11580
Europa Universalis III
  • Solten
    Eredeti serial kell hozza... :)
  • Vardar
    Valaki megtudja nekem mondani, hogy miért nem tudok az EUIII fórumába írni?
    $vbulletin->userinfo[username], you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
    2. If not, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.

If you fear your account might have been disabled without knowing why, you should contact the Forum Administration. Do not re-register under a new name!
    Log Out Home
  • Solten
    Hi. link
  • tttttom
    Ja a verziószámom EU3 3.1(QKVH)(Ha számit valamit)

Vagym ha nincs ilyen progi akkor árúljátok el miket írjak át, hogy az idő elmenjen nekem kb 9999-ig. :)
  • tttttom
    Hello tudnátok segíteni?

Nem tudtok valami idő kitoló progit met nekem 400év nekem a lófasszal egyenértékü. :D

Megakarom hódítani a világot. :D
  • Neruel
    hűűűű... köszi szépen!
    nem is tudtam, hogy van ilyen kis wikis oldal. ez elég frankó!
    ezt a "harbor fees"-t én is láttam, de mivel épp ilyen bevételem nem volt, ezzel nem is foglalkoztam
  • Alal
    én alapjátékkal játszom, és ott nincs ennyire megbonyolítva... lassan be kéne szereznem az originalban :S
  • Solten
    Wow, most latom a CoT-tulajnak meg 'Harbor Fees' bevetele is van...

"Mecklenburg: Mecklenburg owns Lubeck which starts off one of the richest CoTs in the world. Not to mention one already has 5 mercehnts placed there. Then Mecklenburg has a chance to join the Hanseatic League, which boosts trade efficency. If for your first National Idea you choose shrewd commerence, Mecklenburg can easily become the richest nation in the world. "

Ez a gond (szamomra), hogy az MMP mod szinte teljesen eltero az alapjatektol. Lubeck kulonallo 'Imperial City', es nem a leggazdagabb CoT (asszem' Velence meg Alexandria lekorozi).
  • Alal
    Ajánlom az oldalt:

http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Tolls#Tolls
    http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Vassal
  • Solten
    "A bevételeim közel 20%-át adják a "tolls" vagyis a vámok. Az honnan jön?"

Nalam egy ket orszagnak van ilyen specifikus "tulajdonsaga", pl. Danianak van a sound toll, az athalado ker.hajokat lehuzza az athaladasert Az Eszaki tengerrol a Balti tengerre. Oldenburgnak meg van river toll.

"És egyébként a hűbéreseim bevételeik hány százalékát utalják át nekem?"

Meg tudod ezni a beveteli statisztikat (is - jobb oldalt -grafikon-szeru gomb).
  • Neruel
    A bevételeim közel 20%-át adják a "tolls" vagyis a vámok. Az honnan jön? Vagy mitől függ, hogy mekkora? És egyébként a hűbéreseim bevételeik hány százalékát utalják át nekem? Ezekről tudtok valamit?
  • Vardar
    Sima játékban célszerűbb a defensive-re tenni. Alig van levonás, viszont nő az erődvédelem, és olcsóbbak az ágyúk.
  • Solten
    MMP mod:

Aristocracy - Plutocracy: legjobb talan ha kozepen van, tul sok Aristocracy eseten allandoan lazadnak a hulye nemesek Nem egy jatekomban nem tetszett nekik a kiraly fizimiskaja, hat eltettek lab alol es kikialtottak a "nemesi koztarsasagot" (noble republic).
    Centralization: maxon legyen.
    Innovation: szinten, technikai fejlodes a lenyeg.
    Market Economy: maxon, jot tesz a kereskedelemnek.
    Offensive - Defensive: mindkettonek van elonye es hatranya, amelyik a szimpibb.
    Land - Naval: ugyanez (legjobb talan kozepen, ha nagy hadsereg a cel es keves a flotta celszeru Land-ra tenni, nagy flottanal ugyanez forditva).
    Quality: max. szerintem, kevesebb letszamu de utokepesebb lesz a hadsereg tole
    Free subject: maxon legyen, a Serfdom amolyan kokori allapotokat tukroz :)

(a kep egy teokratikus allam csuszkajarol keszult - hiven tukrozi az allapotokat... :) )
  • Vardar
    Én maxra felviszem a centralizációt, aztán quality/quantity és land/naval. Aztán amit akarok.
  • Alal
    A csúszkák beállításával lehet őket összehozni (ha jól emlékszem, a narrowminded felé kell tolni)

