Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LSSAHPAUL
Egésznap ráérek, felõlem hamarabb is kezdhetünk!

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

LSSAHPAUL te mikor leszel holnap? Szerintem délután van értelme. Mondjuk 3-4-tõl.
A játék holnap kezdõdik!
Unod már, hogy az 1600-1700-as évekre mindig elfogy a játékból a kihívás?
Úgy érzed, az egész játékban csak te vagy képes elõrelépni, az MI vezérelte országok bénáznak?
Újonc vagy, szeretnél tanulni?

A Multiplayer partyhoz már 4-en vagyunk:

-Gol000
-Kari91
-LSSAHPAUL
-Petiii94

Aki szeretne csatlakozni, az jelezzen a fórumban, privát üzenetben, vagy skypeon.

-Hulibuli
-Petiii.94

Teamspeak szobája is van a csapatnak, aki jön, azzal privátba rendezzük.
Hopsz...
Elõször nem értettem, milyen szlenget használsz 😄 Utána láttam, h "megváltozott" a kép.
Lényeg a lényeg, itt van eredetiben, 23. hozzászólás.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?600419-Multiple-inheritance/page2
+ egy pohár és egy jó szeszes ital. nyam nyam.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

SuperGalaxy
+jégkocka 😄

Közeleg a tél. Bizony.

zorrobomber
béka

...legalább egyet kivéve (Personal Union ended) 😊
Eközben Törökországban...

Kutyafáját, ez a playa megdöntötte az én 11 inherites rekordomat is <#idiota> Gyakorlatilag inheritelte az egész arab világot <#nyes>
SuperGalaxy
*Félreírtam, nyolcvan év

Közeleg a tél. Bizony.

SuperGalaxy

Íme Csehország hatvan év játék után. Annektáltam Sziléziát, és egy háborúban (amire 30K katonám ráment :S), megszerztem Lengyelországtól három tartományt. Utána gazdasági fejlesztésekbe kezdtem, most pedig az állandó haderõm létszámát próbálom 45000 körülire emelni. A lengyelekkel idõközben volt még egy háborúm (burgundi szövetségeseim miatt léptem hadba), ami White Peace-szel végzõdött. Itt tartok most 😄 (Azokon kívül, akikre kiírja a nevem, még vazallusok Brunswick, The Palatinate, és Burbonnais)

Közeleg a tél. Bizony.

SuperGalaxy
A Habsburg Birodalomnak pedig lehetett uralkodója a Pragmatica Sanctiónak köszönhetõen.

Közeleg a tél. Bizony.

Õ I. Ferenc német-római császár (azaz HREmperor 😊) felesége volt, tehát császárné, de nem "császárnõ".
Woondy
De ez amúgy mekkora faszság, Mária Terézia akkor hogy lehetett a birodalom feje?

SuperGalaxy
Az lenne még a poén, hogyha összeraknád Németországot, és utána a Német-Római Birodalmat is 😄 Akkor az három egyesítést jelentene egyetlen játék alatt 😛

Közeleg a tél. Bizony.

Az inherit második hulláma xD Mindenkire inheritem lett, akivel PU-m volt, számoljátok össze 😛 😊 És most is békében. Szerintem háborúban nem lehet.

Egyébként megcsináltam pár reformot is, a +25% national tax-szal bezárólag - a többit nem is fogom megcsinálni, mert nem ad jelentõs elõnyöket, a HRE-t meg nem akarom összerakni, helyette inkább Németországgal dominálnék. Két vazallust kell még hozzá annektálnom, és megvárnom, míg core-osodnak a tartományok.

A techekben vezetek, kivéve a navalt. A bevételem +1000 fölött van úgy is, hogy levettem nullára a tax csúszkát, magyarán megy minden techre.

Köszönöm, átírogattam. 😊
Simán meg lehet modolni, de nem tudom, hogy hol. Vagy a common mappában vagy a historyban keress a txt fájlok között, és ha megtalálod, át tudod írni.

