10030
  • TGWH
    De akkor is szemétség...
    Nos, Alkat után... hááát több ütést kapok, de ez attól is lehet, hogy magasabb szintűek már az ellenek, mint én (egy szinttel). Vagy pedig mert az én 18as inkvizítoromon kívül volt még két 47-es :D
    Összességében még mindig innom kell, és még mindig van egy-két húzós eset, amikor majd meghalok... bár a Páncélismeretre is nagyon kéne már pár pont, meg a Kétkezesre is...
  • Dante73
    Én a legutóbbi halálom óta, (BFG-s Szeráf, egy rohadt teknős bajnok visszatrükközte a criticalt) szenvedek. 4-5 szinttel alacsonyabb ellenfeleket kapok. Pedig azóta léptem néhány szintet, 69-es vagyok, és a legnagyobb ellenfelem 65-ös. Iszom a löttyöt, hogy azért valamennyi tp-t kapjak, mint az állat. Viszont a teknősökkel vigyázok azóta....
    Cuccok sem esnek nagyon, küldikért egy egy zöld, de a max az, hogy jobb egy kicsivel, mint ami már megvan, de az a két cucc, ami kellene a teljes szettekhez, csak nem jön. (Mindkettő karvédő)
  • wedge31
    Egy csomo minden mást is buksz ha lenullázod a tulélési bonuszod.
  • huhuhorgasz
    én eljutottam arra a szintre, hogy nem is érdekel, hogy meghalok. Úgyis esnek jó cuccok mindig, tök mindegy hogy mennyi a túlélési bónuszom. Engem már nem zavar. Csak az hogy az addigi ellenfelek szintje lecsökken az enyémre. Ezen kívül semmi nem zavar.
  • wedge31
    Elfelejted hogy a monszták is ünek criticalt az meg ugye elégé odavág.
  • TGWH
    Szerintem is visszaverték a támadásokat, mert én csak úgy sebződök, ha ütöm az elleneket... ha hagyom magam, akkor alig kapok sebzést, vagy egy-egy nagyobbat varázslatból.
    Felvettem az Alkat-ot, 500 életből lett 700 (6 pontért elég ramaty eredmény...), kíváncsi vagyok mennyit fognak ütni. 9-20 között kaptam sebzéseket normál ellenektől, megyek is vissza kicsit játszani :D
  • Norec79
    Tegnap nekem is el hullott az elfem egyetlen ütéstől egy sima orktól amiből előtte kinyítram egy rakással és még csak bajnok sem volt.De már fenn sem akadok ilyeneken bosszankodom kicsit hogy megint buktam 70% bónuszt azt uccu neki ujra.
  • TGWH
    Hát ez az. Van olyan, hogy bekapok egy 100as sebzést, majd 3-4 20-ast, és máris 500 életből maradt 50. Az életerő csík néha lassan reagál, ezért nem szabad soha megvárni, hogy villanjon egyet a piros csík. Ha fél életednél iszol, akkor elkerülhető sok fura halál, de nem az összes...
  • huhuhorgasz
    Emlékszel? Pont azt beszéltük, hogy a játék mintha mindegyikőnket ki akart volna nyírni aznap. Ő is meghalt én is meg még egy páran. Engem ilyen múmiák nyírtak ki. Van a főküldiben egy olyan rész, hogy menjek valami elátkozott barlangba, de ne nyúlkáljak a kincsekhez. Hát én nyúlkáltam, de nem is volt probléma kb a 6. ellenig, mert akkor az lenyomott, de nem is értem hogyan. Utána még sárkányt is öltem, de ő sem karmolta le az összes életemet egyszerre.
  • wedge31
    Hát nem tudom nálam mindig az elsök között van az alkat felvétele már a sacred 1 ota és a leghasznosabb defense skillnek tartom.
  • Fantusz
    Nem hiszem, hogy zárt neten, amikor egy csapatban játszottunk, hogy az én elfem dupla sebzést kapott volna, mint huhuhorgász tüzese, bár ezt nem tárgyaltuk ki, hogy neki milyen sebzések mennek a 3ezres HP-ra, nekem meg az alkattal volt 6ezres életerő...

