Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jah hogy PU ban kezdesz alárendelt tagként?
Az elég szopóka.. A következõ noob kérdésért elnézést mindenkitõl, de egyszerûen elfelejtettem, szóval hogyan is léphetek be a HRE be?
A fõváros áthelyezés oké, de nem szeretnék 1000pénzt pazarolni rá, más megoldás nincs?
Amúgy a National Focussal ti hogy vagytok? Mármint mennyire érdemes és haigen akkor miért áthelyezni azt Budáról, ill hová?
The Kingdom of God on Earth
ezzel megszüntetem a szentszéket? mert alapvetõen tetszik ez a döntés, csak nekem a bíborosok és a kiátkozás ezerszer több haszonnal jár

na , én is elkezdtem a Pápai Állammal, arra már tényleg nem lehet ráfogni, hogy nagyhatalom , de a perverziómat mégis kiélhetem vele, leszámítva, hogy folyamatosan idióta küldetéseket kapok
1440-ban járok már, a hatalmamat megszilárdítottam, van 24 tartományom, a kúriát én uralom 6 bíborossal és ez már csak több lesz, a franciákkal és aragonnal már sikerült összeakaszkodnom, vesztükre, 9 tartományt hoztam el onnan van 3 tartomány marokkótól, enyém genova, a többi dél/közép-itáliai tartomány...bevételben hajszállal elsõ vagyok, de konkréten nincs pénzem semmi sem...a sereg elég kicsike, szóval felemás a helyzet
az egyetlen, aki szomszéd és átgázolna rajtam az kasztília, vele mondjuk sokáig szöviben voltam, de a franciák ellen nem akart jönni, a másik meg burgundy (mondjuk picivel, de õ nem szomszéd)aki bár jött, de a béke után felbontotta a szövit...szóval szövetséges nincs 😊
az összes tech 6-os, ez kb. a nagyátlag, minden techben van 2-3 ország, aki elõttem van, de igazából egyik sem idegesítõ...

Valaki játszott már nomád nemzettel? Csak mert ha bizáncot letudom(vagy megunom) gondolkodok egy játékon Timur-Lenk hõs fiaival 😄
A császári követeléshez: ha a HRE tagja vagy és az is akarsz maradni, akkor kb. úgy van, ahogy Nos írta. Ha nem, akkor a tartományt vagy tartományokat kiveheted darabonként 1 vagy 2 (?) magiszterrel a HRE-bõl, így annak többé nem lesz része és a császár se kérheti vissza tõled.
Hosszú fájlmérethez: nullázd le az achievements.txt nevû fájlt az achievements mappán belül. NE töröld ki magát a fájlt, csak nullázd le (törölj ki mindent belõle). Azt nem tudom, h fájl végérõl kell-e õket törölni vagy ilyenkor megteszi magától - próbáld ki.

Természetesen így nem fogod tudni az achievementeket elérni a játékban, de ez sztem nem különösebben zavaró 😊

