2613
  • Dietrich
    pontosabban 4 lesz! 2x30 és 2x35 perc.

Friday
    11:00 Race 1
    14:20 Race 2
    Saturday
    15:20 Race 3
    Sunday
    13:20 Race 4
  • Ulvar
    Igen, de az nem lesz pontozva (szokáshoz híven) az egy promóciós verseny. 3 betét futam a Formula 1 hétvégének.

A következő bajnoki futam az 1 hónap múlva lesz a Tasman szigeteki Symmons Plains versenypályán.
  • dave9004
    a köv versenyek akkor a melbourne-i sprint versenyek lesznek?
  • Ulvar
    Amúgy viccen kívül a Fordok drágábbak mint a Holden. A kiszállás meg leépülés csak kacsa. Az ősidőkben is voltak nehézségei a Fordoknak de mégse szálltak ki. Akkor még az volt a probléma hogy baszott erős motorjuk van, csak kanyarodni nem bírnak :).

Én se akarok nézni hogy 6 Ford meg 12 Holden van a pályán, de ez nem jelenti hogy kilép a Ford. Ausztrália nagy piac számukra, ősi rivalizálás folyik egyszerűen nem engedhetik meg. Ha mégis bekövetkezne ilyen az a sorozat igen komoly rovására menne.
  • Dietrich
    ja és még valami.
    én nem szeretném ha csak 4db Ford lenne jövőre vagy kiszállnának, inkább azt, hogy legyen újra 12db min. mert így a TOP 10-t látva van 8-9 Holden meg 1-2 Ford nem tesz jót a márkák közti versenynek.
    szerencsére nem hogy márkán belül de csapaton belül is megy az adok kapok mint most is volt :)
  • Dietrich
    Én nem Boscora hallgatok csak a tényekre. Kevesebb Ford van mint amikor elkezdtem nézni 2006-ban a bajnokságot. Akkor (megnézve a wikit) 16db Ford volt a versenyzők tudását nézve meg maradt nekik Frosty, W.Davison. Az is tény a Holden, SVG-vel erősödött nem beszélve azokról akik már ott voltak.
    Amennyiben nem úgy van ahogy gondolom/gondoljuk akkor mivel magyarázod a 6db Fordot 2013-ban? Drágábbak, mint a Holden?
  • Palinko
    kipufogógáz 900 fok felett is van sztem a kipufogó ágnál :D
  • Ulvar
    Boscora ne hallgass. A Ford igenis öl a sorozatba pénzt. Ott a tavalyi év hát hányszor nyertek? Kurva sokszor, főleg az év elején, vezették is a bajnokságot. Tavaly igen pechesek voltak, kilökték őket sokszor, leszorították a pályáról Davisont belementek stb....A bajnokság megnyeréséhez nem csak jó autók kell hanem szerencse is. Whincup kicseszett szerencsés, mindamellett hogy droid.

Idén meg mindenki új lappal nyitott, természetesen a Holdenes csapatok azért vannak többségben, mert korábban is velük voltak leszerződve. Ha jobban megfigyeled ugyanazok a csapatok Holdenesek, mint akik Fordosok, annyi hogy Ross Stoneék bevállalták a Mernyót, ami mint látjuk nem igazán jött be (egyelőre), ezen kívül Tony D'Alberto váltott vissza Holdenre (ő majdnem minden évben váltogatja a márkát, nyilván a szponzorok miatt).

A Fordnak igenis nagy értéke van a sorozatban, ugyanis az egyetlen nívós sorozat Ausztrálián belül a V8 Supercars. Gondolj bele 60 éve versenyeznek Fordok Ausztráliában, és voltak nehezebb meg könnyebb éveik de sose szálltak ki. Szóval ez véleményem szerint egy orbitális hülyeség hogy félig kifele állnának meg ilyenek, hagyjuk ezeket a kitalált mendemondákat. Meg kell nézni az országban mennyi Fordot és Holdent adnak el, meglepődsz, de keress utána :).

Arról nem beszélve hogy a Ford és Holden párharc továbbra is él, az emberek Ausztráliában még mindig erre kíváncsiak, ha kiszállna a Ford, az olyan lenne mintha az F1ből kiszállna a McLaren vagy a Ferrari, nem engedheti meg a sorozat!!! Ezeket kell figyelembe venni, nem az hogy mik az eredmények. Frostynak váltó gondja volt a 2. futamon (nem az ő váltójuk, hanem szabvány váltó, amit minden csapat ugyanazon cégtől kap akárcsak a fékeket). Ezek miatt megint csak nem őket terheli a felelősség, mert emlékezzünk vissza hogy a droid csapatnak is voltak hasonló gondjaik, PLÁNE arról nem is beszélve hogy 2010-ben egy bizonyos James Courtney, egy bizonyos Forddal leverte droidékat, mégpedig úgy, hogy rengeteg technikai gondjuk volt abban az évben a Triple 8 Racing csapatnak.

