A jobb pucuka szimbolizálja a kezed mozgását: elulról felfele húzod, minél függőlegesebben. A gurítás sebességét a mozdulat gyorsasága befolyásolja. Lassan húzod-lassan mozdul a kezed, lassan gurul a golyó. Ha nem teljesen függőlegesen mozdítod a kezed, akkor a golyó elmehet oldalirányba. A piros kis jelekig a pályán gurulva is tudod jobbra-balra módosítani a golyó irányát.
Hoz_Hun#4390
Hát nem tudom én csak belső nézetből tudom hatékonyan irányítani. Külső nézetből... áááááááááá....
A kamerakezelés szerintem tök olyan, mint a San Andreasban meg a korábbi gamékban. Szokni kell. A SA-ban (mivel még PC-n játszottam) egérrel mindig utána kellett mennem a kanyarodásnak, mert a kamera tehetetlensége miatt nagyon lassan fordult és könnyen el lehetett trafálni valamit a kanyarban. Itt ugyanez van. Jobb pucukával kézikusan befordítom a kamerát azt jól van. A kamera állása (illetve jobb pucukával történő beállítása) egyébként az autós/motoros lövöldözésnél is komoly szerepet kap, itt ugyanis nincs autoaim...
Ja igen: autoaim tök jó, de autóban ülő embert nem céloz be, csak gyalogost. Kedvenc autórablási módszereim egyike volt a SA-ban, hogy egy jól irányzott pisztolylövéssel leszedtem a töki fejét, aki aztán kiesett a kocsiból. Ezt itt is meg lehet csinálni (nem esik ki, ki kell rángatni a hullát), de autoaim nélkül. A játékmenetben lévő lövöldözéseknél viszont nagy segítség az automata célzás, ugyanis fedezék mögötti ellenfélnél is célra tart. Könnyen be lehet cserkészni valakit úgy, hogy ha kibukkan, akkor egyből le lehessen lőni, mert az autoaim pontosan rajta tartotta a kurzort.
egyébként ez a bowling minijáték, hogy műköfik azt vágom, hogy a két analóg karral, de valahogy nem értettem, hogy indítom útjára a golyóbist,...legalább is rángatam a kontrollert és gurított is, csak valahogy nem volt közöm hozzá :) valaki homályosítson már fel, thx!
ja, ja bármilyen kameranézet beállítható, nekem se egyértelmű miért nyavajognak páran miatta :/
Nagy01#4384
Mert fun! xD.Egyébként nemtom:D Ilyet még gondolom nem sokan csináltak xD.
ui.: Az előbb megint nekiültem a gamenek..és hát .. találtam egy kocsit , nagy gangSTA kocsinak látszott nah mondom elcsórom úgyis ott áll magányosan a parkolóban.Ajtó ki,riasztó kikapcs , go. Megyek 5mp-t erre felrobban alattam:D.
Nagydög#4383
"A kocsi iránytása is tökéletes, semmi gond nincs a kamerával se, nem értem sok noob panaszkodott, hogy a kamera nemjó, dehát kéremszépen nem egy autós játék ahol van egy pálya, ott jóhogy megy a kamera az autó után kanyarodásnál...jobb esetben mindenkinek van két keze és szépen a jobbkéz nagyújjával a jobb analóggal állítjuk a kamerát, bal analóg mozgás, a jobb peidg a kamera..."
Ivan Szemjonovics elmegy Moszkvaban az oltony aruhazba. Kivalaszt maganak egy oltonyt, es boldogan megy haza a felesegehez, hogy megmutassa az uj szerzemenyet. Felveszi a zakot, mire a felesege rauvolt:
- Mit csinaltal mar megint, te szerencsetlen!? Nem lataod, hogy ennek az oltonynek legalabb ot centivel hosszabb az egyik ujja, es az egyik valltomese is kisebb, mint a masik.
Ivan Szemjonovics vissza is ballag az aruhazba, es eloadja a panaszat. Az elado megnyugtatja: - Nincs ezzel az oltonnyel semmi baj, elvtars, csak nem jol viseli. Egy kicsit ejtse lejjeb azt a vallat, amiben tobb a tomes, es azt a kezet emelje fel, amelyik oldalon hosszabb a zako ujja.
Ivan Szemjonovics ismet hazater, de mikor a nadragot is felveszi, a felesege ismet kitor: - Te elhetetlen nyomorult! Nem latod, hogy a nadrag jobb szara is hosszabb, mint a bal.
