80
  • Komolytalan
    #80
    Elcsesztem, IHM==Igazságügyi Minisztérium, vagyis IM.
  • Komolytalan
    #79
    Ja, és könyvekkel kapcsolatban: én inkább élni próbálok, te meg olvasgass közgazdász (lol) könyveket. Majd pár év múlva hálás leszel nekem amikor kikerülsz a nagybetűs életbe, hogy nem fog fájni annyira az első pár pofáraesés, mivel egy Komolytalan már mesélt valamit ezekről a dolgokról.
  • Komolytalan
    #78
    Na a kétkezű munkás ismerősödről jut eszembe. A Kerszöv-öt valószínűleg ismeritek, ők csinálják a jogtárat, stb. A cég alapító tulaja - már eladta vmi külföldi befektetőnek - kétkezi munkás volt, konkrétan metróvezető. Mivel éhenhalás szélén állt felkereste 1 ismerősét, aki az IHMnél volt főmufti, hogy van-e vmi jól fizető takarító állás, vagy mittomén. Erre az illető mondta, hogy figyelj öreg, csináld meg a magyar törvényeket CDn, és majd abból kaszálsz. A metróvezető szabadkozott, hogy mérsékelt számítógép ismeretei (kb a zsírzógombot kereste volna rajta ha lát egyet) nem teszik erre alkalmassá, ráadásul lóvé sincs. Az IHMes fazon mondta hogy nem kell betojni, keressél 1 programozót aki meg tudja csinálni, pár egyetemistát adatrögzítésre, pénzt meg majd adunk neked támogatásként meg 0%-os hitelként aztán jól van. Így is lett, a semmiből, 2 kezi munkásként létrehozott egy céget, amit kb 10 évvel később vmi 15 milliárdért adott el.
    Wellcome to the real world.
  • Komolytalan
    #77
    Ugyanmár, mondj egy magyar embert akinek ilyen jó ötlete volt. Meg nézz szét, hogy hány 7-es BMW meg A8-as cirkál Budapest utcáin. Fizukról meg nincs értelme nyilatkozni, pláne hogy "törvényes keretek játszadozása" az 2-5 év letöltendő, ha rájönnek, ergo kimeríti azt a kört amit én kizártam az elején (nem fognak körözni a pénzszerzés miatt).
  • Komolytalan
    #76
    Hát, a realitás az, hogy pont a szórakoztató elektronika területén nem kerül jelentősen többe, ha építtetsz magadnak vmit, mintha megvennéd. Most nem pont plazma TVre gondolok, de erősítő, hangrendszer - ezeket mind lehet tervezni, építeni (mármint akik értenek hozzá, de van jópár ilyen emberke). Van jópár span akik főleg autoreplikákat csinálnak, ők tudnak hozzá pehelykönnyű nagyon erős, és tetszőleges formájú házakat is csinálni. Formatervezés területén szintén nem kell szégyenkeznünk - magyar szakemberek között vannak igen kreatívak. Szóval ha már sikerülne lenyúlnom pár km autopálya építést, és volna tengersok pénzem, akkor legalább őket támogatnám azzal, hogy terveztetek, és építtetek valami egyedit, igazán jót. Nem egy büdös multitól vásárolnék valami széria retket drágábban, nem rám tervezve.
  • DJ Bee18
    #75
    jaj baszki, azt hiszed csak politikus lehet gazdag? most sztem nem a politikáról volt szó...
  • DJ Bee18
    #74
    neked és nekem is azért nem sikerül, mert nem értünk hozzá, nem vagyünk vállalkozó kedvűek, és nem tudjuk zseniálisan csinálni. Néhányakban megvan ez a képesség. Tudom vannak feketézők, de ne mond, hogy csak ilyenek vannak. Meg azt hiszed egyszerű az élete? Stressz, felelősség, meg soknak munkán kívül nincs élete. Ezért nem irigylem, sőt eszem ágában sincs ekkora üzlet vezetőjének lenni. Meg azt hiszed mindenki hirtelen lesz milliomos. Az én ismerősöm kétkezi munkásként kezdte, és folyamatosan kb. 15 év alatt jutott el odáig ahol most van. El kéne végre felejteni ezt a minden gazdag szemét dumát, mert ezért is ilyen a mi országunk, ez a tartsunk be a másoknak elv.

