57
Szerinted kik éljék túl?
  • Encore
    #57
    Majdnem hét évvel a topik nyitása után úgy vélem, a 24-es hozzászólás a nyerő :)
  • zoliii
    #56
    Filmek a Világvége napjára! A végén kiderül, hogy a majáknál december 21 az év vége. Csak nem lesz világvége, mert jövőre lesz a Vasember3, Thor2, stb... :D
  • Tetsuo
    #55
    :) Erdekes gondolat, de a 20 ezer ember az keves lesz egy uj civilizaciohoz.
    Mondjuk 2 millio mar elegendo lehet.
  • giii
    #54
    Érdekesnek indult ez a topic, kár hogy behalt. Úgy érzem az eredeti témafelvető mondanivalója ki lett forgatva, ő arra akart rákérdezni, hogy milyen jellegű embereket lenne érdemes vinni. Nekem tetszik a szelektálási módszer. Más kérdés hogy a valóság úgyis az lenne amit a kommmentelők írtak, hogy a politikusok elintéznék maguknak a jó helyet, aztán kihalna az emberiség.
  • roli613
    #53
    Én túlélem egyedül egy delfinnel. Benépesítem vele a Földet újra és mindenki delfinemeber lesz majd! Ja hoppá! Delfinember? Hiszen én is delfin vagyok!
  • zyppy
    #52
    én mindenképpen
  • Esrohnoil
    #51
    Érdemes elolvasni ha tudsz angolul...
  • iko
    #50
    Amúgy, hogy válogassunk össze embereket, ha azt sem tudjuk hova küldjük őket.ha meg egy Föld 2 bólygóra küldenénk a bagázst akkor miért csak 20000 mehet? :) szerintem, hagyjuk ezt az egészet és éljünk.
  • Annakin
    #49
    :)) sztem azért csak olvasd végig nyugodtan.
  • 0Fritz0
    #48
    Az ördögbe, elég paráztatós egy iromány.
    Majd alaposabban is belenézek, ha majd itthon elfogynak a B kategóriás horrorfilmjeim. :)
  • Annakin
    #47
    http://www.theol.u-szeged.hu/konyvtar/szbibkom/11jelene.htm, teljes szöveg kommentárokkal együtt.
  • Palinko
    #46
    lol
    linked még nincs a jelenések könyvéhez? :D
  • Annakin
    #45
    Bocs fiúk de nem 20 000 tag marad, hanem 144 000 (12*12 000) és nam ti döntitek el h kik maradhatnak életben, hanem a Magasságos Mennybéli Úristen. Olvassátok szorgosan a "Jelenések könyvét", Újszövetségi Szentírás, János Apostol.
    Egy kis kedvcsinálás az olvasáshoz: az üröm szó jelentése nem más, mint Csernobil!
  • Palinko
    #44
    igazad van,de gondolkozz...
    kik tudnák meg elősször,hogy valami nagy baj van? biztos nem a kétkezű munksá(mesterember)aki naponta 8 órákat dolgozik,hanem a nagyfejek tudnák meg.mondjuk a meteor.meglátják egyik csillagászati központban és jelentik a fejeseknek.azok tudják,hogy nem tudnak mindenkit megmenteni.szóval a "fontos" embereket mentenék elősször.annak pedig az lenne a vége,amit leírtál.nekem az is érdekes,hogy 2bolygó még nem ütközött össze.mert tudjuk,hogy nem olyan egy síkban mozognak,mint ahogy a földrajzkönyvek nekünk bemutatják.
  • GregSB
    #43
    Hehe, Pipboy 2000 powwa :)
  • Darukezelő
    #42
    Na jó de én most a Földön élek,2006-ban! Most szép és jó ilyenekről gondolkozni,de felesleges,mert oda lyukadnál ki,hogy nem tudnád megvalósítani! Maximum az atombunker az ami lehetséges,de akkor oda meg mindenki beakarna jutni,és totális pánik alakulna ki meg minden! Az lenne mint az amcsi filmekben! Dugó az egész városban,autópályán,kis sikátorban,mindenki menekül,marja egymást,pánikoló emberek,stb! Én is szeretek ilyeneken agyalni meg minden,de sajna egy ilyen világvégére nem lehet felkészülni szerintem! Jönnek az Élienek,akkor tuti nem fognak táviratot küldeni,hogy 2006.12.31-én lerohanjuk a földet,készüljetek föl! Szal tuti váratlanul jönne a világvége,akármilyen formát is ölt majd! Na jó egy bazi nagy meteorra fellehet készülni,meg biztos van más is! Persze,dolgozzunk ki erre egy stratégiát,ha netán lenne világvége,de akkor megint csak találgatunk,és megint csak oda lyukadunk ki,hogy nem vagyunk olyan szinten,hogy mi itt most nekiálljunk evakuálni az embereket a Földről! De hiába a tuti biztos atombunker,ha az Élienek idejönnek egy bazinagy anyahajóval,és ha úgy van kedvük akkor egy lövéssel felrobbantják a földet mint a Star Warsban!:DDD
  • atlagember
    #41
    BártfaiB-nek van igaza. Pont ez a baj, így nem szabad gondolkodni, ahogyan sokan teszik. Nem szabad magas IQ-jú embereket válogatni, főként nem fontos személyiségeket, mert azok csak arra jók, hogy kitalálják, hogyan csináltassák meg a munkát másokkal. Olyanokat kell kiválogatni, akik sokrétűek de nem okoz nekik gondot, hogy bármilyen alja munkát is megcsináljanak.
  • moralosan
    #40
    Ehh... De figy, ezeknek az elmélkedéseknek pont ez a lényege :/. Nem kell felétételezni, vagy reálisan nézni a dolgokat...
    Olvasd el #1-et.

