10030
  • Nabunaid
    Maksi!

Minden karakternek van ugye három harcművészeti ága. Általában minden ágon van egy passzív módon működő erősítés /a továbbiakban buff/. Amelyik csoportban található ez az erősítés, annak a csoportnak a visszatöltési idejét fogja lerontani. Persze vannak kivételek, mint pl. az elf mágus, ahol pont fordítva van, de ez most mindegy.

Tehát válassz ki egy harcművészeti csoportot, amit használni szeretnél, majd egy másik csoportba való buffot párosíts mellé.

TGWH harcostárs kicsit velősen fogalmazott, de valóban feleslegesen vettél fel minden féle, fajta képességet... Koncentrálj egyre, hogy megfelelően erős legyen a későbbiekben is.

Figyelj arra, hogy kordában tartsd a visszatöltési időt. Ne, ismétlem NE TANULJ MEG SOK RÚNÁT főleg az elején! A megtanult, tehát aktív rúnák hatalmas iramban növelik a visszatöltési időt, így használhatatlanná válik az adott harcművészet. Viszont ha passzív módon növeled egy adott harcművészet szintjét, akkor a visszatöltési idő alig változik.

Tanulj meg egyet, a többit pedig a kováccsal rakasd be a páncélokba, fegyverekbe. Idővel majd tucatjával találsz olyan holmikat amik +3,4,5 rúna bónuszt adnak a kedvenc varázslatodhoz, szóval nem kell izgulni.

A Te villámlánc varázslatod 12-es szintű, de ehhez 12 rúnát tanultál meg /ott van az első sorban: memorizált rúnák száma:12/ így aztán 8,9 másodperc a visszatöltés. Ha viszont nyakláncokban, gyűrűkben, páncélokban, fegyverekben "veszel" fel rúnákat, akkor a 12-es villámláncod kb. 3 másodperces visszatöltést kap.

Idővel, mikor már elég sok pontot adtál a koncentrációra, a Ravasz hatalom ismeretre, Ravasz hatalom fókuszra stb. stb. valamint visszatöltést csökkentő bónuszokat kapsz, na majd akkor tanulhatsz meg néhány rúnát aktív módon is.

Csak egy példa:
    A 49-es elf mágusommal a Lángvihar varázslatot használom, de még ezen a szinten is csak 22-es, miközben a valójában megtanult /memorizált/ rúnák száma 5 vagy 6. A sebzése így is nagyon erős, bőven elég, hiszen a sebzés a skillekkel és a cuccokkal is növelhető.

Még egy dolog. Hiába vagyok 49-es szintű, a Lángvihar varázslatom maximális rúna szintje csak asszem 28 lehet, amibe beletartozik minden, tehát megtanult és cuccokból származó rúna is. Miért? Mert az elérhető legmagasabb varázslat szintje az adott harcművészeti ág "fókusz" skilljének szintjétől függ.

Ha te majd a Láncvillám varázslatot akarod nagyon magasra tornászni, akkor tessék rágyúrni a Ravasz hatalom fókuszra.

Amennyiben nincs meg az adott szint, akkor ugyan megtanuljuk a rúnát, de a harcművészet szintje nem fog nőni, illetve annyira minimálisan, hogy észre sem venni.

Én balga pl. egy buffomat felnyomtam 40-esre holott csak 19 a max, nem is értettem, hogy miért csak 0,1%-al nő a hatékonysága...

Egyébként ezt jelzi a játék, ilyenkor a "túltöltött" harcművészet ikonja körül zöld csík jelenik meg.

Bocsánat, ha szájbarágós volt, de úgy látom sokaknak probléma ez a rúna dolog.

Tényleg jó lenne egy GY.I.K. , spéci hátas, rúnák, teleport és mentés /F9, F12/ használata.

