28
-
SFKS #28 Angliában van valami domb amin nics fű és egy lovat ábrázol.
azt mondják hogy, egy sárkánynak fojt ki ott a vére. És ahol a sárkány vére kifolyik ott nem nől fű -
SmallGreenET #27 Azér a sárkány nem egy középkori európai sztori. Az ókori Kínában már nagyon fontos motívum volt. S ők túl sokat nem haverkodtak sem az egyiptomiakkal, sem a zsidókkal. Azér a sárkány nálam inkább a komodói varánuszoktól származik... -
csabbah #26 Egy éve voltam egy háromrészes előadáson, melyet egy művészettörténész tartott az egyiptomi kultúráról. Azt mondta, hogy a sárkány "kialakulása" a krokodillokra vezethető vissza.
Ugye a judeo-keresztény kultúrának mély gyökerei vannak az egyiptomiban, hiszen a zsidók ott éltek.
Mutatott egy csomó ábrázolást a Nílus híres ragadózóját megölö egyiptomi istentől a középkori Szent-György legenda ábrázolásokig, és azokon teljességgel kivehető a sárkány kifejlődése. Legérdekesebb egy 4. századi korai keresztény falfestmény volt amelyen Sz. György még krokodillal küzd ami nekem elég bizonyíték volt a sárkányok eredetére. -
utility #25 hmm egy újjabb jövőemlék ... -
dez #24 Amúgy, hihihihi, most aztán főhet a fejük a tisztelt komoly paleontológusoknak, hogy 3 amatőr olyan leletet talált, ami által "nyugodt szívvel a kukába dobhatják eddigi elméleteiket", és ráadásul a HP alapján nevezik el. :D -
dez #23 Úgy tudom, pl. a gyíkok a dínók közeli leszármazottati; namost létezik olyan, hogy óriásgyík, és persze a képzelet méginkább megnövelheti.
(Ettől függetlenül állítólag találtak olyan lábnyomokat, ahol egymás mellett voltak dínó és emberi nyomok.) -
moRtiZ #22 Szerintem az a nagyon nagyon szigoru, hogy mar a Harry potterbol neveznek el egy fajt. :) -
#21 a discovery-s képből itélve kb akkora lehetett ez mint egy elefánt, a csontvázából meg látszik hogy izmos, és mozgékony állat, nem egy lomha dög, knée neki kert hogy kifutkározza magát a kis " picur "... de ha genetikaileg leminimalizálnánk bejönne :D -
sonicXX #20 Jópofa. Mondjuk az a hupikék a rajzon kicsit fals szvsz. Nyilván olyasmi színe volt, ami jól tudta rejteni a természetes környezetében a nálánál nagyobb testű ragadozók elől... -
Alfa Of NS #19 Szerinted mit csinálna veled azzal az Alien-farokkal? -
#18 Hja és picur lenne a neve :D -
Szefmester #17 ha növényevő akkor miért nem lett volna szerencsés dolog? sztem tök poén lenne ha most egy ilyen kis bestia rohangálhatna a kertben... -
BiroAndras #16 "A múltban biztosan találkozott az emberiség valami hasonló még élő dinóval, valami alapja csak kellett lennie a sárkányos sztoriknak ???? "
Ahhoz nem kell élő dínó. Sajnos (vagy szerencsére?) a találkozást alig 60 millió évvel lekéstük. -
#15 "Harry Potter történetek Hogwarts iskolájáról Dracorex hogwartsia névre, azaz "Hogwarts Sárkánykirályára" kereszteltek."
ez azért vicces sztem
-
#14 Hercegnő, királyfi biztos voltak :P -
Ronny #13 abban azért egészen biztosak lehettek, hogy nem találkoztunk velük;) -
#12 még a végén megtalálják a hupikék törpikéket is.... -
#11 Van fotó, az alábbi [URL=http://dsc.discovery.com/news/briefs/20060522/hogwartsdino_din_zoom1.html" target="new]címen[/URL] megtekinthető. -
irkab1rka #10 Amúgy gyermekkori álmom válik valóra, mert lassan kiderül, hogy minden volt mint a mesében, csak a történészek rosszul rakták össze a puzzle-t.
Ahogy jönnek elő az új leletek, kiderül, hogy volt itt minden :))) -
irkab1rka #9 Nem vagy egy nagy sárkányszakértő mi?
Ami nem fúj tüzet, az nem is sárkány? :))) -
Bohun #8 Most miért hasonlít ez jobban egy sárkányra mint egy sima kis kövi gyík? Egyik sem bír repülni, pedig ez európában elvárás lenne a sárkányokkal szemben:)
Amugy az udvaron mikor alapoztuk a garázst és le kellett ásni kiástam egy pont ijet, de azthittem az előző tulaj kutyája. Szerintem az enyémnek is ijen. -
HUmanEmber41st #7 "egy neves dínó kutató, Robert T. Bakker"
LOL :) :)
A múltban biztosan találkozott az emberiség valami hasonló még élő dinóval, valami alapja csak kellett lennie a sárkányos sztoriknak ????
( Főleg, ha még repülni is tudott ) -
#6 Hm.. érdekes, hogy most mutatták be, de gy fényképet se tudtak mutatni a leletekről. -
Alec #5 a mitológiának meg ez -
roliika #4 :)) És ilyen kékes színe volt? :-) -
szurka #3 Bemutatták a Harryus Potterus néven elhíresült ősember-leletet.....:) -
#2 Nem hiszem, ennek inkább mitológiai alapjai lehetnek. -
Shadow_THH #1 de durva, tényleg olyan a koponyája mint egy sárkányé
talán egy két ilyen lelet előbukkanása a középkorban okozhatta a hiedelmek elterjedését