76
-
CsabiDuke #76 Mellesleg a munkahelyemen a legújabb gép ami össze lett állítva, Windows alapú OPrendszer van rajt, és 196 napja, 13 órája, 32 perce megy folyamarosan. Amióta először el lett indítva, driverekkel és a fontos összetevőivel ellátva.
Nekem eddig otthoni használatra tökéletesen megfelel az F-secure internet security 2006. Nagyon minimális lassulás mellett, tökéletesen véd. Soha nem volt vírusom, betöreésem, eddig mindenre figyelmeztetett és minden betörést elhárított.
Cégnél pedig Watchguard Firefox 700 őrzi rendszerünket, eTrust (ami sztem nem a legjobb de a firebox mellett nem kell nagy másodlagos erő) véd. -
CsabiDuke #75 Látjátok nem meri megmondani :) -
saitek #74 És mi annak a rendszernek a neve?
Csak van neve annak a linux-nak (mint pl. nálam Suse 9.3) amit használsz?
-
blackeagle #73 Azért fogalmaztam igy hogy igyátok :)
Kit izgat amúgy , van egy rendszerem amivel semmi gond ,a több nem számit. -
adam012 #72 "Milyen javitásokról beszélsz ? Mit kell ezen javitani ez nem m$."
Mert a linux tökéletes, istencsászár oprendszer igaz?
kíváncsi lennék mit mondanának a "hozzáértők" ha a win lenne olyan helyzetben mint a linux és a linux olyan helyzetben mint most a win... -
mrzool #71 "Milyen javitásokról beszélsz ? Mit kell ezen javitani ez nem m$. "
A szakember (sic!) megszólalt, tessék inni a szavait!:))) Ezt elteszem egy viccesbe, kösz, hogy megosztottad velem, velünk!:) -
saitek #70 "Szét kell nézni vásárlás előtt."
Mondjuk épp ezért írtam:
Esküszök, hogy összerakok magamnak egy olyan gépet azzal a linux-al amit használsz. Ergo szét akarok nézni vásárlás előtt..
De ha titok az más...
-
saitek #69 Éppen az első két fórumon tettem fel már kérdéseket, de eddig nem jött össze. -
moonman #68 "Milyen javitásokról beszélsz ? Mit kell ezen javitani ez nem m$."
Ezt komolyan gondolod? Csak azért kérdem mert nem látok szmájlit a végén...
-
Monkey #67 Bocs, valóban írtad korábban is, h. mid van, csak elsiklottam felette.
Ha Suse, akkor YaST. (a Suse csomagkezelője) Ő lesz a megoldás a gondjaidra.
Pluszban itt van még néhány cím: linuxforum.hu, hup.hu, suse.lap.hu
Ezeken az oldalakon biztosan találsz megoldást a problémáidra! Ja, és nem mellesleg guglizz! -
saitek #66 De azt még mindig senki nem tudja, hogy milyen linux.
én már leírtam lentebb, hogy suse 9.3, de te valamiért nagyon titkolod...
-
Monkey #65 A problémák legnagyobb része realtive kis faragással orvosolható. A lényeg, h. meg akard csinálni. Ha nincs meg benned a szándék, akkor nem is fog menni. A HP nyomtató és a fényképező életre keltése bagatel ügy, tapasztalatból mondom. Szinte minden problémát meg lehet olani, csak kellően mélyre kell ásni. Amúgy milyen disztribúciót használsz? -
blackeagle #64 Amiket itt mondtál azok drv. hiánnyosságok és nem a linux hibája. Arról nem tehet senki hogy a szüklátókörű gyártók agyában csak az m$ létezik drv. terén. Szét kell nézni vásárlás előtt.
Lehet nem mondtam igazat ,a nyomtatót tényleg ki kellett választani a vezpultból ,szörnyű.
A 80-100 órányi uptime meg bemelegitőnek is kevés , óra helyett maradjunk a napnál inkább és akkor is csak némi tisztogatás miatt állitom le.
Milyen javitásokról beszélsz ? Mit kell ezen javitani ez nem m$.
