10030
  • wedge31
    Vazze ilyen szinten sose foglalkoztam a pc-mel asus alaplap a hozzá tartozo driverekel ennyi.
  • rage
    Nem az az érdekes, hogy kinek nagyobb, hanem hogy melyik driverrel stabil. Milyen alaplapi hangchiped van pontosan ? S milyen verziószámú drivert használsz hozzá ?

Mert lefogadom, hogy pl ha tíz embernek van Realtek integrált chipje, 10 féle drivert használnak hozzá.
  • wedge31
    Nem igazán értelek kérlek fejsd ki tükön ülök hogy mindenki pontosan leirja a konfingját majd összevesük / mind az oviban kinek nagyobb / és akkor hirtelen mindenkinek jó lesz minden mert gondolom ezt várod vagy esetleg elmész a boltba és veszel egy olyan gépet mint az enyém ? nem értem itt mi értelme a rinyának erre ott a hivatalos forum itt senki se tud rajtatok segiteni.

ui :3Gh c2d proci,4g 800-as ramm / kingmax / ,8800Gts 512Mb , xp sp3 ,a legujabb vga driver ,alaplapi hangkártya.
    Hogy ez miben segit neked hogy jobban menjen a játék nem tom de mivel segiteni jó dolog leirtam használd egézségel.
  • rage
    Nem használod az erősítő varázslatokat ?
  • TGWH
    Rájöttem. A koncentráció tök felesleges skill... azért jó dolog hogy az angolban egyértelmű dolgokat a magyar fordítás miatt kell próbálgatni, hogy vajon tényleg ezt csinálja amit leírnak, vagy v.mi mást...
    Egyszer a hídon elsötétült minden, levágtam asztalra, de nem segített. Visszatöltés után a lovammal a híd alatt találtuk magunkat. Szal ezt adjátok össze. 4 óráig múlt héten semmi baja sem volt, most meg 3-4 óra alatt egyszer kivágott az asztalra, egyszer meg be kellett zárnom ctrlaltdellel...
    A kezem kezd már belefáradni, a harcból túl sok lett, ráadásul minden egyes indítás (barlangoknál barlangból kilépés) után újratermelődnek az ellenfelek. Sokszor már csak elfutok, nincs kedvem harcolni, már a sötét lelkem legsötétebb bugyra is beleszürkült...
    Most itt tartok:
  • DORSANAX
    Még 1 rövid gondolat:
    Ez egy közösség,ahol a játékkal kapcsolatos mindenféle gondunkat és problémainkat egymáson segítve igyekszünk megoldani.Amennyiben nem veszed észre,hogy rengeteg társad nyüglődik és még arra sem vagy képes,hogy leírd a csodakonfigurációdat,akkor ne is haragudj meg érte,de enyhén szólva nem értelek.Mégpedig azért nem,mert azon kívül,hogy "beszóltál",még csak egy kérdésed sm volt.
    Remélem megértetted,amit mondani akartam...
  • Sheol
    Én is csatlakoznék a "sírósakhoz".
  • DORSANAX
    Csak úgy szólok,hogy tudd,itt mindenki játszani akar,de zavartalanul.
  • rage
    Mellesleg akkor jó lenne tudni, hogy neked milyen géped van, milyen verziójú drivereket használsz, milyen oprendszer és melyik service pack, mik futnak a program mellett, stb :)

Tudod, a "gép, amin jól fut" :)

• rage
    Annyira azért nem szar, meg szoktunk a játékról is írni :)
    Remélhetőleg, nálad végig hibátlan marad, ha nem, hát max csatlakozol hozzánk a hibakeresésben :)
  • wedge31
    Szétsirjátok a topicot a játékról irtatok már legalább egy sort ?
    Meg ez az általánositás is unalmas azért mert nektek szar nem biztos hogy másnál is pl nekem 60h van eddig a játékban és egy kékhalál vagy lefagyás se volt
  • Scouser
    Biztos vagyok benne, hogy a hanggal van a baj, ugyanis mindíg akkor akad be amikor csinálok valami quest progresset és akkor van egy hang effekt, vagy rákattintok egy npc-ra akkor is van ilyen hangeffekt stb... Szvsz jó helyen tapogatnak, de semmi köze az emberek pcjéhez, mert előjött ez AMD procin, Intel procin, Nvidia VGA-n, AMD VGA-n.
  • rage
    Végül az lesz, mint anno a Rollercoaster Tycoon-nál. Fél év kísérletezgetés után kivágták a Securom 7-est az ablakon, s visszaálltak Securom 5-re, ami után az összes kifagyás és asztalra történő kidobálás megszűnt. A Securom, a hangrendszer, meg némi optimalizálási probléma keverve kis memóriakezelési gonddal.
    Ezek valamelyike, vagy így együtt okozzák szerintem minden gondunkat.
    De ha komolyan állnak hozzá, ez javítható, s utána már lesz értelme mondjuk multizni is.
  • rage
    Azt hiszem, azt nyomozgatják, hogy a gond a játék hangrendszerével lehet. Azért kértek meg rá, hogy nézd meg hang nélkül, hogy akkor jó-e.

