11580
Europa Universalis III
  • tttttom
    Hát legegyszerűbben leírva:

-EU3 DW 5.1 legfrissebb beta patchhel rendelkezz. :)
    -A modot berakod a mod mappába. :)
    -A játék moddal történő elindítása előtt az eu3 mappán belül menj be a maps nevű mappába és azon belül töröld ki a cache mappát. :) Ez összeférhetetlenséget okoz, ha nem teszed meg.
    -Kellemes játékot. :)
  • nik1995
    Az angol tudásom elég csekély ha még belefér neked leírnád hogy hogyan tudom betenni a játékba a modot
  • nik1995
    Nagyon szépen köszönöm :) remélem élvezetesebb vele a játék
  • tttttom
    Tessék a mód. :P

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?545796-The-Steppe-Wolf-%28AirotciV%29
  • nik1995
    ttttom ha megtennéd hogy leirod hogy honnan tölthetem le ezt a térképet és azt hogy hogyn iktassam bele a ujátékba nagyon megköszönném.
  • JLH Fans
    Bocsánat, természetesen Vijayanagarra gondoltam:P
  • JLH Fans
    Vissza tudod tölteni a háború előttig?
    Szar dolog, de sztem muszáj, mert ugye nem a te hibádból alakult ki ez a hülyeség:)

Lysandus ha errejársz, te meg mondd meg légyszi, sikerült-e befejezned az indián államos játékod:)

Tényleg, Vydianagarral vagy mivel kellene játszani egyszer, az úgyis sokak kedvence volt 1-2 hónapja, emlékszem:P
  • pecaboy
    (A 18k ellen nem sok esélyem lett volna, de az elején még nem volt annyija. Akkor meg még honnan tudhattam volna, hogy ilyen szemét lesz :))
  • pecaboy
    Az egyetlen megoldást abban láttam volna, ha nekimegyek Holsteinnek is, de CB-m nem volt rá, úgy meg nem ér annyit az egész, pláne, hogy eleve két nemcore birodalmi tartományom van (-0,5 infamy per év).
  • pecaboy
    Nade gondold el, bő 10 évig, úgy, hogy a sör... izé, Holstein rendszeresen megy csődbe, mert az egyetlen tartományán 18k katonát állomásoztat :D De ő továbbra is trollkodik.

És ilyenkor még csak azt sem tudom megcsinálni, hogy odaadom az általam megszállt tartományt a nyomorultnak, hogy kössön már végre békét Dániával. Kivéve, ha mondjuk dán nacionalisták felkelést csinálnak pont ebben a tartományban, de ugye erre elég kevés az esély.
  • kissssss
    ilyen helyzetet már én is láttam többször is, és igen eléggé trollface helyzet. :-D
  • pecaboy
    Illusztrálom a helyzetet:

• JLH Fans
    Akkor copyzd be, ki és hol írt ilyet:P (mármint hogy Bar könnyű)

Szerintem nehezebb picit valóban játszani Skóciával olyan feltételek mellett, ahogy játszottam, mint ahogy te játszottál Barral, de tényleg felesleges vitatkozni rajta, főleg úgy, hogy te se fogsz úgy játszani askótokkal ahogy én, meg én se Barral úgy, ahogy te.

