Sacred 2: Fallen Angel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kriszta. Az ereklyék lehetnek méreg, mágikus, fagy, vagy tûz ellenállást növelõ kis zöld, sötétkék, világoskék, vagy piros körök, háromszögek, ötszögek. Egy négyzet helyet foglalnak a hátizsákodban, általában a Hat.észl., Lovaglás, és Alku képességekre adnak egy-két pontot, magasabb szinten többet. Bal oldalt alul van az a kör, 4 csoport, mindegyikben 3 karika. Jobb klikk az ereklyén, és bekerül az egyik csoportba. Amelyikre kattintasz, az a csoport lesz aktív. Árusoknál mindig van ereklye, de a kezdõ faluban, ahova 2-3. szinten érkezel (nem a Banditák táborába), ahol meg kell keresni a rúnamester fiát, és a kovácsinas szerszámait, ott egy kislány elvesztette a maciját, ha azt a küldit megcsinálod, kapsz egy méreg ereklyét.
http://knightsandmerchants.zxq.net/ http://egykis-tgwh.blogspot.com/
A magamra húzást most már érted, köszönet mindenkinek.
De gondolom még lesz jó néhány dolog ami csak játék közben nyer értemet. Például még ez ereklyék jelentése sem tiszta teljesen.<#whatever>#whatever>
TGWH! Neked is köszönöm a további tippeket!
Johnnie W! Köszi akkor egy újabb dolog amit rosszul írnak a Sacred2.hu-n. Azért ez érdekes.<#fejvakaras>#fejvakaras>
Viszont lenne egy kis gondom,bocsi de az angolom nagyon gyenge.
Ne haragudj letudnád írni nekem magyarul, legalább a képességeket amiket fel vettél?<#worship>#worship>
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Amennyiben pl. két gyermeket nevelek az életben,akkor nagyon valószínû,hogy nem alkalmazom mindkettõnél u.azokat a módszereket.Ha az általad említett "elcseszett karakterekrõl" beszélünk,akkor a példa alapján egy gyermek nevelése is el van cseszve egy bizonyos idõ után...
Persze mondhatnád azt,hogy ez egy játék és Te szórakozni akarsz,ahogyan ezt írtad,de szerintem a lineáris karakterfejlesztést el kell felejteni a jövõben.
A magánvéleményem pedig az, egyesekkel ellentétben,hogy a patchek is igyekeznek az aránytalanságokat kiküszöbölni az egyes karakterek között,csak ezek azután oda vezetnek,hogy egy új patch telepítése után csodálkozva látjuk,hogy totál gyenge a 100-as karakterünk...
Én is ezt a kettõt írtam, ha visszaolvasol. :)
További tippek helyett itt az én Kétkezes fegyveres karakterem, amit valószínûleg már nem folytatok, mert a BFG-set jobban szeretem. :D
kép (nem tudja valaki, photobucket-rõl miért nem lehet képet direkt-linkelni?)
sacred2.net karakterlap
Az "újrahúzás" azt jelenti – mint ahogy a többiek is írták –, hogy a hatás letelte után ismét aktiválnod kell, mivel nem állandó erõsítés. Kezdetben mindössze 15 mp-ig tart és 60 másodperc az újratöltõdési ideje, de az elõbbi folyamatosan növekszik, az utóbbi meg folyamatosan csökken. Úgyhogy eleinte nem fog téged szünet nélkül megvédeni, ha az általam mutatott sorrendben veszed fel a képességeket... az elsõ 35-40 szinten a védelmedrõl magadnak kell gondoskodnod. :) Ez egy ilyen build, eleinte meg kell szenvedni vele, mert az Alku nagyon sok pontot emészt fel, de annál is többet nyerhetsz vele, pl. a fent linkelt karakteren jelenleg +72 pont van minden skillre felszerelésbõl.
Pont az a lényeg, hogy ha az ember az esze után megy, akkor egyszerûen nem tudja elrontani. Persze harmadik-negyedik nehézségi szinten lehetnek gondjai a karakternek, de addigra úgyis vagy multizni kezdesz, vagy rájössz hogy ,,mi lett volna HA'' és elõröl kezded.
