Svéd szimpátiatüntetés a Pirate Bay mellett
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
manapság ez úgy mûködik, lezsedjük, kiírjuk és majd eccer megnézem. van h megy a hábéón és akkor jut eszembe, h ez megvan vhol. és miért??? mert itt van ez a drága net (jó, manapság már nem annyira, de azárt 2 éve még szívtam a fogam havonta) miért is ne használnám ki. ugyanannyit fizetek 10 gigárt, mint 150-ért (vagy 30-ért). ha már lenyúlnak, hát ne a semmiért. nem vennék meg minden szart, amit leszedek és megnézem, sõt. vannak filmek, amiket csak azért nézek mert mert már annyira lehúzták (még mondja vki, h a negatív reklám nem reklám).
és ott van amit ajánlottak és amihez max amazonon, vagy még ott sem. jobbára nem hivatalos fordítással.
aztán aminek nagyon örülök (jobbára anime sorozatok), szintén fansubbal maximum, de dvd-n megrendelni rámenne a gatyám is. hát ezért.
moziba nem járok.de ezeket nem venném meg, mert nem akarom vagy mert nem tudom. ha nem tudnám leszedni, akkor sem venném meg. szóval akkor milyen kárról is beszélünk???
dvd-n megveszem eredetiben azt, ami jó (az 1-2 cd-s avi jobbára gagyi minõség nagyobb kép ernõn, sõt a dvd5 minõsége is hagy már némi kívánnivalót maga után). de max 2500 pézért. vagy fullextrásan 3500 (lásd oldboy), az akiráért már nem vagyok hajlandó kiadni 5 ropit (feleslegesen raktak rá annyi hangsávot -2 magyar/3 japán- ha én angollal néztem volna). és kultikus, nem kultikus, szívem csücske, nem szívem csücske, de így jár a ghost in the shell is, ha így jelenik meg. annyi tiszteletet mutatok csak, h nem vagyok hajlandó lemásolni vagy lemásoltatni. max, ha vkivel közösben venném.
A Blade Runner FC-vel NAGYON egyetértek, az eredeti nyelvvel meg még annál is jobban:)
dez: Ezen lehetne vitatkozni. Teljesen felesleges is lenne. Én eddig úgy vettem észre, hogy az átlagember, a "kommersz konzummer" az, aki ilyen cselekedetekre kapható. Ez az az ember, aki nem a fejével, hanem a TV-jével gondolkodik. És ebbõl van a SOK.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
1. ember 5000 Ft értékben meghív egy lányt piára, moziba, kajálni, utána meg hazaviszi és lefekteti.
2. ember 5000 Ft-t fizet egy prostinak, hazaviszi és lefekteti.
Szerinted ugyanazt csinálják? Végülis a konklúzió mindkét esetben a szex, és a ráfordított összeg is ugyanannyi volt...
Igen, erkölcsileg magasabbrendû, mert HA TÉNYLEG azért csinálja, hogy tiltakozzon, akkor valami nálánál nagyobb dologért küzd (akár fun-ból, sznobizmusból, tényleges megfontolásból, most a pszichoanalízist hagyjuk). A másik ember meg csak otthon rohad, tömi a hájas fejébe a csipszet meg a kólát, és ezerrel letölt mindent.
AHA, igen, szerintem létezik olyan, hogy erkölcsi magasabbrendûség. (Más kérdés, hogy abban mindkettõ megegyezik, hogy illegális dolgot mûvel, de hát kérem, ha manapság lenne '56, a magyarokat terroristáknak hívnák)
Ugyanazt teszik mindketten, ugyanakkora "veszteseget" okoznak, stb..
Aztán van a másik oldal. Ha már nem veszem/nem nézem, hanem INKÁBB LETÖLTÖM, az is a tiltakozás módja. Ez megintcsak nagyon klafa, csak a legtöbb ember ehhez is hülye.