Volt már amúgy olyan játék, ami akkor vágott ki asztalra, mikor a játékban lévő mp3-akat kezdte volna játszani.
    Végül megoldottam úgy, hogy az adott nevű mp3-akat lecseréltem ugyanolyan nevű 0 byte-os üres fileokra. Zene nem volt, de probléma sem többet...szóval lehet kísérletezgetni, de én inkább játszanék :)
  • Scouser
    Of course:) Nem az csak idegesít, hogy megveszek egy játékot és egy teljesen tiszta rendszerrel, friss driverekkel kibasz a desktopra. És mi rá a válasz: kapcsoljam ki a hangkártyámat. Na ez felbaszott...
  • rage
    Látom, te is próbálkozol már a hivatalos fórumon
    Nagyon helyes :-)
  • Gunner
    woaa... keresek vmi map meg quest finder cuccost googlin ^^
  • wedge31
    #1719 innen indul a specko mount küldi.
  • DORSANAX
    Ma írtam,hogy megpróbálom úgy,hogy letiltoma netkapcsolatot,remélem segít valamit,kösz,hogy szóltál,még nem próbáltam.
    Csak egy kis idézet,de remélem ezzel nem bántok meg itt senkit,mivel a fordító nem hatalmazott meg arra,hogy ezt itt közöljem,de másik fórumon leírta,ezért beteszem:
    "Megjegyzem, hogy a bevezető és a lezáró szakasz is kapott feliratot! Ezeken felül a falukban való beszélgetések és átvezetők is. Mindenhez elkészült a fordítás. Sajnos az Ascaron nem segített, hogy ezek meg is jelenjenek a játékban..."
  • wedge31
    A két hotfix totál felesleges ha addig jól ment ,tedfel ujra és csak a patchet rakd rá ennyi, hamarosan jön az uj patch bár mondjuk nekem nem hiányzik.
  • Gunner
    ha találok helyet, akkor venni fogok :D
    jó sok pénzem gyűlt össze haszontalan cuccokból :)
    jól eltalálták h azért esik rendesen cumó, nem úgy mint diablo-ban v máshol h ott van rajta ruha, csúcs fegyó, de semmi nem esik...
  • Scouser
    Hát ha nem jön ki valami normális patch a Football Manager 2009-ig, akkor valószínűleg nem fogom elővenni többet:) Addig -> Oblivion meg Witcher.
  • Gunner
    nemtom srácok, egyenlőre én is azok közé tartozom akiknek jópár órája fut a game és tökéletes
  • Reggaester
    Az új patchig nem dobott ki soha a játék, most meg egyre sűrűbben, sokszor hiba üzi nélkül is, csak úgy. De legutóbb megfagyott, jött a kék képernyő is... Bekaphatja az Ascaron, nemhogy javítaná, egyre szarabbá teszi??? Már a demó is gáz volt, de azért is megvettem, a játékmenet jó is, de ez így kurva nagy kibaszás. Még egy kékhalál azt uninstall, faszkivan... Hogy lehet ennyire felelőtlenül kiadni vmit? Mintha mind alfa-teszterek lennénk bakker.
  • Rettenthető
    Kicsit halovány a kép, de erre gondolsz?
    Mellesleg már párszor láttam, hogy a Sacred mellett, az Updater is elindul... csak az nem világos, hogy miért.
  • wedge31
    Szerez pókot az ugy zihál mint Darth Vader és akkor teljes lesz az összkép.
  • Gunner
    karim
    na mien ? ^^^^^^^^^^
    evil ftw
  • rage
    Kis érdekesség: néha előfordul, hogy indításkor a játék kiírja, hogy nem sikerült a hálózathoz csatlakozni. Utána ettől persze megy a single játék - s vicces módon, ilyenkor még soha nem dobott ki.

