181
  • Morden23
    Nem is értelek félre. Ezért mondom azt, hogy KELL ez a letöltés dolog, de azért az is igaz, hogy nagyon sokan már habzsolják a netet a cuccok után, felesleges cuccokat letöltve.
    (Kicsit fura dolgonak érzem azt, amikor felmászom egy torrent oldalra, és a legnagyobb letöltésarány valamilyen bugyuta vadiúj pc-s játék mellett van. Konklúzió: az embereknek van pénze arra, hogy a gépüket agyonfejlesszék a legújabb videokártyával, hogy játszhassanak a Quake18-al, de nincsen pénzük megvenni.)
  • mozesapo
    Annyi még hozzá, hogy az itthoni internetezők okoznak 4.5 milliárd Ft kárt.
  • mozesapo
    Valahol olvastam, hogy kb. 4.5 milliárd forint kárt okoznak az internetezők a letőltéssel.
    Tök egyszerűen áthidalható a helyzet, csak egy törvény kell.
    Ugyebár van kb 500e internet előfizető idehaza, csak annyi kell, hogy a havidíjból 1000 Ft megy a filmeseknek, zenészeknek, stb. Az évi 6 milliárd Ft. Annyinak elégnek kell lennie.
    Ha most ezt világméretben számolom, akkor az már rengeteg pénz.
  • Caro
    Ne érts félre, én magam nem szoktam letölteni illegális dolgokat.
    Max néha egy-egy csillagkapu részt, de ennyi.
    Én csak arra reagáltam, hogy az emberek mennyire elégedettek a jelenlegi helyzettel.
  • Morden23
    1. Biztos vagyok benne, hogy jellemző a stílusom, de analizálni azért nem próbálnám meg egy monitor másik oldaláról
    2. Nem vagyok jobboldali politikus fia:)
    Nem érveket írtam, csak pár mondatot, amivel szerettem volna kifejezni, hogy mit gondolok a dologról, anélkül, hogy roppant hosszú fejtegetésekbe bonyolódjak. Ennyi.
    3. Nem szeretem, ha valaki félreérti a mondataimat, és olyat lát bele, amit nem úgy kellene értelmezni.

És végül: már nincsen nagyon mire érveket írnom. Alant kifejtettem majdhogynem mindent, amit akartam (azt hiszem, kifejtettem), de már elúszik a vita:(

tomo: Pont ezt írtam. Ne csak a zenekarokra értsd ám. Ne tudd meg, hogy hány olyan ember van, aki azt mondja, hogy Tim Burton a kedvenc rendezője, de életében nem ment el moziba, vagy vett meg egy dvd-t. De letölti, biza. (Ezt most nem úgy kell érteni, hogy Burton-nek rosszul megy, ez csak egy példa)
  • Kelta
    Itt az a lényeg, hogy egy zenekar kb még 5000 embert kell hogy eltartson, nyilván olyanokat akik tényleg tesznek a zenekarért, és hát sok haszonlesőt is....
    azt a pénzt meg ki kell termelni, és kinek a zsebére?? nos?? erröl szól a dolog.
  • Kelta
    hm,
    1:jellemző a stilusod, ha olyan érveket kapsz amire nincs érdemi válaszod, akkor kussoljon a másik...ez igen! büszke lehetsz magadra.

2: tehát mégse azért irtad amiért,nem ugy értetted..... érdekes érv...
    tehát te irsz valamit, és egyáltalán nem ugy gondolod, mikor rá mutatnak milyen marhaság...ügyes, roppant ügyes :) nem valami jobboldali politikusnak vagy a fia? :)

3: nem emlékszem istenitésre, de hát mint tudjuk, amit irsz és amit jelent az nem ugyanaz..:)

és légyszives ne velem foglalkozz, hanem érveket irj.....tudod a vita arrol szól.., ugye?
  • tomo
    es mi akadalyozz ameg a rajongoikat, hogy adomanyokkal tamogassak kedvenc zenekarukat?
  • Morden23
    Majdnem mindenben egyetértek, kettőt kivéve.