Mindezzel a mondandóm a következõ. Az "átlagember" olyan fajta állatka, aki, ha nem tetszik neki az Anettkashow, akkor nézi. Sõt, betelefonál, és elküldi a nõt a picsába, de közben pont ez az a betelefonálás az, ami Anettkát pénzeli. Erre mit mond az Átlagember? "Nembaj vazze, ennyit nekem megért" -> ez az egyes számú probléma
Szidnak mindent, mint a bokrot (ez többnyire valós tényeken alapszik), és ezerrel töltenek le mindent a netrõl átlagember barátaink. Csak a probléma azzal van, hogy ezek NEM AZOK AZ EMBEREK, akik kimennek tüntetni. Ezek csak sima karosszékterroristák, akik a monitoron keresztül kiabálnak, de semmit nem tesznek. ÉS ráadásul nem is azért tölt le, mert ELVEI VANNAK, hanem pont azért, mert olyanja egy gramm sincsen. -> ez a kettes számú probléma
Ez már jó sok probléma. És sorry, ha itt-ott kicsit OFF vagyok.
Én pl. nem nézem az említett zenei adókat - minek nézném, ha nem tetszik? Azok nézik, akik nem ismernek mást, beleszoktak, már eléggé ellustult hozzá a zenei érzékük, pont jó kis tingli-tangli.
Az ömlesztett szar meg ömlesztett szar. De az az igazság, hogy mindenki ezt mondja, és mégis, életük csúcsán vannak, és virágoznak ezek a "klónok", amiket te is mondasz. Ez olyan Gyõzikeshow-effekt: mindenki rühelli, de mindenki nézi, hogy rühellhesse, és mindenki beszél róla, hogy "mennyredemennyiredemennyire" rühelli.
Na, hát ez a LOL, nem más.
Amúgy meg lehet nézni, mivé degradálják a nagy kiadók a zenészeket: lásd Viva, MusicTV, ömlesztett "sláger" a rádióból... Gyerekkoromban még elnéztem, elhallgattam, de már akkor is úntam a nagy részét. (Késõbb aztán találtam minõségibb zenét, aprócska kiadóktól.) Egykaptafára, receptre készülõ klónok futószallagon, 0 tartalommal. Persze "amíg lószar van, madár is van".
"Érdekes" világ lenne, ha a kiadók - az utóbbi idõben egyre jellemzõbb - verseny helyetti bekebelezõ háborújában csak 1-2 óriás maradna, és azok (nem túl bõ, mert minek - megfelelõ módszerekkel az emberek nagy része ezt is "elfogyasztja", a maradék meg nem számít) zenei kínálatán, általuk megkreált "klónsztárok" zenéjén kellene élni... (És amely mûvész nem felel meg nekik, mehet kapálni.)
Ez így ok.
Én meg a pálinkát rühellem. Ingyen sem iszom meg (néha, de akkor megbánom). De ettõl még nem a pálinkaüzemek a szarok, hanem az én ízlésem más. Ennyi.
A mozifilmekrõl pedig nem (feltétlenül) globális értelemben gondolkodtam. Ha sokat-sokat visszaolvastál volna, amit nem kívánok még az ellenségemnek sem, akkor tudnád, hogy én nem (feltétlenül) a szuperprodukciókra gondoltam.
108: a mozikkal semmi gond, akit érdekel az kifizeti a mozis élményért azt a 800 pénzt (egy jó film simán hoz 1-200 millió $-t)
írtátok, hogy gépfejlesztésre van pénze, de filmre meg zenére meg játékra nincsen, hehehe
én kb 100k-t költök átlagban egy év alatt gépre, ennyibõl havonta talán 1 filmet meg 1 játékot vehetnék, bár van 10-20e Ft-os játék is, szóval még az 1 is necces, ami nem sok minden, 10-20 forintos valódi nyersanyagköltségû DVD-knél, ne várják el, hogy megvegyem 4-5e Ft-ért (1e Ft-os DVD-kbõl igen is hogy jópárat megvettem, mert az már egész megfizetetõ), ja hogy kétrétegû az már 5-600 Ft is meg van akkor írják inkább két 20 Ft-os lemezre azt kész, egyébként nem értem miért nem lehet elindítani az online boltokat <#fejvakaras>#fejvakaras>, amik meg mûködnek kevés választékkal, korlátozott megtekintéssel <#shakehead>#shakehead> , ugyanúgy 4-5e Ft/filmért mennek hazánkban meg el sem érhetõek, arról nem is beszélve, hogy itt a hazai bankok, alig vannak az online vásárlás ellen (1-2e Ft-os havi, meg 5k-s évi díjjal már kérhetsz is VISA kártyát<#boxer>#boxer>)
Nem érzem bazinagy tehernek sem kocsiban megtenni az utat, sem pedig "neadjisten" felszállni a rémisztõ tömegközlekedésre.
