Grand Theft Auto IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy ja, regizni kell live-ra
http://topgearhungary.blogspot.com/
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
Pop-up sem.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
PS3:rgtchun TDU:rgtc(hun) Gigabyte GA-790XTA-UD4 AMD Phenom II X4 965BE Sapphire HD5770 1GB VAPOR-X 2x2GB DDR31600MHz Kingmax Chieftc 550W Aerocool HiTech7Pro Logitech G25 Samsung FullHD LCD 37\"
Szerintem ez utóbbi nyomott többet a latban.
Amúgy nem áldozott le...
PS3:rgtchun TDU:rgtc(hun) Gigabyte GA-790XTA-UD4 AMD Phenom II X4 965BE Sapphire HD5770 1GB VAPOR-X 2x2GB DDR31600MHz Kingmax Chieftc 550W Aerocool HiTech7Pro Logitech G25 Samsung FullHD LCD 37\"
Meglett(nem szedtem le😛) egy Proper verzio a gta-bol,csak sajna USA a regionja...ha ezt berakom a gépbe,müködni fog v nem?
Remélem ezzel kevesebb pop-up lesz,mert a másik az szinte játtszhatatlan...(benq drive..)
elõre is köszi
Because fuck you. That\'s why.
Zilog Z80A @ 3.54 MHz, 48K RAM, 256 x 192 x 4bit
GTA4 - Nagy játék kis csalódásokkal
A Rockstar csillaga továbbra is fényesen ragyog, a GTA4 méltó elõdeihez: sok tekintetben felülmúlja azokat, de sajnos sok olyan apróság szomorítja a játékost, melyek egy kis odafigyeléssel, munkával kiküszöbölhetõek lettek volna. A progi szerencsére nem szakít a már jól bevált GTA hagyományokkal: a 3. részben bevezetett, a Vice City-ben és San Andreasban tökéletesre csiszolt játékmenetet viszi tovább, és ez így van jól. Ezzel szinte minden rajongó azt kapta, amit akart: a megszokott játékmenetet, a kor elvárásaihoz felfejlesztett grafikával és vadonat új történettel, várossal. A játszhatóság szinte tökéletes, akkor hát mi okozta a kis csalódásokat? Nézzük tételesen a játék egyes összetevõit és mindjárt kiderül. Elõre is elnézést kérek mindenkitõl, mert nem a megszokott grafika, hangok, játszhatóság szentháromság mentén fogok értékelni, hanem attól elrugaszkodva egy picinykét.
Játékmenet / Küldetések - 8.5/10
Mint már mondtam, a játékmenet maradt a régi. A jól bevált irányítás, kameranézetek stb... Apropó, kameranézet: az egyik hiányosság a már a San Andreasban is jelen lévõ lassú kameramozgatás autóvezetéskor. A jobb pöcökkel manuálisan kell az autó után fordítani a kamerát, ami idegesítõ lehet az elsõ fél órában (aztán persze hozzászokik az ember és ösztönösen csinálja). Szerencsére a jó dolgokat (amiket eddig megszerethettünk) nem rontották el, maradtak ugyanolyanok: jó a célzási rendszer, jók a harcok, az autók (a tuning lehetõség kihagyását mondjuk sajnálom), kellemes a környezet. Minden játékelem a tökéletes beleélést segíti és ez így van rendjén. Játszunk és szinte észre sem vesszük az irányítást, annyira kézre álló és intuitív. Miért adtam mégis csak 8.5 pontot? A küldetések miatt, amelyek véleményem szerint kicsit egyhangúra sikeredtek. A játékmenet fõ jellemzõje persze a vezetés és gyilkolás, én mégis elvártam több, ezektõl különbözõ küldetést is. A legtöbb feladat a menj ide-gyilkold meg, valamint a menj ide-üldözd-gyilkold meg sémát követi, ami sokadszorra már unalmas. Nincsenek benne olyan idegtépõ, nem vezetõs/gyilkolós küldetések, amelyek az elõzõ játékokat olyan válzotatossá tették. Néhány példa: a San Andreas távirányítós küldetései, vagy amikor pl. tartálykocsit kellett rabolni, repülõgéppel kellett radarmagasság alatt repülni, hajókat pusztítani Harrier-rel, vagy a Vice City narkóterítõ küldetése fagyiskocsival, helikopteres paparazzizás stb... Nagyon kevés volt az olyan küldetés, aminél elégedetten csettintettem a nyelvemmel, hogy "ez igen, ez filmszerû volt" vagy ötletes volt. Egyáltalán: kevés volt a hajós és helikopteres küldetés (összességében egy kezemen meg tudom számolni talán), nem használták ki az ebben rejlõ lehetõségeket, pedig lett volna mit: a város gyönyörû a víz felõl és gyönyörû a levegõbõl is. Kár volt...
