10030
  • krisztajo
    Most megnéztem még egyszer és tutira nem egy blokkban van a Taktika és a Kétkezes fegyverhasználat, legalábbis elosztás szempontjából.
    Ettől függetlenül persze egy percig sem mondom, hogy nem én csináltam rosszul, de nekem az általatok leírtak szerint nem engedte felvenni.
    Végül is most már úgy is mindegy, majd legközelebb megint megpróbálom.
    Köszönöm az újabb infókat.
    Nem tudom, hogy a szakértői szint nekem összefog- e egyáltalán jönni, mert eddig nagyjából minden képességet ugyanolyan szinten húztam felfelé.
    Hát nem hiszem, hogy nagyon érdemes lenne az én karimat mutogatni.
    Egyrészt még csak lev. 21 és miután nem tudtam mire számíthatok bronzon kezdtem.
    Viszont most, hogy már eljutottam eddig már szeretném így végigcsinálni.
    Egy biztos így igen könnyű a játék és nagyon lassan lehet fejlődni.
    Ez a része ezüstön biztos érdekesebb lesz, de ez jó lesz betanulni!
    Másrész szégyen-gyalázat, de fogalmam sincs, hogyan kell képet felrakni.
    Még sosem csináltam ilyet bocsi!
  • TGWH
    Kriszta, azért egy-két képet dobjál fel hogy alakul.
    Nekem jelenleg ő a legszimpatikusabb karakterem:
    http://imagerz.com/QERODEtvAwIAV1JMRwVR
    http://imagerz.com/QERODEtvAwIAV1JPEQVR
  • TGWH
    Azzal én is egyetértek, hogy a kétkezes karakter a legjobb. Második a szálfegyveres, iszonyat hogy aprít. De nem mindegy mit használsz, mert különböző csoportok vannak a szálfegyvereknél. Egyik fajta az ügyességtől függ, másik az erőtől.
    Nem pazarlás az a pajzsismeret, mert kapásból 30% körüli elkerülést vagy blokkolást ad. A képesség meg még dob is rá.
  • Fantusz
    Értem én, hogy mit mondasz, csak azt furcsállottam, hogy a saját szemszögedből reagáltál egy teljesen más, dualfegyveres karakter pontelosztásra.

Nem sok a 10 kiosztható képesség, kétkezes fegyverre gyúrva nem igazán kell kardismerete pazarolni, mert igaz, hogy alacsonyabb szinteken jól jöhet, de később valószínűleg nem lesz haszna, egyedi fegyverekhez nem kell - kb ennyit akartam mondani.

Az én szeráfom szálfegyveres, nagyon jól megvan kardismeret nélkül, sőt pajzsost sem használ, mégis elég jól aprít - BNF-re gyúrt szeráfos szóljon hozzá, hogy a szárnyasa milyen jól lő
  • TGWH
    Ezt most nem értem. Van egy kardom megy egy pajzsom. Gondoltam ha már van kardhasználatom, kipróbálok egy szép kecses pallost. Kicsit lassú, de aprít :X
    ,, így a kardismeretnek nem sok hasznát veszed.''
    Én hasznát veszem, itt az összefüggés.
  • Fantusz
    Nem tudom hol látod az összefüggést az előbbi mondandómmal, javasolhatom esetleg, hogy a kardismeret mellé vedd fel a dualfegyver használatot, kb azt éred el vele, mint a kardismeret+kétkezes fegyver használattal - lesz egy felesleges képességed
  • TGWH
    Én az egyik karimnál felvettem, kardos pajzsos szeráf, és köszöni szépen, a pallossal nagyon elvan :D
  • Fantusz
    Taktikára felrakott 5 pont után fel lehet venni a kétkezes fegyverhasználatot a szeráfnak, talán nem volt meg a szükséges pont, valamelyik páncél adott hozzá, s az zavart meg.

Egyedi kardokhoz, nyelesfegyverekhez, zúzófegyverekhez nem kell külön fegyverismeret, nagy valószínűséggel magasabb szinten ilyeneket használsz majd, így a kardismeretnek nem sok hasznát veszed.

