Megtalálták a Nagy Kihalás kiindulópontját?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A leghitelesebb források szerint a Hirosima 12, a Nagaszaki 15 kilotonna (ha jól emléxem).
Részletesebben:
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/abomb/intro.htm
Nem találtam meg, hogy ezen belül konkrétan hol vannak a számok, de emlékeim szerint valahol le van írva.
Köszi okosok
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Régen nagyképű voltam... de mostmár tökéletes vagyok!
😊
Hozzáteszem, értelmesebb dolgokat is felvetettél, mint sok idõsebb fórumos..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mondjuk én imitálhatok egy üzletembert. De magyarázd már meg, hogy milyen szóra gondoltál ehelyett valójában az elõzõ hsz-odban.
Csak ez a kis kezdõ mondat bekavar: "Hatalmas meteorit becsapódási kráter húzódik az Antarktisz jege alatt, ami magyarázatot adhat bolygónk eddigi legnagyobb kipusztulására, jelentették be az Ohio Állami Egyetem kutatói."
Fõleg azoknak akik ennél tovább nem olvassák el a ciket.
A Mt-sok már 2 vagy 3 fázisú hidrogénbombák.
"Általában a hirosimai bombát szokták alapul venni, ami 12 kilotonnás volt."
Ezekszerint annak a méretében sincs egyet értés, mert már több helyen olvastam mást és mást az erejérõl: 13kt, 15kt, 20kt (ezt fõleg könyvekben láttam). De ezek szerint valahol meg azt állítják, hogy 12kt-s volt.
Nem csak becsapódástól lehet, mint ahogy a cikkben is szó van róla.
"Tehát egy ekkora test becsapódása egy atombombánaka sokoszorosa is lehet."
Az biztos. Millió vagy milliárd atombombáról is lehet szó ebben az esetben.
Persze nem árt pontosítani, mert egy atombomba kb. 1 kilotonnától kb. 50 megatonnáig bármekkora lehet. Általában a hirosimai bombát szokták alapul venni, ami 12 kilotonnás volt.
Az egésznek az a lényeg, hogy a kozmomágikus turbulenciák dinamikáját lineárisról spirálisra változtatjuk, így ugyanazt a fluxust többször is felhasználhatjuk. Érthetõ?
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
...szerintem a dinók annyi zöldséget összezabáltak, hogy telefingták a bolygót, és csndben megfulladtak...<#gunyos1>#gunyos1>
...metánnyomokat még ma is találni...<#wow1>#wow1>
...A NASA talál egy meteoritot a jég alatt. Csak az az északi sarkon van...
...ez azért félelmetes...
...bár ha rajzot megnézem több helyre is lkehetne kört rajzolni...
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
😊 😊 😊 😊
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem a lényeg, hanem a fontos!
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
"The scientists speculate that this impact may have caused the Permian-Triassic extinction event, although its age is bracketed only between 100 million and 500 million years ago."
Jócskán kellenek még további vizsgálatok.