SuperCars Championship Australia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich
nem hát...
amúgy a pénteki R2-t tudtam volna nézni ha van stream. ;)
no sebaj R1-2-3 letöltve és nézem. :)

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Ulvar
hát ezért nem kelünk fel :D

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Dietrich
2016 Formula 1® Rolex Australian Grand Prix
Format
International SuperSprint

Péntek
R1 04:20 - 04:50 /12 kör
R2 08:20 - 08:50 /12 kör
Szombat
R3 05:20 - 05:55 /12 kör
Vasárnap
R4 02:20 - 02:50 /12 kör
stream

pontokat nem osztanak szokás szerint...

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Palinko
hmmm. mire is jöttek rá?
Dietrich
letöltve mindkettő még este megnéztem a 2. befutója majdnem 2014-esre sikeredett. .)
a mait szétcseszte a vihar meg az eső, de mikor mentek nem volt unalmas és a vége......<#falbav>

Ulvar
Mekkora verseny a 2. futamon azt a kurva...ezt visszanézni is fasza lesz!

Dietrich
Hétvégi kezdések:

Szombat
R1 04:20 - 05:25 - 39 kör
R2 06:45 - 07:50 - 39 kör

vasárnap
R3 05:50 - 07:50 - 78 kör
stream

RatBaG
Dietrich
ez a hír először vagy 4 éve röppent fel, hogy vége a Holdennek..szóval semmi meglepő nincs benne csak kár érte.
Viiszont az jó hír, hogy 1-el több autó lesz a bajnokságba az idén (Penske jóvoltából) annak ellenére, hogy Mercedes már nem lesz.
The full entry list for the 2016 V8 Supercars Championship
MANUFACTURER REPRESENTATION

Holden — 14
Ford — 6
Nissan — 4
Volvo — 2

Hétvégén kezdünk, Adelaide!!!

SuperCharger
Ők már rájöttek arra, amire az amerikaiak/nyugateurópaiak majd 15-20 év múlva fognak rájönni.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

bosco05
ugyanezt akartam belinkelni :D ez nem jó hír sajnos
Dietrich

Dietrich
a cikket miért spóroltad ki hozzá? :)

Craig Lowndes tips an uncrowned driver to win the 2016 V8 Supercars title

Felépült a kulcscsont töréséből (emiatt kell kihagynia a hétvégi Bathurst 12h-t) ez lesz a 19. éve a túrabajnokságban és még jövőre is indulni akar a 20. évében. Nehéz lesz az idei bajnokság a számára, mert a Falconok, Moster, Coulthard, Whincup, SVG mind erős lesz....2017 végére mondja jön a változás...most akkor a jövő évi bajnokság is ebben a variácóban zajlik le a autó és motorok terén, ha jól értem.

Végre eltérő festése lesz már a hagyományos RB-tól...

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
11db új autót építenek az Adelaide rajtra összesen 6 milliáért.
V8 Supercars teams in $6 million arms race to build new cars for the 2016 season

SuperCharger
Nem úgy értettem, hogy meg fog szűnni az egész teljesen. Biztos, hogy folytatják, vagy legalábbis megpróbálják folyatatni a "vérvonalat".

De a mai formája, ami nem nagyon változott kb. 20 éve, annak vége van. Ez a versenysorozat az ÖVÉK volt. A saját pályáikon, a honfitársaik vezette, a saját maguk által saját maguknak gyártott autókkal. Ebből a három pillérből az egyik, ami talán a legfontosabb a háromból, az megszűnt létezni.
És a vezetőség nem, de lehet, hogy senki sem tudja, mit tegyenek a helyére, vagy egyáltalán tegyenek-e oda valamit. Lehet konzerválni a mostani állapotot, édes nosztalgiában úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, de ez az önámítás valszeg pár évig működne csak. Vagy lehet közelíteni a szabályrendszert a világ fennmaradó részéhez, és beengedni az importokat.(pontosabban: importokkal tölteni fel az egész rajtrácsot, mert minden autó import lesz) Egy biztos, valami örökre elveszett, és lehetetlen megmondani, melyik jövőképre lesz vevő a rajongótábor is, a csapatok is, meg az autógyártók is.
Szerintem ezért nem jönnek azok az új szabályok. Egy lehetelen döntés előtt állnak, és a jövőjük múlik rajta.
Vagy talán a háttérben próbálnak egyeztetni csapatokkal, szponzorokkal, gyártókkal. Kiötleni valami olyan formátumot, ami mindenkinek jó, csak rohadt nehezen megy, mert mindenki mást szeretne. De mondjuk ha így lenne, arról lennének legalább pletykák.