Hosunk tehat ismet elballag az aruhazba, es mutatja a nadragnal felmerult problemat, de az elado ismet megoldast talal a problemara:
- Semmi baj nincs ezzel a nadraggal, csak nem jol hordja. Kicsit rogyassza be azt a labat, amelyiken rovid a szar.
Ivan Szemjonovics erdekes tartasban indul hazafele az uj oltonyeben, mikor a Voros teren szembejon vele ket turista.
-Nezd, ezt a szegeny nyomorek orosz embert.
-Valoban. De az oltonye... mintha raontottek volna.
Hogy ez most mirol ugrott be... :)
Tényleg nincsenek elsimítva az élek? Ezek a belassulások...
Hoz_Hun#4381
Valamiről lemaradtam? Miért ugrálsz a kocsi tetején?
Ragnar360#4380
Na re
A játék nekem 11/10-es, ez egyértelmű
Belegondoltam és nem lenne értelme írni most élménybeszámolót még így az elején, már sokan elmondtak sok mindent:)
Azért pár észrevétel: mikor elöszőr elkezdett esni az eső, hát csak megáltam és lestem lestem és lestem, az pedig szakatt :D a grafika kegyetlenjó, az időjárásnak rengeteg fázisai vannak a játékban. A kocsi iránytása is tökéletes, semmi gond nincs a kamerával se, nem értem sok noob panaszkodott, hogy a kamera nemjó, dehát kéremszépen nem egy autós játék ahol van egy pálya, ott jóhogy megy a kamera az autó után kanyarodásnál...jobb esetben mindenkinek van két keze és szépen a jobbkéz nagyújjával a jobb analóggal állítjuk a kamerát, bal analóg mozgás, a jobb peidg a kamera...
Nem is birok már rendesen írni se most...egyszer mikor elkezdtem vezetni, nem is figyeltem, h merre csak toltam neki mint állat, a rádión pont az 1ik ismert kedvenc számom ment.. ÁÁÁ KOCSIBA BE, motor beindít, sebességbe be és ZÚ padlógáz ...SaFSASfAS aztán már mikor már jó gyorsan mentem, pont láttam egy ugratót, rámentem, kocsi féloldalasan felszállt a levegőbe, belassította, spirálszerűen pörög a kocsi a levegőbe 60 méter magasan :D , mert pont vmi autópálya feljáró mellett volt v vmi...pont talpra estem, kézifékkel megfotam a kocsit...rádió átvált, ELECTROCHOC-ra....hadd szóljon gecci, TUCTUC DTUCDTUC TUC DDD CC CC TUCC TU STI TU STI CSI TU CSI TUTUTU DUDUDU
Aztán megcsináltam jópár küldit, a párbeszédek 100 oscart érnének, meg az egész sztori...ajánlom mindenkinek aki még nem tette meg, h a feliratokat kapcsolja be a Display menüpontnál...
Elmentem Roman-al billiárdozni, kb. 1 órát hanem többet elvoltam ott vele :D ...voltunk aztán a Strip Club-ba...az ÁÁÁÁ kemény, bemegyünk, Roman egyből megy és leül megyek énis arra, jön a pinna, h akarok e egy kis élvezetet, mondom miért ne, na gyorsan be a fülkébe...és ugye nem lehet hozzáérni egy ujjal se a nőkhöz xDDDDDD de a csaj, meg amit Niko levágott szöveget ÁÁÁÁ....amennyit eddig jáccottam a játékkal, azalatt vagy 5-6xor kaptott el a síró-röhögő-görcs :D örömömbe :)))
Multit is megnéztük, helyesebben hívtak, a gowos banda összejött voltunk vagy 16-an magyarok...cops n crooks, dm, team mafya work ..ezeket a módokat láttam, a multi is szószerint KATARZIS, ahogy cenobite is írta...csak igazából még bele kell tanulnia az embereknek, mert én ott mondtam nekik, h mi a feladat v vmi, meg h együtt menjünk, azért többé kevésbé már alakult...valszeg az volt a baj,h mivel még mindenkinek új ezért a host se volt jó beállítva...nem volt jo beállítva a spawnhely, a jármüvek, meg úgy a terület ahol jáccuk, ált. mind1ik módban belehet, h meik városrészen jáccodjón, akkor a jármüvekkel is lehet variálni, hiányoltam pl, a helikopteres, hajós, éSzVEsZEJTŐ NAGY HAJSZÁKAT...de úgyis mindent kitanulunk, de elöször a sztorit kell kinyomni, h azért jobban tudjunk mindent, a helyeket stb...igyis kurvajó volt az egész multi tényleg, de ez még közelsem volt olyan mint amilyen lenni fog :D ...nézzétek meg a kijött multis képeket anno az előzetesekből (kedvencem mikor helikoprene vannak páran, 1ik vezet, másik lő, a 3. meg épp ugrik a másik csapat pénzszállító járművére...szal rengeten minden van és amint láthatjátok nem megy most az írás sem...remélem elnézitek ezt most nekem :D
Hoz_Hun#4377
Azt nem. De részegen taxit fogni, nem volt gyenge mutatvány. Marha jól dülöngélt a kamera. Viszont vezetni egész türhetően lehet hót beállva. Még a rendőröket is leráztam (akik egyből kiszúrták, hogy a kocsiba négykézláb másztott be a főszereplő meg a rokon).