Ja igen, tudtátok, hogy az F12-vel az utoljára megérintett, tehát kék obeliszkhez teleportáltok? Én csak most jöttem rá!
  • Mor3llo
    Ahogy nézem, ez az Inkvizítor majdnem egy az egyben ugyanaz, mint a Sötét Elf volt a Sacred1-ben. Bár ez csak tipp, az itteni leírások alapján, most egy sima Elf az első karakterem a 2-ben.
  • zhata
    Ezzel tök egyetértek.
    Az S1-ben sok minden voltam én is. Optimalizálni kell a tulajdonságok között. Az az érzésem, hogy talán jobb EGY tulajdonság(csoport)ot nagyon kifejleszteni, és a végén rátenni - ha kell - egy teljesen ellentéteset. (Még a Diablo-ból jött ez) Sokat kell adni a megérzésre. Meg a mások tapasztalataira is:-).
  • TGWH
    Már az első részben is az volt, hogy 4 féle mágust alkothattál. Vagy akár íjász gladiátort... vámpírból is több féle lehet; harcos vámpír, ezen belül baltás/kardos/lándzsás/íjász, idézős vámpír, aki denevéreket és farkast idéz, vagy harmadiknak egy halottidéző vámpír.
    Sokfajta karaktert tudsz összerakni, és bezony próbálgatni kell. Én is elrontottam, és az első részben is kellett pár hónap, mire rájöttem mindenre, sőt v.mire csak évek múltán jöttem rá...
    Én azt mondom, hogy ha nem lenne nálam a Koncentráció, akkor egy tökéletes karakter lenne. Persze vagy gyógyitalokat használok, vagy a védelmemet tolom feljebb.
    Mivel nem lehet mind a 10 tulajdonságot kimaxolni, így bizonyos kompromisszumokat kell kötni. Pl. ha max sebzést akarsz, nem gyúrsz a varázslásra, és csak egyfajta fegyvert használsz.
    Én nem akarok max sebzést a mágusbottal, így inkább a kiválasztott 3 varázslatomat erősítem, és a védelmemet, ellenállásomat.
    Ha a mágusbotos harci tudásomat növelem, akkor vagy a védelem - támadás páros nem lesz maxon, vagy az ellenállások.
  • shaba23 #3225
    Ezt ém is megkaptam a borospincéből kifelé jövet:) Meg olyat is kaptam, hogy mentsek meg valakit akit rablók fenyegetnek, aztán 2 sec múlva failed...
  • zhata
    Mint nem régen írtam - sajnos a játékmotor szerintem továbbra is bugos, és egyes küldetések ELEVE is logikai hibákat hordoznak. No meg a kettő együtt... (Tömegesen volt ilyen a Sacred-ben is eleinte.)
    Azért bízom benne, hogy ez javulni fog.
  • zhata
    Ahogy eddig én látom, az Inkvizítor egy NAGYON összetett karakter.
    Én eddig főképp a harci tudományaira - pl. két kézben két kard -tettem, teljesen bejött. (eddig)
    Szerintem nem lehet cheat nélkül ezzel a karakterrel elsőre tökéleteset alkotni.
  • Titan
    Mi történt velem a minap?!
    Indítottam egy új karaktert és felvettem azt a küldit mikor a "gonosz kismanó"-k táborában kell rendet rakni és ha már ott vagyok, akkor a szikladobáló nyakiglábat is. Nagyban regulázom kis hülyéket és egyszer csak jön egy üzenet, hogy új küldetést kaptam! Mentsem ki a túszokat a csúf gonosz kalóz karmai közül! Mint köztudott ezt a küldit az elf fővárosban a kikötőben kapja az ember normális esetben...érdekes volt...
  • LeonSilver
    Én sem értem mit nemlehet ezen érteni.Még mielőtt oda kellene menni a főküldetés miatt már esetleg lehet arra dolgod.Ha például a spec hátast szeretnéd megszerezni.Viszont ekkor még nemenged át az őr.Ezért van ott egy kib**** kerülő.
  • Scouser
    Közel 1 hónap szopás után levettem a VSync-et és láss csodát nem akadozik a játék. Már csak meg kell szoknom a kép szétesését ami a Vsync hiányából adódik. Ekkora...
  • Maksi
    Ez megnyugtató. :(

