem feltétlen létszükséglet. Ha jó tűzfal mögött van, és jó víruskereső fut rajta, akkor meg lehet spórolni.
Meg aztán nem minden frissítéshez kell újraindítani a gépet.
"Aki éveken át így foltozás nélkül üzemelteti a gépet az nem teljesen 100 -as, vagy az OS teljesen hibátlan."
Teljesen hibátlan OS nincs. Legfeljebb nem olyan elterjedt, hogy érdemes legyen rá vírust írni.
"A Linken a legnagyobb uptime 83 nap akár hogy is nézem. Éves Up timeot nem látok"
Valamit nem jól nézel. Bár tényleg nincs túlmagyarázva a számok jelentése, de némi logikával rá lehet jönni, hogy mi micsoda. Pl. elég egyértelmű, hogy az uptime nem lehet 83 nap, mert azt még én is lekörözöm az otthoni XP-s szerveremmel.
"még közelítőleg sem látok, próbáltam a számok mögé nézni, hogy mik lehetnek, milisec vagy fényév, de nem találtam konkrét meghatározást."
Általában napban szokás megadni, és az 1000-1500 nap reálisnak tűnik. -
BiroAndras #62 "Ez nem szokás kérdése. Ennyi erővel az autóknak elég lenne ha 30-40 lóerősek lennének mert minek 130 nál többel menni úgy se szabad."
Ez hülyeség. A lóerő nem csak a sebességhez kell, hanem a gyorsuláshoz is.
Egyébként ezt nem értem hogy jön ide.
Azt mondtam, hogy a szervereken nem szokás mindenféle random szoftver le-föl installálni. Ilyet az ember az otthoni gépén csinál, vagy tesztkörnyezetben. Aki éles szerveren ilyet művel, azt sürgősen ki kell rúgni. Éles szerverre csak oylan szoftver installál az ember, ami biztosan kell, és már ki van próbálva, ez esetben viszont nem szedi le másnap.
"Illetve ha egy program vagy valamilyen alkalmazás fut és nem csak pihen akkor dolgozik, memóriából ide oda, majd a memória szépen fokozatosan betelik."
Ez is hülyeség. Ha egy progi ilyet csinál, az egyszerűen bugos, és ha lehet le kell cserélni.
"Utánna ha ki is lősz mindent akkor sem lesz olyan még közel sem mint bekapcs után. Tehát még cserélgetni sem kell."
Ez sem igaz. Ha a bugos progit kilövöd, akkor visszakapod az összes lefoglalt erőforrást. Csak a 9x-eken volt olyan, hogy a progi kilövése után nem szabadult fel minden.
"de egy komolyabb pénzügyes úgy meghajtja a gépet, hogy a start menüben kismillió program van a nap végére a használhatatlanságig lassul a gép, mindegy milyen a HW alatta. Ez esetben nem igazán a HW a ludas. De nem is a felhasználó."
De, ez esetben a felhasználó a ludas. Normális cégnél a felhasználó semmit sem telepít. A rendszergazda rakja fel neki a munkájához szükséges cuccokat. Ezek meg általában jól működnek.
Arról nem is beszélve, hogy ha agyon telepítik a gépet mindenféle szar progival, akkor se a HW, se az OS nem tehet semmit.
Egyébként attól, hogy a start menü tele van, még semmi baja nem lesz a gépnek. Csak azokkal van gond, amik el is indulnak, vagy beleszemetelnek a rendszerbe. -
BiroAndras #61 "Hát valszleg nem nagyon konfigoltál még Win -en kivül mást"
Nem sokat, de azért használtam már linuxot is.
"Nem tudom milyen napokon/hónapokon át történő konfigolásról beszélsz."
Hát, ha valaki még nem ismeri a linuxot elég alaposan, akkor egy rendes konfigolással eljátszik ennyit simán.
"A next next a hozzá nem értőknek való, az ami menni megy csak ki tudja hogy alapon. 1-2 óra alatt össze lehet csapni bármilyen szervert, de az olyan is lesz."
Sokan vannak kevésbbé hozzáértők. Pont arról van szó, hogy nekik jó a win, mert gyorsabban lehet vele eredményt elérni. Egyébként egy win szervert jól beállítani se tart sokkal tovább.
"Ez nem verseny futás, szeretem megcsinálni normálisan azt amit a kezem közé adnak."