Dietrich
Azért megszűnni nem fog. És ha új motorformula új belépőket is jelenthet...de még mindig nem mondanak semmit.
Oké nem lesz V8-as szívó motor..jó de akkor mi lesz? 2500ccm turbó? mondanának már valami konkrétumot így 1 évvel 2017 előtt...

SuperCharger
Miután a Holden bejelentette hogy abbahagyják a hazai gyártást, és vége a Commodore-nak, majd a Ford is bejelentette, hogy abbahagyják a hazai gyártást, és vége a Falconnak, elég egyértelmű volt, hogy a hazai gazdaság nem fogja tudni eltartani ezt az úri huncutságot ebben a formában. Viszont szép volt, különleges volt, egyedi volt, amíg tartott, emlékezzünk erre a búcsúévad alatt.

Dietrich

Dietrich

Dietrich
jövőre én úgy számolok, hogy volvó sem lesz...
Ford még mindig kérdéses, hogy marad ha igen mivel és a Holden is bejelentette 2017-től nem lesz Commodore..
jövőre új motor formula, de semmit sem mondanak erről sem..nem jó ez így.
Penske legalább indít még 1 autót, hogy mondjak valami jót is. :)

Ulvar
nyilván nem SCként gondoltam :)

RatBaG
nem arról van szó, hogy most mennyire volt váratlan/indokolt, csak szimplán kár, hogy az a kevés változatosság is egyre inkább eltűnik a rajtrácsról.

remélem legalább a volvo ütős lesz, azt szívesen nézném mindig elöl. :)

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
Lexus beszált már!! ők adják a SC-t :D

Dietrich
semmi váratlan nincs benne...én is dobtam volna, ha lejár a szerződésem velük.

Ulvar
Ezt már rebesgették tavaly. Nincs értelme a Mercedesnek, nem öltek bele annyit. Talán majd egy másik gyártó, a Lexus vagy más.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
Ez bennem egyértelművé teszi, hogy 2017-ben már nem lesz tagja a V8-nak, vagy legjobb esetben is másik csapathoz megy mint a Tekno.

Ulvar
Nagyon gyorsan tudok most is írni. Sajnos még nem volt időm az utolsó futamokat megnézni, kb. már Surfersre se emlékszem pedig azt még néztem is. Szerencsére Vimeora fel lettek töltve a futamok, aki nem szeretné letöltögetni Devilstorm nevű felhasználó alatt találjátok az összeset..

Ami már uborkaszezon hír, a sok pilóta változást illetően (lehet írok majd), az az, hogy a double stackelést (beragad a boxban az egyik a másik mögött) a Triple 8 a Teknoval közösen oldja meg (ugye jövőre 3 Red Bull lesz, az egyik hol fog pitelni?). Na most kiderült, Lowndes autója lesz a hármasból kirángatva, és megy a Tekno helyére, tehát Will Davisonnal közösen osztozkodnak majd: Itt lehet olvasni róla.

Na most már megyek dolgozni!

Dietrich
Bízzunk benne, hogy a wtcc miatt nem dobják a svéd kínaiak ezt a projektet...

RatBaG
a legnagyobb forma az öreg! :D
remélem magára talál a volvo, és moffattal ütős lesz a csapat.

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
Én nem sajnálom tőle...sisakján a mama arcképe volt festve amikor megnyerte a bajnokságot szombaton miatta is sírt, hogy nem élhette ezt meg.
Mióta Whincup sorra nyerte a bajnoki címeit, Lowndes nagyon a Birkacsello szerepét kellett játszania...még volt olyan szezon is mikor a Vodafone Teamnél (akkor ő volt a fő szponzoruk) nincs TO akkora volt az ausztrálok felháborodása amik történtek versenyeken. persze nem hitte el senki én sem amit leírtak. :)
Azért Craig sem ment haza üres kézzel a bankettről. :) Craig Lowndes wins fifth Barry Sheene Medal

