Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na folytatás köv. 😊
1490 tájékán járunk. 😊 Az olasz nép egyesült a Milánói zászló alatt a félszigeten. 😊 Egyelõre Szicília, Szardínia és Korzika az egyetlen független olasz államocska halom. 😊
Majd õket is meghódítom, hogy megalapozzam hatalmam a Földközi-tengeren.
Hamarosan az osztrák trónust is hozzá csatolom a Milánói nem olaszok lakta tartikhoz. 😛 Bajorországot teljesen beolvasztottam. 😊 Utána arra fogok törekedni, hogy a Német-Római birodalom választó fejedelmeit vazallusommá tegyem és én lehessek a császár. 😊
1490 tájékán járunk. 😊 Az olasz nép egyesült a Milánói zászló alatt a félszigeten. 😊 Egyelõre Szicília, Szardínia és Korzika az egyetlen független olasz államocska halom. 😊
Majd õket is meghódítom, hogy megalapozzam hatalmam a Földközi-tengeren.
Hamarosan az osztrák trónust is hozzá csatolom a Milánói nem olaszok lakta tartikhoz. 😛 Bajorországot teljesen beolvasztottam. 😊 Utána arra fogok törekedni, hogy a Német-Római birodalom választó fejedelmeit vazallusommá tegyem és én lehessek a császár. 😊
Hát az akkor szívás, akkor így mondjuk jóval nehezebb teljes világuralmat csinálni ott.
HttT-ben nem. Van egy idea, de az már csak az eretnekek ellen ad CB-ét. Sámánistáknál az meg csak az animista frakció... A más vallásúak már nem.
Hát ha más vallásúval háborúzol, akkor igen, lehetett.
Miért, ez HTT ben nem így van?
Amúgy meg gondolom ekkora infamyvel neki se nagyon kellett túl sok CB, megtámadnak õk maguktól is😊
Miért, ez HTT ben nem így van?
Amúgy meg gondolom ekkora infamyvel neki se nagyon kellett túl sok CB, megtámadnak õk maguktól is😊
Hm... Attól tartok az én BB-ém sem végleges még... Most 190, de Burgundiától el akarom venni Antwerpent, plusz még néhány manufaktúrás tartományt, és kaptam CB-ét Csehországra is, aki viszont HRE tag, illetve Milánót és Kasztíliát is ki kellene végleg szorítani az amerikai kontinensrõl...
Egyébként arra már nem emlékszem, hogy õ hogy szerzett CB-ét? Vagy IN-ben még lehetett CB nélkül hadat üzenni stab hit nélkül?
Egyébként arra már nem emlékszem, hogy õ hogy szerzett CB-ét? Vagy IN-ben még lehetett CB nélkül hadat üzenni stab hit nélkül?
"Tehát partra kellett szállnom Ausztriában, ha meg akartam menteni krík testvéreimet, egy tisztességes békével. Csakhogy, ehhez legalább 45 ezer katonát kellett kiképezni, azokat eltartani, akkor meg már úgy vagyok vele, hogy a befektetésem legalább térüljön már meg. Világosan látszik tehát: ellenségeim kényszerítenek bele az állandó hódításba. :-) "
Hehe, tisztára olyan a helyzet, mint anno a Napoleon alatti Európában volt😊 Gyakorlatilag egyik háborút sem õ kezdeményezte , és a közhiedelemmel ellentétben a rövid békés idõszak alatt alkotott Code Civilt (egészen de Gaulleig ez határozta meg Franciaország berendezkedését) legalább annyira tartotta saját maga is, mint a hóditásokat, mégis ugye mivel mindig gyõzõtt, úgymond kénytelen volt újra és újra hóditani, mert milyen az, hogy a legyõzött ellenség semmi kárt se szenvedjen, nameg meg kell térüljenek a hadjárat költségei, az emberáldozatok, stb😊
Viszont az újabb és újabb hóditások pedig értelemszerûen újabb háborúkat vontak maguk után😊
Amúgy még sehol se vagy Prawnstarhoz képest, olvasgattam a leírását, és simán ilyen 250 meg 300 as BB pontokkal mászkált a világhóditás közben😊
Hehe, tisztára olyan a helyzet, mint anno a Napoleon alatti Európában volt😊 Gyakorlatilag egyik háborút sem õ kezdeményezte , és a közhiedelemmel ellentétben a rövid békés idõszak alatt alkotott Code Civilt (egészen de Gaulleig ez határozta meg Franciaország berendezkedését) legalább annyira tartotta saját maga is, mint a hóditásokat, mégis ugye mivel mindig gyõzõtt, úgymond kénytelen volt újra és újra hóditani, mert milyen az, hogy a legyõzött ellenség semmi kárt se szenvedjen, nameg meg kell térüljenek a hadjárat költségei, az emberáldozatok, stb😊
Viszont az újabb és újabb hóditások pedig értelemszerûen újabb háborúkat vontak maguk után😊
Amúgy még sehol se vagy Prawnstarhoz képest, olvasgattam a leírását, és simán ilyen 250 meg 300 as BB pontokkal mászkált a világhóditás közben😊
Nem. De a körülmények áldozata vagyok! :-) Az az igazság, hogy a spanyolok majdnem kiszorításával Amerikából lett 90 az infamim. Gondolkoztam azon, hogy csökkentsem-e, de kb 100 évet kellene rászánni. Jó, cabinet ideával, és egy diplomata tanácsadóval is 50-et. Addig meg nem csináltam semmit.