1. Azt, hogy valamire valaki büszke, az nem jelenti azt, hogy arra büszkének is kellene lennie.
    2. A másoktól való függés mindig fenn fog állni valamilyen szinten, hiszen nem a Holdon lakunk egyedül. A lényeg az, hogy ne központosuljon ez a függés, ne egy ember vagy állam legyen, aki dirigálhat.
  • Runo
    Kb fél oldalnyi véleményem van, de nem írom, le...
  • Morden23
    1. Ha esetleg problémád van azzal, hogy nem fejtem ki egy nézetemet 4 oldaon kersztül, akkor kussolj inkább, és ne kezdj el úgy viselkedni, mint aki mindent tud.

2. Világ tőkéjének nagy része frázist újfent csak átfedésként írtam, és nem úgy értettem, hogy a világ pénzét számolgatja az USA.

Mielőtt önmagadat istenítő kijelentésekbe kezdesz, kicsit gondolkozz.
  • Tinman #90
    Ezt szeretem az SG-be... beírsz pár sort -mindegy miről- rögtön lesz 20 ember aki átharapná a torkod, mert nem úgy látják ahogy te

#37: Nem minden az aminek látszik, vagy aminek láttatni akarják.

#38: Köpködés nem volt... egyszerűen nincs meg a tisztelet bennem olyanok felé akik Irak-ot Ausztráliában keresik. A megválasztott elnökük IQ-jára pedig egy elsős magyar szakközepes köröket ver. Innen már egyenesen származtatható az a gondolat, hogy nekem nincsen szükségem rájuk és nagyon rossz szemmel nézem, hogy nyomást gyakorolnak olyan államokra, melyekhez az égvilágon semmi közük.

#40: Amire gonoldsz az nekem túlságossan szélsőséges, ez nem jött be.

#49: Nem kell torrentezni és máris nem töltesz fel és máris nem illegális, ha leszeded ezt vagy azt a sorozatot vagy albumot.

#52: Amit az utolsó mondatoban írtál, olyat itt senki nem mondott. Ne adj a szánkba mondatokat, mert nem így gondoljuk.

#79: Az az elmebeteg aki ezt lehetetlennek tartja.
    Tudod te egyáltalán, hogy egy komolyabb kapacitású mágnesszallagra mennyi adat fér fel?
    Senki nem azt állítja, hogy ezt minden áldot nap Vérpistike apukája átnyálazza... de keresni kereshetnek az adattengerben xy évvel később is, és bármikor felhasználhatják ellened --> személyiségi jogok sérülése a "biztonság" rovására. Már bocsánat de semmilyen terroristától nem kellene tartanunk, ha -és itt jön a képbe a NATO- nem lennénk NATO tagállam.
    Aki nem veszi észre az összefüggéseket azt csak sajnálni tudom.

#83: Egyet tisztelni lehet az Amerikai nemzetben. Pontosan azt amiben tévedtél: Az egyik legnagyobb náluk a történelmi tudatosság -igen az indián népírtásra, Vietnámra, az atombombára is büszkék- vele egy jó adag hazaszeretettel.
    Nálunk sem ártana némi hazaszeretet.

Végezetül: A szabadságot nem tudom úgy elképzelni, hogy állandóan más seggét nyaljuk, olyan dolgoktól kell félnünk amihez igazából semmi közünk nem lett volna.

A letöltésekről pedig annyit, hogy már rég szükség lenne arra, hogy pl. havidíjas legyen a P2P, de a pénzt ne a kiadók tegyék zsebre hanem egy kis részt a rendszer üzemeltetője és legfőképpen a szerzők.
    Nem állapot, hogy az ifjúság nagy részét a letöltések miatt bűnözőnek tartják.

Lehetnének különféle P2P-re használható csomagok.
    Én személy szerint örömmel fizetnék mondjuk havonta 5-7.000 Ft-ot mondjuk 20 GB-nyi P2P tartalomért.

• Kelta
    A gazdaságpolitika nem az erösséged, ugye?
    "Olyan az az ország, mint egy retardált, a kezében egy atombombával, meg a világ jó nagy részének tőkéjével"

1: USA csak egy az országok közül akinek atombombája van, és tudod, inkább amcsi kézben legyenek, mint pl. pakisztán, irán...

