10030
  • Domma
    Az nem lehet gond, hogy nem az alap könyvtárba van telepítve.
  • Gabe19
    Nekem egy Intel Core 2 Quad Q6600 2.40 GHz processzor, 4 gb DDR II ram, Geforce 9600 GT kártyás gépem van! Nem szaggat a játék nagyon jól megy max grafikán is, a physx bevan kapcsolva és semmi gond a fagyáson kivül! De már nagyon idegesítő hogy vagy 10 perc vagy egy félóra múlva lefagy és kilép. Az baj ha nem a c-re van telepítve az alap könyvtárba hanem a E-re? Mert én nem a program files-ba telepítem a játékokat.
  • Fantusz
    A játékosok többségénél fellépett a Sacred2 csömör, érzékelhetően kevesebben vannak fent a neten, s csak részben igaz, hogy több az elfoglaltság, mint nyáron volt.
    Az Ice & Blood megjelenése után vélhetően ismét "több idő lesz" a Sacred2-re, de fölösleges a naptárt lesni, a Föld Ice & Blood nélkül is forog tovább
  • Csokis
    A PC Dome Shop-ját böngészve észrevettem, hogy náluk is elő lehet rendelni az Ice & Blood kiegészítőt, KATT! Igen ám, de ekkor észrevettem ezt:

"Megjelenési dátum: 2009.11.30."

Ez már nem is November bakker, hanem jóformán December! Ejj, de messze van az még.
  • huhuhorgasz
    nekem XP-vel volt ilyen problémám. Újraraktam a rendszert és megszűnt. Win7 alatt nem tuom
  • Rettenthető
    Ja igen, ezt elfelejtettem leírni:
    Windows XP SP3 -m van a gépen. Akkor így hogy?
  • Fantusz
    Milyen géped van?

A régi masinámmal játszva sokszor átéltem hasonlót, de amióta lecseréltem nem volt ilyen fagyás gondom.

Persze, lehet más a hiba oka, de ha valami hiánya van a Sacred2-nek képes kifagyni.
  • Gabe19
    Sziasztok! Nekem akadt egy kis problémám a játékkal kapcsolatban:( Win7 32 bites rendszerre feltelepítettem a játékot és feltettem hozzá a 2.43 patch magyar verzió a játék. És érthetetlen módon mindig lefagy, van úgy hogy 10 perc múlva de van úgy hogy 30 perc meg volt már olyan is hogy ha bementem egy barlangba akkor csak sötét képernyőt kaptam és utána semmi szóval akkor csak ctrl+alt+del-el lehet kilépni:( Valaki találkozott már ilyen problémával? előre is köszönöm a válaszokat
  • balee4
    Akkor muszáj lesz megvárni..., de én amúgy is megveszem, nem akarom lewarezolni.:)
  • Dante73
    Gondolom, Vista, vagy Win7 van a gépen. Nos, azokon, nem vagy rendszergazda! Tehát; jobb klikk, futtatás rendszergazdaként. Win7 alatt ráadásul XP SP3-as (vagy 2-es?) kompatibilitási módba kell tenni a játékot, különben nem fut.
  • Rettenthető
    Jó napot kívánok!

Régebben volt a gépemen a Sacred 2, és most szerettem volna újra rakni, de szóval... már lassan agygörcsöt kapok, mert nem megy (természetesen eredeti).

Megadom neki az útvonalat, ahova telepíteni kéne és ezt írja:

A Telepítő nem rendelkezik elegendő jogosultsággal a következő könyvtár megnyitásához: E:\Jatek\Sacred_2. A telepítés nem folytatható.
    Jelentkezzen be rendszergazdaként (mivel egyedül vagyok a gépen, kicsit nehéz is lenne másképp, meg hát az összes többi ~30 programnak megfelel?), vagy forduljon a rendszergazdához.

Minden meghajtón van 60 GByte szabad hely, szóval az sem lehet probléma, illetve korábban már volt a gépemen és akkor futott.
    Az akkori uninstall-nál megtörtént a deaktiválás, és a registry-ből is ki lett törölve minden maradéka.

Miért nem engedi telepíteni?

