10050
  • rizsa1669
    hello
    Még régebben megvettem a sacred 2-t és most ugey van ez a kieg.
    Ha letölteném a kieget reloaded-es verzióban, és felraknám a mostani eredeti sacred 2-re akkor tudnék játszani ? :D
    Valaki magyarázza már el nekem :D
    Előre is köszi.
  • doncsabi
    van
    majd kérdezd maggyt vagy jegeskét
  • huhuhorgasz
    Valaki találkozott már azzal a problémával, hogy a Templomőr energiapisztollyal nem lövi a sárkányokat, főbossokat? Csöppet idegesítő dolog. Valakinek van megoldása rá?
  • DORSANAX
    Egy fordítás ellenértéke lesz az, amiről írtam, lehetséges, hogy eladom.
    Pénz helyett ezt kértem.:D
    Még nem kaptam meg a csomagot, de szólok, ha megérkezik és döntöttem az eladásról.
    Bontatlan lesz mindkettő...
  • TGWH
    Nem, nekem sima verzióm van, de anyagilag kb. ugyan ott tartunk majd :D Nekem csak a térképre fájt a fogam, de a Withcerhez is olyan picit adtak, hogy inkább majd nyomdában érdeklődök ,,normál'' méret után :D
    Persze a kedv attól függően mehet el, hogy hány hónapot kell még várni az olcsó goldra, mint írtam :D
  • DORSANAX
    Neked nem Collector's Edition-od van?
    Úgy emlékszem, hogy néhány ember itt a fórumon azt vette meg...
    Ők jól jártak, mert most mehet rá a kieg és amennyiben akarták, használhatták a magyar fájlokat is.
  • TGWH
    Én is kíváncsi lennék, mit szólnak ehhez a lengyelek.
    Ha tényleg 5 ezer Ft alatt lesz a gold verzió, akkor megéri, főleg a multiért, állítólag sikerült változtatni a játék egy fájljában, hogy eu vagy amcsi szervereken akarsz-e játszani :D
  • DORSANAX
    A lényeg az, hogy az eredeti Locale\en_UK mappát nem szabad átnevezni, mert a játék indításánál azt észreveszi...
  • DORSANAX
    Ők majd megfejtik a "global.res" és a megfelelő lokalizációs fájlok titkát és lefordítják idővel a kiegészítő szövegét szerintem.
    A legálisan használt és eredeti Collector's Edition is nyugodtan használhatta a magyar global.res fájlt és senkinek nem okozott problémát a játék regisztrációja után sem, mert még a "szigorú" patch előtti fájl vizsgálatnál sem bukott ki.
    Egyébként meddig tart visszapakolni az angol fájlt, ha szükséges esetleg?

Én már a csúnya verzióval megnéztem, működik rendesen.
    Most kapok egy eredeti Collector's Edition-t és egy eredeti kiegészítőt. Véleményem szerint single módban ott sem okoz majd problémát, ha kicserélem az eredeti legális magyar játékomból kimentett dolgokat.
    Csak sajnos ott nem lesz szöveg, ahol a kiegészítő küldetései és az arra vonatkozó dolgok szerepelnek.
    Talán megérné belepiszkálni...
  • RaveAir
    Kíváncsi lennék, hogy mennyire zúgolódhatnak a spanyolok, oroszok, lengyelek, stb.
  • Csokis
    Nem a beletétel a probléma, hanem hogy a fordítót/fordítókat bizony fizetni kell(ene). Ezt meg ugye nem akarja az új "tulajdonos".
  • RaveAir
    Azért számomra egy kicsit furcsa, hogyha egyszer valaki bele tudta tenni a német nyelv mellé az angolt, akkor más nyelveket miért nem lehet megoldani.
  • DORSANAX
    Állítólag az védőoltás egyik mellékhatása a zavarodottság.:D
  • Csokis
    Vagy csak véletlenül a fogalmazásgátlót vetted be.
  • DORSANAX
    Off!
    Bocs a sok "nem igazán"-ért, látszik, hogy oltást kaptam és nem tudok normálisan fogalmazni...
  • DORSANAX
    A probléma lényege nem igazán változott.
