10030
  • bepe79
    Hát ha menni fog én csinálhatok screenshotokat, hogyha menni fognak a szerverek az egész napos karbantartás után... Egyébként neked mit ír ki? Mi a hibaüzi? A játékot aktiváltad a neten először a megvétel után, és utána telepítetted a CD key-el? A legújabb 2.34-es patch-et feltetted?
  • bepe79
    Itt egy topik a hivatalos fórumról, hogy mások sem tudnak belépni az EU lobby-ra lassan 6 órája!!!

http://forum.sacredeng.ascaron-net.com/showthread.php?t=58104

Ez egyszerűen nevetséges. Vagy inkább siralmas... Jó, jó, tudom, extended maintenance work, de akkor is.

Már du. negyed 5 van, és engem reggel 10 óta nem enged be, még most sem... No comment.
  • bepe79
    Még mindig nem lehet bejelentkezni az EU lobby-ra, sem a game alól, sem a weblapon...
  • McFrost
    Tetessétek a nem létező banner alá:P
  • Dante73
    Volna valakinek egy térképe a szeráf-sziget alatti Barlangrendszerről? Barátom (google) cserbenhagyott. Sehol nem találok róla semmit, és elég könnyű ott eltévedni. Valamint, sose tudom, hogy akkor most mi van, van e még felfedezetlen terület, vagy nincs...
  • Fantusz
    Menj át ezüst fokozatra!
    Bronzon mindig veled egyszintűek az ellenfelek, ezüstön magasabb szintű lényekek vannak, sokkal jobb cuccokat dobálnak, és izgalmasabb is a játék.
    Bronzon unalomba fog fulladni egy idő után, s amikor átmész ezüstre előröl kell kezdened mindent - jobb, most 11-es szinten átlépni.
    Ezüstön játszva a páncélismeretet vedd fel, hogy ne legyen a magasabb szintű páncélok miatt büntetésed.

Párbajismeret felül írja a kardhasználatot, azt fejleszd tovább, ha kardot használsz megkapod a kard bónuszt is.
  • McFrost
    Én ezt 2x is megcsináltam és marhára élveztem.
  • Zan
    Amugy most kb. igy nez ki a karakter:

• huhuhorgasz
    Mivel nekem is árnyharcosom van ezért (és nekem ez bevált):
    1. a védelemhez ad plusszt. ott a páncélnál látod, hogy hozzá van adva. Értelem szerűen ha pl csak tüzes van berakva akkor csak tűzvédelmet ad. Remélem érthető voltam. :D

2. mivel kétkezes ezért azt fejleszd, meg a taktikai ismeretet. Az egyik a sebzést, míg a másik az ütésgyorsaságot növeli. Én a démoni csapást egyáltalán nem használom, mert az csak 1-et csap oda az ellennek, míg az örjöngő tombolás sokat csap és pl szeretem magam körülvetetni, mert ha meghalt az egyik, akkor folytatja a másikon a nyírást a karim. A felszabadító ütést még nem próbáltam. Erősítésnek tükröző kisugárzás és örjöngő lendület. Előbbi egy sebző aura, utóbbi meg megnöveli az életedet és asszem az élettöltés sebességét is. Asszem 4 es szinten van és asszem 500+ az életem. Azért ez számít valamit. Ja igen és az örjöngő tombolás 3.bónusza életszívás ütésenként. Namármost tudni kell hogy jópár ütést lezavar :D

3. fogalmam sincs

4.az erősítéseket és a statokat leírtam, még annyit hozzá, hogy az egészségre én csak az elején adtam talán 3 pontot. A többi meg mehet az akaraterőre a védelem miatt. Erőre is rakhatsz néha, mert növeli a sebzést. Ja igen. Nyugodtan mehetsz ezüstre. A bronzot hagyd ki. A csontis téma meg.én is próbáltam, de a mostani karim sokkal jobb mint a csontis. Bár a csontik elkószálnak és sokszor sz@rban hagynak. de egy próbát megér. Lehet hogy a vége felé én is veszek fel csillagúr fókuszt és magam mellé állítok 3-4 csontit. De csak ha nem lesz mit felvegyek, ami értelmesebb.

