Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Beta patch? Hanyas verzió, mit lehet róla tudni? Én mostanában 5.1-gyel játszok, úgy tudtam, ez a legújabb.
Brandenburggal most vedlettem át Poroszországgá 😊 Ezt a játékot még végigtolom, aztán lehetséges a multi!
Most jött ki 1-2 hete a beta patch szal még lesz patch hozzá 😊
Peca gyere inkább multizni 😊
Peca gyere inkább multizni 😊
Errõl jut eszembe, hogy azért hiányolok 1-2 dolgot a játékból.
Az egyik ezeknek az üzeneteknek az országspecifikus szortírozása. Nem értem, miért nem lehet beállítani, hogy pl. Franciaországról meg Angliáról kapjak meg minden üzenetet, az észak-amerikai indiánokról viszont egyet se, mert elõbbiek sorsa, helyzete érdekel, utóbbiaké nem. Illetve lehetnének külön csoportok, amikre szintén lehetne üzibeállításokat adni: pl. szövetségesek, vazallusok, perszonáluniós országok, szomszédok ésatöbbi.
Ehhez kapcsolódóan egy olyan fajta üzinek is örülnék, ami azt is kiírja, ha más országban bukkannak fel rebel csapatok, hiszen van, amikor politikailag nem jó ezeket "életben hagyni", akkor sem, ha nem a saját országban vannak.
A következõ dolog szintén ilyen könnyítési funkció lenne. Háborúban szerintem nagyon nehéz megkülönböztetni a szövetséges, a semleges és az ellenséges csapatokat, hajókat a nagy zászlóerdõben, szóval szerintem úgy lehetne ezt megoldani, hogy váltani lehetne egy olyan módra, ami mondjuk a saját csapatokat kék zászlóval, a szöviket zöld zászlóval, az ellenséget meg piros zászlóval jelöli, vagy valahogy kiemeli.
Patch már szerintem nemigen lesz, szóval inkább abban reménykedek, hogy ehhez hasonló funkciók lesznek majd az EU4-ben 😊
Az egyik ezeknek az üzeneteknek az országspecifikus szortírozása. Nem értem, miért nem lehet beállítani, hogy pl. Franciaországról meg Angliáról kapjak meg minden üzenetet, az észak-amerikai indiánokról viszont egyet se, mert elõbbiek sorsa, helyzete érdekel, utóbbiaké nem. Illetve lehetnének külön csoportok, amikre szintén lehetne üzibeállításokat adni: pl. szövetségesek, vazallusok, perszonáluniós országok, szomszédok ésatöbbi.
Ehhez kapcsolódóan egy olyan fajta üzinek is örülnék, ami azt is kiírja, ha más országban bukkannak fel rebel csapatok, hiszen van, amikor politikailag nem jó ezeket "életben hagyni", akkor sem, ha nem a saját országban vannak.
A következõ dolog szintén ilyen könnyítési funkció lenne. Háborúban szerintem nagyon nehéz megkülönböztetni a szövetséges, a semleges és az ellenséges csapatokat, hajókat a nagy zászlóerdõben, szóval szerintem úgy lehetne ezt megoldani, hogy váltani lehetne egy olyan módra, ami mondjuk a saját csapatokat kék zászlóval, a szöviket zöld zászlóval, az ellenséget meg piros zászlóval jelöli, vagy valahogy kiemeli.
Patch már szerintem nemigen lesz, szóval inkább abban reménykedek, hogy ehhez hasonló funkciók lesznek majd az EU4-ben 😊
"Eventeket a gép is kap? "
persze hogy kap, alul van egy kis ablak amit ki be lehet kapcsolgatni(térkép mellet) ebben az ablakban lehet olvasni hogy éppen mi történt a nagy világban, ki halt meg és ki kapott egy tonna birodalmi büntit és ki fogta ki a mindenki által imádott comet sighted üzenetet(3 lehetõség mindegyik -1 stabilitás 😊
persze hogy kap, alul van egy kis ablak amit ki be lehet kapcsolgatni(térkép mellet) ebben az ablakban lehet olvasni hogy éppen mi történt a nagy világban, ki halt meg és ki kapott egy tonna birodalmi büntit és ki fogta ki a mindenki által imádott comet sighted üzenetet(3 lehetõség mindegyik -1 stabilitás 😊
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
XD nem lehet hogy meghülyült a mesterséges intelligencia ? :-D már hallottam ilyen esetekrõl de én még ilyet nem tapasztaltam.(szerencsére)
jujj azért azon ne csodálkozz hogy az embereid hullanak mint a legyek, én se mennék el melózni hogyha nem kapnák érte pénzt. :-D
na de a lényeg, hogyha alacsonyan tartod a sereged zsoldját akkor a seregnek a morálja alacsony lesz, márpedig morál nélkül harcolni csak ember és pénzpocsékolás.