Pecaboy: Én inheriteltem háború közben Kasztíliával Navarrat, de az lehet, hogy még a HttT-ben volt😄
SuperGalaxy

Kezdtem inkább egy újat Csehországgal, mert Franciaországgal már meguntam (az elõzõ játékom is velük volt). 1450 körül vagyok, kisebb háborúkkal rengeteg államot a vazallusommá tettem, majd miután a magyar-lengyel háborúban hazánk meggyengült, aljas módon lecsaptam rá, és meghódítottam tõle az elõzetesen általa elfoglalt kraini aranybányákat. 1. szintû productionos és trades épületem van már minden anyaországi provinciámon, most elkezdem felépíteni a magyar területeket.

Közeleg a tél. Bizony.

Csal a gép. Egyszer, amikor az egyik szomszéd nyitott rám egyet, megharagudtam, és megtámadtam. Nyertem, elhoztam a CoT-ot, és megszüntetettem (core tartományban akartam egy sajátot). Plusz elszedtem az összes pénzét. Amint beszántottam az elhozott CoT-ot, csinált egy másikat... Visszatöltöttem, és megnéztem, hogy csinálta. Már az elsõ CoT-hoz sem volt meg az 500 aranya.

Végül inkább elfoglaltam az egész országát, hogy ne kavarjon be nekem. :-)
LSSAHPAUL
Szombat munkanap szal necces, Vasárnap reggel 7 tõl éjfélig ráérek.

LSSAHPAUL
Igen, toljuk 1000-el, napi 2-3 clanwar, ezenkívül 2 csapatunk is van az ESL-ben, az egyiknek én vagyok a liderje, ez per pill a legjobb magyar esl team. 😊
Várunk szeretettel benneteket a Hungarian Defence Force-ban! Ha adsz két nick nevet küldök meghívót, a ts-t meg küldöm mindenkinek privátban, a szobát már megcsináltam!

háborúban nem lehet örökölni, és akkor sem ha gyenge az új király, vagy régens tanács lesz. Ha erõs az új király (100 legitim + jó skillek) akkor erõs nagy országokat is megörököl úgy is, hogy nem 200-as a viszony...

én a Cot-okkal kapcs azt nem értem, hogy National focus nélkül is tudnak cot-ot létesíteni országok, csak én nem, fõleg gyarmatoknál idegesítõ amikor rám nyitnak!
Az elsõhöz: szerintem bug. Normálisan kerek 500 pénz kell egy COT-hez.
Sziasztok!
Az egyik távol keleti kis országgal kezdtem játékot a minap (azt hiszem Ayutthaya-nak kell leírni) csak úgy heccbõl. Azt vettem észre, hogy egyszer csak minden szaros kis állam CoT-t hoz létre. Ránéztem, és láttam, hogy 0,5-be (!) kerül létrehozni egy CoT-t. Én is csináltam, és tényleg annyiba került, akkor már csak a távol keleten volt vagy húsz CoT. Találkozott már valaki ilyennel? Ez valami bug?

Más:
Korábban olvastam egy-két hozzászólást, amiben azt írta valaki (vagy talán többen is), hogy szeretik moddolgatni a játékot, átírogatnak egy-két dolgot, ami nem tetszik. Meg tudná valaki mondani, hogy lehetséges-e (egy-két dolog átírásával mondjuk), hogy pl. a játék kezdetén Magyarország, mondjuk ne keresztény legyen, hanem sámánista vallású? Tudom, hogy nem reális 1399-ben, max. 800-900as években lenne az, de a Steppe Wolf mod nekem nagyon lassul, és nehét volt nekem a játék Mo-val. Csak úgy heccbõl kipróbálnám, milyen lenne.
SuperGalaxy

Közeleg a tél. Bizony.

Hehe, nem rossz 😄 Sok core-t is örököltem, rajtuk állnak az épületek is, szóval nem kell elölrõl kezdenem az építkezést. 14-bõl tehát hatot inheriteltem, van még 8 PU-m 😊 Ahol nincs core, azt eladom vazallusnak vagy elengedem.