Sok esetben bizony versenyfutás. Nem tudom, te hol dolgozol, de a legtöbb helyen irreálisan rövid határidő van mindenre.
"Vagy megcsinálom jól vagy nem is fogok hozzá."
Hát, ha te ilyen könnyen szerzel másik állást...
"Úgy nem konfigolsz be egy árva szervert sem 1-2 óra alatt hogy utánna ne kelljen tutujgatni."
Pedig én pont ezt csináltam egyszer. Win2K domain controllert raktam fel gond nélkül 1-2 óra alatt, és semmiféle probléma nem volt vele később sem. Ráadásul úgy kellett nekikezdenem, hogy fogalmam se volt róla, hogy hogy kell csinálni, mert a régi cucc váratlan elhalálozása miatt nem volt idő tesztelni. -
Benoke #60 Hát nézd akkor ha egy webszervert üzemeltetsz, ahhoz azért néha egy két frissítést fel kell tenni a gépre. Aki éveken át így foltozás nélkül üzemelteti a gépet az nem teljesen 100 -as, vagy az OS teljesen hibátlan. Ennek ez a két variációja lehetséges. Ha tudok többet szivesen fogadom. A Linken a legnagyobb uptime 83 nap akár hogy is nézem. Éves Up timeot nem látok, még közelítőleg sem látok, próbáltam a számok mögé nézni, hogy mik lehetnek, milisec vagy fényév, de nem találtam konkrét meghatározást. Ilyen formán bárki bárhogy értelmezheti. -
Benoke #59 "Szerveren ez annyira nem szokás."
Ez nem szokás kérdése. Ennyi erővel az autóknak elég lenne ha 30-40 lóerősek lennének mert minek 130 nál többel menni úgy se szabad. Illetve ha egy program vagy valamilyen alkalmazás fut és nem csak pihen akkor dolgozik, memóriából ide oda, majd a memória szépen fokozatosan betelik. Utánna ha ki is lősz mindent akkor sem lesz olyan még közel sem mint bekapcs után. Tehát még cserélgetni sem kell.
Főként baj ez egy munka állomás esetében. Persze csak office alkalmazásokra kell. Jól hangzik, elvileg el is birná, de egy komolyabb pénzügyes úgy meghajtja a gépet, hogy a start menüben kismillió program van a nap végére a használhatatlanságig lassul a gép, mindegy milyen a HW alatta. Ez esetben nem igazán a HW a ludas. De nem is a felhasználó. -
Benoke #58 "Azért az OS-t is kell néha adminisztrálni, és nem mindegy, hogy milyen nehéz, és meddig tart."
Hát valszleg nem nagyon konfigoltál még Win -en kivül mást ebből a kijelentésből ez egyértelműen kitünik. Számomra legalább is. Inenntől kezdve olyanról bármilyen véleményt is alkotni amit nem ismersz azt elég nehéz megtenni.
"Épp elég az egyszer. Nem mindegy, hogy 1 hónapig tart, mire mindent bekonfigolsz, és végre elindul, vagy 1-2 óra install, aztán Next-Next-Next és méris fut."
Nem tudom milyen napokon/hónapokon át történő konfigolásról beszélsz. A next next a hozzá nem értőknek való, az ami menni megy csak ki tudja hogy alapon. 1-2 óra alatt össze lehet csapni bármilyen szervert, de az olyan is lesz. Ez nem verseny futás, szeretem megcsinálni normálisan azt amit a kezem közé adnak. Vagy megcsinálom jól vagy nem is fogok hozzá. Úgy nem konfigolsz be egy árva szervert sem 1-2 óra alatt hogy utánna ne kelljen tutujgatni. -
BiroAndras #57 "Egyébként te el szoktad olvasni és értelmezni pontosan amire válaszolsz?"
Igen.
"Nem akarlak megbántani, de web szerveről van szó."
Miért, én mit írtam?
"Tehát azt állítjátok, hogy hiba nélküli a windows?"
Ezt nem állítja senki.
"Minimálisan éves karbantartás szükséges a szervereknél, legyen az bármilyen."
Ehhez képest a listán halom szerver van stabil 3 éves uptime-al. Elsősorban persze BSD, de win2K is van jópár.
"Első körben nem túl sok win van magas uptime -al."
A lényeg az, hogy van, nem is egy. Mellesleg linuxot egyet se látok, csak BSD-t, meg win-t.
Mivel a szerververek közt csak nemrég terjedt el jobban a win, nem is várható sok több éves uptime-al.
