10030
  • TGWH
    ezrael, igen, kezdheted elölről, de sztem simán megéri.
    Fantusz, nem is biztos, hogy két részletben meg tudod oldani. Ha agp-s a videokártyád, akkor nincs is értelme, mivel elég nehezen tudnál beszerezni egy újabb agp-s kártyát, drága lenne, és minek, ha már van új szabvány? + ha egy gyenge vga mellé erős procit teszel, vagy fordítva, annak semmi értelme, nem fog jobban futni a játék, mert vagy a proci, vagy a vga gyenge teljesítménye megfogja a gépet, és az újabb alkatrészt lehet csak 50%-ig hajtja ki. + lehet bele sem megy a régi alaplapba... pl. ha igazán jó gépet akarsz, akkor váltasz amd-ről intelre, szerintem azok jobbak.
    Ha gépet akarsz venni, akkor sztem gyűjts rá még egy ideig, és majd ha lesz kb. 120-170 ezer Ft-od, akkor vedd meg egyben az egészet (no nem tescosat, hanem minden alkatrészt egy vagy több helyről, és összerakod/pc boltban összerakják). Ha monitort is akarsz, de később veszel, akkor meg lehet hogy csak alacsonyabb felbontásban tudod futtatni a játékot, amitől ugye szintén nem lesz sokkal szebb (jó, szebb lesz, de ha már full felbontással akarod játszani, ahhoz nagyon durva lenne egy 14-17"-os monitor...), de legalább rendesen fog futni.
    Én egy gyengébb vga-val játszom, és úgy is elmegy.
  • ezrael
    Ehh... ostoba módon bronzban kezdtem, mondván, hogy nem ismerem a játékot, most vagyok 26.szintű árnyharcos, bejártam már az első két fejezet pályáit és áttévedtem a 7. fejezetbe is(na ott úgy jött az xp, hogy léptem is két szintet)Elég hamar rájöttem mindenre és unalmassá vált a játék... Ha most átmegyek ezüstre, kezdhetem az elejétől a kolbászolgatást, az unalmas küldiket, de talán az ellenfelek erősödése és a jobb tárgyak miatt megéri.(?)
  • Fantusz
    Műszaki jellegű kérdésem lenne a játékkal kapcsolatban.
    Tisztában vagyok vele, hogy a mostani konfig kevés a Sacred 2-höz, már talán az is egy csoda, hogy úgy-ahogy megy rajta a játék.
    Előfordul hogy órákon keresztül viszonylag simán fut, de megesik, perceken belül kifagy.
    A monitoron egy villanás látszik (mint amikor egy 100wattos 60 wattal világol egy pillanatig), aztán kész, Ctrl+Alt+Del, de volt többször kékhalálozós újraindulás is ebből.

Az egymagos Athlon 3700, 1 GB rammal, 7600GT-vel nem a Sacred 2-re van méretezve, tervezem a gépcserét, viszont csak két részletben tudom megoldani.
    Az alap gondolatom az volt, hogy most alaplap+proci+memória csere lenne, a videokártya marad még kb. 2 hónapot, aztán az is csere...

A furcsa villanós kifagyások, kékhalálozások viszont elgondolkoztattak, vajon a videokártyám nem döglődik-e?
    Tudna valaki mondani okosságot erre?

A kevés proci, memória okozhat-e hibás VGA működést, amitől behal a gép?
    ebben a konfigban elvileg a proci a leggyengébb láncszem, aztán a kevés RAM.
    Gondolkoztam azon, hogy megfordíthatnám a sorrendet, előbb VGA, aztán a lap+proci+RAM, de ennek csak akkor lenne némi értelme, ha a jelenlegi kártya beteg, egy új VGAt ezzel a géppel nem tudok kihajtani.
  • Fantusz
    Hordár ördög benne van a magyar nyelvű játékban, talán a 2.34-es patchal jött.
    Valószínű szinthez kötött, ha alacsony szintű karakterhez hívogatod (X billentyű), és nem mászik elő ne aggódj.
  • MrTwister
    Köszi. Megkeresem akkor.
  • TGWH
    Tényleg, hogy a francba lett ilyen magas szintű ennyi idő alatt... ha végigdarálok úgy, hogy a hárpiáknál vagyok 6os, még akkor is 5 óra a 20. szint... ráadásul ezüstön...
  • Fantusz
    "Most nem tudom ,hogy az én Árnyharsoom erős vagy csak a szörnyek bénák 22-es szinten." - menj át ezüstre és nem lesznek bénák az ellenfelek.

Pontosan ez a szintek (bronz-ezüst-arany-platina) szintek értelme, hogy ne unatkozva járd be a térképet.
    Árnyharcosom 35-ös szintű (zárt net) az ellenfelek 39-esek, több TP, jobb cuccok esnek, de oda kell figyelni, alkalomadtán még gyógyítani is kell a karaktereket, nem is annyira bénák az ellenfelek itt.