    A realitás az, hogy akármilyen vállalkozást is csinálsz lesz konkurenciád, így nem tarthatod az egekben az árakat, így nem fogsz igazán meggazdagodni. Átlagemberként annyit érhetsz el mint egy másik átlagember, +-x%, ahol x max 2 jegyű szám.

    Az árakat nem tartják egekben, de mekkora mennyiséget milyen kapacitáskihasználás mellett stb. Ha nem hiszed ismerj meg ilyen embert, vagy kezd egy Marketing és egy Közgazdaság könyvel.
  • azazel
    #73
    ON
    Én úgy tudom a B&O audiofil körökben nem a legnépszerűbb márka. Legalábbis fórumokon nem dicsérik. Pont azt mondják, hogy túlságosan a dizájnra helyezik a hangsúlyt, a hangzás sajnos nem az igazi. És hát ugye elbaszottul drága.
  • BiroAndras
    #72
    "A realitás az, hogy akármilyen vállalkozást is csinálsz lesz konkurenciád"

    99.99%-ban igen. De lehet egy jó ötleted, ami másnak még nem jutott eszébe, akkor dollármilliárdos lehetsz pár év alatt (pl. Google, PayPal).
    Jó ötlet helyett lehetsz egyszerűen jókor jó helyen (pl. IMB PC vs. MS-DOS).
    Természetesen mindkét esetben az is kell hozzá, hogy képes legyél kihasználni az alkalmat.

    "Átlagemberként annyit érhetsz el mint egy másik átlagember, +-x%, ahol x max 2 jegyű szám."

    Azért ez így ebben a formában nem igaz. Szakmától és cégtől is függ, hogy mennyit kapsz, meg attól is függhet, hogy hogy dolgozol. És lehet játsazni egy kicsit az adóval törvényes keretek közt is.
    Szerintem simán van 10x eltérés a fizetések alső és felső rétege közt akkor is, ha a vezető beosztásúakat nem számoljuk.
  • Daudi Baldr
    #71
    Pukkár ezzel nácizni akarta szvsz a másik oldalt..Pedig hol van az attól+nem hallott a gulágokról még.(bepótolhatja itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Gul%C3%A1g)

    ON: Akinek tényleg nem számít a pénz-nem azzal fog törődni, hogy ár érték arány, hanem azzal, hogy tetszik-minőségi...stb.-megveszem. Lehet 2x jobbat is össze lehet hozni fele ennyiből-de ilyen ember nem fog utánamenni, hogy most ilyen alkatrész, olyan alkatrész, ezt így lehet moddolni-blabla. Mint átlag ember én is szeretnék gazdag lenni-mint mindenki, de Magyarországon divat utálni az elitet. Röviden ennyi...
  • Komolytalan
    #70
    Koncentrációs táborra meg amúgy se kellene a pénz, mert hidd el, ha bárki azt akarna csinálni, finanszírozná saját zsebből. A nép nagy része még repülőjegyet is megvenné azoknak akik megérdemlik, csak legyen biztos az, hogy visszafelé ne jöhessenek az illetők. És mindezt nem előítélet, hanem a tapasztalataik miatt.
  • Komolytalan
    #69
    "azt hittem hogy a kommunizmus már megszűnt Magyaroszágon, de úgy látszik tévedtem. De nyugi. Amíg ők vannak nem koncentrációs táborok lesznek az EU -s pénzből"
    Hát ha úgy nézed kommunizmus már tényeg rég megszűnt, amikor az MKP-t átnevezték MSZMPre. Onnan kezdve szocializmus van. Aztán a 80-as években a MSZocilalistaMP átneveztetett MSzocialistaP-re (ugyanúgy mint kb 10 ével később a FIatal DEemokraták SZövettsége átnevezettje lett a FIDESZ Magyar Polgári Párt). Tehát végülis MKP->MSZMP (itt sok variációs lehetőség nem volt, mert csak 1 párt volt), minden tag megmaradt, csak legköz. bélyeg beragasztáskor kaptak a népek új tagkönyvet. 80-as években meg MSZMP átneveződött MSZP-re, tagkönyv dettó. Úgyhogy a kommunizmus hivatalosan megszűnt. Nemhivatalosan meg hol egy ex-ávós, hol egy ex-ügynök, hol egy ex-kisz titkár a miniszterelnök.
  • Pukkár
    #68
    "Valószinű, hogy az a 12 ezer milliárdos összeg, ami befolyik majd az EU-ból ez izgat inkább, hova csorog el. Jelenleg a komunisták fenik rá a fogukat, de remélem a népnek is marad belőle."

