Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oké. Maj elkínlódok vele akk így valah. Azért kössz a segítséget mindenkitõl!
ha úgy vesszük, nekünk van tisztességtelen elõnyünk a géppel szemben. Úgy hívják, agy.
Egyébként értem mirõl beszélsz 😊
Egyébként értem mirõl beszélsz 😊
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Mondjuk arra én is kíváncsi lennék milyen beállításokkal játszott(mondjuk én majd mindent normalon játszok, lehet oltani érte, de nem szeretem az olyan játékokat, ahol a gép tisztességtelen elõnyöket kap lsd. civ), meg hogy kb. mikorra érte el kasztíliával ezt a szintet. 1ébként keleti nemzettel is lehet nagyot alkotni(lsd. a Viiya...-hindusztáni) játékomat, csak ésszel kell tolni(meg persze jól kell választani 😄).
de attól még nem kell így leoltani a másikat.
Btw, elnézést mindenkitõl, amiért nem tartottam be a do not feed the troll alapszabályt, csak felbosszantottak munkahelyen is picit😊
Legközelebb nem reagálok ilyesmikre, csak kb 20 éve játszom stratégiát, és ahogy látom a topik többsége is ésszel játssza az EU-t is (meg gondolom mást is) aztán épp ezért fizikai fájdalom ilyesmiket olvasni😊
A mostani magyar játékomban is még csak egyetlen1 országot annektáltam, Akváriumot a legelején, holott tehettem volna azért már bõséggel😊
De az infamy korlát miatt én még Szerbiát+Boszniát és hasonló államokat még csak vazallussá sem teszem, nem éri meg a 4 infamyt ugyanis a dolog.
Tényleg soha nem értettemm, hogyan lehet úgy játszani vmit, ha az ember nem tartja be a játékszabályokat.
A játékélményrõl akkor még nem is beszéltem😊
Legközelebb nem reagálok ilyesmikre, csak kb 20 éve játszom stratégiát, és ahogy látom a topik többsége is ésszel játssza az EU-t is (meg gondolom mást is) aztán épp ezért fizikai fájdalom ilyesmiket olvasni😊
A mostani magyar játékomban is még csak egyetlen1 országot annektáltam, Akváriumot a legelején, holott tehettem volna azért már bõséggel😊
De az infamy korlát miatt én még Szerbiát+Boszniát és hasonló államokat még csak vazallussá sem teszem, nem éri meg a 4 infamyt ugyanis a dolog.
Tényleg soha nem értettemm, hogyan lehet úgy játszani vmit, ha az ember nem tartja be a játékszabályokat.
A játékélményrõl akkor még nem is beszéltem😊
"...mert a jelenlegi helyzetben Európa ura a világot is uralja..."
Tyû hogy ez micsoda felismerés, nem semmi😄 Talán ha pár évig játszol még arra is rájössz hogy ebbena korban ez tényleg így volt, és még Európa urának se kellett hozzá lenni😊 Lásd pl Spanyolország majd Anglia😊 Sõt, még odáig is eljuthatsz, hogy mondjuk Kasztilliával több esélyed van a sikerre,mint Granadával😊
A többit nem kommentálom, meg se merem kérdezni hogy milyen verzóval meg beállitásokon játszol (elég nyilvánvaló😊) ha csak Kasztilliával és Franciaországgal (meg néhaAusztruával) játszol és leszarsz mindent és 3-400 as infamyd van.
Csak azt nem értem, te minek játszol egyáltalán stratégiát,mikor lövésed sincs az egészhez,és max a Quake/CS való neked😊
Tyû hogy ez micsoda felismerés, nem semmi😄 Talán ha pár évig játszol még arra is rájössz hogy ebbena korban ez tényleg így volt, és még Európa urának se kellett hozzá lenni😊 Lásd pl Spanyolország majd Anglia😊 Sõt, még odáig is eljuthatsz, hogy mondjuk Kasztilliával több esélyed van a sikerre,mint Granadával😊
A többit nem kommentálom, meg se merem kérdezni hogy milyen verzóval meg beállitásokon játszol (elég nyilvánvaló😊) ha csak Kasztilliával és Franciaországgal (meg néhaAusztruával) játszol és leszarsz mindent és 3-400 as infamyd van.