Szóval a döntés a közönség kezében marad, hogy mi nehezebb, 2k limites állammal 2 nagyhatalom árnyékában kezdeni de, hogy van időd felkészülni, vagy szintén 2k sereggel elkerülhetetlen háboút vívni AZONNAL, aki rádzúdit 14k sereget a második hónapban, annyi, hogy van kis tered manőverezni.
  • JLH Fans
    Neeeeeee, most mindenki hülyén néz rám, miért is röhögtem fel hangosan itt a monitor előtt :D:D:D Ez fájt:)
  • pocoksari
    különben ha mindenáron versenyezni akarsz, akkor az nagyon egyszerű...mindig beírom, hogy mikor, mivel, milyen beállításokkal játszom...lekopizni és elindítani, aztán mindjárt egyeznek feltételek
  • pocoksari
    azon gondolkodtam, hogy mivel Barral amúgyis olyan könnyű, ezért igazából én nem is érdemelnék pontot :P
  • JLH Fans
    Merthogy mi is az ami nem úgy van, ahogy leírtam?:)
  • pecaboy
    Egy érdekességre (bugra?) bukkantam tegnap. Brandenburggal vagyok ugye, 1420 környékén megtámadom Dániát alliance casus bellivel, mivel az 5 tartományából 4 vagy meg van szállva, vagy ostrom alatt van az egyprovinciás Holstein (szövivezető) és kis szövetségesei részéről. Elfoglalom a megmaradt egy provinciáját, de mivel lehetőségem lenne 100% warscore-ral vazallussá tenni, inkább megvárom, hogy békét kössön Holsteinnel, gondolván, utána gyorsan elfoglalom a többi tartományát és vassalize. Illetve csak megvárNÁM... 10 év múlva (!) Dánia elkezd békét kötni Holstein szövetségeseivel, a helyzet "foglalásilag" változatlan. Holstein nem köt békét Dániával, 15 ezres sereget tart fent (egy tartománnyal!!), közben minden évben csődbe megy (bankruptcy). De békét kötni Dániával azt nem hajlandó. Újabb kb. 5 év (!) múlva írja a játék, hogy mivel nem történt tényleges harc, jön a white peace, nekem és Holsteinnek is.

Reload... :D
  • pocoksari
    ezen visítottam :)
  • JLH Fans
    legalábbis skótügyben, barügyben meg sztem te, ami meg a gamet illeti az passz, de egyébként sem lényeges:)
  • pocoksari
    az ujjamat se mozdítom és máris pontot szerzek...ejjj, mi lenne ha versenyeznék :)

• JLH Fans
    Jah még annyit, hogy Bar vonatkozásában pedig sztem nekem nem sikerült volna annyit kihoznom belőle, mint neked, szóval tkp 1:1, picit sajnálom, hogynem vállaltad a kihívást skótokkal, igy akkor én se játszom Barral, mert minek, csak azért toltam volna, hogy csináljunk egszer kis versenyt , hog feldobjuk a gamet:P

A provokációkat meg ne vedd túl komolyan, haverokkal is folyton ugratjuk egymást:)

Ami meg a dánokat illeti: megvertem őket (angolokat)igen, de ha olyan feltételekkel játszottál volna,akkor tudnád, hogy csak lovasod lehet, +ostromolni nincs időd folyton körbe-körbe kell menned Angliában, hogy megsemmisitsd az újonnan képzett csapatait.
  • pocoksari
    ííííígy van, te vagy a jobb :)
  • JLH Fans
    Egyetértek, csak a szórakozás mellett is azért a tényeket kezeljük a helyén, és ne mondjuk, hogy ugyanaz a nehézség úgy játszani, hogy megtámad az elején, mintha nem támad meg és te hátbatámadod:)

A kettő kb úgy viszonyul egymáshoz,mint ha vki átússzaa Dunát júliusban vs. átússza decemberben:)
  • JLH Fans
    Hát márpedig most ez a helyzet, hogy én meg tudtam így is verni őket, te pedig képtelen vagy rá, szóval az első menetet föléynesen és kiütéssel nyertem:)

Lehet, hogy néhány más helyzetben amik negyedakkora kihívások megálltad a helyed,most viszont csúnyán megfutamodtál, persze ez nem szégyen, kevesen lennének rá képesek úgy megcsinálni,hogy Anglia megtámad, rajtad is kifogott a feladat, van ez így:)

(amit most csinálsz a skótokkal az kb olyan mintha Barral én very easyn játszanék:))
  • pecaboy
    Ez már tényleg kezd átmenni abba, hogy kinek hosszabb meg vastagabb :P
    Szórakozzunk jól, aztán annyi :)
  • pocoksari
    ha a dánok csak öt év múlva értek oda és addigra te megverted őket, akkor hogyan lehet, hogy csak a dánoknak tudtál elkérni 2 tartományt magadnak meg egyet sem?

