10050
  • McFrost
    Ne akasszál már ki! :D
    Akkor idézek magamtól: "Jelenleg azt sem tudom elképzelni, hogy esetleg a Sacred 3 hová fejlődhet még...."
    "Nem karakter és történet ügyileg gondoltam, hanem mondjuk technikailag, grafikailag...."
  • TGWH
    De minek ,,hová fejlődni''? Egy játék nem a grafika miatt lesz jó, bár az sem utolsó szempont. Ott a Morrowind, grafikai patchekkel és a magyarítással piszok jó - alapból jó -.
    Még egy ilyen nagy világ, új szörnyek, karakterek, fegyverek stb. és bőven elég lesz a sikerhez, legalábbis nekem. Nem kell ide semmilyen grafikai tuning.
  • McFrost
    Ne csak 1 kommentet olvass vissza, köszi:)
  • TGWH
    Mit akarsz te grafikailag fejleszteni? Először javítsák ki a hibákat, pl. ne fagyjon le olyan gyakran.
  • McFrost
    Nem karakter és történet ügyileg gondoltam, hanem mondjuk technikailag, grafikailag....
  • wedge31
    Én visszaveném a dark elfet a kedvenc karim volt.
  • TGWH
    Szerintem ez egy rossz hír. Szétszedni egy jól működő csapatot nagy hiba. Igaz nem működtek v.mi jól. Ha kapnak egy jobb főnököt, akkor viszont nagyon jó hír.
    De ha változtatni akarnak Ancaria világán, az nagyon rossz is lehet... betesznek kis rózsaszín pónikat meg világoszöld-kék macikat és... vááááááááááááá
  • McFrost
    Az már ezektől a hírektől független, mert már ha jól láttam valahol, akkor megjelenési dátum is van már.
    Kiváncsi leszek, mi lesz majd benne.

Jelenleg azt sem tudom elképzelni, hogy esetleg a Sacred 3 hová fejlődhet még....
  • wedge31
    Elöször jöhetne az a kieg...
  • McFrost
    Szerintem a 3 akkor is elkészül, ugye itt a jogok a lényeg.
  • wedge31
    " Tegnap érkezett az E3 eseményeitől független hír, miszerint a wormsi illetőségű Kalypso Media átvette a becsődölt Ascaron Entertainment szellemi produktumainak, márkaneveinek, címeinek, értékesítési és terjesztési jogainak többségét.
    Ennek következtében egybek mellett az Anstoss (foci), a Patrician, a Port Royale, a Tortuga, a DarkStar One, a Vermeer, a Hansa, és további játékok jogai kerültek a Kalypso kezébe.
    A legnagyobb falatnak számító Sacred jogai egy ideig még az Ascaron UK fiókjában maradnak a licencszerződés lejártáig.
    A Kalypso részéről a bevásárlás nem merült ki ennyiben. 12 volt Ascaron-alkalmazottnak biztosítanak munkát egy vadonatúj stúdióban, amelynek vezetését a szintén ascaronos Daniel Dumont-ra, illetve a becsődölt cég vezető dizájnerére, Kay Struve-ra bízzák. Az új formáció PC-re és konzolokra egyaránt fog fejleszteni. " - gmestar

Ez most vajon jó ,vagy rossz hir a sacred jövöére nézve ?