Alku: sokan lebecsülik ezt a képességet, mások talán túlértékelik - nem tudom.
    A játékrendszer lehetővé teszi, hogy cserélgetni lehessen a cuccokat karakterek között, így nem kell feltétlenül minden karakternek felvenni az alkut, de hatalmas előny, ha valamelyiknek van (így persze közel azonos szintű karakterek kellenek, vagy spájzolni a jó cuccokat)
    Neten játszók egymás között is tudnak cserélgetni, singleben abból kell megélni, amit dobnak, vagy megvehetsz.

Szeráf esetében a runák többségét becserélném hadiállapot, esetleg védelmező energia "kavicsokra", páncélba érdemes lehet még kovácsoltatni, de a CA-kra elegendő egy-egy.

Érdemes úgy fejleszteni a karaktert, hogy 75ös szintre legalább kettő, de még jobb, ha három képességből eléri a szakértői szintet.
    Ez sajnos a többi képesség rovására megy, hisz azokra nem jut pont, csak majd 75ös szint fölött.
    Taktika, fennkölt harcos fókusz, fegyverismeret, ami egy harcos-szeráfnak alapvető, ezeket érdemes maxolva vinni, a fókusszal 75nél esetleg le lehet állni, s valami mást tornázni fel 75re (páncélismeret, alkat).
  • TGWH
    Tényleg nem abba tartozik?
    Piros - II - : Támadás
    Sárga ikonúak - Védelem
    Zöld - II - : Egyéb
    A piros előtt meg karakterspecifikusak vannak, de ott is kb. azonos színű a két összetartozó. Megnyitod a ca ablakot, és ott 3 részre lesz osztva.

A Taktika és a Kétkezes egy csoportban vannak, v.mit nagyon félrenéztél.
  • krisztajo
    TGWH! Először én is így gondoltam és a Taktikát vettem fel és raktam rá öt pontot.
    Csakhogy a Taktika nem abba a képességcsoportba tartozik amibe a Kétkezes fegyverhasználat úgyhogy semmire sem mentem vele. Hiszen csak azt fogadja el előfeltételnek ami ugyanabból a képességcsoportból van.
    Ezért nem veszem fel az Alkut sem mert annak az előfeltételi képességcsoportjából nem szeretnék semmit felvenni.
    Köszi a ca-s infókat a páncélost már én is tudtam.
    Fantusz! Most már kezdem kapisgálni!
    Ez a leírás sokat segített.
    Már néhány runát ráraktam a harcművészetekre de eddig még nem sokat.
    Csak spájzoltam őket későbbre, de így lehet, hogy nem is érdemes felhasználni?
    Akkor max. becserélem őket az erősítések runáira ha azt érdemes az egekig tornászni?!
    A Taktikát és a Koncentrációt már nyomatom és a fókuszt most szeretném felvenni.
    A Harctudományt én sem fogom felvenni, nem tartom olyan jónak hogy érdemes legyen rá egy helyet elpazarolni.
  • Fantusz
    A CA-k visszatöltési idejét runák átgondolatlan felhasználásával nagyon el lehet rontani - erről már sokszor volt itt szó.

Erősítések kivételével minden harcművészetre elegendő egyetlen runa.
    Sebzést növelni nem további runák felrakásával kell, hanem az ismeret (combat CA-knál taktika) növelésével, ezeket a képességeket illene maxolva vinni, reg időt pedig a fókusz csökkenti.
    Harcművészetek visszatöltési idejét csökkenti még a koncentráció, és a harctudomány, utóbbi ad némi plusz sebzést is, és hármas combók használatát teszi lehetővé.