a morál függ a technológiától(hányas szintû vagy land techben) a zsold menyiségétõl az uralkodótól és a különbözõ udvari hírességtõl és eventöl + még a militari driltöl hogyha felveted az ideáid közé(nagyon ajánlatos felvenni)
na de a lényeg, hogyha alacsonyan tartod a sereged zsoldját akkor a seregnek a morálja alacsony lesz, márpedig morál nélkül harcolni csak ember és pénzpocsékolás.
a morál függ a technológiától(hányas szintû vagy land techben) a zsold menyiségétõl az uralkodótól és a különbözõ udvari hírességtõl és eventöl + még a militari driltöl hogyha felveted az ideáid közé(nagyon ajánlatos felvenni)
Ha van itt olyan ember akit már nem elégít ki ,hogy singleplayerben gyilkolja a gépet és arra veri magát ,hogy a gép ellen milyen szuper világbirodalmat épített ki azt szívesen látnánk KAri 91-el 1-2 multira 😊
Mi Karival rendszeresen multizunk és sokkal többet tanultunk egymástól az elmult 9 hónap alatt ,mint itt az SG-rõl összesen. skypenevem petiii.94 vagy msn [email protected]
Mi Karival rendszeresen multizunk és sokkal többet tanultunk egymástól az elmult 9 hónap alatt ,mint itt az SG-rõl összesen. skypenevem petiii.94 vagy msn [email protected]
Kicsit fura dolog történt ma: Ausztriával kezdtem játszani és minden szépen is ment 1419-ig,amikor is egyszerre támadott meg Velence, Csehország,Svájc, Milánó és Burgundia. Az Infamym 0 volt, a viszonyom Velence kivételével mindenkivel jócskán 100 felett volt + királyi házasság a Cseh,Milánói,Burgundi hármassal. Ehhez képest mégcsak békekötésre sem voltak hajlandóak,hiába ajánlottam akármit. Persze aztán mikor látták hogy gyengélkedem,még egy raklap kisebb ország is betámadott az elõzõek mellett. Valahogy ez nekem fura volt.
Hello emberek! Új vagyok még ebben a játékban, és lenne pár kérdésem. MAgyarországgal vagyok, 1520 körül járok és szerintem elég szép kis országocskát hoztam létre, enyém Bulgária, Wallachia, Bosznia szóval szépen Dél felé terjeszkedek fõként Törökök elleni kereszteshadjáratoknak köszönhetõen.(enyém Anatólia is 😛) Igazából azt vettem észre, hogy a seregem sok helyzetben nem áll meg a lábán. Például mikor 9000 lázadóval szemben 18000-es mentõsereggel mentem, simán levert úgy, hogy láttam hogy tõlem -1000 embereket von le tõle meg csak -20,-60 és ezen szó szerint kiakadtam. Feljebb nyomtam a hadviselési csúszkát(zsold összege) -maxra-, és így kaptam ezeket az értékeket. Mit tanácsoltok, hogyan tudnék rettenthetetlen sereget létrehozni?
Nem hiszem, Az akkor minden országra hatna.
Bizáncnál ezek az értékeim:
Our Eff: 9% Their Eff: 17%
Our Def: -10% Their Def: -20%
Bizáncnál ezek az értékeim:
Our Eff: 9% Their Eff: 17%
Our Def: -10% Their Def: -20%
A Fõvárosban mindenre 1%-ot ad, bizánc többi régiójában rendesen adja a %-kat.
Mért van az hogy mindenhol elég jó %-ban tudnám teljesíteni a Fabricated kémkedést, egyedül Bizáncban ír 1%-ot?(Ausztria, Kiev, Francia, Angol mind 50% fölött van)
Köszönöm a válaszokat!
Eventeket a gép is kap?