(Lehet 1-2 hónapon belül újrarakom a rendszert, de ha esetleg ott is jelentkezne, akkor azért tudjam már, hogy mi a teendő ilyen esetben).
  • Csokis
    Kikerült a francia nyelvű Ice & Blood és lassan jön az angol is. Hmm... Nálunk még egy hónapig várni kell a magyar nyelvűre.
  • TGWH
    Hát igen, 3-4 éve még megérte volna kihozni belőle v.mi jobbat, de most már nagyon hagyta leamortizálódni. Hasonló új gép kb. 30-40 ezer, vagy még olcsóbb. Egyszerűen akkor kell gépet fejleszteni, ha az előző jól összerakott példányon már nem futnak az új játékok. Én ezt egy új vga-val meg is úsztam, előtte meg egy normál procit szereztem be.
    Végül is ha jól csinálod, akkor 4-5-6 évig kihúzza egy gép. Egy új autó hadd ne mondjam mennyivel drágább, ott pl. veszel egy 2-3 éveset, és elhajtod 7-8 évig. Ugyan az.
    Csak az a durva, hogy ilyen géppel hogy hihette v.ki, hogy normálisan fog futni egy egy éves játék...
  • Fantusz
    Gondolom, nem azért nincsen jobb PC-je, mert nem szeretne jobbat, de ameddig ezzel kell beérnie természetes, hogy megpróbálja kihozni belőle, amit lehetséges.
    Számítógépre költeni nem egy értékálló befektetés, sokan nem engedhetik meg meguknak, hogy akkor cseréjenek gépet, amikor szükségét érzik.

A mostani configra költeni már nem szabad, kivéve, ha valami meghal benne, s nincsen pénz egy teljes gépcserére - ilyenkor a cél a működőképesség megtartása, nem a fejlesztés.
    Fejlesztéshez teljes gépcsere szükséges, szerintem tisztába is van vele, csak ahogy írta, a PÉNZ...
  • Fantusz
    Fellázadt a Vista, valamiért nem tetszik neki a telepítendő program digitális aláírása.
  • Jena
    Na újra.

Tábladefiníciós hiba: MsiDigitalCertificate

és kilép

Valakinek ötlet.

Vista Ultimate 64 bites
  • Jena
    Sziasztok!
    Telepítéskor ez a hiba üzenet:
  • TGWH
    Hát igazság szerint rohadtul nem tudod mire képes az a gép... csoda hogy elindul, a proci egy generációval az ajánlott alatt van, a vga csak kettő-hárommal... mondom még egyszer, én a helyedben örülnék hogy elindul, ennél szebbre ne nagyon számíts. Az én p4-esemen meg gef6600asomon szaggat min beállításokkal, igaz nem így néz ki, de inkább nézzen ki úgy mint nálad, és fusson normálisan.
  • Fantusz
    Megértem a problémádat, én is hónapokon keresztül készültem a gépcserére, nem lett volna értelme a régi konfigra költeni, azt foltozgatni.
    Hasonló a helyzet nálad is: bír, amit bír a jelenlegi masinád, de arra költeni már nem szabad.
    Egy némileg jobb videokártyával sem lenne sokkal erősebb a géped, (kevés memória, gyenge proci, elavult alaplap, stb.) ilyenkor már inkább ajánlott az AGP-s videokártyára szánt összeget is a majdani új gépre rászánni, hisz a jelenlegi masinádból majdnem semmi sem lesz átmenthető.
  • Domma
    És új gép is tervbe van csakhát pénz kérdése ez is
  • Domma
    tudom én hogy mire képes ez a gép és nem is mondtam h szépen kellene futnia csak normálissan nagyobb szagatások nélkül nekem annyi elég
  • huhuhorgasz
    ja válts core 2-re, normális videokártyával. Bár igen az többe kerül, de hosszabb távon megéri.
  • TGWH
    Hogy az a ... ... ...
    Már ne is haragudj, de ilyen géppel én örülök ha egyáltalán elindul, nem hogy még szépen is nézzen ki... ennél a vga-nál egy picit jobb a gef 4-5ös sorozat.
    A vga-t lecserélni teljesen felesleges, mert a proci is nagy kalap kaki, és ha kapsz is agp-s vga-t, akkor is felesleges, mert kereshetsz hozzá még egy régi processzort is... Egyszerűen felesleges kidobni több pénzt, inkább vegyél egy újat, és legalább jó lesz.
  • Domma
    Hát elég ratyi kártya az az igazság...
    egyébként megoldottam
    http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.24&lang=English
    innen leszedtme a drivert és ezzel jó
    Bár a játék szaggat mint eddig nagy valószínűséggel vidikari csere lesz ...vagy gép csere csak lenne rá pénzem
  • Fantusz
    Nem lehet, hogy ez a videokari egyszerűen nem tud többet?
  • Fantusz
    A videokártyád a "minimum hardver igény" igény alatt van (ATI X800, Geforce 6800, vagy jobb), a memória is szűkös lehet, ettől függetlenül még mehet a játék játszható szinten.
    Előző gépem Athlon 3700+, 7600GT, 1Gb RAM - és tudtam vele Sacred2-zni.