    Mindenesetre én inkább fognám magam, és szépen betenném az összes magasposztú, de keményen dolgozó embert. Ez a férfertőzős dolog mondjuk tényleg izé :D.
  • BártfaiB
    #39
    Na hát ha húszezer politikust kimentenének, akkor nem lennék köztük. Olyan ez mint az atombunker terv, miszerint néhányezer embert be akartak menekíteni atomtámadás idejére. De nem volt köztük egy melós sem, csak sok léhűtő fontos személyiség. Gondoljátok csak el, mi lett volna, ha tényleg bekövetkezett volna a dolog és csak ők élték volna túl. Senki sem akart volna közülük dolgozni, és utána azért haltak volna meg, mert még arra is képtelenek lettek volna, hogy a legalapvetőbb dolgokat maguk megcsinálják.
  • Shadow_THH
    #38
    mi lett a többi üzivel?
  • Palinko
    #37
    szerintem egy reális nap felrobban is elég lenne...
  • Palinko
    #36
    én pl. nem akarnák menni.azért itt 6,5 milliárdan jobban ellennénk,mint az ok 20.000-ren.meg képzeljétek mi lenne akkor az utcákon.ezt kihagyni? nem éri emg :D
  • Darukezelő
    #35
    Szerintem azt kéne tisztázni,hogy mit értük "világvége" alatt!?
    -Felrobba na föld?
    -UFO atakk?
    -Transzformerek megakarják hódítani a csillagrendszert?
    -Atomháború?

    Sajna az a baj,hogy egyenlőre jelen helyzetben nem tudunk elmenekülni a Földről,mert nincs hova,nincs mivel! Nincsen Szpokk,aki teleportál a Voyagerre,nincsen se csillagkapu,féreglyuk,dimenziókapu,gigantikus űrkomp,Csuwi tedd rá a tartalékenergiát,és máris a Tatuinon vagyunk,meg miegymás! És hova? Mert jelen pillanatban nem tudnánk pl a Holdon új életet kezdeni,vagy a Marson!
  • GenGeorge
    #34
    Egy világége esetén a sok szép afrikai kultúra mellett 8 milliárd ember is elveszne....asszem a kúltúra jelentené a legkisebb problémát. de ha gondolod vihetsz magaddal egy csörgőkígyót, egy fatörzsdobszart meg egy nagyfaszú makákót hogy őrizd a kultúrát.
  • Shadow_THH
    #33
    az a 20000 ember mind-mind magas rangú fejes lenne illetve a rokonaik
    ezután kihalna teljesen az emberiség

    gondold el ha a politikusoknak maguknak kéne megteremteni a létezésükhöz szükséges dolgokat. de legalább stohl bucály köztük lenne és loltaná a fákjáját annak aki nem tudja megenni a bogarakat mert az kell a túléléshez

    na komolyra fordítva a szót könnyen dobálóztok azzal hogy ki legyen benne és ki nem, de gondolom mind-mind benne akartok lenne ha más nem a 20 ezredik személyként is mert azért mégis 'több vagyok nagyon sok embernél' :)
    technikát kell főleg vinni meg élelmet, állatokat. szinész nem kell vaa a rossebb kapálna egész nap a radioaktiv viharban csak azért hogy otthon megnézhesd a macskák című mlyuzikelt..
  • Palinko
    #32
    ez baromság,arra nem gondoltál,hogy afrikában a kúltúrák,meg miegymás elveszne?meg szerintem ha lenne olyasmi amit modntál minden országnak külön kéne megcsinálni...szóval nem lenne ez egy nagyon csapatmunka,ahogy az lejön az írásodból.az USA elnöke meg bizti benne lenne.az garantált....
  • Shadow_THH
    #31