Csak azt nem értem, te minek játszol egyáltalán stratégiát,mikor lövésed sincs az egészhez,és max a Quake/CS való neked😊
Hát az a 10 aztán marhára magas infamy de tényleg....😄
A többit majd a következõ hozzászólásban...
A többit majd a következõ hozzászólásban...
na, megtaláltam a mentést, 1670 volt a havi bevétel ebbõl 730 adó...és olyan 30-40 tartomány van(nekem ott 400+), ami imperial terület és nem az enyém ha megcsinálom hátulról a 4.-3.-2. döntést, akkor az a bajom, hogy az army trad. csökkenti, drágább lesz stabilitás, kapok infamyt, miközben +1 diplomatám lesz (az meg, hogy 12 vagy 13 évente sztem teljesen lényegtelen)
miközben ha harcolnak egymással, akkor lesz CB a gyöztes ellen és elhozom a területét, tehát ez a 30-40 is lekopik szépen lassan
nem igazán vagyok képben ezekben a dolgokban, mert 2-3000 infamyvel végig szoktam rohanni, csak most próbálom élvezni is a játokot
pl. a svédeknek van birodalmi területe, ha most ilyenkor vazallussá akarom tenni a birodalmiakat, akkor ez svédekre is vonatkozik vagy csak akkor ha a member statek között látom (lehet, hogy a kettõ együtt jár, azt meg nem néztem meg)
az a vicc, hogy baromi régóta játszom és sokat is, de 30 feletti techet csak 1szer láttam, a játék felét nem is ismerem 😊
amire különben rájöttem, hogy a gép attól fekszik ki ha feldarabolom az országát...pl. van egy 30-40 tartományos ország, ha úgy veszed el a tartományokat, hogy a maradék 3-4 részbõl álljon csak, tehát nem tudjon átjárni, akkor a környéke (és a lázadások) szétszedik a végén meg csak meg kell küzdeni a -100 prestige-es csapataival
miközben ha harcolnak egymással, akkor lesz CB a gyöztes ellen és elhozom a területét, tehát ez a 30-40 is lekopik szépen lassan
nem igazán vagyok képben ezekben a dolgokban, mert 2-3000 infamyvel végig szoktam rohanni, csak most próbálom élvezni is a játokot
pl. a svédeknek van birodalmi területe, ha most ilyenkor vazallussá akarom tenni a birodalmiakat, akkor ez svédekre is vonatkozik vagy csak akkor ha a member statek között látom (lehet, hogy a kettõ együtt jár, azt meg nem néztem meg)
az a vicc, hogy baromi régóta játszom és sokat is, de 30 feletti techet csak 1szer láttam, a játék felét nem is ismerem 😊
amire különben rájöttem, hogy a gép attól fekszik ki ha feldarabolom az országát...pl. van egy 30-40 tartományos ország, ha úgy veszed el a tartományokat, hogy a maradék 3-4 részbõl álljon csak, tehát nem tudjon átjárni, akkor a környéke (és a lázadások) szétszedik a végén meg csak meg kell küzdeni a -100 prestige-es csapataival
A remove the privilegia-t még érgdemes ellõni, ekkor a legtöbb német-római nemzet a vazallusod lesz. 1ébként az 1700-ra(vagy ha sok német terület maradt a birodalomban) érdemes egyesíteni, mert a legtöbb területen van vmi manufactory.
