Barackpálinka, télifagyi és Commodore 64

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom változtat e valamin, de nekem nem 64em volt hanem +4 és azon amíg elmentem megnézni az esti mesét, addig pont betöltött a játék. Ezt saccoltam a cikkben 10 percre 😊

Dj Faustus
"Tényleg amúgy primo színes lenne színes tévén?"
A normál Primo (A és B változat) nem.
A C változat és a ProPrimo már igen.

Nekem meg volt egy C128asom es ennel kovettem el eletem elso `biosfrissiteset` <#vigyor2>. Volt egy epromegetom es egy epromba szepen beletoltottem egy ilyen NEXOS v3.0 rendszert. Ezutan gep szetszed, IC atcserel, es maris alapbol 10* gyorsabban toltott be mindent floppyrol!

https://onlinestream.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

lck
A megnós betöltés sebessége nagyban fügött attól hogy a fájl turbózva volt-e. Az ABC Turbo és a Turbo 250+ segédprogram akár 10-szeresére is növelte a betöltés sebességét !!!
nekem is volt ilyen telefonom... emlékszem emkkora menõ volt, hogy volt benne 5féle csipogó csengõhang, meg lehetett benne dallamot szerkeszteni és még az elõlapját is le lehetett cserélni... 😊 régi szép idõk 😛

2MBos játék??? Az már marhanagy! 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Én még fiatal kezdõ vagyok, de már az azért megvan, hogy 286-os gép, és hûdenagy, 2 MB-os egy játék! Nomeg az elsõ mobilok. Még kijelõ sem volt rajta és volt vagy 200e Ft. De még mindig van egy gép, amire ki van írva, hogy 8, és ha megnyomod a turbo gombot, akkor már 16!!! Ez azért száguldás 😉
Olyan Ericssonja apámnak is volt, csak az esõ elkapta, és ennyi volt neki, pedig a nagy gombok jók voltak rajta. Sztem lenne rá igény ma is.
Tényleg amúgy primo színes lenne színes tévén?
concrete
Ugyan már nem a C64 korszak, inkább már az XT-k idején, a Terrornews, és benne többek között a 'csajozási tanácsok' ... erre emlékszik valaki ?

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

Én Primoval kezdtem piros, FF junoszt(?) TV-vel. Kisvonat pacman-clone volt a kedvencem, de ördögmotorral is sokat játszottam, nomeg éjszakákba nyúló alien invaders. Csak sajnos helytelen tárolás következtében kinyiffant az amúgy is használhatatlan érintõbillentyûzete. Meg volt valami kínai TV játékom is, és egyszer kaptam kölcsönbe egy újabb generációs Commodoret. Viszont azt hiszem nagyapámnál van valahol egy bõrönd méretû hordozható 286-os gép monocrome kijelzõvel. Utána is nézek, csak kellene rá oprendszert applikálni😊
artschi
ennek volt egyfajta feeling-je, amit a mai fiatalok soha nem fognak megtapasztalni... 😞

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Gerygrey
Nem minden kazettaváltásnál, a komolyabb játékokhoz kellett valamit bütykölni a magnóval. Valami ismerõs gyereknek anno sikerült megcsinálni, és õ volt a legmenõbb arc az utcában hogy fut a C64-én a Super Mario 😊
Gerygrey
Az elsõ oldal második csoport kép jobb felsõ képe, alaplapra emlékeztetõ Intel kütyü, rajta billentyûkkel az miaz?

Kipróbáltam a múltkor egy C64 emulátort, de valahogy már nem ugyanaz a feeling mint régen... Megkopott sajnos a varázsa ezeknek a játékoknak. A maiaknak meg hiába van csillivilli grafikája pixel meg vertex shaderekkel, valahogy a játékélmény és a hangulat pár kivételtõl eltekintve, nulla.
azért ne essünk át a ló tuloldalára
Minden kazettaváltásnál állítgatni kellett a magnó fejét, mert különben szar lett a betöltés
Egy nagyobb játék betöltése tényleg percekig tartott, floppyn a végén már nem volt ritka a 6-8 cserélgetés, ráadásul mindkét oldalán volt adat
a grafika... elég az, hogy most 19-es TFT elõtt ülök, akkor meg egy 30 centis kistévé elõtt ültem. BBSrõl max. ujságban olvasott az ember, olyan drága volt a telefonálás stb.

artschi
a mai fiatalok nem tudják, mirõl maradtak le.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

artschi
régi szép idõk... istenkém... <#sir>

Ahh kiscsacsi koromban toltam még a jó kis Commodore+4-et 😊 😊
Volt valami repülõs gamma, azt hiszem Bandita volt a címe azon jó sokat toltam.. 😊 😊
Viszont a Videoton TV játéka ( amin csak ilyen fehér csíkokat lehetett irányítani és egy fehér négyzet volt a "labda") hiányzik a gyûjteménybõl..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

quack
höhö nekem azokbol a tarsasjatekokbol is megvan 3db 😊

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

nekem sajnos nem volt Commodore-om csak 286-os gépem<#szomoru1>, de viszont nekem van feka-fehér Videoton tv, 486-osok tömege, tekerõs pirostelefon, stb..., szóval szerintem már én is berndezhetek egy retro szobát<#idiota>

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

jah nem tartott addig... bár az a cuccom ami kétoldalas kazettás volt... és az elsõ oldal csak a játék fõ részét hozta be.. de ez még C16os volt... valami pankráció
kBagyula
Nekem még megvan a C16+4-esem és mûködik is. Márcsak egy feka-fehér Videoton tv-t kell szereznem és berendezhetek egy retro szobát.

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

arty
nem tartott 10 percig egy játék betöltése a c64 magnójáról - a cikkíró rosszul emlékszik 😊

Forza.

most nem azért, de egy ilyen ga328-as ericsont kb. 2004-ben tettem le, miután vagy 5 akkut nyírtam már ki rajta, és már elegem volt, h folyamatosan lemerülnek a gagyi akkuk. igaz ebbõl 4 utángyártott óccsóság volt.

← ElőzőOldal 2 / 2