32
  • Gerygrey
    Bakterrier, #17: "a hiba másokban van, a hacker csak kihasználja" - szép, ezekszerint ha este leütnek és kirabolnak az utcán, arról sem a támadó tehet, ő csak kihasználta hogy sötét van és nem tudom megvédeni magam? Nehogymá...
  • Lacc
    Jobb helyeken nem lehet véleménye az embernek?
  • DjDano
    természetesen pasthelod-nak ment a komment
  • DjDano
    "most mondhatnám, hogy puhapöcsű zsidó.. mondjuk egy II.VH-s párhuzam nem ide illő, de u. az jutott eszembe, tiltakoztak, tiltakoztak, de csak beszálltak a vagonokba, a szentségit!"

Jobb helyeken ilyenért bannolják az embert, persze ez az SG, ha 4 éve itt vagy már idióta antiszemita baromságokat is összehorhatsz
  • lamer the true
    Sajnos a Spam sokkal nagyobb probléma mint hiszitek. Informatikusként két éve dobtam egy hátast amikor egy friss telepítésű (előző nap) win2000 szervermhez riasztottak, mert leállt. A leállásnak az oka, hogy alig két órával üzembeállás után teleszemetete magát spammel azaz spamküldő lett belőle csak nem tudta elküldeni a címekre, így megtelt a 120 gigás vincsi és lefagyott. A microsoftnak meg nem volt csak 1 hónapra rájavítása a réshez amin keresztül fertőzték. Szal megszívtam. De azóta csak belső használatra alkalmazok win szervert. Ennyi
  • szombi
    Vagy mondjuk a levelezőrendszereknek(még az ingyeneseknek is) minden egyes beérkező mail-nél
    ellenőriznie kéne, hogy valóban egy mailszerver küldte, vagy az adott e-mail
    valóban arról a szerverről jött-e, amelyikhez a megfelelő domén is tartozik.
    Például sokan spammelnek yahoo-s és gmail-os e-mailekkel, de 1000%, hogy semmi közük a világhírű cégekhez!
  • szombi
    A zombi gépeket valahogy távolról ki kellene kapcsolgatni, vagy valami blaster-szerűséggel
    központilag újraindítgatni, hogy a láma júzer irtsa le a ,,zombi-bot''-ot az ócska gépéről!
  • Komolytalan
    Hmm, méretes kamu van itt. A spamek sose valós címről jönnek, hanem zombi gépekről. Így se ip, se cím, se semmi alapján nem lehet őket kitiltani. Ha visszaküldöd a levelet, akkor a saját mail szervered fogja azt neked újra visszadobni, mivel a címzett ismeretlen.
    Szerintem egyszerűen arról volt szó, hogy ez a cég rájött - vagy rájöttek mások - hogy az ötletük (dobjuk vissza a spameket a feladónak) kb 5 éve elavult, mert azóta már nem spamszerverket, hanem zombi gépeket használnak a célra. És így eljátsza a mártírt, hogy hátha valakinek megesik rajtuk a szíve, és ad nekik még pár millió USD támogatást amivel leléphetnek a Bahamákra.
  • AnarchoiD
    Ez a hir buzlik, de QRVARA! ;) ugye spammerek ugykuldik a leveleiket hogy masok neveben teszik tehat egy ilyen visszakuldos levelezesi "akcioval" eppenhogy nem a spammereket lassitjak le .. hanem magukat a nepek .... lol
  • [HUN]PAStheLoD
    most mondhatnám, hogy puhapöcsű zsidó.. mondjuk egy II.VH-s párhuzam nem ide illő, de u. az jutott eszembe, tiltakoztak, tiltakoztak, de csak beszálltak a vagonokba, a szentségit!

minden esetre annyi kiderült, hogy a spemmereknek is van gyenge pontjuk, már csak idő kérdése, míg valaki képes lesz megfelelően kihasználni ezt a dolgot ;]
  • irkab1rka
    nem hacker.
    cracker. de ez már senkit nem érdekel, mert a többség ahhoz is sötét, hogy különbséget tegyen 2 fogalom között.
    Amúgy nem értem, hogy ezt miért nem büntetik az oroszok. Ha jól emlékszem, nemrég megültek ott egy crackert, valami spam ügyből kifolyólag.

Az az ütlet meg, hogy a spammerekek fegyvercsöveit egymás ellen fordítani, egyszerűen zseniális :)
  • tucsilg
    nem magat a ceget akarjak tamadni hanem a kuncsaftjait, es azokat nem tudjak egyesevel megvedeni es nagyot szivhatanak.
    "A nemrég dicsfényben úszó hős választhatott: felhagy működésével vagy a következő támadásban már vírust is kap. Reshef nem vállalhatta a kockázatot az ártatlan cégek és internetezők helyett, így elfogadta az alkut. "Képtelenek vagyunk egyedül megvívni ezt a csatát. Ez a spammer megmutatta, hogy több száz ártatlan kívülállónak is képes ártani, ha úgy hozza a helyzet. Reshef ezt nem akarta megkockáztatni" - ismertette a helyzetet Fathi a ZDNet oldalán."