Történet / Szereplõk - 9/10
A történet sokkal összetettebb és sokkal életszerûbb, mint az eddigi epizódokban. A szereplõk is sokkal emberibbek, sokkal jobban kidolgozott motivációkkal, emberi kapcsolatokkal. A fõhõs akár egy film szereplõje is lehetne. Nem egy rajzfilmfigura, nem egy két-három emberi tulajdonsággal jellemezhetõ, leegyszerûsített báb, hanem egy hús-vér ember. Ilyen szempontból tehát tökéletes a játék. Ami miatt 9 pontot adtam, az az volt, hogy a mellékszereplõk közül kevés szerethetõ figura van. Itt nincsenek olyan arcok, mint a San Andreas öreg hippije, vak jakuzája, vagy a Vice City idióta narkós ügyvédje. Roman, Kate, Little Jackob persze szerethetõ figurák, de a többi ember sajnos totálisan szürke marad: Elisabetha, Dwayne, Playboy mind-mind semleges háttértáncosok, nem váltanak ki érzelmeket a játékosból. A fõellenséget szerencsére sikeresen eltalálták, lehet gyûlölni. A másik problémám (ezért persze nem járt pontlevonás) a story vége volt. Lehet, gyermeteg vagyok, de szeretem a happy endet, ami sajnos itt nem adatott meg. Tökéletes édesbús vég, de szomorkásan álltam fel a kanapéról, nagyot sóhajtva és kicsit keserû szájízzel. (Ez mondjuk az egyéni szocproblémám: a story tökéletes. Akár filmként is megállná a helyét)
Grafika / Hangok - 9/10
A program grafikája sokat fejlõdött az elõzõ részekhez képest. Szerencsére nem a 3. epizóddal bevezetett motort toldozták-foltozták tovább, hanem újat írtak. Egy szó van rá: gyönyörû. Csodálatos a fizika, az emberek viselkedése. Nem egyszerû rongybaba effektet használnak, hanem megtoldották azt egy kis intelligenciával. Az emberek próbálják visszanyerni az egyensúlyukat, ha meglökjük õket, tökéletesen esnek, röpülnek, halnak... Gyönyörûen van megrajzolva a város (a legszebb ilyen, amit valaha is láttam), szép az autók grafikája, tökéletes a roncsolódás (még autóverseny programban is megállhatná a helyét ez a roncsolásmodell). A grafika szinte tökéletes tehát. Ami miatt pontlevonás járt a popup jelenség, ami merevlemezzel is elõfordul és néha zavaró is lehet... Kár érte. Néhány szó a hangokról: tökéletesek. A szinkronszínészek színészi munkája, a szövegek, a rádióadók, a kiválasztott zenék mind-mind tökéletesek. Ehhez hozzátenni, ezen javítani már nem nagyon lehetne.
Összhatás - 9/10
Hát ennyi lett volna dióhéjban. Lehet vitázni.
Zilog Z80A @ 3.54 MHz, 48K RAM, 256 x 192 x 4bit
amúgy 2 perc gugli

Jason: Nyilván köze nem lesz ezekhez amit leírtam, de szvsz amíg nem az EA viszi a GTA-t addig nem lesz Funny Pink RPG vagy Niko's Christmas kiegészítõ csomag, hanem értelmes addonok jönnek ki.
Longest non stop game - 23:58:40 <nem az enyém, külföldi fórumon láttam...az ez már addiktív a javából
http://9gag.com/gag/5135249
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
A küldetések... nos be kell látni néha tényleg unalmasak, mindig vki útban van és ki kell nyírni/autón vagy motoron kell vkit üldözni. Személy szerint annak örülnék, ha 1, lenne letölthetõ tartalom PS3-ra 2, Hitman vagy Mafia színvonalú küldiket adnának a játékhoz.(nomeg persze új autókat)
PS3 ID: rgtcusa
rgtcuni