10030
  • árnyharcos
    én már 2 hete pihentetem az árnyharcosomat, várom az új patchet :)
    szerencsére ez idő alatt megérkezett a fallout 3 is és most azzal elvagyok :)
    ami nem látszik de fontos az talán a 148.5% attack speed, azzal gyorsan lehet kaszabolni :)
    http://kepfeltolto.hu/i/?293371&t=img

• bepe79
    lvl 25 lett a Shadow Warrior-om Hardcore / Silver-en, a 25 Troll-os kuldinel volt egy-ket gazos szituaciom, ahol az akadas miatt majdnem baj lett, es az vegzetes lett volna a karimra nezve igy HC modban. Ugyhogy az utobbi ket szintlepesnel nem kicsit megnoveltem az Armor-omat es a Defense-emet, + hullott egy zold unique item (ez az elso eddig ezzel a karimmal). A Death Warrior Focus mellett / helyett nagyon kene egy Shield Lore is, bar ez utobbit hamarabb kellett volna elkezdenem fejleszteni, csak ugye ha ketkezes balta van a karim kezeben, akkor az nem er semmit..

Ime a karim 733-as Attack-el, 638-as Armor-al, 116% Attack Speed-el es 58.6% Survival Bonus-al:

• doncsabi
    álatom nem tud harcolni?
  • doncsabi
    sikerült
  • bepe79
    A skill-ekbol, amiket irtal, ugy latom, hogy Shadow Warrior karid van.
    Az SW-nel az Armor Lore-t (Pancel Ismeret), a Toughness-t (Strapabiras / Szivossag), es az adott fegyvernemnek megfelelo skill-t kell az egig tapolni: a te esetedben hogyha balta vagy fejsze vagy bunko van a kezedben (tehat Hafted Weapon), akkor a Hafted Weapon Lore-t (Nyeles fegyver) is nagyon fel kell nyomni. Lentebb raktam be kepeket, nekem ugyanilyen karim van, es Hardcore / Silver fokozaton is siman kinyirtam elsore. Az en kepeimen is meg tudod nezni, amiket beraktam, hogy mit hogy kell fejleszteni. Ma is rakok be kepet valoszinuleg, csak meg lepkedek egy-ket szintet felfele.
  • Norec79
    Sziasztok

nem tudja valaki miért nincs zárt neten szerver????
    Ha bekapcsolom a minden szerver mutatását akkor mutat de az alacsonyabb verzióhoz való szerverek.
  • doncsabi
    sziasztok
    mit rontotam el hogy nem tudom leszedni cort?
    skiljeim: -páncél ismeret,nyeles fegyver,taktica,gyorsaság,szivoság,halot harcos fokusz
    simán leszed cort
  • Caine
    A MOB-ok mindíg a te szintedhez vannak igazítva, egészen addig, amíg el nem érik a maximum szintjüket. Utána már nem bőnek tovább.
    Én 68-on fejeztem be a silvert (most várok az új patchre) és 60 után a mobok olyan 8 szinttel voltak nálam magasabbak. Viszont a legvégére már csak olyan 70-72 voltak, amíg én 68.
    Tehát azoknak olyan 70-72 volt a max szintje. Csak azt vettem észre, hogy egyre könnyebb kinyírni mindenkit és a MOB-ok körül a kör nem piros volt, hanem egyre gyakrabban sárga :)
  • Yarrick
    én mst vagyok 31es silveren de csak most küldtek át az emberek földjére a főküldiben, igyekszem minél több mellékküldit megcsinálni :)
    silveren a mobok mindig az én szintemhez igazodnak vagy van 1 szintkorlátjuk?
  • bepe79
    Shadow Warrior-nal (hogyha koveted a topicot, naponta rakok be kepket rola meg a skill-jeirol is), fontos skill-ek az armor lore, a toughness, a Death Warrior Focus skill, a speed lore, a tactics lore, es a damage lore, (a shield lore, hogyha hasznalsz pajzsot), es a kovetkezok attol fuggoen, hogy milyen fegyvert hasznalsz ertelemszeruen: sword lore vagy hafted lore, vagy pole lore stb. + ha ket fegyverrel szeretnel menni, es nem hasznalsz pajzsot, akkor ertelemszeruen a dual wielding (ket fegyver hasznalata egyszerre).
  • DeDy
    Kösz először is a segítséget.
    Lenne még 1-2 kérdésem.
    1. A trófeákból lehet főzeteket készíteni, az alkímia segítségével (feltételezem). A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban hogy ezek a főzetek véglegesen megnövelik a bizonyos értékeket, vagy csak átmenetileg?
    2. Árnyharcosnak melyek a legjobb képességei, melyeket érdemes fejleszteni illetve melyeket nem? Mivel elég sok van nem akarok olyanra tenni ami elég felesleges és mágusnál inkább átalakítom olyanná amilyenre szeretném, gondolom vissza már nem lehet venni ha valamire tettem.
    A 2.blokkjában csak segítőket lehet idézni azok közül pl melyik ami teljesen haszontalan, illetve hasznosnak mondható?