Ez egy ilyen sportág, itt egészen a végéig nem lehet mondani semmit. Lehet hogy idén is Holden csapat nyer, de tisztában vannak ott fent a szervezők, hogy ez nem maradhat hosszabb távon így, a Fordosok meg nem égethetik magukat, újra erőre kell kapniuk, viszont feladni nem fogják.
  • Dietrich
    F1-el ne is hasonlísd..itt nem kellenek mű dolgok az izgalomhoz :)
  • Dietrich
    Ford meg fél lábbal kifelé áll a V8-ból..kb. olyan szinten támogatja itt is mint a WTCC-ben..és ez így nem jó a jövőt nézve mert akkor Holden egyeduralom lesz a gyengék meg kiszállnak.
  • Dietrich
    Nem jelent meg hivatalosan mennyi volt? mert szerintem jóval többnek kell lenni 50 foknál kipufogó esetében, főleg versenyautónál...eleve ha abból indulok ki ha a levegő 30 fok akkor a kabinban 48 fok van és ezt mutatják ugye versenyek alatt és nem olvadt a cipője senkinek.
    szerintem ott a kipufogó erősen 80-100 fok körül lehet, ha a motor is annyi.
    Ez egy konstrukciós hiba, de hogy ezt miként sikerült elkövetniük rejtély.
  • lord rayder
    Köszi szépen a válaszokat, remélem majd így, angol közvetítésen át + az fb-s oldallal, amit küldtél, sikerül majd felvennem a fonalat. :)
  • Ulvar
    Húúú azt se tudom hol kezdjem el...elég sok kérdést tettél fel egyszerre és egy napig is kevés lenne magyarázni annyi mindent kéne elmondani.

A szabályok nagyon sok mindenben eltérnek, hiába FIA alatt fut félig meddig a széria. A legfontosabb nevelő széria a Dunlop Series, az előtt pedig az UTE (ha néztél Nascart korábban akkor hasonlít a Nationwidera meg a Truck Series-re). Ezeken kívül van még Ausztrál Porsche Carrera Cup, valamint Touring Masters, valamint zárt kasztnis go-kart az Aussie Racings (tényleg zárt kasztnis go-kart, youtubeon van fent teljes futam róluk, beszarás egy sorozat).

A 2 új gyártó az idei évtől startolt Car of the future program keretin belül érkezett. Olcsóbbá, de mindemellé biztonságosabbá és még élvezhetőbbé tették (papíron) a szériát. Tavaly ha 2 autót vett vagy épített egy csapat, abból a pénzből idén 3at tudnak készíteni vagy venni. A széria ezért is tud egyre inkább terjeszkedni (idén pl: az Austini versenypályára ellátogatnak, először mennek Amerikába).

Szabályok...pfff ....na ezzel tényleg nem végeznék soha, ezt inkább máskorra tenném, de ajánlom hogy ha van Facebookod, akkor [URL=http://www.facebook.com/pages/V8-Supercars-rajong%C3%B3k-oldala-V8-Supercars-Hungarian-fan-page/214756765289971]Ezt az oldalt "like"olva kövesd a történséket, itt általában elég sok okosságot osztok meg, vagy friss infókat a szériával kapcsolatban.[/URL]
  • dave9004
    hát igen ez látszik, hogy egyelőre nissan középmzőny és vége, a merci meg vége.
    Ha safety car utáni lendület megmarad az évre, az már elég:)
  • Ulvar
    Kifejezetten pocsék versenyük volt 1 autójuk igazából teszt autó, állandóan a pitet látogatta, már annak örülnek hogy egyáltalán célba ér az autó, ezen kívül a maradék 2 verda is súlyos problémákkal küzd. Az eredmények szépen mutatják. Hogy mikor lesz mind ebből mind a Nissanból normális versenyképes autó...az egy jó kérdés...
  • Ulvar
    Ez már volt tavaly is, hogy megolvadt a cipő. Mondjuk a Mercedesnél kifejezetten súlyos ez a probléma. A kipufogórendszert úgy tervezték meg hogy nincs hőelvezetője, így a teljes hő a pilóta teste alatt megy végig, nincs ami hűtse konkrétan, tehát az a kb. 50 Fok ami ott bent van az szép lassan elkezdi megolvasztani a cipőt. Másoknál is előfordul, de ott van egy ilyen elvezető rendszer kiépítve ami azért nagyban segíti a hő elvezetést, de még így is sokat kapnak. Mark Larkham amúgy futamközben el is magyarázta a dolgot, gondolom már megtaláltad. Ha nem, akkor ott van az első futamban valahol.
  • dave9004
    elég pozitívan veszi a Merci, sztem majd fejlődnek idővel.
    Már most is jó verseny volt a 2., ha a többi gyártó is felér hozzá, akkor ezt a sorozatot nagyon nem lehet majd lepipálni.
  • lord rayder
    Üdv. Nem rég akadtam rá erre a sorozatra, és rögtön megtetszett. Végre olyan autó sport, ahol van sebesség rendesen és attól van verseny, ami ráadásul izgalmas is. Nem tudom mennyi rajongója lehet Mo.-n, de ha valaki ráérne feltudna világosítani az alapdolgokról? Szabályok, meg egyéb dolgok. F1-hez vagyok szokva, de imádok minden autóversenyt. Tavaly csak pár versenyt néztem vissza és, hogy szemléltessem mennyit sikerült felfognom. Változások: 2új gyártó, amiből a Merci nem is igazi, mert valami emberke kitalálta, hogy az milyen jó lesz, de ők (Mercedes) igazából tojtak rá. Valamint, a tavalyi Vodafone-os támogatottságú csapatot, leváltotta a Red Bull főszponzorként. Ahol, most feliratkoztam YT csatornára, ott több videó is fel volt töltve. Volt az alap verseny, és ha jól értettem, van 1 Dunlop series, ami rövid sprint futamok, és vagy 2. osztályként, vagy az újoncoknak van, valamint a Nascar Truckhoz hasonlóan Utesként egy 3. osztály? Kérdésem, hogy érdemes-e ezeket is figyelemmel követni?
    Előre is köszönöm!
  • RatBaG #1271
    ezt csak most láttam, ahogy beletekergettem a versenybe. nem semmi hőt termelhet.
    http://youtu.be/K6vuvMY1_X4?t=29m55s

