1885
  • hunbasser
    ilyen még nem volt,h egy kommentátorról 2 szégyenítő cikk is elhangozzon a neten,és ráadásul egy index.hu-n :)
    (sztem nyitni kéne Léderer fanclubot :) )
  • B0B0
    Az a baj, hogy mindenki így látja és gondolja, de a Retek klub cseszik rá :(
  • tesó07
    Ez nagggggyon király,és mennyire igaz!
  • tormy
    LOAL index.hu-n talaltam a cikket:

http://comment.blog.hu/2006/07/06/es_megszolalt_a_kappanhang

A Léderer-Kovács kettősnek nagy ziccer lehetett volna a tegnapi Portugália-Franciaország mérkőzés, hiszen a másik elődöntőn nyelvészeket és jóérzésű embereket a sírás környékére kergető Urbán dúlását kellett volna felülmúlni - de nem így történt.

Azt nem tudom, hogy a döntőt melyik duó fogja közvetíteni (ha lehet válaszani, akkor régi Vitray és Knézy hanganyagokból tessék összevágni előre a dolgot, rosszabbul nem járunk, az biztos), de ha a rajongók imái meghallgattatnak, akkor NEM Léderer Ákost kell hallgatni vasárnap este. A jó sportriporterekre jellemző apróságok, védjegyek, mint Vitray melankóliája, Knézy szakmai tudása és valós lelkesedése a sportág iránt, vagy akár Hajdú B. humora olyan messze állnak ettől a vásári kikiáltóba oltott üvöltő dervistől, mint Flóri egy másodosztályú afgán csapat kispadjától. A világverő REAC edzője egyébként sem szakmai tudásával tündökölt ezen a VB-n, hanem elhadart közhelyeivel, és a logopédusokra frászt hozó selypítő pöszeségével.

A tegnapi meccs úgy kezdődött, ahogy vártuk: megszólalt a rettenetes kappanhang, és jött a viccesnek szánt, de az emberre sikítófrászt hozó beköszönés is. 46 másodperc telt el a meccsből, amikor az első előrevágott labdára elinduló francia láttán Ákosunk felüvölt, mint akit ölnek (a mérkőzés alatt egyébként indokolatlanul 117-szer sikoltott fel hősünk, számoltam. Tudom, jobb hobbim is lehetne, vagy vegyek kutyát.) Bezzeg amikor Zidane belövi a döntőbe a franciákat, akkor nem üvölt fel, csak ha megtalálja Céronáldót a pályán.

Nem ez a legnagyobb baj Lédererrel, hanen, hogy akkor is beszél, amikor nem kéne, úgy ontja magából a statisztikákat és az érdektelen információkat (néha akció közben is), mintha szótagszámra fizetne az RTL Klub, pedig nem is. Ül mellette egy szakkomentátor is, de minek? Amikor érdekelne, hogy mit gondol a látottakról (védőt cserél be 30 perccel a vége előttt Scolari, Céronáldót beküldi középre, stb.) akkor mélyen hallgat, és ezen a meccsen is elhangzik a "csatárnak nem kell átlépnie a védő lábát" nevű vadbaromság, igaz, Kálmán ebből élt pályafutása nagy részében. Szakértőnk a koronát akkor tette fel teljesítményére, amikor a Barthez kopasz homlokát csókolgató Blanctól eljutott Mitterand néhai francia elnökig, majd lelkesen kijelentette, hogy az elnök persze most is itt van, hát persze Kálmán, itt hát, Napóleon mellett ül, és a Budapest TV halottlátó kisiparosai segítségével akár beszélgethetünk is vele.

