57
Szerinted kik éljék túl?
  • Encore
    Igen, de akkor tegyük fel, hogy egy messzi messzi galaxisban vagyunk és nektek kell dönteni, akkor hogyan csinálnátok?
  • DJ Skyline
    mikor elolvasom a topik címét,akkor mindíg a T3 vége jut az eszembe,vagy a Mad Max !:D

amúgy szerintem meg nem mi döntenénk,hogy kik éljék túl,hanem úgy is a vezetők,amiben természetesen benne lennének ők is! szal így nehéz ezen gondolkozni
  • 0Fritz0
    Te írtad, hogy "Felhívás útján mindenki elmegy szépen orvoshoz".
    Mivel ez nem lenne meg, ezért meg is oldottuk a kérdést. :)
  • Encore
    A valóságban úgy nézne ki, hogy nem is szólnának, hogy jön a világvége...
  • 0Fritz0
    A valóságban ez így nézne ki:
    Vezetők: - Emberek, csak 20.000 ember élheti túl a világvégét! (Enyhe képzavar)
    Emberek: - Roham a bunker felé geciek!

A többit már el lehet képzelni, nyugodt naplemente pár gombafelhővel…
    Na, ez már igazi, tökös világvége lenne. :)
  • 0Fritz0
    Biza, hiszen a békéért háborúzni épp olyan nemes, mint a szüzességért dugni!
  • mzprox
    20ezer 18-20 éves csajt (jópár frissen végzett nőgyógyászt) és pár hordó spermát... :-/ A lényeg genetikai sokféleség megőrzése. :-P
  • JackDaniels #10
    Én arra lennék kíváncsi, hogy közjegyző lenne-e azon a bizonyos sorsoláson? Mert ha nem, akkor cseszhettyük.:D
  • mesor
    Szerinem vigyünk katonákat is!
    Valakinek csak meg kell védeni az embereket ki tudja milyen ellenséges lények vannak a másik dimenzióban vagy akárhol.
  • Encore
    Oké, valamit még most tisztázzunk az elején. A feladat nem az, hogy belém kössetek (bár számítottam rá, és tudom, hogy amit írtam az több helyen is vérzik) hanem, hogy ti is leírjátok, hogy ti hogyan állítanátok össze ezt a listát és miért? Ami én írtam az csak egy ötlet és kész.
  • DJ Skyline
    és mi van ha egy sorozatgyilkos beleesik a 20.000-es keretbe? makk egészséges,135-s IQ-ja van,és nincsenek lelki problémái?! :)
    jó,persze gondolom nem jöhetne,de akkor is !:D
  • Csacsi
    Vagy mindegyiket beutalni plasztikai műtétre előtte :DDD
  • Encore
    Hát akkor válogathatunk kinézet szerint is, bár akkor már inkább a sorsolásos módszer....
  • Csacsi
    Aztán akkor a te állításod szerint 10.000 kockafejű pasi, meg 10.000 kockafejű nő kerül oda. Azoknak lesznek szép gyerekei, ha egyáltalán megkíívánják annyira egymást, hogy szaporodjanak :DD
  • Voltan
    "sok mindent fel kell áldozni, hogy olyan emberek élhessenek akik elég erősek, hogy a jövőt rájuk lehessen alapozni."