Amilyen fegyvert akarsz használni, olyan képesség. Kétkezessel jön be az elsõ olyan tudásanyag, amit az ,,elsõk'' (elsõ Sacred 2 vásárlók, csak így jobban hangzik :D ) már rutinból tudnak. Sebzés ismeret nagyon hasznos. Lényegében azt választasz védelmi képességnek amit akarsz, és ahányat akarsz, nem tudod elrontani. Én pusztán megemlítettem, amire mindenki rájön pár karakter után, hogy érdemesebb elkerülni a támadásokat, mint a minél nagyobb védelemre gyúrni, mert hiába fejlesztettem a védelmem és az életem, arányaiban nézve ugyan olyan nagy sebzéseket kaptam, mint a legelején. A space gomb sokszor nem fog mûködni, erre most hívnám fel a figyelmed, piros italból van sok, úgy hogy egyáltalán nem kell spórolni, csak az elején, de ott sem annyira hogy meghalj. Ezüst szinten ajánlatos kezdeni, az eleje nehéz lesz, de pár szint alatt megkeményedik a karakter. Én azt tanácsolom, hogy az elején minden pénzed gyógyitalokra (legyen nálad mindig 5-6 darab) és olcsó páncélzatra költsd. Vannak drága de keveset védõ páncélok, és az elején talán többet ér egy-két ereklyét megvenni (persze abból is az olcsót), mint ugyan annyi pénzért egy kevesebbet védõ páncélt.
Nem hinném hogy gondod lenne ennyi rpg és h&h-sel a hátad mögött. Annyi az újdonság, hogy az ereklyékkel lehet variálni, hogy most éppen tûzzel szemben legyél ellenállóbb, vagy méreg sebzéssel szemben.
Az újrahúzhatóra azt értette, hogy elõször az a pajzs sebzõdik, és ha leverik, újra aktiválni kell.
Kriszta, még esetleg annyit, hogy három csoport van a harcmûvészeteknél. Ha úgy tetszik mindegyik külön mannaforrással rendelkezik, egymástól függetlenül töltõdnek vissza. Azaz ütsz egyet az elsõ csoportban lévõvel, majd varázsolsz egyet az utolsó csoport egyik tagjával, és közben visszatölt az elsõ ütésed. Ezt érdemes kihasználni, az 1 2 gombokkal könnyen lehet váltani a jobbklikkes támadások között.
Kombóknál ha két különbözõt raksz egybe, nem fog megduplázódni a visszatöltési idõ, csak meg ne moccanj ha elsütöd, mert akkor nem hajtja végre a másodikat.
McFrost, most má mindegy, a sárkány esélyeire lettem volna kíváncsi...
Árnyharcosnál én véteknek érzem kihagyni a Tükrözõdõ kisugárzást. Már az elején 20% esélyed lesz visszaverni a támadást, ami nem kevés. Módisítva már a varázslatokat (harcmûvészeteket, ez a kettõ ugyan az!) és a távolsági támadásokat is ugyan ilyen eséllyel veri vissza. + az Ellenséges bajnok képességet úgyis fejleszteni kell, az ugrás és a sorozatos csapások nagyon tudnak írtani.
Itt szerintem nem lehet állandóan aggódni,hogy "elcseszed" a karakteredet,bizony ez az a játék,ahol sutba kell dobni,ahogyan Te írtad egyes "félrenevelt" karit.Saját magadnak kell bizonyos dolgokra ráérezned és nem minden tulajdonság viselkedik nyilvánvalóan és egyértelmûen,mert az egymáshoz való viszonyuk is számít.
Tehát el kell fogadnod azt,hogy itt már nem olyan egyszerû a helyzet,mint az elsõ részben,ami szerintem nagyon is jó,mert számomra iszonyatos szabadságot ad a karakter fejlesztésében.Megjegyzem,ha nem így lenne,akkor én személy szerint nem is játszanék a játékkal.
Szóval el kell fogadni,hogy nem minden tulajdonság fejlesztése ad nyilvánvaló eredményt.Vannak olyan tulajdonságok,mint pl a "Hatékonyabb észlelés" és "Alku",amivel kapcsolatosan még a veterán tapasztaltabb gamerek is vitatkoznak,nem beszélve a már említett tulajdonsági összeférésekkel.
