Megtalálták a Nagy Kihalás kiindulópontját?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Ezekszerint annak a méretében sincs egyet értés, mert már több helyen olvastam mást és mást az erejérõl: 13kt, 15kt, 20kt (ezt fõleg könyvekben láttam)."

A leghitelesebb források szerint a Hirosima 12, a Nagaszaki 15 kilotonna (ha jól emléxem).
Részletesebben:
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/abomb/intro.htm
Nem találtam meg, hogy ezen belül konkrétan hol vannak a számok, de emlékeim szerint valahol le van írva.

Monnya má meg valaki, hogy mekkora becsapódás volt, és hogy az az energiamennyiség hova a faszba szívódott fel.
Köszi okosok

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

csibcsab
hihh köcce jól esik ha mellettem áll valaki.

Régen nagyképű voltam... de mostmár tökéletes vagyok!

Tetsuo
Azt elvárhatjuk, h olyan szavakat használjon, aminek tudja a jelentését? Aminek nem tudja, azt meg nézze meg a Bakos-féle idegen szavak szótárában?
😊
Hozzáteszem, értelmesebb dolgokat is felvetettél, mint sok idõsebb fórumos..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

csibcsab
Hát na ez jó szal csinálhatott de ha te olyan szorgalmas vagy és leírtad a jelentését akkor köcce. tissztelet és egy 13 éves gyerektõl ne várjá olyan nagy idegen szó tudást.

imitáció = tettetés/valaminek az eljátszása.

Mondjuk én imitálhatok egy üzletembert. De magyarázd már meg, hogy milyen szóra gondoltál ehelyett valójában az elõzõ hsz-odban.
csibcsab
Na ja igazatok van, és egy nagy kihalást is imitálhatott a dolog de õszintén még naon fiatal vaok a dologhoz csak a véleményemet mondtam el.

"Nem csak becsapódástól lehet, mint ahogy a cikkben is szó van róla."

Csak ez a kis kezdõ mondat bekavar: "Hatalmas meteorit becsapódási kráter húzódik az Antarktisz jege alatt, ami magyarázatot adhat bolygónk eddigi legnagyobb kipusztulására, jelentették be az Ohio Állami Egyetem kutatói."
Fõleg azoknak akik ennél tovább nem olvassák el a ciket.

"Persze nem árt pontosítani, mert egy atombomba kb. 1 kilotonnától kb. 50 megatonnáig bármekkora lehet."

A Mt-sok már 2 vagy 3 fázisú hidrogénbombák.

"Általában a hirosimai bombát szokták alapul venni, ami 12 kilotonnás volt."

Ezekszerint annak a méretében sincs egyet értés, mert már több helyen olvastam mást és mást az erejérõl: 13kt, 15kt, 20kt (ezt fõleg könyvekben láttam). De ezek szerint valahol meg azt állítják, hogy 12kt-s volt.

"Sztem ez az a kráter egy elég szép becsapódás nyomait mutatja."

Nem csak becsapódástól lehet, mint ahogy a cikkben is szó van róla.

"Tehát egy ekkora test becsapódása egy atombombánaka sokoszorosa is lehet."

Az biztos. Millió vagy milliárd atombombáról is lehet szó ebben az esetben.
Persze nem árt pontosítani, mert egy atombomba kb. 1 kilotonnától kb. 50 megatonnáig bármekkora lehet. Általában a hirosimai bombát szokták alapul venni, ami 12 kilotonnás volt.

adrianvadas
Chuck N. Kikopte a barackmagot, es az okozta. 😊

Nem hülyeség. Nem kell kijöjjön a túlsó oldalon, elég lehet, ha a lökéshullámok koncentrálódnak a túlsó oldalon. A Mimas, a Szaturnusz holdja is így járt.

csibcsab
Na a föld nem gömb nem, lapos és nem banán alakú. A föld geoid alakú. És van benne valami mert sztem télleg egy aszteroida habár méretét tekintve má üstökös csinálhatta a lyukat. Ez a 200-250 millió év majdnem egybe esik a szuper kontinens a Pangea feldarabolódásával. Sztem ez az a kráter egy elég szép becsapódás nyomait mutatja. Tehát egy ekkora test becsapódása egy atombombánaka sokoszorosa is lehet. Sztem elég ahhoz hogy egy geológiai változást indítson elõ földkéreg tagolódásában. És a kérdés h miért az anktarktiszon? Mert a kontinensek széthullása elõtt föntebb volt mint most.

smv
Kivéve, ha Chuck Norris úgy akarja.