Kihagytam a nvidia drv.t is igaz. Na akkor egyszer ki kellett menni shellbe és onnan inditani a nvidia telepitöt. Szörnyű ,de még jobb mint egy újrainditás. Akkor most már kb. 5 percet foglalkoztam a beállításokkal az elején ,de idézem magam : "Megmondjam mennyit foglalkozok a rendszerrel ?, annyit hogy a monitort lekapcsolom mikor nem használom." -
saitek #63 "saitek! Nem állítja senki, hogy egy GNU/Linus alapú rendszer nem igényel törődést, odafigyelést. Nincs az a rendszer, amit legalább egyszer ne kéne bekonfigurálni. Na de itt jön az, ami marhára nem mindegy, nevezetesen, hogy ha ezt jól és kellő körültekintéssel megtetted, akkor nem fog neked egy hátast dobni 80-100 órányi uptime után."
Nem állítja senki:Lásd #56
Nálam az xp se dob hátast 80-100 óra után, eddig 9 nap a rekord, de csak azért, mert ha nem vagyok otthon, leállítom...
De a linux-ot egy kevésbé hozzáértő nem fogja könnyen bekonfigurálni.
Ha valamilyen hardvert pl. nem ismer fel az xp alapból akkor elő a telepítő cd és ennyi. Linux-nál egy kissé bonyolultabb. Pl. a digitális fényképezőről a mai napi csak xp alatt tudom átvinni a képeket. Van egy HP illetve 2 Lexmark nyomtató, mint előbb, linux alatt b@sznak működni, pedig jónéhány magyar és külföldi fórumon is megkérdeztem már. A Scanner szintén nem megy (Genius). Telefon:Linux alatt az smseket át tudom vinni a gépre, de mást se. XP alatt a fényképeket át tudom róla vinni illetve működik szinte minden a Nokia PCSuite-al (Nokia 3220).
És ez nemcsak nálam van így, hanem az összes általam ismert embernél aki használ vagy használt linux-ot.
Épp azért kérdeztem blackeagle barátunkat, hogy milyen linux-ot illetve konfigot használ amin csak annyi az egész, hogy beállítjuk a témát és minden megy.
-
Monkey #62 saitek! Nem állítja senki, hogy egy GNU/Linus alapú rendszer nem igényel törődést, odafigyelést. Nincs az a rendszer, amit legalább egyszer ne kéne bekonfigurálni. Na de itt jön az, ami marhára nem mindegy, nevezetesen, hogy ha ezt jól és kellő körültekintéssel megtetted, akkor nem fog neked egy hátast dobni 80-100 órányi uptime után.
Tőled idézek: " "Megmondjam mennyit foglalkozok a rendszerrel ?, annyit hogy a monitort lekaocsolom mikor nem használom."
Ez kb. azt jelenti, hogy sz@rsz felrakni a javításokat stb. Vagy valaki megcsinálja helyetted." Nálam így néz ki egy full system update, ami az összes csomagból feltett program frissítését megkeresi, majd a műveletet elvégzi: terminálba: 'sudo apt-get system upgrade' Ennyi, és nem több. A részemről kevesebb energiát igényel a folyamat végrehajtása, mint a leírása Neked!
Mellesleg ha nem vagy nagyon turkászós, akkor az Ubuntu ill. Kubuntu nevű GNU/Linux disztribúciókat ajánlom figyelmedbe. Azért nem írom azt, hogy Suse, vagy hogy Fedora, ill. alármi, mert nem ismerem őket jól. De a két előbbivel nyugodtan próbálkozhatsz. Ha problémád akad, mindig találsz (mert ugye először keresel) vagy kapsz (ha a keresés nem vezetett eredményre, akkor kérdezel) segítséget! -
Monkey #61 Ki mondja, hogy a GNU/Linux alapú rendszereket nem otthoni használatra találták ki? :) Ez kérem TÉ-VE-DÉS!! :P Egy kicsit is elszánt és kíváncsi user kezei között tökéletes alternatívát jelent egy Win. alapú rendszer kiváltására.
Az emberek azt gondolják, h. a 'linuxosok' hosszú, grabancos hajú antiszociális programozók vagy informatikusok, akik azzal töltik minden idejüket, h. szeretett rendszerüket mókulják. Ez azért közel sincs így! :D Itt vagyok rá élő példának én, aki a közgazdász fejemmel tökéletesen uralom kis rendszeremet. Nem különösebben érdekelt rendszerem lelki világa, de a használat alatt nagyon sok dologot megtanultam róla. Ubuntum multimédiás és egyéb képességeivel immár olyannyira elégedett vagyok, hogy TYŰŰŰHAA! :) Vissza nem térnék semmilyen Win. alapú rendszerre, az hótziher!