Bizony érdemes próba karaktereket indítani...
Lehetne használni a tükrözõ kisugárzást, mint erõsítést, de akkor milliárdos lennék az életitalok eladásából:D
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Ez nem egy állandó erõsítés idõnként aktiválni kell mert kb félpercig tart csak.
De elismerem,hogy elkúrtam ezt-azt :D
Utoljára felveszem a koncentrációt, azzal javítok valamit e helyzeten. Az erõsítések nem nagyon érdekelnek...

Nem feltétlenül jó, ha az embernek napokig vagy akár hetekig kell azon gyötrõdnie milyen karit indítson. Ha állandóan azon kell gondolkodni, hogy a következõ lépésemmel mindent elcseszhetek, akkor azért az a szórakozás kárára megy! <#ejnye1>#ejnye1>
De ez csak az én véleményem! <#whatever>#whatever>
Már rengeteg rpg-vel játszottam, de ennyire sarkalatos fejlõdési rendszerrel még nem találkoztam! Igaz vannak szerepjátékok amik talán túlságosan is szabadjára engedik a játékost, de ez meg talán a másik véglet.
Én nem vagyok híve a próba kariknak. Nem szeretek sutba dobni egy olyan karit amit már akár 20-30 órája nevelgetek.
Elfogadom, hogy elsõre nem biztos, hogy sikerül összehozni egy tökéletes karaktert, de nem is ez a cél szerintem. Hanem a játék. Ha viszont nem lehet elsõre megalkotni legalább egy életképes karaktert, akkor az szerintem kicsit gáz! <#szomoru2>#szomoru2>
Tudom, hogy bizonyos játékok úgymond rákényszerítenek egy bizonyos fejlõdést az emberre, de ha már minden szabadon választható, akkor már olyan kiegyensúlyozottnak kellene lennie, hogy mûködjön bármilyen akár teljesen elborult elképzeléssel is!
Na most jól elmélázgattam ezzel kapcsolatban úgyhogy inkább befejezem.<#smile>#smile>
Igazából eddig sosem volt gondol sehol azzal, hogy jó karaktert hozzak össze, reménykedek, hogy most sem nyúlok majd mellé teljesen!
Figy engem meg lehet gyõzni! Ezek után biztos lesz Isteni védelmem!!!<#nevetes1>#nevetes1>
Akkor ehhez csak a fókusz kell és az Imádott technológia ismeret nem? Csak azért kérdezem, mert a Sacred2.hu mindkettõt írja.
Alapjában véve az Alkatra az életpontok komoly megnövelése miatt gondoltam, a Harci reflexre TGWH ajánlására. A Szívósságban már én sem vagyok biztos. Arra viszont akkor kíváncsi lennék, hogy te mit vennél fel ezek helyet?
A Kardhasználatot elvetettem hallgatva rád, hiszen tényleg igaz, hogy nem feltétlen csak kardot használnék akkor pedig egy skill feleslegesen elment. Az alkímiát, Hatékony észlelést és Varázslat ellenállást a Sacred2.hu fórumának böngészése után ugyancsak nem tartom érdemesnek. Akkor viszont amikre még gondoltam abból maradt a Sebzés és Gyorsaság ismeret. Viszont úgy gondolom, (de, javíts ki, ha nem), hogy az Alkattal és Harci reflex-el ennék többen nyerhetek.
Vagy te nem is ezekre gondoltál esetleg?
És még bajban lennék néhány kifejezéssel. Bocsi, de mit jelent az, hogy mindig magamra kell húzni?
Nagyon köszi a segítséget!<#worship>#worship>
valaki nem tudja?
Én azt tanácsolom, indíts több tesztkaraktert, vidd el õket lvl 12-18-ig, próbálj ki minél több képességet, valamint harcmûvészetet és azok módosítóit. Ez utóbbiak a játék egyik leglényegesebb elemei, és egy rossz választás után nincs visszaút, semmit nem lehet utólag módosítani. Szóval derítsd ki mi az ami a legjobban fekszik Neked, és azokra alapozva próbálj majd egy "végleges" karaktert tervezni. Szvsz korai még teljes 10-skilles karaktertippet kérned. ;)
Még egy pár mondat a Szeráf védekezésére visszatérve.
