59
  • gameplusz
    #59
  • GLewy
    #58
    a 3200 forint a vezérigazgató fizetésére meg bónuszára kell
  • Windforce
    #57
    Nem. Upc nem egy varosra koncentral...
    Viszont amirol te beszelsz az az adott varosokban (es kornyekukon) fellelheto kabelszolgaltatas. Es korantsem jo ajanlatokkal kecsegtetnek.
  • rotaboy
    #56
    mért a chello mindenhól elérhető? Szerintem a chello is regionális (területileg az ország 10-15% án érhető el, populárisan a lakosság 20-30%számára hozzáférhető) Még a T-gecis adsl sem mindenhol van.
  • Windforce
    #55
    de az regiokra vonatkozik... megin mas
  • rotaboy
    #54
    Nem csak CHELLO-s tv net létezik Magyarországon. Van azon kívül még vagy 30-40 másik kábeltévés net szolgáltató , mindnek más és más ára és sebessége van. Nekem pl. 3Mbit/1Mbit-es nettem van havi 10 Gb-os korláttal, de nem úgy mint a CHELLO-nál, hogy egytizedére visszaveszik az up. és dow. Sebességét, hanem csak az down-t felezik be. Tehát a hónap első napjának éjfélétől 1.5/1 Mbit-es netem van elméletileg. Igaz a második hónaptól kitotóztam, hogy hogyan lehet kikerülni egyszerűen a korlátot. Azóta nincs korlátozásom (kb. 1 éve). A havi nettforgalmam meg kb. ugyanannyi, mint amikor bekorlátoztak kb. 200-250 GB/hó. A megbízhatósággal meg maximálisan elégedett vagyok minden vasárnap éjfélkor, van egy félóra kimaradás ezen kívül 2-3 havonta váratlan hiba, a sebességem meg mindig a fizetettnél 5-10% több (le és feltöltésnél is). Szóval szerencsére vannak más szolgáltatók is mint a T-geci meg a CHELLO geci. Igaz 10% drágább mint az említett két szolgáltató hasonló előfizuja. Ja és ha nem kell a kábeltévé akkor nem kell fizetni érte, de 10% kedvezményt adnak mind a net mind a kábeltévé előfizujából ha mindkettőt kérem. Így kb. ingyen van a kábeltévém.
  • BiroAndras
    #53
    "csak arról beszélek, hogy itt olyasmin háborogtok, ami teljesen triviális. az ADSL technológiát a vezetékes telefon rézdrótjaira találták ki, ezért aztán azon működik"

    Ezt értem, de mért kerül pár száz méter rézdrót havi 3200Ft-ba?
  • BiroAndras
    #52
    "nagycucc, aki nem akar telefondíjjat fizetni az mérnem köttet be vmi kábeltévén használható netet?"

    Mert aki komolyan használja a netet, annak a 30-60 gigás korlát kevés.
  • Yv@n
    #51
    A jelenleginél stabilabb netet nem igénylek(bezony t-adsl). Akkor nem megy egyedül, ha áramszünet van, sajnos a modem még nem képes áram nélkül üzemelni.
    Hűségszerződésesként fair use policy sem érint.
  • MrTressy
    #50
    én is minimalban vagyok hivni meg nem nagyon tudnak mivel levan húzva a telefon
  • wbtist
    #49
    Mire hozzánk elér vidékre az ADSL2, addigra befonom a hajam... :( (sajnos)
  • Hegyikecske
    #48
    512es feltöltést is csak a chello ad, én nagyon meg vagyok elégedve vele, mert olcsóbb, állandó kapcsolat van és gyorsabb is szal duplán megéri, és ráadásul a 30gigás limit se teljesen igaz, mert letöltök 5gigát, lát belőle 200megát :D
  • QuippeR
    #47
    ettől függetlenül mondjuk szívesen látnék egy a mobil cégekéhez hasonló feltöltőkártyás megoldást vezetékes telefonra is.
  • QuippeR
    #46
    csak arról beszélek, hogy itt olyasmin háborogtok, ami teljesen triviális. az ADSL technológiát a vezetékes telefon rézdrótjaira találták ki, ezért aztán azon működik, aminek az a következménye, hogy anélkül nem megy. ez olyan, mintha vennél gy szoftvert, és utána árukapcsolást kiáltanál, ha kiderülne, hogy számítógép is kell hozzá.