Steppe Wolf mod nekem nagyon bejött, ez okból kifolyólag megpróbálom mod-olni. Egy részrõl hogy felgyorsuljon a játék, másrésztrõl logikusabbá és nehezebbé tenni. A lehetõ minden Universallal játszottam(Hearts of Iron-tól a Viktoria 2-ig, mindegyikbe belenyúltam, nagyon sokat modoltam ezért elég jól kiismerem magam a játék program nyelvével)
Pl: Drágítottam az épületeket, eltöröltem a magiszter szükségletet. Csökkentettem az infamy-t annektálásnál. Növeltem az annektálható országok területét. Drágítottam a kémkedést, növeltem a stability elõnyeit(Gyorsabban nõ a lakosság, csökken az infláció) és növeltem a hátrányait is ha mínuszba megy át(infláció, lakosság csökkenés, több revolt risk)
Szerencsére szinte bármit át tudok alakítani a játékba ami nem tetszik.
Eventeket a gép is kap?
Steppe Wolf mod nekem nagyon bejött, ez okból kifolyólag megpróbálom mod-olni. Egy részrõl hogy felgyorsuljon a játék, másrésztrõl logikusabbá és nehezebbé tenni. A lehetõ minden Universallal játszottam(Hearts of Iron-tól a Viktoria 2-ig, mindegyikbe belenyúltam, nagyon sokat modoltam ezért elég jól kiismerem magam a játék program nyelvével)
Pl: Drágítottam az épületeket, eltöröltem a magiszter szükségletet. Csökkentettem az infamy-t annektálásnál. Növeltem az annektálható országok területét. Drágítottam a kémkedést, növeltem a stability elõnyeit(Gyorsabban nõ a lakosság, csökken az infláció) és növeltem a hátrányait is ha mínuszba megy át(infláció, lakosság csökkenés, több revolt risk)
Szerencsére szinte bármit át tudok alakítani a játékba ami nem tetszik.
Most franciákkal vagyok, de sajnos bármikor kitörhet a háború köztem és Ausztria között, és nincs túl sok esélyem, hogy legyõzzem õket. Mellettük Bavaria elég erõs, próbálok vele, meg Bohemiával és Magyarországgal szövetséget kötni, hogy segítsenek, ha kitör a háború.
Közeleg a tél. Bizony.
(kicsit nagyok a képek, bocsi <#whatever>#whatever> legközelebb redukálom õket)
- A helyzet Európa szívében, nem sokkal a békekötés után 😊 A franciáktól keletre ugye Burgundy, lehet látni, milyen jól elzárja/-ta az útjukat kelet felé 😊 Kasztília ész nélkül terjeszkedik a Balkánon, Csehország (Csehszlovákia? 😊) kígyó módjára nyúlik, az Arany Hordát meg csak az nem szállja meg, aki nem akarja 😊 Szegény Magyarország nagyon elanyátlanodott, majd segítek rajta, vazallussá teszem és neki adom a jogos területeit 😊 A horvátok meg lassan Jugoszláviát is létrehozhatnák 😛
- Brandenburg szövetségi rendszere. A nagy vazallus keleten Litvánia.
- Hadseregek. A franciknak több mint 100 ezrük volt a háborúban, azóta jól megcsappantak 😊

- Brandenburg szövetségi rendszere. A nagy vazallus keleten Litvánia.
- Hadseregek. A franciknak több mint 100 ezrük volt a háborúban, azóta jól megcsappantak 😊

Brandenburggal most volt epic méretû háborúm egyebek mellett a franciákkal 😊 Jó sok évig eltartott, az elején jóval erõsebbek is voltak, de a hülyeségük miatt + taktikázással kiharcoltam egy white peace-t.
Kezdõdött ott, hogy misszióban vazallussá kellett tennem az egyprovinciás Sziléziát, mondom, de jó. Csak két kisebb ország volt a szövetségesük, szóval nem lett volna esélyük a brandenburgi szövetségi rendszerrel szemben.
(Elõtte ugye Litvániát PU-ba tettem, ami új, hogy Tvert is, rögtön az uralkodóm halálakor mindkettõt megörököltem, de kellett a francnak a sok keleti terület, inkább megint létrehoztam vazallusként Litvániát és sorban neki adtam nulla pénzért a sok keleti tartományt, így lett egy giga méretû vazallusom és lement nullára az infamym is 😊)
Szóval a két kisebb ország is ellenség lett, de a cascading alliance miatt jöttek ellenünk a lengyelek, csehek, majd a franciák is! Még jó, hogy az emperor Ausztria nem, mert akkor végem is lett volna. A franciák kivételével mindegyiket lecsaptam, ezer körüli pénz jött a kasszába (éves szinten olyan 140 pluszt termelek amúgy, szóval az ezer pénz az nekem rengeteg).