"Illetve az éveken át műküdő webszervert sem találtam meg. A pár hónapos intervallumokat láttam mindenütt."
Lehet, én értelmezem rosszul, de szerintem napban van megadva az uptime, és felül 1500 körüliek vannak, ami négy évet jelent.
Ráadásul, ha elolvassuk a faq-t, abban benne van, hogy az OS detektálása nem 100% (pl. proxy-k miatt). Szóval biztosabb a webszervert nézni. Gondolom az IIS nem fut linuxon, ami azt jelenti, hogy az első három gép is windows (valószínűleg 2K), BSD tűzfal mögött.
De biztosan windowsos gép is van 3 éves. -
BiroAndras #56 "A Win pont azt nem szereti, ha sok programot cserélgetsz rajta, ez fut aztán amaz, aztán valami más megint más."
Szerveren ez annyira nem szokás. -
BiroAndras #55 "Hát nézd fikázni valami amit nem ismersz azt baromi egyszreű. Javaslom hogy ne tedd. Mármint a Sz@r SW."
Mivel nem konkrét szoftverről van szó, nem is ismerhetem. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ha a win instabil, vagy lassú, akkor gyakran valami 3rd party szotver a ludas.
"Mindenhol szép litániákat zengenek erről a stabilitásról, sőtt ennél az ominózus cégnél is, meg nyomultak, hogy óó igen évente max 1x - 2x kell ujraindítani. De a Logokban heti restart volt. Ilyen módon a központnak küldöttt havi rendelkezésre állási riportokat is rendszeresen meghamisították."
Nem tuom ők mit csináltak, de nekem nem kellett semmit hamisítanom.
"A havi restart szükséges sajnos."
Nekem sose kellett. -
BiroAndras #54 "Jó, de egy ilyen gépen nem az operációs rendszer adminisztrációja a kérdés, hanem a futó szerver alkalmazás adminisztrációja, ha szerverről van szó."
Azért az OS-t is kell néha adminisztrálni, és nem mindegy, hogy milyen nehéz, és meddig tart.
"És újratelepítgetni se nagyon szoktak."
Épp elég az egyszer. Nem mindegy, hogy 1 hónapig tart, mire mindent bekonfigolsz, és végre elindul, vagy 1-2 óra install, aztán Next-Next-Next és méris fut. -
Benoke #53 Sajnálatos módon a Sima file szerver is követeli az időnkénti restratot. Egyszerű jelként a kemény belassulást produkálja. Restart után 1-2 hónapig elzörög komolyabb hiba nélkül.
Egyébként te el szoktad olvasni és értelmezni pontosan amire válaszolsz? Nem akarlak megbántani, de web szerveről van szó. Na most 2,5 év restrat nélkül már eleve az IT -s emberek felének 2 okból is furcsa. Az éveken át folyamatosan működő win nállam mint ahogy látszik és nagyon sok hozzám hasonló embernek urban legend. De tegyük félre az előitéleteket. Tegyük fel hogy ok zsír minden és képes erre a win. 2,5 évig frissítés nélküli webszerver? Tehát azt állítjátok, hogy hiba nélküli a windows? Ez kizárólag belső hálózaton valósulhat meg abban az ideális esetben a OS valóban képes ennyi ideig működni. Arról nem beszélve, hogy a web talán az egyik legsérülékenyebb rész tele biztonsági lyukakkal. Minimálisan éves karbantartás szükséges a szervereknél, legyen az bármilyen.
Köszönöm a linket meg is néztem. Nem ájultam el attól amit ott láttam. Első körben nem túl sok win van magas uptime -al. Illetve az éveken át műküdő webszervert sem találtam meg. A pár hónapos intervallumokat láttam mindenütt. -
Benoke #52 A sebességel nincs gond a hosszú távú működéssel meg majd kiderül, hogy mi lesz. A Win pont azt nem szereti, ha sok programot cserélgetsz rajta, ez fut aztán amaz, aztán valami más megint más. Teleszemeteli a memóriát és balessul, ezen egyedül a restart segít. Az egyszerű telepítés azért nem olyan biztos, hiszen az új win telepítését nem ismerjük. A karbantartása egy kanyi vassal sem kevesebb mint a többi esetében. -
Benoke #51 Hát nézd fikázni valami amit nem ismersz azt baromi egyszreű. Javaslom hogy ne tedd. Mármint a Sz@r SW.