szerintem baromi sok helyzetben megálltam a helyem és a legkevésbé sem hiszem, hogy bizonyítanom kellene bárkinek bármit is

párszor már belementem, hogy azzal játszak, amivel szerinted érdemes, de nem azért, mert az önérzetem mardostad, hanem mert engem is érdekelt...a skótokkal pontosan ezért kezdtem, kíváncsi voltam mire megyek, ezt végigjátszom és a skótokat ki is pipálom, innentől nem igazán érdekelnek
  • JLH Fans
    Amúgy VH on tényleg felesleges megpróbálni, esélytelen vagy megverni az első hónapban rádzúduló 14k katonát.
    De még hardon is csak úgy lehet, ha 5kölcsön day 1 en, és azonnal max számú zsoldos lovas, de még úgy is óriási taktikázás kell, ahogy a következő háborúban is, és szükségszerű, hogy elszalad az infláció nagyon (min 15%ra) és folyamatoan csődközeli a helyzet.

A tegnap este utolsó eseménye amúgy: Castille declare war on us:)
    Érdekes lesz, ugyan 23% on áll a war score, de ha többet nem tudok csinálni (60 ezer gyalogossal nem merek partraszállni mert szarráver sztem) akkor max white peace lesz belőle.
    A cogjait elkaptam és lemészároltam, de a főflottája ellen nagyon szűken, de csatát vesztettem. (54 karavellája van)
  • JLH Fans
    DW vagy HTT ebből a szempontból tökmind1, egyébként megsúgom, nekem se segitettek a szövetségesek olyan szempontból, hogy parta tettek volna bármit is, illetve de, kb 5 év múlva a dánok, de ennek már nem volt jelentősége, mert addigra megvertem.

Persze ha nem vállalod a kihivást, mert úgysem tudnád megcsiánálni úgy, olyan feltételekkel, ahogy én azt megértem:)
  • pocoksari
    nem tudsz ugyanolyan feltételeket létrehozni, mert, amit mondasz, hogy az elején támadjon még meg lehet oldani, de alapból dw5.1-el játszom, vh-on, semmi sem garantálja, hogy ugyanúgy jön segíteni a szövi, pontosabban ki is tudja rakni a seregét a hajókból, mint nálad, tehát a legjobb akaratom ellenére sem tudok ugyanolyan feltételeket létrehozni...meg már kicsit előre is mentem, 2 szer még megvertem az angolokat, igaz csak 1 terkát kértem az infamy miatt, de mindenkit elengettem, lemondattam, felszabadítottam, pénzét is elhoztam...totálisan megtörtem...csak a flottája van meg, de azzal karbantartatom a szövik flottáját...
  • tttttom
    Basszus. xD

A német-római birodalomban kitört a polgárháború. :D A császár meghalt a harcok következtében. :) Nincs örökösöm sem emiatt egy nemes mániákus vette át a hatalmat...-.-'
  • JLH Fans
    CsakPróbáld ki tényleg, TELJESEN MÁS helyzet, ha azt kapja, egyből támad, és esélyed sincs befejezni a képzést.
    Nem muszáj persze, csak kedvet kaptam kis versengéshez, és induljunk már egál feltételekkel:)
  • JLH Fans
    Amúgy esküszöm, ha újrakezded így, akkor félbehagyom a skót gamet kicsit, és játszom Barral én is egy 90-100 évet majd vasárnap:P
    Legalább lenne kis izgalom, ki mit tud kihozni ebből ill abból:)
    Valszeg amúgy Barral nem leszek annyira sikeres mint te, de kiv vagyok azért, mire mennék:)
  • pocoksari
    Normandia visszafoglalását kapta különben és az írekre támadt...tehát ha még éppen subjugot is kapna rám sem jelenti azt, hogy valóban rám támad...de ha első körben mégis engem támad attól semmivel sem lesz jobb helyzetben, mert neki sincs serege és nekem se, amíg felér én ugyanúgy leképzem magam
  • pocoksari
    ezt mondtad egész pontosan:

"Ja, hamár kezdesz egyet, akkor úgy csináld, hogy a "Vassalize Scotlanddel" induljon Anglia, legkésőbb másodikra azt kapja:)"