Elf-földön a Szeráfok kertjétől északra (a birodalom nyugati szélén) fel lehet venni egy egyszerű küldetést: öld meg a fehér griffet!
    Csináld meg bronzon, aztán ezüstön...
  • szaba75
    iegn bronz szinten vagyok de nem értem ,hogy mi a szintek értelme bronz->ezüst->arany?
  • huhuhorgasz
    na jó, de 4 óra alatt lvl 22???
  • TGWH
    Bronz fokozaton persze hogy bénák, azon vagy?
  • szaba75
    Sziasztok!!

Most nem tudom ,hogy az én Árnyharsoom erős vagy csak a szörnyek bénák 22-es szinten.

Am 4óra játék után vagyok 22-es
  • Facsipesz
    ezzel a kodszornyel eljatszottam egy ideig :)
  • rage
    Azt szerintem meg lehetett vásárolni, de nem a magyar verzióhoz.
  • balee4
    és hogyan hozható elő?
  • Dante73
    Ne legyél már ennyire ..., könyörgöm. Nagyon kicsi az esélye, hogy nem működik, ha haver megvette, az Ő példányán is ki lehet próbálni, meg lehet kérdezni a kiadót, hogy működne e a kollektor szerialjával a magyar; (haver kölcsönadta, tetszik, de nem akarom uninstallálni a magyart, megy e a kollektor szériaszámával,) és ezer más lehetőség, akár egy külföldi fórumon rákérdezni, bármi. Kis fantázia kérdése, csupán.
    És igen, ha a kollektor kellene, így csináltam volna.
  • Fantusz
    Nem igazán tudom követni ezt a gondolaltmenetet, de talán még te sem...
    Vegyen meg egy Collectort, aztán rakjon fel egy warezest, és vagy működik vagy sem - komolyan mondod, hogy te ezt csinálnád a helyében?

Az addig oké, hogy a warezest lehet aktiválni a neten, de az már bizonytalan, hogy a Collector kódja is megfelelő.

Collectorban szerintem nincs annyi plusz, hogy megérné a dupla árat, de ez csak magánvélemény, akinek kell az eredeti zene, térkép, adott a lehetőség a vásárlásra, az Elite GFX szabadon letölthető, a hordár-ördög sem plusz, mert a magyar verziónál is hívható, a lemosható tetoválásra inkább nem is mondanék semmit

• Titan
    Nekem is az van és teljesen zökkenőmentes full graffal...
  • RaveAir
    Az új patchben benne kell, hogy legyen.
  • MrTwister
    Szia! Ezt: # Speciális karakter: hordár ördög valahogy elő lehet varázsolni az eredeti magyar verziós Sacred 2 -ben is?
  • Dante73
    Ha jól emlékszem, ez a játék szabadon letölthető, és a védelem, valamikor az 5. szint után kapcsol be. Addig szabadon játszható. Így én a helyedben azt csinálnám, hogy megvenném a Collector-t, és leszedném a magyart, majd a collector serialjával aktiválnám, illetve, próbálnám aktiválni, mert nem tudom, hogy működik-é a magyar nyelvű cucc a Collector sorszámával, de gondolom, miért ne működne, ha a védelem ugyan az? Nálam is a warez verzió van fent, mert kipróbáltam vásárlás előtt. Aztán a seriallal aktiváltam. A gyári lemez pedig még nem is látott meghajtót...
  • Daell Drow
    koszi az infokat.
    Akkor ugy nez ki hogy maradok a sima magyar verzional.
    Az Elite GFX amugy jo ATI vga-hoz is? (4870-em van)
  • Fantusz
    Magyar verzió kb 7000pénz. (CD Galaxisnál 6290ft)

Sacred 2 Collector' s Edition kb 13000 ft.
    # Angol nyelv
    # Speciális karakter: hordár ördög
    # Kétoldalas poszter - térkép Ancariáról
    # Hivatalos artwork
    # Hivatalos zene
    # Sacred 2 lemosható tetoválás
    # Egy DVD, mely tartalmazza az ELITE GFX-et, ami egy grafikus update. KIZÁRÓLAG nagy teljesítményű (nVidia 8800 GTX vagy jobb) vga kártyákhoz!

Az Elite GFX szabadon letölthető a netről...

Beleerőszakolt magyarítással az angol verzió bugos - legalábbis néhány fórumon ilyen híreke vannak - mivel nekem is a magyar verzió van meg, így nem tudom mennyi a hibaesély, de a hírekből itélve elég kockázatosnak vélem.
  • szaba75
    szia!

Én nem gyűjtői változatot vettem azért mert nem magyar
    én inkább nem nyúlnák bele az eredeti játékomba.
    De te tudod
  • Daell Drow
    Szaisztok regen sokat toltam az 1-t most letoltottem a sacred2 demot, es nagyon meg tetszet a game ugy hogy meg is veszem. De szeretnem a gyujtoi kiadast megvenni(az a nagy kek dobozos) tudtommal viszont az nem magyar. Erdekelne hogy ebbol mi igaz es ha nem magyar akkor meg oldahato hogy magyarositsam valahogy. elore is koszi a valaszokat.
  • szaba75
    köszi F1 után meg is nézem!:D
  • Titan
    Igen, a labirintuson keresztül...
  • szaba75
    igen ott voltam és onnantól nem tudom ,hogy hova menyek talán a barlangból kellene?
  • envoka
    A szeráf torony mögött van a lejárat. A torony bejárata mellett, jobbra van egy ösvényszerű út.

