10030
-
DORSANAX #9190 Azért még azt próbáld meg, hogy esetleg futtathatnál egy 3DMark tesztet, mert nem minden játék használ minden vga funkciót és talán, ha valahol kiakad, akkor még az is előfordulhat, hogy megtalálod az esetleges hibát...
-
Zaraki Kenpachi #9189 Egy bizonyos idő után (ami változó hol 4-5 perc hol 30) az ikonok, menük elkezdenek, csíkokat csinálni / vibrálni, csináltam pár screen shotot és ott rajta nem látszódik a probléma. A dolog érdekessége, hogy maga a jaték meg megy rendesen nem akad. A felbontás sajnos nem oldotta meg a problémámat. Egyedül ennél az egy gamenel csinál ilyeneket.
A gépem: Intel Core 2,4 Ghz, 2 Gb Ram, Geforce 8600 GTS.
A képernyőm meg egy Samsung T200HD. -
TGWH #9188 Ez nagyon érdekes... mert nekem és sok más embernek is nvidia kártyája van, sőt nekem egy szarabb geforce, mégis, úgy emlékszem senkinek sem volt ilyen gondja...
Esetleg írd le bővebben mi a gondod, és milyen géped és monitorod van. Ha ilyen win xp black edition vagy hasonló van, akkor az lehet a gond. Vagy v.mi felesleges program kavart be. A játéknak mennie kellene, olyan nincs, hogy rossz a magyar verzió, mert jó, kipróbáltuk már páran...
Esetleg a felbontást próbáltad lejjebb venni? Elsőre ezek ugranak be, de távgyógyítani még nem tudok. -
Zaraki Kenpachi #9187 Nvidia kártyám van, meg csináltam, hogy minden off-ban legyen és érdekes módon rosszabb lett, szaggatott a game és tálcára való ki és belépés sem oldotta meg.
Kezdem azt hinni, hogy magyar ver ennyire szar. -
DORSANAX #9186 Ha nVidia kártyád van, akkor próbáld meg a Sacred2.exe fájlt a #1813-ban leírtak szerint az NVIDIA Control panel-en a "Manage 3D Settings"-ben hozzáadni és úgy beállítani, hogy minden hozzá tartozó setting "off"-ba legyen kapcsolva.
Radeon esetében is van lehetőség, hogy a Sacred 2 futtatása külön kezelést kapjon, de azt pontosan nem tudom, hogy ott technikai szempontból mit kell lépni... -
DORSANAX #9185 Köszönöm a tanácsokat és a képeket, úgy néz ki, hogy még nem rontottam el.:D
A 14-es szinten vagyok, így éppen időben érkezett a segítséged... -
#9184 Kép szerintem nem segít, a sacred2.com-on a zárt netes karakterek statsitikáit meg lehet nézni, de azok sem segítenek abban, hogy egyes karakterek hogyan jutottak el arra a szinte.
-Elfnek, ha alkut is tervez a gazdi, érdemes rögötn elsőre felvenni azt a képességet, kell némi idő amíg beérik, minden képesség+ cuccok nem jelennek meg azonnal.
-Második képességnek ajánlott a páncélismeret.
Magasabb szintű páncélok viselésén túl a CA-k reg idejét is csökkenti.
-Misztikus viharhívő ismeret.
Sebzést növel, ezt a képességet végig maxolni érdemes.
-Koncentráció.
Csökkenti a reg időt, de ami még fontosabb, két erősítés használatát teszi lehetővé (kristálybőr+ragyogó erőnlét).
Egyetlen pontocska elég rá, a többit a +minden képesség cuccok "intézik".
-Homályos arcania fókusz.
A ragyogó erőnlét módosítói miatt kötelező, elvileg elég rá 9 pont, de fel lehet viini 75-ig, a csoportban van néhány hasznos varázslat, de ezek az arcania ismeret nélkül jegesnél elég gyengécskék, kiegészítőnek viszont jók (árnylépés, elűző mágia)
-Misztikus viharhívő fókusz.
Reg idő csökkentő, 75-ös (szakértelem) szintig érdemes maxon vinni.
-Ősi mágia.
Sebzést növel, illetve az ellenfelek mágia ellenállását csökkenti, szakértelem szintig érdemes fejleszteni.