• shaba23 #8039
    Na kösz a 2féle választ :D

érdekes, hogy most értem a fehér griffhez és az oké, hogy nem tud megölni, de 2-3 perc fogocskával a 10cm hpjából jó ha 2mm lemegy:)
  • TGWH
    Én a kétkezesnél az ügyességre teszek, hogy legyen védelme. Amúgy az erőre.
  • wedge31
    Ha dryád akkor ügyeség a távolsági fegyo miatt.
    Én mostanába minden karimnál csak az akarateröre teszek ,megéri.
  • shaba23 #8036
    na, bekk...
    újra elkezdtem játszani, ismét driáddal, mert miért is ne.
    A kérdés: a stat pontjaimat hogy érdemes osztogatni? Nem olvastam még utána, de nekem a játékból nem derül ki pl az, hogy a támadást mennyire növeli a +erő és a +ügyesség...
  • TGWH
    Na ja, de kíváncsi vagyok, hogy mégis mennyit hat...
    Miért lenne önveszélyes? Muszáj használni azt az erősítést vagy mi? Én az ellentéte polaritást nyomom, visszaveri a távolságit, a varázslatot meg még v.mit asszem. Azaz vissza fog, ha elkezdem fejleszteni.
  • wedge31
    Az biztos hogy nagyon cool a pokjával.
  • Fantusz
    Az alkat, vagy a szívósság (elfnek ugye utóbbi nem lehet) nem attól a néhány ponttól lesz hatékony, amit a fő képességek fejlesztése mellet rá tudsz tenni.
    Amikor eléri a karakter azt a szintet, hogy minden képességre adó gyűrűket, amuletteket viselhet (páncélban is), 50-100 pontot is hozzáadhat minden egyes képességhez, így az a képesség is felértékelődik, amelyiken esetleg csak egyetlen pont van.
    Szakértelem képességhez rá kell rakni a 75 pontot a legtöbb képességre, de gyűrűkkel, amulettekkel is szépen feltornázható a HP, vagy csökkenthető a sebzés.

Az inkvizítor különben is egy önveszélyes játékstílusú karakter, az egyik buffja csak akkor aktiválódik, ha a HP-ja 35% alatt van - inkvizítornak az alkat, szívósság alapvető képesség.
  • TGWH
    Az biztos, hogy nehezen fejleszthető, erre még rájön az is, hogy a ravasz hatalom csak nagy tömegben használható... ennek ellenére jó kis kari.
  • wedge31
    Volt egy inkvizitorom ,vért izzadtam vele ,talán a legnehezebben fejleszthetö kari 8-9 halál után töröltem lv88-on.
  • TGWH
    De akkor is szemétség...
    Nos, Alkat után... hááát több ütést kapok, de ez attól is lehet, hogy magasabb szintűek már az ellenek, mint én (egy szinttel). Vagy pedig mert az én 18as inkvizítoromon kívül volt még két 47-es :D
    Összességében még mindig innom kell, és még mindig van egy-két húzós eset, amikor majd meghalok... bár a Páncélismeretre is nagyon kéne már pár pont, meg a Kétkezesre is...
  • Dante73
    Én a legutóbbi halálom óta, (BFG-s Szeráf, egy rohadt teknős bajnok visszatrükközte a criticalt) szenvedek. 4-5 szinttel alacsonyabb ellenfeleket kapok. Pedig azóta léptem néhány szintet, 69-es vagyok, és a legnagyobb ellenfelem 65-ös. Iszom a löttyöt, hogy azért valamennyi tp-t kapjak, mint az állat. Viszont a teknősökkel vigyázok azóta....
    Cuccok sem esnek nagyon, küldikért egy egy zöld, de a max az, hogy jobb egy kicsivel, mint ami már megvan, de az a két cucc, ami kellene a teljes szettekhez, csak nem jön. (Mindkettő karvédő)
  • wedge31
    Egy csomo minden mást is buksz ha lenullázod a tulélési bonuszod.
  • huhuhorgasz
    én eljutottam arra a szintre, hogy nem is érdekel, hogy meghalok. Úgyis esnek jó cuccok mindig, tök mindegy hogy mennyi a túlélési bónuszom. Engem már nem zavar. Csak az hogy az addigi ellenfelek szintje lecsökken az enyémre. Ezen kívül semmi nem zavar.
  • wedge31
    Elfelejted hogy a monszták is ünek criticalt az meg ugye elégé odavág.
  • TGWH
    Szerintem is visszaverték a támadásokat, mert én csak úgy sebződök, ha ütöm az elleneket... ha hagyom magam, akkor alig kapok sebzést, vagy egy-egy nagyobbat varázslatból.
    Felvettem az Alkat-ot, 500 életből lett 700 (6 pontért elég ramaty eredmény...), kíváncsi vagyok mennyit fognak ütni. 9-20 között kaptam sebzéseket normál ellenektől, megyek is vissza kicsit játszani :D
  • Norec79
    Tegnap nekem is el hullott az elfem egyetlen ütéstől egy sima orktól amiből előtte kinyítram egy rakással és még csak bajnok sem volt.De már fenn sem akadok ilyeneken bosszankodom kicsit hogy megint buktam 70% bónuszt azt uccu neki ujra.
  • TGWH
    Hát ez az. Van olyan, hogy bekapok egy 100as sebzést, majd 3-4 20-ast, és máris 500 életből maradt 50. Az életerő csík néha lassan reagál, ezért nem szabad soha megvárni, hogy villanjon egyet a piros csík. Ha fél életednél iszol, akkor elkerülhető sok fura halál, de nem az összes...
  • huhuhorgasz
    Emlékszel? Pont azt beszéltük, hogy a játék mintha mindegyikőnket ki akart volna nyírni aznap. Ő is meghalt én is meg még egy páran. Engem ilyen múmiák nyírtak ki. Van a főküldiben egy olyan rész, hogy menjek valami elátkozott barlangba, de ne nyúlkáljak a kincsekhez. Hát én nyúlkáltam, de nem is volt probléma kb a 6. ellenig, mert akkor az lenyomott, de nem is értem hogyan. Utána még sárkányt is öltem, de ő sem karmolta le az összes életemet egyszerre.
  • wedge31
    Hát nem tudom nálam mindig az elsök között van az alkat felvétele már a sacred 1 ota és a leghasznosabb defense skillnek tartom.
  • Fantusz
    Nem hiszem, hogy zárt neten, amikor egy csapatban játszottunk, hogy az én elfem dupla sebzést kapott volna, mint huhuhorgász tüzese, bár ezt nem tárgyaltuk ki, hogy neki milyen sebzések mennek a 3ezres HP-ra, nekem meg az alkattal volt 6ezres életerő...