És ennek is őrülök! Nagyon csípem az öreget.
Touring car stalwart and prominent team owner Garry Rogers was inducted into the V8 Supercars Hall of Fame.
70 year-old Rogers, who has been involved in Australian Motorsport for over 50 years, is the 19th member of the select Hall of Fame group, joining names such as Peter Brock, Allan Moffat, Mark Skaife and Dick Johnson.
//www.youtube.com/embed/K7MfxQI-JJY

RatBaG
én valamiért eddig abban a hitben voltam, hogy winterbottom már egyszer valamikor volt bajnok, azért is ez a nagy frosty-láz, aztán a kommenteket olvasgatva esett le, hogy ez az első.
nekem mindig az ugrik be róla, ahogy a verseny után áll a boxban csípőre tett kézzel, nagy szemek, szemöldök felhúzva, és sorolja hogy most ezért-azért nem ment, mi volt rossz, stb. szerintem nem bajnok alkat.
remélem jövőre odapörköl lowndes, minden évben ott van egy karnyújtásnyira, kijárna még egy neki. ő már legenda.

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
Tudtam ki a bajnok mikor kérdeztem, mert megnéztem mind 3 versenyt...
Azért 17x pontot nem lehet már behozni csak nagy balszerencsével egyik nagy szerencsével a másik oldalon.
Ha az egész évet vesszük teljesen megérdemelten lett bajnok Frosty. Igaz ehhez kellett egy nagyon jó utolsó Ford update a gyártól. Jövőre már nem kapnak...szomaton a második futam előtt még a pepsi csapat volt az első, de utána már az RBRA és lettek csapatban az elsők végül.
Frostynak az első bajnoki címe...jövőre Whincup, Éowndes, SVG egy csapatban..

RatBaG
tippelj! nem a bajnokom a bajnok. :)

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
mi a gond?

RatBaG
fakk...

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
WD-40 Phillip Island SuperSprint

szombat
R31 05.10 - 05:45 /14 kör
R32 06:55 - 07:30 /14 kör
vasárnap
R33 04:10 - 05:35 /45 kör

stream

Tavalyi befutó... ;)

//www.youtube.com/embed/T0fmKwNcvVM

Dietrich
ITM 500 Auckland

Szombat
R28 03:00 - 03:35
R29 05:00 - 05:35

Vasárnap
R30 04:00 - 05:25
stream

Dietrich
Whincup alkot a P2-n :DD

link

Penske is tiszteletét teszi a helyszínen és a jövőről beszél, ígér pár mondatban.
Penske's Promise
Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.11.06. 09:13:47

Dietrich
Ő egy jelenség nélküle szegényebb lenne a V8 és a tetkó szalon. ;)

Sajna brutális 12 órás időeltolódás van Auckland és Magyarország között így ez egy töltikézős hétvége lesz részemről.

SuperCharger
"Erebus team owner Betty Klimenko has opened up" Ez hogy skerült? Amikor kamerával veszik, a tőmondatok is gondot jelentenek neki. Már le is szoktak róla, hogy kérdezzék bármiről. :)

Sajnálom Reynolds-t. Lehet, hogy nincs MW/CM szintjén, de azért ennél jobbat érdemelt volna.

Dietrich
Erebus team owner Betty Klimenko has opened up on signing David Reynolds for 2016 and her amicable split with Will Davison, who heads to TEKNO Autosports for the 2016 season.
“A karma thing”

Dietrich
Néző csúcs született Surfersben!
197,872 fans have attended this year's Castrol Gold Coast 600 at Surfers Paradise.
Record attendance for Castrol Gold Coast 600

Dietrich

Dietrich
Hétvégén órát állítunk így a vasárnapi kezdés már aszerint van kiszámolva.

Szombat
R26 06:35 - 09:00 /102 kör

Vasárnap
R27 05:30 07:50 /102 kör

stream

Dietrich
Paul Dumbrellt megbüntették ma, mert a 2. freen túllépte a megengedett pit sebességet. 500 dollárra. ;)
Matters from Practice – Part 2:
The Stewards received a report from Timing that Paul Dumbrell, Car #1, exceeded the designated speed limit at Pit Entry (52 kph); the Stewards imposed a penalty of a fine of $500 on Paul Dumbrell.

összefoglaló a mai freekről.
freek

Dietrich
Dunlop széria megerősítette, hogy sikerült megegyezniük Adelaiddel így lesz ott versenyük jövőre is.
Korábbi hírek arról szóltak, hogy nem lesz.