játszottam ausztriával nem is olyan régen...de nem alapítottam meg a HRE-t, mert baromi sok területem volt birodalmon kívül is és úgy gondoltam, hogy a 50%-os adóbón amit ad valamelyik birodalmi döntés sokkal értékesebb,mint a maradék 10-15 1-2 tartományos német állam beolvasztása, szerintetek ez logikus? az utolsó 4 döntést nem hoztam meg, de 100%-on volt az imperial authority
mivel tegnap átpakoltam mindenkit a western csoportba, ezért gondoltam elkezdem osztrákokkal és elõbb vagy utóbb, de úgyis ezen a kérdésen fogok agyalni 😊
mivel tegnap átpakoltam mindenkit a western csoportba, ezért gondoltam elkezdem osztrákokkal és elõbb vagy utóbb, de úgyis ezen a kérdésen fogok agyalni 😊
Sztem az integrált intel vga a ludas. Én laptopon nem tudok vele játszani(intel core2;intel integrált kari,2gb ram), max sebességen kb. ugy megy mint alpaból a 3mas szinten.
Nem rakam fel modot. Arra gondoltam leszedem valahonnan más honnét az alapot, hátha az gyorsabb, a mentéseket + +próbálom majd átpakolni.
Evvel nincs gond. Több ki nyíl is van ott és nem lesz gyorsabb a játék.
nos a tiéd nagyságrendekkel jobb az én otthoni gépemnél de még az enyémen is viszonylag jól fut a játék, nekem ilyen problémám akkor fordult elõ mikor felraktam a magna mundi modot.
esetleg nem raktál fel valamilyen modot a játékhoz?
van egy time peed növelõ progi a játékhoz régen én is sokat használtam, sajnos most nem találom sehol de ha a nyomára akadok akkor belinkelem.
(esetleg ha valaki használ ilyet akkor belinkelhetné)
esetleg nem raktál fel valamilyen modot a játékhoz?
van egy time peed növelõ progi a játékhoz régen én is sokat használtam, sajnos most nem találom sehol de ha a nyomára akadok akkor belinkelem.
(esetleg ha valaki használ ilyet akkor belinkelhetné)
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Lehet, hogy nem ez a gond, de...
Figyeltél arra, hogy többször nyomd meg a pluszt? Hány nyilat látsz egymás fölött? Mert az egy nyíl a létezõ leglassabb, és asszem 5 nyíl a max.
Idõ teljes pausálása, majd újraindítása a régi, +/- -szal beállított sebességen: space.
Figyeltél arra, hogy többször nyomd meg a pluszt? Hány nyilat látsz egymás fölött? Mert az egy nyíl a létezõ leglassabb, és asszem 5 nyíl a max.
Idõ teljes pausálása, majd újraindítása a régi, +/- -szal beállított sebességen: space.
Proceszzor: t3300 Intel Cleron, Vid kártya: Intel GMA 4500M, 2GB memória, 250 GB-os vinyó amin alig van valami. De am elvittem haveromhoz a játékot, neki még jobb gépe van és úgyan olyan lassú mint az enyémen. Meg mondom, az oktató pályán még fel is tudom pörgetni az idõt de sima játéknál már nem.
Most a spanyolokkal még 2 célpontnak nekimehetek, de igazából teljesen értelmetlen, mert esélytelenek
Azon filóztam, hogy mi lenne ha átraknám Minget a nyugati fõcsoportba meg igazából mindnekit...mert a jelenlegi helyzetben Európa ura a világot is uralja...
Azon filóztam, hogy mi lenne ha átraknám Minget a nyugati fõcsoportba meg igazából mindnekit...mert a jelenlegi helyzetben Európa ura a világot is uralja...