Az kétségtelen, hogy vannak furcsaságok, logikátlan nehezítések a játékban.

Ezüstön csináltam a főküldetést, akkor voltam 63-64es szinten az ellenfelek meg 72-től 80-ig jöttek, végülis el lehetett velük boldogulni, de azért a 16os szintkülönbség elég durva, végül jött az inkvizítor...
    Utólag végiggondolva az esetet, meglehet magamat csaptam agyon a jégtüskékkel: annyit láttam, hogy az inkvizítor körül felvillant a zöld, sebzésvisszaverő aura, és már halott is volt az elfem.
    Ilyen eseteket már másoktól, többek között tőled is hallottam, egyik lehetőség, hogy ritka bug, de hajlok arra, hogy egy százalékosan a játékba épített felerősített sebzés-visszatükrözés végez a karakterrel, ha éppen egy kritikus találatot ver vissza.
  • TGWH
    Az Alkat érdekes egy dolog. Ha kevés hp-d van, mondjuk 100 (pl. az elején), akkor leütnek 20-at. Ha 1000 életed van, akkor meg 200-at ütnek az ellenek, holott fejlődtél. Ha erre még felveszed az Alkatot is, és lesz 2000 életed, akkor sem 200-at ütnek, hanem mondjuk 400-at...
    65ös driáddal én simán megvagyok Alkat nélkül. Mondjuk néha innom kell, de olyan nincs, hogy egy ember leüti az egész életemet. Arányaiban nézve, kb. ugyan ott vagyok, mint az elején, ugyan annyi részét ütik le a csíknak egyszerre...
    Igazából az Alkat a haláltól sem véd... két lápi póc vagy mifene ölte meg a driádomat. Fingom nincs hogy tudtak akkorát ütni ( két vagy háromszor nagyobbat ütöttek egyenként, mint az összes többi lápi szir-szar előttük és utánuk...).
    Ha sok ellen gyorsan lepüföli az életed, és felveszed az Alkatot, akkor is gyorsan fogják lefele püfölni, még ha sokat teszel is rá.
    Ez egy ilyen érdekes játék, és igazából ez bosszant a legjobban. Oks, magasabb szinten adjanak több hp-t az ellennek, meg üssön is nagyobbakat, de ne csaljon már csak azért a gép, mert túl jól fejleszted a karaktert, és nem tudja ,,hagyományos'' úton megnehezíteni az életed...
    Amúgy felveszem az Alkatot a mostani kariim v.melyikénél, ha szükséges lesz. De egyelőre jól bevédem őket a combók (vagy varázslatok, ugyan az a kettő!) ellen, és reménykedem, hogy combóból ütnek néha nagyon ritkán nagyot az ellenfelek, amitől meg lehet halni...
    Mert ha 10 000 ellenből csak 1 üt akkorát, hogy megöljön, azért sztem felesleges az Alkat... Alkattal is megöl, és anélkül is... persze ha jó magas az Alkat, azt az esetet még nem néztem...
  • huhuhorgasz
    oks, azóta már van alkatom is. majd mondom mi változott. Ma már nem leszek fent, de majd holnap sztem délután felé.
  • Fantusz
    Kitérésre lehet gyúrni a "támadás elkerülésére" adó cuccokkal (gyűrűk, amulettek, szeráf runa), a kérdés az lesz, hogy hova kovácsolod be ezeket, lesz-e hely számukra valahol.

Találati esélyt ugyancsak lehet növelni amulettekkel, gyűrűkkel, fegyverhasználati képesség (mágusbot) felvételével, de erre áldozni végképp felesleges egy olyan elfnél, amelyik nem használ fegyvert közvetlen sebzésre.
    A találati esély fegyverre vonatkozik, amikor elengeded a lángvihart, vagy egy meteorzáport idézel, arra nem hiszem, hogy vonatkozik, hogy milyen %-al találnád el az ellenfeled a kézben lévő fegyverrel.