Ismét egy olyan pont, ahol különböző szemszögekből nézve a harctudomány le- vagy felértékelődik.
    Első szinten ad 10% reg idő csökkentést, amit 75ös szintig nem csökkent tovább, sebzést minden egyen hozzáadott pontnál növeli minimálisan.
    Hármas comboknak nem sok hasznát látom, kipróbáltam valamikor, de az volt e véleményem, hogy túlságosan önálló lett a karakter harcmodora (másnak lehet éppen ez tetszik)
  • shaba23 #8219
    távolsági driáddal a túlélési bónusz irgalmatlan lassan növekszik...
    Ellenben jó, mert lvl37-en már lvl45ös set cuccok esnek. Igaz, az íjjam még most is csak lvl27... se nem esik, se árusnál nem találok jobbat:( És az a jó, hogy 2 is van és mind2 27es :) Bezzeg minden vacakból esik arany színű, kivéve driádnak való.
  • TGWH
    A piros képességek közül az első oszlopban van a Taktikai, azt kellett volna felvenni.
    Ca az combat arts, harcművészet, jobbklikkes támadás. Minél nagyobb a páncélbüntetés, annál lassabban tudod ellőni újra. Páncélbüntetés meg egy függőleges mércén van, zöld a jó, piros a nagyon rossz.
  • krisztajo
    Nagyon szépen köszi a sok jó tanácsot!
    A Kardhasználatnál én is húztam a számat, de muszáj volt felvenni.
    Ugyanis a Kétkezes fegyver ismeret előfeltételes képesség viszont mindenképpen szerettem volna felvenni.
    Valamilyen fegyverhasználat kellett hozzá, akkor már olyat választottam, aminek később hasznát is veszem.
    Az Alkut most nem veszem fel, tudom hogy jó, de már máshogy terveztem és már nincs még egy szabad képességem az előfeltételének.
    Ha első blokkos lenne felvettem volna, így majd legközelebb.
    Azóta már estek zöld cuccok is, kettő saját kaszt, egy más azt rögtön jó zsíros pénzért el is adtam.
    Ezt a ca-s dolgot nem vágom.
    Mit akar ez jelenteni?
    Egyébként a visszatöltési idő mitől függ és mivel lehet csökkenteni?
  • TGWH
    Nem baj, úgyis kezdesz egy újat ha rájössz mindenre.
    Kétkezes, Taktikai, Sebzés, Fennkölt, Páncél, Alkat, Alku, meg még egy zöld ami az Alku felvételéhez kell. Marad kettő. Koncentráció sztem hasztalan, mert a szeráfnak csak az első csoport erősítése kell. Mondjuk Harctudomány meg Harci reflex vagy mifene, és kb. ez a játék egyik legütősebb karaktere.
    Fennkölt harcos képesség egekig tornázva, mindig legyen max szinten, és pakolhatod az erősítésre a rúnákat, de csak úgy, hogy a többi ca ne legyen 1 sec-nél nagyobb vissz.tölt. idejű.
    Ha jól csinálod, csak jobb egérgombbal kell támadni, darál az mindent.
  • wedge31
    Igen jól látod ,sebzésbe sokal többet ad a legegyszerübb gyürü.

Probáld ki pl egy 41-41 plusz sebzést adó gyürüt tegyél be egy all skill-es helyet és nagyobb sebzést fogsz kapni.

Nálam a driádnál a védelem a kéregbörön alapul ezért oda se kell skilles gyürü.

Kösz a gratuláciot ha megnézed rengeteg idö és meló van a leányzóban...
  • Morfi
    Jaja, ezt tudtam én is, ezért nem örültem neki, de azért a 100 feletti orkok nagyot ütnek tömegben, erre jöttem én meg rá :D
  • Fantusz
    Alkat mindenképpen kellene, mégpedig minél hamarabb...
    Szerintem elég az imádott technológia fókuszt felvenned, arkangyal haragja, isteni védelem, és a védelmező energia jól jön majd, de elsősorban harcosod lesz (taktika+fenkölt harcos fókusz), nem kell a védelmező ismeret is.