A probléma ugyanis ott van, hogy a nemtomhanyadik patch elõtt minden mentés végén duplázta az achievementeket. Egy mentés után 2x, még egy mentés után 4x, stb. fognak szerepelni. Ergo manuálisan úgy is meg lehet oldani, hogy kitörlöd a duplázódott-4xezõdött stb. achi-ket.
Hú, bakker nem kellett volna ennyit írni...
Én nemrég kezdtem egy játékot Bizánccal(mondjuk alkalmaztam 1 kis "legális csalást", mert akkor kezdtem, mikor a törökök balkáni területein lázadás volt)(ja meg DW+hard ai, minden más normalon), és eddig ez a legélvezetesebb játékom(na jó, a hindusztáni jobban tetszett). Rögtön az elsõ napon kötöttem egy portugál-kasztília-ausztria szövetséget, ami kitartott egész 1450-ig. Rögtön a szövi kihirdetése után háborút indítottam a törökök ellen. Ez kb. 2 évig tartott, mert ennyi idõmbe telt 1 kb. akkora hadsereg kiépítése, ami lezúzza a törököket(a libertum vetot is belevéve) meg a török lázadókat. A szövik nagyon jól jöttek, ugyanis a törökök hadba hívták az algírokat meg marokkót. Idõközben a flottám is gyarapodott(az ai normalon idióta a tengeren)így nem volt probléma a török flottával. A végeredmény:török annekt. Mivel a libertum veto elvette a háborús kimerültséget, nem hagytam abba, folytattam kis-ázsia meghódítását. Ennek eredményeképp 10 éven belül nagyot nõttem.Ezután próbáltam a balkánon is terjeszkedni, de ez már nehezebben ment-közel 30 évembe telt, a különbözõ itáliai szövetségi rendszerek miatt-itt az osztrákok nagy segítségek voltak. 1ébként elég sok elõnnyel járt az itáliai nemzetek elleni hadakozás:Ekkor lett vazallusom savoya, genova és milánó(tõlük korábban szereztem 1 területet is).
1451-re sikerült egyesítenem a teljes bizáncii birodalmat kaffa kivételével. Ekkor azonban beütött a krach:Litván-teuton hadüzenettel mellett svájc-velence-pápai állam is hadüzenetet indított. Ekkor esett szét a szövettségi rendszerem, és ekkor jöttem rá, hogy jól tettem a vazallizálást: míg a 3 vazallus lekötötte az itáliai nemzeteket én kiütöttem a teutonokat meg itáliát(ezt nehezebb volt kivitelezni, miint leírni). A háborúk vége:pápai állam annekt(róma miatt), velence áttér az igaz hitre, svájc vazallus(a litvánokkal örültem a white peacnek) folyt. köv.
Épp Brandenburggal indultam a Divine Windben. A szigorúbb HRE szabályok miatt nem olyan könnyû a kezdés. Pomerániát már küldibõl adódóan vagy kétszer vasalisáltam és annexáltam, de nem kaptam coret. Most császári felszólításra újra feladtam a területeiket. Az a jó stratégia, hogy a HRE-en belül vazalizálni és keletre a birodalmon túlra terjeszkedni. Egyébként eredetileg is ezt csinálták õk is és az osztrákok is.
Most a HRE-ben van vagy 6-7 vazalussom és a lengyeleket fogyasztom keleten 😊
Van benne kihívás. Kétszer futottam neki BB-nak agresszíven, aminek az lett a vége, hogy Bohémia lenyomot.
Óvatosan kell velük kezdeni, hisz a játék elején minden szomszédos terület nem core HRE és nincs uralkodód sem. Luxemburggal van personalunióban, amit Luxemburg vezet, szóval még azt is el kell érni, hogy függetlenedj.
- töröld ki a sok felesleges mentést
- ne állomásoztass csapatokat a nagy revoltriskes területeken, inkább mellette, mert: ha a nagy revoltrisk területen állnak, akkor magasan kell tartanod az army maintenancet, hogy a hírtelen feltûnõ rebellek ne verjenek meg. Egyszerûbb, ha leveszed az az army meantenancet - sokat spórolsz - majd ha feltûnik egy rebbel sereg visszarakod, megvárod míg nõ egy kicsit a morál és akkor támadsz rájuk. A revolt risk lassan csökken, de például vehetsz olyan minisztert, aki csökkenti, vagy ha van elég magistered, akkor a birodalomirányítás utolsó, vagy utolsó elõtti fülében van is olyan esemény, amivel szintén csökkentheted. Ja, és a stabilitid legyen +3, az infamy pedig ne túl magas.
- Azt a területet, ami a HRE része a császár követelni fogja, ha nem core területed. Az õ feladata az, hogy összetartsa a birodalmat. Ha nem a legeslegjobb területrõl van szó, akkor eleinte még visszaadni érdemes. Eleve mindenféle negatív bónuszt kap a terület, ha a követelés után nem adod vissza, ráadásul van ellened egy állandó casus belli. A birodalomból az érdemes elfoglalni, amire valamilyan eseménnyel coret kaptál. Vagy csatlakozz a HRE-hez és érd el, hogy megválasszanak és akkor ez a probléma letudva. De akkor még mindig jár a nagyon durva infamy a nem coreként birtokolt HRE területekért, aminek az lesz a vége, hogy a következõ választáskor nem téged választanak újra. A HRE kemény dió. Ott nem lehet ész nélkül terjeszkedni az elsõ idõkben.
- A magyar területek viszonylag gyengék a játék elején, ráadásul a nyugatiaknál egyel rosszabb techgroupban van. Ha a magisterekkel jól felnyomod a cultural traditiont, akkor pl 100 cultural traditionnál már !!! 6 csillagos !!! minisztert is vehetsz, aki +18at nyomhat a kiválasztott techbe. De õt el is kell tartani.
Sziasztok,
Pár technikai tanácsot szeretnék kérni DW-ben:

- vmi bug lehet a programomban, mert egyre hosszabb ideig tart a játékmentés, ami lassan élvezhetetlenné teszi a játékot. Mint kiderült, már 616 Mb egy mentett állás és még csak 1417-et írunk... Van valami tippetek? 1-2 helyen írtak már errõl a problémáról, de egyértelmû gyógymódot nem találtam rá. 😞

- Jelenleg Mo-val próbálkozom, 1-2 szomszédos területet megszereztem, de a revolt risk elég nagy. A kedélyállapot enyhítésére csapatokat állomásoztatok ezekben a tartományokban, ami leköti az erõm egy részét és nem is valami hatékony, mert borzasztó lassan sikerül letornásznom ezt a számot. Van valami hatékonyabb módszer, vagy évtizedekig ott kell állomásoznom? Ha sikerülne a csapatokkal lenyugtatnom a csürhét, akkor ha ezt követõen elvonom a csapatokat a revolt risk megint fel fog menni, vagy ilyenkor már nem kell aggódni?

- Lenyomtam Akváriumot az aranya miatt, de nem sokkal késõbb a császár magának követeli az egyik területet. Szépen el is utasítottam, de ezt követõen ha jól értelmeztem kitagadtak és mindenki nekem esett. Ezt valahogy el lehet kerülni?

- szintén idegesítõ, hogy bármennyire nyomom a kutatást, fényévekkel mindenki mögött vagyok. A környékemen az összes ország hirtelen 4-es tech.szintre ugrik, miközben én még csak 1, vagy 2 területen tudom mindezt elérni, pedig minden pénzem kutatásba ölöm.

Elõre is köszi a segítséget
Hát én overallban gondoltam, nem csak seregliitet tekintve.
Brandenburg tuti fejletebb, meg több bevétel, de ha Mo al lenyúlja Akváriumot az ember...Igaz, Brandenburggal meg ottvan Pomeránia,nehéz kérdés😊
Ja és köszi neked is a segítséget litván-ügyben, akkor õk maradnak végig PU ban, igazából nem probléma, végülis majdnem olyan,mintha vazallusok lennének (amúgy is azzá tenném õket öröklés után is) annyi, hogy nem kapom meg az adóbevételük felét, de azért ez már nem jelent mostanra problémát.
És tényleg nagy mák, hogy velem vannak, gondolom nem véletlen, hogy egyik nagyhatalom se mer megtámadni, én meg ugye szintén nem cseszegetem õket, van ezernyi fontosabb dolog még😊
"sõt, az azonos kultúracsoport miatt kapsz core-t is minden tartományára."

én is így emlékszem hogy így mûködik az öröklés, és szerintem ezért is lesz problémás a litvánokkal a helyzet mert õk már másik kult csoportba tartoznak.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

"Mondjuk Brandenburg egész erõs, (olyan Mo erõsségû lehet kb ugye? )"

ha jól emlékszem Brandenburg az elsõ 50 évben hadsereg terén kevesebb katonát tud kiállítani(sereg limit) mint a Magyar királyság, de késõbb a tech grup különösség miatt már fordított lesz a helyzet.