A mozi ugyanúgy egy szórakozás, kikapcsolódás, mint egy szórakozóhely, vagy egy pub.
Otthon is jó sörözni, de azért el lehet menni valahova MEGINNI is egyet, mert más a hangulata. És nem csak a "dolbidigitál" meg a popcorn miatt.
Inkább a bûnözõkkel foglalkozzanak.
Meg az olyan oldalakkal mint a
http://kivegzes.atw.hu
Szóval mozi, 600-800 forint, per seggfej, igen.
Azt mondod, drága egy szaros filmért, oksa, rendben. De akkor mennyi lenne a "nemdrága", amennyiért elmennél egy szaros filmért?
ahogy mondtad, az emberek jó része lusta moziba, tékába menni és szeret beleülni a nagy jóba... izé, elé- szóval a kényelem dominál.
amikor a napster bejött, kellett volna ugrani és váltani- ez így nem jó se az átlagnetezõnek (ha hiszitek, ha nem kb. 60%-uk szinte semmilyen szinten nincs tisztában azzal, h p2p), belõlük és az aktív p2p tevékenységet folytatók egy részébõl igen tisztességesen és jól meg tudnának élni...
és a tévhittel ellentétben a kiadók nem az elenségeink.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nos, vesszek egy optikai adat hordozot cd/dvd elõre kell fizetnem a Törvénysértésért, mivel a matrica rajta van, hogy LOPNI fogok, ez olyan szépen sérti azt az Alkotmányos Jogot, mely az ártatlanság védelmérõl szól, hogy már szép:) nem tudom, feltünt ez eddig valakinek... ezzel a dologal visszont, belép az ingyenélõ Hiéna banda, az ASVA aminek nem értem a létjogosultságát, hiszen én már ugye ELÕRE fizetek a dolgokért a matrica véget, egyáltalán az ASVA megkapja az Artisjuct tol a pénzt?! Kétlem... szoval jogilag jó lenne már rendezni a dolgot, mert sok ember elvan tévedve rendesen...
és még valami, ne egymást baxogassátok már, itt a forumun, mi közben ezek a matrcia gyûjtõ szarháziak meg röhögnek rajtunk, etc
SZép Napot: )
Elnézést a Sorokért:)
Kijön egy új film, és már nem a premieridõpontot nézik az emberek, hanem azt, hogy mikor tudja letölteni.
Én nagyon megértem, hogy meg szeretné nézni valaki a filmet, de nincsen rá pénze. De valahogy mégsem jó ez így. (Most nem akarok odáig elmenni, hogy ha ki tudja fizetni a netet, akkor egy szerda este 7 órás filmet is megnézhetne 600-800 forintért)
Egyszerûen már nem is tudják elképzelni máshogy az életüket a letöltõk, csak úgy, ahogy van. Ha hirtelen MINDEN 300 Ft-ba kerülne, állítom, azt is csak egy fél év után vennék észre, és még így is lenne, aki inkább letölt.
Kicsit elszaladt szerintem már a ló (mindkét oldalon, persze), és kétlem, hogy bármilyen törvény vagy tiltakozás visszabillentené az egyensúlyt.
Ellenben egy olyan megfoghatatlan dolog, mint a szoftver már nem motiválja annyira õket.
Legalábbis szerintem.
Persze ezt is embere válogatja. Én is vennék szívesen új gépet, de nekem most bõven elég az, ami van.
Még a legújabb játékok is futnak rajta, igaz, néha kicsit kevés FPS-el, de elviselhetõ.
És ez nem más mint egy sima 1000-es Coppermine 512 SD rammal és 40G vinyóval.
Azért a videókártyát nemrég lecseréltem Radeon 9100-ról FX 5500-re. De ennyi. És szerintem ennél több nem is kéne.
