34
  • dez
    #34
    Nem csak a 8 bit/22kHz volt a baj, hanem ettől függetlenül is zajos volt, pl. az Amigához képest. Az olcsóságot úgy értettem, hogy a profibb megoldásokhoz képest. (Egyébként biztos, hogy nem 16 bites volt már? Úgy emlékeztem.)
  • dez
    #33
    Játékra jó, nem komoly hangcuccon. Nem akarom ismételni magam, már 2-3x leírtam, mik velük a problémák. Olcsóbb kártyákkal ellentétben van hw sample-rate konverziója, viszont igen rossz minőségű (tehát jobb lenne, ha nem is lenne, de nem kikapcsolható); a DAC és a DSP közötti adatátvitel min. 48kHz-en megy (így 44.1-ről mindig konvertál), és 96/192kHz-en is csak akkor megy, ha nincs semmi DSP funkció, még EQ sem - ellenkező esetben szintén 48kHz-en megy (a DSP csak azt ismeri), stb. Amiket leírtam a Live-okra és az összes Audigyre vonatkozik [az A1 egyébként DSP aktivitás nélkül sem tudott 96/192-t, csak fogadni, és konvertálta 48-ra], kivéve az új X-fi, az már megüti a fél-profi minőséget.
  • Darth Sith
    #32
    iPod.. hagyámá.. iRiver+Sennheiser aztán jóvan. :)
  • cue
    #31
    Nincsenek dalok gyárilag az iPodokon.
  • chokeerigo
    #30
    + uralom
    Bocs, véletlenül megnyomtam a gombot :D
  • chokeerigo
    #29
    Nem véletlen a 80%-os
  • Dzson
    #28
    Múltkor voltam boltban, mondom kell nekem Crrative 7.1 live. Erre a fickó eladott nekem 7xxx ft-ért egy Audigyt. Otthon vettem észre, mivel kevesebb rajta a jackdugó aljzat. Kérdés, jobban jártam-e ezzel?
  • Dzson
    #27
    Lehetséges... Bár szerintem a gyári demo dalok szóltak benne. Ilyen van az általam tesztelt lejátszókban - természetesen a legjobb minőségben, hisz azzal adják el a cuccot. (szvsz)
  • DOT
    #26
    Ja, hát tényleg nem volt túl jó, főleg "az első SoundBlaster" a maga 8 bit, 22kHz-ével.. Igaz, hogy más nem is volt, csak AdLib meg SB klónok. Akkoriban az Amigával "szállt versenybe" mert az tudott 4 csatornán szólni, míg PC-re gyakorlatilag nem volt ilyen, csak Covox (jobbaknak sztereóban). Éppenséggel olcsó sem volt, azért voltak a klónok...
  • cue
    #25
    Két éve használok egy 20 gigás iPodot, elégedett vagyok a hangminőségével, de leginkább a szinkronizációs képességeivel.

    (azért boltban tesztelni egy olyan eszközt, ahol a feltöltött zenék minősége nagyon sokat számít, hát izé... szóval ez ne legyen döntő érv)
  • cue
    #24
    Két éve használok egy 20 gigás iPodot, elégedett vagyok a hangminőségével, de leginkább a szinkronizációs képességeivel.

    (azért boltban tesztelni egy olyan eszközt, ahol a feltöltött zenék minősége nagyon sokat számít, hát izé... szóval ez ne legyen döntő érv)
  • sajtos
    #23
    úgyis kap egy nagyobb összeget a Creative aztán lefexik az Applenek
  • rumos
    #22
    mi ez a szabadalom egyáltalán? az hogy by artist, by album, stb. lehet keresni? mert akkor a creative beperelhetné kb. az összes mp3 gyártót. persze azokról nem lehetne esetleg annyi pénzt leakasztani mint az apple-ről.
  • Ceb
    #21
    Éljenenek az idióta szabadalmak, ekkora marhaságot:

    "A Creative "Zen szabadalma" egyébként pontosan leírja a hordozható merevlemezes MP3-lejátszók működését és külön kitér arra, hogy a felhasználók hogyan navigálhatnak a tárolt zeneszámok és albumok között."