És ezek után mi a rákot kezdjek a varázslatokkal? Amúgy meg tiszta hülyeség, hogy inkvizítor létemre, mindenféle varázslatolás helyett, inkább csapkodjak, és használjak 1-2 varázslatot mindössze.
    Erősítés meg kell, mert azzal gyógyítom magam, hogy beszippantom az elhullottak lelkeit. Igaz egy majd +50%-ot pakol a casting regen-re, de legalább nemigen kell aggódnom a HP miatt.
  • TGWH
    De ha balra mész, beszélsz az illetékessel, akkor átenged a kapun. Feltéve, ha a főküldetés a Nagy Falhoz mutat. Nem tudom mi ezen a nem érthető. Vagy bugos? Nekem nem volt az...
  • TGWH
    Engem a Bőséges szüret küldi kevert meg. Először megöltem 10 vaddisznót, majd elkísértem az ökröt és vezetőjét a városba. Igen ám, de nem tudtam a férfival beszélni, így követtek mindenhova. Mentettem, kiléptem, vissza, majd lekoptak, és sikeres küldi. Akárhány vaddisznót öltem meg, nem számolt egyet sem. Köv. nap betöltöttem a játékot, majd egy idő után elkezdtem a küldit előröl, mivel kirakott pár kört, és számolta az ez után megölt vaddisznókat.
    + az élőhalott légió minden küldetése sikeres, de piros x van az első cím mellett, ami lehet az egésznek a neve, nem tudom pontosan.
  • LeonSilver
    Látod, mielőtt beérsz arra az őrhelyre arra lelehet menni.