Az a helyzet, hogy amerikai indiánként hódítanom KELL, ha békét akarok. Burgundia hadat üzent, válaszul minden gyarmatát lenyúltam. Szerencsém is volt, mert 1000 alatti kolóniái voltak, tehát át is tudtam venni õket. Válaszul felajánlott egy olyan békét, hogy ÉN fizessek NEKI 3000 aranyat.
Vagy: amikor Ausztria hadat üzent, nem figyeltem oda, és lenyúlta az egyik 1000 feletti kolóniámat. Õ tudott rá seize colonit nyomni, én amikor visszafoglaltam, nem. Hosszú évek elteltével az európai hatalmak persze hajlandók white peace-t kötni, de azzal a gyarmatomat nem kaptam volna vissza az osztrákoktól. Ráadásul ha békét kötök, akkor õ azonnal küld egy misszionáriust, megtéríti a népet, tehát az a tartomány már sose lesz krík megint.
Tehát partra kellett szállnom Ausztriában, ha meg akartam menteni krík testvéreimet, egy tisztességes békével. Csakhogy, ehhez legalább 45 ezer katonát kellett kiképezni, azokat eltartani, akkor meg már úgy vagyok vele, hogy a befektetésem legalább térüljön már meg. Világosan látszik tehát: ellenségeim kényszerítenek bele az állandó hódításba. :-)
Egyébként meg úgy voltam vele: nem mindegy akkor már, hogy 90 vagy 150 az infamy? :-)
Az a helyzet, hogy amerikai indiánként hódítanom KELL, ha békét akarok. Burgundia hadat üzent, válaszul minden gyarmatát lenyúltam. Szerencsém is volt, mert 1000 alatti kolóniái voltak, tehát át is tudtam venni õket. Válaszul felajánlott egy olyan békét, hogy ÉN fizessek NEKI 3000 aranyat.
Vagy: amikor Ausztria hadat üzent, nem figyeltem oda, és lenyúlta az egyik 1000 feletti kolóniámat. Õ tudott rá seize colonit nyomni, én amikor visszafoglaltam, nem. Hosszú évek elteltével az európai hatalmak persze hajlandók white peace-t kötni, de azzal a gyarmatomat nem kaptam volna vissza az osztrákoktól. Ráadásul ha békét kötök, akkor õ azonnal küld egy misszionáriust, megtéríti a népet, tehát az a tartomány már sose lesz krík megint.
Tehát partra kellett szállnom Ausztriában, ha meg akartam menteni krík testvéreimet, egy tisztességes békével. Csakhogy, ehhez legalább 45 ezer katonát kellett kiképezni, azokat eltartani, akkor meg már úgy vagyok vele, hogy a befektetésem legalább térüljön már meg. Világosan látszik tehát: ellenségeim kényszerítenek bele az állandó hódításba. :-)
Egyébként meg úgy voltam vele: nem mindegy akkor már, hogy 90 vagy 150 az infamy? :-)
HttT-be se. De kapom én õket! :-) Ausztria, Burgundia, Csehország... Ausztriát megvertem, elvettem tõle Magyarországot, amit vazallusként felszabadítottam. (Így most van egy sámánista Magyarhon Európa közepén. :-)) Horvátországot is a magyaroknak akartam adni apránként, de egy idõ után nem tudok nekik több tartományt adni (sell province), 0-ért sem, úgyhogy Horvátországból külön vazallus lesz. Akvárium szintén hadat üzent, nem tudom mire fel, már csak egy tartománya maradt. Csehország szintén betámadott, bukott két finomítót, egy fegyvergyárat, egy CoT-ot, és még egy tartományt. Az egy tartományos Krakkó (Lenygelország maradéka szintén a torkomnak "ugrott", köpni-nyelni nem tudtam, de nem az ijedtségtõl. Most már ez az állam se létezik... Burgundia folyamatban van, annak majd most állok neki.