Ja, és eddigi játékom során háborúban sosem sikerült inheritelnem semmit. Szóval nem tudom, hogy ha háborúban halálozik el a király, akkor van-e esély egyáltalán rá. Valaki írta, hogy neki már sikerült, hát nekem még egyszer sem... Ellenben most törekedtem a békére, és kapásból 6 😊

OFF: World of Tanks is megy nálatok? Ahhoz Peti és én is szívesen csatlakozánnk, mind a 2-en játszunk😊
Próbálj minél több vazallust csinálni - nem csak újonnan, hanem az eddig meghódítottak közül is. Érdemes elengedni a gyenge income-os, lázadásra hajlamos területeket vazallusként, gyorsabban fogsz tõle fejlõdni. Mellesleg a vazik több katonát állítanak ki azokon a területeken, mint amennyit te tudsz.
Háát nos, kezdtem megint egy új játékot(hónapok óta az elsõt és lehet h az utolsót) a Mamelukokkal. Elõny: tribal federation 50százalékos infamyt jelent hódításnál, de egyben fejleszts mínuszt is. Egyelõre még csak 10 évet játszottam le velük, de a környék meghódításával nincs baj - ellenben az értékeikkel. Gyakorlatilag teljesen értéktelen területek vannak a közel-keleten, a legközelebbi CoT a timuridák kezében, a sajátom meg sokat nem ér. Egyelõre úgy döntöttem h bevállalom az overextension-t és bedarálom az arab-félszigetet és abbeszínát, esetleg neki ugrok a törököknek, így talán elég core és elég nagy seregem lesz ahhoz, hogy a keresztény nemzetek seregeit feltartóztassam valahogy. Kíváncsi vagyok meddig bírom -ez az elsõ arab nemzetem 😄
Hello!
Igazából lehetsz a Magyarokkal😊
Mi Skype-on szoktunk beszélgetni, de én is támogatom a teamspeaket, tudtommal az sokkal jobb, meg kevésbé lassítja a netet, a gépet, stb.
Hétvégén mikor jönnél? Légyszi idõpontot írj.
Beírlak a csapatba, eddig így vagyunk:
LSSAHPAUL
Gol000
Petiii94
Kari91
LSSAHPAUL
Köszke! 😊
Régebben játszottam, pont itt szerveztük az sg-én.
Annyi a szitu hogy csak hétvégén tudok jönni, de akkor nagyon szeretnék!
Teamspeak3-at nincs kedvetek feltenni? Van saját ts-e a world of tanks klánomnak, itt csinálhatunk egy szobát csak nekünk.
Lehetek magyarokkal ? 😊

igen ezt én is tudom, khmm khmm nem most kezdtem el játszani 😊

Én azt hiszem, hogy a saját vazallusod, még ha heretic vagy, akkor is támogat. Persze, ha más nem ér el több pontot nálad.
Telepes csak akkor marad meg biztosan, ha onnan kiirtod az õslakosokat. Akkor viszont, ha kész a provinciád, akkor nem fog hozzáadódni semmilyen + lakosság, hiszen kiirtottad... Viszont mondjuk, ha van 5000 benszülött, akkor amint meg lesz az 1000 telepes és a város, rögtön 6000 fõs lesz a település, ergo többet termel, és jönnek pozitív eventek is. VISZONT. Amíg vannak õslakosok, felgyújthatják a még nem elkészült városodat...
igazad van elírtam, tehát egy katolikus nem fog támogatni egy protestánst, legalábbis a httt kiegészítõben így van dw-ben nem tudom mi a helyzet.