Remélem tudtam segíteni.
  • Zan
    Sziasztok!

Egy pár kérdésem lenne:

1.A képernyő bal alsó sarkában azok a kristálygömbök,meg háromszögek resistet adnak csak + valami képességet?Csak erre lehet őket használni?

2.Árnyharcosnál melyik Támadó harcművészetek ajánljátok hosszabb távra?Most egyenlőre a Démoni csapást tápolom,de lehet,hogy a felszabadító ütés később majd jobb lesz...nem tudom.Dual swordos a kari.

3.Meg fogom venni eredetiben a játékot,de látom,hogy a cd galaxisban kapható játék nem tartalmazza az Elite Text dvd-t.Nos,most ugyebár egy tört játékkal játszom,amihez viszont megvan a 3. dvd is.Az lenne a kérdésem,hogy egy eredeti játékra szerintetek fel tudok majd rakni ezt az elite text-es dvdt?(tudom,hogy ez 50-50%-ban warez téma,de azért bátorkodok ide írni).

4.Szerintetek hogyan osszam el a statokat?Eddig kb. saját kút fejemet és 8 évnyi tömény b-netes diablo 2-zésemből merített tapasztalataimat felhasználva Erőt,kitartást és néha életet tápoltam.Életet azért csak néha,mert egyszerüen megütni nem tudnak bronz fokozaton egyenlőre(lvl 11 vagyok),de most már használni fogom.Erősítésekből most a damage reflecteset és a csontikat használom együtt.

Üdv mindenkinek!
  • huhuhorgasz
    Skacok én mennék, ha megoldódna a problémám. Már kezdem magam felhúzni, hogy nem tudok serverre menni, mert valami gebasz van.
  • bepe79
    Én multi closed net-en sem csapatban játszom, hanem kreálok, és a campaign-et viszem, gondolom ez tök mind1. Tehát gondolom, hogy a felfejlesztett karimmal utána csatizhatok majd másokhoz is, ha esetleg lesz kedvem. Ez a server karbantartás dolog kezd nagyon gáz lenne, hogy gyakorlatilag emberi időben használhatatlan a játék, és nem működik a multiplayer..
  • TGWH
    Amúgy sem fogunk együtt játszani, mert neked nem magyar verziód van. Sztem is kibaszás, így is épp hogy csak össze tudtunk szedni egy maroknyi csapatravaló embert... ee szervereken kevés az ember, magyar szerverek szinte üresek, egy-két ember futkos rajtuk elvétve. Vagy amikor egy csapat lengyel átjön, mert túl sokan vannak a lengyel szervereken...
    Én is szívesen játszanék eu-s szervereken, de annyit nem játszom, bőven elég az a heti pár alkalom, amikor meg nem csapatban játszunk, jó egyedül menni :X
    Ja, magyar szerverek mennek, ott majd később lesz karbantartás.
  • bepe79
    Hát ha te is closed net-en játszol multiban, akkor ma biztos hogy nem játszunk jó ideig , mert a napi karbantartáson felül még meghosszabbított karbantartást is csinálnak, és még a rohadt szerverük óráját sem állították át a nyári időszámításra, így reggel 10-kor már ezért nem engedett be engem az EU lobbyra, és délután 4-ig nem is fog, amíg a meghosszabbított karbantartás tart... (a másik fórumon írták)
  • TGWH
    http://x.hu/090321/sacred2_2009-03-21_22-40-47-45_www.x.hu_.jpg

http://x.hu/090323/sacred2_2009-03-22_23-54-47-50_www.x.hu_.jpg

kepfeltoltes -t írj az x helyére, nem tudok onnan linkelni... linkenként két x, azaz négyszer kell bemásolni, csak hogy biztos működjön :X

