13
  • Béla bácsi
    #13
    Mondhattam volna más pártot is, de szerintem a leitatós, láncszavazós, húslevesért szavazatot vevő módszerek, melyeket a többi pártok alkalmaznak csak a jéghegy csúcsa. Amúgysem biztos hogy az a párt a legerősebb amelyik a legtöbb szavazatot kapja. Ja és ezt a semmirekellőt említik a cikkben is. Én csak mondtam pár példát.
  • KGyula
    #12
    Hacsak úgy nem, kedves Béla bácsi... Megjegyzem, ez a topic nem arról szól, hogy melyik párt, hogyan, mi módon szerezte szavazatainak akárhány százalékát.

    Úgyhogy részemről kiszálltam.
  • Béla bácsi
    #11
    "Nemzetbiztonsági kockázat" ott lenne, ha a Demszki mondjuk körlevélben irogatná le, hogyan szerezte a 6 százaléknyi szavazatát a pártja, vagy hogy milyen erők támogatnak egy ilyen embert 16 év szenvedés után is.
  • KGyula
    #10
    Kedves Hegyikecske!

    Én is így gondolom. Az iWiW-t alapvetően nem levelezőrendszerként, hanem ismerősök felkutatására használom (amúgy döglassú).

    Nálam pont fordítva működik, mint ahogy te írod: én az iWiW-n (és a myVIP.com közösségi portálon is), lényegesen kevesebbet adok ki magamból, mint egyébként... Felteszem még egyszer a kérdést: hol itt a nemzetbiztonsági kockázat.
  • Hegyikecske
    #9
    Esetedben semmilyet, mer ha én meglátom h te kiket ismersz, hol laksz milyen iskolát végeztél az nekem nem jó. Viszont vannak akik ezekkel visszaélnek, h ha ismert egy ember ugye annak az adatai amiket máshol nem mondana el, értékes lehet...
  • Hegyikecske
    #8
    Hmm hát szerintem ez egyértelmű h akik ismertebbek azok ne szerepeljenek ilyenen, mert az ő nevük valóban több keresésnek lesz kitéve. Erre egy példa pl Jaksity Kata több mint 600 ismerőssel, külön cikk is volrt róla h regisztrált az iwiwre... De azt nem értem h hogy akarják megvalósítani h idefgen ne lássa az ő ismerőseiket!? Ez jelenleg is ígyvan, mer csak regelés után lehet keresgélni... Viszont ha én találok egy új ismerőst megnézem az ő ismerőseit is, mert általában ott találok még többet akit én is ismerek
  • KGyula
    #7
    Kategorizálni kategorizálunk, kedves Vincuska (haverok, belső kör, munkatársak, iskolatársak), de ezt a "nemzetbiztonsági kockázatot" nem tudom összerakni magamban. Egyébként az iWiW-n régóta fut egy ehhez hasonló topic...

    És, ha már itt tartunk: miért csak az iWiW? A myVIP.com nem? Ugyanarról szól.

    Végezetül: engem és ismerőseimet nyugodtan lehet olvasgatni, elemezni értékelni, és következtetéseket levonni. Akinek ez nem tetszik, az majd jól törli magát a nyilvántartásból. Ennyi.

    Ja, és kellemes hétvégét mindenkinek. Nálunk Kőbányán esik. (Ez is egy nemzetbiztonsági kockázatot tartalmazó információ? Mármint, hogy kőbányai vagyok. Erről, vajon milyen következtetéseket lehet levonni?)
  • vincuska
    #6
    hat foleg ha valaki kategorizalja az ismeroseit...
    "oket a maffiatol ismerem, ok vesztegettek meg idaig, ennek a csoportnak a tagjait vesztegettem meg en idaig, szigoruan titkolt ismeroseim, 4-es metro biznisz, ..."

    "Magamrol: mivel nem olvasok tul gyakran mailt a kovetkezo bankszamlara utaljak a kenopenzt, a megfelelo megjegyzesekkel... koszonom"


    gondolom, senki sem akarja a maganeletet feltolteni egy weboldalra, es a kapcsolatait kiteregetni (az eletmuveszekrol es magamutogatokrol most nem beszelek) ... es remelem hogy foleg a Mi 'allami vezetoink' nem tesznek ilyet.
    Persze trendy most egy blog amivel magamra hivom az nep figyelmet, es eljatszom az online valovilagot. "az sms-t meg szavazas formaban is elfogadom koszi" de amig a reklamkampany keretein belul van nincs is ezzel baj.
    Ha viszont valamelyik marharepa itt buktatja le magat, akkor remelem elobb eltavolitjak a posztjabol, mint hogy vmi kart okoz.

    "I've forgot their message!"
  • totya4
    #5
    Azért ezzel a nyilvánvalóan felhasználóriasztó dolog közlésével érdekesmód vártak míg a tonline megvette irdatlan pénzekért... úgyhogy szvsz a nemzetbiztonsági hivatalnál pár embernek jó pár milliócskával lehet több azóta :) Állami cégek egykutya.
  • noss
    #4
    en-bí-éjcs! kezeket fel! :D
    (NBH)
  • hiba
    #3
    az adatokbol mindeki szemezget sztem, egy kicsit furcsa lett ez a vilag, olyan mintff

    ez az egesz egy kisse olyan mintha egy onkentes orvelli rendszer resze lenne, senkit nem kotleznek adatszolgaltatasra, mindenki maga donti el hogy mit arul el, egy politikusnak jo dolog egy ilyen kapcsolatepitosdi persze vigyaznia kell hogy kiket jelol be...aztan meg ami az internetes reszet illeti az annyi hogy nyoma fog maradni ha mar egyszer benne volt es masok is felvettek a kontaktlistra, vagy "archivaltak", egy ido utan meg kovethetetlen a kapcsolati tenger es altalaban az ilyen rendszerekbe rengeteg ismeretlen ismeros is van, de az csak jol mutat hogy egyre tobb mintha fontos lenne az ember es igy a valosagalapja folyamatosan csokkenhet attol fuggetlenul hogy valos szemelyek lehetnek nem biztos hogy valos kapcsolatban vannak, en mondjuk bejelolhetnem tobb tucat osztalytarsam de minek amikor vagy 3-al is alig tartok kapcsolatot 10 ev utan
  • Béla bácsi
    #2
    Egy Demszki vagy egy Kóka nyilván nem az iwiwen fogja kiteregetni az adatit vagy a susmusait. Ennyire azért ismerik a játékszabályokat, pláne ha részben ők írják azokat.:) Mellesleg szerintem azért az NBH is résen van és szemezget az adatokból.
  • bundee
    #1
    en egy csomo embert ugy talaltam meg iwiw-en ha nem volt foto, hogy a kapcsolati rendszeret nezegettem - ebbol a szempontbol nem jo otlet titkossa tenni, egyebkent igen