neeeem, a very H csak lemáluszol, a gépet meg bónuszolja, az agresszió szerintem csak azt jelenti, hogy a te és az õ serege aránya ha egy meghatározott tartományban van, akkor megtámad (feltéve ha utál gondolom), de ebbe beleszámolja azt is, hogy a célpont mekkora seregek ellen áll éppen hadban...pl. most spanyolokkal megtámadtam ausztriát, erre a sok kis görény is rámoccant és vagy 10 háborúja lett az osztrákoknak...gondolom mivel az én seregem jóval nagyobb volt az osztrákokénál, ezért "felbátorodtak" és mivel agresszívek alapból ezért támadtak is az arányok miatt...a másik oldalon is tapasztaltam már ilyet, ha sokan utálnak, akkor az elsõ kapott hadüzi után még jön legalább 5 és gyakorlatilag mindenki megtámad, aki él és mozog
DE, téged a magas infamy miatt utálnak, mivel az infamy alapján folyamatosan romlik a környékkel a viszonyod...de azt meg ki nem sz.rja le 😊 csak a pápával kell jóban lenni a többi meg célpont mind 😊
DE, téged a magas infamy miatt utálnak, mivel az infamy alapján folyamatosan romlik a környékkel a viszonyod...de azt meg ki nem sz.rja le 😊 csak a pápával kell jóban lenni a többi meg célpont mind 😊
milyen géped van? mert eléggé gépfüggõ a játék.
Megnyomom a + jelet és jelzi a jobb felsõ sarokban h megnyomtam, (megjelennek az egymáson levõ felfelé mutató háromszögek)de nem történik változás a napok múlásának sebességében.
Úgy érted, h megnyomod a billentyûzeten a +-t, vagy a kurzorral rákattintasz jobboldalt felül a plusz jelre, és ugyanott fent nem is jelzi hogy az elõbbieket csináltad? (tehát nem is lesz a felfelé mutató háromszögbõl két egymáson lévõ felfelé mutató háromszög?)
Megnyomom a + jelet és nem történik semmi.
hogy érted azt, hogy lassú?
pl hónapváltásnál sokáig nem lehet semmit csinálni, vagy közben akad, vagy ha megnyomod a + jelet, nem történik semmi?
pl hónapváltásnál sokáig nem lehet semmit csinálni, vagy közben akad, vagy ha megnyomod a + jelet, nem történik semmi?
Sziasztok!
Kérnék 1 kis segítséget, BÁRKITÕL! Az alap EU3-mat tolom, minden oké is vele csak lassú, hiába veszem fel a sebességet maxra. Mikor az oktató pályákra megyek ott + fel tudom venni a sebességet, mint az állat. Mit állítsak és mennyire v h? A segítségat elõre is köszönöm!
Kérnék 1 kis segítséget, BÁRKITÕL! Az alap EU3-mat tolom, minden oké is vele csak lassú, hiába veszem fel a sebességet maxra. Mikor az oktató pályákra megyek ott + fel tudom venni a sebességet, mint az állat. Mit állítsak és mennyire v h? A segítségat elõre is köszönöm!
Hát igen, hihetetlenül megkönnyítik az ember dolgát, szó mi szó.
Mondjuk azóta már 1470 van, volt vagy 6 királyom, és a lengyel inherit még nem jött össze.
Amúgy nem tudom, miért haragszik rám a fél világ, (lehet csak a magas AI agresszió és a very hard az oka?) mert az infamym 10-15 közti többnyire, egyetlenegyszer szaladt fel 20ra, miköben kb 30 a limit.
De az biztos, hogy volt hogy törökkel való háború közben (az õ fõseregük volt kb 50 ezres ugyanakkora mint az enyém) hátba támadtak csehek,osztrákok, Velence meg mindenki (és mindig a köcsög cseheket választják újra császárnak) már régesrég szétkaptak volna, ha nincsenek a litván barátaim, akik a vazallusokkal együtt addig tartották 2* is a másik frontot.
Mondjuk azóta már 1470 van, volt vagy 6 királyom, és a lengyel inherit még nem jött össze.
Amúgy nem tudom, miért haragszik rám a fél világ, (lehet csak a magas AI agresszió és a very hard az oka?) mert az infamym 10-15 közti többnyire, egyetlenegyszer szaladt fel 20ra, miköben kb 30 a limit.