"HEEEYYY, yellow' caaaa'r!!" aztán ahogy elbaszódik a járdáról lefele... az hatalmas. :))
Taxizni taxizott már valaki? Úgy mint taxisofőr és nem utas.
Foxhound1980#4375
Take 2 se siet a PC porttal mivel irtózatosan magas a warezmérték PC-n. A Crytek épp most jelentette be, hogy végeztek a PC-vel mint only platform. Persze ebbe nyilván az is belejátszik, hogy az EA a kiadójuk. Mindenesetre év végére 12 millió darab GTA4 eladással számolnak, abszolut nem sietős a PC port, mi több elhanyagolható.
igyvan! énis vettem egy újat mert a régi 3 ledes lett! Mákom volt hogy a Boltban a 10 darab GTA4 böl egyik enyém lett kemény 18 ropiért :)
Hoz_Hun#4373
Szerintem is lesz PCn, de hogy hamarosan az nem hiszem. Konzol forgalmazók nem keveset fizethettek, hogy a PCs csússzon. Minél késöbb jelenik meg rá annál többen vesznek konnzolt GTA miatt.
Hoz_Hun#4372
Nem vagyok túl nagy GTA fan. Igazándiból a Vice City-vel játszottam (ami tetszett is). Tegnap megvettem a GTAIV-et és kellemesen csalódtam. Nem volt túl nagy elvárásom, de azt alaposan felülmúlta :). Tegnap akartam még ide írni, de valahogy nem jutottam vissza a PCelé.
Ami tetszik: nagyjából minden. A történet nem csak nagyon jó, de a szinkronnal és a kameraváltásokkal nagyon filmszerű. A grafikán lepődtem meg a legjobban; ennyire interaktív és nagy területet ilyen minőségben, hát le a kalappal. Hangulata, ami számomra nagyon fontos, valami frenetikus.
Ami nem: ez nem nagyon van. Sajnáltam, hogy a karakter az elején nem variálható kinézetű (nem tudom a többi GTAnál volt-e egyáltalán ilyen), de nem annyira vészes a kinézete, már megszoktam. Az oszlopok nagyon gyorsan kidőlnek, szinte egy koccanásra, de minden más fizikája meglepően élethű. A gyalogosok türelem és "terhelhetősége" kissé unreális. Ha elgázolok valakit, aki 5 m repül, majd felkel kiabál valamit és tovább sétál. Hááát. Az meg pláne, hogy a rendőr semmit sem csinál mikor ezt látja. Mondjuk a rendőr azt se veszi zokon, ha belekoccanok hátulról. Víjjant egyet aztán kész. De ezek megszokható – és nyilván szükséges – dolgok, különben lépten nyomon üldöznének. (Tegnap játék közben bejött a fiam (4,5 éves) és leült nézni. Mivel épp A pontból B-be autóztam hagytam. Egyszer csak "Apa átmentél a piroson… nagyon kuka vagy." Na lassítás… ez volt a leghosszabb autókázásom mert fenemód szabályosan közlekedtem. Szerencsére mire odaértem a párom elvitte aludni. :)).
Kérdés: bementem egy internetes boltba (a játékban persze) és randira kiválasztottam egy csaj. Azt amelyik valami „Oroszországból szeretettel” vagy mi, jeligével megy (sapka, napszemüveg, kissé vágott szem). Visszautasította a randit. Visszatöltöttem és megint visszautasította. Akkor azt nincs is lehetőség elhívni, vagy csak nekem nem sikerült? Most egy másiknál próbálkozok.
A „deafult” csaj nagyon nem szimpatikus. Bár megtolta a főszereplő, de le szeretném cserélni. Remélem van rá mód.