A mérkőzés alatt elhangzott egy pár emlékezetes mondat, álljon itt egy csokornyi, hátha gyűjti valaki az ilyeneket:

"A müncheni vonal engedett Sagnolnak, de a partjelző nem." - LÁ
    "Kiderül majd, hogy ki a legfiatalabb tehetség...azaz...az a fiatal amire vagy Ronaldónak, vagy Messinek, vagy Podolskinak van jó esélye." - KK
    "Látszott, hogy erőből fogja helyezni." - Bozsik Péter
    "Domenech példának állította fel a Juve játékosait." - LÁ
    "Nehéz győzelmet szerezni ellenük." - KK
    "A támadást akarja bővíteni Scolari" - KK
    "A trükkök nem elegek." - LÁ
    "Viera félelmet okoz." - LÁ

Szerettünk volna képet mellékelni a cikkhez, de Kovács Kálmán bajuszos fotójával nem akarunk sokkolni, Lédererről pedig az istennek nem találtunk egy fotót sem a neten, pedig kerestünk becsülettel.

Update1: Balázs néven hozzászóló kollegának köszönhetően ráleltünk LÁ egyik promófotójára, jó szórakozást hozzá!

• Zsolti9014
    De, előbb elmondta, hogy a meccseken Blanc, aztán a döntő után Mitterrand.
  • tormy
    Azt hiszem kidobnam a plazmat az ablakon.
  • Serpa
    a studióban pedig kokó beszélget a mágussal.
  • hunbasser
    amúgy nem mitterrandot mondott,hanem blanc-t...
  • fradista91
    Hagyjál már, még a végén nem tudunk majd aludni
  • tormy
    Najo ez csak egy rossz vocc volt mielott mindenki elkezdene AAAAAAA-zni.
  • tormy
    A VB dontot Lederer Akos es Viragi Peter egyutt fogja kozvetiteni.
  • AnuluWork #1033
    Szintén index ...
  • AnuluWork #1032
    Ez zseniális:

"A nap halottlátója: Kovács Kálmán (Magyarország, RTL Klub)
    Szó szerint idézzük a tizenhatoson belüli szabadesés egykori nagymesterét, aki most szakkommentátorként keresi kenyerét. "A kilencvennyolcas döntő után Mitterrand elnök csókolta meg Barthez fejét a francia öltözőben, és most, a döntő után is lehet, hogy Mitterrand elnök csókolja meg." Bizony, nem kis bravúr lenne ez Mitterrand elnöktől, különösen annak fényében, hogy 1995-ig töltötte be az államfői posztot, rá egy évre pedig - Kálmán, légy erős e nehéz órában - elhalálozott szegény. Vagyis Barthez vagy egy halottól kapott csókot a 98-as vébédöntő után, vagy Jacques Chirac nyomott puszit a francia kapus homlokára. Mi ez utóbbira gondolunk, de az tény, hogy Mitterrand volt a köztársasági elnök, amikor Kovács Kálmán az Auxerre idegenlégiósaként Franciaországban játszott, csak hát azóta sok kisfröccs lefolyt Mészöly Kálmán torkán."
  • AnuluWork #1031
    "A nap nézője: Abel Xavier (Portugália, klub nélküli)
    Az első félidőben mutatta a kamera, és nem kis meglepetésre még Léderer Ákos is felismerte." (index)

LOL!

Volt már olyan híres néző akit felismert?
  • jbal
    hozta a szokásos formáját
  • tormy
    Lederer ma is odabaszott.
  • Scania Dáci
    én is az leszek:I,mármint remélem:)
  • Serpa
    ennek a Léderernek néha olyan hanglejtése van, h már várom ezt mondja:
    jaj de jó csávó vagyok.
  • szanics
    Én is ismerek ilyet.
    Olyat nem, aki parkolóőr vagy játékvezető szeretne lenni, de olyat igen, aki sportriporter.
  • zaki
    Ez inkább a bírókra igaz...