    azt hittem hogy a kommunizmus már megszűnt Magyaroszágon, de úgy látszik tévedtem. De nyugi. Amíg ők vannak nem koncentrációs táborok lesznek az EU -s pénzből
  • arty
    #67
    sztem semmi gond nincs ezekkel az árakkal ... nem arról van szó, sosem tudnám megfizetni - ha pedig olcsó lenne, már lehet tényleg nem is kellene :)

    amire a b&o figyel, h egy nappaliban azért a hifi eléggé eluralkodik, ha komolyabb rendszert raksz össze ... ez pedig kellemesen bele tud simulni a szobád stilusába, a hangzás pedig nem kompromisszumos :)

    nekem egy korábbi nagy dög yamaha jobban bejön, mint egy ilyen elrejthető, majdnem csak egybecucc, de ezzel a legtöbb ember nem így van: nekik a nagy hangalak, erősítők nagyon tolakodónak hatnak :) Csak éppen itthon ezt a tömegek nem tudják megfizetni ... külföldön akinek erre van igénye, az nem a forumon sír, hanem megveszi (ha van legalább egy közepes állása).
  • Komolytalan
    #66
    Hát, azért azt ne mondd nekem, hogy tisztességesen meg lehet annyi pénzt keresni, hogy tízmilliókért vegyél televizilót vagy bunkofont. A realitás az, hogy akármilyen vállalkozást is csinálsz lesz konkurenciád, így nem tarthatod az egekben az árakat, így nem fogsz igazán meggazdagodni. Átlagemberként annyit érhetsz el mint egy másik átlagember, +-x%, ahol x max 2 jegyű szám.
    Amivel pénzt lehet szakítani úgy, hogy nem fognak körözni, az olyan megrendelés, ahol a döntéshozó és a tulajdonos személye különböző, a tulajdonos gyakorlatilag nem is tud a megrendelésről. Ez ugyebár multi/állami, de míg a multinál körmére nézhetnek a döntéshozónál, addig ez állami szférában nem jellemző. Ebben az esetben visszaosztasz valamit az elképesztően magas (mittomén 10-100x reális ár) vállalási árból, és egy évi munkáddal nem az átlagos 1.8 milát keresed, hanem mondjuk 150et. Így megy ez, állami döntéshozó haver kell, meg egy bambi ami mellett megbeszélitek a kávéházban hogy mennyiből mennyit kapjon ő vissza. És ahhoz hogy ez így menjen pontosan az általam említett célszemélyek, a politikusok biztosítják a jogi hátteret. Ezért is írtam azt, hogy míg nem kezdi el valaki őket aprítani a háztetőről vmi nagy kaliberűvel (biztos ami biztos), addig nincs mit sírni - a pénzed nagyrészét helyetted költik el az ingyenélők ebben a luxusáruházban. Szóval akit érint: nem a luxusboltba kell lerakni jövő héten a bombát, hanem a parlamentben, mert ők az igazi bűnösök, nem akik meggazdagodnak a korrupció miatt. Ha neked, vagy bárki másnak lehetőséged volna arra hogy kapjon néhány 100 milát tök ingyen, szerintem simán effogadnád, kérdezés meg lelkiismeret furdalás nélkül. A törvény feladata lenne az, hogy a korrupció, amely gyakorlatilag lopás mindenki zsebéből lehetőségét megakadályozza.
  • kow83
    #65
    Nem vagy jó megfigyelő,
    Az Pang & Dolufsen bolt volt a kínai piac mellett :)