    Újra meg kell vásárolni, azt pedig magam részéről nem igazán tudom elhinni, hogy a Gold tavaszra "olcsó" lesz.
    Természetesen nem igazán van más választás, mint a vásárlás, főleg abban az esetben, ha valaki multis játékos...
  • TGWH
    Én azért boldogabb lettem egy kicsivel... ha jövőre megjelenik, és angolokkal játszhatunk, valamint lesznek még multis játékosok, akkor miért ne játszunk neten kieggel? A magyar netes Sacred 2es játékostársadalom úgy sem v.mi hű de sok tagot számlált...
  • MrTwister
    Köszi az infókat! Hát nem lettem boldogabb sajnos az infóktól. Ez van.
  • Csokis
    KATT!
  • rage
    Be tudnád másolni ?
    Csak emiatt nem szeretnék regisztrálni.
  • TGWH
    Nos, úgy tűnik kaptunk választ.
    http://www.cdv-sevenm.hu/forum.php?action=sl
  • DORSANAX
    Nincs mit, ne nekem köszönd, ez a dolgok pontos és korrekt leírása és idézete volt és ráadásul még működik is.
  • huhuhorgasz
    jóóól van. Marha voltam. Már a spoiler első mondata megadta a választ. Kösz most már értem.
  • DORSANAX
    Nem, én megvettem eredetiben, de jelenleg a polcomon heverészik.:D
    Szóval én eltávolítottam a gépemről (uninstall), előtte kimentettem a magyar locale\hu_HU mappát és igen, feltettem a másik fórumon leírtak szerint.
    Jelenleg az alap+kiegészítő 2.65.1-es verziót használom...
    Remélem ez így nem probléma, de ott van:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

" Leszedtem az alapjáték reloaded verzióját, majd az ice and blood reloaded verzióját végül a 2.65.1-es patch reloaded verzióját. A telepítés menete ez volt: feltettem az alapot, de nem crackeltem be, a kiegészítő patch mappájából feltettem a 2.40es patch INT (international) verzióját, ami ugye 1 giga, majd ezután telepítettem a kieget. Amikor kész volt, akkor feltettem a 2.65.1-es patchet, és a mellékelt crack mappából bemásoltam a pak és system mappákat a játék telepítési könyvtárába, felülírva a régi fileokat. A pak mappa tartalma megegyezik a korábbi reloaded-es crackfixel, ez főként win7hez kell, mert ott nem jelent meg a dragon mage karakter egy hiba miatt. A tapasztalatom az a kiegészítővel, hogy kurva jó... A betöltési idő kb 15 másodperc(!), egyetlen egyszer se fagyott a játék, rengeteg mindent megváltoztattak benne, a dragon mage pedig egy brutális tömegpusztító állat ;D A két új térkép rész egyenként kb akkora, mint a mocsár, tehát nem 5 perc lesz bejárni őket.A magyarításról annyit, hogy némi módosítás után a 2.40es patch magyarításai tökéletesen működnek, már ami a fegyvereket, tárgyakat illeti. Viszont maga a játék szöveges része egyetlen fileban található meg, a global.res-ben. Ehhez sajnos nem férek hozzá, se resource hackerrel, se a visual studioval, nem tudok programozni sajnosvigyorgásiddle;' /> Ha valaki guru a témában, és megtudja nyitni a global.res-t akkor abban szépen lehetne módosítani a szöveges fileokat, a 2.40es global.res alapján, az új szövegeket pedig lefordítani, vagy esetleg angolul hagyni. Igazából, ami új szöveg a kiegészítőben, az néhány menüelem, a dragon mage egyéni küldetés sorozata és képességei, harcművészetei. Remélem, lesz valaki, aki tudja, hogy kell belepiszkálni."

Ez nekem teljesen érthető leírás volt és tökéletesen működik.
    Elnézést, hogy itt válaszoltam, de én, mint mondtam már, legalább megvettem a játékot és ennyit megengedhetünk magunknak, hogy legalább spoiler tartalomban itt legyen.