Igazából Ausztria volt a leghúzósabb, mert csak 15 szállítóhajóm volt, és a 15 ezer emberemet 40-50 ezres seregekkel ledarálta, amire odaért volna az erõsítés. A trükk az volt, hogy megszerzett három török tartományt Anatóliában. Ott száltam partra és lezártam a Boszporuszt a flottával. Aztán a 15-20 ezressével engedtem át a csapatait, amiket ledaráltam. De mivel õ a HRE kimeríthetetlen emberi és anyagi tartalékai voltak, úgyhogy összeszedtem az inváziós 75 ezer embert, és nekimentem az õ 107 ezres fõseregének a kor legjobb gyalogságával (nyugati mintájú amerikai gyalogság, american westernized infantry) aminek akkora a sokkja mint a lovasságnak (7,3) és gyõztem. De a végtelen ember és anyagi tartalékai miatt még így is hosszú harc volt mire lenyomtam és eljutottam a Boszporusztól Bécsbe.
Igazából Ausztria volt a leghúzósabb, mert csak 15 szállítóhajóm volt, és a 15 ezer emberemet 40-50 ezres seregekkel ledarálta, amire odaért volna az erõsítés. A trükk az volt, hogy megszerzett három török tartományt Anatóliában. Ott száltam partra és lezártam a Boszporuszt a flottával. Aztán a 15-20 ezressével engedtem át a csapatait, amiket ledaráltam. De mivel õ a HRE kimeríthetetlen emberi és anyagi tartalékai voltak, úgyhogy összeszedtem az inváziós 75 ezer embert, és nekimentem az õ 107 ezres fõseregének a kor legjobb gyalogságával (nyugati mintájú amerikai gyalogság, american westernized infantry) aminek akkora a sokkja mint a lovasságnak (7,3) és gyõztem. De a végtelen ember és anyagi tartalékai miatt még így is hosszú harc volt mire lenyomtam és eljutottam a Boszporusztól Bécsbe.
Igen, DW-ben, és azóta sem fejeztem be (bár nem sok hiányzik a teljes világhódításhoz, méltó ellenfelem már régen nincs).
A következõ játékomban (ha eljutok odáig) én is nem-HRE Magyarországgal fogok játszani, valszeg egyelõre normál fokozaton, késõbb hardon vagy very hardon 😊 Az a baj, hogy ha már császár vagy, nem tudod feloszlatni a HRE-t.
A következõ játékomban (ha eljutok odáig) én is nem-HRE Magyarországgal fogok játszani, valszeg egyelõre normál fokozaton, késõbb hardon vagy very hardon 😊 Az a baj, hogy ha már császár vagy, nem tudod feloszlatni a HRE-t.
Emlékszem igen, de azt már DW ben csináltad, ugye?
Amúgy ha lehetne, se szívesen csinálnék ilyet,de mivel nem DW-t csinálok, nem is lehet.😛
Eleve a gamet is már úgy kezdtem, hogy ne HRE-s MO legyen😊
Amúgy ha lehetne, se szívesen csinálnék ilyet,de mivel nem DW-t csinálok, nem is lehet.😛
Eleve a gamet is már úgy kezdtem, hogy ne HRE-s MO legyen😊
Elfogad néha 100% feletti követelést, viszont annektálni 1 nél több provinciást nem lehet se IN ben, se HTT ben😊😞
IN-be -3 mas stabilitással nem lehet hadüzenetet küldeni
IN-ben így csináltam mindenkibõl vazallust. Ha elég ideig húztam a háborút, akkor 6-7-8 tartományos országok is simán igent mondtak a követelésre.
Elméletileg igen. Prawnstar így csinálta meg a híres irokéz világhódító játékát very hardon normál agressziós szinten IN-ben.
The Audacity of Hope
The Audacity of Hope
Az lesz a gond, hogy valahol több, mint 1 pixel vastagra csináltad a folyót. Nekem is volt ilyen problémám. (ha kell hozzá javított domborzat, tudok adni olyat - bár az az általam készített rivers.bmphez illeszkedik...
Minden esetre így néz ki.