Hár figyelj, legegyszerûbb úgy háborúzni, hogy hadat üzensz ausztriának, aztán megvárod, míg rádmászik a katonáival. 20 ezres seregekben el kezd ostromolni, aztán te egyesével elvered a 20-as seregeit. Mondjuk rátámadsz 30-40-nel, egy megsemmisült. Aztán jöhet a kövi...
Persze igyekezz olyan országnak hadat üzenni, hogy minél kevesebben jöjjenek...
azért jobb mert nem kell minden hétnek a végén reszketni mikor fogják felégetni a telepesek városát a bennszülöttek, ha egyszer összejött a letelepedés utána már magától is képes lesz provinciává fejlõdni a telep és csak végsõ esetben kell beavatkozni katonailag vagy újabb telepesekkel.

a kereskedésnél nincs ilyen lehetõség tehát a kérdésedre válaszolva a telepesek és a misszionáriusok rendszere egy hangyafa....nyival jobb.

na jó még utoljára le írok egy példát hogyan tudna viszonylag jól mûködni a rendszer: az ember ki fizet egy fix jelképes(mit tudom én legyen kb 5 dukát) összeget és utána egy teljes évig termel a cotba küldött kereskedõ, ez alatt az év alatt pedig egy minimális fenntartást kéne beleinvesztálni(pl: 0.1 dukát havonta) a fenntartás csökkentésével vagy növelésével változna a kereskedõ hatékonysága az év közbeni versenyben +egyéb kereskedés módosítók, év végén pedig jön a kockadobás ha nem sikerül bennmaradni akkor balszerencse, de legalább az alatt az egy év alatt a kereskedõ a rá költött pénz egy részét legalább megtermelte(mondjuk 45% visszahozta) vagy ez a pénz megy a fejlesztésekre, a coton belüli versengés pedig nem járna kieséssel ha az egyik fél veszít akkor csak kevesebb pénzt termel abban a hónapban és vissza esik egy helyet a ranglistán a nyertes pedig ennek az ellentéte.

nah a "kereskedésrõl és a mostani rendszer miért szar" témával én nem foglalkozom többet.

SuperGalaxy
Igen, normálon játszok 😞

1. Ezt már én is kitapasztaltam, szóval építkezek.
2. A gyarmatosítással az a bajom, hogy rohadt sokba kerül, a múltkori játékomban is ebbe buktam bele. Az ideák, amiket leírtál, azok megvannak mind.
3. Itt megint csak a költségekkel van a baj.
4. Már építettem egyet-kettõt eddig is, de akkor jobban rákapcsolok 😊
5. Az inflációval a legtöbb játékomban nem szoktak gondjaim lenni, most csak véletlenül ment fel.
6. Ezzel csak az a baj, hogy egyelõre Ausztria az utamban áll, de ha sikerül legyõznöm, akkor nem lesz gond.

Mentést pedig küldök szívesen, ha adsz egy e-mail címet. 😊

Közeleg a tél. Bizony.

én már elmagyaráztam kétszer hogy miért szar a kereskedési rendszer, ezt vagy megértitek vagy nem én már nem tudom ennél is egyszerûbben elmagyarázni.

Petiii94 és Kari91 bemutatja:

Birodalmak temetõje

címû Multiplayer játékát.

Elérhetõségeink
-Petiii.94

Steam
-HKari1991
-Petiii94
Normal nehézségi szinten tolod?

Mert ha igen, akkor tényleg elég lassan haladsz...

Az a baj, hogy elég kevés info van a kommentben, és szerintem elég sok módosítás kéne ide...