Mivel felvetted a kardhasználatot, és a kétkezes fegyver használatot is, így a kardhasználat kissé feleslegessé vált (néhány kardnál lehet jelentősége), a további képességfelvétellel takarékosabban bánj, ugyanakkor ennek a játéknak a lényege, hogy valamennyire egyéni vé szabhatod a karaktered, éppen ezért, amit most mondok csak ajánlás, nem kötelező:

nem venném fel sem a harctudományt, sem a sebzésismeretet, sőt a védelmező energia ismeretet sem...
    Védelmed legyen stabil, aztán majd csak elbánsz a mobokkal, legfeljebb kettővel többet ütsz rájuk.
    Alkat mellé jól jön még a szívósság, és a sokat hangoztatott, de sokak által még mindig lebecsült képesség, az alku, amihez szeráfnál egy előképességet (pl. hatékonyabb észlelés) is fel kell venni.
  • krisztajo
    Köszi a bátorítást! Most néhány jó tanács kellene!
    A Szeráfom képességein gondolkozom, és még mielőtt befejezem teljesen a fejlesztést, ki szeretném kérni a véleményeteket!
    Eddig öt képességet vettem fel.
    A Taktika, Koncentráció, Kardhasználat, Kétkezes fegyverismeret és Páncél ismeret képességeket. A sorrend nem biztos, hogy így volt.
    Amit még biztosan szeretnék az a Fennkölt harcos fókusz, Imádott technológia fókusz és a Védelmező energia ismeret.
    De az utolsó kettőben nem vagyok biztos.
    Először is azt kérdezném, hogy van-e értelme csak az Imádott technológia fókuszt felvenni és az ismeretet nem?
    Vagy az is mindenképp kell?
    Mert én onnan csak az Isteni védelemre és Védelmező energiára szeretnék gyúrni.
    A fenn maradó két képességre három közül vacillálók.
    Az Alkat, Harctudomány és a Sebzés ismeret között gondolkozom.
    Szerintettek mivel járnék a legjobban?
    Én hajlanék az Alkat és Sebzés ismeret felé.
    Vagy ha kell az Imádott technológia ismeret, akkor az és az Alkat.
    Remélem nem teljesen reménytelen az elképzelésem.
    Kíváncsian várom a véleményeteket!!!
  • huhuhorgasz
    Wedge!

Azt akarom kérdezni, hogy amint látom te nem használsz +all skilles gyűrűket , amuletteket. Jól látom?

Egyébként grat a lvl 200-hoz és a driádodhoz. Az én elfemnek még 104 szint kell odáig :D
    De az újabb elfem amit indítottam szerintem még gyilkolóbb lesz mint a lvl 96-os. Belépett hozzám a multkor egy nagyobb ellenfél. Az elfem most lvl 42-es és nála 14 szinttel nagyobb ellenfeleket darálta befelé gond nélkül. Nem kellett sokat inni sem, teljesen élvezhető volt a játék. Tehát ez is erős kari lesz. Lehet hogy a másik majd ha ez utoléri akkor le lesz cserélve erre. Majd meglátom.
  • huhuhorgasz
    Nem lesz gáz, csak idő kell hozzá. Amúgy én is azt hittem, hogy a bónusz nem ér semmit. Aztán elgondolkodtam Wedge egyik HSZ-én. És így továbbgondolva adolgot teljesen logikus a bónusz fontossága. felvázolom, hogy mit következtettem ki.
    Tehát adott az egyre magasabb bónusz, ami egyre magasabb szintű szörnyeket ad ellenfélnek. A magasabb szintű szörnyek relatív több TP-t adnak, de ami a lényegesebb, hogy a szörnyek szintjének megfelelő nagyságú, vagy annál nagyobb tárgyak esnek. Namármost, az én nagyobbik elfem lvl 96-os és 11 szintel magasabb ellenfelek jönnek rám. Dobáltak már pár lvl 105 és lvl 110-es set cuccot, aminek hasznát is veszem. Így már én is aggódok a bónusz miatt.
    Köszönöm Wedge, hogy meghoztad a fényt a fejembe és immár megtértem XD