Magyarországgal a teuton rend van kb egy súlycsoportba, és esetleg Milánó.(httt-ban én legalábbis így vettem ki sereg limit alapján)

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Az infamy limitet túllépõknek üzenem: próbálják ki Divine Winddel 😛 Szinte minden napra új lázadás, stab hitek, presztízsvesztés ésatöbbi. Amellett persze, hogy mindenki megtámad. Most léptem túl a limitet a birodalmammal, és egyáltalán nem kellemes...
Ügyes manõverezés+szerencse a flottacsatában+diplomácia😊
Ha Afrikából a szövetségeseid partra tudnak tenni némi sereget és felveszel 5 kölcsönt és abból zsoldosokat, és elkapod egyik seregét sikertelen assault után nulla közeli morállal, akkor elsõre nem annektál, hanem marad 1 területed.
Így van 5éved gondolkodni a kiútonés ahogyan továbbon😊
ezek közül igazából Granada amit nem bírok megérteni...kasztília kb. 10 szer erõsebb és alap CB-je van...komolyan, elképzelni sem tudom, hogy mi állítja meg ha megtámad

Igazából te úgy fogod végezni Pocoksari mint mondjuk a Szovjetunió, vagy mint Róma, csak a sereg tart egyben 😊
Pontosan😊
Elég sokan alkottunk itt topikban már szépeket gyengább államokkal is, Geo, Pecaboy,Solten, Mc Cartman ,te is, meg még biztosan jópáran, elnézést mindenkitõl, akik nem jutnak eszembe fejbõl😊

Csak pár példa ami eszembe jut hirtelen:
-Oroszország/Hindustán/Magyarország/Hesse/Skócia/Bizánc/Granada/vmelyik indián állam aszem Cheroke
na ezekre a storykra emlékszem még a topikban, hogy bizony majdnem világuralmat sikerült kihoznia a végére a delikvienseknek belõle😊
"de amikor eszetlenül rohansz és nem érdekel ha 1000 felett van az infamy.... támadsz és foglalsz mindent ami mozog csak, akkor belátható idõn belül eljutsz arra a szintre, hogy vége "

Valóban, milyen igaz végre😊
Ha ugyanis nem Kasztilliával/Franciákkal/ilyesmi szupertáp nagyhatalommal csinálod ezt, hanem közepes erõssgû/gyenge országgal, akkor valóban belátható idõn belül vége lesz, mivel kiirtanak a fenébe😊

Ha meg erõs országgal, akkor persze végig lehet gyalulni a világot ész nélkül 3000es infamyvel és -3 as stabbal és havi 8-10 lázadással a végéig, ez tényleg hatalmas játékélmény😊

Asszem 2 tartománnyal kezdek Mecklenburgal ugye ?
2 tartományból lettem 1 olyan erõs ország ami felülmúlja Franciaországot és mindenki engem utánoz
hmm 😊 nincs elég lehetõség 1 kis állammal ?
érdekes
Mecklenburgal keztem 1 játékot igaz lassan majd 200 évbe telt de olyan hatalmam van mint a franciáknak akkor mirõl beszélünk ?
Helyes, sok sikert😊
Mondjuk Brandenburg egész erõs, (olyan Mo erõsségû lehet kb ugye? )szerintem Pomerániát el lehet intézni az elején, és akkor már nem lesz gond.
Azért filózom még mindig a feloszlatás vs reformon, mert azt viszont már az elején eldöntöttem (ha nem is könnyû szívvel) hogy én sem csinálom az ideiglenes vazallus trükköt, pedig nagy volt a kísértés, Horvátországgal ha megcsinálja az ember, akkor 10 éveként el tudna tüntetni 10 infamyt, ami ugye nagyon nem mind1😛
ezért írtam oda, hogy jól 😊

az a baj, hogy félreértetek, pontosabban a logikámat, pedig egyszerû, csak másképpen

ezek a játékok (nagyjából az összes paradoxos grand startegy), pontosabban az AI azzal nem tud mit kezdeni, amikor agresszíven játszol...szerintem arra vannak beállítva, hogy 5-10 évente elhozol 1-1 tartományt, házasságokat kötsz, meg dicsõ háborúkban véded a szövetségesed fenekét, letöltöd a 400évet és elolvasod a krónikát

de amikor eszetlenül rohansz és nem érdekel ha 1000 felett van az infamy, vagy amikor figyelsz az infamyre (3tanácsadó meg 5-10 bíboros esetén a -2 infamy/év nagyon könnyen kijön, ráadásul a kúriával kiátkozol mindnekit, 30-as governmenttel meg még -1 infamy), de támadsz és foglalsz mindent ami mozog csak, akkor belátható idõn belül eljutsz arra a szintre, hogy vége