De az biztos, hogy volt hogy törökkel való háború közben (az õ fõseregük volt kb 50 ezres ugyanakkora mint az enyém) hátba támadtak csehek,osztrákok, Velence meg mindenki (és mindig a köcsög cseheket választják újra császárnak) már régesrég szétkaptak volna, ha nincsenek a litván barátaim, akik a vazallusokkal együtt addig tartották 2* is a másik frontot.
"Igen, a litvánok is benne vannak."
a mázlista <#ticking>#ticking> bezzeg nekem 6 alkalomból egyszer sem jött össze hogy a litvánokat is megszerezem a lengyelekkel együtt.
(ebbõl 4 alkalommal azért sikerült megörökölnöm a lengyel trónt<#hawaii>#hawaii> ebben azért mázlim volt)
a mázlista <#ticking>#ticking> bezzeg nekem 6 alkalomból egyszer sem jött össze hogy a litvánokat is megszerezem a lengyelekkel együtt.
(ebbõl 4 alkalommal azért sikerült megörökölnöm a lengyel trónt<#hawaii>#hawaii> ebben azért mázlim volt)
explorer = felfedezõ 😉
ott tudod képezni, ahol a tábornokot meg admirálist. Szárazföldi tartomány direkt felfedezéséhez meg conquistador kell.
ott tudod képezni, ahol a tábornokot meg admirálist. Szárazföldi tartomány direkt felfedezéséhez meg conquistador kell.
Ja ez pont egy brutális háború vége, ahol is Velencétõl sikerült egy misson keretében elcsórni Trevisot, és coret is kaptam rá azonnal.
Nem volt kispálya a dolog, mert egyesült ellenem Velence, Bajorország, Ausztria, Csehország (õ a HRE feje egyben) Svájc, Genova és a Pápai Állam.
3*14 ezres hadsereggel és 15 ezer manpower tartalékkal indultam, maradt a 3 seregbõl 3+1+1 ezer fõ összesen😊
Nem volt kispálya a dolog, mert egyesült ellenem Velence, Bajorország, Ausztria, Csehország (õ a HRE feje egyben) Svájc, Genova és a Pápai Állam.
3*14 ezres hadsereggel és 15 ezer manpower tartalékkal indultam, maradt a 3 seregbõl 3+1+1 ezer fõ összesen😊
A Magyar Birodalom 1444 ben,very hard, magas AI agresszió minden más alap.8 as land techem és7 es gov.techem van, ezekben legfejlettebb vagyok, a többiben kevésbé😊

hogyan fedezzem fel-re a válasz felfedezés? -.-
explorer 😉
Hogyan kell gyarmatosítani Amerikát? Hiába kattintok a fehér területre a térképen, nem megy oda a hajó, mer fehér -.- Akkor hogyan fedezzem fel? Kell hozzá vmi? és mi?
Igen, a litvánok is bennevannak.
Sajnos a lengyelek 5 területtel csak, mert a PU elõtt buktak kettõt, de az is több lenne mint a semmi, fõleg ha nem jönne mellé túl sok infamy.
Úgy cselekedtem amúgy, ahogy írtad, lengyeleket 100 as viszony felett tartom, litvánokat meg 0 és 100 között. 2királyom is meghalt már, de még semmi nem történt egyelõre, szerencsére inzultus se jött még.
1440 környéke van, pár német vazallust szereztem csak és a bajorok meg csehekrõl vágtam le 1-2 független államot, és Milánótól szereztem 3 tartoményt border frictionssal.
Csak attól félek, egyszer kapok egy weak legitimációs örököst, és vmi nagy háború közben történik ez, és szétkapnak a litvánok a PU bontása után. Mert amúgy nem nagyon van szerintem ellenfelem pillanatnyilag, csak casus belli hiánya+infamy miatt nem hóditok többet, nem akarom a 20 at túllépni.
Sajnos a lengyelek 5 területtel csak, mert a PU elõtt buktak kettõt, de az is több lenne mint a semmi, fõleg ha nem jönne mellé túl sok infamy.
