74
  • PeeTeR
    szanalmassan jo :D
  • dez
    Akkor maradjunk annyiban, hogy mindkettőt reklamálta. :)
  • BiroAndras
    "GPU-teljesítményről volt szó, nem CPU"

Akinek válaszoltam, az konkrétan a procit reklamálta. De GPU sebességben se kérdés, hogy volt-e a fejlődés.
  • Ironka
    Valószínűleg marketingrizsa vagy Kutaragi újabb rohama, de azért a bővíthető memória elég húzós. A többi nagyjából eddig is volt. De ha a trend megvalósul, az gáz.
  • dez
    No azért a memória és vinyó későbbi (évek múlva) bővítése nem egy kategória az összes alkatrész állandó csereberélésével.
    Az meg nem tudom, miért gond, hogy rá lehet majd tolni USB-n billentyűzetet, egeret, és játékokon kívül egyebet is futtatni.
  • Zsoltika 007
    Szerinted? Meddig jó egy vga? Na addig. Ez tart a legkevesebb ideig. Max 2 generáció-ig halogathatod a cserét ha tényleg játszani akarsz mindennel.
  • Cowek
    És meddig álja az időt? Kifejtenéd? :-D
  • Cowek
    Miért mennyibe kerül?
  • Zsoltika 007
    Annyira sokat nem tud hozni mint amennyibe kerül. Ráadásul nem időtálló. Puszi pá!
  • Cowek
    Azért jó olvasni hogy itt mindenki lehúz egy terméket hogy milyen drága és mennyire nem éri meg, amikor még ára és teljesítménye sincsen nyilvánosságra hozva :-) Szerintem az emberek hozzáállása a lol...
  • Ironka
    Azt te csak hiszed:
    http://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=18403
  • dez
    Egy idő után. Addig meg alig-alig fogják kihasználni a játékok, mert alapvetően nem ilyen konfigra lesznek tervezve, hanem olyanra, ami sokkal elterjedtebb. Szak-cikkek szerint az ilyen csúcs-konfigokon leginkább néhány látvány-elemmel egészül majd ki az alapjáték.
  • dez
    Azt hiányolom nagyon, hogy a kedves cikkírók nem ismerkednek meg jobban, vagy legalább fejlesztőktől nem érdeklődnek jobban (de ha tudtok ilyen cikket, szóljatok) az egyes motorok képességeivel/-ről. Talán az sem lényegtelen a sebesség mellett. Így a felhasználó is jobban informált döntést hozhat (ami a számára hosszabb távon jobb, azt veheti).
  • WGL
    egyre biztosabb hogy PS3 -at fogok játékra használni, nevetséges ami PC - játék vonalon megy :D
  • dez
    GPU-teljesítményről volt szó, nem CPU. :)
  • dez
    Nos, azért kiváncsi lennék, hogy hasonlította össze az ATI a saját kártyáit a PhysX-szel, amikor két különböző motort és API-t használnak, amik máshogy működnek, mást csinálnak. Az Ageia szerint az ő motorjuk összetettebb, nem csak "eye-candy"-ra való.
  • dez
    Hm, ha nem tévedek, egy X1600 még olcsóbb is, mint egy PhysX kártya... És még 2x gyorsabb is (az ATI szerint).
  • dez
    Ott procilimit lesz (régi a proci), mert nálam - mai proci, mai gpu - sokkal gyorsabb. Azokat az effekteket nagyrészt a proci számolja, szóval nem is jó példa.
  • dez
    Tudom, tudom (magam is linkeltem egy erre vonatkozó lapot). Arra utaltam, hogy talán teljesen leállnak a chippel.
  • Inquisitor
    Az erős túlzás, hogy lebukott. A cikk szerint elindul a Cellfaktor PhysX kártya nélkül is, és viszonylag nem sokkal lasabban. Azt valahogy elfelejtették nagybetűvel kiírni, hogy a bonyolultabb objektumok ilyenkor nincsenek a pályán ...
  • NeoMaN
    Ez nagyon rossz példa, ugyanis az Ageia lebukott. Kicsit olvass már utána....
  • NeoMaN
    Ez már télleg gigalol kategória.
    Dehát úgylátszik az előzetes becslések szerint lesz barom aki megveszi, különben nem gyártanák majd...
  • Zsoltika 007
    "2 x ATi x1900XTX CROSSFIRE (rendering), ATi x1900XTX (physics), 4GB DDR2-800 RAM, Intel Core Extreme 3,33GHz... - MICSODA?!??
    EZEK TELJESEN HÜLYÉNEK NÉZNEK? PC-S JÁTÉK SUXX! KONZOL FOREVER!