Amúgy cső!
  • Taranov
    Ha tényleg 3 védővel, 2 védekező középpályással, 3 védekező középpályással és egy ékkel játszanának a csapatok, akkor eggyel kevesebben lennének.
  • Serpa
    ne kamuzz !!
    :)
  • Taranov
    Én is csodálkoztam :D
  • zaki
    Figo mióta szövetségi kapitány?
  • Zsolti9014
    Ismerek, itt kb. 3, pl. én...
  • Sharks
    A sportkommentátorok hülyék, de most komolyan, ismertek olyan faszit, akinek az az álma, hogy sportkommentátor legyen?
  • Sharks
    Fent vagy még?
  • Sharks
    Cső te bőrfejű fpörgettyű, mizu?
  • zaki
    Lol fókuszban Zidane volt, mondták, hogy forgatnak róla egy rövidfilmet, aminek a helyszíne a milánói San Siro stadion, közben meg a Bernabeu volt az... :P

Szánalom, annyi közük sincs a focihoz ezeknek, mint nekem a harangöntéshez.
  • zaki
    Ja tényleg, bocs.. :D
  • szanics
    Nagy László :)
  • ProGabe #1013
    Urbán Flórián egyik odabökött mondata is bizonyíték arra, hogy a magyar edzői kar már rég nem érti ezt a játékot.
    Hányszor mondtam már ki én is ezt a mondatot,persze kicsit durvábban
    Bár az elején az,hogy ne szidja a játék minőségét egy kicsit túlzás,ez olyan mintha a kommentátornak nem lenne joga elmondania pl azt hogy "ezt a labdát bizony még el kellett volna érnie" hiszen ő sem érte volna el,mint tudjuk minden relatív és Bozsik dolga nem az hogy a látott játékot a magyar focival vesse össze.Szép is lenne,minden 30+ méteres passz után ódákat kéne zengeni
  • zaki
    :D

1ébként még valamelyik csoportmeccs előtt, mikor először közvetített Héthessy (azt hiszem jól írom a nevét), akkor volt az, hogy Kiss László mondott vmi ilyensmit neki, hogy nem lesz baj, jól fogod csinálni... :) Biztos izgult az első meccse alatt Héthessy... :D
  • LES FORZA INTER
    azért volt benn a 2 csatár, hogy kibekkeljék nemtudtad?? Na jó rá lehe fogni arra, hogy 11est rúgjanak, de waz sztem azért a többségnek leesett, hogy Iaquintát a hosszabbításra egyből behozni nem a bekkelésről szólt....
  • tormy
    loal ez is jo:

A nap szakértője: Bozsik Péter (Magyarország)
    "Nem igazán magas színvonalú a játék" - fanyalgott a félidőben Bozsik Péter szövetségi kapitány. Hát, egy magyar edző ilyet ne mondjon, inkább adjon hálát a sorsnak, hogy legalább televízión nézhet egy vébé elődöntőt, csorgassa a nyálát, ha pedig megkérdezik, akkor hüledezzen. Még akkor is, ha amúgy egy szétrúgott stoplist nem ér a meccs. Urbán Flórián egyik odabökött mondata is bizonyíték arra, hogy a magyar edzői kar már rég nem érti ezt a játékot. A rendes játékidő végén megkérdezték a REAC-ot benntartó bravúrtrénert arról, hogy mi lesz a második félidőben. A válasz: "Az olaszokban nincs benne a gól." Nos, erre a hosszabbítás első két percében két kapufát, az utolsó kettőben meg két gólt lőttek. De a shownak még nem volt vége. A meccs végén Bozsik Péter azt fejtegette, hogy az olaszok a büntetőkre gyúrtak, miközben épp ellenkezőleg: minden erejükkel azon voltak, hogy elkerüljék, hiszen a tizenegyesekből hagyományosan rosszul szoktak kijönni.

• B0B0
    Nem a mikrofonba akarta mondani, hanem men tudta, hogy már adásban vannak :/
  • Serpa
    sztem 4szemközt beszélt; és nem tudta, h adásban van.
    k
  • zaki
    Jaja, azt hallottam én is... :D

De ezt nem a mikrofonba akarta mondani, vagy igen, csak nem volt jó a hangerő?
  • Serpa
    tegnap a 2. félidő megkezdése előtt nem urbán hangját lehet hallani?
    azt mondta, h az olaszokban nincs benne a gól.
  • LES FORZA INTER
    vagy meg se próbálnák! mind1 csak nyernénk mint nézők!