Előre is kösz.
  • bepe79
    Nem olvastam, bocs. Most, hogy mondod, mar latom, hogy mutat felul egyet. Mindjart megvalaszolom.
  • vidu01
    1. jobbkatt a könyvre utána megjelenik a küldetés ablakban valamelyik fül alatt
    2. azok a gömbök védettséget adnak különböző elementális sebzés ellen, méreg ellen. Nem tudsz velük semmit csinálni csak berakni oda a bal alsóba. Érdemes őket fajtánként szétválogatni és akkor tudod váltogatni attól függően hogy mivel jönnek neked a dögök. (általában úgyis csak egyik fajta lesz a mérvadó. Sokat jelent, majd nagyobb szinten észre fogod venni.
  • Sheol
    A könyveket el tudod olvasni ott ahol a küldetéseid is vannak, csak egy külön fül a könyveké.
    Bal alul a páncélodhoz adnak különféle védelmeket aszerint, hogy milyen típusú relic-ek aktívak. (Fire, Poison, Magic stb.)
  • DeDy
    Üdv.
    Lenne néhány kérdésem mert pár dolgot nem értek, tudok.
    1. Mire jók a könyvek?
    2. Találtam pár érdekes dolgot ami bal alul jelenik meg egy körben (külön vannak üres helyek) pl egy olyat hogy méreggömb és ad egy-két pluszt. Azt csak akkor tudom felhasználni ha készítek belőle egy főzetet, és annak állandó a hatása?
  • TopGun
    Te nem olvasod a privat uzeneteid? vagy csak nem valaszolsz rajuk?
  • bepe79
    A CA csokkento skill, SW-nel ez a Death Warrior Focus skill, ami csokkenti az ujratoltodesi idot.
  • rage at work
    Azért a 80-as, 90-es években, illetve a 2000-es évek elején is mindenki jól elvolt a játékokkal, pedig még nem nagyon voltak magyarra fordítva.

Sőt, anno nagyon népszerűek voltak a kalandjátékok is, ahol aztán bőven volt mit olvasni a nem egyszer igen beteg történettel megáldott darabokban :)

A játékok nagyon jók nyelvgyakorlásra, de szerintem nagyon rövid időn belül minden játék ki fog jönni magyarul, s sok embernél elveszti majd ezt a szerepét. Persze, az is örvendetes, hogy végre magyarul is játszhatunk, sőt némely játéknak a szinkronja is magyar - de azért remélem nem az lesz a jövő, hogy mondjuk 10 év múlva kijön egy program, amihez nem csinálnak majd fordítást, s az akkori játékosok fele majd elindítani se tudja :)
  • Maksi
    Szerintem annak, aki nem, vagy elég rosszul tud angolul, annak teljesen élvezhetetlenné válik a játék, mikor folyton szótáraznia kell, és próbálni értelmezni, hogy nyelvtanilag mit is jelenthet az adott mondat? Közben meg áll a karakter valahol, és csépelik például.
    Kifejezetten igaz ez például a tulajdonságokra, a varázslatok, képességek leírására, amelyeknél még egy - a játékos számára - tökéletesen érthető nyelven is komoly fejtörést, és időt igényelhet, hogy éppen hogyan fejlessze a karakterét, hogyan építse fel a tulajdonságlistát, előregondolva, milyen játékstílust is szeretne preferálni a közel- s távoli jövőben?

Szóval, legyen csak magyar változat is, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon sok játékra vágyó nem veszi meg angolul, vagy németül, hogy szótár mellett gubbasztva játsszon, mert ez teljesen élvezhetetlenné teszi számára a játékot, és korántsem biztos, hogy sokkal érthetőbbé válik az angol szöveg szótárral egy, a nyelvtudás teljes hiányában szenvedőnek.
  • doncsabi
    wariornál
  • doncsabi
    mi az a ca skill?
  • rage
    Sikerült a főszál végére érni, azért nem volt ez sem rövid.
    Mellette néhány mellékküldetést is megcsináltam közben, összesen több mint 130 küldetés van meg.