• szaba75
    szia a szeráf szigeten van a földalá nem tudom ,hogy kell lemenniem egyszerűen nem tudom ,hogy mit csináljak
  • Titan
    Ez a szeráf szigetnél van? Lementél már a föld alá?
  • szaba75
    igen annál nemtudok áttjutni ahova kell
  • Tűzdémon
    magával a főküldivel akadtál el?
  • szaba75
    Aziasztok!
    Tűz,kén és sárkánypikkelyek küldetésénél sajnos elakadtam nemtudtam lemenni ahova írta arra a szigetre fogalmam nincs ,hogy mit csináljak !:(
  • McFrost
    Ütős cuccok, valóban!

Nekem is kellene már tovább vinnem.....
  • wedge31

Ez a sárkányvégzet elég ütös kis cucc.
  • Fantusz
    Vedd figyelembe, hogy lesznek immunis lények is később, pl sárkányok ellen hatástalan a tűz.

Az említett elfemmel csak mágikus képességeket szedtem össze, haladtam is vele, mint kés a vajban kb 40-es szintig, a skorpiók ellen derült ki, hogy védelemre is adni kellett volna, nem csupán a mágiára.

58-as szintű árnyharcossal jártam egy északi szigeten, ahol kellemetlen villámot köpködő lények kikapcsolgatták az erősítéseket, elég jól is sebeztek - egy elfnél a magas varázslaterősség miatt talán nehezebben csapják le a buffokat, de ha ez az én agyonmágiázott elfemmel megtörtént volna (vele nem jártam a szigeten), ott is biztos a halál.

Elfel játszani igazi kihívás, magas szinten is oda kell figyelni rá, nem szabad magára hagyni egyetlen pillanatra sem (csengetnek, telefonálnak stb.)
  • huhuhorgasz
    köszi hogy így leírtad. Megnyugtat hogy a leírt képességeket kezdtem felvenni. Tűzre gyúrok, asszem egész jó lesz. a jég elf indítását meggondoltam. szerintem nem fogok felvenni spec fegyver ismeretet, majd talán mágusbot használatot utolsónak. ha egyedül vok zárt serveren, akkor egy tűzlabda egy ork. lehet hentelni vele.Most 26-os vok.
  • Dante73
    Szerintem minden porblémádra a patch lesz a megoldás...
  • Tűzdémon
    sziasztok
    Egy olyan kérdésem lenne,hogy kinek milyen a küldetés naplója?Csak azért kérdem,mert egy ismerösömnek normális könyvecske mig nekem egy windows ablakhoz hasonlít a naplóm és persze még van egy-két eltérés a beállítási lehetöségeknél is.Ez persze nem befolyásolja a játékot csak mégis kicsit zavaro,hogy nekem miért más.....lehet,hogy lekéne töltenem egy patch-t?
    Néha csinál olyanokat a game,hogy miután leadom a küldit a küldi adot kijelöli mint ellenséget,nem támad,nem mozdul és én se tudom megölni pl. volt ilyen az orkoknál is (oda ment egy ork ·kapu ör·és elkezdte csépelni :) ).Valamint van még olyan is,hogy a tűzlabdát (vagy az összes többi varázslatot)nem ·dobja el·...megcsinálja a mozdulatot hallok egy suhogást és nem történik semmi..van még egy-két érdekes dolog ,de nem akarok regényt irni.
    Mitöl lehetnek ezek?másnak is elöfordult már hasonló?remélem vki tud segiteni,mert már csak arra tudok gondolni,hogy vmi selejtes játékot vettem.
    Elöre is köszi a segitségeteket.
  • Fantusz
    Egyszerű lenne, ha csak a mágiahasználathoz szükséges képességekből meg tudna élni az elf, de ez nem ilyen egyszerű.

Volt egy elfem, amivel elég jól haladtam, egészen a skorpiókig - ott aztán kiderült milyen gyenge a védelme.
    Ma kezdtem egy újat, zárt neten, megfontolom, hogy felveszem az Alkat képességet, sőt talán a pajzshasználat sem lenne rossz - a dilemma az, hogy mi is maradjon el helyettük.

Homályos Arcania fókusz nélkül nehéz elképzelni egy mágust, energiavihar, árnylépés (teleportálás) hasznos képességek, a mágikus csíny combat-magusnak hasznos, az erősítés (ragyogó erőnlét) növeli a védelmet, és csökkenti a választott csoport (tűz,vagy jég) CA visszatöltési idejét.

Koncentráció, ősi mágia, harc tudomány varázslónál alap, páncélhasználat kötelező, alku hasznos, plusz a homályos arcania fókusz, s máris csak négy lehetőség maradt, amiből kettő szintén "szakma" notórius gyújtogató, vagy misztikus viharhívő kell, hogy legyen.
    Taktika ismeret, fegyverhasználat még szóba sem került, erről is lehetne értekezni, hogy ezek egy varázslónál mennyire nélkülözhetetlenek.