Igaz hogy magasabb szintűek, de kb. így állok, és már most látható, melyik a jobb...
  • TGWH
    Amúgy én meg pajzsos szeráfot csinálok, majd megnézhetjük hogy alakulnak. Melléjük meg tehetjük a kétkezes árnyharcosom, bár ő már 34. szintű :D
  • TGWH
    Hmm, érdekes, rám nem nagyon tükröznek :D
  • bepe79
    Nem is az a komoly, amikor az ellenfél ver rád egy 200-ast, és azt meg sem érzed, hanem amikor te versz rá egy 5000-est az ellenre, és annak x%-át visszatükrözi rád reflection-el. Na olyankor az kemény lehet, és jól jön, ha sok HP-d van.
  • TGWH
    Eddig egyszer törölték a játékosok által törölt karakterek adatlapjait. Gondolom törlik majd idővel.
    Hát az a küldetés tényleg nem a legkönnyebb, de tudod ahol elfogadod, ott abban az ablakban vannak sárga csillagok. Minél több, annál nehezebb a küldetés. 13-mas szinten én még a kobold törzsfőnököt szoktam ütlegelni singleben. Multiban már a fővárost is elhagyom talán, de a multis erősebb is.
    Írtam már, de az a függőleges csík mutatja a páncélbüntetést a használat páncéldarabjaid mellett. Ha az 100% alatt van, akkor akár 4 másodperccel is gyorsabban töltődik vissza a ca-d, azaz tudsz vele folyamatosan ütni.
    A te/ellenfél találati esélyét úgy lehet növelni/csökkenteni, hogy a Páncélismeret, Kardhasználat legyen maxon, és olyan cuccokat vegyél, amik az ellenfél kitérési esélyét csökkentik, meg esélyt adnak, hogy elkerüld a támadásokat. Akkor nem kell majd 20 itóka, 3000 életnél én meg sem érzek ilyen 200 sebzéseket, nagyobbakat meg ritkán kapok be. A 200-at meg szinte azonnal visszagyógyulja. Érdekes, de az életerő csík alig csökken, miközben sebződök. De emellé kell egy kis életelszívás is :D
  • bepe79
    Remek, most meg nem enged valamiért a closed net lobby-hoz csatlakozni, azt írja, hogy unable to establishe the connection to our server (64) ...

Ilyenkor mi van?

Tudtommal nem délelőtt 10-kor van az Ascaron-nál a napi "szerverkarbantartás".
  • bepe79
    Ja, meg is van: tegnap töröltem a high elf karit closed net alól (régen próbálgattam a dolgot, de nem jött be, úgyhogy nem foglalkoztam vele), amikor indítottam a Shadow Warrior karim, csak ezek szerint még nem frissült át az EU ladder-en. Akkor pár nap, és jól fogja mutatni.
  • bepe79
    A Sacred2.net-re bejelentkezve miért az ezer éves high elf karimat mutatja, amit már rég töröltem is?
    Miért nem a mostani Shadow Warrior / Árnyékharcost mutatja? Hogy lehet frissíteni?
  • bepe79
    Jaja, a smiley-kat néha elfelejtem átírni
    Többnyire ugyanazt írom a hwsw-re is, így egyszerűen copy-paste
  • huhuhorgasz
    na helló mindenkinek!

Lassan visszakapom az elbarmolt 34-es árnyharcosomat. 10 óra játék után már 30-as vok. Hentelek is rendesen. A problémám a következő. Ti hogyan játszotok a neten? Valaki egy képet tudna dobni arról, hogy mit kellene lássak pl az open net beállításainál? Mert nekem ezeket írja ki a játék.

Zárt háló->új karakter->belépés az előszobába.
    Ekkor ezt írja ki:
    HIBA
    Ez a karakter/fiók már létezik (71). Ez a név már használatban van. Próbálkozz másikkal.

Nyílt hálózat->Karakter betöltés->Új játék indítás->itt beállítok mindent-
    Erre ezt írja ki:
    HIBA
    A port nem található.
    Ha beírom neki a 6850-es Portot, akkor is ez jön elő.

Már eredeti játékom van, amit a telepítés végén aktiváltam a könyvön lévő kulcsommal. Ez után bementem a játékba és létrehoztam egy fiókot. Ez közben időtúllépés miatt megszakadt. Lehet hogy ez a probléma? Mi a megoldás? Kihez lehet fordulni ilyen esetben? Hol tudnám leellenőrizni, hogy jó-e egyáltalán a fiókom?