2: világ tökéjének nagy részével???? hehe lásd bekezdö irásom...nézz már utána kicsit mielött ostobaságokat irsz :)
    nem védem USA-t félre ne érs,de felelötlenül kigyót-békát kiabálni, legalább annyira veszélyes.
    tudod, ez olyan mint egy van damme film :) nem jó fiú az USA, de nem ö a legrosszabb..és roppant egyszerü a képlet, választhatsz melyik rosszat választod, mert ne legyenek álmaid, jól nem lehet dönteni.
    mért? mert nem akarják a hatalmasságok, hogy a hatalom, legyen bármilyen, politikai, gazdasági..kikerüljön a kezükböl.és ez nem csak az USA ra vonatkozik...

Bocs a politikéárt, de marhára idgesit, hogy valaki érdemi háttér nélkül beszél összevissza. :)
  • Ch_Slater
    arra kellene rájönniük a kiadóknak, hogy a kevesebb több.
    ha reális áron árulnák a cd-ket, dvd-ket, akkor lehet hogy több bevételük lenne.
    ha kevesebb film, zenekar születne (de azok minőségiek), akkor több bevételük lenne..
    és ugyanezek a játékokra is...
    de sajnos kapzsi banda.
  • Morden23
    Pénz azért kell nekik, mert sem a dobszerkó, sem a ruha, amiben fellépnek, sem a kajájuk nincsen ingyen. SŐT, a stúdiófelvételekről már ne is beszéljünk. Ez mind-mind sok pénz (nagyon sok). Ezt elő kell teremteniük. Nem azért, mert gonosz pénzsóvár faszok, hanem mert különben helló van a zenekaruknak.
  • Skareb
    Szerintem az nem zenekar, együttes aki a CSAK a pénzért csinálja.Nyilván van olyan eset aki ebből él.
  • Morden23
    Egyrészről teljesen igazad van, de azt ne felejtsd el, hogy egy zenekarnak PÉNZRE van szüksége a működéséhez.
    Attól, hogy az internetről valaki letölti a muzsikájukat, lehet, hogy lesznek rajongóik, de egy kanyi vasat nem látnak, hovatovább nem tudnak működni.
    Régebben 90-es évek előtt azért működött minden nagyon klasszul, mert akoriban a zeneiparban a koncertezés volt a legnagyobb pénz. Ma már sokkal inkább a TV-s, meg filmszerepek, és az albumok eladása.
  • avman
    "Sajnos ez a két dolog, az internetes lopás és a kiadók gusztustalan magatartása és árnövelése egyetlen egy dolgot eredményez. Ellehetetleníti a fiatal, pályakezdő művészeket, akiknek nincsen egy kurvanagy zenekiadó, vagy éppen Hollywood a hátuk mögött."
    ezen mondatoddal nem értenék csak egyet. egy meg nem nevezett közeli jóbarátom egy közelebbről meg nem nevezett nagy kereskedelmi rádiócsatorna netes portáljának zenei főszerkesztője. ő fogalmazott egyszer úgy, h jelenleg a világon, de főként mao-n zenei fasizmus van.
    éppenséggel a nagy kiadók, akik jobbára megölik a zenét. manapság alig látni olyan zenekarokat akik a mélyről jöttek, kezdetben egy kis kiadó állt a hátuk mögött és mégis sikerült őket milliós beinvesztálás, sztájliszt űberhauptman ügyvédzsonglőrök és reklámszagemberek nélkül befutniuk. a 90-es évek elején még nagyon jól működött ez, bár meglátásom szerint ez is főként a seattle-i grunge vonalnak volt köszönhető. jött pár zenekar a semmiből (jobban mondva a mother of bones-ból meg a pixies előzenekaraiból) és kis segítséggel megcsinálták a szerencséjüket. így a nagy cápák teret engedtek, sőt elkezdtek vadászni rájuk. és ezeknek a bandáknak nem különösebben kellett kompromisszumokat kötniük.
    ugyan most is működik valamennyire (two gallants, meg az az örmény metálbanda). de ha nem lenne net még kevesebb emberhez jutna el. h ha jön vmi új, az ebmerek nagy része nem vesz meg egy albumot. letölti, meghallgatja és utána elgondolkodik. ráadásul azért tegyük már hozzá, h az albumok árai itteni viszonylatban szálltak el. ha a nyugati fizetőképességgel rendelkeznék nem okozna gondot havonta az a pár zene/film beszerzése, ami most kiesik. és persze lehet mondani, h úgyse venném meg, ha lehetőségem van ellopni...
    inkább a net lenne az ami teret adhatna az új zenéknek. jópáran próbálkoznak (pl magyarok. http://wfsmusic.com) csak hát ugye a kiadók ánuszt csinálnának a szájukból, ha harapnának ilyesmire. és azt se felejtsük el, ahogy az artisjustice jelenleg működik... szóval van itt vaj mindenki füle mögött. amikor a kiadók és jogvédők elkezdik a valóban etikus és jogkövető magatartást gyakorolni, akkor én is hajlandó leszek...
  • Morden23
    Amerikával az a baj, hogy a rohadt nagy gazdasági potenciáljuk megvan, de semmi identitásuk, történelmi tudatosságuk nincsen.