Sok cégnél dolgoztam olyan helyen is ahol 100.000 nagyságrendű felhasználó volt a cég beslő hálózatán, de nem volt olyan nap, amikor a rendszer 100% -ban üzemelt volna, vagy a levelekkel vagy a netel, vagy az ERP vel vagy a nyomtatásal volt gond. A cég kizárólag MS termékeket használt. Mindenhol szép litániákat zengenek erről a stabilitásról, sőtt ennél az ominózus cégnél is, meg nyomultak, hogy óó igen évente max 1x - 2x kell ujraindítani. De a Logokban heti restart volt. Ilyen módon a központnak küldöttt havi rendelkezésre állási riportokat is rendszeresen meghamisították.
A havi restart szükséges sajnos. Más oprendszer esetében valóban nem szükséges.
Fura hogy nem tapasztaltál ilyet, az ellenkeztőjét soha senki nem tudta bebizonyítani, Szóban levélben remekül ment, de mikor egy vita után oda jutottunk, hogy na mutassa meg akkor kiderült, hogy sunyiban restartok voltak.
Ehhez nem fűznék továbbiakban kommentárt. -
Caro #50 Jó, de egy ilyen gépen nem az operációs rendszer adminisztrációja a kérdés, hanem a futó szerver alkalmazás adminisztrációja, ha szerverről van szó.
És újratelepítgetni se nagyon szoktak. -
BiroAndras #49 "Egyéb iránt én elmondtam azokat a tapasztalatokat amiket az emberek 99,9999999% -a tapasztal nap mint nap."
Amikre te gondolsz, azok nem szerverek. És többségében a már említett OS független hibák okozzák.
Normális hardveren, normális szoftverekkel elmegy a win bármeddig.
"Erre elkezdesz fizetett hirdetést nyomatni vaktöltény gyanánt. 2,5 év frissítés nélkül, és web kiszolgálóként, azt ugye nem akarod hogy ezt a marhaságot bárki is elhiszi majd?"
Előbb nézz utánna, aztán vádaskodj.
"Mert még ha kivülről védett hállózatban üzemel a gép, akkor talán elképzelhető"
Naugye.
Egyébként, találgatás helyett tények:
http://uptime.netcraft.com/up/today/top.avg.html -
BiroAndras #48 "Szerintem sincs sok értelme a szuperszámítógépes windowsnak.
Még ha meg is tudják oldani a stabilitást, és a sebességet, akkor sincs értelme, mert így is egy csomó pénz, és szuperszámítógépnél milyen előny származik belőle?"
A stabilitással nincs gond. Gondolom a sebeséggel se.
Az ár se gond, mert a hardver árához képest nem olyan sok.
Határozott előnye pedig az egyszerű telepítés és karbantartás (ami sok-sok pénz megtakarítás). Egyszerűbb és olcsóbb hozzáértő szakembert találni. -
BiroAndras #47 "Ha fut valami, akkor szépen lassan belassul, majd a végén maga alá csokizik."
Ha szar szoftvert futtatsz rajta. Jól megírt cuccokkal semmi baja.
"24/7 -ben nem lehet win -t üzemeltetni, csak helyel közzel."
Tapasztalatom szerint lehet. Pl. egy általam üzemeltetett Terminal Server-en (Win2K Server) egyszerre kb. 50 júzer volt bent, és mindenfélét dolgozott. 1 év alatt, ha jól rémlik 2x kellett újraindítani. Egy hosszú áramszünet, és egy vírus miatt.
Haonlóan jól ment egy tartományvezérlő (kb. 150 kliens), egy SQL szerver (kb. 100 kliens), meg egy levelező szerver is (napi sok ezer levél).
Nem emlékszem olyan esetre, amikor windows specifikus probléma miatt kellett újraindítani bármelyiket is. Többnyire hardver problémák voltak.
"A normál működés az hogy 1-2 nagyon max 3-4 hónap után egy restart kell a gépnek különben kisebb nagyobb problémák jönnek és egyre több a végén meg semmi nem fog működni."