    Hát nemtudom nagy szellemi erőfeszítés volt kitalálni komolyan....
  • Ulkesh
    #20
    Azért szemmel láthatólag van némi különbség a két termék között:
    http://www.beareyes.com.cn/2/lib/200512/09/310/image004.jpg

    http://img.clubic.com/photo/00210233.jpg

    A Creative-e eleg randa es nagyobb is..
  • Dzson
    #19
    Lassú a jog, 2-3 évet is várnak az ügyek mielőtt bíróságra kerülnek.

    Ipod elég szar. Meghallgattam egy boltban minőségi NAGY fülessel, és vinnyogott csak. 3 mp3 lejáccó végigkinlódása után most egy SONY 2gigás van (nem fanboyság miatt, egyszerűen nagyon jó a hangja).
  • cue
    #18
    "A cég a kérvényt már 2001-ben bejelentette, a dokumentumban leírtakat először a Nomad Jukebox készülékben alkalmazták. Az Apple a hasonló szabadalmát csak 2002. október 28-án adta be. A Creative 6,928,433-as számú amerikai szabadalmát 2005. augusztus 9-én fogadta el az illetékes hivatal, az Apple hasonló beadványát viszont csak jóval később. Elvileg tehát a Creative helyzeti előnyben van a riválisával szemben."

    2001. októberében jelent meg az iPod - idióta egy világ az, ahol öt évvel később lehet azon vitatkozni, hogy ki adott be előbb szabadalmat.
  • intrex
    #17
    Nalátod, akkor a Samsung és a Thomson is szabadalmat sértett?
  • Inquisitor
    #16
    Azért ezt az iPod "másolás" dolgot kifejthetnéd nekem, mert az iPod sehol nem volt még, mikor a Samsung Yepp, Thomson Lyra, Creative Zen, iAudio, Rio már ezerrel nyomta a lejátszókat tök hasonló menülehetőségekkel és jó minőségű lejátszással.
  • Inquisitor
    #15
    Azért az iPodok (bár szépek és igényesek) korántsem a legjobb lejátszók, inkább közepes cucc, és még drága is. Másrészt azért volt velük pár probléma (gagyi akuidő, karcolodó kijelző, kis ütéstől behaló vinyó, stb.), ráadásul a Creatív Zen tényleg elöbb volt sokkal. Más tészta, hogy a Zen ELÖTT már volt pár jó kis HDD-s lejátszó pl. a "megboldogult" Rio szériából is.

    Intrex - Na igen, érdekes egybeesés pont most, mikor a Microsoft is be akar szállni a pénzes zeneletöltésbe ...
  • intrex
    #14
    Néhány éve a hírek arról szóltak, hogy ezt a menürendszert a microsoft szabadalmaztatta. Most pedig a Creative? Szegény szerencsétlen Creative és microsoft, kitalálták az élest, mindketten szabadalmaztatták, de évekkel korábban az Apple aljas módon szintén kitalálta, és megvalósította? Mindhárman szabadalmaztatták, és most sír aki lassabb volt?
    Nemá.
  • intrex
    #13
    Persze, tiltsák be az Egyesült Államokban az iPod-ot, és ezentúl csak a Creative féle iPod másolatot vásárolhatják. Hű de micsoda elképzelhető jövő. És a már megvásárolt iPodokat is le kell adni, mert aki használja az sérti a Creative szabadalmát? Amennyiben a Creative annyira kreatív, akkor miért nem ők jöttek ki először ezekkel a lejátszókkal? Ekkora baromságot. Aki pedig wma-t akar hallgatni aac helyett, annak úgy kell.
  • BiroAndras
    #12
    "Hát a SoundBlaster sorozat nem is túl jó"