Ez Pyrex aláírása. Szerintem nagyon jól tükrözi az én véleményemet is a dologról ha így mennek tovább a dolgok.
  • ttt ttt
    Én annyit szűrök le ebből, hogy bajban van video chip fejlesztés. A sebesség növelést a mostani architektúrával már nem tudják megoldani, mint anno a voodoo, ha jól emlékszem, de az akkori próbálkozás egy NYÁK-on 4-6 proci, + külső táp. Csak így, hogy 3-4 kártyát probálnak eladni, persze hangzatos jelzőkkel, teljesítménnyel, nem törődve a fogyasztással, várva az eladási mutatók növekedését.
    Nagyon kéne egy új cég új megoldásokkal, hogy valódi fejlesztési tempót kelljen felvenni a mostani "nagyoknak".
  • BiroAndras
    "Csak inditsd el a winampod,és rakd ki teljesképenyőre a vizuális effektet a desktopod méretével és színmélységével.(1024*768,32bit nálam).
    Az 1000 éves p31000 en geforce 1 el ugyanannyit visz (7-9 fps),mint a Duálmagos 64 bites p43000 en 7900gt vel ddr2 vel.....Átvernek minket és még fizetünk is érte!Értelme?!"

Valamit elnézté, vagy nagyon szar a winamp. Én sose próbáltakm vizoális effekteket.

Viszont gépek gyorsulnak veszettül, ez nem kérdés.
    Nemrég elővettem egy 4-5 éve írt fizikát számoló kis progimat, és meglepődve tapasztaltam, hogy kb. 100x több testtel bánik el egy mai átlag gépen, mint az akkori legerősebben.
  • Zsoltika 007
    Meg tudnám venni. De minek? A mostani konfigom is visz mindent maxon. Egyszerűen ez már értelmetlen pénzkidobás lenne.
  • uniu
    "Hát én ilyet tuti nem fogok venni." Foleg ha meg sem teheted!:))
  • Darth Sith
    2 illetve 4 magos GPU kéne és egy integrált fizikát számoló chip egy kártyára, jó sok memóriával. És nem kell Crossfire sem SLI. Ha procinál megtudják oldani a több magot, a GPU-nál is meglehet.
  • Inquisitor
    Nem a három kártya jobb, mint az Ageia kártyája, hanem egy darab X1900XT/XTX gyorsabb 9x fizika alatt. De ha elolvassuk a híreket, akkor kiderül, hogy egy sima X1600XT is 6,5x gyorsabb, mint ha a proci (kétmagos!) számolja ...
  • Zsoltika 007
    Jól nézed. Ahogyan avulnak a vga karik most már triplán lehet bukni vele. Nagyon szép jövő... Tartóssága az egyik leggyengébb még a pc-s iparágban is ráadásul ez lesz a legdrágább is. Hát én ilyet tuti nem fogok venni.
  • Szefmester
    tök jó hogy mindenki azt írta, hogy gyorsabb az übertápos kártyából 3at betenni a gépbe mint egy VGA+Ageia kari kombója... én csak azt kérdezném meg hogy mennyibe kerülnek ezek a rendszerek?