4-5 hónapon belül hadat üzentem nekik, ezzel bőven bent vagyok a legkésőbb másodikra azt kapja feltételen belül időben...igazából londonból se ér fel hamarabb 2-3hónapnál,ráadásul vissza is vonultam a földjéről...
  • JLH Fans
    Mert szinte mindig azt kapja, néha-néha előfordul, hogy először Írország/Fro megtámadását,de az sokkal ritkább, meg úgy persze hogy röhögve megveri az ember simán:)
    Persze tényleg csak akkor, ha szeretnél vmi kihívást, vmi olyasit, hogy hibátlanul kell játszanod az első pár évet day1től kezdve, különben leradíroznak:)
  • JLH Fans
    MOndtam hogy úgy játssz, hogy Anglia kezdéskor a VASSALIZE SCOTLAND missziót kapja, egyébként teljesen értelmetlen, mert nagyon könnyű játszani vele, szóval ha te is kihívásos gamet akarsz, akkor nyomj egy restartot sztem, még nem késő,mert ilyen alapon tényleg én is vagy más is betehetne képet mondjuk Epirussal vagy Granadával, hogy mekkora király vok, szétvertem a világot, mert kivételesen 10ből 1X nem támadtak meg:)

• pocoksari
    na, elkezdtem én is skótokkal :D very hard, high agresszió, minden más normál/alap

az első képen már szétvertem a seregét és elhelyezkedtem, erre feldobott egy ilyen békeajánlatot:

ezen a képen már közvetlenül a béke kiküldése előtti állapotot láthatjuk:

ez meg már a béke utáni:

Az angolok hadat üzentek valamelyik kis ír államnak, a franciák meg az angoloknak...én szövire léptem a dánokkal, aragonnal és a franciákkal, majd alliance cb-vel hadat üzentem a portugáloknak (nem kértem a szövik támogatását), de előtte átjárást kértem az angolokhoz és átraktam a határon a seregem, mert képzett ott és azt a 2*1k katonát le akartam ölni, majd visszamenekülni skótföldre és megnézni mit hoz...1400 elején támadtam meg...idővel behívtam a szöviket is segíteni, de konkrétan nem érte lábuk angolföldet (portugálokhoz kimentek, de leölték őket)...az összes hajójukat szétütötték az angolok/portugálok

egész jól megúsztam a háborút, 1 kölcsönt vettem fel az elején, de azt a végére visszafizettem, az infláció is 0,9-nál megállt (mondjuk a szövik nem küldtek pénzt, ezt hiányoltam)

a békével lett +5 tartományom és 75 dukátom (50 portugáloktól)...elvittem a 2 egyetemet is...meg köszönhetően az angol pusztításnak orkneyre úgy támadhatok majd, hogy nincs igazi ellenflotta a dánok/svédek/norvégok kezében...mondjuk nem tudom, hogyan lehet elhozni az alárendeltségük miatt, de majd kiderül
    az zavar, hogy nincs pénzem (vagyis van, csak minuszos vagyok), alig csökken az infamy és hogy ezzel is még az angolok az erősebbek
    mondjuk az vicces volt, hogy a norvégok 4 év alatt nem tudtak átjönni orkneyről segíteni nekem :)
  • tttttom
    Ez a mód a Steppe Wolf nevű gyerek által lett elkészítve. :) Megadom a linkjét privibe vagy, ha felveszel skypeba akkor elküldöm. :)
  • JLH Fans
    Az a baj a -5 stab nem fér most bele.
    Meg hogy Észak-Afrika fele, és szinte a teljes brit sziget katolikus maradt, ez területben ugyan kevesebb picit a protestáns+református összegénél, de a fontosabbak mégis azok.

Meg most már nagynehezen túlvagyok a nehezén, felhúztam gyarmatokra is fortokat, lázadások leverve, sereg maxra visszatöltve és 90 ezer főre kibővítve. Flottában 2. (de leverném a kasztillia flottát) vagyok, közelemben más senki, bevételben 3. seregben 6. vagyok, persze némi tech lemaradással.

Szóval a menetrend: Brabant és Hollandia vazallussá tétele, az Ottomán Birodalom teljes szétverése, és felkészülés a franciák ellen:)