Azonban tippem nem volt, mit kezdjek a franciákkal, akik szinte teljesen egyesítették az országukat és a világ egyik, ha nem A legerõsebb hadseregével rendelkeztek, és sehogy se akartak békét.
Azonban, mint kiderült, nagyon hülyék voltak: Burgundy szinte a teljes keleti határukat végigölelte, ellehetetlenítve az áthaladást keletre, de nem kértek tõle áthaladási engedélyt 😄D Ami ezután történt: egy kósza kudarcba fulladt akciótól eltekintve csak védekeztem a D-Day módjára partraszálló francusok ellen, sorban öltem le a 15-17 ezer fõs seregeiket <#violent>#violent>, az õ kimerültségük elérte a 16-ot is, az enyém meg csak 5-6 körül mozgott 😊 Az idõ nekem dolgozott, bár embertartalékuk is százezres volt, nekem meg néha lecsökkent nullára, de kibírtam. A háború vége felé berántották a nagy területû svédeket is, akik egész Skandináviát uralják, de szinte csak tengeri erejük volt, szárazföldön úgy jártak, mint a franciák: a húszezres seregüket Dániánál megsemmisítettem, ezzel rájuk vertem vagy 10 kimerültséget, ezután jöhetett a white peace. Majd az exhaustion miatt a franciák is bedobták a törölközõt, évekig nyalogathatják a sebeiket 😄
Hát ennyi, jó kis háború volt! A dolgok máshogy alakultak volna, ha áthaladást kérnek Burgundytól, de nem tették 😊 Lehet, hogy eleve rossz volt a viszonyuk, nem tudom.
Képet majd rakok be.
Kezdõdött ott, hogy misszióban vazallussá kellett tennem az egyprovinciás Sziléziát, mondom, de jó. Csak két kisebb ország volt a szövetségesük, szóval nem lett volna esélyük a brandenburgi szövetségi rendszerrel szemben.
(Elõtte ugye Litvániát PU-ba tettem, ami új, hogy Tvert is, rögtön az uralkodóm halálakor mindkettõt megörököltem, de kellett a francnak a sok keleti terület, inkább megint létrehoztam vazallusként Litvániát és sorban neki adtam nulla pénzért a sok keleti tartományt, így lett egy giga méretû vazallusom és lement nullára az infamym is 😊)
Szóval a két kisebb ország is ellenség lett, de a cascading alliance miatt jöttek ellenünk a lengyelek, csehek, majd a franciák is! Még jó, hogy az emperor Ausztria nem, mert akkor végem is lett volna. A franciák kivételével mindegyiket lecsaptam, ezer körüli pénz jött a kasszába (éves szinten olyan 140 pluszt termelek amúgy, szóval az ezer pénz az nekem rengeteg).
Azonban tippem nem volt, mit kezdjek a franciákkal, akik szinte teljesen egyesítették az országukat és a világ egyik, ha nem A legerõsebb hadseregével rendelkeztek, és sehogy se akartak békét.
Azonban, mint kiderült, nagyon hülyék voltak: Burgundy szinte a teljes keleti határukat végigölelte, ellehetetlenítve az áthaladást keletre, de nem kértek tõle áthaladási engedélyt 😄D Ami ezután történt: egy kósza kudarcba fulladt akciótól eltekintve csak védekeztem a D-Day módjára partraszálló francusok ellen, sorban öltem le a 15-17 ezer fõs seregeiket <#violent>#violent>, az õ kimerültségük elérte a 16-ot is, az enyém meg csak 5-6 körül mozgott 😊 Az idõ nekem dolgozott, bár embertartalékuk is százezres volt, nekem meg néha lecsökkent nullára, de kibírtam. A háború vége felé berántották a nagy területû svédeket is, akik egész Skandináviát uralják, de szinte csak tengeri erejük volt, szárazföldön úgy jártak, mint a franciák: a húszezres seregüket Dániánál megsemmisítettem, ezzel rájuk vertem vagy 10 kimerültséget, ezután jöhetett a white peace. Majd az exhaustion miatt a franciák is bedobták a törölközõt, évekig nyalogathatják a sebeiket 😄
Hát ennyi, jó kis háború volt! A dolgok máshogy alakultak volna, ha áthaladást kérnek Burgundytól, de nem tették 😊 Lehet, hogy eleve rossz volt a viszonyuk, nem tudom.
Képet majd rakok be.