Nyilván a játék készítõi gondosan ügyeltek a karakterek változatosságára mind támadás, mind védekezés szempontjából, de azt is el kell fogadni, hogy egyik-másik kissé erõsebbre sikerült a többinél (pecselgetik is folyamatosan, lol). Szívósság, Alkat, Harci Reflexek... ezek mind-mind hasznos képességek más karakterek esetén, de elhiheted nekem (bemondásra :D), hogy az Isteni Védelem az egyik legerõsebb – ha nem a legerõsebb – dolog az egész Sacred2-ben védelem szempontjából, feltéve ha életben akarsz maradni minden körülmények között. :D Egyjátékos módban, illetve nem HC karakter esetén igazából nem is annyira vészes meghalni (azért rosszul esik), lenullázza a túlélési bónuszt, de majd visszaszeded. Zárt hálózaton hardcore karakterrel viszont bukik minden: a karakter, a láda tartalma, nem beszélve a beleölt játékórákról, ami napokra is rúghat. Olvastam nem egy karakterrõl, köztük 150+ felettiekrõl, akik tragikus véget értek állítólagos bugoktól eredõ hatalmas critektõl (O.S. /One Shot/ szindróma), rejtélyes legyengülésekrõl (1HP!!), vagy szimplán lag miatti HP-utánpótlás hiánytól, hiába itták a "pirosat" veszettül. Ezektõl nem véd meg a sok egészségpont és a magas kitérési esély, csak a bekövetkezésük gyakoriságát csökkenti.
Az IV viszont meg tud óvni ezektõl a váratlan eseményektõl is. Mindig. Az enyém most 220+ rúna olvasása után, 106-107-es tényleges szinten*, mindenféle extra pajzsnövelõ felszerelés nélkül kb. 40000-es értékû, 24 másodpercenként újra tudom kasztolni, 52+ másodpercig tart, stackelhetõ** (rárakodik az elõzõre), tehát a tényleges egészségemnél (ami 8000 körüli) kb. 10-szer nagyobb. Mivel tartalmaz egy nagy adag elnyelés értéket (nem tudom pontosan mennyit, de 60% felett), kibírnék vele egy 200000-es sebzést elhalálozás nélkül. Bátran bemehetnék nálam 50-60 szinttel magasabban lévõ bossok közé. Az egyetlen hátránya, hogy mindig újra kell húzni magadra... dehát nem ér meg félpercenként egy kattintást a halhatatlanság? :D
* A rúnák egyre kevesebb tényleges szintet adnak a harcmûvészeteidhez, többek közt ezért kellenek a 'fókusz' képességek.
** Erõs a gyanúm, hogy ezt egy késõbbi patch meg fogja szüntetni.
Broafka, inkább még várj, a szerverek jelenleg frissítés alatt állnak, kb. három óra óta, igaz mi ezt csak 4-5 óra körül éreztük meg.

Meg még arra figyelj, hogy ha lehet, akkor olyan cuccot vegyél, ami csökkenti a páncélbüntetést, nem pedig növeli. Ha 1%-kal növeled a páncélbüntetésed, akkor az sokkal nagyobb mértékben módosítja (növeli) a harcmûvészeteid visszatöltési idejét, mint ha 1%-kal csökkentenéd (az meg csökkenti a harcmûvészetek vissz.tölt. idejét)...
A harci reflexre ezt írták a sacrec2.hu: Növekszik az esély ellenséges fegyverek támadásai elõl való kitérésre, de ugyanakkor csökken a kritikus találatok elviselésének esélye.
Így hát gondoltam nem veszem fel.
Most már nem is tudom!
Eddig a Szívósságra és az Alkatra is biztos pontként gondoltam, de ezek után a fene tudja!!! <#sniffles>#sniffles>
Ezek szerint, ha meghalok a tulajdonságaimból veszítek?
Ez valami büntetés féle??? És mennyit vesztek? <#wow1>#wow1>
Elsõre biztos, hogy szólóban tolom végig. Aztán meglátjuk mi lesz. A Sacred2.hu már én is nézegettem, de fórumukba még nem mentem be. Ez akkor majd most következik!<#nevetes1>#nevetes1>
Meglestem 4 védelmi képességgel már jóval kevesebb italt kell innom.
