BSA: tizből négy szoftver illegális
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
En a 3 linuxos + egy openbsd-s gepemmel is illegalis szoftverfelhasznalokent vagyok a BSA-nal nyilvantartva, mivel nem vettem a gepekhez MS OS-t.
Ize a retyos pelda akkor mukodne ha egyetlen nagyvallalatnak lennenek szanaszerte a vilagban nyilvanos retyoi, akkor uldoznek a kukoricas mellet pislantokat is. Talan meg a rendor bacsi is ellenorizhetne, hogy kell e pisilni vkinek es a hazaviszi, akkor eloallitjak, hiszen a 10 m-re levo public retyos nagyvallalatot megkarositja vele.
Ize a retyos pelda akkor mukodne ha egyetlen nagyvallalatnak lennenek szanaszerte a vilagban nyilvanos retyoi, akkor uldoznek a kukoricas mellet pislantokat is. Talan meg a rendor bacsi is ellenorizhetne, hogy kell e pisilni vkinek es a hazaviszi, akkor eloallitjak, hiszen a 10 m-re levo public retyos nagyvallalatot megkarositja vele.
Ja, meg gondolom beleszámolják a linux-szal eladott gépeket is talán, amikre azért nem teljesen triviálisan lopott windóz kerül. Bár ezt nehéz lehet elképzelni, hogy valaki használ Linuxot is, amikor a MS pénzel...
combat: amit egyetemen is oktatnak (AutoCad) azt lehet bent használni az egytemeken, és ha mákod van abban a teremben is, ahova bármikor bemehetsz...
Ez félmegoldás, de...
Rigidus: széép hasonlat. De te csak kis hal vagy a retyóddal. És a rendõrök beszólnak a bokrot illemhelyiségnek használó embereknek.
Mellesleg nem sírni kéne, meg adatokat hamisítani, hogy minden hanyadik illegális, meg ilyenek, hanem kitalálni valamit. Bár az tényleg bonyolultabb, mint fenyegetni. Az biztos.
Kicsit off:
Vagy a zene/filmipar sírására egy jó megoldás: Nem Párisz hiltonos filmek kellenek, hanem MINÕSÉG. Azt megveszik az emberek. Ha sokminden egyáltalán kijönne DVD-n akkor talán meglenne az esélyem hogy megvehessem. Ha belehallgathatnék nem csak a pop szarokba a zeneboltban, tudnám mit is akarok megvenni.
Ez félmegoldás, de...
Rigidus: széép hasonlat. De te csak kis hal vagy a retyóddal. És a rendõrök beszólnak a bokrot illemhelyiségnek használó embereknek.
Mellesleg nem sírni kéne, meg adatokat hamisítani, hogy minden hanyadik illegális, meg ilyenek, hanem kitalálni valamit. Bár az tényleg bonyolultabb, mint fenyegetni. Az biztos.
Kicsit off:
Vagy a zene/filmipar sírására egy jó megoldás: Nem Párisz hiltonos filmek kellenek, hanem MINÕSÉG. Azt megveszik az emberek. Ha sokminden egyáltalán kijönne DVD-n akkor talán meglenne az esélyem hogy megvehessem. Ha belehallgathatnék nem csak a pop szarokba a zeneboltban, tudnám mit is akarok megvenni.
Így van. De a magánembert is cseszegetik ezek a szemetek. Hálisten nem amcsi módra.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
szövegértés megint rulez. üzleti környezetrõl van szó. másrészt pedig aki pénzt keres vele és jól keres, annak tán illene is megvennie.
Nem ártana a fenti oszlopokban feltüntetni az egy fõre esõ átlagos jövedelmet is
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
BSA: tizbõl hat szoftver legális
Így kellene írni a címet. ÉS máris nem tûnne olyan nagy számnak az ill.sw-ek.
Így kellene írni a címet. ÉS máris nem tûnne olyan nagy számnak az ill.sw-ek.
Honnan szerezne a sok pályakezdõ pl. Photoshop gyakorlatot, ha nem lehetne lewarezolni? Az egy hónapos próbaváltozatból? A 40, 120, 200 órás méregdrága tanfolyamokból (mellesleg akkor is meg kellene vennie, hogy az otthoni feladatokat elvégezhesse.)
Nem is beszélve a rengeteg profi szoftverrõl, amihez soxor még könyvet találni is mûvészet, nemhogy tanfolyamot, pláne Magyarhonban.
De a gyakorlatot mindenhol megkövetelik, legalábbis én még nem hallottam olyat, hogy pl. AutoCAD környezetbeli munkákhoz hozzánemértõ embereket keresnek, röpke 2-3 év alatt kiképzik õket...