kár, hogy a mercinek ilyen szarul indul a dolog, a legjobban ez a kocsi tetszik most.
  • Dietrich
  • Dietrich
    új cuccoknál ez gyakran megesik..kell még 2 verseny mire letisztul ez..

05:05-kor rajt.
  • dave9004
    jó motorral már több esélyük lesz.
    Nem tetszett nagyon a futam, sokallom a tech hibákat.
    tudom car of the future, tavalyhoz képest inkább kár hogy future :D
  • gordon 24
    :) az mindegy..:)
  • Ulvar
    aha...de hogy :D.
  • gordon 24
    Mondtam én:) Csak beértek a Mercik:)
  • Dietrich
    http://www.v8supercars.com.au/v8live/live

itt lehet nézni!!!
  • Dietrich
    szombaton
    05:20 - 07:40
    vasárnap
    05:05 - 07:25
    VLC-s link
    http://tvstream.hopto.org:8080/
  • Dietrich
  • Ulvar
    az teljesen oké!
  • Dietrich
    jogos mert a win7 minialkalmazásban elfelejtettem az eurót átírni Ft-ra és 31 euró jöt ki :D
    szóval az 9310Ft az vállalható full szezonra.
  • Ulvar
    hát a 39.95 ausztrál dollár átszámítva 9500 Ft környékén van. Az meg marhára nem sok. Simán megér annyit, hogy ne szívjak a stream miatt. Így akárhol vagyok tudom nézni a versenyeket.
  • Dietrich
    https://www.surveymonkey.com/s/V8SupercarsOnlineTrial

14. How likely would you be to buy a season pass (to watch every race online) if it was priced at $39.95 per year?

15. How likely would you be to pay to watch a single day of racing online if it was priced at $4.95?

32K a full kb.
    asszem annyit nem ér meg..én anno 10 éve IC-re fizettem elő jóval kevesebbért 5K volt a full és biza sokszor volt gond vele.
  • Dietrich
    tölsd ki a tesztet abban benne van a versenyekénti díj és a full szezonra mennyit kérnek vagy mennyit vagy hajlandó áldozni rá.
    asszem 5 AUD a verseny és 35 a full? nem vagyok biztos az összegben.
  • Dietrich
    van egy fajta demo, de mikor több dolgot akarsz, hogy mutasson rögtön elvisz a fizetős részhez és asszem 12 angol fontot kér tokkal vonóval, de annyit már nem ér, ha a poweramphoz hasonlítom ami 865Ft csak amit napi szinten használok zenékhez;).
    a híreket azt szórta de a lényeg miatt meg kell venni. Tavaly sem volt másképp.
  • Ulvar
    fizetős??? hmmm...basszák meg. Pont most veszek okos telót. Amúgy érjék be annyival hogy online fizetek nekik majd a streamért. Nagyon jó minőségben tolták, ha garantálják továbbra is azt a minőséget nem kell szívni a streamekkel, én hajlandó vagyok fizetni érte. Nyilván normális keretek között tehát egy évre olyan 20.000 Fot. Aztán lehet többe fog fájni :/.
  • Ulvar
    jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hát magyarul beszélj ! :D
  • Dietrich
    letöltöttem, kipróbáltam...fizetős :p
  • Dietrich
    én arra gondoltam, hogy 3 éve merült fel először kérdésként.
  • Ulvar
    He? Az még tavaly is ment öreg :D. Ma mondta el Larkham az autót érintő változásokat tavalyhoz képest.
  • Dietrich
    Merci a megfelelő helyére került :p

Amúgy megszűnik a víztöltés az autókba. Tavaly valaki kérdezte hogy mi az amikor pitnél kifolyik valami lötty, és mondtuk hogy víz...na az nem lesz már. Mivel a mostani fékek nem vízhűtésesek. Ezt csak azért ha valaki hiányolná :).

nem veszed észre hogy rohan az idő...van annak már 3 éve is :))
    Viszont tavaly 2x nyomattak Prematnak száraz jeget, egyszer el is ájult..vajon idén is ez lesz nála? Mert akkor menjen az északi sarkra fakutyázni a meleg elöl :)