Legyen ez segítség a kezdőknek.
  • huhuhorgasz
    közben tovább olvastam a fórumot és az előző HSZ-m nem érvényes.
  • huhuhorgasz
    ennél egyszerűbben sajna nem megy elmondani. :D
    Ahogy aktiválod, úgy inaktiválod. De mondjuk az erősítések nagy része hasznos egész játék alatt, tehát nem érdemes leszedegetni magadról.
  • Morfi
    Hümm, 49. szinten meghaltam...na innét lesz szép feltornászni a túlélési bónuszt :D

krisztajo majd belejössz.
  • krisztajo
    TGWH! Bocsi, rosszul írtam. Valóban bal egér kell az erősítéshez.
    Sőt ami még rosszabb én rontottam el az egészet.
    Úgyhogy most kérek elnézést mindenkitől, akit ezzel traktáltam. Egyszerűen rosszul nyomkodtam a két erősítést, pont fordítva.
    Először csak az egyik erősítésemet kapcsoltam be viszont a másikat kezdtem el nyomkodni.
    Úgyhogy amikor azt hittem, hogy kikapcsolom akkor kapcsoltam be és ezért mindig rajtam maradt el.
    Csak én lehetek ilyen láma!!!
    Wedge! A páncélbüntetést én is láttam. De így az elején érthető, hiszen még nem estek igazán jó darabok, még egy set darab sem. De majd később gondolom ez jobb lesz! I
    gen akkor félre értettem és tovább gyúrom a Szeráfomat, hogy igazi tökős csajszi legyen!!!
  • Fantusz
    Ritka lehet az olyan karakter, amelyik nem valamelyik setbe öltözik be.
    Vannak jó páncéldarabok a zöldeken kívül is, de ezekből nehezebb összerakni egy jó páncélt, mint set darabokból.
  • TGWH
    Egen. Csak nem talpig vaspáncélban fogsz sétálgatni, mert akkor a ca-id elég ramagyak lesznek
    Bal egérbombbal kell bekapszolni az erősítést.
  • wedge31
    Itt félreértetél valamit mert TGWH ilyet biztos nem mondott.

Pont hogy Szeráfból és az Árnyharcosból lehet a legjobb közelharcosokat csinálni.
  • krisztajo
    Sziasztok!
    Morfi! Akkor tényleg én leszek a láma, mert nekem ez nem jött össze.
    Amikor újra nyomkodtam a jobb egér gombot én mindig bekapcsolva láttam vagyis megmaradt az effekt. De lehet, hogy túl sokat és gyorsan nyomkodtam.
    Majd újra megpróbálom hátha most sikerül!
    TGWH! Nem teljesen értem amit mondasz!
    Nem hiszem, hogy a Szeráfból és az Árnyharcosból ne lehetne jó közelharcos karit csinálni?! Egyébként azt sejtettem, hogy a Páncélismeret kötelező, már fel is vettem. Én csak azt vettem észre, hogy ruhavértben is lehet találni legalább akkora védelmi értékűt mint nehéz páncélban.
  • McFrost
    Indítottam egy sötét driádot, penge lesz:D
  • Nyugis
    egy "igen szinvonalas webfordítóval ezt kaptam:

"Legyél kiterjesztett Ascaron tettszerepjáték Sacred 2 két területe által – és sárkány bűvész!

Majdnem minden közelgő szerepjáték sárkányokat mutat be: Sárkánykor: Az eredetek sárkányok ellen fognak fordulni, Drakensang: Az idő folyóján feltehetően szintén, és Divinity 2: Ego Draconis készít neked magatokat a Feuerspucker.
    az, hogy szárnyas sárkányok vannak-e szintén Risenben és Arcaniában, nem bizonyos még.
    De nem fogadnánk ez ellen, mert a sárkányok bent vannak.
    ahogy a német fejlesztő szintén épp Sacred 2 ismeri Ascaront: Az Ice & Blood dolgozik."

