63
Most volt az úr a Fábry-ban, engem nagyon megfogott. Ki mit tud róla?
  • Dj Faustus #23
    A Fábri műsorban elhangzott Berecz András-interjú szöveges átírata.
  • RatBaG #22
    eszméletlen fazon, levegőért kapkodva nevettem a beszélgetés alatt
  • Gladiator
    Szétröhögtem magam tegnap. Mikor mondta, hogy:

Na, de abba is hagyom a mesélést, hisz annyi csuda dolog történt ottan, hogy novellák telnének meg vele, ha folytatnám.

Vagy vmi ilyesmi. Vkinek nincs meg a tegnapi fábris szereplése?
  • Shadow_THH
    thx
  • 2XP
    Nekem is nagyon tetszett, és a poénok is jók voltak :)
  • jefferson83
    Csak ,hogy hanganyag is legyen. Az egyik előadása a mesemondásról (16MB):

Berecz András
  • Csuhai G
    Szerintem is nagyon jófej ember!
  • Láma!
    én sajna nem láttam. de rtl honlapon meg lehet nézni nem? na majd vasárnap megnézem.
  • Shadow_THH
    #3 mesemondó
  • Crazygirl
    mivel foglalkozik ez az ismeretlen ember? :)
  • Voltan
    Tényleg nagyon jó volt. Furcsállom, hogy egész eddig nem hallottam semmit róla.
  • Roger6
    Szerintem is voltak jó poénok, nagyon jó fej fazon!
  • Árnyvadász
    Én szarrá röhögtem magamat. Voltak azért nagyon jó poénok. Az elmesélés, hangsúlyozás, meg maga Berecz András: Szenzációs!
  • Ted Beneky
    Nagyon jó volt és legalább Fábry is hagyta beszélni. Az embernek ilyen képes beszéd után szinte fáj egy mai "sztár" nyögdécseléseit, egysíkú, lapos beszédét hallgatnia.
  • Shadow_THH
    kép
  • jefferson83
    Én is tudtam volna még hallgatni jó sokáig
  • jazzy
    Elvezet volt nezni valoban, ilyen embereket kene inkabb hivni nem Kapócs Zsókát, szerintem. Valasztekosan szepen artikulalva beszelt es nekem tetszettek a tortenetek is:)
  • Shadow_THH
    gondolom hang állomány nincs senkinél :)
  • Maco13
    kurva jó arc :)
  • Vlala #4
    Tényleg jó fej, én is néztem.
  • Lacee
    tök ismert mesemondó fazon, ezzel foglalkozik már évek (évtizedek?) óta. nagyon élvezetes, főleg élőben :)

gyors google:

Berecz András nótafa, népmesegyûjtõ, folklórkutató, elõadómûvész és tréfamester is egyben. Ahogy õ nevezi magát: álomszövõ, amit éjszaka álmodik, nappal mesévé hímezi. Úgy peregnek nyelve alatt az ízes szavak, mint nagyanyja keze alatt a rokka.

A mesemondás örömét kunhegyesi édesanyjától kapta, aki nem merte leengedni gyermekét a pesti utcákra, ám meséivel, dalaival odabilincselte fiát a konyhaszékhez. Ezeket a meséket fonta tovább négy gyermekének esti mesévé, majd felnõtteknek ízesítve szétterítette a Kárpát medencében. Néhány rojtját áthozta nekünk az Óperenciás tengeren túlra. "Úgy pergett a nyelve, mint kecskebogyó a jégen." Ritka szép székely beszédével csiklandozta a közönséget. Szüntelenül gurgulázott ajkunkon a kacaj, ahogy torkán öblösen föltörtek a tiszta forrású, rég elfelejtett szavak: " Mögyök a högyön, lábujjhögyön,
    hogy a kutya mög né ögyön."

Meséit dallal pihentette. Ritkán hallott rezgõs nótáinak "utolsó hangját úgy billegtette, mint Duna, hátán a lámpafényt. Akkor jó a hang, ha integet, mint a nyárfalevél." András torkában bizony integetettek, s felemeltek vele bennünket.

Meséi bölcs, tanító mesék, a kis ember csodálatos gyõzelmeirõl a világ nagyjai és hatalmasai felett.

Kedvenc hõseit: Ádányot, Luci Ferit, majd a fájin pofa bõrû bécsi labanc legényt és a bivalyerõs muszkát fél tenyerén hordozó II. Rákóczi Ferencet hozta el nekünk varázsszõnyegén. Meséi pedig szélesedtek, mint Luci Feri tenger fenekérõl felhozott pici földje az Úr markában. "Barátom, ha addig való életedben nevettél sokat" állítom, hogy ezen az estén nevetõ görcsöktõl olyan göcsörtös lett a magyarház, hogy még most is egyengetik.

Régi, elmés közmondásokkal bocsátott útra bennünket. Búcsúzóul egyet önöknek is átnyújtok: "Szél a marhát, ha feldönti, a kecskét az égen keresd!"
  • mucsácsó
    azki? :D
  • Shadow_THH
    Gyönyörű választékosan beszélt, élmény volt hallgatni a történeteit, mégha nem is voltak viccesek.