Úgy cselekedtem amúgy, ahogy írtad, lengyeleket 100 as viszony felett tartom, litvánokat meg 0 és 100 között. 2királyom is meghalt már, de még semmi nem történt egyelõre, szerencsére inzultus se jött még.
1440 környéke van, pár német vazallust szereztem csak és a bajorok meg csehekrõl vágtam le 1-2 független államot, és Milánótól szereztem 3 tartoményt border frictionssal.
Csak attól félek, egyszer kapok egy weak legitimációs örököst, és vmi nagy háború közben történik ez, és szétkapnak a litvánok a PU bontása után. Mert amúgy nem nagyon van szerintem ellenfelem pillanatnyilag, csak casus belli hiánya+infamy miatt nem hóditok többet, nem akarom a 20 at túllépni.
Az inzultusoktól függetlenül elvileg mindaddig PU-ban maradsz, amíg ki nem hal az uralkodói család. Akkor elbukod a pu-t + valszeg a litvánok szétcincálnak 😄
tartsd pu-ban és várj addig amíg meg nem örökli valamelyik királyod a lengyel területeket, a 2 nép egy kulturális csoportban van szóval ha jól emlékszem kapnál is mindegyik tartományra core-t.
tudom idõigényes de megérné.
kérdés, a litvánok is benne vannak az unióban? mert ha igen akkor õk biztos hogy bombázni fognak téged inzultussal. (elõbb vagy utóbb)
tudom idõigényes de megérné.
kérdés, a litvánok is benne vannak az unióban? mert ha igen akkor õk biztos hogy bombázni fognak téged inzultussal. (elõbb vagy utóbb)
sztem 1 darabig mindenképp pu, ugyanis így nem veszthet területet+ több csapatot tud kiállítani mint te az azonnali inherit-tel. Nem mellesleg olyan overextension-t fogsz kapni, mint a pinty...
Ja megoldódott a dolog, bár nem igy képzeltem, de nem ez a lényeg.
Kérdés: Ti mit tennétek a helyemben Lengyelországgal és Litvániával?
0 és 100 között tartanátok a viszont, hogy megmaradjon a PU és a csicskásaim legyenek a továbbiakban is, vagy 100 fölé vinnétek és inherit, majd vazallussá tétel?
Nagy kérdés, hogy ez utóbbi mibe kerülne, mert nagyon nem szeretném túllépni az infamy limitet.
Kérdés: Ti mit tennétek a helyemben Lengyelországgal és Litvániával?
0 és 100 között tartanátok a viszont, hogy megmaradjon a PU és a csicskásaim legyenek a továbbiakban is, vagy 100 fölé vinnétek és inherit, majd vazallussá tétel?
Nagy kérdés, hogy ez utóbbi mibe kerülne, mert nagyon nem szeretném túllépni az infamy limitet.
Tudom, hogy nem DW-t játszol, ezért írtam, hogy próbáld meg, mert hátha itt is mûködik.
Ugyanis minél több ország van a befolyási övezetedben, annál több diplomatic skill-t kapsz, így lehet az unlikelybõl akár very likely is. DW-ben tuti így van, talán már a htttben is.
Bár ha jól értem az utolsó postodat, akkor megoldódott a probléma.
Ugyanis minél több ország van a befolyási övezetedben, annál több diplomatic skill-t kapsz, így lehet az unlikelybõl akár very likely is. DW-ben tuti így van, talán már a htttben is.
Bár ha jól értem az utolsó postodat, akkor megoldódott a probléma.
Már HTT 4.1b be is, ugyanis 2X megpróbáltam very unlikelyn is, aztán mondom teszek még egy utolsó próbát, ha nem, akkor bekebelezem katonailag. Még egyszer felvittem 190 re, és vmiért unlikelyra javult az esély, és annexelt is...
De hogy mitõl volt ennyire szar az esély, azt máig nem értem.
De hogy mitõl volt ennyire szar az esély, azt máig nem értem.
