83
  • robar
    #83
    Az internet mindenkiééééééé!!!!!!!!!!!!!!!
  • gordonmail
    #82
    LoL hát egy ultradurva aszonya 1 cent per email, meg Kotelezoen bevezetnem meg azt is, hogy a szolgaltatom figyelje, hogy havonta max. 100 EMail mehessen ki a gepemrol, igy meg ha zombie gepet is csinalna egy virus a gepembol, akkor sem lehetne hatalmas szamlat osszehozni... Adoztassak meg meg az EU-n kivulrol bejovo EMail-eket is, hogy kulfoldrol se johessen spam... há vaze egy nagyon LoL és hány szolgáltató is van? pffffff szoval ezt nyomon követni ugyse tudják
  • Yeti
    #81
    De, hidd el, hogy igen. Ha nem értesz hozzá, ne szólj bele.
  • Yeti
    #80
    Látom nem érted, egyszerűen az emailt nem arra találták ki, hogy követni lehessen a forgalmat Tulajdonképp olyan címet adsz meg küldőként, amilyet jól esik, ráadásul a spameket zombi gépek tízezreiről küldik, szóval a spammerek semmit nem fizetnének, ha bevezetnék ezt, mert ők nem olyan hülyék mint az átlagjúzer, aki nem tudja megkerülni ezt a szabályzást.
  • JTBM
    #79
    Nagyon pozitiv, adoztassak csak meg az EMail-eket, de jobban, legyen mondjuk 1 cent per EMail. En meg igy sem vennem eszre, hogy elkuldtem par EMail-t de a spam kuldok nagyon is eszrevennek.

    Kotelezoen bevezetnem meg azt is, hogy a szolgaltatom figyelje, hogy havonta max. 100 EMail mehessen ki a gepemrol, igy meg ha zombie gepet is csinalna egy virus a gepembol, akkor sem lehetne hatalmas szamlat osszehozni...

    Adoztassak meg meg az EU-n kivulrol bejovo EMail-eket is, hogy kulfoldrol se johessen spam...
  • vax
    #78
    Helyes. Egyetértek.
  • loryb
    #77
    De most ezt nem értem. Én úgy tudtam, hogy fizetek az SMS-ért és meg van adózva is. Vagy ez nem így van?
  • Komolytalan
    #76
    Szerintem az emailt megadóztatni azt érdekes lesz. Pl. nekünk (cégnek) saját POP3/SMTP szerverünk van, cég tulajdona, bent adatparkban. Majd biztos megmondom hány emailt küldtem el meg fogadtam ezen keresztül. Csak győzzék kivárni.
  • ddfg
    #75
    Szerintem inkabb nezzuk ugy, hogy van egy ember, aki olyan jol van fizetve, hogy raer ilyeneket kitalalni, ha sok hasonlo jolfizetett embernek tetszik, meg jutalmat is kap, persze allami alapitvanyi, stb. penzekbol. Aztan ha megvalosul a csuda vizio, megszedi magat a kivitelezo, uzemelteto szervezet, kesobb feluti a fejet, hogy nem eleg megbizhato ez a ceg, felallitanak akcios penzbol egy ellenorzoszervezetet. Az ilyen jellegu jolfizetett emberek mindig gondoskodnak rola, hogy az unokajuk is jolfizetett, hasonlo ember lehessen... Csak ha ennyi a naplopo, ki fogja eltartani oket?
  • St
    #74
    egy ostoba politikus ostoba előterjesztése, amely a gyakorlatban nem végrehajtható.
  • selma
    #73
    peking te még mindíg nem érted? Itt nem arrol a nyavajás 0,00001 centröl van szó hanem arrol, hoy ma ezt adóztatjuk meg holnap meg amazt és mindíg csak kis mértékben de számold csak össz, hogy amikor adót fizetsz mekkora összeg is az(amikor veszel valamit áfa, fizetésed, áfa eldsz valamit, áfa, illeték,ha örökölsz áfa, mindenféle szolgáltatás amire elő fizetsz, áfa) na ezeket adogasd csak össze és rögtön rájössz, hogy aki minimálbérből él annak.......
  • Inquisitor
    #72
    "Ha 0,0026 Ft-ot kell fizetni egy e-mailért, akkor inkább egyet sem küldök."

    Pedig ez semmi, nem sokunk küldözget leveleket 1000-es tételekben szerintem :)
    Nem lehet, hogy ez egy bújtatott Anti-Spam törvény?
    Mer' mondjuk ha kiszámláznak Gipsz Jakabnak pár millió reklámlevelet, akkor lehet abbahagyja ...
  • Inquisitor
    #71
    "de kérem az átlagfizetés terén a vásárlási érték terén mért nem járunk elő a jó példával?"