Amúgy meglepődnék, ha az a csaj nem rendőr lenne. A zsír új bútorok, meg a kérdezősködése a melóról.
Igaz, nem nekem, hanem öcskösnek van gépe, de használhatnám, nyugodtan. Viszont 10 ezer fölött nincs az a játék, amiért pénzt adnék. Legyen az bármi. 1-2 hónap, és beszerzi öcskös, akkor belekukkantok, de a játékkal megvárom a PC-s verziót. Amiről meg vagyok győződve, hogy lessz. Egyszerüen PC-n is akkora eladásokat produkálna, hogy azt épeszü ember nem hagyhatja ki. És minél késöbb jelenik meg, annál jobban csökken ez a szám. Ugyanis nem én vagyok az egyedüli pc-s, akinek akad konzol hozzáférése is, játékostul, mindenestül. Ha kicsit kevésbé érdekelne, tuti kipróbálnám öcsémnél, de inkább kivárom a sorom. Nekem úgy az igazi, ha a saját billem, egerem, moncsim koptatom.
De ha mégsem lessz, akkor max ez kimarad nekem...
Akkor elvileg nekem is megjön ma. Így büszkén viselem a "legtöbb eredeti GTA4" (2 db) címet. Bár ha minden igaz már van rá vevő.
Sztem mindent felul fog mulni az eladasi statisztika, eleve mindket platformon van, es akinek van gepe, az meg is veszi a GTA 4 et :) akinek meg nincs, az vesz melle gepet is :)
Kalozoner#4366
én mostmár az eladásokra leszek kiváncsi, mind a játék és mind a két konzol hogy teljesített?!!
Még nincs bejelentve.
És szerintem nem is lesz, bár ne legyen igazam.
Nagydög#4362
Attol fugg, milyen a rendorok hangulata. Van, hogy komolyabb dolgokra sem gerjednek, es van, hogy sajat balfaszsaguk miatt is elkezdenek uldozni. Mikor eloszor jutottam pisztolyhoz, ram esteledett. Egy sotet sikatorban kiszalltam, hogy kiprobalom. Elohuztam, erre elkezdett szirenazni az egesz kornyek. Azta, gondoltam, itt azert kemenyen jatszanak.
Megjött a Game -től a JÁTÉK!!!!!!!!!!!!!!
2 nap alatt ideért!!!!!!!! :)
Indulok is Liberty Citybe , aki gondolja dobjon egy friend requestet,gamertagom: freak86hun
Nekem tetszik ez a zsaruviselkedés. A régi részekbe azért az kicsit bosszantó volt, hogy koccantál egyet és rögtön szitává akartak lőni. Nekem egyébként olyan is volt, hogy koccanásnál elengedtek (berregtek azért egyet), meg olyanis, hogy üldöztek, de nem lőttek.
Asszem meg is lehet adni magad, és akkor pénzbírsággal megúszod az 1 csillagos dolgokat. Bár ezt még nem próbáltam, de valahol olvastam.
Egyebkent a toresmodell felulmulta a varakozasaimat! Meglehetosen realisztikus:)
Viszont amit nem ertek, hogy a zaruk miert olyan lazak! Belerohanok egy rendorautoba, berreg egyet, es ennyi, utanam se jon... ossze vissza flangalok elottuk, es meg se nyikkannak...
A kijött wrz verzió cenzúrázott, Ausztrál. Amit meg mi kapunk EU... Nem 100%-ig ugyanaz a kettő.
Taxizni (nem utazni, hanem taxisofőrködni) lehet? Ezt tegnap elfelejtettem kipróbálni, most meg dolgozóban vagyok.
Nem ertem egyebkent miert ne lehetne. Elvileg ugyanaz minden, legalabbis ha nem valami rippelt dologrol van szo.
Tegnap este játszottam egyet megint, kiemelném, hogy nagyon jó a story eddig. Nincs híján váratlan fordulatoknak sem... Szóval hajrá.
Azt megírhatná végre valaki, aki kíváncsian elkezdte a wrz-vel, hogy az elkezdett gamét tudta-e folytatni az eredetivel.
Ezzel csak az a gond hogy már 5 éve ezt halljuk :D Szval bocs de nem veszem be megint...
Ez saját? Ha igen, gratula! A rendszámtábláról tudnál egy full képet tolni? Köszi!
Tökjó ez a nyalókás néni:D. Nem maradhaz el GTA borító nyomtatott néni nélkül:D.