11580
Europa Universalis III
  • MitsuMishi
    Mikor végre császárra választanak a HRE-be és elkezdem felszabaditani a HRE országait a pontokért, hát nem akkor kell megjelennie annak a nyavalyás protestantizmusnak? Most meg majdnem nullán vagyok pont ügyileg... Szétvet az ideg komolyan. Nem lehet valamit tenni hogy ne terjedjen, csak üssek szét minden nem katolikust?
  • Trantorius
    Kész!:)
  • Trantorius
    Akkor skandináv legyen?
  • Lysandus
    Ne hülyéskedj már! :-)))

Izland a mai napig a legvikingebb viking államnak tartja magát. A világ első parlamentje is az övék. Az Alþingi, 930-tól. Jó, nyilván ezzel más népek vitatkoznának.

A lényeg az, hogy az addig lakatlan szigeten 874-ben telepedett le a mai főváros helyén a norvég Ingólfur Arnarson. Aki azért hagyta el Norvégiát, mert összetűzésbe került a királlyal Széphajú Haralddal. Tény, hogy írek és skótok is érkeztek később, de a meghatározó a viking maradt.
  • Fenomenalis17
    Üdv mindenkinek,az érdekelne h multit hogy tudok késziteni? Kell hozzá még valami program?
  • tttttom
    Szerintem Celtic-be tedd őket. :) Izlandon kelták éltek/élnek a mai napig. :)
  • Trantorius
    Celtic, brtish vagy skandináv? Ezt nem tudom eldönteni.milyen kultúr csoportba rakjam őket.
  • Trantorius
    Régóta gondolkozom egy fiktív ország létrehozásán. Izland, Grönland egy kis részére terveztem.
    North Kingdom néven. Skandináv kultúra. Izlandot jobban feldarabolnál, Grönlandból egy apró provinciát kapna. Latin group-ba lenne. keresztény vallással.

• Trantorius
    Valami csapatba is benne vagyok ha van még valaki aki modolna.
  • Trantorius
    Nyugodtan írjátok ha hibával talalkoztok, vagy van valami ötletetek hozzá. Szeretném majd tovabb fejleszteni.
  • csabikácska
    Köszi a modot!Nálam rendben van vele minden.Zágráb el van gépelve,ill. szerintem Pola az vagy Pula vagy Isztria lenne. De ez csak szőrszál hasogatás részemről.
  • HengerR
    Szerintem az a probléma nálatok mint először nálam is volt.
    Itt le van írva, hogy lehet orvozolni:
  • Trantorius
    Ha egyikőtöknél működik a másiknál nem akkor nem tudom mi lehet a probléma. Mindent bemásoltál a megfelelő helyre?
  • Oltred
    Optimálisan a seregen belül ha a lovas egységek maximum fele annyi a gyalogságéhoz képest, mert ha eddig jól vettem észre akkor csatában levonás jár érte ha sok vagy több a lovas egység mint a gyalogos, bár ezzel lehetne vitatkozni, mert már azt is tapasztaltam, hogy minél több volt egy csapaton belül annál ütőképesebb volt a sereg, bár ezt is csak az első 100 évre tehetném, addigra évezredekkel jobb lesz a gyalogos egység mint a lovas. Persze akkor sem szabad kihagyni őket egy seregből, mert akkor azért jár tuti levonás egy csatában ha nincsenek.

Oltred
  • Oltred
    Nekem eddig megy, nincs hiba benne. Megnéztem magától a Hunyadi háztól, nem játszottam sokat vele, de minden ment: új reformok, a térkép. Egyenlőre ennyit vettem észre. Most éppen ezzel az új Magyar királysággal kezdtem egy teljesen újat 1399-től, itt ugye Luxemburgi Zsigmond királyunk nálam randomra, van mikor császár, de akkor két keleti-horvát területen nincs core pedig néztem a txt fájlokat és bele van írva, van mikor megint elölről indítom a játékot akkor nem császár, ebből jön, hogy kevesem a kezdő prestigem, de minden tartományomra van core.

Hát kb ennyi egyenlőre az észrevételem, 1430 körül járok, írom ha van még valami újdonság. :) Köszönöm a segítséget a szerkesztéshez, köszönöm a modot.