    Kifejtenéd, hoyg is gondolod? Van vagy tizmillió ember akit érdekelne. Ha elintézed, hogy 4-5x ennyi legyen a GDP, akkor segítek elintézni ezt neked. :)
  • selma
    #70
    Érdekes, hogy amikor adórol, áremelésröl, szigorításokrol van szó akkor mindenben követjük az eut arra hivatkozva mert az euban is így van de kérem az átlagfizetés terén a vásárlási érték terén mért nem járunk elő a jó példával????
    Nagyon is támogatom"kisgabó" hozzászólását!
  • kisgabo
    #69
    nagyon szívesen kipengetem a 0.000xxx eurót abban a minutumban, mihelyst a munkámért nem minimálbért kapok, hanem az eu átlagbért tehetem zsebbe, hivatalosan.

    addig ünnepélyesen .
  • halgatyó
    #68
    A problémát az alapoknál látom: ugyan miért kellene támogatni az EU-szuperkormányt? Milyen funkciókat vesz át az állami kormányoktól? Ha átvesz funkciókat, akkor azon funkciók elvégzésre szánt összeget kérje az ország-kormányoktól!

    A sokezer, óriási fizetéssel és egyéb költséggel dugdosott, légkondicionál irodákban ücsörgő léhűtőt miért mi támogassuk?

    Hogy újabb és újabb ilyen szenny-szabályokat öntsenek a nyakunkba, mint ez az energetikai tanúsítvány rendelet, amivel egy rakáz felesleges pénzt vesznek ki az amúgy is túlterhelt lakástulajdonosokból? Ezt nekik!!!!!!!!
  • Caro
    #67
    Ne aggódjatok már, ha megadóztatják az e-mailt, akkor lesz helyette más.
    Rengeteg olyan mód van, ahogy ezt ki lehet kerülni.
  • pemga
    #66
    Az SMS adó nem új ötlet, már Berlusconi is felvetette, persze alaposan lehülyézték. (Sőt újra sem válaszották :P) De úgy tűnik bogarat ültetett pár ember fülébe.

    Az email adó bevezetése nem annyira technikai nonszensz mint gondoljátok. Az ISP logol mindent, itt feltehetően azon email-ekre kell gondolni, amit az ő SMTP-jükön adnak fel. (Már a T is autentikált SMTP-t használ, innentől kezdve az accountodhoz köthető forgalom). Viszont pl. a freemail már nincs összekötve előfizetéssel, tehát ebből valami szétkent adó jönne ki, amit átlagolva az előfizetési díjakból szednének. Vagy use gmail és ennyi volt :).

    Az sms már cinkesebb :(, hol lehet találni megfelelő sms centert ehhez?
  • Griphons
    #65
    Úgy látom az Eu kezdi kimutatni a foga fehérjét. Nem minden olyan szép és shiny, mint ahogy azt előre látta a magyar nép...
  • Max Damage
    #64
    Rosszat nézel... nem az E-mailen van nekik az üzlet... az SMS-en... az SMS-enként 3Ft... :S Ha elfogadják megint mennek fel az árak, az emailért is fizetni...

    Na de nem kell aggódni, az ilyeneket meglincselik... Erre nem hiszem hogy bárki rábólintana
  • Max Damage
    #63
    Én tudod mit vezetnék be: "Adóztatói adó"-t, azoknak akik az ilyen idióta javaslatokat tesznek, és azoknak akik erre rábolintanak vagy csak szimpatizálnak az indítvánnyal! :)
  • turul16
    #62
    "A hír keltezése nem április 1. véletlenül?"

    "A politikus Május 8.-án tette meg javaslatát."

    Sajnos nem Április 1. :(
  • lowdog
    #61
    remek ötlet
  • Bijesz
    #60
    Ha meglépik akkor imho az isp-kre terhelnek egy plusz adót e-mail átalánydíj címen.
    Ez egy előfizu árában 1% alatti vagy -e körüli összeget jelentene, amit egy előfizető nem igen érezne meg de EU szinten szép bevételt jelente.

    Az SMS más téma azt jelenleg lehet mérni mert konkrétan kiszámlázzak ha csomgban akkor is, de ott se lenne számottevő egyénenként
  • BártfaiB
    #59
    A hír keltezése nem április 1. véletlenül?
  • Visor
    #58
    Menjenek a fenébe. Ez egy eurot nem fog hozni az EU-nak ez a hülye adó. Szerintem nem fogják ezt bevezetni. Ugyanis sokan tiltakozni fognak ez ellen!
  • roliika
    #57
    De ez tudjátok miért hülyeség? Mert, nem csak, hogy csinálhatok saját mail szervert, de ha tegyük fel, valaki spamet küld, mondjuk napi 1000db-ot, akkor simán megéri neki azt a 5,2Ft-ot kifizetni, nem? Ezzel akárhogy is nézzük+int minket felhasználókat szopatnak!
  • Peti0011
    #56
    Nagy baromság ne is foglalkozzatok vele:D
    nem egész 0,00001 centért?
  • droland
    #55
    A cumi ott van, hogy adj bármilyen email cimet, és én úgy fogok neked küldeni emailt, hogy a küldött email fejléce az lesz, amilyen cimet akarsz, és olyan smtp szerveren keresztül küldöm, ahogy csak akarod...
  • Darth Sith
    #54
    menjenek a picsába... Még hol tudják lehúzni az embereket?..
  • z5oTtu
    #53
    'az európai polgárok gyakorlatilag az Unió előnyiért fizetnének egyfajta kompenzációt'
    milyen elonyrol van itt szo ??????????????