Kitérés 47,7%, harcmûvészetek ellen 11% blokkolás bõven elég. Ez 5 rúna, de úgy vettem észre, hogy mindig olyan cuccokat kapsz az árusnál, amilyen tulajdonságú cuccaid vannak. Azaz az elején még rúnákat használok, majd jönnek a rúnával egy szintû ruhák, így szépen lassan fel fognak szabadulni a foglalatok :D
Kriszta, szerintem próbálj ki egy szeráfot single-ben, és ha már tudod mi micsoda és mit kell fejleszteni (lehet hogy el fogod rontani az elsõ szeráfot :D ) akkor menj zárt netre. A szerver tárolja a karakteredet, és másokkal is tudsz játszani, feltétlenül próbáld ki. Vagy egyszer vidd végig talán a játékot singleben, és akkor már mindent tudni fogsz.
Mostmár csak a játékkal van gond
Nyilt szervert nem találok(azaz nem ir ki egyet se)
A zárt szerver elõszobájába belépve a szerverek között válogatva (bár most senki sincs sehol :() van hogy silver és bronz de nekem a regnél csak a legnehezebbet engedte kiválasztani
oka?
zs
Felveheted a Gyógyítás varázslatot, de nem lesz rá szükséged. Ha nem veszed fel a hozzá tartozó képesség egyikét (amelyik a szintjét növeli), akkor értelemszerûen nem tudod olyan magasra fejleszteni, de minél magasabb a kari, annál magasabbra lehet képesség nélkül is. Nem tudom mennyi az az annál magasabb...
Az Alkut felveheted akár második képességnek is, még ezüst fokozaton sem lesz belõle különösebb hátrányod. Csak tanulj meg spórolni, mert sok jó cucc lesz az árusnál, és drágák. Az inkvizítor felveheti akár elsõ képességnek is.
Hadiállapot (nagyon fontos) szerintem bõven elég a szeráfnak, ha jól választasz képességeket, nem kell a védelmezõ energia.
Azaz nem ilyen egyértelmû ám a helyzet! Harci reflexek és Varázslat ellenállás. Tegnap néztem õket. Nem írja ki, de megkapod az írt bónuszokat (ezt nálam tapasztaltabb játékos is írta). Ahogy figyeltem, 4 képesség kell a hatékony védelemhez. Az említett kettõ mellé még a Páncélismeretet vettem fel, meg a Szívósságot fogom. De a Szívósság még nem egyértelmû, mert 1-3-at véd minden páncélom, kivéve egy-kettõt, de azok is lehetnének magasabbak. Ha jobb a védelem, lehet elég az elsõ 3 képesség, ennek mindjárt utána járok.
Magasabb szinten jöttem rá, hogy nem a védelem és a támadás a fontos, hanem az, hogy elkerüld az ellenfél támadásait! Árnyharcosnál meg inkább verd vissza, így magukat sebzik!
Az ilyen tulajdonságú tárgyakat Alkuval könnyedén megszerezheted:
Blokkolás: Harcmûvészetek
Blokkolás: Varázslatok (ez a kettõ egyértelmûen ugyan azt jelenti, szerintem csak félrefordították, mert ha mind a kettõre pl. +5,8%-ot kapsz, akkor összevonja õket egy értékké a ,,hátizsák'' lapon, f gomb alapból)
Esély a támadás elkerülésére: +x% (ez azért jó, mert a Harci reflex is ezt növeli, bár nem látod, és az elfek rúnái piszoksokat adnak, a legtöbbet amit rúna adhat, kb. 15%-t ha jól emlékszem, és úgy olvastam, hogy már 50-60%-nál semmi esélyük hogy megüssenek)
Blokkolás: Távolsági támadások
Vannak olyan tárgyak is, amik nem blokkolási esélyt adnak, hanem visszaverést, bár ez talán ritkább.