Oltred
  • carbon1984
    Épp most tettem fel a modot és Kassa illetve Marosvásárhely 3 részre darabolása nem jelent meg.
    Tudsz orvoslást a bajra
    Köszi
  • Trantorius
    Valaki kiprobalta már a modot amit felraktam, csak mert nem tudom hogy belepakoltam-e mindent a működesehez.
  • Trantorius
    Kevés Infamy és 4 vazalus választófejedelem.
  • MitsuMishi
    És császárra hogyan válhatok? Itt lép közbe az, hogy vazallussá teszem a választófejedelmeket?
  • Trantorius
    Császárként döntéseketkrendeletet hozhatsz. Ott lehet létrehozni.
  • MitsuMishi
    Hali!
    Azt szeretném kérdezni, hogy mi az optimális hadseregbeosztás?
    Most Ausztriával vagyok, és úgy csinálom hogy 2 lovas és 8 gyalogos egy hadseregben, ebből van 4.
    Melyik területeket érdemes beolvasztani? Gondolom azokat amelyek kultúrája megegyezik az enyémmel. Már vazallusom Horvátország, és Erdély /létre akarnám hozni az Osztrák-Magyar Monarchiát, de Mo. nem akart a vazallusom lenni ezért darabolni kellett. Kár hogy nincs az OMM-re ilyen állami rendelet/
    A másik, hogy hogyan lehet létrehozni a HRE-t? Foglaljam el a választófejedelmeket,és tegyem vazallusommá?
  • Oltred
    Oh, e felett eltekintettem, köszi. :)
  • HengerR
    #10571-es hszben le van írva, hogy lehet újra rajzoltatni a térképet. Ha megcsinálod akkor nálad is fog működni.
  • Oltred
    Én meg bemásoltam mindent a leírtak szerint és nem jeleníti meg az új Magyar királyságot, csak néhány névváltoztatást, amúgy minden megy. :(
  • HengerR
    Ja el is felejtettem:
    Trantorius modját feltelepítettem így a már meglévő mentések térképein az új területeket gyarmatosíthatatlan területként kezeli a játék.
  • HengerR
    Jól néz ki. Pláne az a két aranybánya tetszik :D

Most nem nagyon akarok elkezdeni egy új játékot a magyarokkal mivel már itt tartok egy a napokban indított hadjárattal:

Bizánc, Savoy, Kasztília, Franciaország és Nápoly PU alatt van. Szinte az összes HRE ország a vazallusom és folyamatosan én vagyok a HRE császár 1446-tól (amióta meghalt az első császár).

ELég unalmas lett már a játék mert nincs ellenfelem...
  • Trantorius
    Feltöltöttem az általam készített térképet és a hozzá tartozó kiegészítőket.
    JAVASOLT MÁSOLÁS ELŐTT BIZTONSÁGI MENTÉST KÉSZÍTENI AZ ADOTT FILEOKRÓL!

Feljavitott_Magyarorszag_Terkep
  • Trantorius
    Nagy célom az hogy a Game Of Thrones sorozatból megcsináljam a térképet, Westerost.

Egyedi, új országot csináltam már, nem vészes mutatvány 1 óra max ha a térképhez nem kell nyúlni.
  • Trantorius
    Feltöltöm majd, még viszont finomitanék rajta. Este feltöltöm majd.
    Én egy teljesn új fantázia világot akarok létrehozni. Egyedül viszint tul sok lenne
  • ganges
    szia! kösz
  • ganges
    szia! kösz
  • Lysandus
    Szívesen!

Majd ha kész lesz a map, feltöltöd valahová?
  • Swarczi
    Én már régóta gondolkodom egy fun nem zet létrehozásán: New Roman Empire. Egyelőre még nem vagyok benne biztos, de talán nyáron belekezdek. Esetleg még egy egyesült arab nemzetben gondolkodtam, de először mindenképp egy rómait akarok kipróbálni. Emellett még azon gondolkodtam, h az empire államformát módosítani kéne, hogy adjon imperialism cb-t(szerintam az ugy lenne logikus). Az uj Magyarország kafán néz ki, ha egyszer úgy döntöl h megosztod velünk, akkor talán végre valahára elkezdek játszani velük is :)
  • Trantorius
    Nem tudok túlzottan angolul, egyáltalán nem értek a programozáshoz mégis megtudtam oldani. kellő kitartással ki sakkozható az egész. Az egész logika.
  • Trantorius
    5. lépésnél nem sor hanem oszlop.
  • Trantorius
    Total Commander a kereséshez kell, kiválóan keres file-ok nevei és a file-okban s. megkönnyítheti a dolgodat sok esetben.
    (keresés: "alt+F7")
  • Trantorius
    Köszönöm a bánya térképeket!

