SuperCars Championship Australia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt is mondhatod neki :)
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Egyébként az a lóerõ nem igaz..2009-ben azt nyilatkozták az új motorról, hogy 50 lóval tud többet. Murphy az egyik videóben szó szerint azt mondja közel 700 ló.
Vagy pedig valóban 635 lovat engednek csak Bathurston van 685 ló.
Hivatalos oldal adatok.
arra ott a DTM..
De az hogy Tony Cochrane az év végén távozik ez most kicsit felnyitotta a csipám ... utódjáról még semmit nem tudni...
AZT UGYE TUDJÁTOK HOGY MOST LESZ AZ 50. BATHURST 1000??? :)
Egyre több EX F1es keresi fel a V8at. A fiatal Lucas di Grassi is ott lesz Surfersben Michael Patrizi mellett Gold Coast 600on jajjjjj....agyam nem bírja már a híreket követni
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
1, Közel van Texashoz ahol az amerikai futamot rendezni fogják (Austin)
2, Kurvára erõs gazdaság bontakozik ott is
3, A Mexikóiak imádják az autósportot!
Kell ennél több? :D
Amúgy szeretném hozzá tenni, hogy a V8ból NEM LESZ VB. A WTCCt pumpálja az FIA, ráadásul az Ausztrálok nem basznának ki magukkal.
I met God. She's black
Még ilyen apró dolgokat is úgy elmagyaráz, hogy milyen technika van a vágások ellenõrzésére, hogy ááá kész :D
de ez így jó
R1
Brad Jonest kérdezték mi történt az autójával.
- mittudom én nem vagyok se szerelõ se versenyzõ :)
ausztrália nevében is köszönjük a segitséget
:D
R2
szpíkerek kérdeztek a Jones csapatfõnöktõl.
Jones bemutatja mi minden van náluk a boxban, monitorok, írányítás stb. melyik mit mutat (tisztára F1 szintû felszerletség) és csak mondja.
erre a riporterek válaszul: mi csak azt kérdeztük mikor jönnek ki tankolni nem azt , hogy átvedd az irányítást és a közvetítést. :DD
én nem örülük ennek, hogy VB-t csinálnak egy nemzeti bajnokságból...
még ATCC korában BMW is ment :)
Hozzá teszem hogy régen is volt több gyártó. Köztük a Chrysler az egyik legjelentõsebb. De régen is volt Nissan pl: ami nyert is Bathurst egy bizonyos Mark Skaife-el. Természetesen az ausztrálok nem tetszésüket kifejezték, hogy Japán cég nyer náluk és szidták õket mint a bokrot.
Na majd kiderül minden, kezdjünk lassan Bathurst-re koncentrálni :).
így is világszinten nézett, és (szerintem) elismert sorozata V8 Supercars, én igazából attól tartok leginkább, hogy kezd megjelenni több autógyártó, és nehogy ezzel is az legyen, hogy több autógyártó-nagyobb felhajtás/ércdeklõdés-FIA beletenyerel ebbe is ahogy egy pár szériával megtette és onnantól lejtmenet
amúgy a a merci megjelenésével a BMW talán idejön, és ha már ezek ketten akkor talán az AUDI is egy A6/S6-al
jobb volna olcsóbb autó mert akkor tényleg elérhetõ lenne amit írsz, és akkor nem csak Ausztrália és Dubai örülne a dolgoknak, hanem világ szinten nézett és elismert sorozat lenne, így több pénzt beszedhetnének amit megint csak vissza lehetne forgatni, arról nem is beszélve, hogy még több gyártó felkapná a fejét, örülnék valami olasznak is, csak épp nincs olyan gyártó aki ilyen kategóriájú autókat csinál :D talán majd a fiat ha chryslertõl licenszel.
Ez az egész projekt arra hívatott hogy átformálják a jelenlegi autókat. Súlyban, biztonságban, versenyzõk számára sokkal élvezetesebb és biztonságosabb vezetést biztosítva. Nem utolsó sorban a fejlesztések nem + költséget okoznak, hanem pontosan ellentéte, költséghatékonyság.