Mert én lehet hogy megelégszem azzal a gyengébb VGA+Ageia rendszerrel ami csak kissebb teljesítményre képes ám árban fele a nagytesónak..

remélem érteni amit írtam.. :P Endorphin 2.5 4ever!
  • Zsoltika 007
    Az hogy ez fog kelleni idővel...
  • Inquisitor
    "Ezzel a 3 vga-val kicsit elszállt az Ati."
    Na mégegyszer, elolvasta valaki a hírt? NVidia-nal is van lehetőség Quad-SLI-re, de azért nem arra koncentrál a piac, hanem a közép és alsó megoldásokra, de van lehetőség rá.
    Itt sehol nincs írva, hogy ehhez KELL 3 kártya, csak bemutatták a legerősebb variációt. Mi ezzel a baj?
  • Zsoltika 007
    Annyi pénzből amennyit kicsengetnél pluszban röhögve kijön egy ps3. Azt meg ne hasonlítsuk már ehhez. Ráadásul sokkal időtállóbb befektetés. Ezzel a 3 vga-val kicsit elszállt az Ati. Nehogy úgy járjon mint a 3dfx... (Ők is izomból akartak csodát tenni. Persze brutális áron) Itt megint az fog győzni aki előáll valami ésszerűbb és jobb megoldással. Az ati nem ezt képviseli. (Annak idején a Geforce-ok megjelenésekor is leáldozott minden próbálkozásnak egy jó darabig. Akinek akkor gépe volt tudja mekkora szakadék volt közöttük és az akkori vga-k között. Az én konfigomnál pl annak idején 2x annyi pontot hozott a 3dmark. Ilyet nem nagyon látni mostanság 2 generáció között.)
  • Inquisitor
    It is also possible to run on mismatched cards for eg. one X1900XTX paired up with one X1600 or X1300 card with the former doing the rendering and the latter doing the physics.
  • Inquisitor
    ATI has a running system with 3 X1900XTX cards running with 2 running in Crossfire mode and one doing the physics calculations in one of the private rooms and there are several Havok FX demos installed to show the power of physics calculations on ATi cards. The system is running off Conroe 2.66GHz and Intel D975XBX board on x8 /x8 /x4 PCI-E configurations as well as a 1KW PCPowerCooling PSU.

There is also another system running with 2 x X1900XTX cards and 1 x X1600XT card on ATi RD600 chipset on x8 /x8 /x4 PCI-E configurations. It is also possible to run on mismatched cards for eg. one X1900XTX paired up with one X1600 or X1300 card with the former doing the rendering and the latter doing the physics.

VR-Zone has the opportunity to talk to the VP of the ATI desktop graphics dept and learn more about this new technology. He revealed that the X1900XTX delivers 9x better performance than the AGEIA PhysX card and X1600XT is twice faster. The speed of physics calculation depends on two main factors; core clock and parallel pipelines and the reason why GPU is much faster than CPU in physics calculations is due to the fact that GPU is capable of data parallel processing. Apart of Havok, ATi is currently in talks with AGEIA to include their API as well.
  • Inquisitor
    Isten szerelmére MIÉRT kéne 3 kártya???
  • Xtranz
    Amúgy fejlesztés ide vagy oda,ha olyan hatalmas lenne a gépek nyers erejének a fejlődése lehetne érezni valami gyorsulást az átlagfelhasználónak..
    Csak inditsd el a winampod,és rakd ki teljesképenyőre a vizuális effektet a desktopod méretével és színmélységével.(1024*768,32bit nálam).
    Az 1000 éves p31000 en geforce 1 el ugyanannyit visz (7-9 fps),mint a Duálmagos 64 bites p43000 en 7900gt vel ddr2 vel.....Átvernek minket és még fizetünk is érte!Értelme?!
  • Xtranz
    Az egész csak arra megy ki hogy az ATI megháromszorozza a kártyaeladásinak a számát.
  • Inquisitor
    Amúgy megint elolvasva a hozzászólásokat, megint nem értem. Senki se mondta, hogy kell 3db csúcskártyát venni. Két kártya elég, és még nem is kell a legdrágábbnak lennie. (Bár elképzelhető egykártyás megoldás több GPU-val is, mint a [URL=http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=608023]HIS X1600XT "Gemini"[/URL], vagy a profi kártyák 4-16 GPU-val.)