Nem tapasztaltam ilyet. -
Benoke #46 Nézd lehet hogy pénzbe kerül a win, de a többi sincs ingyen, egy ekkora gép áránál feltehetően eltörpül a bevezetési költség. A fenntartásai költségek komolyabbak. Persze az elején sem mindegy mit használ az ember, de közel sem olyan jelentős egy nagy gépnél. Legaláűbbis szerintem. Tehát ilyen értelemben annyira nem rossz piaci lépés. A Kérdés az hogy fogják használni vagy nem? Illetve nem is ez a gond, mert fogják használni hisz minden ami MS -arra van komoly piaci kereslet még ha rossz is. A kérdés az az hogy mennyire fogják használni. -
Benoke #45 Ön egy fizetett hirdetést hallot (Sponsored by MS)
Érvek nem hangoztak el, csak vaktöltény lövöldözés volt. Lehet hogy így van egyébként, de akkor egyedül vagy az univerzumban ezzel.
Lehet hogy vannak emberek aki tudják áligatni, de kockázatot senki se válall, ha 7/24 -ben kéne mennie és egy óra kiesés több millió euró, ez esetben egy céget se találsz aki Win -el merné üzemeltetni a rendszert.
Egyéb iránt én elmondtam azokat a tapasztalatokat amiket az emberek 99,9999999% -a tapasztal nap mint nap. Erre elkezdesz fizetett hirdetést nyomatni vaktöltény gyanánt. 2,5 év frissítés nélkül, és web kiszolgálóként, azt ugye nem akarod hogy ezt a marhaságot bárki is elhiszi majd? Ezesetben gondolom reggeltől estig hekker tanya lehet. Tehát meglehetősen sántít a dolog. Mert még ha kivülről védett hállózatban üzemel a gép, akkor talán elképzelhető, hogy nem kell update de webkiszolgálóként az már javában nem élne.
Igyekeztem nem sarkított tényeket közölni, erre egy hülyeségekkel teli hozzászólásal szeretnéd megcáéfolni az igazságot, ami logikailag sem és normális ész melett sem állja meg a helyét. -
#44 Benőke, ezzel a hozzászólással csak egyetlen egy probléma van. Ha ez igaz lenne, akkor internet kb. 1/3-ada hetente akár többször is elérhetetlen lenne... szóval érted...
UI: Windows XP update 2.5 year, ha akarod meghívlak és be is mutatlak neki: mielőtt megkérdeznéd: főképp internet, http, ftp kiszolgáló...
UI2: Mondj amit akarsz: tény...
UI3: De ha akarsz, akkor hivatalos oldalakon bámulgass winserver timeokat, és akkor rájössz, hogy nem pár naposak, meg hetesek... szóval vannak azért emberek, akik be tudják állítani :) -
rotaboy #43 Szerintem aki warez cuccokat használ, az sír a legkevesebbet.
1. Mert nem fizet érte, ezért anyagilag nem érinti hátrányosan a dolog.
2. Mert valamilyen szinten ért hozzá és ezért megtalálja az ellenszerét (ha akarja).
3. Mert tudja, hogy mindig van másik alternatíva. :-) -
Caro #42 Szerintem sincs sok értelme a szuperszámítógépes windowsnak.
Még ha meg is tudják oldani a stabilitást, és a sebességet, akkor sincs értelme, mert így is egy csomó pénz, és szuperszámítógépnél milyen előny származik belőle? -
A1274815 #41 Nekem erdeti DOOM3-am, HL2-öm és Windowsaim vannak (XP, Vista Beta 2) és még sem sírok. -
Benoke #40 Nyugi egyik sem a hiba forrása.
Ha nem használsz rajta semmit akkor valóban elmehet, de ha nem megy rajta semmi akkor felesleges az egész. Ha fut valami, akkor szépen lassan belassul, majd a végén maga alá csokizik. 24/7 -ben nem lehet win -t üzemeltetni, csak helyel közzel. A normál működés az hogy 1-2 nagyon max 3-4 hónap után egy restart kell a gépnek különben kisebb nagyobb problémák jönnek és egyre több a végén meg semmi nem fog működni. Ezért nem is értem, hogy merik kiadni szuper számítógépre. Vagy ingyen adnak vele egy IT -s ember hadat aki majd tologatja, az egészet 24 órában. -
Mberke #39 Eredeti winem van, de nagyon dühít ez a dolog!!!
És már ha tehetem nem használom!!! -
BiroAndras #38 "Az hogy összeszarja magát azt naponta látom"
A lehetséges megoldások:
- Hibás/túlmelegedő hardver (alaplap, IDE kábel, RAM, vinyó, stb.)
- Bugos driver
- Bugos rendszerhekkelő progi/installer.