• TGWH
    A kép alapján jól elkurtad... Nem kell minden varázslatot megtanulni, csak azt a csoportot, sőt azon belül is csak azt a 2-3 varázslatot, amit használni akarsz. Ez alapján rúnát és pénzt takarítottál volna meg, a -1 tulajdonságról nem is beszélve.
    Egy varázslatcsoportot kétfajta tulajdonság befolyásol. Ravasz hatalom mellé nem kell Hátborzongató inkvizíció, mert a két csoport tulajdonságai csak a saját 5 varázslatukat erősítik.
    Ravasz hatalom fókusz, és Ravasz hatalom ismeret annyit csinál, hogy az egyik a varázslatok visszatöltésének idejét csökkenti, a másik meg erősíti a varázslatot, azaz többet sebez magasabb tulajdonság szinten ugyan azon szintű varázslat. A Hátborzongató inkvizíció nem fogja befolyásolni a Tömör örvény visszatöltési idejét, sem erejét. A Hátborz. inkv. varázslatainak vissz. tölt. idejét max a Koncentráció csökkentheti, mivel fizikai támadások vannak ebben az első csoportban (de ez nem biztos, mert nem néztem).
  • zhata
    A "Váratlan hírek" küldetésben miközben Meliondort kísértem egy csajhoz M.-t sajna megölték. Ezek után kaptam egy sikertelen küldetés pipát meg egy piros kört, de a csaj elkezdett követni. De hová? Ui. nem volt nyíl. Erre kiléptem F9-cel, de a csaj maradt, és ráadásul teljesen máshol, az egyetlen aktív portálnál kezdtem a játékot... . A csaj vehemens volt, meg is ölték.
    Mióta ezüstben vagyok a cuccok és pontok jönnek, de úgy érzem, hogy a játékmotor össze van zavarodva.
  • TGWH
    Ne használj annyi rúnát, vagy pedig szerezz be olyan cuccokat, amik nagyban csökkentik a varázslatok visszatöltésének idejét. Vagy ne használj erősítéseket, én sem használok.
  • kovecses
    Köszi mindenkinek! Aki nem találná:
  • TGWH
    Eleinte nekem sem volt semmi baja, a patchek után kezdett kilépkedni, azaz amikor elértem az elf fővárosba.
  • Maksi
    Ja, itt a kép!
  • Maksi
    Mondja meg már valaki, legyen szíves, hogy hogy a rákban ilyen magas a casting regeneration a Villámvarázsomnál, mikor majd az összes pontot arra pakoltam, hogy ezt csökkentse.
    Ha bekapcsolok egy-vagy két erősítést, akkor ez a 9 mp mindjárt 15-re ugrik. :(
    Mitévő legyek, hogy gyorsabbak legyenek a varázslatok regenerációja? Egyáltalán érdemes még tovább fejleszteni az egyes varázslatokat a kaszt rúnák hozzáadásával, hiszen a sebzés alig nő, viszont a regeneráció meg másodpercekkel több lesz. :(
  • LeonSilver
    Mielőtt beérsz erre a helyre.Az újraélesztő monolit előtt.
  • Maksi
    A főküldetést, amit arannyal jelöl a térkép kell mindaddig megcsinálni, amíg a küldetéssorozat folyamán valaki oda nem küld a kapukhoz valami passzussal, amivel aztán átengednek majd.
  • emperator
    Köszönöm megnézem. bár azt hiszem ott nem láttam kijáratot de csekkolom. :-D
  • kovecses
    Jól jönne ha beillesztenétek ide egy térképet amin meg van jelölve ez a 2 - 3 hely! Vagy legalább egy kép a térdelő emberről, mert már megőrülök!
  • emperator
    Sajna csak 20kybitet enged a képem meg nagyobb méretű
  • lipovics
    KÖSZÖNÖM!!
  • kovecses
    Keresem.
  • LeonSilver
    Mielőtt beérsz erre a helyre ellehet menni jobbra.Elég nehéz észrevenni de ott va negy út ami egy barlangba vezet.Enne kpedig a másik oldalon van a kijárata.
  • emperator
    mérnem rakja be a képet hm
  • emperator
    Térképet máshonnan vettem de ez a pozicció ahol nem tudok átmenni a sárga körnél. Ott hogyan lehet átmenni?
  • árnyharcos
    valami képet légyszi, mert ez így kevés.
  • emperator
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Ott hogyan lehet tovább menni ahol egy fal van két kapuval amik zárva vannak középen egy kerékkel amit nem lehet megtekerni? Ha beszélek az Npc-vel az elhajt. Nemértem mit kell csinálni a küldim túlmutat rajta és nem tudok átmenni már megőrülök.
  • McKenny
    Csak azért nem tudtam mert ugyebár ahol pajzs van ott oda van irve hogy: nem tudja a buta harcosod a "pajzsismeretet"
    Ide meg semmi sincs irva nem ÉRTEM
    Vki érti ezt?
    Vagy mondjuk oda lenne irva hogy ez Elf nek kel nem nekem Oké de semi
  • XeeN
    Rájöttem mire jó a túlélési bónusz. (Csak egy rosszul időzített telefonhívás és egy halál kellett hozzá...) A regenerációs időt csökkenti, nem is kicsit. Mielőtt meghaltam, a tűzvihar regenideje 3,3 volt, most 3,8, míg a tűzlabdáé 1,7-ről 2,0-re növekedett. Egyébként 80% körül volt korábban.
  • Prince23
    Szeráffal, sztem.
  • surisomi
    Melyik karakterrel érdemes elkezdeni a játékot?
  • zhata
    kérlek, ne add másnak! Megveszem, megfizetem a harci értékét akár Euróban is.
  • rage
    Hát, pl a "Harci értékek : -10" helyett ha használod, abszolút erősítést jelent majd :-))
  • Maksi
    Találtam egy fasza nyakéket. Igazán alkalmi vétel.