PROVINCIÁK SZERKESZTÉSE, ÚJAK LÉTREHOZÁSA:

Előre szólok hogy nem egyszerű! Időigényes és precíz munka, valamit elszúrsz nem fog indulni a játék, lefagy vagy hülyeségek jelennek meg a térképen. Minden fileról csinálj biztonsági másolatot mielőtt hozzá nyúlsz!

A játék program nyelve, felépítése pofon egyszerű. Nem vagyok programozó sem egy olyan aki túlzottan értene az informatikához, az egész logika.

Szükséges programok:
    -Photoshop
    -Notepad++
    -Excel
    -Total Commander

Tanácsaim:
    -Írj, jegyzetelj le mindent!
    -Biztonsági másolat mindenről!!
    -Próbáld megérteni a logikáját, onnantól kezdve nem lesz gond.
    -Kerüljük az ékezetes betűket a lehető legtöbb helyről

1. lépés:
    Nyisd meg a map/definition excelbe. Itt találhatóak az egyes provinciák azonosítói és a szín kódjuk, nevekkel. A vége felén látható olyan részek melyek mellett nincs név, csak az azonosítóés a szín kódjuk. A játék készítői megadtak még több száz plusz provinciának a színkódját így csak folytatnod kell. Írd be a nevét az új provinciának.

2. Lépés:
    Nyisd meg a map/provinces képet a photoshop segítségével. Ahogy láthatod minden provinciának egyedi színe, színkódja van. A "map/definition"-be megadott színkódot írd be és rajzold meg vele a provinciát oda ahova szeretnéd.

3. Lépés:
    A map mappán belül találhatóak azok a txt-k melyek letisztázzák a játékban hogy hol található, milyen időjárás, stb van az adott provinciában. (pl: balkán, normal winter, stb)
    -climate.txt
    -continent.txt
    -region.txt
    Ehhez csupán meg kell nyitnod a fent sorolt txt-ket és beírni a "map/definition"-be megadott 4 jegyü azonosítót az adott helyekre. Érdemes megnézni hogy az új provincia környékén lévő provinciák hova tartoznak.

4. Lépés:
    A map/default file legelején található egy "max_provinces =..." rész. Az ott lévő szám azt mutatja hogy hány provincia van a térképen, ahány új provinciát csinálsz mindig ad hozzá. Figyelj arra hogy inkább többet írj be MINIMUM 1-gyel mert különben nem fog működni. Azaz ha van 1888 provincia a játékba írj be ide 1889-1890-et.

5. Lépés:
    Végeztünk a map mappával.
    Jön a localisation mappa. Ebbe nyis meg egy számodra szimpatikus file-t(pl: newtext)és gördülj a legaljára. Az első sorba van az amit a program használ a többi sorba az amit a játék különböző nyelveken. Írd az elsőbe hogy "PROV...(+a provinciát azonosítóját). Pl: PROV1888
    Utána lévő oszlopokba pedig a rendes nevét. Pl: Sopron

6. lépés:
    Végeztünk itt is.
    Most jön a "history/provinces" mappa. itt találhatóak a különböző provinciákról az adatok(lakosság, épp kié, manpower, stb) Láthatod az elrendezését a txt-nek a nevébe. Első a Provincia Azonosítója majd kötőjel és a neve(ékezetek nélkül) Pl: "1888 - Beszterce"
    Itt létre kell hozni egy új txt, ajánlatos azokból a provinciákból létrehozni ami az új provincia mellett található, mert így jóval kevesebbet kell átírnod. A txt-be mnden világos lesz minimális angollal is.
    Owner azt jelzi kié alapból a controller meg hogy épp kinek a tulajdona(csikósan áthúzgálva mint mikor elfoglalod háború alatt
    Ha valamit itt elszúrsz a játék indulni fog csak a provincia helyén egy üre folt lesz.