Az kétségtelen, hogy vannak furcsaságok, logikátlan nehezítések a játékban.

Ezüstön csináltam a főküldetést, akkor voltam 63-64es szinten az ellenfelek meg 72-től 80-ig jöttek, végülis el lehetett velük boldogulni, de azért a 16os szintkülönbség elég durva, végül jött az inkvizítor...
    Utólag végiggondolva az esetet, meglehet magamat csaptam agyon a jégtüskékkel: annyit láttam, hogy az inkvizítor körül felvillant a zöld, sebzésvisszaverő aura, és már halott is volt az elfem.
    Ilyen eseteket már másoktól, többek között tőled is hallottam, egyik lehetőség, hogy ritka bug, de hajlok arra, hogy egy százalékosan a játékba épített felerősített sebzés-visszatükrözés végez a karakterrel, ha éppen egy kritikus találatot ver vissza.
  • TGWH
    Az Alkat érdekes egy dolog. Ha kevés hp-d van, mondjuk 100 (pl. az elején), akkor leütnek 20-at. Ha 1000 életed van, akkor meg 200-at ütnek az ellenek, holott fejlődtél. Ha erre még felveszed az Alkatot is, és lesz 2000 életed, akkor sem 200-at ütnek, hanem mondjuk 400-at...
    65ös driáddal én simán megvagyok Alkat nélkül. Mondjuk néha innom kell, de olyan nincs, hogy egy ember leüti az egész életemet. Arányaiban nézve, kb. ugyan ott vagyok, mint az elején, ugyan annyi részét ütik le a csíknak egyszerre...
    Igazából az Alkat a haláltól sem véd... két lápi póc vagy mifene ölte meg a driádomat. Fingom nincs hogy tudtak akkorát ütni ( két vagy háromszor nagyobbat ütöttek egyenként, mint az összes többi lápi szir-szar előttük és utánuk...).
    Ha sok ellen gyorsan lepüföli az életed, és felveszed az Alkatot, akkor is gyorsan fogják lefele püfölni, még ha sokat teszel is rá.
    Ez egy ilyen érdekes játék, és igazából ez bosszant a legjobban. Oks, magasabb szinten adjanak több hp-t az ellennek, meg üssön is nagyobbakat, de ne csaljon már csak azért a gép, mert túl jól fejleszted a karaktert, és nem tudja ,,hagyományos'' úton megnehezíteni az életed...
    Amúgy felveszem az Alkatot a mostani kariim v.melyikénél, ha szükséges lesz. De egyelőre jól bevédem őket a combók (vagy varázslatok, ugyan az a kettő!) ellen, és reménykedem, hogy combóból ütnek néha nagyon ritkán nagyot az ellenfelek, amitől meg lehet halni...
    Mert ha 10 000 ellenből csak 1 üt akkorát, hogy megöljön, azért sztem felesleges az Alkat... Alkattal is megöl, és anélkül is... persze ha jó magas az Alkat, azt az esetet még nem néztem...
  • huhuhorgasz
    oks, azóta már van alkatom is. majd mondom mi változott. Ma már nem leszek fent, de majd holnap sztem délután felé.
  • Fantusz
    Kitérésre lehet gyúrni a "támadás elkerülésére" adó cuccokkal (gyűrűk, amulettek, szeráf runa), a kérdés az lesz, hogy hova kovácsolod be ezeket, lesz-e hely számukra valahol.