Előre is köszi.

Egyébként mióta megvan az eredeti játék és kapott a gép egy új XP-t, a múlt havi ATI driverrel tökéletesen működik a játék fagyások nélkül.
  • vidu01
    Köszönjük, de mindenki ismeri a questet.:)

Ha a másik fórumból bekopizod ide is a szöveget arra figyel hogy nem működnek az ottani szmájlik.
  • bepe79
    Elkezdtem csinálni az Undead Legion parancsnok küldit, hát ez eszméletlenül szopatós, nem ajánlom senkinek a végigvitelét. Erről itt még nem írt senki, de én most eszméletlen nagyokat sz.p@m vele...
    Felvettem ugyebár a küldit, ekkor el kellett menni ezer kilóméterre, és közben minden utamba kerülő (5 méterenként természetesen) csontváz-falkát legyakni, a bennük lévő 1-2 sárga champion skeleton-al együtt, ami ugyebár elég kemény legény szokott lenni, főleg a buzogányos fajta. Ez semmi, elértem a városba, felvettem a következő részét, végig vissza ugyanazon az úton, vissza a quest eredeti adójához, a legelső személyhez. Az adott ilyen küldit, hogy szerezzek tárgyakat csontiktól, ismét ezer csontváz lemészárlása, majd vissza hozzá... ekkor szerezzek csontváz mágusoktól akármit, akik közben új csontikat kasztoltak (egyszerre 3-at), meg még a csonti máguson, meg a kasztolt csontijain kívül még vagy 2-3 champion is jött rám of course. Mindebből 4 ilyen mágus volt, a hozzájuk tartozó kis csoportkaikkal együtt. Megyek vissza a quest adóhoz, erre azt mondja, hogy menjek vissza a nagy városba, és beszéljek ezzel meg azzal. Jó, vissza. Ott útba igazítanak, le kell mennem a város déli pontjára, és beszélni a kihalt városrészben valami inquisitor-al, aki ad új quest-et. Menjek vissza a sátrakhoz, és beszéljek a főparancsnokkal. Ez is megvolt, utána őjabb quest, menjek vissza a barlangba, a pincelejárathoz az inquisitorhoz, és a pincében is rakjak rendet. Csináltam egy screenshotot:

El tudjátok képzelni, hány ellen volt itt ezen a részen. És utána jött az, amilyen még nem volt!

A térképen észrevettem a nagy falat (főküldi), a nagy várostól délre jelezve !!!

Íme:

Na mondom, ha már itt vagyok, megnézem, hogy mi a fene ez, és hogy át lehet-e menni, ekkor kicsit még a pincében megyek délebbre, és olyan irdatlan erősséggű ellenfelek jöttek rám, hogy majdnem beszartam... Nem lehet könnyen mostmár leverni az lvl13 SW (ÁH)-m életét, de ezeknek sikerült, olyan varázslók meg olyan kasztolások voltak ellenem, hogy szinte az egész HP-m lement egyből, és akkor még ott voltak a championok, amikből egyszerre 3-4 ütlegelt, meg a sima csontik is. :rolleyes: :smoker: Úgyhogy itt kondult a harang, megittam vagy 20-30 potit, az összeset, ami nálam volt, és hihetetlen módon menekültem meg. Az utolsó potim is elfogyott, HP-m nullához küzelít, rohanok el, mögöttem a mágus kasztolja a poison meg freeze meg fire meg tökömtudja milyen varázslatait (amikor közel mentem, olyanokat vert rám a bottal, mintha 20 szinttel magasabb ellenfél lenne...), és éppenhogy megúsztam, úgy, hogy elrohantam, gyorsan ESC és save and exit... Így nem döglöttem meg, de írtózatosan necces volt, nagyon kevesen múlott. Mindehhez ugye laggolt is a szerver, tehát az is nehezítő körülmény volt. És itt az lvl 13 Shadow Warrior Mulitplayer Closed NET karim, amit úgy vertek szana-széjjel a mágusok meg a championok sokszor, hogy csak néztem:

