Szeptemberben érkezhet a "bolygó" definíciója
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(esetleg radferne, hogy megnezz egy ilyen videot..)
Ne erts felre, nincs hatarozott allasfoglalasom az ugyben, nem vagyok aktivista sem. De nem is mernem kijelenteni, hogy donteni tudok vagy akar merek az ugyben.
Talan kicsit offnak tunhet ez itt, azert hoztam ezt a hasonlatot, mert egy tipikusan olyan tema amit nem egy embernek kell meghoznia, plane nem otthon a szekjeben okoskodva. Ok egy bolygodefinicio azert kicsit mas teszta, de egy benan megvalasztott definicio kesobb sokak munkajat nehezitheti meg, akik nap mint nap hasznaljak. A lenyeg, hogy tovabb lassunk az orrunknal.
Mindenkinek saját joga az abortusz (18.év feletti kor és épelméjûség feltétel), csak a nõ dönt. Viszont ha a pasi nem akarja a gyereket a nõ meg igen, akkor csak a nõé marad; gyerektartás az bonyolultabb.
A zegyház meg elmehet a búsba.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Távoli csillagok (amik körül bolygókat feltételezünk) forgástengelyét felállítani, hm elég nehéz.
Más naprendszerekkel mi van?
Mi az h gömb alakú?! 😄D
Gracie Barra
A csillagok is nagyrészt emiatt csillagok. Az összetételük összefügg azzal, hogy világítanak.
Ugyanígy egy bolygót is meg lehetne határozni, hogy ez-meg-az-vagy-amaz-kell-hozzá-ennyi-meg-ennyi-százalékban-és-akkor-lehet-bolygó.
Mongyuk a nagykoponyák biztos belevesznek mindenfélét.
Majd szeptemberben meglesz a "Bolygó Receptje, avagy mi kell ahhoz, hogy egy égitest bolygó legyen". <#vigyor3>#vigyor3>
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Enis mindjart hozok egy 2 perces dontest hasrautesszeruen mondjuk az abortuszrol, amin 100 eve "vakarodznak" a hulyek..
A nagy fehér varázslo mondani bolygó!Juhéj!!!<#worship>#worship>
-Mûködik-e a meghatározás többcsillagos rendszerekben?
-Mi van akkor, ha egy nagyobb csillag körül egy másik, kisebb csillag kering, és az égitest e második, kisebb csillag körül kering?
-Mi van, ha nagy méretû sziklás test (mint pl. a Föld vagy a Mars), de szabálytalan alakú (mondjuk egy kozmikus ütközés maradványa)?
-Mi van, ha egy bolygópárról van szó (két nagy méretû égitest egymás körül is kering)?
-Mi van, ha nem stabil a pályája?
Csak pár felmerült ötlet...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Keringjen az ekliptika síkjában + - 10-20 fok eltéréssel, legyen nagyobb, mint a Plútó, ne keringjen más szilárd égitest csak a Nap ( vagy központi csillag) körül. ( A Plutó metszi két helyen is az Uránusz pályáját, mintha a holdja lett volna)
Ezt most kb 2 perc alatt írtam. Mit kell ezen éveket vakaródzni??
Meg lehet adni a pontos számokat, és kész..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Csak azt tudom elképzelni hogy ennek a hatásnak az érvényesüléséhez idõ kell, ezért keringenek még részegen azok az óriásbolygók <#ravasz1>#ravasz1>
/*Bit-bit csóka, lag varjúcska, rendszergazdám kéreti a szerverét, nem adhatom oda, n00bok ülnek rajta. HackHackHackHackHack....*/
Régen nagyképű voltam... de mostmár tökéletes vagyok!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
Majd olyan 3000 körül...<#hehe>#hehe>
Nem a lényeg, hanem a fontos!
A Plutóra már ráragadt a bolygó elnevezés, és az emberiség sokszor megy ugy az idöben elõre, hogy ilyen kis "tévedések" nem lesznek már kijavitva a berögzödés miatt.
Nekem egyszerü bolygó definicióm lenne:
Bolygó minden olyan égitest (itt a naprendszerünkben), ami a nap körül kering, gömb alakú, és idöszámitásunk szerint 2000 elött fedezték fel. <#vigyor2>#vigyor2>
Igy megmaradna a 9 bolygó, több se lenne, könyveket se kell átirni...
practitioner of the forbidden arts of death
Nem a lényeg, hanem a fontos!