Ez esetben próbálj szövetkezni a lengyelekkel+litvánokkal, adj nekik áthaladási engedélyt, és vagy akkor támadd meg a törököket, amikor õk is harcolnak valami erõsebb országgal, vagy visszahúzódva égesd fel a határ menti területeidet, engedd be õket, és amikor az ostromban legyengültek, csapj le rájuk. Ezzel a módszerrel harcolj ki legalább egy white peace-t, akkor béke lesz 5 évig és támadhatsz nyugatra.
Csak ha meg támadom Ausztriát vagy épp a Cseheket lengyeleket akkor kapásból meg támadnak az Oszmánok. Elõbb próbáltam ki :S
szerintem 44 év alatt elég szar országot raktál össze.Nem tudom mióta játszol ,de nem szokás hugyos balkáni államok területeit annektálni mint peca is írta.Így ez csak egy Hugyos Empire 😄 Ha hódítani akarsz egyetértek pecával ,vazallusok és nyugat.MEg még észak itália.DE én személyszerint magyarokkal inkább mindenkit vazallussá teszek.
Válts Divine Windre 😄
Komolyabban:
Én a helyedben az Ausztria-Csehország-Lengyelo. trióból ütnék ki egyet, akár úgy, hogy valamelyikkel szövetkezek. Az osztrákoknak és a cseheknek jobbak a területeik, de általában erõsebbek is a lengyeleknél, pláne, ha valamelyikük császár. A Balkánon nem foglalgatnék, mert gyengék a tartományok - a Balkán az Balkán ugyebár -, ott max. vazallusokat hoznék létre, ha esély van az ottók megszorítására. Bár az alapjátékban még nem nehéz a világhódítás sem, szóval rajtad áll. A presztízsed valamiért nagyon alacsony, szóval javítsd fel - háborúval nem nehéz.
Komolyabban:
Én a helyedben az Ausztria-Csehország-Lengyelo. trióból ütnék ki egyet, akár úgy, hogy valamelyikkel szövetkezek. Az osztrákoknak és a cseheknek jobbak a területeik, de általában erõsebbek is a lengyeleknél, pláne, ha valamelyikük császár. A Balkánon nem foglalgatnék, mert gyengék a tartományok - a Balkán az Balkán ugyebár -, ott max. vazallusokat hoznék létre, ha esély van az ottók megszorítására. Bár az alapjátékban még nem nehéz a világhódítás sem, szóval rajtad áll. A presztízsed valamiért nagyon alacsony, szóval javítsd fel - háborúval nem nehéz.
Kép lemaradt...
http://kephost.hu/image-E881_4F828F7A.jpg
http://kephost.hu/image-E881_4F828F7A.jpg
Hát ismét csak ötleteket szeretnék kérni hogy miként tovább. A képen látszik hogy hogyan állok. 😊 Igen nem kereskedek mert sajnos nekem csak a pénzt viszi :S

Olyat már én is próbáltam csinálni, van hozzá egy alapom is, de tartalom még nincs hozzá:
Eu oldal
Eu oldal
Közeleg a tél. Bizony.
Sziasztok!!
Az lenne a kérdésem, hogy mit szólnátok egy Magyar EU3 rajongói honlaphoz?
Mert lenne egy ismerõsöm aki lehet elkészíti, ha van rá igény.
Amennyiben Ti is jó ötletnek tartjátok, kérlek jelezzétek felénk az alábbi e-mail címre:
[email protected]
Mert így nem kell egyfolytában felnézni a fórumra és egybõl látjuk.
Természetesen ötleteket is lehet ajánlani a honlaphoz! 😄
Köszönjük!
Amennyiben Ti is jó ötletnek tartjátok, kérlek jelezzétek felénk az alábbi e-mail címre:
[email protected]
Köszönjük!
PU-ban nem lehet annektálni. Vagy inheritrõl, vagy integrationról beszélhetünk.
Az elsõ, azaz az inherit a kellemesebb, ilyenkor nem kapsz semennyi infamyt és semmilyen hátrányt, viszont általában várni kell egy keveset, és elég random, hogy mikor sikerül. Esély csak uralkodóváltásnál van, azaz amikor a közös uralkodó meghal. Ilyenkor három lehetõség van: folytatódik a PU, megszûnik a PU és a kisebbik félnek saját uralkodója lesz (ilyenkor a nagyobbik fél egy háborúval visszaállíthatja a PU-t), illetve a harmadik lehetõség az inherit. Hogy mi történik valószínûleg, azt láthatod, ha kiválasztod az országot és rajta hagyod az egeret az uralkodó nevén kb. a bal alsó saroknál. Ez nem tutibiztos, csak "szemléltetõ jellegû". Jobb esély van inheritre, ha magas a presztízsed és jó a viszonyod az adott minor PU országgal. Ha ez a kettõ kevés és/vagy az infamy magas, akkor uralkodóhalálkor megszûnhet a PU, amit ugye háborúval lehet visszaállítani. Inherit esetén "bónuszként" core-t kapsz minden olyan tartományra, ami a te országoddal azonos kultúrcsoportban van (pl. magyarokkal a lengyelek, litvánok stb.); illetve ha a HRE tagja vagy, core-t kapsz minden birodalmi tartományra, amit inheriteltél.