7. lépés:
    Nem voltam öszinte a végére mégis csak vissza kell kanyarodni a map mappába, a legidőigényesebb és macerásabb részhez a pozicionálásra.
    Nyisd meg a map/positions txt a notepad++-szal és a map/provincies-t a photoshoppal.
    Ahogy látod a txt-be mindennek megvan a saját koordinátája a pályán. Minden provinciának külön külön. városra, katonai egység érkezésési pontjára, kikötőkre, stb-re.
    Az új provinciádat is pozicionálni kell. Ennek belövéét a photoshopba lehet megoldani.
    A megnyitott képet sajnos a készítők jóvoltából függőlegesen tükrözni kell. Gí adja ki a játékba a megfelelő koordinátákat. FONTOS hogy nehogy úgy mentsük majd el a játék térképét. fordítsuk vissza vagy gajra megy a játék.
    A fordított térképen megkeresed az új provinciádat majd a photoshop segítségével pozicionálod(mértékegység: pont)
    X a vízszintes
    Y a függőleges
    A pontos koordinátákat beírod a position tx-be a provinciád azonosítója alá.

---------------

Ha mindent jól csináltál és nem néztél el semmit akkor indításkor működi fog és megjelenik.
    Tipp:
    Mindig nézd meg az új provincia környéki provinciákat, azokból másolva, ellenőrizve gyorsabban fogsz haladni, biztosabb lesz.
    Ha hiba van, néz végig mindent az utlsó ékezetig, mertegy apró hiba is gajra vághatja az egészet. Két lehetőség van, vagy 100%os és minden appy, vagy semmi sem fog működni.
  • HengerR
    Üdv!

Rég jártam itt de azért látom, hogy nem állt le az élet.

Ma elővettem ismét a játékot mivel kedvet kaptam hozzá a topictól :D

Kezdtem egyet Magyarországgal mivel eddig sikertelen voltam vele...

Viszonylag szerencsésen indult az eleje mivel a csehekkel és az osztrákokkal is azonnal szövetkeztem. Pár hónap múlva már benne is voltam egy elég sokáig elhúzódó háborúban egy csapat német miniállam ellen. Cirka 15 év hadakozás után az összes ellenfelet vazallussá tettem és így megadtam magamnak az alapot a HRE trón fele (3 választó állam is ott volt az ellenségek között :D).

Csak 1455 körül jutottam a trónra így addig csak óvatosan harcolgattam és próbáltam minél több német államot vazallusommá tenni :D Amint bedobta a gép az aliance cb-t máris támadtam. Szinte folyamatosan hadban álltam 1450ig így az állam kassza bevételei szépen gyarapodtak az új vazallusoknak hála.

Most itt tartok:

Van több mint 15 vazallusom amik persze a szövetségeseim. Az osztrákokkal puskaporos a hangulat viszont nem támadnak mert nag a túlerőm.
    A cseheket nemrég elgyepáltam mikor beszálltak a Bizánci hadjáratomba a rossz oldalon.

Egyenlőre az infamyt kell csökkentenem mivel az utóbbi háborúk (egyszerre 3 :D) elég sokat hoztak. Elfoglaltam pár olasz egyetemet, Velencét a CoT miatt és természetesen a vazallusok sorait is gyarapítottam. A horvátokat elengedem + Erdély is menni fog. Majd ha vége a regency-nek indul újra az offenzíva.

CÉl egyenlőre: leigázni Európát :D
  • Oltred
    Köszönöm, viszont segítség kellene abban is, hogy miként lehet egyáltalán új provinciákat létrehozni. A meglévőket át tudom írni, bár azokat méretezni, mármint a térképen a méretüket nem tudom, hogy kel megváltoztatni. Aki tudja léci segítsen! Amúgy az elkészült Steph wolf féle mod, térkép is érdekelne!

Köszönöm előre is.

Oltred
  • Lysandus
    Tehát Magyarországon volt arany, ezüst, réz, vas és sóbánya is...