Ertelmezzetek is ne csak nezzetek :)
  • Cat #20
    "Ez milyen hülyeség már? Forrás?"

Sose értem amikor valaki pont SG-n forrást kér - az összes magyar weblap közül szinte ez az egyetlen, ahol mindig direktben belinkelik a hivatalos sajtóközleményeket, nyilatkozatok helyét.
  • Ryuuzaki
    Valahogy sosem értettem ezt a honlapos baromságot... Fizikailag felrakja a honlapot egy másik szerverre, vagy ideiglenesen felfüggeszti a levelező rendszert. Esetleg változat a címen, aztán hősünk beszél a guglisokkal, hogy cseréljék le a "Blue Security"-s találatok URL-jét... HONLAP =/= CÉG

szerintem
  • Kaadi
    szerintem az a legzavarobb, hogy a sok bugyuta felhasznalo miatt a neten nyuzsognek a zombi gepek, amiket arra hasznalnak, hogy hasonlo tamadasokat intezzenek cegek/intezmenyek ellen. Vegre azonkat is kene buntetni akik a bot programokat terjesztik trajanok es toolbarok formajaban.nem egy geppel talalkoztam, amelyiken 4-5 telepitett program nagyobb forgalmat generalt mint az IE es a download manager egyuttveve.
  • bakterrier
    én már a címen is röhögtem
    nagyon bizalomerjesztő egy olyan cég, amely még saját magát se tudja megvédeni:D
    valahogy én sose a hackerekben keresem a hibát... a hiba másokban van a hacker csak kihasználja... persze nem szép dolog, ejnye-bejnye:D
  • moRtiZ
    Azert az durva, hogy a hackercsoportok milyen hatalommal birnak a neten. Gondoljatok bele, ha mindezt egy vilagbank szerverevel csinaljak meg. Hm...
  • mrzool
    "A nemrég dicsfényben úszó hős választhatott: felhagy működésével vagy a következő támadásban már vírust is kap."

Ez milyen hülyeség már? Forrás?

Vírust én is küldhetek bárkinek, azt el is kellene indítani kézzel... Szal semmi értelme, egy biztonságtechnikai cégnek (BlueSec) elvileg nem árthatnak így...

Persze vmi 0day exploit hibával meg lehet törni a rendszereket, de _tök felesleges_. A DDoS mindent visz, olcsó, nem kell vele szívni.
  • Szefmester
    Ne adjátok fel !! Minden háborúban vannak civil áldozatok... és ott sem zavar túl sok embert. Lépjetek fel a spammerek ellen keményen, ha pedig elkaptatok 1et akkor dugjatok fel nekik egy merülőforralót és kapcsoljátok be ha azt is élvezni fogja akkor meg lőjék le ne szenvedjen.
  • nedudu
    "A nemrég dicsfényben úszó hős választhatott: felhagy működésével vagy a következő támadásban már vírust is kap."

Hehe, fél a madárinfluenzától?
  • Newfronter
    Pedig én is kezdtem ezt a progit használni, és erre ez történik, hát csessze meg magát az ilyen pöcs hacker!
    Ez a legrosszabbik fajta.
  • AgentKis
    nem visszaküldeni kell, hanem egymás listáira felírkáni őket. És akkor egymás fantom címeire küldözgetik...
    Persze rájönnek, mert visszapattannak a levelek. Mondjuk a freemail-nél hasznos néha felfüggeszteni a postaláda használatát 2-3 hétre aki megteheti, nagyot ritkít a rendszeresen érkező spamok áradatán...
  • Gerygrey
    Amúgy a spam-visszaküldésnek sok értelmét nem látom (általában fantom címekről jön a fos), viszont webmesterként a SpamPoison megoldása elég meggyőzőnek tűnik.
  • Gerygrey
    Az ilyet úgy s*ggbek*rnám hogy csak úgy reccsen...
  • messen
    Áve!

Megetették a spammerekkel azt a levest, amit ők főztek és nagyon nem tetszett nekik.
    Erről szinte azonnal egy idézet jutott eszembe:
    "It is a war, and we are soldiers..." - Morpheus

A jövő/jelen háborúit bizony az otthonunkból fogjuk vívni és nem lesznek ártatlanok, vagy kívülállók.
  • HuAn82
    Nem kell feladni! Harcolj!
  • RelakS
    Lehetőleg egy kaktusszal
  • szombi
    vagy inkább nyilvánosan megerőszakolni!
  • Darth Sith
    sok paraszt... agyon kéne lőni az ilyet..
  • werwers
    az
  • Lazarus
    lol?