Az integrate az sztem rosszabb megoldás, mert 1 infamy per tartományt jelent. A fentebbi core kedvezmény sem jár ilyenkor. Integrálásnál 50 évnek kell eltelnie a PU létrejöttétõl számítva, a viszonynak 190+ -nak kell lennie, és akkor lépheted meg.
Itt van angolul:
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Personal_union
Ez meg egy érdekes dolog lehet a "trust"-ról, azaz a bizalomról. Gondolom ez az, ami a másik ország kiválasztásánál szövegesen a bal alsó boxban kb. felül van, az ország reputációja alatt. Elvileg ez is belejátszik az inherit esélyébe, bár még nem tanulmányoztam át:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?541192-What-defines-wether-I-inherit-a-nation&p=12514696&viewfull=1#post12514696
Az elsõ, azaz az inherit a kellemesebb, ilyenkor nem kapsz semennyi infamyt és semmilyen hátrányt, viszont általában várni kell egy keveset, és elég random, hogy mikor sikerül. Esély csak uralkodóváltásnál van, azaz amikor a közös uralkodó meghal. Ilyenkor három lehetõség van: folytatódik a PU, megszûnik a PU és a kisebbik félnek saját uralkodója lesz (ilyenkor a nagyobbik fél egy háborúval visszaállíthatja a PU-t), illetve a harmadik lehetõség az inherit. Hogy mi történik valószínûleg, azt láthatod, ha kiválasztod az országot és rajta hagyod az egeret az uralkodó nevén kb. a bal alsó saroknál. Ez nem tutibiztos, csak "szemléltetõ jellegû". Jobb esély van inheritre, ha magas a presztízsed és jó a viszonyod az adott minor PU országgal. Ha ez a kettõ kevés és/vagy az infamy magas, akkor uralkodóhalálkor megszûnhet a PU, amit ugye háborúval lehet visszaállítani. Inherit esetén "bónuszként" core-t kapsz minden olyan tartományra, ami a te országoddal azonos kultúrcsoportban van (pl. magyarokkal a lengyelek, litvánok stb.); illetve ha a HRE tagja vagy, core-t kapsz minden birodalmi tartományra, amit inheriteltél.
Az integrate az sztem rosszabb megoldás, mert 1 infamy per tartományt jelent. A fentebbi core kedvezmény sem jár ilyenkor. Integrálásnál 50 évnek kell eltelnie a PU létrejöttétõl számítva, a viszonynak 190+ -nak kell lennie, és akkor lépheted meg.
Itt van angolul:
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Personal_union
Ez meg egy érdekes dolog lehet a "trust"-ról, azaz a bizalomról. Gondolom ez az, ami a másik ország kiválasztásánál szövegesen a bal alsó boxban kb. felül van, az ország reputációja alatt. Elvileg ez is belejátszik az inherit esélyébe, bár még nem tanulmányoztam át:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?541192-What-defines-wether-I-inherit-a-nation&p=12514696&viewfull=1#post12514696
10 évente egy vazallust annektálhatsz, és az annektálandó vazallusnál is el kell telnie 10 évnek a vazallussá tétel idõpontjától. Ezenkívül 190+ viszony kell. Ilyenkor általában likely vagy maybe lesz az annex esélye. Utóbbit nem tudom pontosan, mitõl függ - lehet, hogy a tartományai számától vagy a presztízsedtõl ill. presztízsetek különbségétõl.
Nem területtõl, hanem warscore-tól függ. Ha a kémes módszerrel csinálod, azaz obscure documents cb-vel, akkor elvileg 90% warscore, de ha pl. az ellennek már nincs serege, akkor már olyan 70%-nál is aláírja. Meg a warscore-be beszámítanak pl. a csaták is, ki mennyit nyert meg. Ezenkívül a kikötõblokádok. De ha a gépi ellennek van még jelentõs serege, nem biztos, hogy megadja magát.
