1885
  • fernando torres
    kövesd a példám
  • Rage47
    qrvára idegesit Léderer!! Mi a fenét ordibál mint egy örült??? lassan már percenként ordit, minden xarra
  • fernando torres
    nálam NO HANG...nem tudlak megerősíteni
  • Taranov
    Az ismerettségi körben megszavaztuk, hogy a Van der Vaart nevet is rosszul ejti Léderer. Mit gondoltok?
  • Taranov
    Szerintem senki nem haragszik meg, ha még egyszer berakom, sokan még nem látták.

Kicsoda, micsoda?
    Népszabadság • Jakab József • 2006. június 20.
    "Ennek a klubelnök az apja, vagy övé a labda" - mondogatta apám, amikor ügyetlen futballistát látott a pályán. Vajon miként vélekedne, ha Léderer Ákost hallgatná? Nagy vonalakban alighanem úgy, ahogy a szerkesztőségbe telefonálók, leveleket írók. Ifjabb Szabó Lajos Derecskéről egyenesen úgy gondolja, hogy ellopták tőle a futball ünnepét; szerintem a kedves olvasó kissé elragadtatta magát, hiszen riporteri ámokfutás ellen létezik spontán megoldás: le kell halkítani a készüléket. Belátom, ezt a tanácsot nehéz elfogadtatni a Vitrayn, Knézyn vagy Gyulai Istvánon szocializálódottakkal, de azért meg lehetne próbálni.

Léderer fiatalon ért a csúcsra: mostanság minimum annyiszor emlegetik, mint a legjobb játékosokat; kevésbé elismerően, de a mai világban az emlegetés gyakorisága számít. Mentségére szóljon: világbajnoki munkálkodása csöppet sem színvonaltalanabb, mint NB I-es ténykedése - mindkettő lehangoló -, csak mostanában kicsit többen hallgatják, és ez nem tesz jót neki. Amikor alámond, egykori vendéglős ismerősöm firtatására gondolok, aki azt kérdezte: mi nem jó a carbonara spagettijében? Az egész, úgy, ahogy van, mondtam volna szívem szerint, aztán mégis inkább a fokhagyma markánsabb jelenlétét javasoltam.

Fogalmam sincs, hogy Léderer melyik gimnáziumban és hányasra érettségizett, mindenesetre csókoltatom a nyelvtantanárát. (Meg azt, aki középfokú magyartudással alkalmasnak találta a riporteri munkára.) Néhány gyöngyszem: "Most már ki kell jönnie az elefáncsontpartiaknak; Olaszország és az Egyesült Államok játszanak egymással, nincs más választása az amerikaiaknak, Ronaldo és Ronaldinho passzoltak".

A riporter repertoárja idétlen megjegyzésekben is gazdag: "Összekoccintották a bokáját; Tizenhat évesen elhunyt az édesapja; Meghúzta a lábát a becsúszásnál; A legrégebb óta ő a válogatott a csapatban."

Külön bekezdést érdemel a nyitó heti slágerlista első helyezettje: "Kisebb tumultuózus jelenetet láthattunk." Lássuk be, ennek ott a helye a pro primo, először, a délelőtti matiné és az új nóvum társaságában.

Léderer megilletődöttség nélkül kever fehér futballistát feketével, nála a kispados is a pályán van, továbbá a lecserélt is játszik, mi több, szabadrúgást végez el; és ha úgy hozza a helyzet, lazán téveszt kapust középpályással. (A kalandvágyó, úgynevezett szakkommentátorokról ezúttal ne essen szó. Illetve, csak egy kevés. A tegnap délutáni mérkőzés riportere 1-0-nál felvetette: "Az a nagy kérdés, Togo tud-e egyenlíteni. A másik nagy kérdés meg az, tette hozzá Verebes Mágus, hogy meg tudja-e őrizni előnyét Svájc.")

"Nem értek hozzá" - kommentált Léderer az egyik meccsen; csak azt nem tudom, a magát "feldobó" játékosra tett-e megjegyzést, vagy őszinte vallomással lepett meg bennünket. Így vagy úgy, szegény apám, ha élne, újfent találgatna...