Az annex DW-ben érdekesen mûködik(htt-ben nemtom hogy van): van hogy impossibble-re is annexelhetek, van hogy very likely-t nemleges válasz követ...
Hát ezaz, hogy én meg ráadásul most diploannexes missiont kaptam rá, hogy cserébe akkor core lesz.
Elõzõ játékban maybe volt elsõre, és másodikra simán ment.
Egyetlen ötletem van, hogy régenstanács van ott hatalmon, és talán az a gáz, remélhetõleg nem tart örökké a dolog, utána megpróbálom még majd.
Ha akkor is very unlikely akkor passz😊
Elõzõ játékban maybe volt elsõre, és másodikra simán ment.
Egyetlen ötletem van, hogy régenstanács van ott hatalmon, és talán az a gáz, remélhetõleg nem tart örökké a dolog, utána megpróbálom még majd.
Ha akkor is very unlikely akkor passz😊
Én annak idején Erdélyt simán, katonailag elfoglaltam, mert kaptam rá missiont és ezzel együtt CB-t.
Update: közben Litvánia is úgy gondolta, hogy perszonálunióban szebb az élet😄😄😄
Pedig õket meg sem vertem, se clame throne, se fabricate claims,semmi😊
Persze hogy a -200as viszonyból hogy fogok +100at csinálni...
Azért Erdéllyel kapcsolatban továbbra se kíméljetek az ötletekkel.
Pedig õket meg sem vertem, se clame throne, se fabricate claims,semmi😊
Persze hogy a -200as viszonyból hogy fogok +100at csinálni...
Azért Erdéllyel kapcsolatban továbbra se kíméljetek az ötletekkel.
Nem DW- játszok, hanem HTT 4.1b t, DW-t amúgy se tervezek, mivel a call allies, integrate (ha 50 évig personal union megvan)meg pl amit írtál az annexrõl és egyebek miatt szerintem nevetségesen könnyvé teszi.
Akkor már Magna Mundi😊
Amugy természetesen Erdélyen van sphere of influencem elejétõl kezdve, és ugye vazallus is, mégis very unlikely az annex, ami számomra teljesen érthetetlen.
Akkor már Magna Mundi😊
Amugy természetesen Erdélyen van sphere of influencem elejétõl kezdve, és ugye vazallus is, mégis very unlikely az annex, ami számomra teljesen érthetetlen.
Kari91 írta:
"Hát DW-ben ha van elég országon sphere of influence-d(20 az már bõven elég), akkor már az országok likely vagy maybe a vazallusaid lesznek(az infamy kicsit, de közbejátszik). Annexió még könnyebb, a vazallusok 10 év után már very likely engedik a diplo-annexiót."
próbáld meg, hátha. Érdemes a kicsi vazullusokra rakni, azok talán nem jönnek ki belõle.
"Hát DW-ben ha van elég országon sphere of influence-d(20 az már bõven elég), akkor már az országok likely vagy maybe a vazallusaid lesznek(az infamy kicsit, de közbejátszik). Annexió még könnyebb, a vazallusok 10 év után már very likely engedik a diplo-annexiót."
próbáld meg, hátha. Érdemes a kicsi vazullusokra rakni, azok talán nem jönnek ki belõle.
Íme a dicsõ hindusztánom:
Ez volt számomra az egyik legélvezetesebb játék, mivel sikerült nem megunnom az 1600-as évek végére, sõt még most is játszanám tovább, csak sajna már csak 20 év van hátra...
Ez volt számomra az egyik legélvezetesebb játék, mivel sikerült nem megunnom az 1600-as évek végére, sõt még most is játszanám tovább, csak sajna már csak 20 év van hátra...
Törölt felhasználó
továbbra is a colonistokkal van bajom. a régebbi verziókban a szabadkereskedekelem vs merkantilizmus csuszka állításával lehetett több colonistott szerezni, de most egy csuszka sincs ami módosítaná...
skócia tetszik, régebben már nyomtam velük, még sima eu3-al, ha jól emlékszem.