de még mindig 0 death-el állok így. És még mindig sehol sincs a boss, csak 2 óra szopás után most kiléptem, hogy lassan aludni is kéne menni. Még csak ezután jön a csonti-légió parancsnok mini-boss, hát ezek után kíváncsi leszek, hogy az milyen lesz. Nem ajánlom senkinek ezt a küldi-sorozatot, aki belekezdett, az hagyja a fenébe:), aki meg bele sem kezdett, az ne tegye, ha jót akar magának.
  • TGWH
    Ha egyszer-kétszer kilépsz mentéssel, vagy mentés nélkül, máshova fog kitenni.
    Ha multiban f12-t nyomsz, akkor a szigetre fog teleportálni, hiába van aktivált monolitod.
    Velem nem történtek ilyen érdekességek... csak egy arénában ragadtam be, de két kilépés után már jó is volt.
  • vidu01
    A Szeráfod menthető lehet, ha átmész a következő nehézségi szintre (gondolom goldra ha 50es vagy) akkor el fog tűnni. Nem 100% de egy próbát megér.
  • Dante73
    1; Az új patch miatt a 30-as Driádom használhatatlan lett.
    2; 50-es közelharcos Szeráfot elvesztettem, mert rajtamaradt egy npc; értelmetlenné vált a játék, mert az npc hallhatatlan, és az xp-m felét elveszi, mivel legyilkolja a már meggyengített ellenfeleket.
    3; A BFG-s Szeráfom beragadt. F9 - mentés kilépés, betöltés. (Mindig így csinálom, már-már automatikus) Szeráfom (értelemszerűen ugyanott) nem mozdul. Jött a pánik.... Azt sem tudtam mit csináljak, gondolkodni sem ment... Nézegettem a könyvet, látom F12 ugrás az utoljára aktivált újjáélesztő monolithoz. Micsoda megkönnyebbülés volt.