Olyan az az ország, mint egy retardált, a kezében egy atombombával, meg a világ jó nagy részének tőkéjével. Nem "mit akarok helyette", hanem egyáltalán nem akarom. Az EU nagyon jó úton halad bizonyos szempontból, hogy végleg függetlenedjünk gazdaságilag (más szempontból meg sehogy nem halad).

Az emberek legnagyobb része a kényelmesség miatt tölt le. Semmi tiltakozás vagy morális megfontolás nincsen bennük. Persze lehet, hogy ha megkérdezed, akkor azt fogja mondani, hogy drága meg mittudomén, de az igazság az, hogy NEM LENNE SZÜKSÉGE arra, hogy sok100 filmet, 20ezer zenealbumot, heti 5 játékot és egy rakat, általa soha nem használt programot (pl. több gépen láttam már Premiere-t, mint Word-öt, ami azért nevetséges) szed le, mert konformista, és szarik bele az egészbe. Csak fogyaszt.
    Ezért tisztelem ezeket a svédeket. Nem csak ugatnak a monitoruk mögül (mint itt sokan), hanem kihúznak tüntetni. Itt mi gátolja meg a nagymagyar ifjú titánokat, hogy tegyenek is valamit, ne csak tömegével töltsék le az igazából nem is igényelt médiatartalmat. Az, hogy "úgysem lenne értelme"? Hát akkor ne is magyarázzon véres torokkal eszmékről meg egyet nem értésről, mert annak meg főként nincsen értelme.
  • sika
    Egyetértek veled úgy általában, de ez az USA ellenesség is olyan dolog, hogy, oké, de mit akarnál helyette?
    Szerinted hány olyan ország, nemzet van, amelyik ha az USA potenciáljával rendelkezne, korrektebb politikát folytatna? Nem túl sok.. Ilyen szinten már a homo sapiens sapiens sajátosságairól van szó, amibe mindannyian beletartozunk, még ez a sok fiatal forradalmár is, aki divatból utálja a "rendszert", de jobbat nem tud, és ha rábíznák a megvalósítást, jönne a "francia" forradalom nyakazással egybekötve.
  • sika
    Hát igen, ezzel tiltakozol is, ez jó szöveg, olyan mikor a csöves lopja a szeszt, meg a cigit, és ez neki a megélhetési bűnőzés.
    Nem mondom, hogy korrektek a DVD, CD árak, én is a netről szedem, bár tényleg csak saját használatra, max. a barátnőmmel nézzük:), persze lehet bennem kevés a fiatal, forradalmi lendület, hogy én ezt nem tiltakozásnak nevezem, hanem egyszerűen nincs rá pénzem:).
    Egy száz fős tüntetést, kár egy egész ország véleményének tulajdonítani azért:).

Aki 200-al megy az autópályán az mi ellen tiltakozik? Az élet ellen?