    tudtommal egyébként például GPRS-t meg WAP-ot sem lehet rendelni mobilelőfizetés nélkül, sőt nálunk kábelnetet sem lehet rendelni kábeltv előfizetés nélkül.

    egyébként t-online adsl-m van, és soha nem volt vele semmi probléma. csak azért mondom, hogy egy tapasztalat is legyen itt a sok ördögűzés között.
  • Hegyikecske
    #45
    nagycucc, aki nem akar telefondíjjat fizetni az mérnem köttet be vmi kábeltévén használható netet? pl chello, azt nem csak budapesten lehet és sokkal jobb mint az adsl, tapasztalat :)
  • greenwar
    #44
    nekem t-online 2megás net van és bakker déldunántúlon élek és semmi bajom nincs vele 14 hónapja van itt egy 1400fős településen adsl, azóta egyszer, augusztus végén volt hogy 3 napig nem volt net, de akkor pont a szobám voltújítva szal nem éreztem belőle semmit, azt a 3 napot nem számlázták (gyk. havidíjból 10%t elengedtek)

    sose szakad meg mindig van, lehet hogy vannak olyan terüeltek az országban ahol xar de itt nem, szóval lehet hogy a t-x xar itt nem szal evvan

    ja és havi 200 ggia adatforgalmat néha beállítom és semmi... se mél se szerződésbontás se semmi, chellonál meg 30giga és éppen vagy számol vagy nem, megki lehet játszani stb, na mind1

    egy baj az a nevetséges 20k-s upload a 260k-s letöltés mellé p2p így kicsit suxx, de meg lehet oldani
  • Komolytalan
    #43
    Tényleg sz.r hely, Bp 2. legdrágább kerülete. Amúgy nem itt lakok, a cég irodája van itt ahol dolgozom. Itthon meg (Bp. tök középszerű kerülete) nincs a chelloval semmi baj se.
    Azért abban remélem egyetértesz hogy az ADSLnél van szükségtelen árukapcsolás (vagy legalábbis egy monopol helyzetben lévő szolgáltatás legalább 100x túlárazása: 3000Ft/hó rézdrót bérlet, lol), míg chellonál meg nincs ilyen.
  • ZoliJ
    #42
    Akkor te elég szar helyen laksz, mert itt (Tatabánya mellett) rosszabb esetben félévente egyszer nincs net, míg a budapesti albérletben örülök, ha a chello csak havonta egyszer megy el. A 150 gigás limit pedig csak a T-online-nál van, nem kéne keverni az alapszolgáltató T-Commal
  • tntcoder
    #41
    Az okosoknak akik a upc-vel példálóztak: megnézem mi lesz egy-két év múlva mikor a kábeles szolgáltatóknak is be kell engednie a hálózatukra a versenytársakat... hirtelen ők is fel fogják találni az alapdíjat!
  • shabba
    #40
    A Datanet saját gerinchálózata tényleg nem olyan szintű mint pl. Tíkomé. Pl. nálunk februárban és márciusban is állt 5-9 órát a net mert mindkétszer átvágták az Árpád hídi toronyház építkezésnél az optikai kábelüket. De nem csak náluk nem volt jel hanem más net és tv szolgáltatóknál sem akik azon a kábelen keresztül kapcsolódnak.

    És ez gyanítom azért van mert nincs redundancia a topológiájukban, állítólag a pesti oldalon a Váci útig még gyűrűs de onnan már át Budára nincs semmi tartalék rendszer.