Nem is beszélve a rengeteg profi szoftverrõl, amihez soxor még könyvet találni is mûvészet, nemhogy tanfolyamot, pláne Magyarhonban.
De a gyakorlatot mindenhol megkövetelik, legalábbis én még nem hallottam olyat, hogy pl. AutoCAD környezetbeli munkákhoz hozzánemértõ embereket keresnek, röpke 2-3 év alatt kiképzik õket...
<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#vigyor2>#vigyor2>
Ez marhajó!
Ez marhajó!
"A BSA közleménye szerint Magyarországon 2005-ben a személyi számítógépekre telepített üzleti szoftverek 42%-a volt illegális, ami mintegy 106 millió dollár (22,2 milliárd forint) kárt okozott a szoftveriparnak."
En nyilvanos retyot uzemeltetek a mucsajrocsogei korforgalom helyen. Az egyszeri WC hasznalati dij 20 ft. Evente 20 millio forint veszteseget okoz az az 1.000.000 autos akik haza viszik, vagy megallnak a szomszed kukoricas mellett hugyozni. Az illegalis hugyozas visszaszoritasa komoly nemzetgazdasagi kerdes, mivel orszagszerte tobb tizezer nyilvanos WC uzemel es ezek eves szinten tobb tizmilliardos veszteseget okoznak a retyoiparnak. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy ha nem folytatódnak azok az erõfeszítések, amelyek az illegális hugyozas visszaszorítását célozzák, akkor ez a pozitív tendencia könnyen megfordulhat, és újból távolabb kerülünk a nyugat-európai átlagtól. ... A retyo tulajdonosok világnapján a retyosok védelmét szolgáló szervezetek közösen hívták fel a figyelmet az iparágakat és egyben a társadalom és a gazdaság egészét sújtó károkra.
En nyilvanos retyot uzemeltetek a mucsajrocsogei korforgalom helyen. Az egyszeri WC hasznalati dij 20 ft. Evente 20 millio forint veszteseget okoz az az 1.000.000 autos akik haza viszik, vagy megallnak a szomszed kukoricas mellett hugyozni. Az illegalis hugyozas visszaszoritasa komoly nemzetgazdasagi kerdes, mivel orszagszerte tobb tizezer nyilvanos WC uzemel es ezek eves szinten tobb tizmilliardos veszteseget okoznak a retyoiparnak. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy ha nem folytatódnak azok az erõfeszítések, amelyek az illegális hugyozas visszaszorítását célozzák, akkor ez a pozitív tendencia könnyen megfordulhat, és újból távolabb kerülünk a nyugat-európai átlagtól. ... A retyo tulajdonosok világnapján a retyosok védelmét szolgáló szervezetek közösen hívták fel a figyelmet az iparágakat és egyben a társadalom és a gazdaság egészét sújtó károkra.
Szerintem az a 10-bõl 4 a cégekre igaz, mert
a magánfelhasználók esetében inkább a 100-ból
99 áll közelebb a valósághoz.
a magánfelhasználók esetében inkább a 100-ból
99 áll közelebb a valósághoz.
Nekem lagális a windowsom,de cska azért mert a notimat ugy vettem ,hogy volt vele! 😊
Nálam ez az arány 100-ból négy.
"Az illegális szoftverekbõl következõen csak a mi iparágunkat tavaly több mint 22 milliárd forint veszteség érte" sztem ez alatt a mi alatt a Microsoft Magyarországra gondolt <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
xbox360+komputer
Aki nem veszi meg a legális szoftvert, legyen az op rendszer, játék, film, zene az ne is használja! 😊
Igen, ez kábé megint olyan, mint amikor 100 000 ember letöltött egy filmet. A kár a BSA szerint 100 000* a mozibelépõ ára. Röhej
A kárfelmérésbõl csupán azt felejtik ki, hogy korántsem venné meg mindenki alegálisat, ha nem lenne más alternatíva. Sajnos ezt, mivel BSA pénzelt felmérésrõl van szó, mindig kihagyják. Effektíve pl a 3D Max-ot semmi átlagember nem (tudná) megvenni, Photoshop-al is hasonló a helyzet, játékokkal már nem ennyire, de még mindig necces, mivel igenis nagyon drágák, hogy csak pár példát hozzak. Tehát a kárbecslésnek valótlan az eredménye.
Nem inkább négybõl tíz?
Én például nem ismerek olyan embert, akinek otthon legális windóza és játékai, zenéi lennének.
Én például nem ismerek olyan embert, akinek otthon legális windóza és játékai, zenéi lennének.