    Az eredeti játékomra nem megy fel a kiegészítő, bár nem is erőltettem, mert visszavontam a kódomat és eltettem emlékbe. Talán még csoda történik a magyar lokalizáció ügyében és akkor jó lesz még valamire...
  • huhuhorgasz
    De most akkor pl te megvetted az eredeti sacred 2-t. Arra meg letöltötted és feltelepítetted a warezos ice&bloodot? vagy hogy? Utána megcsináltad azt amit a másik fórumon leírtak?
    Elkavarodtam kicsit. Rakjuk már rendbe ezt a dolgot, mert szerintem nem csak engem érdekel.
    Előre is köszi
  • DORSANAX
    Jelenleg tudtommal amennyiben vásárolni akarsz, akkor letöltési lehetőséged van azon az oldalon.
    Így olcsóbb, én most kapok majd (nem veszek!!!) egy bontatlan Collector's Edition-t és egy kiegészítőt.Lehetséges, hogy eladom majd, de ez nem biztos.
    Az viszont biztos, hogy bontatlan mindkettő és megrendelésre jön, de én sem tudom, hogy honnan hozatja az illető a részemre, csak annyit tudok, hogy állítólag nagyon drága...
    A legális letölt sokkal olcsóbb.
    A virágbolti pedig még annál is olcsóbb.
  • doncsabi
    hali
    csak külföldről lehet meg venni ?
    nekem nincs bankkártyám amivel meg tudjam rendeli
    hogy tudnám megoldani ezt?
    és hol lehetne meg venni mert amit irtatok sacred 2 oldalról
    nem tudom még csak megrendelni se .
    nekem nem jön be semmi megrendelő lap se
    előre is köszi
  • DORSANAX
    Bocsi, elnézést, nyílt hálózaton nem...
  • DORSANAX
    De lehet állítólag, te is nézd meg ott SpyWeb hozzászólását.
    Én csak a jövő héten tudnék menni, de tegyétek fel, ahogy ott le van írva, mert pontos a leírás és ma kipróbáltam, egyből indult, csak figyelni kell, hogy a telepítés menete és sorrendje jó legyen...
  • DORSANAX
    Én angolul játszom.
    Csak kipróbáltam a fájlcserét, hogy az emberek megnyugodjanak.:D
    Olvassátok el ITT a hozzászólásokat a kiegészítő fórumán.
    Már nyomják többen hamachin kieggel.

rage:
    Az új helyszínen az általam említett magyar fájlokkal értelemszerűen nincsen felirat és szöveg.
    Én ezt megoldást csak azért írtam, mert Csokis szeretné például magyarul játszani.Lehet, de csak átmeneti fájlcserével és az alapot.
    Én is csak ma tettem fel, de azon a fórumon, amit linkeltem, láthatjátok, hogy tökéletesen játszanak vele multit...
  • Csokis
    Ez ugyebár Relatív. Természetesen kipróbáltam - mint általában minden játéknál -, de nekem nem jön be semmiféle multi.
  • TGWH
    No akkor kérdem én a Tisztelt nagyérdeműt, hogy bojkottáljuk-é a kieget? :D Nem lehetne valahogyan nyílt hálózaton megoldani tört kieggel? Ki jönne játszani? Megpróbáljuk?
    Csokis, én is így voltam, nem érdekelt a multi. De mihelyst kipróbáltam, változott a véleményen. Sokkal jobb másokkal játszani, mint csinálni a küldetéseket egyedül... Az első résszel még mindig! játszanak nyílt hálózaton, igaz oda kellenek az aktiváló kulcsok.
  • rage
    Te most az angol változatot játszod magyarul ezzel a megoldással ?
    Az új helyszínekkel mi történik ilyenkor? Nem kavarodik össze, az angol marad ?
  • DORSANAX
    Nos, telepítettem, tökéletesen fut...:D A régi locale\hu_HU mappa fájlokat az eredeti játékotokról mentsétek el amikor eltávolítjátok a gépről és amikor az alapot használjátok, akkor cseréljétek ki a a locale\en_UK fájlokkal.
    Persze mindkettőről legyen másolat.
    Hosszú "Ő","Ű" ugyan nem lesz, de az nem olyan nagy probléma...