Úgyhogy, így utólag tudom, de meleg helyzetnek éltem meg, 2 kari elvesztése után....
  • bepe79
    Újabb kérdés az undead boss side quest-el kapcsolatban. A térkép azt írja, hogy ez egy chain quest. Felvettem az első részét, amikor el kell mennem az undead region-ba. Utána északabbra van egy kis város, és a térkép szerint a chain quest következő részét ott kell felvennem, hogy eljuthassak az onnan észak-keletre lévő General of the Undead Legion boss-hoz. A chain quest 2. részét abban a kisvárosban kinél / hol kell felvenni? Tudtok részleteket, vagy eltéveszthetetlen?
  • bepe79
    Épületbe szorulás miatt szerintem semmiképp sem kell új karit kezdeni, mert egy save and exit-el kilépsz, vissza, és folytathatod az utoljára aktivált monolith-tól. Ha mindez nem menne, ott vannak pár karinak az ugrás varázslatok, az is segíthet.
  • Dante73
    Utoljára aktivált monolit-> F12.
    Legutóbb beszorultam egy épületben, és akkor "jöttem rá", a könyv átolvasgatása közben. Nem akartam ugyanis a 61-es szeráfom helyett újat kezdeni...
  • bepe79
    Jah, hogy úgy! Ezt nem tudtam, hogy a kezdő sziget teleportja utoljára aktivált monolithoz is tud repíteni, azt hittem, hogy csak másik teleportkapuhoz, és ezért a legutóbb végigcsináltam még egyszer azt az útat, ahol már jártam egyszer. OK, így már világos, legközelebb akkor monolithoz teleportálom magam.
  • bepe79
    A Terus mini-boss (Undead General) közelében járok hamarosan, tehát lehet, hogy felveszem ezt a küldit is. Egyedül az taszít vissza, hogy utálom a folyton újraéledő csontik tömegeit (még undead potival is folyton újjáélednek), és ezért még meggondolom, hogy bemenjek-e oda. (:
  • TGWH
    ? Mivan? Ahol kezdesz, ott van egy teleport kapu, meg egy terem tele egyirányú teleportokkal, mint az első részben. Ahova menni akarsz, annak a közelében is van teleport vagy monolit. A kezdő szigetről tudsz menni bármelyik teleport kapuhoz, vagy az utolsónak aktivált monolithoz. Tehát a lényeg annyi, hogy vagy teleportnál lépj ki a játékból, vagy monolitnál.
    Ejjj az a sok vas rajtad :D nem kell ám mindenből a legerősebbet felvenni. Az én árnyharcosom csak olyan cuccokat vesz fel, aminek a páncélbüntetése negatív. Na jó, van egy set meg egy jó karvédő, azok együtt +3,7-et adnak, de a negatívok meg -4 vagy -5-öt. Így a ca-k is sokkal előbb töltődnek vissza. És az ellenfelek sem tudnak komolyabb sebzést bevinni, bár lehetne pár százzal több védelmem is akár.
    Amúgy hülyén van megcsinálva, mert van olyan cucc, hogy ,,az ellenfél esélye a kitérésre: -x%'' na az az ellenfél találati esélyét a csökkenti. A blokkolás közelharci sebzés meg a kitérést növeli, amit akkor látsz, ha az inventoryban a sebzésedre viszed az egeret, ahol az attack meg a defense van. Érdekes módon a ,,blokkolás esélye: harcművészetek: +10%'' már bőven elég, ezt szintén az inventorydban láthatod, a ca-d sebzését ahol kiírja, ott. Ha ott van 10%, akkor már nagyon kevés az esélye az ellennek, hogy elkábítson, pl. a teknőcök szoktak ilyet meg a hárpiák.
    Zan, ez furcsa, mivel van vagy hat szerver, ahol elvileg ugyan azt tudod leszedni, de mégis v.melyik vagy v.mikor nem a 955 mb-osat szedi le, hanem a 600mb-osat.
  • Zan
    A 955 mb-os filet,csak akkor tudod leszedni,ha az international 2.34 es patchet szeded le,mivel az 955 mb,a másik csak 6-700 mb.Szóval ha magyar a game-etek,akkor az internationalt kell szerintem leszedni,mert abban van csak magyar nyelv.
  • bepe79
    Jah, a grafikát kicsit feljebb vettem, így már szerintem sokkal korrektebbül néz ki. Feljebb nem veszem, mert 1280x800 a laptop natív felbontása, és mivel a felbontás viszonylag így nagy, ha ehhez még ráhúzok árnyékokat meg magasabb textúra-részletességet, akkor meghal szegény gép.
  • bepe79
    Okés, ez eddig rendben va, csak nincs minden monolith-nál teleportkapu, ezért lepett meg. Tehát így gyakorlatilag ha a main quest-et is akarja vinni valaki, akkor érdemes olyan monolith-nál mentenie és kilépnie, ahol teleport kapu is van. Egyébként egyelőre tetszik ez a multi closed net, még nem halt meg a karim, és most már eléggé meg is erősödött, tehát remélhetőleg innentől nem is nagyon fog. Most lvl 8 már a Shadow Warrior-om, felettem a 4 legfontosabb skill-t (már amennyiben valaki egykezes fegyver + pajzs kombóra fejleszti, mint én) az Armor Lort-t, a Sword Weapons-t, a Shiled Lore-t, és a Death Warrior Focus-t. Most így néz ki a karim:

Lassan elkezdem mod-olgatni a Demonic Blow elsődleges CA-mat, még kitalálom addig, mi legyen a bronze MODification.
  • TGWH
    Mindig ugyan azon a szigeten fog kitenni. Ha teszem azt kifagynál, majd visszadobna mindenféle erősítés nélkül egy halom csonti közé, gondban lennél. Monolitokhoz meg teleportkapukhoz lehet teleportálni kapu keresztül, így nem is kell sokat gyalogolnod.
  • bepe79
    Máris lenne kérdésem: elkezdtem egy SW karit closed net-en, és eljutottam egy resurrection monolith / fountain-ig. Aktiváltam, majd save and exit-el kiléptem. Visszatöltöttem, és nem az aktivált mentési pontnál rak le, hanem azon a szigeten, ahol a multiplayer closed net játék kezdődött. Miért? Ez mindig így van? Nem lehet átállítani? Ha én multiplayer closed net campaign-t indítottam, akkor miért nem a kampányom utolsó mentési helyén tesz ki?