Minden esetre így néz ki.
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Egyébként meg lehet-e azt csinálni, hogy átmész brutálagresszívbe, nem törõdsz az infamyvel sem, és "stabilan" -3-on tartod a stabilityt, közben azt támadsz meg, akit akarsz (az eleve -3 stab miatt lényegében hátrány nélkül)?
Rekordot akarsz dönteni infamyben? 😊
Nocsak, ezt nem is tudtam...

Így állok most. Egy kissé lelassult a játék, mindenki betámad. Szerencsére nem egyszerre, csak szépen sorban... :-) Igazából a stabilitás volt a legnagyobb probléma, két havonta jött egy -1-es esemény. Egy csomó ideig nem is költöttem rá, maradtam -3-on, mert semmi értelme nem volt növelni.

IN-ben 100 feletti követelést is elfogadott, ha elég nagy volt a háborús kimerültsége. HttT-ben nem fogad el, de õ maga tehet 100-as warscore feletti ajánlatot.
Nem tudom, hogy van a DW elõtti verziókban, de szerintem HTTT-ben is lehet annektálni 4, esetleg 5 provinciás országokat is. A DW-ben meg biztosan, bár a tartományok értékétõl is függ (100% warscore feletti követelést soha, semmilyen ország sem fogad el egyik verzióban sem).
Pont ezt a "gyanús" taktikát használtam eddig a HRE-s világhódítós játékomban 😛 Én "ideiglenes, infamycsökkentõ vazallusoknak" hívom õket 😊
Ha valaki fel tudná ide tölteni a rivers.bmp cimû képet a map könyvtárból, eredeti méretben (11,5 M)nagyon hálás lennék. Az történt ugyanis, hogy a képet beraktam paintbe, és kijavitgattam rajta a folyók hibáit, csak úgy szórakozásból aztán meg véletlenül lementettem ugyanazal a névvel, ugyanoda, tehát felülirtam a korábbit. Most nem indul a játék, gondolom emiatt, mivel indulás közben a ,,creating rivers'' résznél (háttérben Napóleon) megáll, és kidobja, hogy runtime error. Nem vagyok nagy informatikus, szóval ha nem ez a gond, akkor valaki mondja meg, hogy mi, ha pedig ez, akkor légyszi valaki töltse fel a képet. EU III. Chronicles/Divine Wind egyébként. Köszi.
Kaptam küldetésként coret Ostmarchra, szóval volt CB-m rájuk, és 0 ba került a vazallussá tétel, ha jól emlékszem😊
Ami a másik dolgot illeti: nem DW- t tolok, és itt sztem másképp van, kapom az 1pont/tartományt ígyis, meg eleve egybõl ugye nem tudnám annektálni, mert nem 1, hanem 6 provinciás
Ami a másik dolgot illeti: nem DW- t tolok, és itt sztem másképp van, kapom az 1pont/tartományt ígyis, meg eleve egybõl ugye nem tudnám annektálni, mert nem 1, hanem 6 provinciás
vettek már tõlem is hasonló summáért tartományt 😊 Amúgy lehet, hogy vazullusodként is fizetett volna érte ennyit, és akkor 1-2 infamyval kevesebbe került volna a vazullussá tétel.
Ami a horvátokat illeti:
Szerintem csalás, de ha elengeded õket, 5 év múlva felbontod a szövetséget, majd következõ hónapban megtámadod (vagy nagyon lerontod a viszonyt, hogy amikor mész háborúzni, és hívod, megtagadja és emiatt egybõl felbomlik a szövetség, így már támadhatod is) reconquest cbvel, akkor 0 infamyért tudod megint annektálni.
Ami a horvátokat illeti:
Szerintem csalás, de ha elengeded õket, 5 év múlva felbontod a szövetséget, majd következõ hónapban megtámadod (vagy nagyon lerontod a viszonyt, hogy amikor mész háborúzni, és hívod, megtagadja és emiatt egybõl felbomlik a szövetség, így már támadhatod is) reconquest cbvel, akkor 0 infamyért tudod megint annektálni.
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Igen, kezd derengeni a dolog😊
Ja, és köszi😊
Bár neked sokkal inkább jár a gratuláció az indiánokkal.
Velence már megvan, könnyû dolgom volt vele, hamar 1 provinciás lett.
(Aztán még annél is könyebb, mert azt az 1 provinciát aztán meg elvitte Milánó, így csak 1 infamyt gyûjtöttem be érte 4 vagy 6 helyett.