Lehet, megpróbálom direkt letiltani a netet tűzfallal, s úgy játszani vele :)
  • DORSANAX
    Most böngészek,de hasonlókat olvastam én is.Majd,hogy ne megint én legyek a "feketeseggű",belinkelem,ha találok valami érdekeset.
  • Scouser
    Nem ment jól a Sacred 2 az alábbi configon: MSI K9N Neo V2, AMD X2 4800+, 8600GT 256MB(DDR3), 2GB RAM(800Mhz), Vindows Vista 32bit. Így kb közepesen árnyék nélkül elfogadhatóan ment, de voltak random helyen ahol nagyon szakadozott: értsd ment 40-50fps, majd leesett 0 aztán vissza 40-50 fps, és ezt gyakran egymás után. Ráadásul kidob a szokásos "program leállt" hibaüzenettel az asztalra. Ja igen a játékot 9980ft-ért vettem:)

Fejlesztettem a gépet ami most egy Radeon 4850HD(512RAM)-vel és +2GB Rammal jobb mint az elődje. Ma reggel újraraktam a Windows-t, video driver a legújabb, sound driver a legújabb, alaplap chipset driver a legújabb. Tehát minden friss rajta. Játék előtt Virusirtó kikapcs, most minden maxon 1280x1024-ben fut a játék 40fps körül. Néha előjön a 40-ról 0-ra eső fps feature, de talán jobb mint eddig. Az is igaz, az elf fővárosba az új karakterrel még nem jutottam el és ez ott volt ezelőtt a legjellemzőbb. Kiváncsian tolom a játékot és egyszercsak kidob asztalra a szokásos módon.

Oké akkor gondolom én az AMD konfig a hibás az alaplappal együtt, felmegyek hivatalos forumra és látom, hogy ugyanez van Core2Duo gépekkel is, legalábbis erre panaszkodnak az emberek.

Ez a hiba nem a gépben van, ez kő keményen a játék baja és ajánlom a fejlesztőknek, hogy hamar gyorsan kijavítsák. Azok pedig akiknek eddig hiba nélkül futott örüljenek neki. De akárki akármit mond, olyan nincs, hogy ez a frissen felrakott rendszer a legújabb driverekkel hibája lenne.
  • rage
    Azért le nem szedem, szerencsére nem tíz percenként dob ki, hanem van amikor teljesen jó, van amikor napi kétszer. Ettől tudok haladni jól, főleg, hogy gyakran mentek.

Ja igen, próbáld meg Elite textúra nélkül, mert arról eddig is írták, hogy kevésbé stabil.
  • DORSANAX
    Köszi,most dühömben én is átnézem a fórumokat,addig nem csinálok semmit.
  • DORSANAX
    Nálam is ez van sajna,addig nem volt problémám vele.Dacos vagyok és nem rakom újra.Eltávolítás ás buktam 10 rugót,de elegem van ebből...
  • Rettenthető
    És narancssárga cuccal még senki nem találkozott? Az mi?
    (nem, nem a sárga rare és nem az arany unique -ra gondolok, (vagy az arany nem unique - mert elég szarok)

Varázslás a hídon:

Lángvihart süss el hídon, és majd arról nyilatkozz.
  • Morfi
    Én most xp-hez felraktam a legújabb frissítést ami még nem volt fent meg az sp3-at, na most maximum 30 perc és az asztalon találom magamat. Lehet hogy jó lett volna csak úgy frissítés nélkül :D
  • rage
    Nem az exevel van gond, hanem a dll-lel
    Megnéztem hivatalos fórumon, kicsit sok a hibákról író hozzászólás...
    S nem egy embernél jön elő ugyanaz, ami nálam. Ugyanazon a címen.

De már készül a következő patch.
    Szerintem a hatodik-hetedik patch környékén már tökéletes lesz :)
  • TGWH
    Nem lehet hogy a memóriacím a rossz? Akkor ha jól értem, a sacred2.exe fájllal van a gond? Hiv. fórumon mit mondtak?
  • rage
    Nálam a sacred.exe hívja meg rosszul az s2logic.dll-t, s mindig ugyanazon a memóriacímen. Vagy egyszerűen kitesz az asztalra szó nélkül. Ez utóbbit csak a legújabb hotfix óta...
  • TGWH
    De megfigyelted hogy csak akkor, amikor nem mentettél vagy egy órája? Amikor mentek 5 percenként, még véletlenül sem dob ki...
    De ha belenéz, annyi lehet hogy elég egy binnnggg, a winfos hibát észlelt, és leállt. Amúgy van olyan játék, aminél egy ilyen exe hibánál úgyhagyom a hibaüzenetet, és játszok tovább :D
  • rage
    A vírusírtó megnézi, de nem változtatja.
    Mondom, a probléma a másolásvédelmi rendszerrel lehet (s2logic.dll és társai). Illetve a játék memóriakezelésével lehetnek még gondok, kicsit hosszabb játék után elég érdekes mennyiségű memóriát képes fogyasztani.

Persze, hogy működik, mindenkinél működik, csak nem annyira stabil.
    Én is lenyomtam most már lassan kb 35 órát vele, ötször vagy hatszor dobott ki ez alatt, még jobb lenne, ha egyszer sem tenné.
    :-)