Feltárul a rejtélyek kamrája
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Például, a Kheopsz piramisbeli titkos akna mibenléte még ma sem tisztázott tudtommal, bár voltak ott különbözõ kutatások, de az utóbbi idõben nem hallottam semmit.
Az elõbb idéztem az Antikyterai ókori "navigációs" eszközzel kapcsolatos friss hírt, most itt van ennek a sírnak a kérdése is. Tutankhamon halálának körülményei sem egyértelmûen tisztázottak. Vagy ott van a Phaisztoszi korong is.
A világ másik végén, Amerikában most nagy csend van a Kenewick-i ember és társai körül.
Lehet persze, hogy én vagyok lemaradva...
"1. Ez nem helyesírási fórum."
Igen, de:
- törekedjünk a helyesírásra, feltéve, ha nem akarunk valamit direktbe rossz helyesírással kihangsúlyozni.
Nehogymá' baj legyen abból, ha valaki helyesen ír, vagy másokat efelé szépen irányít. Én ugyan enm szoktam kiakadnis semmin, mert a tartalomra koncentrálok, de ha valaki felhívja a figyelmem a hibáimra, akkor úgy érzem köszönettel tartozom neki, mert vette a fáradtságot, hogy szólt.
OFF
1. Ez nem helyesírási fórum.
2. A helység szó létezik a magyar nyelvben, és települést, községet, lelõhelyet és még sorolhatnám, mi mindent jelent. A helyiség pedig szobát. Innentõl vitatható, hogy jelen esetben melyiket kellett volna használni, de szerintem ne tegyük.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Amit én tudok a Tutankhamon haláláról, hogy az vsz valami fizikai behatás eredménye. Harci sérülés, baleset vagy merénylet. Egy dokfilmben olyanokat elemezgettek, hogy a tarkóján volt valam bevérzés. Aztán fene tudja, de járványos sztorit még nem hallottam.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Tutankhamun egyébként a legújabb kutatások (tavaly teljes CT vizsgálatnak vetették alá, és több, mint 1700 képet készítettek róla) szerint nem járványos betegségben halt meg, hanem eltörte a bal lábát és az súlyosan elfertõzõdött. Nem találták semmi nyomát annak, hogy más betegségben szenvedett volna, vagy hogy megölték volna.
Infó: innen és innen.
Már folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen 😄
Úgy tudom, hogy Tutenkamon fiatalon halt meg egy eddig tisztázatlan ok miatt.
Ha a feliratok és egyéb dokumentumok alapján valóban volt felesége, ami ugye nem is lehetetlen, hiszen abban az idõben elég korán kezdték a dolgot, akkor a felesége is ott van valahol.
A KV63-as rendeltetése szeintem egy balzsamozó helység lehetett. A piramisoknál ugye erre külön helység volt majd késõbb szállították át a szarkofágot a végsõ nyughelyére. Jelen esetben viszont olyan sírhelyrõl van szó, ahol rengeteg halott uralkodó fekszik még jelenleg is. Itt nem nagy piramisok vannak, hanem kis földalatti temetkezési helyek, mint manapság a kripták. Tehát a mumifikálást max. olyan helyen végezték ami közel volt a sírhelyhez. Legalább is szerintem ebben az esetben szükséges volt mindenképpen, mivel az én véleményem szerint a "király" ragályos, fertõzõ betegségben hunyt el. Tovább menve azt feltételezem, hogy a felesége szintén elkapta és õ is meghalt. Ezért a balzsamozást szándékosan ott végezték el, hogy ne terjedjen a kór. Miután a balzsamozásokat elvégezték az ahhoz szükséges eszközöket,- félve a ragálytól- a rengeteg véres, belsõségekkel szennyezett edényt már nem használták fel, így azokat összetörve elzárták a szarkofágokba, amiket most megtaláltak.
A gyerek-szarkofág pedig még egyszerûbb, ugyanis ezek szerint volt egy kisgyerekük, az uralkodó utódja. Mivel mindkét szülõ szerintem a ragályba meghalt, így az õsi egyiptomi szokás szerint az õt szimbolizálva eltemették melléjük a gyermekük aranyba foglalt másolatát, hogy elkísérje õket a túlvilágra. Gondolom a gyereket csak nem ölik meg, mint a rabszolgákat, akik a túlvilágon is szolgálták a fáraókat, legalább is a nagy piramisok fáraóit.
Szal nem kell nagyon misztifikálni a dolgokat, ha van egyszerûbb magyarázat is ezekre a furcsaságokra.
Ezek csak az én gondolataim, persze csak a cikk kevés adatából tudtam kikövetkeztetni.
http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
<#nevetes2>#nevetes2>
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.