én pl. szövetséget nem kötök csak az elején, házasságot is csak a legitimáció védelme miatt

meg valljuk be, ott vagy egy kis pöpp országgal és azt adja 18. küldetésre is, hogy házasodj, szerezz pénzt és építs hajót, akkor visszanézed az elmúlt 50 évet és elsírod magad...a kis országok nincsenek "kidolgozva" annyira és töredék lehetõséged van alapból

összegezve vagyis a lényeg, ha az országod fizikailag képes rá, hogy elfoglalj és meg is tudj tartani egy tartományt, akkor miért ne tennéd meg? én sem azért teszem, mert ez a perverzióm, hanem, mert a játék célja az, hogy megkérdõjelezhetetlenül te legyél az úr (meg persze a játékélmény, de ez meg nem csak rajtam múlik), ehhez meg mások hátán vezet az út

de most tényleg keresek valami normális országot...

Köszönet😊 Hát remélem elõbb-utóbb csak sikerül, de már sajnos lassan 100 éve várakozom😊
És akkor megpróbálom majd inheritelni a litvánokat is majd egyszer, bár igazából fene tudja, õk szövetségesként többet érnek😊
Integratem még nincs, egyelõre HTT 4.1b t tolok, ott meg nem lehet még.
Szerintem folytasd csak a magyarokkal, ugyanis velük ha hard/very hardon (de még lehet hogy normálon is) az elején ész nélkül túlléped az infamy limitet, akkor szinte biztos, hogy késõbb pillanatok alatt totálisan szétkapnak😊
"de igazából ha a franciákat egyszer jól el tudod verni, akkor vége"
Ez egyáltalán nem igaz 😊
Nemétországal voltam, el vertem a Franciákat + elöttem még Nápoly is és ugyan úgy fel erõsödött pedig elég sok területet vettünk el tõle,
és megint meg gondolnám hogy meg e támadjam
igazából 5 hatalom van kb. amit ha megversz, akkor vége:
kasztília , franciák/burgundi , osztrák/cseh , angolok , oroszok
de igazából ha a franciákat egyszer jól el tudod verni, akkor vége...de ahogy látom éppen brabantot foglálják, szóval nem alszanak õk sem...felfedezések is elindulnak, de még van cél legalább

Következõ játékom meg Brandenburggal lesz, megpróbálom velük szétszedni a HRE-t és megalapítani Németországot, "ideiglenes vazallus" trükk nélkül.
Oszlasd fel a HRE-t, izgalmasabb 😊
Én a Magyarország->HRE játékomat folytatom, 1760-ban járok, nagyon közel vagyok a célomhoz, a világhódításhoz 😊 Csak elég unalmas - de elhatároztam, hogy végigviszem. Már csak azért is, mert eddig egy játékot se vittem még végig 😊
Én nem szapultalak , csak tanácsokat adtam 😊
Ám errõl beszéltem(tünk) már megint hatalmas infi, már megint csak mész és területeket szerzel ennyi a célod ?
Ahogy olvasom a komentjeidet,látom hogy nem játszól okosan, nincsenek bonylúlt terveid meg ilyenek ...😊
Ha "természetes módon" öröklöd (inherit), azért nem jár infamy, sõt, az azonos kultúracsoport miatt kapsz core-t is minden tartományára. Ha "manuálisan" integrálod (integrate), akkor asszem 2 infamy per tartomány.
tényleg very hardon játszom 😊 nem kérkedek, hanem leírom, hogy mikor, mivel hol tartok, ahogy kb. mindneki

annyit szapultatok, hogy elkezdem magyarokkal, de a hozzáállásom miatt nem éppen a legcélravezetõbben állok...aquliea - 3 tartomány, lengyel -2, litván -1, osztrák -2...csak kezd sok lenni az infamy 😄 aztán pár év és megkapom erdély 2 tartományát (vagyis csak remélem, hogy nem kell 50szer elkérni, de 1409 a dátum elvileg), na, mivel az infamy innen már nem fogy el, ezért csak az elõrerohanás marad, de bohémia és milánó szövetséges így igazából ez kivitelezhetõ

aztán picit megnéztem velencét is, zetát behúztam, hadüzi a törököknek, mivel a flottám lefogta a gyalogátkelõt, ezért a seregük Kis-Ázsiában maradt, az is még a timuridákkal harcolt...szóval nekem ez sem jött be igazán

de most keresek valami kis német államot, mert látom csak azzal kaphatok itt glóriát 😊góliát