1.Kezdj el vadul építeni. A production-ös épületek a legjobbak, de érdemes rakni trade épületeket is, hogy nõjön a CoT-jaid értéke. Nézd meg trade value map mode-ban, hogy hova érdemes rakni. Több magistrate-t úgy szerezhetsz, ha növeled a sphere of influence-d, és államformát váltasz. Érdemes feudális monarchiából tovább váltani. A tech szintedbõl tudom, hogy át tudsz váltani administrative monarchy-ba, majd 25-ös government szinten absolute monarchyrade majd a constitutional monarchy az igazán jó buli a 2+ magistrate-vel évente.
2. Kezdj el gyarmatosítani. Nem tudom, mekkora flottád van, viszont Észak-Amerikában van pár jó hely, azokat érdemes becélozni, viszont elõtte fejleszd ki a Quest for the New World, a Colonial Ventures és a Land of Opportunity ideakat, hogy gyorsan és hatásosan menjen a dolog. A QFTNW az alap, de a másik kettõ is kell, ha gyarmatbirodalmat akarsz.
3.Ha Ausztria annyira az utadba áll, akkor menj fel a land forcelimited maximumára, aztán csapjál oda neki...
4. építs manufaktúrákat! Ilyenkor már tudsz, és annál nincs is jobb épület. Érdemes megnézni, hogy melyik tartományban milyen manufaktúrával jársz jól.
5. Elõször szerintem indítsd be a gyarmatosítást meg az építkezést, és majd aztán érdemes foglalkozni az inflációval is. National Bank-kel és/vagy master of mint-tel tudod lenyomni.
6. A kis országokat érdemes vazallussá tenni, mert amellett, hogy income-ot hoznak, nem számítanak+tartománynak, így segítenek a fejlõdésben, és a katonai erejük sem utolsó szempont.
Ha valahogy mentést is át tudsz küldeni, az a legjobb, akkor látom pontosan mi a helyzet.
SuperGalaxy
Na, valahogy így állok franciákkal. Biztos van, aki 1570-re nagyobb birodalmat épített ki, de én soha nem tudtam gyorsan terjeszkedni :/ Most fõleg Ausztria áll az utamban (2x akkora serege van, mint nekem), és a környezõ népek az õ pártját fogják, úgyhogy szövetségi rendszert se nagyon tudok kovácsolni ellene. Tanácsokat szívesen elfogadok 😛

Ja, és az is érdekes, hogy az egyprovinciás, tengerparttal nem is rendelkezõ Ansbach megszerezte Izlandot! xD

Közeleg a tél. Bizony.

Paul ,ezt nagyon jól csinálod!!!😊
Látom nem cagy kezdõ játékos.Esetleg lenne kedved csatlakozni egyszer hozzánk egy multi erejéig?😄
LSSAHPAUL
Én más nemzettel nem voltam, csak is magyarokkal, kb 10 éve az eu1 megjelenése óta 😊 A kereskedés annyiból áll hogy annektálom velencét mindenképpen, és ide betolom a saját kereskedõimet. Jah, ha sikerül valami tengerparti provinciát elfoglalni akkor már teszem is oda a nemzeti fokuszt, és alapítok egy saját TENGERI COT-ot. Asszem kb 10évet várni kell hogy legközelebb áttudjam helyezni ezt szal már elõre nézem hogy hova kéne a következõt tenni. Azért csak tengeri cot-ot alapítok mert ez ad plusz bonuszt az évi telepesszámra. Így kb 1550-re lennie kell legalább 4 saját tengeri cotomnak, persze ezekben én vagyok az úr 😊

Én mikor Poroszország létrehozásához átmentem reformátusba, kapásból -1000 pont ment a katolikus v.fejedelmek választási esélyére, magyarán következõ uralkodóhalálkor buktam az emperor címet. De utána néhányat vazallussá tettem illetve reformátusra térítettem, így egybõl engem választottak. Tehát sztem abszolút nem mindegy, milyen vallású vagy a keresztényen belül sem. Hereticet nem szoktak választani.
Ha ingyen lenne a kereskedõ gondolom küldenéd észnélkül olyan helyekre is ahol csak 35-40% az esélyed.Így meg csak oda ahol reális.Én 60-70% szoktam küldeni mert sajnálom rá a pénzt,de azokra a helyekre be is jutok ,és egybõl megéri a kereskedés és semmi bajom nincs vele....

Egyébként a református is keresztény vallás 😊
A keresztény alatt a katolikusokat érted? Mert, hogy a keresztény vallásokon belül a választófejedelmek hereticeket is választhatnak.