Igazából egyszer azért álltam a pusztulás szélén az osztrák-cseh-lengyel (és még vagy 6-7 kisebb állam) kombó ellen, de kaptam pont a háború elõtt egy iszonyat tábornokot, 5 os shockja van, és a fire és movementje is 3-3.
Míg a gyalogosaim lerendeztek egy választott frontot (ahol aztán sikerült nagyon elõnyös különbékét kötnöm) addig a lovasokat odadtam ennek az ipsének és....volt, hogy 11 ezer fõvel sikerült a 21 ezres fõseregét pillanatok alatt nullára verni😊
Picit gondolkodom, mitévõ legyek amúgy, folytassam-e egyáltalán, és ha igen, akkor hogyan, mivel az infamy azért jelent némi gondot,úgy 5-6 évig nem nagyon szabadna hódítanom.
Pedig ha 60 év alatt eljutottam idáig, a köv 120 ban meglehetne Európa😊
Szerinted van értelme esetleg elengednem vazallusként Horvátországot?
Iszonyat jól jönne a -6 infamy...
De csak akkor tenném meg, ha tudnám, hogy csak 10 évre szól,és félek, hogy hiába hatalmas a presztizsem, de ilyen infamyvel kb very unlikelyt írna ki amikor annektálni szeretném majd...
Amúgy épp most üzent hadat a Milánó-Teutonic Order kettõs, szóval tudnék is éppen Itália felé menni.
Ja, a dolog legviccesebb része az volt eddig, hogy néhány évvel azután, amikor Ausztriát megvertem elõször, rájöttem, hogy a 2 aranybánya mellett kértem tõle egy fos tartoményt is, Linzet.
Mivel épp a következõ háborút terveztem indítani, gondoltam elõtte eladom neki,jobb ha majd nála marad miután vazallus lesz.
Namármost...ami az árat illeti, a 2000 aranyra is very likelyt írt ki, és meg is vette😄😄😄
Adtatok már el tartományt (és ezt most mindenkitõl kérdezem)valaha 2.000 aranyért?😛
Hatalmas esze volt, mert rá pár napra csõdbe is ment, és emiatt a háborúban -3 as stabilityje illetve nullás morálja volt a seregének és az erõdjeinek is😊
Ja, és köszi😊
Bár neked sokkal inkább jár a gratuláció az indiánokkal.
Velence már megvan, könnyû dolgom volt vele, hamar 1 provinciás lett.
(Aztán még annél is könyebb, mert azt az 1 provinciát aztán meg elvitte Milánó, így csak 1 infamyt gyûjtöttem be érte 4 vagy 6 helyett.
Igazából egyszer azért álltam a pusztulás szélén az osztrák-cseh-lengyel (és még vagy 6-7 kisebb állam) kombó ellen, de kaptam pont a háború elõtt egy iszonyat tábornokot, 5 os shockja van, és a fire és movementje is 3-3.
Míg a gyalogosaim lerendeztek egy választott frontot (ahol aztán sikerült nagyon elõnyös különbékét kötnöm) addig a lovasokat odadtam ennek az ipsének és....volt, hogy 11 ezer fõvel sikerült a 21 ezres fõseregét pillanatok alatt nullára verni😊
Picit gondolkodom, mitévõ legyek amúgy, folytassam-e egyáltalán, és ha igen, akkor hogyan, mivel az infamy azért jelent némi gondot,úgy 5-6 évig nem nagyon szabadna hódítanom.
Pedig ha 60 év alatt eljutottam idáig, a köv 120 ban meglehetne Európa😊
Szerinted van értelme esetleg elengednem vazallusként Horvátországot?
Iszonyat jól jönne a -6 infamy...
De csak akkor tenném meg, ha tudnám, hogy csak 10 évre szól,és félek, hogy hiába hatalmas a presztizsem, de ilyen infamyvel kb very unlikelyt írna ki amikor annektálni szeretném majd...
Amúgy épp most üzent hadat a Milánó-Teutonic Order kettõs, szóval tudnék is éppen Itália felé menni.
Ja, a dolog legviccesebb része az volt eddig, hogy néhány évvel azután, amikor Ausztriát megvertem elõször, rájöttem, hogy a 2 aranybánya mellett kértem tõle egy fos tartoményt is, Linzet.
Mivel épp a következõ háborút terveztem indítani, gondoltam elõtte eladom neki,jobb ha majd nála marad miután vazallus lesz.