Javaslom mindannyiotoknak, hogy legalább egyszer próbáljatok ki valamilyen free rendszert. Ezt megtehetitek egy live disztró segítségével is. El sem tudjátok képzelni, hogy milyen állati jó érzés vigyorgó pofával olvasni az épp aktuális MS biztonsági hibákról szóló híreket. ;)
Csak a Ti kedvetekért vadásztam elő ezt a linket. Mindenképpen fussátok át!
Nem flémnek szántam a fentebb leírtakat! :) A korrektség kedvéért azért ide kívánkozik még az is, hogy a Win. egészen jól használható rendszer lehet megfelelő felhasználó mellett, csak tisztában kell lenni a játékszabályokkal.
Megkövezhet, aki akar, de szerintem nincs miért... -
saitek #60 Akkor neked valami különleges Linux-od lehet vagy valaki megcsinálta.
At ismerősök között akinek van linux-a eddig még senki nem úszta meg ennyivel, hogy beálította a témát és már ment is.
Pl. mindeki szopott a nyomtatótól kezdve szinte mindennel.
"Megmondjam mennyit foglalkozok a rendszerrel ?, annyit hogy a monitort lekaocsolom mikor nem használom."
Ez kb. azt jelenti, hogy sz@rsz felrakni a javításokat stb. Vagy valaki megcsinálja helyetted.
A cégnél ahol én dolgozok az utóbi áll:A rendszerrel a rendszergazda foglalkozik, de az otthoni gépen (Suse 9.3) valahogy nem tudtam megúszni eddig a rendszerrel való foglalkozást.
Egyébként melyik az a linux amihez a témán kívül semmihez nem kell nyúlni és megy minden (nyomtató stb.) illetve leírhatnád a konfigot is.
Esküszök, hogy összerakok magamnak egy olyan gépet azzal a linux-al amit használsz. -
Yv@n #59 Symantec egy lol.
Homeuser-nek szánt vírusirtója szépen csillogó böszme gépzabáló trágya, nem tudom hogy képes fennmaradni. -
#58 Bruhaha, ez az, a Symantec csak lapítson! -
cseke12 #57 aha
-
blackeagle #56 Okosabb mint te ahogy elnézem ezt a komolytalan hozzászólást. Az zavar látom hogy semmit nem kellett beállítani a témán kivül és megy ,nincs gondom vele. Lefogadoom egy m$-hez többet kell érteni mint egy linuxhoz. Sok szar védelmi program beállítása és folyamatos sasolás ,hogy védenek -e. Mindenre használom a játékokon kivül és elmondom hogy a naptárammal több gondom volt már mint ezzel ,az már 1x leeset a falról. Megmondjam mennyit foglalkozok a rendszerrel ?, annyit hogy a monitort lekaocsolom mikor nem használom. -
#55 NOD32+router (zyxel)
évek óta nem volt semmi... -
loga #54 A Karspersky anti hacker resze nekem tokeletesen bejott. -
loga #53 router+karspersky(AV+Anti Hacker)=semmi gond -
archkoven #52 Érthetetlen számomra, hogy egy ennyire szar program mint a norton antivírus ekkora sikert tudjon elérni a piacon.
Még életemben nem találkoztam senkivel aki elégedett lett volna vele, mindenki csak menekült előle.
Szóval képtelen vagyok rájönni kik adják a használók zömét. -
kbupdate #51 SP2 -
kbupdate #50 Nah, Használtam Kasppersky-t is aztán NOD-ot majd minap kipróbáltam az új 6.0 Kaspersky-t. Az is nagyon tetszett, de a NOD jobban bejön nekem. Tűzfal meg SP" alap:) És eddig se volt probléma. -
kbupdate #49 ja MS beletette a symantec SW-be hibát:D:D mekkora láma vagy te... -
kbupdate #48 AHA! Szóval ha az én XP-men még 4-4,5 év alatt se volt vírus, akkor az azt jelenti, hogy XP-re nincs is vírus:D:D:D:D:D IDIÓTA:D -
kbupdate #47 Symantec: "Tíííltsááák bee a Vistáát" :D -
the Godfather #46 ki a fac használ már Symantec terméket..... -
kristiaan #45 az uj kaspersky nagyon kiraly (6.0) -
MhyCroft #44 Okés felhasználó vagy.
1. Mit tanulsz? Tanulsz informatikát olyan szinten h érdekel is h hogyan mit tudsz beállítani?
2. Mire hasznalod a gépet? -
#43 Mennyi szakértő...