No comment! :DDD
  • wedge31
    Aki vágja a németet lefordithatná.
  • TGWH
    Üdv, ha kikapcsolod, nem látsz effektet. Viszont a többi jobbklikkes támadás újratöltési idejét jelentősen növelik az erősítések. Azon is láthatod hogy aktív-e vagy sem.
    És nem érdemes Bódog bádog harcost összerakni ebben a játékban :D Páncélismeret kötelező képesség. A páncéloknál van olyan, hogy páncélbüntetés. Általában nagy védelmű páncéloknál ez +, kisebb, könnyedett ruhamellvérteknél -. A - a jó, mert nem növeli meg a varázslatok/harcművészetek visszatöltési idejét. Azért is jó a -, mert én úgy vettem észre, nem sokat javít rajtad, ha jobb páncélban mész...
  • Morfi
    Nézd erősen a karakteredet miközben nyomkodod az erősítés gombot, és akkor majd látod, hogy első nyomásra bekapcsol, másodikra ki és így tovább.
  • Kingnandi
    Nekem az lenne hogy mit csináljak a játékkal ha 5-10 perc után bejön a hibaképernyő és azt írja "A következőművelet nem végezhető el olvasás"(Eredeti játék)
  • krisztajo
    Akkor nagyon láma lehetek, mert nekem ez nem megy.
    Eddig egyszer kapcsoltam be az egyik erősítésemet, de kikapcsolni sehogy sem tudtam. Csak kilépéskor kapcsolódott ki.
    Ha újra rákattintottam csak azt az animációt láttam mint amikor elindította! Szóval hálás lennék, ha elmondanátok, hogy hogyan lehet kikapcsolni hogy rájöjjek mit csinálok rosszul!
  • Morfi
    Meg a bossok is :D
  • Fantusz
    Erősítéseket be kell kapcsolni (kattintás), hogy aktívak legyenek, ugyanígy ki is lehet kapcsolni, de ami nem egy örömteli dolog néhány ellenfél is képes az erősítések lekapcsolására (fehér griff, hárpia királynő, stb)
  • krisztajo
    Nagyon szépen köszönöm! Sokat segítettél.
    Jó tudni, hogy a trófeákkal ez van, mert abszolút nem volt világos.
    De akkor tovább nem spájzolom őket, mert az Alkímiát biztos, hogy nem fogom felvenni.
    Az erősítések aktiválására már rájöttem.
    Azt viszont nem tudtam, hogy több is lehet egyszerre aktív (a Koncentrációt már felvettem így lehetséges).
    Viszont biztos én vagyok értetlen, de akkor meddig maradnak ezek aktívak?
    Ez mitől függ és mitől tűnnek el rólam?
    És kikapcsolni egyáltalán nem lehet őket vagy csak én nem tudtam?
  • huhuhorgasz
    üdv a csapatban!

először is a trófeák adnak plusz értékeket, ha nálad vannak. pl +életerő meg ilyesmi. De ehhez fel kell venni az alkímia képességet. Namármost szerintem meg mások szerint is vannak ennél jóval értékesebb képességek amiknek használt fogod venni a játékban. Én még nem találkoztam olyan emberrel aki az alkímiát felvette volna. Én nem ajánlom, de hátha valaki használta már és többet tud róla írni.

másodszor. Az erősítéseket a jobb alsó "köröcskében (nézd meg a belinkelt driádos képet) lehet belerakni egyszerű fogd és vidd módszerrel. Ugyanabban a köröcskében az egyik gombbal fel tudod hozni a harctudományos ablakot. ott általában a 3 csoportban mindig a jobb legalsók az erősítések. Hogy tudd őket használni meg kell hogy tanulj legalább 1 olyan rúnát aminek az a neve amilyen erősítést szeretnél. Remélem érthető. Ha megtanultad akkor az az erősítés aktív lesz és az említett fogd és vidd módszerrel berakod a jobb alsó részben lévő első karikába. (játék elején csak 1 karika aktív, ha akarsz második karikát, hogy másik erősítésed is aktív legyen, akkor a koncentráció képességet kell felvenni és arra 1 pontot rakni). Ha lentre beraktad akkor aktiváláshoz csak rá kell kattintani a berakott erősítésre. Ennyi. Remélem érthető.

Többieknek. Ha valamit kihagytam vagy rosszul írtam akkor javítsatok ki. Köszi