Namármost...ami az árat illeti, a 2000 aranyra is very likelyt írt ki, és meg is vette😄😄😄
Adtatok már el tartományt (és ezt most mindenkitõl kérdezem)valaha 2.000 aranyért?😛
Hatalmas esze volt, mert rá pár napra csõdbe is ment, és emiatt a háborúban -3 as stabilityje illetve nullás morálja volt a seregének és az erõdjeinek is😊
Gratula!
De mi mindig mondtuk, hogy Magyarországgal könnyû! :-) Korábban mindig azt mondtad, hogy Magyarországgal hülyeség gyarmatosítani. De gondolom már világos, hogy miért lehet mégis igen könnyen megtenni. :-) És a gyarmatoknak egy nagy elõnye van: ha megkereszteled õket, "kimagyarosodnak" tehát nem kapsz utánuk stabilitás és technológia büntetést. Vagy csak annyit, amennyi a területnövekedésért jár, az meg kismiska a nem elfogadott kultúra miatt járó büntetésnek. Aprorpó, akkor lesz még egy nagy ugrás a bevételekben, ha core-ok lesznek az elfoglalt tartományok.
Akkor most menj Itáliáért. Egyetemek! :-) Ja és Velence. CoT! :-)
De mi mindig mondtuk, hogy Magyarországgal könnyû! :-) Korábban mindig azt mondtad, hogy Magyarországgal hülyeség gyarmatosítani. De gondolom már világos, hogy miért lehet mégis igen könnyen megtenni. :-) És a gyarmatoknak egy nagy elõnye van: ha megkereszteled õket, "kimagyarosodnak" tehát nem kapsz utánuk stabilitás és technológia büntetést. Vagy csak annyit, amennyi a területnövekedésért jár, az meg kismiska a nem elfogadott kultúra miatt járó büntetésnek. Aprorpó, akkor lesz még egy nagy ugrás a bevételekben, ha core-ok lesznek az elfoglalt tartományok.
Akkor most menj Itáliáért. Egyetemek! :-) Ja és Velence. CoT! :-)
Szóval lényeg a lényeg, hogy végül sikerült neki hadat üzenni végre 3.ra közvetett módon, és annektáltam az egészet a francba 10 év alatt (aranybányákat azonnal többibõl vassal state lett majd diplo annex)
Túl könnyûvé tette a játékot sajnos😞😞😞
Utána Ausztria jött, mert rájuk volt mindig jó kis CB-m, na õk még nem mentek könnyen, mivel a lengyelek szövetségben voltak vele, és persze a háború közepén mindig a rohadék csehek is betámadtak (2* is ugyanez történt)
Nos elsõre még hogyismondjam..."kicsit" megizzadtam hogy egyedül kellett levernem õket, de sikerült😊
Na de innentõl kezdve....
1460 ban vagyok, a teljes Balkán vazallus, Svájc, Bajorország, kb 7-8 pár provinciás német államocska szintén, Akvárium, jópár cseh és bajor és lengyel tartomány elfoglalva, a 3 provinciára zsugorodott Ausztria szintén vassal, stb.
Ja, pár éven belül lengyelek és csehek is azok lesznek, enyém még Velence is, és több mint 5000 (igen nem tévedés ÖTEZER) pénzem van.
Már 60 ezer a sereglimit, 3as stabilitás, infláció és WE nuku, az infamy picit gázos, mert 21, de azért még kezelhetõ (worse than dishonourable scum vagyok, de csak ippenhogy) szóval innentõl mi értelme van folytatni?😞
Mert szerintem kb semmi az égvilágon...Jó, Anglia létrehozta Nagy-Britanniát, Franciaország meg lenyúlt mindent a környéken (Burgundia egy részét és fél Spanyolországot is) de ezzel együtt sem hiszem, hogy méltó ellenfelek lehetnének.
Túl könnyûvé tette a játékot sajnos😞😞😞
Utána Ausztria jött, mert rájuk volt mindig jó kis CB-m, na õk még nem mentek könnyen, mivel a lengyelek szövetségben voltak vele, és persze a háború közepén mindig a rohadék csehek is betámadtak (2* is ugyanez történt)
Nos elsõre még hogyismondjam..."kicsit" megizzadtam hogy egyedül kellett levernem õket, de sikerült😊
Na de innentõl kezdve....
1460 ban vagyok, a teljes Balkán vazallus, Svájc, Bajorország, kb 7-8 pár provinciás német államocska szintén, Akvárium, jópár cseh és bajor és lengyel tartomány elfoglalva, a 3 provinciára zsugorodott Ausztria szintén vassal, stb.