Starcraft + Diablo III - esemve

A Föld banán alakú!!!! Hát még ezt sem tudjátok??? <#idiota>
nearo
Akkor mondom úgy, hogy nem tökéletes gömb, hanem nyomott.
Az egésznek az a lényeg, hogy a kozmomágikus turbulenciák dinamikáját lineárisról spirálisra változtatjuk, így ugyanazt a fluxust többször is felhasználhatjuk. Érthetõ?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Igy van, x-aktak the movie
gordonmail
lapos?a Föld gömbölyû, nem pucialaku bazeg :Ð

(O_o)

nearo
Étemmá mé lapos a fõd...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

sz4bolcs
X-akták (úgy emlékszem utolsó elõtti) mozifilmjének végén volt, természetesen Scully elájult, mielõtt a város méretû idegen ûrhajó kiemelkedett a jégbõl, így újra csak nem látott semmit. Valami ilyesmi volt az alcíme: "A jövõ a tét". :-)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Berber
Ja a metán meg metánhidrogénbõl is származhat, amitõl 100-200 év mulva pusztulunk ki. <#sir>

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

Berber
Az nem az X-atkák voltak, hanem az Alien vs. Predator, ha jól emlékszem, vagy valami más komoly környezettanulmány...

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

sz4bolcs
Dan Brown már nem megy vissza gabonakört taposni.

Jaja én is ezt akartam mondani épp, hogy a Dan Brown: A megtévesztés foka címû könyvben majnem ugyanez van, és ott a nasa találta ki az egészet, hogy továbbra is támogassa õket az amcsi kormány, mer mostanában csak kudarcaik vannak, szóval nem kell az ilyeneket egybõl elhinni, ha meg kamu akkor úgyis kiderül a részletesebb vizsgálatok során.
sz4bolcs
Nincs is pillangó. A ház építésénél egy munkás pislantott egyet, a pillangó pedig ettõl kimúlt.

Igen errõl én is hallottam, ugyan akkor azt is hallottam róla, hogy az enyhén kisebb átmérõjû kráter (100-200km). A becsapódás áltatal okozott robbanás állítólag 1000 Gt volt.

immovable
<#idiota>
...én spec nem hiszek a meteor okozta kihalásban...

...szerintem a dinók annyi zöldséget összezabáltak, hogy telefingták a bolygót, és csndben megfulladtak...<#gunyos1>
...metánnyomokat még ma is találni...<#wow1>
Dan Brown könyve pont így kezdõdik...

...A NASA talál egy meteoritot a jég alatt. Csak az az északi sarkon van...
...ez azért félelmetes...
...bár ha rajzot megnézem több helyre is lkehetne kört rajzolni...
dirty dogg
#17, #18
<#nyes><#vigyor><#nyes>

If it ain\'t broken, don\'t fix it.

Ez érdekes, az egyik cikk, amire hivatkoznak, pont ugyanezt a meteoritot találta meg cak a tengerben, azzal mi lett? (nem olvastam végig)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Chuck Norris nem ut melle
Chuck N. egyszer nagyon melléütött és akkor keletkezett ??
😊 😊 😊 😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

<#eljen><#eplus2>
Aramir
Az X-akták mozifilmben volt egy bazinagy ûrhajó a jég alatt 😊

Mr Csé
ott van atlantis meg onil 😄

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

az nem az x akták volt, hanem az alien vs predátor ...és nem város, hanem áldozati piramis.
drizzt1666
Milyen furcsa, h ez a meteor nem az amerikai földrészbe csapódott, mint az összes többi katasztrófa filmben <#nemtudom>

Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!

NEXUS6
Ezexerint B.Willisnek mégsem sikerült!
😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Gladiator
😄DD

Pharaoh
Az tán a mizifilmben volt

Darth Sith
vmi ilyesmi volt az X-akták egyik részében, hogy volt egy rohad nagy ürhajó a jég alatt.. De lehet hogy csak egy kerek város, ahol az alien-ek vannak a predatorok számára.. 😊

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Vazzeeee, mekkora pillangó <#circling>

ilyen mondatokkal vigyázzunk, mert ráugranak a zöldek, és elkezdik ecsetelni, hogy lassan látni fogod 😛
norbre
én inkább nem akarom abban az állapotban látni ..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Looooser
Pillango hatás... Ha egy lepke meglibbenti a szárnyát egy város a föld túloldalán összedõl...

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Ez azért erõsen spekulatív feltételezés.
"The scientists speculate that this impact may have caused the Permian-Triassic extinction event, although its age is bracketed only between 100 million and 500 million years ago."
Jócskán kellenek még további vizsgálatok.
Fõleg, ha ez a becsapódás közel átellenes ponton van Szibériához képest. Ott bement, itt kijött folyékony állapotban <#wave>

Zocsi
Érdekes-érdekes... Azért megnézném a bolygót olyan állapotban, mint most a mars. Érdekes lenne látni mi van a víz/jég alatt.