Már ha a fejlesztõk újra megtanulnának programozni mint régen...
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
(Kicsit fura dolgonak érzem azt, amikor felmászom egy torrent oldalra, és a legnagyobb letöltésarány valamilyen bugyuta vadiúj pc-s játék mellett van. Konklúzió: az embereknek van pénze arra, hogy a gépüket agyonfejlesszék a legújabb videokártyával, hogy játszhassanak a Quake18-al, de nincsen pénzük megvenni.)
Tök egyszerûen áthidalható a helyzet, csak egy törvény kell.
Ugyebár van kb 500e internet elõfizetõ idehaza, csak annyi kell, hogy a havidíjból 1000 Ft megy a filmeseknek, zenészeknek, stb. Az évi 6 milliárd Ft. Annyinak elégnek kell lennie.
Ha most ezt világméretben számolom, akkor az már rengeteg pénz.
Max néha egy-egy csillagkapu részt, de ennyi.
Én csak arra reagáltam, hogy az emberek mennyire elégedettek a jelenlegi helyzettel.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
2. Nem vagyok jobboldali politikus fia:)
Nem érveket írtam, csak pár mondatot, amivel szerettem volna kifejezni, hogy mit gondolok a dologról, anélkül, hogy roppant hosszú fejtegetésekbe bonyolódjak. Ennyi.
3. Nem szeretem, ha valaki félreérti a mondataimat, és olyat lát bele, amit nem úgy kellene értelmezni.
És végül: már nincsen nagyon mire érveket írnom. Alant kifejtettem majdhogynem mindent, amit akartam (azt hiszem, kifejtettem), de már elúszik a vita:(
tomo: Pont ezt írtam. Ne csak a zenekarokra értsd ám. Ne tudd meg, hogy hány olyan ember van, aki azt mondja, hogy Tim Burton a kedvenc rendezõje, de életében nem ment el moziba, vagy vett meg egy dvd-t. De letölti, biza. (Ezt most nem úgy kell érteni, hogy Burton-nek rosszul megy, ez csak egy példa)
azt a pénzt meg ki kell termelni, és kinek a zsebére?? nos?? erröl szól a dolog.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
1:jellemzõ a stilusod, ha olyan érveket kapsz amire nincs érdemi válaszod, akkor kussoljon a másik...ez igen! büszke lehetsz magadra.
2: tehát mégse azért irtad amiért,nem ugy értetted..... érdekes érv...
tehát te irsz valamit, és egyáltalán nem ugy gondolod, mikor rá mutatnak milyen marhaság...ügyes, roppant ügyes :) nem valami jobboldali politikusnak vagy a fia? :)
3: nem emlékszem istenitésre, de hát mint tudjuk, amit irsz és amit jelent az nem ugyanaz..:)
és légyszives ne velem foglalkozz, hanem érveket irj.....tudod a vita arrol szól.., ugye?
1. Azt, hogy valamire valaki büszke, az nem jelenti azt, hogy arra büszkének is kellene lennie.
2. A másoktól való függés mindig fenn fog állni valamilyen szinten, hiszen nem a Holdon lakunk egyedül. A lényeg az, hogy ne központosuljon ez a függés, ne egy ember vagy állam legyen, aki dirigálhat.
<#levele>#levele><#violent>#violent><#banplz>#banplz><#gunyos1>#gunyos1>
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
2. Világ tõkéjének nagy része frázist újfent csak átfedésként írtam, és nem úgy értettem, hogy a világ pénzét számolgatja az USA.
Mielõtt önmagadat istenítõ kijelentésekbe kezdesz, kicsit gondolkozz.
#37: Nem minden az aminek látszik, vagy aminek láttatni akarják.
#38: Köpködés nem volt... egyszerûen nincs meg a tisztelet bennem olyanok felé akik Irak-ot Ausztráliában keresik. A megválasztott elnökük IQ-jára pedig egy elsõs magyar szakközepes köröket ver. Innen már egyenesen származtatható az a gondolat, hogy nekem nincsen szükségem rájuk és nagyon rossz szemmel nézem, hogy nyomást gyakorolnak olyan államokra, melyekhez az égvilágon semmi közük.