    Most 13500Ft van a pénztárcámban és sehol máshol nincs több lóvém, mégis ilyen cuccokra vágyom, amiket meg is fogok szerezni idővel. Legalább senki nem mondhatja el, hogy beleültem a tutiba, mert mindent magamnak építek fel.
  • Super DANTE
    #64
    Minőségi cuccok...nem ingyen!

    Egyébként ott lentebb írtátok, hogy 10 évig nem kell tv-t cserélni...egy LCD panel hogy a fenébe bírja ki 10 évig...max, ha nem kapcsolod be és csak úgy dísznek van...mi már a 2. SDTV-nket cseréljük, 6 évnél tovább nem bírták...pedig állítólag a képcső tartósabb, mint az LCD panel...egyébként a Ferrarinak is van valami 16 hangszórós hangfala potom 20000 euróért, de még írhatnék sok ilyet...pl. Löewe tv-k... vagy pl. a jó kis Seiko, meg Rolex órák...KarmannHardon hifi-k stb.
  • nowayout
    #63
    "(...) egy hajléktalan, akinek kábé ugyanannyi esélye lett volna normális életet élni, mint bárki másnak? (ha teszemazt nem issza el az összes agysejtjét)."

    Olvass egy kis szociológiát, akkor talán nem írsz ekkora butaságokat!
  • Monkey
    #62
    Esküdni mernék, h. már korábban is láttam Bang&Olufsen üzletet Pesten...
  • túlélő
    #61
    Valószinű, hogy az a 12 ezer milliárdos összeg, ami befolyik majd az EU-ból ez izgat inkább, hova csorog el. Jelenleg a komunisták fenik rá a fogukat, de remélem a népnek is marad belőle.
    Ha marad nekünk, akkor nem Drága tv-t akarunk venni, hanem élni szeretnénk, és jól, mint mondjuk bárki más a földön.
  • szivar
    #60
    "...Alanyi jogon nem jár semmi!"

    Alanyi jogon elméletileg mindenkinek joga van az élethez. Gyakorlatilag az élethez szükség van pár dologra, amit a társadalom nem biztosít mindenki számára. Végül is gazdasági okokból illetve az egyén hibájából.

    "A gazdag (a fejlett országokban) általában okkal gazdag, így van a szegényekkel is."

    Ez így igaz. Mondtam én is a kollegáknak, hogy ne irigyeljék a főnököt, amikor elmegy üdülni évente négyszer, mert megdolgozott a pénzéért. Másodállásban fát hasogat a tüzépen és emellett még napszámba is szokott járni. Érdekes módon nem hitték el. Valami olyasmire tettek célzást, hogy azért kap jókora fizetést, mert irányítja a céget. Igaz ha valami nem jön be, akkor nem ő viszi el a balhét, hanem áthárítja másokra. Tehát elméletileg a felelőségéért kapja azt a kevés pénzt. Gyakorlatilag meg nincs felelősség a vállán.

    És ha még beleveszem azokat a minimálbéres vállalkozókat, akiknek százmilliós ingatlanjaik vannak, és ráadásul a berendezés sem kerül kevesebbe, valahogy elönti a fos az agyamat.
  • hypno
    #59
    Az ízlések ugye különbözőek.

    Személy szerint szeretem, ha szép dolgok vesznek körül. Ezek pedig azok.