:))))))
Az senkinek nem jutott az eszébe, hogy ez most egy MS visszavágó a Vista ócsárolásra?
(ettől függetlenül az én véleményem szerint is a Norton a legszarabb) -
blackeagle #42 Én felhasználó vagyok mégis jó valamiért a linux. Pontosan azért mert felhasználom és nem tökölök a rendszer babrálásával ,toldozgatásával és állandó telepitgetésekkel. -
Werewolf #41 http://www.firewallleaktester.com/tests.php
és még mindig a jetico a legjobb felhasználói tűzfal, bár a kaspersky internet security az összesítésben megelőzi
kaspersky: - nincs folyamatos kérdezgetés, többet eszik (de nem NIS szerű!)
jetico: - sokkal kisebb, de folyamatosan kérdezget, nehéz beállítani torrentre, de teljesen INGYENES!
Spyware Doctor-t pedig néha napján nem ártana frissíteni. nem tudom miért felületese, ha nekem pl 15perc 1 scan, és azt is megtalálta amit a s&d, adaware,spyware blaster nem.. pedig 1x-re volt fent az a három...
a lényeg a lényeg: a biztonságosabb és GYORSABB gépet akarsz, akkor kerüld ez a Symantec termékeket! :DD -
MhyCroft #40 Hmmm...:)
Először Üdv mindenkinek!:D
Jópáréves gépekre való telepítés tapasztalata ami nekem bejött a munkám alatt, ki ki döntse el.
Poweresebb gépek, 3 ghz fölött, min fél giga ddr.
Kaspersky+Counterspy
Gyengébb gépekre :
NOD32+Counterspy
Kaspersky nagy erősforrásigény, pontosabban nagyobb mint a NOD32 de ha teret tudsz adni neki lenyomja a NOD32-t, viszont lassabb gépeken a Kaspersky nem kap erőforrást így nem tud futni, ergo nem hatékonyabb a NOD32nél.
Counternél van jobb, de annak feltört verziója nagyon védett, meg kiszüri h feltört.
Linux vs Windows:
Attol függ mit akkarsz a gépeden, ha a gépeden dolgozol, játszol, filmet nezel és élvezni akkarod s értel is a beállításokhoz és nem akkarsz azzal szopni h haverjaid annak neked dolgokat és TE csak nehezen tudod megnezni vagy futtatni mert azok a programok, fileok nem használhatok Linuxon akkor természetesen Windowst használsz. A sok user orba szájba felrak minden sz.rt a gépre, aztan teleszemeteli persze ahhoz h a mocskot amit csinál feltakarítsa nem ért s ha elbaxódik a gép egyből Windows a hibás, fuck Microsoft.
CSodálatos és hihetelen arrol hallani h felraksz egy windowst, eleve tudod mit raksz fel, és azokat is hasznalod. Nem hetente cserélsz tűzfalat, antivirt meg egy rakat programot és élve marad a géped, akár évekig. Programokat frissíted néha néha ujabb program.
Linuxozni meg aki akkar tegye, nem otthoni alkalmazásra találták ki a linuxot, eléggé brutálisan látszik h stabilitása és a nem foglalkozik a winen futattható programokkal arra utal h arra rendeltettet h az internet bástyái legyen s mint szerver segítse a információáramlást, h otthon is vki linuxozik az arra jó h majd meloba áll mint infós akkor otthon érzi magát, de Uraim, a kettőt összehasonlítani nem lehet, nem ugyanarra írták őket!
Egyiket arra h felhasználót szolgálja másikat arra hogy a rendszerek kiépítést kezelését végezze.
További szép napot és hétvégét kívánok! -
roliika #39 Hogy ingyenes az? :D Crackel maximum. +mondom miért jó! Mert nem eszi meg a gépet, és ingen fokrétűen szűr! Ha valami megpróbál bejönni vagy kimenni azonnal lehet tiltani! Na ezért jó. -
roliika #38 A helyedben átnézném a gépet még SPY Emergencyvel! :D A Spy S&D csak szt mondja sokszor, hogy leszedi, pedig ott marad. A spy doctor+ felületes nagyon. Meg olyanokat töröl amit nem kéne... -
#37 Ja és nem tudom miért vagytok annyira oda Kerioért, nagyon sok tesztet olvastam, de elég gyenguskán szerepelt, volt olyan ahol nem is került be a tesztelendők közé :DDD Egyetlen előnye talán az ingyenesség, de Outpost ma toronymagasan veri a mezőnyt!