    Egyébként ha nem paktálna le Tíkommal, akkor szerinted hány lakossági ügyfelük lenne? Elárulom nulla ahogy a többi szolgáltatónak is. Mert vagy bérlik a kábelt a lakossághoz, pl. teljes hurokbérlet esetén havi 2412Ft-ért, részleges hurok esetén(TvNet csinálja így a 3G-jét) meg 1002Ft-ért vagy pedig lefekteti a saját rézkábelét az előfizetőig ami ilyen egyedi kunstrukció esetén milliós tétel lenne amit sosem tudna visszahozni egy lakossági ügyfelen, max talán száz év alatt. Olyan befektetőt meg sosem fog találni aki ilyen hosszú beruházási időt bevállal, max 2-3 év az amit egy pénzügyi befektető hajlandó kivárni.

    Vagy a másik megoldás az önálló kábelezésre hogy egyedileg kötöget hanem egy nagy területeken bekábelezi az összes előfizetőt így csökkentve a fajlagos beruházási költséget. Viszont ezt csak nagyban lehet csinálni hogy megérje az pedig száz milliárdos beruházási projectet jelentene, ehhez megint kellene találni olyan pénzügyi befektetőt aki vállalja az üzleti kockázatot és belevágna egy ilyen projectbe. Persze a megtérülés itt sem lenne túl gyors pár év alatti hanem évtized körüli.
  • BiroAndras
    #39
    Azt meg tudja nekem magyarázni valaki, hogy pár száz méter rézdrót karbantartása miért kerül havi 2-3 ezer forintba???
    Az otthoni hálózatunk kb. 200m UTP kábelből van (az is réz), és amióta összeraktuk, egyetlen fillérbe se került.
  • BiroAndras
    #38
    "Talán az a baja, hogy a t-com adsl sokkal instabilabb, ráadásul lassabb is mint a chello."

    Nem csak t-com van ám! Én régen Inviteles voltam, most Externetes vagyok. Egyikkel sincs semmi baj.
    Sőt, az Externetnél külön tetszett, hogy neten megrendelem a csomagot (telefonnal együtt), aztán felhívnak időpontegyeztetni, és kb. 1 hét múlva már jönnek is szerelni.
  • shabba
    #37
    Pedig más országokban is hasonló a telefon alapdíj mértéke amit megkövetelnek az ADSL szolgáltatás mellé. Németben 16-20 euro-t, franciáknál tizenX euro-t, angoloknál tizenX fontot, amcsiban huszonX dollárban kerül. Ezek mind 3-5ezer közötti tételek.
  • Komolytalan
    #36
    Talán az a baja, hogy a t-com adsl sokkal instabilabb, ráadásul lassabb is mint a chello. Most már töltögetőknek se jó ugyebár, mert kirúgják őket havi X giga fölött. Szóval kb semmi se szól az adsl mellett. Chello lehet TV nélkül, de ha nem is lehetne 1 kábeltv akkor is értelmesebb dolog lenne mint1 madzagos telefonvonal, amire pl az irodánkban nincs is készülék kötve (lehetne rajta nézni a VBt:-D Úgyis mindenkinek mobilja van (jobbaknak skype), mi a tököt hívnék vezetékesen (akár kötelező, akár nem)?
  • Komolytalan
    #35
    Ja, és annyiba kerül a hűtő havidíja, mint a hónap folyamán benne megforduló kaják összértéke. Biztosan. 2 szál drót fenntartásáért sehol az ég világon nem kérnek 3kilót havonta. Még éves szinten is pofátlanul sok volna.
  • Komolytalan
    #34
    Nem mind1 hány csekk? Max a postáskisasszonynak lesz kevesebb munkája ha nem kell összeadnia.
  • arty
    #33
    ostoba példa ... ahoz, h jégkrémet vegyek/egyek nem kell otthonra hűtőt vennem ...