    Ami viszont a megvásárlásukat illeti...
    Nekem is savanyú ez a szőlő.
  • beef
    #58
    "mia ráknak ez?
    veszek egy jó gépet, egy szép Chieftec Dragon házzal, bele mindent, hozzá egy jó audigy kártyát és a hangzás is megvan oldva. Max hozzá még egy Creative 5.1 hangrendszert, akár THX-et, és az egész THX minőségü hangzás megvan oldva, töredékéből. Sznobizmus. A valós értéke nulla, de jó drágán ellehet adni a sok hozzánemértő, felvágós sznobnak. Hajrá..."

    Azért a Creative cuccai nem éppen az a hangzásbeli gyönyör, maximum az alsó kategóriában rúghat labdába, ott is megmosolyogtató eredménnyel.
    Egyszer azért érdemes meghallgatni komolyabb dolgokat is, és itt nem a milliós kategóriákról beszélek.
    Aki pedig nem hallja a különbséget vagy eltántoríthatatlanul a wattok és hangzatos elnevezések vagy színesen villogó kijelzők bűvöletében él, attól elnézést kérek :)
  • Macc
    #57
    Mielott agyonfikkazzak egyesek a "gazdagokat", gondoljanak bele, hogy amit most fillerekert megvehet technika annak a "fejleszteset" a tehetosebbek fizettek meg a korai draga aruk reven.

    Mellesleg, aki egy pc-creativ parossal akarja kivaltani a B&O termekeit, az tegye meg. Kb minta a mercedes vs. talicska, de nyilvan a homokozoba eleg a talicska is.

    Aki azt hiszi, hogy egy Mercedes ugyanugy van tervezve kivitelezve mint egy Opel, az sem tud sokat a temarol.

    Egyszeruen vannak draga dolgok, meg olcsobbak, mindenki azt veszi, amire szuksege van, vagy amit megengedhet maganak. Ezert nem kellene senkit sem fikazni... Szoval ez a draga, es szar is, nekem ilyen nem kene, csak a hulye gazdagok veszik meg szoveg tobb sebbol verzik.
  • TeDDyRuSh
    #56
    Szerintem baromi jó cuccok, és a "dizájn" mellett van is benne technika. Nekem csak egy ismim dolgozott egy hi-fi boltba, de olyan márkák rohangáltak amikről még nem hallottam. De mikor beültem a teszt szobába..uhh:) Mondjuk a 208e-s telcsi már nekem is sok(k)...:)
  • DarkLyrics
    #55
    ja és mellesleg a tag megvett egy 200eFt os erősítőt és egy "kicsit" feltuningolta ilyen átvezetékelés arannyal meg ilyenek....:| német hifisták rendeltek tőle erősítőt :s
  • DarkLyrics
    #54
    nekem volt egy ismerősöm, akinek 20m nappaliba volt ilyen 5 millás cucc azt végig a hosszanti falon fel volt futtatva eza futónövény....10 cm enként meg rá volt fűzve egy kb 10cm es rézgyűrű..mondom ez meg mia f*sznak? azt mondta ettől jobb a hangzás a szobában....na erre mit lépsz:D:D::D
    ez ugyanolyan megszállottság mint az autótuning vagy a játékszenvedély, mindenki elagyalt sztem rajkta mien lehet egy csúcsvga val tolni egy csúcsgépben...(akinek meg ez van az ne sznobozzon itt:)--)
  • LaPalma
    #53
    "Én láttam már hifit cseresznyefa burkolatban."
    én is mindennap otthon :)
  • stain
    #52
    Pedig B&O-t venni valóban csak sznobizmus, mert abból a pénzből, amibe kerül, egy valamire való magyar hifib*zi olyan erősítő-hangfal szettet csinál, hogy a B&O elkulloghat a világba a hangzástól. Ja, és meg lehet csinálni a dizájnt is, csak ötlet kell hozzá. Én láttam már hifit cseresznyefa burkolatban.
  • LaPalma
    #51
    "samsungtol meg a képcsöveket"
    idejétmúlt beszólás volt....