Elolvassák az emailemet, az smsemet? Lehallgatják a telefonomat? Úristen, most mi lesz? Ti ezt, hogy élitek túl?
    Ki a tökömet érdekel, hogy lehallgatnak, vagy elolvassák az sms-emet, még ha ez technikailag megoldható is lenne, akkor is nagy ívben szarnám le, bár nagyon sajnálnám azokat akik ezzel foglalkoznak, mert halálra unhatják magukat:)

• virs lee
    4-7 rongy egy szaros műanyag korongért? Még jó hogy mindenki elítéli.
  • WGL
    te elmebeteg vagy? :D szerinted hany sms/email/akarmi fordul meg naponta? aruld mar el mire logolnak mindezt :D lolka
    #flame off

szép volt pb :D
  • Caro
    De az emberek elégedetlenségén látszik, hogy mennyire nem értenek egyet a rendszerrel.
    És a letöltés is ide tartozik!
    Nem arra kell egyből gondolni, hogy azért tölti le, mert csóró megvenni, hanem azért, mert ezzel tiltakozik is!
    Nem állítom, hogy pénzügyi és kényelmi szempontok nem játszanak ebben szerepet, de az biztos, hogy a letöltők jó nagy része el is ítéli a jelenlegi rendszert.
    Lásd a mostani svéd tüntetést: ott már van file-cserélő párt is.
    Pedig egyértelmű, hogy amit akarnak az illegális, legalizálni pedig gyakorlatilag lehetetlen.
    Most vagy áthág az ország nemzetközi egyezményeket (mert asszem erről is van), amit nyilván nem tehet meg, mert jön a bünti (lásd. pl.: EU-s pénzelvonás).
    Vagy marad a jelenlegi, hogy nem legális, de elnézik valamennyire.
    Ilyenkor az ember kockázatot vállal a letöltésével! És most ez van, mégis csinálják. Pedig tudják, hogy törvénybe ütközik.
    És aki így csinálja az nyilván tiltakozik.
    Ugyanúgy, aki 200-al megy az autópályán az is tiltakozik a maga módján.
    Más kérdés, hogy ott mások életét is veszélyezteti, míg egy letöltéssel közvetlenül nem.
    Mindenesetre senki se gondolja azt, hogy neki nem olvashatják el az e-mailjeit.
    Ha nagyon érdekli, használjon PGP-t.
  • haxoror
    wehehehehe
  • dez
    Nem jó, de egyelőre nincs jobb. Az, hogy mennyire rossz, attól függ, mennyire hagyjuk elrontani. Olyan is van, hogy társadalmi nyomás, és hasonlók. Persze a "fentiek" próbálják elnyomni az ilyeneket, de nem kell hagyni. Ezt mi itt még nem tanultuk meg. Amcsiban rengeteg civil szervezet van, és fontos szerepet töltenek be, itt meg alig van valami, így kicsit azért komikus, hogy mi nézzük le őket. Persze a skandináv államok felettük állnak. Szal a saját házunk (hazánk) táján is lehetne sepregetni. A kocsmaias morgolódás semmit sem ér.
  • dez
    Ott is csak abból választhatnak az emberek, amit eléjük raknak. Mellesleg nem valami elsöprő többséggel nyert, az emberek majdnem fele ellene szavazott.
  • Tetsuo
    yess
  • dez
    Feltűnt, de nem arra gondoltam.
  • Béla bácsi
    Jelen helyzeten úgy változtathatsz hogy beizzítod a Nohabokat, rájuk kötsz pár vagont és elviszed a nem megfelelő személyeket töltést, autópályát építeni, úgyis most volt itt az árvíz, lenne munka. A helyükre raknál pedig egy a néphez lojális vezetést, a megfelelő törvényi háttérrel. Persze mindezt csak elméletben, a gyakorlatban a jelenlegi szisztémán nem nagyon tudsz változtatni érdemben.
  • Morden23
    Egy dologban nagyon egyetértek veled: Semmi nem változik attól, hogy X vagy éppen Y van kormányon.