    viszont a telefonra elő KELL fizetnem, ha dsl-t akarok, de miért is ? miért nincs (ill. tudtommal van, csak nem nyujtja egy szolg. sem) egy olcsobb, 1500-2000forintos, csak dsl alá való szolg, amivel telefonálni NEM lehet ??
  • Zsoldos
    #32
    Ha esetleg vmi indoklast is irnal hozza, talan meg ertelme is lenne ennek a hozzaszolasnak, de igy meg wc papir mintazatnak sem lenne jo..
  • füvész
    #31
    Cseszheti a GTS mert a múltkori kábelátvágásuk után a szó szoros értelmében "DATA-NYET" volt Szolnok környékén kb 4 órán keresztül. Különben meg a T-Fossal lepaktálni elég nagy marhaság sztem.
  • Griphons
    #30
    Nekem két évvel ezelőtt chellon jött a net. Meguntam, hogy havi egyszer felújítanak, és órákra nincs net, ezért átálltam ADSL-re. Fél év után sírva könyörögtem vissza a chellot. Az ADSL sz@r, aki más mond hazudik, vagy nem próbált még mást, és tudatlan.
    Ebből a cikkből is látszik, hogy ennek a technikának már lejárt, mert ez már csak vergődés amit csinálnak.
    (A T-* meg bekaphassa, az összes, de főleg a T-mobile, bár ez más történet...)
  • quentit
    #29
    "Végre valóra válhat sok lázadó internetező álma: a GTS-Datanet vezérigazgatója, Szathmári Géza a mai napon bejelentette, hogy 2006 nyár végétől telefonelőfizetés nélküli ADSL2+ szolgáltatást nyújtanak."

    Könyörgöm, mutattanak egyetlen egy embert, akinek ez volt az álma, hogy kettő helyett egy csekken fizessen! Nem ez a lázadás lényege, hanem az árukapcsolás!!! A UPC miért nem kér fenntartási díjat??? Bassza meg a T-COM!
  • quentit
    #28
    Na ez a lényeg! Ezt a GTS-Datanet-et eddig nem ismertem, de most már rossz véleménnyel vagyok róluk... Miért nézik az embereket ennyire hülyének??
  • GodBadka
    #27
    Nekem aztán mindegy, hogy 1 csekk, vagy 21, ha ugyanannyit kell fizetni.
  • Normal
    #26
    Mi a tököm az a magenta takaró?
    Na, megyek, csinálok egy teljes kp-visszafizetéses akciót!
    :)
  • rage77
    #25
    sonicXX: nekem nincs bajom a szolgáltatómmal, ugyanis egy kis faluban lakom, ami (idézem a T-Comot): "Nem ADSL-képes", ergo nincs szolgáltatóm. Mondjuk én iszonyat nagy disznóságnak tartom, hogy orrba-szájba reklámozzák, hogy "olyan nincs, hogy neked nincs interneted", és erre nálunk a faluba (egyébiránt a Dunántúl kellős közepén van, a Balcsitól mintegy 10 km-re) nem képesek bekötni...
  • Berber
    #24
    Méghogy 2-3000 Ft havonta a rézdrót fenntertás! Persze két pályamunkás simogatja napszámban! Ekkora sz@rt nem nyelek le! Menjen minden t-* betüs a francba! Én otthagytam őket, de a másik is eb. Tetü banda. A drótos telefonjukkal meg elmehetnek.....
  • sonicXX
    #23
    Cikkhez: Na, erre a dumára mondják azt, hogy marketing-bullshit.

    Egyéb: minden szolgáltató rabló. Akinek az adott szolgáltatójával nincs baja itthon, az jobbára az Égiek kiválasztottja - eddig minden szolgáltatóról hallottam már amint a pokolba kívánják egyesek, meg azt is amint az egekig magasztalják. Egyik se különb.
  • Darth Sith
    #22
    nagyszerü, nagyszerü. Datanetets vok már több mitn 5 éve, eddig semmi problémám nem volt velük.
  • aDannyBoy
    #21
    Aki akarja annak lesz száma meg készüléke meg mindene. Aki nem annak meg nem. De ugyanannyit fizetsz. Ezért mondta a Géza, hogy úgyis kéri majd mindenki, mert ami "ingyen" van az kell a magyarnak. :)
  • quentit
    #20
    A GTS-Datanet bekaphatja, a UPC sem kér vonalfenntartási díjat akkor, ha csak internetezni szeretnék a kábelükön telefon ÉS TV előfizenés NÉLKÜL.