Én is erre jutottam, igazából élvezetes még a dolog, meg persze ha a nagyhatalmak összefognának ellenem,bajban lehetnék, de azért szerencsére a legtöbbel nem olyan rossz a viszony, sõt kisebb szövetségi rendszert is fenntartok baj esetére.

Komoly összecsapást nem is tervezek még,a cél az lenne, hogy a következõ 100 évben a befolyásom kiterjesszem egészen a francia határig, Itália értékesebb részét annektáljam, a kisebb német államokat pedig befolyási körömbe vonjam, a nagyobbakat vazallusá tegyem úgy, hogy mindkeközben a 15 ös infamyt nem nagyon lépem túl, valamint land és goverment techben megtartom az elsõ helyet a világon.

Jó lenne a bevételt tekintve is elsõnek lenni, (egyelõre abban 3.seregben 4.vagyok) szóval akad még tennivaló ez tény😊
Ha egyszer sikerül megörökölnöm végre Lengyelországot, azért nagyjából mennyi infamy fog járni?

Még azt sem döntöttem el, próbaljak-e HRE császár lenni, és megcsináljam a birodalmi reformokat, vagy kihagyjam, és inkább oszlassam fel a birodalmat.
Meg tudja vki mondani, mi a különbség a v1.5 béta és a v1.5 között?
1. JLH Fans 😊 szerintem van még értelme ^^
ugyanis míg bármilyen állam le tid gyõzni addig van értelme(vagy legalábbis addig amíg aszt mondod hogyha: az egész világ ellened lenne akkor is te gyõznél<#banplz> (ez persze az én véleményem)
2. pocoksari nekem is szemet szúrtak a komentjeid 😊
és egyetértek JLH Fans-al, elég poén hogy hirdeted mennyire "nagy játékos" vagy. 😊 (ne vedd sértésnek) de tényleg nem kell kérkedni azzal hogy fogsz 1 nagyhatalmat és very easy-n le nyomsz mindenkit, ráadás még le is szarod a játékot, ennek semmi értelme... jó én se aszt mondom hogy, hogy a legnehezebbe játszál mivel én is csak normál nehézségi szinten tolom 😊

Hidd el nekem sokkal élvezetesebb fogna mondjuk 1 német államot és szépen lassan meg alapítani Németországot. Persze okosan játszani nem csak így végig futsz az egészen. Meg mondjuk nem arra kell mindig menni hogy hogy te legyél a világ ura,vagy legalább is nem arra hogy minnél nagyobb legyen az országod, de pl ha megy csinálod aszt hogy, mondjuk Magyaro.-val te vagy a világ legfejlettebb országa, 100 presztis, a legjobb hírnév meg stb... úgy hogy nem szerzel 1 területet sem. Akkor meg tapsollak.
De ha mondjuk te szereted a nagy államokat akor válassz 1 Ázsiai, vagy 1 arab országot és azzal kezdj terjeszkedni

Bocsi ez 1 kicsit hosszú lett ^^
Oké, igaz, a félreértésért meg semmi gond, mondtam ma nagyon fel vagyok paprikázva😊😞
Mindenesetre tényleg játssz vmi rendes országgal ne nagyhatalommal és mindjárt nagyobb lesz a játékélmény.