Még egy trükk: Futtatás - dxdiag : a hardveres hanggyorsítást maxról vedd le 50%-ra.
    A mostani hibát nem valószínűhogy ez okozza, de ha sikerül működőképes állapotba hozni a játékot, a szaggatás ezzel is jelentősen csökkenthető.
  • Domma
    Na hát kipróbáltma a grafikával játszást nem segített ha minden minimumon van és a fű maxon akkor is rossz ...olyan mintha papírlapokból állna Szóval ez nem segít marad a driver frissítés már csak az a gond h fogalmam sincs róla melyik driver kéne Ati Radeon 9600 Pro 128 MB-hoz, talán catalyst, de hogy melyik azt már nem tudom
    amugy ittt van mégegykép a helyzetről, ebben jobban látszódik.

http://picasaweb.google.hu/Dominicsagoner/Sss02#5387986969560424306
  • huhuhorgasz
    Oksa. Akkor csináld a következőt. A játékban mindent leveszel minimumra. A physX-et NE pipáld ki. Ha minden alapon van akkor tekerd feljebb maxra csak a füvet. Ha akkor is ilyen gány lesz a fű, akkor szedd le a legújabb Ati drivert és próbáld meg avval. Ha az újjal sem lesz jobb akkor lövésem sincs. Mivel hogy felraktad a 2.43-as patch-et és tudsz játszani, akkor gondolom eredeti a játékod.
  • Domma
    De érdekes mert mindent bead hibátlanul csak a füvet nem, és nem tudom miért... de így meg játszhatatlan de nagyon tetszik a game , szóval mindenképp megakarom oldani valahogy, kérlek ha tudtok segítsetek
  • Domma
    Proci egy egymagos celeron 2.80 Ghz
    Abit IS7 alaplap
    1 giga ram
    és egy régi **** Ati Radeon 9600 Pro 128 MB

nem a legerősebb és ezt tudom is, lehet h a vidi karival van valami?:S
  • TGWH
    És milyen géped van?
  • Fantusz
    Beállítások - Grafika - PhysX hatások.

ATI videokártya nem támogatja a PhysX-et, ki kell kapcsolni, ha esetleg aktívra van állítva.
  • Domma
    http://picasaweb.google.com/Dominicsagoner/Sss02#5387747801459369586

na itt van a kép ezen látszódik
  • Domma
    képfeltöltés.hu-ról meg nem lehet linkelni...:P
  • Domma
    na ez ne mjött össze ne mtudom h kell ide feltenni képet... És hogy lehet kikapcsolni ?:S
  • Domma
    [IMG]http://C:\Documents and Settings\Gép\Asztal\sacred2buggeci.bmp[/IMG]
  • Fantusz
    Physisx csak nvidia kártyákkal működik, fel kell telepíteni, de ha ATI kártya van a gépben ki kell kapcsolni - ez is lehet egy hiba lehetőség.
  • TGWH
    Textúra hiba max akkor lehet ha rossz dvd-t fogtál ki, vagy elszúrtál v.mit telepítés közben, de szerintem erre nem sok esély van. Physisx opció elvileg csak brutál vga-val megy, de mégis kell a játék futtatásához, ha bekapcsolod ha nem. Tegyél be egy képet, hogy lássuk milyen.
  • Domma
    hát megpróbáltam a fű minőségét fentebb húzni meg lentebb de mindenhol elvan mosodva. Olyan mintha textúra hiba lenne vagy ilyesmi. Physisx driver-t nem frissítettem , nem tudom h igazából az mire való... De akkor rákeresek
  • TGWH
    Hát mivel nem írtál konkrétumokat, így csak tippelni tudok:
    Grafikai beállítások alacsony szinten vannak, állítsd feljebb, amíg bírja a gép. De patcheld feljebb 2.43-ig. Esetleg tegyél feljebb frissebb vga vagy physisx drivert.