Nem akarok hülyeségeket írni, de 3 védelmi képességgel minimálisakat (1-2 ha egyénileg támadnak az ellenek, és 17-20 ha csoportosan) sebeznek az ellenfelek (300 élettel). Így ha 20 ellenfelet magadra húzol, akkor egy-két piros italt kell csak meginnod, és nem kell attól rettegni, hogy egy akkora sebzést bekapsz, ami nagyobb mint az életed fele. Én kivétel nélkül csak így jártam meg. Semmi blokkolás esélye, semmi visszaverés, semmi varázslat ellenállás (azaz csak minimális), és ki sem írta a gép mekkora sebzést kaptam, de pl. a fél életem lement, nem ütöttek olyan nagyokat, így nem is féltem, és akkor nyírtak ki egyetlen nagy ütéssel. Ha meghalsz, akkor meg ugrott a túlélési bónuszod, ezzel együtt leromlanak a tulajdonságaid, és nem találsz olyan jó cuccokat sem.
De nézd meg a sacred2.hu címet, a fórumon nagyon sok okosság le van jegyezve.
Pedig a szálfegyverek sem rosszak, ahogy néztem, sokkal nagyobb az esélyed hogy egy jó szálfegyvert találj 4 foglalattal, mint két db szintén 4 foglalatos kardot vagy baltát. Persze a foglalatok száma is számít.
Jobb alsó sarokban van egy kör. Erõsítések felül (3 db karika, a negyedik a hátasodé), alatt 3 rész, hátizsák, képességek, harcmûvészetek balról jobbra. Alatt a térkép és a napló. Na a képességek ablakot megnyitva láthatod hogy mennyi az esélyed a sikeres ütésre, és mennyi az ellenfél esélye a találatra. Figyeld gyakran, tulajdonságok közül az erõ növeli az esélyed, az ügyesség csökkenti az ellenfél esélyét ha jól emlékszem. A kovácsnál a harmadik kovácsolási lehetõség növeli a találati esélyedet.
Ereklyék a bal alsó sarokban vannak. Az elején a méreg fontos, árusoknál vehetsz, vagy akár ellenfelek is pottyantanak. Már a játék elején találni olyan 3 ereklyét, ami 5-6 pontot ad az Alkura.
Hirtelen ennyi.
http://images.netbag.hu/20090212/08100449229.JPG -egy elf
a pontokat szeretem gyujteni igy csak akkor tuningolok valamit h ha nagyon szukseges ha valakinek kell a save elkuldom a kepesegeken csak 5 pont van,a kesztyum pedig nem tom h miert nem latszodik.
kosz vidu01[#worship
A támadó és védekezõ képességek balanszírozására nem is gondoltam. Jó hogy felhívtátok rá a figyelmemet!
Ezek szerint az Égi mágiából a Megszentelt gyógyulást nem érdemes erõltetni? Nem fog az nekem hiányozni?
A lovaglást egyikötõk sem vette fel akkor tuti nekem sem fog hiányozni.
Azért az megnyugtató, hogy Varázslat ellenállás nélkül is el lehet lenni. Azt hittem, hogy esetleg a fõellenség harcoknál hiányozni fog?!
Az alkuról én is jókat hallottam, de miután a harmadik blokkban van, csak eléggé késõn vehetem fel.
Az alkat azt hittem fõnyeremény így azért nem annyira egyértelmû.
A Védekezõ energia ismeretet én is néztem, de gondoltam, hogy ilyen fontos. De azt nem értem, hogy miért pont az Imádott technológia Fókuszt írjátok???
Vagy az Isteni védelemhez csak ez kell és az Imádott technológia ismeret nem, miután az a sebzést növeli fõleg? Egyébként én úgy olvastam, hogy erõsítés csak bizonyos ideig lehet a karin és nem egyfolytában?
A Hadiállapot nem jó erõsítés? Milyen módosítókra gondoltok? És mik azok az ereklyék? Eddig én azt hittem az Isteni védelem helyett jobban járok a Megszentelt gyógyulással, de úgy veszem ki a szavaitokból a pajzs fontosabb. Végül is logikus, ha jó a pajzsom a gyógyítás már nem is kell.
Szóval az utolsó foltot azért érdemes feltenni nem?