Kitérés: az izzó bőr fejlesztései esélyt adnak a támadás visszaverésére, nyílvesszők elégetésére, ezt a képességet kell maxon tartani, a ragyogó erőnléttel együtt. (persze lehet más erősítéseket választottál, de akkor is az izzó bőr javítja a védelmed)

OFF:Megesik velem, hogy félreérthetően fogalmazok itt a fórumon, aztán már nincsen kedvem, energiám magyarázkodni (Elite).
    Játszottunk már együtt többször, ismerem az elfedet, segítettél is sokat.
    Beszélgettünk már a problémádról, továbbra is fent tartom a lehetséges megoldás felé vezető utat, hozzátéve, hogy én is tanultam a magam hibájából, s meghallgatom azok véleményét, akiknek már lényegesen magasabb szintű a karijuk.
    Első elfemet 40es szintig vittem, s ott szembesültem azokkal a problémákkal, amikkel most te szenvedsz - gyenge lett a védelme.

Mostani jegeském, Elyhaan első szinten alkuval indult, 18-as szinten alkat képességet vett fel, 69esen közel 7ezer a HPja (erősítésekkel), páncélja 10ezer fölötti - ennek ellenére mégis meghalt egyetlen ütéstől: 6ezres sebzést kapott a főinkvizítortól.
    Zöld skorpiók, mezei "mitugrászok" viszont soha nem okoztak gondot, sőt szerettem járni a sivatagot, elég jól lehet ott fejlődni.
    A főinkvizítor után én is gyengének érzetem a karit, kiderült a kristálybőrből "kitakarékoskodtam" a runákat, pótolva a hiányt, 2ezerrel nagyobb páncélom lett.

Alkat+ a minden képességek sokat segít majd az elfeden, most szenvedsz vele, a 3ezer HP miatt, azt kell feltornáznod a duplájára 65ös szintre, illetve az izzóbőrre, ami csak belefér, tolni a gyújtogató fókuszt, hogy minél több runa lehessen aktív. ON
  • huhuhorgasz
    és az gondolom a találati esély. Ezt elfnél mivel lehet növelni?
  • Titan
    Nem. Miközben pakolod a cuccokat magadra, akkor érdemes nézni az utolsó ellenfél esélyét a találatra...
  • huhuhorgasz
    ugye az ellenfél esélye a kitérésre -X% -ról van szó?
  • wedge31
    Cuccokbol lehet szerezni vagy bekovácsolni csak sajnos a harci reflexek nevü képesség nélkül pusztán cuccokból kb platina szintöl találsz csak olyan cuccokat amivel ez érezhetöen javit a védelmeden.
  • huhuhorgasz
    ok, megpróbálok beszerezni olyan gyűrűket és amuletteket. Amúgy mekkora kitéréstől kezd hatásos lenni a dolog?
    Vagy ez mobfüggő?
  • szaba75
    Sziasztok!!

Nem tudjátok ,hogy mikorfog kijönni a Sacred3?
  • Titan
    ...és csinálni se lehet? Nincs gyűrű, amulett? Hm?
  • wedge31
    Az sajnos nehéz lesz mert az elfnek nincs olyan.
  • Titan
    Szerintem adj a kitérésre! ;)
  • wedge31
    Miért mi kell neked ?

