18
  • rigidus
    En a 3 linuxos + egy openbsd-s gepemmel is illegalis szoftverfelhasznalokent vagyok a BSA-nal nyilvantartva, mivel nem vettem a gepekhez MS OS-t.

Ize a retyos pelda akkor mukodne ha egyetlen nagyvallalatnak lennenek szanaszerte a vilagban nyilvanos retyoi, akkor uldoznek a kukoricas mellet pislantokat is. Talan meg a rendor bacsi is ellenorizhetne, hogy kell e pisilni vkinek es a hazaviszi, akkor eloallitjak, hiszen a 10 m-re levo public retyos nagyvallalatot megkarositja vele.
  • startmenu
    Ja, meg gondolom beleszámolják a linux-szal eladott gépeket is talán, amikre azért nem teljesen triviálisan lopott windóz kerül. Bár ezt nehéz lehet elképzelni, hogy valaki használ Linuxot is, amikor a MS pénzel...
  • startmenu
    combat: amit egyetemen is oktatnak (AutoCad) azt lehet bent használni az egytemeken, és ha mákod van abban a teremben is, ahova bármikor bemehetsz...
    Ez félmegoldás, de...

Rigidus: széép hasonlat. De te csak kis hal vagy a retyóddal. És a rendőrök beszólnak a bokrot illemhelyiségnek használó embereknek.

Mellesleg nem sírni kéne, meg adatokat hamisítani, hogy minden hanyadik illegális, meg ilyenek, hanem kitalálni valamit. Bár az tényleg bonyolultabb, mint fenyegetni. Az biztos.

Kicsit off:
    Vagy a zene/filmipar sírására egy jó megoldás: Nem Párisz hiltonos filmek kellenek, hanem MINŐSÉG. Azt megveszik az emberek. Ha sokminden egyáltalán kijönne DVD-n akkor talán meglenne az esélyem hogy megvehessem. Ha belehallgathatnék nem csak a pop szarokba a zeneboltban, tudnám mit is akarok megvenni.
  • Tetsuo
    Így van. De a magánembert is cseszegetik ezek a szemetek. Hálisten nem amcsi módra.
  • avman
    szövegértés megint rulez. üzleti környezetről van szó. másrészt pedig aki pénzt keres vele és jól keres, annak tán illene is megvennie.
  • Sith
    Nem ártana a fenti oszlopokban feltüntetni az egy főre eső átlagos jövedelmet is
  • tehen_m
    BSA: tizből hat szoftver legális

Így kellene írni a címet. ÉS máris nem tűnne olyan nagy számnak az ill.sw-ek.
  • combat
    Honnan szerezne a sok pályakezdő pl. Photoshop gyakorlatot, ha nem lehetne lewarezolni? Az egy hónapos próbaváltozatból? A 40, 120, 200 órás méregdrága tanfolyamokból (mellesleg akkor is meg kellene vennie, hogy az otthoni feladatokat elvégezhesse.)
    Nem is beszélve a rengeteg profi szoftverről, amihez soxor még könyvet találni is művészet, nemhogy tanfolyamot, pláne Magyarhonban.
    De a gyakorlatot mindenhol megkövetelik, legalábbis én még nem hallottam olyat, hogy pl. AutoCAD környezetbeli munkákhoz hozzánemértő embereket keresnek, röpke 2-3 év alatt kiképzik őket...
  • combat

Ez marhajó!
  • rigidus
    "A BSA közleménye szerint Magyarországon 2005-ben a személyi számítógépekre telepített üzleti szoftverek 42%-a volt illegális, ami mintegy 106 millió dollár (22,2 milliárd forint) kárt okozott a szoftveriparnak."

En nyilvanos retyot uzemeltetek a mucsajrocsogei korforgalom helyen. Az egyszeri WC hasznalati dij 20 ft. Evente 20 millio forint veszteseget okoz az az 1.000.000 autos akik haza viszik, vagy megallnak a szomszed kukoricas mellett hugyozni. Az illegalis hugyozas visszaszoritasa komoly nemzetgazdasagi kerdes, mivel orszagszerte tobb tizezer nyilvanos WC uzemel es ezek eves szinten tobb tizmilliardos veszteseget okoznak a retyoiparnak. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy ha nem folytatódnak azok az erőfeszítések, amelyek az illegális hugyozas visszaszorítását célozzák, akkor ez a pozitív tendencia könnyen megfordulhat, és újból távolabb kerülünk a nyugat-európai átlagtól. ... A retyo tulajdonosok világnapján a retyosok védelmét szolgáló szervezetek közösen hívták fel a figyelmet az iparágakat és egyben a társadalom és a gazdaság egészét sújtó károkra.
  • bazsiboj
    Szerintem az a 10-ből 4 a cégekre igaz, mert
    a magánfelhasználók esetében inkább a 100-ból
    99 áll közelebb a valósághoz.
  • Riddick
    Nekem lagális a windowsom,de cska azért mert a notimat ugy vettem ,hogy volt vele! :)
  • Béla bácsi
    Nálam ez az arány 100-ból négy.
  • onimusha
    "Az illegális szoftverekből következően csak a mi iparágunkat tavaly több mint 22 milliárd forint veszteség érte" sztem ez alatt a mi alatt a Microsoft Magyarországra gondolt
  • peterx
    Aki nem veszi meg a legális szoftvert, legyen az op rendszer, játék, film, zene az ne is használja! :)
  • Con
    Igen, ez kábé megint olyan, mint amikor 100 000 ember letöltött egy filmet. A kár a BSA szerint 100 000* a mozibelépő ára. Röhej
  • bugger
    A kárfelmérésből csupán azt felejtik ki, hogy korántsem venné meg mindenki alegálisat, ha nem lenne más alternatíva. Sajnos ezt, mivel BSA pénzelt felmérésről van szó, mindig kihagyják. Effektíve pl a 3D Max-ot semmi átlagember nem (tudná) megvenni, Photoshop-al is hasonló a helyzet, játékokkal már nem ennyire, de még mindig necces, mivel igenis nagyon drágák, hogy csak pár példát hozzak. Tehát a kárbecslésnek valótlan az eredménye.
  • szombi
    Nem inkább négyből tíz?
    Én például nem ismerek olyan embert, akinek otthon legális windóza és játékai, zenéi lennének.