-Alkat.
Az életerő pontokat emeli meg, szakértői szinten már harc közben is gyógyul a karakter, de ide is valószínűleg az ékszerek hatása dob majd pontokat.
35-ös szintre tulajdonképpen minden fontos képessget fel lehet venni, a két fentmaradó szinte bármi lehet, aminek hasznát látod.
Bele férhet a homályos arcania ismeret, amivel annak a képességcsoportnak növelheted a sebzését, de az egy hosszó folyamat 100-as szint fölött viszont már mindkét mágiában elég erős lehet.
Mindezzel együtt egy kombó-elf veszélyers próbálkozás is, mert nagy a kisértés a képességek szétaprózására, aminek következményeképp ebből-abból tud keveset, de semmiből sem eleget.
Ez a két régi kép valahol már fönt van a fórumon, mint mondtam ebből nem sok info jön le, no meg ez az elfecske sem tökéletes.
A minden képességre +144, ami "megreformálja" a karaktert, illetve a jeges tüskén itt már 21 rúna van, de 20 a szakértelem szint elérése után lett fölrakva. -
Zaraki Kenpachi #9183 Thx a linket,de sajnos nem segített. :( -
DORSANAX #9182 TGWH hozzászólását olvasd végig, főleg a vga beállítási részét, de érdemes az egészet elolvasni ITT -
Zaraki Kenpachi #9181 Akik tolták/tolják a Sacred2-t azoktól kérdezem:
van egy kis grafikai problémám.
Ez bizonyos játék idő után elkezd vibrálni a kép, pontosabban maga kezelő felület, menüben a menü pontok. A tálcára való kilépés és belépés és game restarotálsa kis időre megoldja, no de az, hogy félóránként ki és belépek az nem valami jó dolog.
A másik érdekessége a dolognak, hogy csak is ennél az egy gamenel van ilyen problémám, többinél nem.
Valakinek valami ötlete? -
DORSANAX #9180 Köszönöm a részletes választ, igyekszem most jobban figyelni, mert már elrontottam 3 elf karimat.:D
Most átnéztem szinte az egész fórumot, ami idáig érdekes volt elf tekintetében, remélem sikerül majd végre egy jó karaktert felnevelni.
Már csak azért is érdemes volt visszaolvasni, mert most megnéztem újra a DirectX diagnosztikámat és megtaláltam végre a hibát ami miatt nálam kilépkedett a játék.
Nálam volt egy SB Live/Wave Device(1.hang) és egy Realtek HD Audio emulált output(2.hang)
Miután az utóbbi hardveres gyorsítását teljesen leállítottam, tökéletesen jó lett a játék futása.:D
Már volt erről szó, de akinek alaplapi hangkártyája és + hangkártyája is van, az hiába tiltja le a BIOS-ban az alaplapit, sajnos mégis a DirectX-ben akkor is figyelembe veszi és ezt én nem vettem figyelembe.
Csak azért írtam ezt most itt le, mert talán lesz még olyan eset, hogy segíthet valakinek...
Fantusz:
Tudnál majd linkelni nekem egy képet egy általad jónak ítélt és viszonylag erős elf kariról? -
#9179 Erősítéseket kivéve CA-kra elegendő 1 rúna, ha megfelelő setet használsz, a többit adja a felszerelés (minél magasabb szintű egy set darab, annál több CA-t ad)
Ezen nem is érdemes változtatni csak majd a szakértői szint elérése után (min. 75ös szint).
Jeges elffel akárhogy variáltam, a Faladal setet nem nagyon sikerült megbontani, úgy hogy annak ne legyenek szembetűnő hátrányai.
Egyetlen pozitív "idegen" darab Valeria kesztyűje - így a Faladal bonuszaiból csak a plusz hatótávot veszti el, de a kesztyű minden CA-ra ad.
Más setdarabokkal nem különösebben érdemes foglalkozni, huhuhorgász tüzesének pl. kedvence volt a Valeria vért, ami nagyon erős páncél, három aranyfoglalattal, de jegesnek a kristálybőr elég magas védelmet ad, a Faladal meg a CA-kon túl plusz HP-t, így a Valeriaval nem nyer semmit, sőt lényegesen visszaesik a sebzése.