Hm. Ez erősen emlékeztet egy propaganda szövegre úgy 60 évvel ezelőttről...
  • Encore
    Mások akikkel bszéltem ők a sorsolásos módszerre esküsznek, így mindenki egyenlő esélyekkel induélhatna de szerintem ez a lutri módszer nem biztos, hogy megfelelő eredményt hozna. De ki tudja...
  • Encore
    Tegyük fel, hogy hamarosan bekövetkezik a világvége és összesen 20.000 ember élheti csak túl. Mondjuk maximum ennyi embert tudunk átküldeni egy biztonságos helyre (másik dimenzióba vagy akárhova), vagy csak ennyi embert tudunk elbújtatni, hogy biztosan életben maradjanak. Nem az a lényeg, hogy mi is fog történni, kiirt minket egy vírus vagy jönnek az idegenek a lényeg, hogy neked kell összeállítanod annak a 20.000 embernek a listáját akik életben maradnak, hogy létrehozzanak egy új civilizációt. Te, hogyan állítanád össze ezt a listát? Azt már most közlöm, hogy esetleges erkölcsi, etikai problémákat is felvethet a módszer, de a túlélésről van szó, így érzelemmentesen, logikusan kell meghozni a döntést mégha ez lelkiismereti gondokat is okoz.
    Én a következőképpen tenném. Először is akikre a leginkább szükség lesz azok az orvosok, mérnökök. Ők lehetnek a középkorúak, de a túlélők nagyon nagy része legyen 16 és 25 év közötti. Természetesen 100%-osan egészségesek legyenek mind testileg mind lelkileg. A világ lakossága kb. 6,5 milliárd lehet. Felhívás útján mindenki elmegy szépen orvoshoz és kivizsgáltatja magát (persze nem kötelező csak aki benne akar lenni a 20.000ben.) Mint amikor a katonasághoz kellenek az orvosi papírok. Ezt kb. 1-2 év alatt le lehet zavarni az egész világ lakossága körében. Ebbe a pszihés vizsgálatok is beletartoznak. Az eredményeket el kell küldeni. A 6.5 milliárdból a 100%osan egészséges kategóriába nem tudom mennyien fognak beleesni (főleg, hogy lelkileg is toppon kell lenni) de mondjuk, legyenek 50 millióan.
    Ezt le kell csökkentenünk. Amire én gondolok az az lenne, hogy mivel szerintem a mostani világ azért olyan amilyen mert olyan emberek is vezető szerephez jutottak akik nem épp IQ bajnokok. Ezért egy speciálisan összeállított IQ tesztet töltetnénk ki az emberekkel (na nem ilyen az ország IQ tesztje hülyeséget, és persze az EQ és AQ most nem lenne lényegese). Az átlagos IQ 100 körül van. De ha már válogatni kell az emberek között akkor ha van rá mód növeljük meg az átlag intelligenciát. Szóval meghúzzuk a vonalat 130-as IQ-nál. Akik ezt elérik azok jöhetnek. Ha valakinek van egy 130as IQ-ja az már azt feltételezi, hogy szinte mindig feltalálja magát, logikusabb a gondolkodás módja. Innentől egyszerű a 10.000 legmagasabb IQ-val rendelkező férfi és a 10.000 legmagasabb IQ-val rendelkező nő van benne a túlélők csoportjában. Illetve kicsit kevesebben mert a mérnökök, orvosok és esetleg pár túlélő mester is van ugye a csapatban. Ezután a 20.000 emberen egy immár független orvosi vizsgálatot kell végrehajtani, nehogy az legyen, hogy valakikkel kivételeztek és nem is teljesen 100%-osak. Ezután meg kell őket tanítani pár alap dologra, tűzgyújtás kővel (oké lesznek velük modern kütyük, de nem árt). Növénytermesztés, állattenyésztés, ilyen alap dolgok. Vagy, hogyan kell fából valami kunyhó félét építeni úgy, hogy az ne dőljön össze.
    Az biztos, hogy politikusra nem lesz szükség legfeljebb pár „vezető” félére. Egy politikusnak nem sok haszna lenne, itt a masszív túlélésről van szó, az államalapítás még nagyon messze van. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk ott lenne az USA elnöke, de a 20.000 túlélőben mondjuk csak 800 Amerikai van akkor a többi úgyis nagy ívben tesz arra mit mond az elnök.
    (Az USA elnökét csak azért írtam mert most ez ugrott be, akármelyik ország politikusát oda lehet képzelni).
    Sajnos művészek se nagyon lesznek (hacsak nem ütik meg a szintet persze), de sok mindent fel kell áldozni, hogy olyan emberek élhessenek akik elég erősek, hogy a jövőt rájuk lehessen alapozni. Nagyjából ennyi lenne. Ha esetleg valakit érdekel a topic indítója nincs benne a 20.000-ben. Ti, hogyan válogatnátok össze a túlélőket, hogy egy működő civilizációt tudjanak majd létrehozni?