    mellesleg izlésről vitatkozni és ledegradálni egy design-t a legnagyobb butaság (és ezt sikerül képviselned)
    neked nem tetszik, de ettől még nem "okádék"
  • HencStein
    #50
    Szted ezeket a cumokat hétköznapi embereknek találták ki? Ezekbe az a poén hogy máshol iet nem lehet venni mert bemész bármwlyik boltba és kaphac full extrás sony ..stb cucokat potom pénzért.. ez már a pénzesebb embereket nem érdekli csak a gics .. ha még szarul néz ki akkor is mert tudják hogy ebböl csak nekik van :D az "átlag" embernek meg nincs ijen és soha nem lesz olyan hólye hogy 1 iet megvegyen habár van ami nekem is tetszik cask hát tuti nem fogok kiadni érte enyi pénzt :Dnem vaok anyira hülye:D
  • Vers
    #49
    ezekben nincs semmi plussz, a sonytol veszi a chipeket meg a philipstöl, a samsungtol meg a képcsöveket
    hol lesz ennek a pöcs cégnek valaha annyi pénze hogy cellt rakjon egy tv-be? soha

    azt viszont nemértem hogy ez az okádék design kinek tetszik,tényleg csak hülye sznoboknak valo

  • Zoliz
    #48
    "A gond ott van, hogy a tízmillás tvből ugyanaz a sz.r csöpög mint az olcsóbb társaiból. (mónika, győzike, balázska, meg a sok b.zi politika)

    Most jut eszembe, már nem is nézek tévét...

    Innentől engem nem hatnak meg."

    Na végre egy okos ember.
  • Szeszmester
    #47
    Extraként kérhető az igazi bőr. Ha kifizeted, nem kapsz kamu bőrt. De legalábbis nem a Mercedestől.
  • Molnibalage
    #46
    Mármint a bőr utánzatra gondolsz? Mas már olyan bőr utánzatokat tudnak csinálini, hogy még a SZAKMABELIEK is néha elgonodlkoznak rajta tapintás és szag alapján, hogy mi is van a kezükben.(Tudom mert a Polimer tanszék letesztelte őket, meg külföldön is.)

    Tudjátok, hogy a faborítás sem olyan fa amit faragnak vagy egy darabból lennének. Az sokszor FRÖCCSÖNTÖTT fa. Töredéke a másik fajtának, csak hát HULLADÉKBÓL is meg lehet csinálni megfelelő adalékolással. Csak hát sok a láma....
  • bobka
    #45
    1 misi???csak a bőr ami benne az egy misi...
  • bobka
    #44
    a Creative 5.1 hangrendszer az nem ugy fog szólni mint ez.nekem mondjuk nincs ilyenem de van egy 550wattos yamaha cuccom mindenestől és hidd el hogy élvezetesebb ezen hallgatni zenét mint egy olyanon :)
  • bobka
    #43
    ha van rá pénzed akkor akarsz bele annyi wattot hogy az ugy szóljon ahogy éppen te akarod
  • Szeszmester
    #42
    Ne röhögtesd ki magad! Alanyi jogon nem jár semmi! A gazdag (a fejlett országokban) általában okkal gazdag, így van a szegényekkel is. Egyébként a középkor jobb volt, aki jobbágynak született, az nem rinyált, hogy a gazdagoknak mennyi van. Ma rinyálnak. Egyébként ott van Bill Gates, a világ leggazdagabb embere. Iszonyatos összegeket adományoz a fejlődő országoknak, valamint halála után teljes vagyonának 95%-át fogja így elajándékozni.

    Egyébként elég gagyi a cikk, arról szólt, h a világpiacon kapható legjobb cuccoktól lehidalt a szerző. Egyébként nem csak a hihetetlen dizájn a lényeg, hanem a felhasznált anyagok milyensége, valamint gondolom a belső, a digitális/analóg eszközök pontossága. Említi, hogy olyan hangerő van benne, mint a Sziget nagyszínpada mellett, de a hangminőségről nem sokat beszél. Ergo nem éppen neki való egy BaO.
  • Windforce
    #41
    Azert ezek a kepek kozelrol sem adjak vissza a valosagot... Erdemes elmenni megtekineteni a valasztekot...