Alacsony szinten még nem gáz a 2-3 másodperces reg idő, 20as szint körülire próbéld lenyomni 1 másodperc környékére, 0,5 sec alá meg később sem érdemes menni (itt jönnek majd a rúnák), ne legyen ha több a végrehajtási idő, mint a reg idő.
Ragyogó erőnlét reg csökkentése viharhívőre állátva, a misztikus viharhívő fókusz, koncentráció, páncélismeret mind-mind viszik lentebb a reg időt - s ami ezekre nagyon rá tud segíteni: az alku.
Páncélokba, mágusbotokba +minden képesség amuleteket, gyűrűket érdemes bekovácsolni, s ezeket a cuccokat jelentős számban csak alkuval (esetleg más karakterektől) lehet beszerezni.
Mire a sokat emlegetett fél másodperces reg időt eléri az elf 30.-as szint körül jár, a jeges tüskék sebzése, eldobott tüskék száma is folyamatosan növekszik. -
DORSANAX #9178 Köszi, gondoltam, hogy azzal függ össze, hogy még "fiatal" az elf karim.:D
Már sajnos többször elszúrtam, azért néztem meg a hozzászólásokat a fórumokon.
Még most böngészek visszafelé itt is a fórumon, mert sok jó tipp volt elf ügyben itt is régebben.
Köszönöm...
-
huhuhorgasz #9177 nem hiszem, hogy jobban le tudnád vinni az elején a regidőt. Az hogy csak 1 legyen a tüskéken, az csak az elején igaz. Majd fogsz rakni rá többet. Amúgy a regidőt majd a fokusz fogja jobban levinni. meg ha erősíteni is akarsz a varázslatokon, akkor vedd fel még az ősi mágiát is. -
DORSANAX #9176 Bocs, azt nem írtam, hogy s "jeges tüskék"-ről van szó.
Ezen 1 darab rögzített rúna van, mert így optimális állítólag... -
DORSANAX #9175 Spellforce_2?
Igen, az jó kis játék...
Viszont lenne egy kérdésem.
Indítottam egy új elf karaktert most, jelenleg még csak 7-es szintű vagyok és olvasgattam a hozzászólásaidat Ogmog oldalán.
Azt nem értem, hogy zabálom a "ragyogó erőnlét" rúnákat, de nem tudok csak kovácsolással lemenni a reg idővel max 2,2 mp-re.
Most ez akkor szint függő is, hogy hiába emelem a rögzített rúnák számát és akkor sem csökken még 7-es szinten a regenerációs időm az említett idő alá? -
TGWH #9174 Pedig már vagy egy hónapja rá sem néztem a játékra. Sőt, kb fél év óta tegnap és ma este játszottam 3 órákat, Spellforce-ra kaptam újra rá, hát az v.mi csodás egy játék :D -
DORSANAX #9173 Kicsit késve reagálok.
"Persze a kedv attól függően mehet el, hogy hány hónapot kell még várni az olcsó goldra, mint írtam :D"
Nem úgy ismertelek meg itt a fórumon, mint akinek könnyen elmegy a kedve ettől a játéktól.:D
Ez nálam sem megy olyan könnyen még a Dablo_2 és a Sacred(1) esetében sem.
Időnként ráröppenek még ezekre is, pedig egyik sem mai darab... -
DORSANAX #9172 Mindent leírtunk már ezzel kapcsolatban, itt vannak alattad a hozzászólások, + egy spoiler tartalom, de az igazából nem ide tartozik, az az én saram.:D
-
TGWH #9171 Nem, mivel az angol az angol, a magyar meg magyar verzió. -
rizsa1669 #9170 hello
Még régebben megvettem a sacred 2-t és most ugey van ez a kieg.
Ha letölteném a kieget reloaded-es verzióban, és felraknám a mostani eredeti sacred 2-re akkor tudnék játszani ? :D
Valaki magyarázza már el nekem :D
Előre is köszi. -
doncsabi #9169 van
majd kérdezd maggyt vagy jegeskét -
huhuhorgasz #9168 Valaki találkozott már azzal a problémával, hogy a Templomőr energiapisztollyal nem lövi a sárkányokat, főbossokat? Csöppet idegesítő dolog. Valakinek van megoldása rá?