Flamelés helyett inkább 1 kérdés mindenkitõl:
Van még értelme ezt vajon folytatni? Lengyelországgal és Litvániával továbbra is fenáll a PU, a teljes Balkán vazallus (végül szivtam a fogam de Szerbia is az lett most úgyis kaptam egy küldetést és 1-2 hónap múlva -2 infamy és vazallus lesz pápai állam is)ahogy Ausztria, Bajorország, Svájc Baden Milánó és még néhány kisebb állam is.
Természetesen Burgundia, Franciaország és Kasztillia roppant erõs és érintetlen még, a seregük pedig a nehézségi fokozat miatt még nagyobb is az enyémnél, de a land tech fölény (13 as eastern hussar+pikemen) megint csak nálam van, errõl lenne szó:

na jó, itt kicsit ferdítettem, mert granada elfoglalása után kapsz -20 infamyt és ezért aragontól elhozok elõtte 5-6 tartomány 4infamyért, utána anex granadának és el is tûnik, tehát végülis felment 20 fölé is 2 napra 😊

a stílusod okát és célját mondjuk még mindig nem értem...ha nem tetszenek a hozzászólásaim, akkor ésszerûbb lesz volna a kezdetektõl ignorálni õket, mint ebbe belemenni

az elsõ körben nagy országgal, annak erejét kihasználva , végigfutottam a pályán...mivel ettõl én sem voltam elájulva kipróbáltam egy kicsit, ami csak abban különbözött az elsõ verziótól, hogy késõbb értem el azt a szintet, amivel ész nélkül lehet rohanni és ezért most próbálok "szépen" játszani

PS 2: Mivel láthatólag azt sem sikerült megértened, hogy 10 volt az infamym átlagban (nem vásároltam és fizettem semmiért😄😄) ezért nem is gyõzködlek arról, hogy játssz egyet nem a világ legerõsebb hatalmával kezdve😊
Nyah IGNORE: ON 😊
jahhhm, elnéztem a hozzászólást

"nem igazán vagyok képben ezekben a dolgokban, mert 2-3000 infamyvel végig szoktam rohanni, csak most próbálom élvezni is a játokot
"
Own goal😊
Arra, hogy spanyolokkal és francikkal jatszol (vajon miért😊)) megint no komment😛

P:S Azért erre lenne egy elég erõs fogadásom, hogy kettõnk közül ki oktathatna törita másiknak😊
Tessék? Ezt most mégegyszer légyszi, kinek mit kell "fizetni" 😄, mert láthatóan totálisan félreértetted amit írtam😊
very hard + high agresszió, a többi beállítás meg alap (normál)
1543-as kép volt spanyolhonról, úgy, hogy gyakorlatilag 12 fölé nem is engedtem az infamyt, tehát békés játék volt...ennél a mentésnél már abban a helyzetben van az ország,hogy az infamyt teljesen felesleges figyelni, szóval amit elfoglalok az az enyém és bármilyen CB jó

a kijelentéssel arra próbáltam célozni, hogy ha megvannak az európai területek (vagy annak döntõ hányada), akkor teljesen felesleges folytatni, mert bár a világ területének csak kis %-át uralod, de egyben mégis az egészet

történelmet nem hiszem, hogy nekem kellene pont oktatnod, bár nagyon köszönöm

nyilvánvalóan very easy, teljesen egyértelmû 😊 de maradjon költõi a kérdés, addig meg xanax 😊

akkor szépen sorban:
10 infamyt "fizetni" olyanért, ami nem is kell - sõt, mondhatnánk káros -szerintem sok, ha szerinted nem, akkor az a te dolgod 😊

A gépen amúgy más progi fut rendesen és gyorsan?
Mert ha se vírusod, se régen installált windowsod vagy spy vagy mailwared nincs, akkor passz😊
Mindenesetre ilyen gépen a DW nek is szupergyorsan mennie kell, tedd fel sztem.
Hasonló gépem van amugy, csak Celeron 2400, még azon is eldöcög,bár még nem nagyon játszottam vele, csak kipróbáltam.
Tudom és jogos, azért is kértem helybõl elnézést, hogy bár régebben is bosszantott, mikor vki vmilyen játék élményeirõl beszélt, hogy de lealázta a gépet ,(oszt kiderült cheat kódokkal😄) vagy tényleg lealázta, és ezért azt hittem õ a numero uno, de online még nem játszott, és mikor kihivtuk természetesen könnyeden a betonba döngöltük, de általában azért nem szoktam lereagálni ezeket, fõleg nem ilyen vehemensen, hanem normálisan, csak most épp amúgy is mérges és felajzott állapotban voltam, szóval mea culpa😛