Találati esélyt ugyancsak lehet növelni amulettekkel, gyűrűkkel, fegyverhasználati képesség (mágusbot) felvételével, de erre áldozni végképp felesleges egy olyan elfnél, amelyik nem használ fegyvert közvetlen sebzésre.
    A találati esély fegyverre vonatkozik, amikor elengeded a lángvihart, vagy egy meteorzáport idézel, arra nem hiszem, hogy vonatkozik, hogy milyen %-al találnád el az ellenfeled a kézben lévő fegyverrel.

Kitérés: az izzó bőr fejlesztései esélyt adnak a támadás visszaverésére, nyílvesszők elégetésére, ezt a képességet kell maxon tartani, a ragyogó erőnléttel együtt. (persze lehet más erősítéseket választottál, de akkor is az izzó bőr javítja a védelmed)

OFF:Megesik velem, hogy félreérthetően fogalmazok itt a fórumon, aztán már nincsen kedvem, energiám magyarázkodni (Elite).
    Játszottunk már együtt többször, ismerem az elfedet, segítettél is sokat.
    Beszélgettünk már a problémádról, továbbra is fent tartom a lehetséges megoldás felé vezető utat, hozzátéve, hogy én is tanultam a magam hibájából, s meghallgatom azok véleményét, akiknek már lényegesen magasabb szintű a karijuk.
    Első elfemet 40es szintig vittem, s ott szembesültem azokkal a problémákkal, amikkel most te szenvedsz - gyenge lett a védelme.

Mostani jegeském, Elyhaan első szinten alkuval indult, 18-as szinten alkat képességet vett fel, 69esen közel 7ezer a HPja (erősítésekkel), páncélja 10ezer fölötti - ennek ellenére mégis meghalt egyetlen ütéstől: 6ezres sebzést kapott a főinkvizítortól.
    Zöld skorpiók, mezei "mitugrászok" viszont soha nem okoztak gondot, sőt szerettem járni a sivatagot, elég jól lehet ott fejlődni.
    A főinkvizítor után én is gyengének érzetem a karit, kiderült a kristálybőrből "kitakarékoskodtam" a runákat, pótolva a hiányt, 2ezerrel nagyobb páncélom lett.

Alkat+ a minden képességek sokat segít majd az elfeden, most szenvedsz vele, a 3ezer HP miatt, azt kell feltornáznod a duplájára 65ös szintre, illetve az izzóbőrre, ami csak belefér, tolni a gyújtogató fókuszt, hogy minél több runa lehessen aktív. ON
  • huhuhorgasz
    és az gondolom a találati esély. Ezt elfnél mivel lehet növelni?
  • Titan
    Nem. Miközben pakolod a cuccokat magadra, akkor érdemes nézni az utolsó ellenfél esélyét a találatra...
  • huhuhorgasz
    ugye az ellenfél esélye a kitérésre -X% -ról van szó?
  • wedge31
    Cuccokbol lehet szerezni vagy bekovácsolni csak sajnos a harci reflexek nevü képesség nélkül pusztán cuccokból kb platina szintöl találsz csak olyan cuccokat amivel ez érezhetöen javit a védelmeden.
  • huhuhorgasz
    ok, megpróbálok beszerezni olyan gyűrűket és amuletteket. Amúgy mekkora kitéréstől kezd hatásos lenni a dolog?
    Vagy ez mobfüggő?
  • szaba75
    Sziasztok!!

Nem tudjátok ,hogy mikorfog kijönni a Sacred3?