    Nekem sose volt bajom velük. Mondjuk az is igaz, hogy játékra használom elsősorban.
    Melyik a jó kártya?
  • Lenny
    #11
    iPod szerintem sem nagy szám, buta mint a tök.
  • cSuwwi
    #10
    savanyú a szőlő... összefoglalva a lényeget :]
  • dez
    #9
    Hát a SoundBlaster sorozat nem is túl jó (persze van még rosszabb), és főleg régen nem volt jó (lásd első SoundBlaster), csak olcsó volt, és jó volt a marketing. Persze játékra ma ez a legjobb, a 3D gyorsítás miatt. Az első elfogadható nem-profi kártyájuk hobbi-zenélésre is, az az X-Fi.
  • Gerappa
    #8
    Internetes sztár lett Guy Gomá aki Guy Kewney, a Newswireless.net szoke és kékszemu szakértoje helyett nyilatkozott élo adásban egy fatális tévedés következtében.
    Annak köszönheti hírnevét, hogy becsülettel válaszolt az Apple Computer és a Beatles dalait is kiadó Apple lemezcég közti védjegyper befejezésének iparágra gyakorolt hatásairól, hogy nem igazán ért se a joghoz, se az internetes kereskedelemhez.

    A BBC egyik szerkesztoje azt állítja, hogy többször is megkérdezték a férfit, hogy tényleg o-e Guy Kewney, amire o mindig határozott igennel felelt, így mire az angolul rosszul beszélo férfi felocsúdott, már mikrofont tuztek rá, és a News 24 címu musor stúdiójában találta magát, ahol Karen Bowerman musorvezeto éppen bekonferálta, mint internetes szakértot.

    Érdemes megnézni a férfi arcán megjeleno döbbenetet, ahogy a bejelentésre reagál, de azután igyekszik válaszolni a kérdésekre, így például arra a felvetésre, hogy meglepte-e a mai ítélet, elmondta, hogy személy szerint nagyon meglepte ot az ítélet, mert nem számított rá. Mindezt tört angolsággal, eros francia akcentussal. És aztán hozzátette: "Amikor megjöttem, mondtak nekem valamit, és én jöttem, vagyis hát nagyon nagy meglepetés volt mindenesetre".
    Egyébként látszik, hogy amikor az itéletrol kérdezik, akkor nem félrebeszél, hanem azt hiszi, hogy róla van szó.
    A válasz vmi ilyesmi:
    -Nagyon meglepve vettem tudomásul, hogy az itélet "rámesett", mert nem számítottam rá...

    a riporterno a következo riportalany felkonferálásánál nem találja a szavakat, mert még mindig a sokk hatása alatt áll..


    az anim letoltheto:
    GuyGoma
  • echo
    #7
    Na egy újabb példája, hogy valami nincs rendben a jelenlegi szerzői jogi és szabadalmi rendszerrel...
  • Midas
    #6
    Biztos azért van sok pénzük mert olyan szar terméket gyártanak ^^
  • Tiberius B
    #5
    :-)
  • HuHa
    #4
    Szerintem is a reklámon vana hangsúly. Én amikor mp3 lejátszó vásárlására adtam a fejem, akkor egyértelműen a Creative nevet kerestem, annak ellenére tudom létezik 1-2 szintén jó márka. ipod nekem ellenszenves, úgy alapvetően minden almaféle max pitében jó.
  • Sanyix
    #3
    Nem a fejlettség a lényeg, mert szerintem kb ugyanazon a szinten vannak, hanem a reklám. Sokan úgy vannak vele, hogy az ipod kell, ipod jó, de hogy van másféle is azt nemtudják...
  • Zedas
    #2
    Gravis Ultrasound
    Aureal

    Creative mottó: ha hülyék és lassúak vagyunk fejlődni és/vagy korrekt termékeket csinálni, de van sok pénzünk és ügyvédünk, mindent megtehetünk.
  • Tiberius B
    #1
    Hát mégsem az Apple talált ki mindent?:-)