Bevallom õszintén ez az elsõ karim,ezért kérdezek ennyi mindent!<#whatever>#whatever> A játékot már megjelenéskor megvettem. De több apróság is hozzájárult, hogy csak most jutok el, hogy elkezdhessem. Elõször is nem igazán futott volna a régi gépemen, majd utána elcsábultam és nem tudtam ellenállni Imyke remekmûvének és annak, hogy a DS2-öt ne játszam végig magyarul!<#papakacsint>#papakacsint> Szeráfra azért gondoltam, mert elsõsorban a közelharcos karikat szeretem, de itt ugye barbár nincsen. Az elsõ részt ezzel a két karival vittem végig anno. Az árnyharcossal még szemeztem, de nagyon kíváncsi vagyok a szeráf cicuskájára.<#smile>#smile> Második kari biztos az árnyharcos lesz!
Amúgy tényleg jó, én most próbáltam ki elõször.
A "csak egy pont" út nem járható, mivel azok a bónuszok, amikrõl TGWH beszélt, a Kardhasználatra rakott pontokkal arányosan skálázódnának. Persze nem lehetetlen feltornászni így sem, ha elég sok plusz skillpontot adó felszerelést szerzel Alkuval, de akkor egy másik képességet elõbb ki kellene szórni. Alkut ugyanis nem tudod felvenni önmagában, mivel jobb oldali oszlopban szerepel, ezért kell elõtte 5 pont valamelyik másik általános képességre, pl. Hatékonyabb észlelésre. Egyébként az Alku nagyon jó skill, nekem mostanra az kedvencemmé vált, nem indítanék már karit nélküle. :)
Alkat és Szívósság helyett én Imádott Technológi Fókuszt és Védelmezõ Energia Ismeretet (asszem ez a magyar nevük) vennék fel védekezésre – egy Szeráfnak semmi más nem kell hogy halhatatlan legyen (komolyan!), mert ezekkel tápolod az Isteni Védelem harcmûvészetet, amilyen magasra csak lehetséges. A megfelelõ módosítókkal az I.V. folyamatosan rajtad lehet, és nyugodtan beleállhatsz a sárkány tüzébe, vagy bármelyik boss bármelyik támadásába. (Ezt egy jelenleg 107. szintû és néhány kisebb closed net / hardcore karakter tapasztalatai alapján mondom).
A többi egyébként okésnak tûnik egy közelharcos Szeráfnak, de nincs univerzális recept. :)
Ööö... lehet hogy félreértelek, de ez most teljesen az elsõ karid vagy csak az elsõ Szeráfod? A sorrend miatt nem mindegy. :D
Semminek sem feltétele semmi, egyedül ennek az elsõ oszlopból 5 pont feltételnek kell teljesülnie a második oszlophoz.
A Kétkezes fegyverhasználat ugyan azt tudja (feltéve ha két fegyver van a kezedben, mert ha egy, akkor nem számít ez a képesség), mint a Kardhasználat. Mindkettõ növeli a támadási sebességet, ami nagyon fontos. A Kardhasználat ezen kívül megadja a kardok bónuszait, amit pirossal fogsz látni e képesség nélkül (hogy milyen képesség adja a bónuszt és mennyit), így arra gyakorlatilag elég egyetlen pont, azaz csak felveszed, és megkapsz minden bónuszt elméletileg (ha két fegyverrel akarsz egyszerre menni).
Ha egy fegyverrel akarsz menni, akkor kell a Kardhasználat, + a Pajzsismeret-et is fel lehet venni, de ha nem, max a pajzsok bónuszai ugranak nélküle.
Ha két fegyverrel akarsz menni, akkor Kétkezes fegyverhasználat. + Kardhasználat, de ez utóbbi egyáltalán nem kötelezõ.
Ajánlok egy harmadik verziót, a Szálfegyvereket. Így nem kell két képesség ahhoz, hogy minden bónuszt megkapj a kezedben lévõ fegyverre. Így nyersz egy képességet.
Két fegyver egy kézben a legerõsebb, ennél gyengébbek a szálfegyverek, és még ennél is gyengébb az egyetlen fegyver egy kézben (pl. egy balta meg egy pajzs).