Ez az agymosás sokkal érdekesebb és leginkább pszichoszociális kérdés. Nevetséges és megalázó, de igaz, hogy nem a TV2, meg az RTL az, ami agymos. Sőt, semmi nem agymos.
    Van egy műsor, nevezzük NagyBátyónak. A társadalom perifériájáról, úgymond legmélyebb bugyraiból szelektál ki pár genetikai selejtet, akiket ezek után az emberek elkezdenek szeretni/gyűlölni. Olyan az egész, mint a tamagochi, csak ez nem csipog.
    Azért szeretik az ilyen dolgokat az emberek, mert sokkal jobb nekik másokról pletykálni, mások életébe belelátni és beletúrni, mint hogy a saját portájukon seperjenek fel. Sajnáljuk a sorozatban a nőt, akit csal a férje, de közben éppen minket csalnak, vagy mi csalunk valakit.
    Egy szó, mint száz, inkább az emberek agymosták a médiát, mintsem a média agymosta az embereket. A globális klisé kialakulása miatt eltűntek az igényes és gondolkodást igénylő műsorok, mert NINCSEN RÁJUK IGÉNY. Kenyeret és cirkuszt a népnek.
  • Béla bácsi
    Nem azért de én itthon is látok egyfajta általános közhangulatot amiből elegem van.
    Itthon is nagyon afele tendálunk hogy próbáljuk kiölni az emberekből az önálló gondolkodás lehetőségét, ha lehet már gyerekkorban. Itt is elég megnézni a TV2-t vagy az RTL-t, elcsodálkozik az ember hogy ilyen műsorok hogy nem fulladnak kudarcba. Ami pedig a választásokat illeti, ezt már megmondták előttem is egy páran, de azért ismétlés a tudás anyja. A nép sosem azt csinál amit akar, a népnek megmondják hogy mit akarjon. Nagy különbség. Te azt hiszed hogy attól itt bármi jobb lesz, bármi a háttérben változni fog, hogy nem X van hatalmon hanem Y? Gondolod hogy olyan embereket hatalom közelébe engednének, akik nem lojálisak ama pirinyó csoport felé? Itt is az a gond hogy az ember csak a felszínét látja azokból a dolgokból, ami a politikában folyik.
  • Morden23
    Szerintem a különböző jogokért és eszmékért való küzdelem nagyon ebbe a témába vág:)
  • Morden23
    Hát akkor most kíváncsi vagyok, hogy milyen eszméket agymostak belőlem, és milyeneket raktak a helyükre... majdnem biztos vagyok abban, hogy akármi is lesz a hozzászólásod, nem fogok zombi gyanánt átalakulni agymosott módba, és tüntetést szervezni a totális eltörlésed ellen. Szóval én azért adnám, ha egy kicsit elmondanád, hogy mire gondolsz.
  • katarzis
    És amugyse hiszem hogy ebbe a témába vág és a már ugyis politika felé elment beszélgetést mégjobban arra a síkra terelné
  • Fenjoy
    olvasva a kommenteket egy idézet jutott eszembe

"...Ne LOPJ, az állam Nem szereti a Konkurenciát...!

:)
  • katarzis
    Nem nem unintelgiensen tudnám kifejteni csak azokat az eszméket már lejáratták és az emberek fejét átmosták szoval egyböl kitörölnék
  • katarzis
    Ez igy van csak addig él a demokrácia/szólás szabadság amig bizonyos nagy befolyással és pénzel rendelkezö érdekcsoport ellen nem beszélsz onnantol pedig....
  • Morden23
    Csak unintelligensen tudod kifejteni? Szerintem simán beírhatod, engem pl. kifejezetten érdekel.
  • Morden23
    Nem annyira tudom, milyenek a mai 15-17 évesek, mert nemigen foglalkozom velük olyan 15-17 éves korom óta:) De mégis, mit csinálnak? Drogoznak, isznak, szexelnek? Esetleg falfirkálnak, huligánkodnak? Ne adj ég egész nap otthon számítógépjátszanak, és chips-el tömik az amúgy is dagadt fejüket?

Most tényleg érdekel, hogy mire gondoltál, mert az egy dolog, hogy látok pár suttyó tizenX évest néha egy-egy szórakozóhelyen, de azért kardinális bűnöket nem követtek el, vagy legalábbis én nem láttam őket.

Ja, és az, amit írtál az újraválasztásról #59-es pontban, az nagyon igaz.