    ez a cikk szerintem csak egy nagyon rosz vicc.
  • tothzozo
    #52
    Én a klikkelést adóztatnám meg.
    Jó biznisz lenne!
  • Csirke4
    #51
    Ott lesz a VIP jogok között:
    "Saját üzenet küldése csak 4 forintért."
  • assdf
    #50
    Nos ezzel az a fő probléma, hogyha bevezetnek rá egy adónemet, akkor a büdös életben nem tudod többé megakadályozni hogy ne emelgessék tetszőlegesen az adó nagyságát. Ma 1 fillér/email, jövőre ezzel a "ó most szarabbul áll az EU..." felkiáltással 10 Ft/email, aztán majd pár év mulva úgy leszünk mint a benzinnel hogy a 300forintból 200 forint csak tiszta adó, illetve az adó adója...
  • PyRex
    #49
    Már nem azért, de egy szolgáltatóhoz be kell nyomni egy szervert, rárakni egy emailszervert és mindenki bekaphatja kb :)) Persze, mert majd elmondom az EU-nak, hogy hány levelet küldtem a saját szerveremen keresztül igaz? :)
  • turul16
    #48
    Ezek után nem lenne nehéz ellenőrizni:
    Tárolják
    Még jobban tárolják

    "én akkor is feltelepíthetek a saját gépemre egy SMTP szervert, és nem hiszem, hogy naplóznám az EU kedvééret,"

    A saját SMTP szerver nem véd ellene...

    "Nem tudom miért háborodtok fel, mert ez leginkább SPAM ellenes törvény."

    A spam-et nem szorítja vissza, mert egy spam küldőnek simán megéri enyit fizetni, meg egyébként is zobie gépekkel küldetik.

    Spam viszaszorítására azt olvastam egy módszert, elég mokás :), ha
    kapsz egy spam-et küldj egy e-mailt annak aki küldte v. annak a cégnek ekinek "érdeke" volt elküldeni...


    Egy adót könyebb emelni, mint bevezetni, hamar lenne ebböl 0.001 cent, ha elfelejtünk tiltakozni...
  • peetking
    #47
    itt nem az a gond h sajnáljuk rá a pénzt. a büdös életbe nem küldök 10millió emailt, és ha küldenék még akkor is csak 1 eurót kellen fizetnem.

    az eu ösznépessége kb 459 500 000 fő. egy most decemberi felmérés szerint az emberek 33% rendelkezik internettel az euban. ha egy ember elküld napi 10 emailt az soknak számít de számoljunk ezzel, csak az egyszerűség kedvéért.
    szóval 459500000*0,33*10*0,00001/100=151,635 euro naponta, ez éves szinten 55346,775 euro.

    tegyük hozzá azt h hiába van 33% nak internet, csak jóval kevesebb használja, kevesen küldenek napi 10 emailt. így az adóbevétel még kissebb lesz.

    az EU GDP je 2005ben 13,926,873 millió USA dollár. holjön ehez ez a nyamvadt 55000euro/15 000 000 forint ???
  • Zoolesz
    #46
    Az igaz hogy elég sok mailt kell elküldened hogy fizess, már csak az a kérdés, hogy hogyan hajtják be mert van aki 10 év alatt éri el az 1 EUR és van aki 1 év alatt akkor mindenki máskor fizet vagy szépen kerekítenek?:D Ha jobban belegondolsz ez egyáltalán nem SPAM ellenes törvény mivel azokat most is alig bírják megfogni akkor ezek utána, gondolod hogy fizetni fognak ha azt sem tudják kik azok?
  • droland
    #45
    Olyan világban élünk, ahol

    1/ NAPONTA átlagosan kifizetünk 500ft-ot tüdőrákot okozó cigiért
    2/ NAPONTA átlagosan kifizetünk 300ft-ot internet használatért
    3/ NAPONTA átlagosan kifizetünk 500ft-ot azért, hogy A-ból B-re eljussunk, holott ingyen van rá a lábunk
    4/ NAPONTA átlagosan kifizetünk 100ft-ot ivóvízért, pedig falu esetén a lenti csapból ingyen is ott van...
    5/ Egyesek képesek arra, hogy NAPONTA átlagosan kifizessenek kb. 5000ft-ot játékgépekbe
    ...

    Észre sem veszed, hogy már csak a levegővételért nem fizetsz, de naponta max 2 emailt küldesz, hanem vagy spam és sajnálsz rá NAPONTA átlagosan 0,0052Ft-ot.

    Na gyerekek, ez a NO COMMENT...
  • wmatyi
    #44
    Nem tudom miért háborodtok fel, mert ez leginkább SPAM ellenes törvény. Egy átlag user, sőt talán egy kisebb cég sem, küld egész élete során több mint 100000 levelet, aminek az adója 1 EUR lenne...
    Ha jól emlékszem, talán a yahoo is tervezte a hirdetéseket tartalmazó levelek viteldíjassá tételét.