#40: Amire gonoldsz az nekem túlságossan szélsõséges, ez nem jött be.
#49: Nem kell torrentezni és máris nem töltesz fel és máris nem illegális, ha leszeded ezt vagy azt a sorozatot vagy albumot.
#52: Amit az utolsó mondatoban írtál, olyat itt senki nem mondott. Ne adj a szánkba mondatokat, mert nem így gondoljuk.
#79: Az az elmebeteg aki ezt lehetetlennek tartja.
Tudod te egyáltalán, hogy egy komolyabb kapacitású mágnesszallagra mennyi adat fér fel?
Senki nem azt állítja, hogy ezt minden áldot nap Vérpistike apukája átnyálazza... de keresni kereshetnek az adattengerben xy évvel késõbb is, és bármikor felhasználhatják ellened --> személyiségi jogok sérülése a "biztonság" rovására. Már bocsánat de semmilyen terroristától nem kellene tartanunk, ha -és itt jön a képbe a NATO- nem lennénk NATO tagállam.
Aki nem veszi észre az összefüggéseket azt csak sajnálni tudom.
#83: Egyet tisztelni lehet az Amerikai nemzetben. Pontosan azt amiben tévedtél: Az egyik legnagyobb náluk a történelmi tudatosság -igen az indián népírtásra, Vietnámra, az atombombára is büszkék- vele egy jó adag hazaszeretettel.
Nálunk sem ártana némi hazaszeretet.
Végezetül: A szabadságot nem tudom úgy elképzelni, hogy állandóan más seggét nyaljuk, olyan dolgoktól kell félnünk amihez igazából semmi közünk nem lett volna.
A letöltésekrõl pedig annyit, hogy már rég szükség lenne arra, hogy pl. havidíjas legyen a P2P, de a pénzt ne a kiadók tegyék zsebre hanem egy kis részt a rendszer üzemeltetõje és legfõképpen a szerzõk.
Nem állapot, hogy az ifjúság nagy részét a letöltések miatt bûnözõnek tartják.
Lehetnének különféle P2P-re használható csomagok.
Én személy szerint örömmel fizetnék mondjuk havonta 5-7.000 Ft-ot mondjuk 20 GB-nyi P2P tartalomért.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Olyan az az ország, mint egy retardált, a kezében egy atombombával, meg a világ jó nagy részének tõkéjével"
1: USA csak egy az országok közül akinek atombombája van, és tudod, inkább amcsi kézben legyenek, mint pl. pakisztán, irán...
2: világ tökéjének nagy részével???? hehe lásd bekezdö irásom...nézz már utána kicsit mielött ostobaságokat irsz :)
nem védem USA-t félre ne érs,de felelötlenül kigyót-békát kiabálni, legalább annyira veszélyes.
tudod, ez olyan mint egy van damme film :) nem jó fiú az USA, de nem ö a legrosszabb..és roppant egyszerü a képlet, választhatsz melyik rosszat választod, mert ne legyenek álmaid, jól nem lehet dönteni.
mért? mert nem akarják a hatalmasságok, hogy a hatalom, legyen bármilyen, politikai, gazdasági..kikerüljön a kezükböl.és ez nem csak az USA ra vonatkozik...
Bocs a politikéárt, de marhára idgesit, hogy valaki érdemi háttér nélkül beszél összevissza. :)
ha reális áron árulnák a cd-ket, dvd-ket, akkor lehet hogy több bevételük lenne.
ha kevesebb film, zenekar születne (de azok minõségiek), akkor több bevételük lenne..
és ugyanezek a játékokra is...
de sajnos kapzsi banda.
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Skareb
Attól, hogy az internetrõl valaki letölti a muzsikájukat, lehet, hogy lesznek rajongóik, de egy kanyi vasat nem látnak, hovatovább nem tudnak mûködni.
Régebben 90-es évek elõtt azért mûködött minden nagyon klasszul, mert akoriban a zeneiparban a koncertezés volt a legnagyobb pénz. Ma már sokkal inkább a TV-s, meg filmszerepek, és az albumok eladása.
ezen mondatoddal nem értenék csak egyet. egy meg nem nevezett közeli jóbarátom egy közelebbrõl meg nem nevezett nagy kereskedelmi rádiócsatorna netes portáljának zenei fõszerkesztõje. õ fogalmazott egyszer úgy, h jelenleg a világon, de fõként mao-n zenei fasizmus van.