    akkor viszont ez a perk kell
  • vaaa
    #30
    Túléléshez sokminden egyébre lenne inkább szükség, mint emberekre. Állatok, gépek, energia, növények, Illetve kérdés, hogy mi lesz a másik hely ahová kerülnek a túlélők.
    Nem biztos hogy az iq mindent eldönt, nem lehet mindenki mindenben tökéletes, ezért először szerintem különböző területeket, funkciókat kéne megjelölni, amikre szükség lehet. Ilyen lehet pl. orvos, aki nem baj ha éppen nem tud tüzetgyújtani, vagy egy gettós niga, akinek nincs 130as iq ja viszont fél másodperc alatt felmászik a fára.. vagy egy kétkezi kőműves adott helyzetben többet érhet, mint egy építész.
    Szempont lehet továbbá hogy ne túl különböző emberek kerüljenek össze, hiszen közösségben elég nagy belső feszültséget ébreszthet, amellett hogy szükség lenne minnél szélesebb körű ismeretekre, képességekre.

    A túlélők egy részének kéne megteremtenie a "semmiből" az élet lehetőségét. Néhány vadonélő afrikai törzsből ideálisak erre, mellé néhány Amazonasz környékén élő törzs..
    Orvosokra is akkor lehet szükség, hogyha "kétkezűleg" is boldogulnak, műtők, műszerek nélkül..
    Másik, hogy a szórakoztatás érdekében néhány művészt azért csak kéne vinni. Mert a végén mindenki depressziós öngyilkos lesz :)
  • iko
    #29
    no igen, ez a legvalószínűbb :D
  • DJ Skyline
    #28
    :DD
  • ReTeK
    #27
    maj'a következőre elmegyek én is
  • Shadow_THH
    #26
    Azo kfognak túlélni akik a 3-ik szint után kiválasztották a faster healing perket, amiután fele annyi idő alatt kapsz +1 életpontot vissza folyamatosan.
  • 0Fritz0
    #25
    Eddig ez a legjobb elképzelés. :D
  • GenGeorge
    #24
    Szerintem szép gondolat. Inkább rendezzünk egy többhónapos globális orgiapartyt, és élvezzük az életet amíg lehet, mindenki lövi magát, drog jön a csapból, mindenhonnan elektronikus zene ömlik és szétcsúszva fetrengünk az utcán álló fasszal miközben egy nimfó csaj pörög rajta.

    Ez a gondolat pont olyan reális mint az eddig leírtak:)
  • SötétBarom
    #23
    Teccik. Fallout topic
    10000 ffi meg nő nem jó arány, 2/3ban legyenek a nők.. Mivel 10000 nőt én egyedül elintézek pár év alatt az óvóhelyen, csak kell a diverzitás.. Az nem jó, ha a második generációban már jönnek a debilek .
    Azhogy ki jön, az annak a függvénye, h kik a ismerősei annak aki szervezi a túlélős bulit.
  • Vlala #22
    A világvége, ugyebár, azt jelenti, hogy vége a világnak. Akkor akik túlélik, azok hol élnek?

    Orvosnál jártál már? :) Elég érdekes dolgokkal foglalkozol. :)
  • Encore
    #21
    Ez legalább egy normális válasz volt. :)
  • Ottto
    #20
    Sajnos világ nem ilyen egyszerű. És most mondhatod nekem, hogy "De tegyük fel..." ha ilyen gondokról akarsz beszélni, akkor jobb visszatérni a valóságba.
    Jönne a tömeghisztéria, akkor a 20000 ember mind sírna hogy "csak a családom had jöhessen!" Ebből kiindulva én mondjuk nem 20000 embert választanék hanem inkább 10000 családot. A későbbi populáció növekedése szempontjából is normálisabb választás mint 10000 kanos csávót 10000 bűnronda nővel összeerőszakolni csakmert ők orvosok, nővérkék vagy mérnökök.
    Arról nem is beszélve hogyha biztosra eljön a világvége az max pár hónap alatt fog lezajlani (legyen az bármi okból) és tuti nem fog évekig húzódni....
  • Csacsi
    #19
    Ja...és nincs is világvége, csak jól át lettek vágva, és égetőkamrába kerülnek, mert az a "dimenziókapu" :DD
  • 0Fritz0
    #18
    Aki többet fizet.