-
DORSANAX #9167 Egy fordítás ellenértéke lesz az, amiről írtam, lehetséges, hogy eladom.
Pénz helyett ezt kértem.:D
Még nem kaptam meg a csomagot, de szólok, ha megérkezik és döntöttem az eladásról.
Bontatlan lesz mindkettő... -
TGWH #9166 Nem, nekem sima verzióm van, de anyagilag kb. ugyan ott tartunk majd :D Nekem csak a térképre fájt a fogam, de a Withcerhez is olyan picit adtak, hogy inkább majd nyomdában érdeklődök ,,normál'' méret után :D
Persze a kedv attól függően mehet el, hogy hány hónapot kell még várni az olcsó goldra, mint írtam :D -
DORSANAX #9165 Neked nem Collector's Edition-od van?
Úgy emlékszem, hogy néhány ember itt a fórumon azt vette meg...
Ők jól jártak, mert most mehet rá a kieg és amennyiben akarták, használhatták a magyar fájlokat is. -
TGWH #9164 Én is kíváncsi lennék, mit szólnak ehhez a lengyelek.
Ha tényleg 5 ezer Ft alatt lesz a gold verzió, akkor megéri, főleg a multiért, állítólag sikerült változtatni a játék egy fájljában, hogy eu vagy amcsi szervereken akarsz-e játszani :D -
DORSANAX #9163 A lényeg az, hogy az eredeti Locale\en_UK mappát nem szabad átnevezni, mert a játék indításánál azt észreveszi... -
DORSANAX #9162 Ők majd megfejtik a "global.res" és a megfelelő lokalizációs fájlok titkát és lefordítják idővel a kiegészítő szövegét szerintem.
A legálisan használt és eredeti Collector's Edition is nyugodtan használhatta a magyar global.res fájlt és senkinek nem okozott problémát a játék regisztrációja után sem, mert még a "szigorú" patch előtti fájl vizsgálatnál sem bukott ki.
Egyébként meddig tart visszapakolni az angol fájlt, ha szükséges esetleg?
Én már a csúnya verzióval megnéztem, működik rendesen.
Most kapok egy eredeti Collector's Edition-t és egy eredeti kiegészítőt. Véleményem szerint single módban ott sem okoz majd problémát, ha kicserélem az eredeti legális magyar játékomból kimentett dolgokat.
Csak sajnos ott nem lesz szöveg, ahol a kiegészítő küldetései és az arra vonatkozó dolgok szerepelnek.
Talán megérné belepiszkálni... -
#9161 Kíváncsi lennék, hogy mennyire zúgolódhatnak a spanyolok, oroszok, lengyelek, stb. -
Csokis #9160 Nem a beletétel a probléma, hanem hogy a fordítót/fordítókat bizony fizetni kell(ene). Ezt meg ugye nem akarja az új "tulajdonos". -
#9159 Azért számomra egy kicsit furcsa, hogyha egyszer valaki bele tudta tenni a német nyelv mellé az angolt, akkor más nyelveket miért nem lehet megoldani. -
DORSANAX #9158 Állítólag az védőoltás egyik mellékhatása a zavarodottság.:D -
Csokis #9157 Vagy csak véletlenül a fogalmazásgátlót vetted be. -
DORSANAX #9156 Off!
Bocs a sok "nem igazán"-ért, látszik, hogy oltást kaptam és nem tudok normálisan fogalmazni... -
DORSANAX #9155 A probléma lényege nem igazán változott.
Újra meg kell vásárolni, azt pedig magam részéről nem igazán tudom elhinni, hogy a Gold tavaszra "olcsó" lesz.
Természetesen nem igazán van más választás, mint a vásárlás, főleg abban az esetben, ha valaki multis játékos... -
TGWH #9154 Én azért boldogabb lettem egy kicsivel... ha jövőre megjelenik, és angolokkal játszhatunk, valamint lesznek még multis játékosok, akkor miért ne játszunk neten kieggel? A magyar netes Sacred 2es játékostársadalom úgy sem v.mi hű de sok tagot számlált... -
MrTwister #9153 Köszi az infókat! Hát nem lettem boldogabb sajnos az infóktól. Ez van. -
Csokis #9152 KATT! -
#9151 Be tudnád másolni ?
Csak emiatt nem szeretnék regisztrálni.