Ja, pár éven belül lengyelek és csehek is azok lesznek, enyém még Velence is, és több mint 5000 (igen nem tévedés ÖTEZER) pénzem van.
Már 60 ezer a sereglimit, 3as stabilitás, infláció és WE nuku, az infamy picit gázos, mert 21, de azért még kezelhetõ (worse than dishonourable scum vagyok, de csak ippenhogy) szóval innentõl mi értelme van folytatni?😞
Mert szerintem kb semmi az égvilágon...Jó, Anglia létrehozta Nagy-Britanniát, Franciaország meg lenyúlt mindent a környéken (Burgundia egy részét és fél Spanyolországot is) de ezzel együtt sem hiszem, hogy méltó ellenfelek lehetnének.
A külföldi kereskedésnél szerintem mindenképp célszerû a free trade, mert ad bónuszt a külsõ cot-okra, a hazaiakon meg alapból elõnyben vagy.
Egyébként az esélyeknél számít az infamy nagyon sokat. Ezenkívül a technológiai fejlettség, és a presztízs is.
A ledgeren belül a 24. ablak mutatja az összes CoT-ot. Ott sorba tudod õket rendezni az esélyek szerint (is). A dobókocka jelöli. Így könyebb kiválasztani, hova küldjél, és honnan vond ki.
Amúgy DW-ben jóval nehezebb sok CoT-t monopolizálni, az In Nomine-ben én pl volt, hogy havi 4-500 aranyat kerestem csak a kereskedéssel, ez adta az össz.bevétel kb 90%-át. Itt ezt eddig nem sikerült még.
Egyébként az esélyeknél számít az infamy nagyon sokat. Ezenkívül a technológiai fejlettség, és a presztízs is.
A ledgeren belül a 24. ablak mutatja az összes CoT-ot. Ott sorba tudod õket rendezni az esélyek szerint (is). A dobókocka jelöli. Így könyebb kiválasztani, hova küldjél, és honnan vond ki.
Amúgy DW-ben jóval nehezebb sok CoT-t monopolizálni, az In Nomine-ben én pl volt, hogy havi 4-500 aranyat kerestem csak a kereskedéssel, ez adta az össz.bevétel kb 90%-át. Itt ezt eddig nem sikerült még.
Emlékeztek még, amikor kb 1 hete, 1öntetûen javasoltátok, hogy a magyarokkal hardon kezdett játékomban mindenképp nyúljam le Akváriumot az elején? Nos....nem kezdtem újat, (ugye 1415 ben voltam már) hanem nekikezdtem a tervnek kicsit késõbb és.... azt kell mondjam túl jó tanácsot adtatok.....😞😞😞
Röviden leírom a köv. ben hogy mi történt, és lesznek majd képek is😊
Röviden leírom a köv. ben hogy mi történt, és lesznek majd képek is😊
<#worship>#worship>
Holland birodalom

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Azon vagyok 😊
<#boxer>#boxer><#vigyor1>#vigyor1>
<#boxer>#boxer><#vigyor1>#vigyor1>
Kösz, de ez baromi hosszú, és sok helyütt csak elméleteket tartalmaz. Engem amúgy is csak az érdekelne, hogy hogyan definiálták/definiálhatták magukat anno a "havasalföldiek". Már akkor is románoknak? Ez azt jelentené, hogy már akkor is a rómaiak leszármazottainak tartották magukat (ami szegrõl-végrõl nem hülyeség, hiszen egy Itáliából a mai Albániába kitelepített és onnan észak-északkelet felé vándorló hegyipásztor csoportról van szó).
Mond meg neki pecaboy
Mert már engem is idegesít hogy, milyen tudatlanok egyesek ... <#falbav>#falbav>
És hogy milyen elképzelt baromságokat tömnek egyesek fejébe és a sok hülye még el is hiszi ...
Mondjuk , itt is van pár szûklátókörü 😄
Mert már engem is idegesít hogy, milyen tudatlanok egyesek ... <#falbav>#falbav>
És hogy milyen elképzelt baromságokat tömnek egyesek fejébe és a sok hülye még el is hiszi ...
Mondjuk , itt is van pár szûklátókörü 😄
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
(Azt nem tudja valaki, hogy hogy lehet az, hogy mindenütt csak "vlachoknak" meg "oláhoknak" ismerték a középkorban a havasalföldieket, és nem "románoknak"? Vagy van olyan forrás, ahol románoknak nevezik õket (a középkorban)? Ha nincs, akkor mi lehetett ennek a népnek a saját identitása, azaz hogy hívták saját magukat mondjuk 1500-ban?)