- Bugos víruskereső/tűzfal
- Vírus
-
strogg #37 fogadjunk az sír a legjobban, aki 99 forintos cd-ről telepített warez wint:)) -
Caro #36 Nem, nincs igazad, ezek egyáltalán nem voltak mindig, és mióta vannak, nagyon sok embert zavarnak! -
Benoke #35 Tehát ezek szerint örüljünk az MS törekvésének? -
Benoke #34 Ilyet még soha nem láttam :D
Az hogy összeszarja magát azt naponta látom :) -
#33 Mit görcsöltök ezen a szar WGA-n?
Van már rá megoldás (hotfix,crack) ami kiüti ezt a szart csak keresgélni kell a neten! -
#32 A telefonokat lehallgathatják... már régen vannak szinte újságot is a kezedben elolvasni képes katonai műholdak... a játék programok is ha olyan (pl. steam) akkor induláskor automatikusan ellenőrzi ha van neted a legalitást, és letilt vagy nem enged indítani, ha a kulcs nem eredeti... az autókat is el kell vinni eredetiségi vizsgára... minden adatunk a központi minisztériumban, legfeljebb annyi hiányzik, hogy mikor pisiltél utoljára... a küldött emaileket több hónapig megőrzik, hogy vissza tudjanak feléd nyomozni, ha valami van... a különböző gps rendszereknek köszönhetően már azt is tudják, hogy mikor voltál WC-n utoljára...
DE MINDEZEK SOHA SENKIT SEM ZAVARNAK! Csak az a csúnya MS, EJNYE BEJNYE...
Szánalmas... -
bakterrier #31 kúlcs? :D -
bakterrier #30 mondjuk újra lehet indítgatni procinként...
linux alatt is szoktak ilyet több procis rendszerben...
de hogy szuperszámítógépre windowst, ez vicc -
A1274815 #29 "Reméljük hogy a PS3-al az OpenGL kerül előtérbe és ez lökést ad a windowsnak is :)"
"Úgy értettem a linuxnak, csak sok windowsos hozzászólást olvastam :)"
Miért a Windows-nak is adhat, mert még a Vistaban is lesz OpenGL (és nem csak D3D9-en egy emuláció ként, hanem a gyártó által biztosított ICD-vel). -
A1274815 #28 "az oké hogy egyszer leellenőrizze, de kéthetente minek leellenőrizni hogy eredeti e? Miközben feltelepítettem elöször az eredetit, akkor az két hét múlva már másolt lesz úgy hogy újra sem telepítettem?"
Előfordúlhat, hogy közben a kulcsod érvénytelené válik, mert valamilyen oknál fogva túl sokan használják ugyan azzal a kúlccsal. Ha ílyet érszlenek akkor általában az összes software gyártó le szokta tíltani az adott kúlcsot. Amenyíben igazolni tudod altelnatív módon, hogy jó hiszeműen átvertek, vagy hogy eredeti softwared van akkor igényelhetsz vagy adnak automatikusan új kúlcsot.
Amúgy meg lehetne rosszabb is, pl. a játékok minden egyes indítás során eredetiség vizsgálatot végeztetenek,és itt nem csak CD/DVD ellenőrzésre gondolok, hanem arra, hogy felmásznak a netre és leellenőrzik a kúlcsodat. Ezt teszi pl. a HL2/Steam valamit a DOOM3 motorú játékok is a Hitman 3 meg, ha nem eredfetinek bizonyúlt a kulcsod akkor feljelentett az FBI-nál. -
BiroAndras #27 ""Compute Cluster Server 2003" ennek mi az előnye?"
Az az előnye, hogy több procit kezel, mint a korábbiak (eddig asszem 64 volt a limit). Meg gondolom még pár ehhez kapcsolódó fícsör került bele. -
BiroAndras #26 "Már csak azt nem értem, hogyan oldják meg a win rendszeres karbantartási igényét?"
Milyen karbantartás?
"pl a gép újraindítása 1-2 havonta, ellenkező esetben drasztikus sebesség csökkenés következik."
Nem kell újraindítani, csak ha valami összeszemeteli. Nézd meg pl. hogy melyik progi eszi meg a memóriát.
Több win szervert láttam már gond nélkül üzemelni hónapokig. Sőt, még sima XP-t is. -
kiskex #25 ha már védelem...
ha már új....
hamár tökéletes....
akkor nekem jó lesz a régi.