Felvehetsz bármilyen harcmûvészetet, a két-két vagy egy képesség csak akkor kell, ha magas szintre akarod vinni, vagy/és erõsíteni akarod a sebzésüket.
Harctudomány hasznos, ugyanis anélkül növeli a harcmûvészet sebzését, hogy regeneráció növekedéssel járó büntetést kapnál. Ha e mellé még felveszed az adott harcmûvészet egy vagy kettõ képességét, még erõsebb lesz.
Az Alku nagyon hasznos, mindenképpen vedd fel, nem kell mellé Hat.észl, bõven elég ha ereklyékkel feltornászod a képesség szintjét. Minél nagyobb, annál jobb cuccokat kapsz az árusoknál.
Nem fogod tudni követni a kigondold sorrendet a képességek felvételekor, majd akkor fogod meglátni hogy mit kell felvenni, ha játszol. Én javaslom, hogy egy támadó képesség után vegyél fel egy védekezõt. Ez azért hasznos, mert ha egy támadó és egy védekezõ képességed már van, akkor ezeket felhúzod 5-ös szintre, és veheted is fel a második oszlopban lévõ képességeket. Gondold át hogy csinálod, mert a nyakadon maradhat pár képességekre elkölthetõ pont ha rosszat választasz elsõ három képességnek.
Látni fogod majd, ha a fegyverrel csak minden 6.-ra találod el az ellent, akkor a értelemszerûen Kardhasználat/Kétkezes fegyver/Szálfegyverek hármasból v.melyiket fogod felvenni. Ha sok életet lesebeznek az ellenfelek, akkor védekezõ képességet fogsz felvenni (Páncélismeret és Szívósság szerintem fontos).
Az Alkat-tal vigyázz, állítólag ha gyorsan növeled magas szintre, akkor az ellenfelek alkalmazkodnak hozzá, és nagyobbakat ütnek, azaz gyakorlatilag olyan, mint ha nem is lenne ez a képességed.
Gondolom új kari elõtt érdemes az utolsó foltot (2.34)feltenni? Szeráfot szeretnék indítani közelharcra szakosodva és összeállítottam egy képesség fát. Istenségként Kybelle-re gondoltam és ezekre a képességekre:
Koncentráció, Fennkölt harcos fókusz, Harc tudomány, Kard használat, Taktikai ismeret, Kétkezes fegyverhasználat, Páncélismeret, Alkat, Szívósság, Alku.
A sorrend nem feltétlen ez, illetve még nem tudom, hogy milyen sorrendben kellene felvenni õket.
Esetleg adjatok ebben is tanácsot, ha kérhetem!
A Kétkezes fegyverhasználatnak egyébként mi az elõfeltétele? Ugyanis a Harc tudományban és Kardhasználatban nem vagyok biztos, de nem tudom, mit lehetne helyette. Csak azért kérdem, mert ha a Kard használat szükséges a Kétkezeshez akkor egyértelmûen kell.
Ezeken kívül még az Alkímiával, Hatékonyabb észleléssel, Varázslat ellenállással, Sebzés ismerettel, Gyorsaság ismerettel és Védekezõ energia ismerettel szemeztem, de nem tudom mit lenne érdemes felvenni a bizonytalanok helyett?!
A lovaglást egyébként van értelme felvenni?
Ha nem Égimágiára szakosodok, attól még felvehetem onnan a Megszentelt gyógyulást vagy Égimágia ismeret és fókusz nélkül lehetetlen? Egyáltalán érdemes?
Tudom, hogy most a képességek nagy részét felsoroltam, de nekem elég bonyolult így elsõre (az elsõ részhez képest mindenképpen! <#nemtudom>#nemtudom>
Kérlek, írjátok meg a véleményeteket jó lesz-e így??? <#help>#help>
Nem szeretnék összehozni egy teljesen elcseszett karaktert. Nagyon köszi!<#worship>#worship>
Én viszont már vagy 2X átnyálaztam a kézikönyvet és a seven-m es emilen kívül semmi nyom:(
zs
Egyébbként nem értem a dolgot a jelszavam minden játéknál ugyan az épp ezt elkerülendõ
Igy értetlenül állok az eset elõtt
Irtam levelet a sevenm-nek
Majd meglátjuk mit lépnek
zs