Fene tudja... Van, akivel lehet vitatkozni, de ez a mostani ez nagyon "megrögzött".
és megéri?
közel kelet nagyon fel van darabolódva, ebben a játékodban nem hiszem hogy az arabok képesek lennének valaha is talpra állni valamelyik nemzet formájában.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
(Mellesleg napra pontosan 485 éve volt a mohácsi csata.)
Ha a Football Managerrõl van szó, én is benne vagyok a "klubban" 😊 (Az indexes fórumra írok néha, Tiszalökkel tolom, bár most érkezett meg az új videokari, így ideiglenesen átpártoltam a Witcher 2-höz 😊)
hali zorro <#wave>#wave>
<#nyes>#nyes>
<#nyes>#nyes>
törökök enyhén szopóra állnak a spanyolok ellen 😄

Na én Milánóval kezdtem egy új menetet. 😊 Létre akarom velük hozni a Német-Római birodalmat mely majd utána világuralomra fog törni és letörni minden ellenállást és csak egy uralkodót fog ismerni vagyis engem. 😊
1.Menet: Milánó elfoglalta az észak-itáliai város államok zömét 20 év alatt egy 40.000 fõs haderõvel. 😊
2.Menet: A Milánói uralkodó család elnevezte az országát kiterjedése miatt Milánói Birodalomnak. 😊 Ez után a Nápolyi királyságot vertük rabláncra.
3.Menet: A Bajor királyság beszólt egy rokonnak és ezt nem hagyhattuk szó nélkül. 😊 Az országot csapataim kezelésbe vették és teljesen megsemmisítették õket. utána be lettek integrálva a birodalom keretein belülre. 😊
4.Menet: Ausztria vagyis más néven a Habsburgok tanyája lévén komoly fenyegetést jelentett gazdasági és katonai potenciáljával velem szemben. Ezért besoroztam 80.000 katonát és ledaráltam az õ 60.000-es haderejüket mely végül egy szál gatyában ment haza fegyver nélkül is amikor kiengedtük õket a fogolytáborból. 😊 Õk is integrálva lesznek.
Lehetséges veszedelmek velem szemben: A Savoyai királyság, mert õk örökölték a császári címet a kurvaszájukat. 😄 Keleten meg az Arany Horda keményített be. A magyarokon átgázoltak és a Balkán jelentõs részén õk vannak hatalomban.
Képek is lesznek hamarosan. 😊
1.Menet: Milánó elfoglalta az észak-itáliai város államok zömét 20 év alatt egy 40.000 fõs haderõvel. 😊
2.Menet: A Milánói uralkodó család elnevezte az országát kiterjedése miatt Milánói Birodalomnak. 😊 Ez után a Nápolyi királyságot vertük rabláncra.
3.Menet: A Bajor királyság beszólt egy rokonnak és ezt nem hagyhattuk szó nélkül. 😊 Az országot csapataim kezelésbe vették és teljesen megsemmisítették õket. utána be lettek integrálva a birodalom keretein belülre. 😊
4.Menet: Ausztria vagyis más néven a Habsburgok tanyája lévén komoly fenyegetést jelentett gazdasági és katonai potenciáljával velem szemben. Ezért besoroztam 80.000 katonát és ledaráltam az õ 60.000-es haderejüket mely végül egy szál gatyában ment haza fegyver nélkül is amikor kiengedtük õket a fogolytáborból. 😊 Õk is integrálva lesznek.
Lehetséges veszedelmek velem szemben: A Savoyai királyság, mert õk örökölték a császári címet a kurvaszájukat. 😄 Keleten meg az Arany Horda keményített be. A magyarokon átgázoltak és a Balkán jelentõs részén õk vannak hatalomban.
Képek is lesznek hamarosan. 😊
Eddig minden rendben ment Milánóval de Ausztria meg örökölte Nápoyl trónját és most rám fáj a foga :S még ha csak õ lenne akkor még meg bírkoznák vele nehezen de szövetséget kötött Franciao.-al, Lenygelo.-val és így ez a 3-mas le gyõzhetetlen ...max a mamelukok tudnák le verni õket egyenként mivel meg örökölték az aranyhorda területet ...
ötlet ?
ötlet ?
Van régió térkép, ahol fel van osztva térkép, sztem arra gondol a küldetés.