Mitõl függ hogy egy Vazallusomat sikerül e annektálnom 10 év után? Rá tudom kényszeríteni valahogy?
PU-ban mikor lehet annektálni? Függ valamitõl az hogy sikerül e az annektálás?
PU-ban mikor lehet annektálni? Függ valamitõl az hogy sikerül e az annektálás?
Sziasztok!
Amennyiben igen, kérnénk ezen az e-mail címen jelezni:
[email protected]
Amennyiben igen, kérnénk ezen az e-mail címen jelezni:
[email protected]
PU Cassus bellihez mekkora területet kell elfoglalni?
Megtaláltam az okot, a csúszkák.
Mért van az hogy a legtöbb országgal szemben jó az esélyem bármilyen kém akcióra de Bizánccal szemben minden 1%?
Mért van az hogy a legtöbb országgal szemben jó az esélyem bármilyen kém akcióra de Bizánccal szemben minden 1%?
Hello
Mitõl fgg hogy mennyi kémet termel ki az országom évente?
Steppe Wolf moddal játszom 1019-ben a magyarokkal és 0 a kém termelésem...
Mitõl fgg hogy mennyi kémet termel ki az országom évente?
Steppe Wolf moddal játszom 1019-ben a magyarokkal és 0 a kém termelésem...
Köszi 😊 és tudnál nekem abba segíteni hogy honnan tudnám le tölteni a játékot ?
Én már játszottam vele, és megnyugtatlak, minden ország játszható, legalábbis ami 1836 és 1936 között létezett. Sajna így kezdéskor Magyar királyság nem létezik, de ha osztrákokkal mész, akkor van egy olyan nemzeti döntés amivel létre lehet hozni az Osztrák-Magyar Monarchiát.
Amúgy a legnagyobb újítás az EU-hoz képest a nagyon DE nagyon részletes belpolitika. Nekem személy szerint annyira nem jött be, inkább maradok az eu3 DW-nél.
Amúgy a legnagyobb újítás az EU-hoz képest a nagyon DE nagyon részletes belpolitika. Nekem személy szerint annyira nem jött be, inkább maradok az eu3 DW-nél.
Csak attól félek hogy ebbe nem lehet majd annyi országgal lenni :%
és talán Magyarországgal se ... akkor viszont nagyot fogok csalódni a játékba
és talán Magyarországgal se ... akkor viszont nagyot fogok csalódni a játékba
http://www.sg.hu/cikkek/75613/augusztusban_jon_a_victoria_ii
Nos utána néztem ennek a Victoria II nek igen csábító 😄
ahogy olvasgattam elég alaposan ki dolgozták a játékot nagyon aprólékosan
és pontosan elég sok dologra figyeltek a készítõk
Én biztos ki fogom próbálni !!
Nos utána néztem ennek a Victoria II nek igen csábító 😄
ahogy olvasgattam elég alaposan ki dolgozták a játékot nagyon aprólékosan
és pontosan elég sok dologra figyeltek a készítõk
Én biztos ki fogom próbálni !!
Én speciel örülnék neki. Jó volna egy oldal ahol pl. veterán eu3-asok megosztanak egy két tippet, taktikát a játékkal kapcsolatban, valamint fent lennének a legjobb módok listái. Persze mindezt meglehet keresgélni az interneten külön-külön is, de jó volna ha mindez egy helyen megtalálható volna
Europa universalis III vs victoria II?
Valahogy ki lehet ledgerrel vagy máshogy szûrni azokat az országokat, ahol régenstanács (regency council) mûködik és a trónörökös legitimacyja 33% alatt van? Ugyanis ezeknél is lehet használni a kémes trónkövetelést, de nem akarom a világ összes államát egyenként végigvizsgálni 😛
Vagy egyszerûen csak azokat, amiknél régenstanács van? És akkor ez szûkítené a kört, végig tudnám õket nézni.
Vagy egyszerûen csak azokat, amiknél régenstanács van? És akkor ez szûkítené a kört, végig tudnám õket nézni.
Sziasztok!
Amennyiben igen, kérnénk ezen az e-mail címen jelezni: [email protected]
Amennyiben igen, kérnénk ezen az e-mail címen jelezni: [email protected]
"Kémkedés, Fabricate claims: vesztesz 100 pénzt (plusz infláció) próbálkozásonként. Ezen túl viszont csak akkor van hátrány, ha nem sikerül a kémakció: sikertelen kísérletenként mínusz 20 presztízs és egy infamy."