www.nol.hu
  • tesó07
    Ez a buzi Héder még dicséri a Léderert,ha már más nem teszi!
  • Serpa
    hol találom a cikket?
  • Taranov
    Én személyszerint azt hittem Léderer eltunését tapasztalva, hogy a nol-os cikk hatására kirúgták. Világi szerintem nagyságrendekkel jobb.
  • Iori
    de, kintről adják
  • hunbasser
    én is úgy gondoltam(csak nem írtam le),h adja az mtv is,meg a sport tv is
  • jbal
    mér akkor még most se kintről adják?úristen
  • Matthew Prosac
    vállalom a posztot.
  • B0B0
    :D
  • lee86
    még egy ok, h Magyarország ujra királyság legyen! :o
  • Serpa
    Tunéziában a király közbenjárt, h a köztv is adja a mérkőzéseket.
  • lee86
    ost=most
    odaadni= kellett volna odaadni
  • lee86
    sport tv-vel ugynaz a problémállt volna fel, mint ost a sport klub esetén. nem mindenki fogja (köztük vagyok). mtv-nek odaadni, az ország csatornája, mindenki fogja, ráadásul párhuzamban is közvetíthették volna a meccseket. és még a kommentátor gárdájuk is joval az rtlklub szintje fölött lett volna.
  • hunbasser
    sztem sokkal jobban jártunk volna,ha a sport tv veszi meg a jogot,ott a kommentátorok is sokkal jobbak,ráadásul a vb idejére jöhetett volna oda hajdú b is
    szakkommentátor meg ilyen nyilasi,meg ilyenek lennének,akik azért értenek is a focihoz
  • Girondins
    Nem ugy volt, hogy a nyolcaddőntőktől kezdve már a helyszinről közvetitenek...?
    Nem igaz, hogy nincs zsé elutazni Németbe . Vazze szar rtl klub. Csak azért megvették a közvetitési jogokat, hogy ne vehesse meg más!!! Őket nem is érdekli
  • Scania Dáci
    ja emléxek én is erre,ez pont az idei BL döntő volt
  • fernando torres
    szánalom..erre nem is figyeltem..gondolom Frings gólját vette alapul erre a kijelentésre.mert másnak aki nagy gólt vert nem csúszott le semmi esetleg meccs után pát üveg sör..
  • Serpa
    ja.
    mi lenne ha nem csúszna le??

szétszakadna a háló??
    ^^
  • B0B0
    Világi szaktudását mélyen mutató beszólása a mexikói meccsen:

"Igazából akkor lőnek nagy gólokat, ha lecsúszik a labda..."

Na hát ezen haltam ki igazán
  • fernando torres
    :DDDDDDDDDDD
    igaz
  • lee86
    ja télleg! a sok becenév keresés közben nem lehet még a meccsre is koncentrálni hé!! két dolgot egyszerre? mit képzelünk magunkrol?! :)
  • ProGabe #779
    De tényleg,most hogy van ez?Úgy volt hogy a léderer+Hajdu B. páros lesz kint a kieséses szakasztól,tegnap ugye csak 2 kommentátor volt,gondoltam azért mert a másik kettő utazik és majd mától közvetítenek kintről,erre megint a majom világit hallom.Remélem nem cseszett el valami akkreditációt a retek klub és kintről fognak közvetíteni
  • Matthew Prosac
    biztos bújják a jegyzeteiket hogy ki hol játszik és mi a neve, észre sem veszik a melegítő cseréket...
  • Taranov
    "Hát igen, itt már nagyon kevés az idő arra, hogy lehessen passzolni meg ilyesmi" :D
  • lee86
    hmmm.. nem ugy volt, h a kieséses szakaszt a helyszínről közvetítik? mert akkor miért csodálkoznak ennyire a cseréken? addig szó sincs cseréről, amíg képre nem kerül. vagy akkro most hogyisvanez?:o
  • fradista91
    Egyetértek.
  • lee86
    honnan veszik ezeket beceneves hülyeségeket? kit érdekel, hogy Borgettinek és a maradék 21 játékosnak mi a beceneve? a focimeccsre vagyunk kíváncsiak, nem az ilyenfajta kis bulvárszarokra!
  • lee86
    mexikó a concacaf zónából jutott ki a világbajnokságra.
  • Redvin
    mondjuk a del amerikai selejtezo csoportban szerepel(t), nem? Mondjuk a magus akkor is mindig hulyesegeket beszel.
  • hunbasser
    a mágus szerint most 2 dél-amerikai csapat játszik.
    mexikó mióta dél-amerikai?
  • hunbasser
    ezt nem is vitatom
  • Redvin
    De meg mindig hethéssy a legjobb hajdu b utan.
  • fernando torres
    Lasson :: larzon
  • fernando torres
    megint: itten...
  • fernando torres
    elnézve itten ....jólvanparaszt
  • Zsolti9014
    Köszönöm a jó tanácsokat, ha odajutok, igyekszem betartani, remélem meg lesztek velem elégedve, ja és azt is, hogy egyáltalán odajutok.