Ugyanannyi pénzbõl amibõl eddig 2 autót tudott egy csapat megvenni, abból képesek lesznek most már hármat! Egy komplett versenyautó árát simán megspórolják + így a maradék pénzbõl még több külföldi helyszínre eltudnak látogatni. Így mennek jövõre megy Amerikába (és lehet hogy Mexikóba). Így fognak majd eljutni több más kontinensre is. Szó esett már Dél-Afrikai futamról, Fülöp szigetekirõl, meg egy csomó másról.
a kérdés még az, hogy a jövõ évi 4 márka mellé csatlakozik e még másik gyár...ha igen, akkor a WTCC újabb pofont kap, fõleg ha mondjuk egy BMW is csatlakozna. Mert mint tudjuk a BMW is fontolgatta hogy jön Ausztráliába, és így hogy a Merci már biztosan ott lesz, felmerül a kérdés, megéri e a BMWnek Európai versenytársként Ausztráliában versenyeztetni egy széria autójából készített versenyautót. Hisz ott így növekednének az eladások, ezért is ment a Mercedes. A piacteremtés a lényeg! Az Ausztrálok magasról szarnak a környezetkímélésre. Megteszik az alap dolgokat, de kurva sok izomautó járkál fel alá az országban még mindig. ÉS ez a Mercinek is jó, mert a sportautóit eltudja passzolni az országban, akárcsak a többi autó.
Holden Commodore
Ford Falcon
Nissan Altima
Mercedes E63
Meg kell nézni a tulajdonságaikat. A benzin árak ott is nõnek, és ha látnak egy jobb fogyasztású hasonló sportautót mint a Ford vagy a Holden, akkor az ausztrálok rácuppannak. Itt ilyen piaci dolgokról van szó, ezekrõl mérlegelnek. Mind mellé ez folyamatos munkateremtést jelent. Náluk úgy pörög a piac, hogy el se hinné az ember. Náluk jelenleg nincs is igazán válság, hisz annyira erõs a gazdaságuk hogy a GDP folyamatos pluszban van és megy és nõ nõ nõ nõ.
Amúgy régen az volt a módi hogy a Holden sokkal jobban fordult de lassabb volt az egyenesben, a Ford pont ellentéte ennek, most már nem lehet annyira észrevenni e különbségeket, ezért mondom hogy nagyon egységes, persze vannak minimális különbségek még kaszni terén is. pl a tavaly behozott Holden VE II kaszni.
Asszem ennyi :D.
ok hogy egyforma erõs motorok, de te is tudod még millió tulajdonsága van egy ilyen sportgépnek amin múlnak a tizedek amivel nyerik a versenyeket. én is már várom mi lesz.
Az új márkák emiatt jönnek, de nem fogják felforgatni motorügyileg a dolgokat, mert annyira egységesítve vannak a dolgok, hogy minimálisak a különbségek. De az biztos hogy nem tudni mi vár ránk jövõre...majd az elsõ teszteken és futamon kiderül minden :).
most egyik szemem sír a másik üveg :D jó lesz ez. szerintetek is fel fogja forgatni a 2 új márka az erõsorrendet?
õrült ember :)
A MERCEDES MEGEGYEZETT A STONE BROTHERS RACING CSAPATTAL ÍGY JÖVÕRE BELÉP A GYÁRTÓK SORÁBA A V8 SUPERCARSON BELÜL. EZ AZT JELENTI HOGY JÖVÕRE 4 KÜLÖNBÖZÕ MÁRKA LESZ. A JELENLEGI 28 FÕS RAJTRÁCSBÓL 3 MÁR BIZTOSAN MERCEDES LESZ, 2 PEDIG BIZTOSAN NISSAN.
A szériaalap a Mercedesnél valószínûleg E63, míg a Nissannal az Altima
(a ferrari mondta, nem kell neki a fiat technika mert õ pörgõs motrokat gyárt)
Nem a technika csúcsát képezik, de nem is ez a lényeg :)
Viszont eddig ha jól emlékszem a legtöbb amire vitte a F1 egy ketté vágott több éves modell volt.
a videóért meg külön köszi remélem meg fogom érteni.
Hihetetlen figura..versenyek elött néha olyan kiképzést ad a nézõknek technikából, hogy 15 perc alatt bárkibõl csinálna V8 mérnököt :D
Amit meg a versenyek alatt mûvel...rohangál a mûszerével mérni a gumik hõmérsékletét amit a csapat még le sem vet az autóról :D
A rajt elötti rajzolásairól nem is szólva. hatalmas figura..a közvetítések meg kurva jól. Néha végig röhögik az egészet olyan beszólások vannak.
Van a V8 magazin mûsora...néha azt is érdemes nézni csak ehhez angolul kell jól tudni.
Mark itt is ad egy kis technikai infót a motorról 11:20-tól
késõbb mutatja a dugattyú visszanyomó szerszámot is
vízzel hûtik a fékeket. 1,3 tonna közel 700 ló ott brutálisan melegszik, izzik a féktárcsa, ha sokat kell fékezni már pedig V8-ban sokat kell.
TELJES SANDOWN-I futam!