Tényleg jó, és szórakoztató játék, remek hangulattal, csak kicsit lehetne változatosabb

A szeráf karakter saját küldetéseit azért még megnézem majd.
  • bepe79
    Hamarosan jon a CA-skill, a kovetkezo, amit felveszek a Death Warrior Focus lesz.
  • vidu01
    Szerintem így túl sok az offensive skill, az utolsó 3 helyett én már valami CAt választottam volna, koncentráció is kell a 2 erősítés miatt. Ha nincs CA skill a módosítókat sem tudod fejleszteni.
  • DORSANAX
    Ha így érzed,akkor "mea culpa"...
  • Sheol
    A CA-k is szerepelhetnének a képen, hogy miket használsz és hány pont van rajtuk.
  • bepe79
    ONtopik: lvl 21 lett a Shadow Warrior-om Hardcore / Silver-en, es most nem kis erosodesen ment keresztul:

687-es Attack, es 234-es Defense-e (Armor: 443) van jelenleg, es eleg jol aprit, ha egyszerre 3-4 bazi nagy troll jon ra egyszerre, azoknak az uteseit, kodobalasat, meg fenetugyjamijet is birja, mert a magas dexterity huzza fel a vedelmemet is, nem csak a pontossagot.
  • Sheol
    Ennek örülök, mert nagyon kezdett ilyen irányba haladni a beszélgetés.
  • DORSANAX
    Elnézést,de ilyesmit nem mondott senki,nem szerettem volna megsérteni senkit itt a fórumon...
  • Sheol
    A Survival Bonus hat a statjaidra is többek között, azért csökkentek miután elhaláloztál.
    Sajnos a játék mechanikáról elég keveset tudni, mert az Ascaron bassza elmondani, hogy mi hogy működik pontosan.
    Azt mondta az egyik fejlesztő, hogy a Coca Cola sem adja ki a pontos receptet...
  • wedge31
    Csak bukod a tulélési bonuszt más következménye nincs.
  • bepe79
    Kulonosebb veszteseg nem er teged, ha meghal a karid, hacsak nem Hardcore fokozaton jatszol, mint en. Ja, meg annyi, hogy elvileg ha jol tudom, az addig kinkeservvel osszeszedett Survival Bonus-odat elveszted, tehat az teljesen kinullazodik. E mellett sok veszteseg nem er, azon kivul, hogy nem makulatlan a merleged.
  • vidu01
    Szarabb cuccok fognak esni, ahogy írtad visszaveszi a bónuszokat.
  • Yarrick
    Mi történik ha meghal a kari és újraéled a monolitnál?
    Silveren játszok 28as szinten halt elöször meg, és azt vettem utána észre hogy csökkentek a statisztikája, és gyengébbek lettek az ellenfelek is.
    Manuálba nem találtam semmit az ujraélesztésröl, jár valamien hátránnyal, azon kivül hogy a 60%os túlélési bonuszom lenullázta... ?
  • RaveAir
    Ezt olvastad ki abból, amit írtam? :P
  • bepe79
    En pl. nem tudok a magyar verzioval jatszani, mert itt az UK-ban csak a Deep Silver-es verziot aruljak a boltokban es az online shop-okban, es ez az International / angol nyelvu verzio. Tehat valasztasi lehetosegem sincs.
  • bepe79
    lvl 19 lett a Shadow Warrior-om (Hardcore / Silver), lenyomtam az elso boss-t. Megvan a Damage Lore skill is, ugyhogy most mar szinte az osszes fontos offensive skill megvan es aktiv.

• Sheol
    Nem kell itt más nyelv, csak a magyar, mert aki angolul akar játszani az mind sznob, és még antimagyar is.
  • TGWH
    A cd kulcs nekem csak annyi gondod okoz, hogy mindig be kell írni a felhasználónévvel és a jelszóval együtt, mert v.miért nem jegyzi meg a program (vagy lehet az óránkénti kilépkedések miatt van gondom vele).
    Az aktiválás semmi gondod nem jelent, beírsz egy kódot, kapsz egy másikat, bemásolod, minimális plusz munka, és egyáltalán nem idegesítő.
  • RaveAir
    Azért van fordítva, mert egy kitalált világ. Ezért van minden nyelven máshogy írva.
    Amúgy több helyen is vita tárgyát képezi a téma, hogy mi van a városnevekkel, és ugye azt is lehet látni, hogy a magyar gyakorlat sem következetes. Capetown - Fokváros, de ugyanakkor New York az New York (vagy Moszkva - Moscow - Moskau). Én azt mondom, hogyha egy kitalált városnév beszédes, és a játék alapnyelvén jelent valamit, akkor kell neki magyar megfelelőt is találni. Azonban más a helyzet, ha a kitalált név egy kitalált nyelven van (orkul, elf nyelven, stb.)

Azt nem tudom, hogy a magyar kiadó milyen harcokat vívott a nyelvért, de elképzelhető, hogy valamiért meg volt kötve a kezük.

Az utolsó bekezdéseddel teljesen egyet tudok érteni. Legyen meg a választás joga, hogy a helyi nyelv (jelen esetben magyar) mellett legyen ott az eredeti is (jelen esetben a német)... Valamint, ha a játék eredeti nyelve nem az angol, úgy az is.