    Nagyon szépen fut a játék és garaib leírása szerint tényleg sok pozitív változás van...
  • DORSANAX
    Azért azt nem mondom, hogy nem tudok vele játszani, mert akkor hazudnék, de ezt gondolom csak akkor veszi észre igazán az ember, ha például egy patch után, vagy egy .ini fájl átírása után hirtelen nagy és pozitív változást észlel a játék futásán.
    Az ELITE grafika nem okozhatja elvileg, mert próbáltam úgy is, hogy nem telepítettem.
    Nem számít, ez a játék még így is többet adott nekem, mint sok másik gagyi hülyeség és nem bántam meg a vásárlást, viszont én is osztom TGWH véleményét, mert itt nem ez a lényeg, hanem maga az a tény, miszerint jól kiszúrtak velünk, hogy ilyen szépen mondjam...
  • Csokis
    Nem lehet az elite grafika miatt van ez? Én csak - azt hiszem -, hogy high-on használom, de még AA vagy AF sincs rajta. :) Meg persze PhysX OFF. Igaz, én max. 2 órát játszok vele egyhuzamban, lehet ezért nem tapasztaltam, nem tudom. Egyébként én is csak itt olvastam ezt, HWSW fórumán nem láttam, hogy lett volna másnak ilyen problémája. Aztán persze lehet, hogy a memóriám már nem a régi.
  • DORSANAX
    Sajnos nálam is az van a gépemen még, egy bizonyos ideig normálisan fut, majd elkapja az idegroham és elkezd dadogni és ritkán, de kilépeget.
    Mindent kipróbáltam, 70FPS-el dolgozik ELITE grafikával és minden maxon van és sajnos így sem igazán megy normálisan.
    Azonban látható a hozzászólásokból, hogy ezzel ezek szerint nem voltam egyedül, mivel, garaib sem véletlenül említette, de olvastam már mások hasonló tapasztalatát is ezzel kapcsolatban.
    Ha neked így megfelel, akkor én örülök, de az kétségtelen, hogy a készítők hosszú időn keresztül birkóztak ezekkel a problémákkal még a régi időkben és igazából nem tudták megoldani a problémát.
    Nálam ennél nagyobb gépigényű játékok normálisabban futnak.

Én is szívesen játszottam magyar felirattal, azért vettem meg jó magyar forintokért, de jelenleg én is gondolkodom, hogy kipróbálom a warez verziót.:D
    Én megtettem a kötelességemet és megvettem 10 rugóért a játékot, tehát megengedhetem magamnak...
  • Csokis
    Nem tudom, de nálam az alap 2.43-as patch-el ellátott játék se akadozik és nem lépked ki se. Legalábbis eddig nem tünt fel.
  • garaib
    Sok újítást hoztak a kieg-el:
    - Pl. már 20 szinten 5 db varázslat és fegyver slot-od van.
    - Ha megnyomod a varázslat slot-jának a gyors billentyűjét, akkor egyből elsüti a varázslatot. Ez életmentő lehet egy szeráf isteni védelem esetén, mert nem kell még pluszban jobb egér gombbal kattintani.
    - Új páncélok fegyverek minden karakternek.
    - Szerintem több runa esik a az alap játéknál és mintha a Dragon Mage-nak kedvezne jobban, bár ez lehet hogy csak véletlen..
    - expert varázslási módban gyorsabbak a CA-k újratöltődési ideje, viszont bünteti a más osztályban lévőket is
    - valamiért kivették a sima hátasokat (pl. natúr tigris), amik a reg. időket nem javítják, legalábbis a hátasok szigetén nem találtam őket.
    - plusz karakter slot-ok, hordárördög, karakterek kinézetét lehet formázni.
    - még nem lépett ki egyszer sem hibával a program és gyors
    - több vér
    - szebbek a vezérlő felületek, pl. ca slot-ok, fegyver slot-ok, stb.
    - még a plusz küldetéseket nem csináltam, de szerintem még tartogat újdonságokat
  • garaib
    Dorsanax-nak igaza van a 2.65.1 patch-el lefolyik a monitorról a játék.