éppenséggel a nagy kiadók, akik jobbára megölik a zenét. manapság alig látni olyan zenekarokat akik a mélyrõl jöttek, kezdetben egy kis kiadó állt a hátuk mögött és mégis sikerült õket milliós beinvesztálás, sztájliszt ûberhauptman ügyvédzsonglõrök és reklámszagemberek nélkül befutniuk. a 90-es évek elején még nagyon jól mûködött ez, bár meglátásom szerint ez is fõként a seattle-i grunge vonalnak volt köszönhetõ. jött pár zenekar a semmibõl (jobban mondva a mother of bones-ból meg a pixies elõzenekaraiból) és kis segítséggel megcsinálták a szerencséjüket. így a nagy cápák teret engedtek, sõt elkezdtek vadászni rájuk. és ezeknek a bandáknak nem különösebben kellett kompromisszumokat kötniük.
ugyan most is mûködik valamennyire (two gallants, meg az az örmény metálbanda). de ha nem lenne net még kevesebb emberhez jutna el. h ha jön vmi új, az ebmerek nagy része nem vesz meg egy albumot. letölti, meghallgatja és utána elgondolkodik. ráadásul azért tegyük már hozzá, h az albumok árai itteni viszonylatban szálltak el. ha a nyugati fizetõképességgel rendelkeznék nem okozna gondot havonta az a pár zene/film beszerzése, ami most kiesik. és persze lehet mondani, h úgyse venném meg, ha lehetõségem van ellopni...
inkább a net lenne az ami teret adhatna az új zenéknek. jópáran próbálkoznak (pl magyarok. http://wfsmusic.com) csak hát ugye a kiadók ánuszt csinálnának a szájukból, ha harapnának ilyesmire. és azt se felejtsük el, ahogy az artisjustice jelenleg mûködik... szóval van itt vaj mindenki füle mögött. amikor a kiadók és jogvédõk elkezdik a valóban etikus és jogkövetõ magatartást gyakorolni, akkor én is hajlandó leszek...
Olyan az az ország, mint egy retardált, a kezében egy atombombával, meg a világ jó nagy részének tõkéjével. Nem "mit akarok helyette", hanem egyáltalán nem akarom. Az EU nagyon jó úton halad bizonyos szempontból, hogy végleg függetlenedjünk gazdaságilag (más szempontból meg sehogy nem halad).
Az emberek legnagyobb része a kényelmesség miatt tölt le. Semmi tiltakozás vagy morális megfontolás nincsen bennük. Persze lehet, hogy ha megkérdezed, akkor azt fogja mondani, hogy drága meg mittudomén, de az igazság az, hogy NEM LENNE SZÜKSÉGE arra, hogy sok100 filmet, 20ezer zenealbumot, heti 5 játékot és egy rakat, általa soha nem használt programot (pl. több gépen láttam már Premiere-t, mint Word-öt, ami azért nevetséges) szed le, mert konformista, és szarik bele az egészbe. Csak fogyaszt.
Ezért tisztelem ezeket a svédeket. Nem csak ugatnak a monitoruk mögül (mint itt sokan), hanem kihúznak tüntetni. Itt mi gátolja meg a nagymagyar ifjú titánokat, hogy tegyenek is valamit, ne csak tömegével töltsék le az igazából nem is igényelt médiatartalmat. Az, hogy "úgysem lenne értelme"? Hát akkor ne is magyarázzon véres torokkal eszmékrõl meg egyet nem értésrõl, mert annak meg fõként nincsen értelme.
Szerinted hány olyan ország, nemzet van, amelyik ha az USA potenciáljával rendelkezne, korrektebb politikát folytatna? Nem túl sok.. Ilyen szinten már a homo sapiens sapiens sajátosságairól van szó, amibe mindannyian beletartozunk, még ez a sok fiatal forradalmár is, aki divatból utálja a "rendszert", de jobbat nem tud, és ha rábíznák a megvalósítást, jönne a "francia" forradalom nyakazással egybekötve.