Ha elf vagy a ragyogó erönlét és attol függöen mivel támadsz izzó bör vagy kristálybör tartozik még a védelemhez csak ezek a specifikus elf CA-k ezért irtam ezt.
    Ha meg ugy általában kell a védelem akkor az kell ami az összes másik karinak : páncélismeret ,alkat ,varázslat ellenállás ,pajzsismeret.
    De ha ez már nem az elsö karid ezt felesleges is mondani.
  • huhuhorgasz
    az már így is 50-es szinten van. meg az nem arra való, ami nekem most kell. rá van nyomva vagy 180 rúna. de azért kösz a tippet. valaki esetleg?
  • wedge31
    Ragyogó erönlétre tegyél amenyit csak birsz.
  • huhuhorgasz
    fasza a kari, jól sebez meg gyilkológép, de ez a védelme gyengusz. most lvl 60-as, a hp 2700 körüli. Esetleg ezt kellene jelentősen megnövelni?
  • McFrost
    "kistársait"
  • McFrost
    Space ész nélküli verése, elmozgás, ha megváltozik a színe ne menj hozzá közel, csald el elsőre a kistársaid...
  • wedge31
    Montam én ilyet ? általánoságban beszéltem és ezt tartom is.

A dryádról meg annyit hogy nekem van egy ,lásd #7831 és bizony a boss skorpió sebzi még ugy is hogy van kéregböre meg három méreg elleni ereklyéje és 27 ezer felleti hp-ja.
  • huhuhorgasz
    most estem neki a főbosszoknak. csupán 3zor nyírtak ki. Valamit most már csinálni kell. Tanács? Ötlet?
  • envoka
    A videóim nem cheath-esek !!!
    Driáddal azért könnyű, mert a kéregbőr erősítése bas*ott nagy fizikai ellenállást, méreg ellenállást és védőértéket ad. Plusz ha a bal alsó sarokban 3 zöld kő az aktív, szinte méreggel nem is sebezhető. A zöld és a bajnok skorpiók pedig méreggel támadnak. Az sem árt, ha olyan cuccok vannak a karin, amelyek a kitérést növelik.
  • Dante73
    Ha nem Te kérdezted volna, rákérdeznék, hogy a megfelelő erősítésre van e állítva a páncélod. Azaz a skorpió támadási típusának megfelelő (Méreg, tűz, jég...) erősítés aktív, vagy valamelyik másik.
    De mivel Te sem tegnap kezdted, így gondolom, ezt felesleges kérdeznem, úgyhogy inkább csak halkan megjegyzem, a nálam is kezdőbbek okulására...
  • wedge31
    Az ilyen videok készülhetnek cheat-el is ugyhogy nem kell mindent elhinni amit ilyen viden látsz.
  • huhuhorgasz
    Most nekem kellene egy kis segítség. Van egy elfem. a páncélja most 4420. Gyengének érzem mert pl velem egyszintű zöld skorpió mobok 3-4 ütésből leabálnának itóka nélkül. Mit fejlesszek, hogy ez ne így legyen. láttam egy youtube-os vidit, ahol volt egy driád. Asszem Ogmog-é. őt csapkodta a skorpió, de nem vett le neki semmit. Milyen tulajdonságot és skillt kell ennek eléréséhez fejleszteni. Vagy milyen egyéb dolgokra kellene ráfeküdni. Itt pl az ellenfél kitérése, az ellenfél találati esélye, meg hasonló dolgokra gondolok. Előre is köszi a segítséget.
    Ja és az életem meg 2700 körül van és van még egy hely a felvehető skillek között.
  • wedge31
    Nekem sose volt ilyen bug ,de ez persze semmit se jelent...
  • envoka
    Pc-n is volt ez a hiba, de a 2.40-es patch javította.
  • wedge31
    Persze hogy számit ez egy pc-és topic ,néz át a konzolos forumba.
  • tomfucius
    hello mindenkinek ? kellene egykis segitség van a battle below ground küdetés .és van vele egyiks gondom .amikor bemegyek a naval port barlangba minden sötét lesz és nem tudok mozogni ,de a minimap mutatja az ellenfelet de nem tudok mozogni.most ez egy feladat hogy legyen fény vagy csak szar a szoftver .ha tudtok léci segitsetek mert szeretném már megcsinálni.elöre is köszi !!ja és ha számit valamit boxos vagyok
  • Titan
    Persze. A C meghajtón a Dokument könyvtárban megtalálod a Sacred2 könyvtárban a karaktered mentését! Csinálj róla másolatot és megmarad...