Ez alapján felmerült a kérdés, hog ti milyen csúszkabeállításokkal játszotok? Én néha nem is változtatok, mert jobban megéri a +3 stabilitás megtartása, mint a csúszka változtatása :)
  • Solten
  • Vardar
    Ja, nem ugyanaz?:D
  • Alal
    Gyarmatosítók? Telepesekre (colonists) gondolsz?
  • Vardar
    Én az MO-s megabirodalmamnál azt szoktam csinálni, hogy 2 hónapig engedem az inflációt, fel megy vagy 5k-ra, utána leveszem a kincstárt 0-ra és havi 2-300 dukát jön be. Meg lehet ezt csinálni, csak akarni kell. Néha azonban teljesen értelmetlenül és ok nélkül megemelkednek a költségeim, ez pl Erdélynél gond volt.
    Gyarmatosítókat hogy lehet szerezni?
  • Solten
    HRE meg a spanyol kiraly?? A gep egy csalo. Tobbtizesres sereget tart fenn, inflacioja zero, tele van zsevel. A kedves player meg vagy valaszthat: nagy sereg, penztelenseg vagy inflacio (csomo "remek" negativ bonuszal) edesharmasa kozul. Vagy nincs inflacio, pottomnyi a sereg, valamennyi le meg csordogal a kincstarba.. Ehh. Kis allammal lenni extra hard fokozat
  • Alal
    Ehh... most kezdtem el Hardon a Hétéves háborút Nagy Britanniával... hát nem mondom, okoz fejfájást néha... Azt hiszem, azzal, hogy már a legelején sikerült egy egyszerű békekötéssel letudni a háborút, nem a történelmi hűséget követtem. A probléma fő forrása az az, hogy van egy francia-spanyol-osztrák trió, ami a csigazabáló vezetéssel folyamatosan betámad, és míg az anyaszigetet meg tudom védeni a flottámmal, addig már az amerikai kontinensen problémásabb a helyzet. Annyi katonával jönnek, ami ellen én nem tudok mit tenni, az én manpowerem folyamatosan nulla körül mozog, csak néha sikerül egyszer-egyszer feltornáznom. Szövetségeseket erővel probálok szerezni (attack-->vasalisation-->offer alliance), így segít engem már Hollandia, Poroszország és a többi észak-német állam. A háborókat rendszeresen 100 arany kifizetésével zárom le, ez nem akkora összeg, hogy belerokkanjak.
    Eközben diplomáciai vonalon is probálom erősíteni a pozícióimat, a HRE trónjára pályázok, amin folyamatosan a spanyol kirány csücsül. Egyszer már nekem volt a legtöbb szavazatom, de az uralkodó még halála előtt megfosztotta a választófejedelmeket választói joguktól, így maradtam le a vezetői pozícióról. Most már elég vazallusom csücsül a választófejedelmek között, de valami miatt még mindig a spanyol kirányt támogatják (tudja valaki, hogy mi alapjűn dől el, kit választ? több mint 100-zal jobb velem a viszonyuk a spanyoloknál, az én vazallusom, azonos a vallásunk, és mégsem engem támogat... strange). Meglátjuk, hogy sikerül letörni a spanyolok és a franciák dominanciáját.
  • Vardar
    1 a gond. Lehetetlen győzni Hausa ellen, mert első nap támad, a diplomatád Oyoba később érkezik meg, mint a hadüzenet és nincs elég manpowered, hogy legyárts elég egységet. Az egész háború úgy zajlik, hogy 3000 katonájával nekem jön, 1 hétig hadakozunk, akkor csatlakozik hozzám az 1 új ezred és elver. Lehetetlen győzni, csalni kell. Én alap NA, IN-el játszok mod nélkül.
  • LSSAHPAUL
    :) kár, pedig már kiterveltem hogy uszitom rád a szomszédaidat :D
  • Solten
    meghatralsz egy kis kihivas elol?
  • Vardar
    Benin nem jó, Hausa mindig betámadja.
  • Vardar
    Én mondjuk arra gondoltam, hogy mindenki singleben, azonos beállításokkal játszik:D
  • LSSAHPAUL
    Egy multiban én is benne lennék
  • Solten
    pl
  • Vardar
    Pl Benin?
  • Vardar
    Akkor mondj valamit. Csak valami szar legyen és verseny:D
  • Solten
    Ahh az nem jo, valami "pagan" orszaggal kell lenni...
  • Vardar
    Tartsunk már egy versenyt valami lehetetlen országgal, hogy kijut tovább csalás nélkül. Én Makassarra szavazok, játszunk azzal.
  • Solten
    jaja (mmp mod hasznalatahoz elengedhetetlen)
  • Solten
  • Botond #2706
    3.2-es béta patcht használjátok amúgy?
  • kamaszaki
    Oman 4evö.
    Majd egyszer el kéne kezdeni vele és aki tovább jut az a fa×a gyerek.
  • Boldeee
    Az 1453 as indulástól szerbiával:)
  • Solten
    Utrecht (mmp mod)
  • Vardar
    Maldív szigetek:D
  • Botond #2701
    Nekem már core minden szinte, tech grouppot váltottam, visszajött +3ra a stabilitás, csak be kéne darálni a világot. Nincs kihívás újat kezdek, csak még nem tudom kivel. Oroszország megvolt, mostmár a törökök is, magyarokkal is aláztam egyet már, svédekkel is, angolokkal is, brandenburgból megcsináltam németországot, na az volt a hyper alázás, hollandiát is toltam kicsit, de az nem nagyon jött össze, szóval most éppen tanácstalan vagyok. Talán vmi indián nemzet, vagy ázsiában vmi, mondjuk Japán?