Annyiban javítanám magamat, hogy a büntetés nem akkor jelentkezik, ha nem sikerül, hanem akkor, ha felfedezik (mint általában a kémakcióknál). Én általában ennél az akciónál 60% körüli sikert és 55% körüli lebukási esélyt kapok.
Annyiban javítanám magamat, hogy a büntetés nem akkor jelentkezik, ha nem sikerül, hanem akkor, ha felfedezik (mint általában a kémakcióknál). Én általában ennél az akciónál 60% körüli sikert és 55% körüli lebukási esélyt kapok.
Egyébként bitang erõs a kémes PU módszer, amit leírtam. Ugye Brandenburggal vagyok; a lecsökkent méretû, de még mindig elég nagy Litvániát gond nélkül PU-ba kényszerítettem 😊) Csak arra kell figyelni, hogy a háború után legyen elég pénz és diplomata, hogy gyorsan fel lehessen nyomni a viszonyt a maximumra. De még ha beütne a shit és viszonyjavítás elõtt halna meg a közös uralkodó, akkor is lehetõség van katonasággal helyreállítani a PU-t (esetemben is ez volt).
Ha alacsony az exhaustion és van egy kis tartalék pénzem (100-200 általában elég), akkor szabályosan "vadászok" az alacsony legitimációjú országokra 😊 Aki 50% alatt van, az potenciális célpont. Ledgerben lehet szortírozni ezeket. Ha elég katonai erõm van, bármelyik ilyen országot PU-ba kényszeríthetem szinte nulla büntetéssel 😊 És közben a fél világgal van royal marriage-em is, azaz "véletlenül" is jöhet PU 😊
És ha valamiért nem lenne jó ötlet a PU (bár szerintem mindig jó), ez a kémes claim throne módszer még mindig jó arra, hogy adjon egy CB-t a célpontra, utána jöhet pénzszerzés, vazallussá tétel vagy akármi, akár szimpla presztízsnövelés is. A háború egyik legjobb aspektusa, hogy rengeteg presztízst lehet vele szerezni, és a presztízs is fontos, ha már van PU. Mínusz presztízzsel uralkodó halálakor elég esélytelen a PU folytatása. Magas presztízzsel viszont az öröklés (inherit) is esélyes.
Ha alacsony az exhaustion és van egy kis tartalék pénzem (100-200 általában elég), akkor szabályosan "vadászok" az alacsony legitimációjú országokra 😊 Aki 50% alatt van, az potenciális célpont. Ledgerben lehet szortírozni ezeket. Ha elég katonai erõm van, bármelyik ilyen országot PU-ba kényszeríthetem szinte nulla büntetéssel 😊 És közben a fél világgal van royal marriage-em is, azaz "véletlenül" is jöhet PU 😊
És ha valamiért nem lenne jó ötlet a PU (bár szerintem mindig jó), ez a kémes claim throne módszer még mindig jó arra, hogy adjon egy CB-t a célpontra, utána jöhet pénzszerzés, vazallussá tétel vagy akármi, akár szimpla presztízsnövelés is. A háború egyik legjobb aspektusa, hogy rengeteg presztízst lehet vele szerezni, és a presztízs is fontos, ha már van PU. Mínusz presztízzsel uralkodó halálakor elég esélytelen a PU folytatása. Magas presztízzsel viszont az öröklés (inherit) is esélyes.
10206, 10209, 10210, 10213, 10214
Personal Uniot hogy lehet letrehozni?
Én már modoltam Magyarországot EU-ban ,de csak 1399-re vonatkozóan.Tovább nem!MEgváltoztattam a termelést kicsit valóságosabbra.pl. Erdélyben só Kárpátalján vas érsekújvárott réz,pozsonyban gabona sopronban és partiumban bor pécsett somogyban bánátban eszékben slavóniában gabona szolnokon gyapjú horvátországban ruha dalmáciában nava suppli.Ez csak egy tipp ,de habvalakit érdekel szivesen feltöltöm .Más országokon is modoltam ,de már leírtam.
Én most tervezek egy modot, ami kicsit a magyar történelmet helyesbíti. Gondolok itt elsõsorban Erdélyre, Mátyás hódításaira, a Habsburg-Birodalomban elfoglalt helyünkre, és a Rákóczi-szabadságharcra.
Közeleg a tél. Bizony.
Énrendszeresen multizok egy barátommal.Mi skypen szoktunk beszélni.Ha gondoljátok skype nevem petiii.94 ,de ha csak úgy jó msn v facebook is egy lehetõség ,csak bonyolultabb...