11580
Europa Universalis III
-
Mikike94 #2780 Elgondolkoztam azon hogy mi lenne ha a magyar királyság nagy hatalom lett volna. Mondjuk elfoglalta volna cseh vagy ausztriát. Ám tudjuk mi történt és így a törökök megtörtek. De elképzeltem azt hogy egy rendes királyi ház vette volna át mint pl: a Hasburgok . Mivel magamat képzeltem magam így egy Dékány ház lenne. És eszembe jóttot az kéne egy mód ami át menne az Eu->Victoria->Hoi . Egy teljen más világ lett volna.
Véleményt kérek szépen. -
Paddy #2779 köszi a válaszokat!:) az eu romahoz van külön topik? találtam egyet de az elég nyomorék, jó játékot és üdv -
Alal #2778 pontosítsunk, az alapjátékban vagy választasz egy national bank ideat, ami alap esetben csökkenti 0.1%-kal az infálciót, vagy a tax accesor nevezetű épülettel, ami megint csak nem egy rossz dolog. Ehhez viszont az kell, hogy ne növeld az inflációt, azaz csak az év végén kapott pénzből élj meg, a havi pénzt mind forgasd vissza a fejlesztésbe. Elvileg vannak eventek is, amik csökkentik, de ehhez kell a National Bank idea. Játék kezdetén talán Avignonban meg valahol lengyelországvan van tax accessor. -
Neruel #2777 azt hiszem a világ kormányai is pont ezen agyalnak mostanában... :-)))
van egy olyan national idea, hogy national bank - asszem az csökkenti 10%-kal az inflációt
az alapjátékban még nem, de a kiegészítőkben már vannak olyan tanácsadók, akik szintén csökkentik az inflációt
a gov.tech fejlődésével lesz majd olyan épületed, amely szintén csökkenti (csak most nem jut eszembe a neve, meg hogy mikortól építhető)
amúgy meg ne legyen nagy sereged, csak ha háborúzni készülsz - ne legyen csak azért tanácsadód, hogy feltöltsd az üres helyeket, hanem olyanokat foglalkoztass, akikre tényleg szükséged van - és elégedj meg az év végén kapott pénzekkel, a havonkénti adóban elégedj meg annyival, amivel még nem egy év alatt nem csökken a kincstárad -
Paddy #2776 sziasztok!az infláciot mivell ehet leszoritani vagy szinten tartani köszi a válaszokat előre is -
kissssss #2775 toszkánia vagy milánó lenne a legjobb választás de ha te is akarsz egy kis ki hívást akkor kezdj mantuával vagy ferrarával -
kissssss #2774 köszi először velencével akartam kezdeni de valahogy úgy túl erősnek láttam az egész országot nekem meg kelet egy kis kihívás me skociával kis hazánkal meg még néhány országal már végig gyalultam a játékot amugyképen marha idegesítő hogy 4 kereskedelmi központon kívül már mindenhol van 5 kereskedőm de a monopol hejzetet sehol sem tudom huzamosabb ideig fen tartani. -
Vardar #2773 Én Gotlanddal szívtam nagyot. Mindig betámadott vagy Svédország, vagy a Teuto rend. Most én is valami olasz államot akarok játszani. Mondjuk Pisa?:D -
#2772 Na ez derek hogy Genova-val nyomod... -
kissssss #2771 http://images.netbag.hu/20090511/15444829619.jpg na vége -
kissssss #2770 ha én azt tudnám valoszinüleg a törökökel lesz a legtöbb gondod azok ellen meg nekem csak 2 dolog jött be TÚLERŐ meg a szárazfőldi technológia fejlesztése ezerrel. de szerintem gyorsan meg lehet szivatni a törököket ha tengeri blokád alá veszed gyorsan a Boszporusz tengerszorost és így az ázsiai területeiről nem tud a szárazföldi egységeivel átkelni a tengerszoroson közbe meg röhögve meg hódítod az europai területeit de ehez is az kell hogy tengeren tuleröben legyél mert szerintem simán van a törököknek vagy 30 35db hadi gályájuk . -
Fasiszta #2769 Bizáncal kit kell alapból lehódítani és milyen egységeket gyártsak? -
#2768 vannak kepfeltolto oldalak... (amugy is 20kb a limit nem VIP-nek, az meg turo) -
kissssss #2767 lol most elvileg csak azért nem rakhatok be ide képet mert most regeltem ekkora baromságot na mindegy. -
#2766 Tess? Most irjak helyetted vagy mit varsz? -
Vardar #2765 Te ezt már megcsináltad, vagy nem is akarod, hogy ennyire semleges vagy?:D -
#2764 "Akkor most írjak sevenM-nek, hogy adjanak már kulcsot mert nem kaptam? Vagy mit csináljak?"
Valami ilyesmi... Mindenesetre dobj mailt... -
Vardar #2763 Mióta NA IN fenn van sose halt meg uralkodóm. Még anno az angol crackelt sima játékomban egyszer meghalt egyszer V. László. Akkor nekem halhatatlanok a katonáim:D
2742: Akkor most írjak sevenM-nek, hogy adjanak már kulcsot mert nem kaptam? Vagy mit csináljak? -
#2762 mondjuk úgy látom, hogy most velük a legjobb a kapcsolatom.
Egyébként se szeretem, ha ennyire szét van osztva egy ilyen nagy országnak a csapatai. Általában úgy támadok, hogy van két vagy 3 fő seregem (inkább 2), azokkal megnyitok 2 frontot (általában azokat, ahova a leggyorsabban tudok mozgósítani minnél több embert), és még van 3 darab kisebb csapatom, amik hátul maradnak söprögetni a fennmaradó elmenekülő katonákat. Eddig bevált :D -
#2761 nem tervezem hogy beléjük kössek. Amit látok az ő tartományaikból, ott mindenhol van 1-2 osztag katona. -
kissssss #2760 ááhhh már én is ki akartam probálni ezt a MMP modot le is szedtem felraktam de ki is dobot hibaüzenettel egyböl gondolom kell hozzá a 2 kieg .
én nekem meg már most hal meg az 5 Dozse emberkém(genova) háboruban és az az érdekes hogy az elsö csatát mindegyik túlélte de mindegyik pont a második csatában el is hullót most vagy direkt szivat a gép vagy csak nekem kéne le állnom a háborukal bár mostanában inkább meghuzom magam mert a litvánoké egész kelet europa + még meg is örökölték a francia trónt gyarmatostul mindenestül azt így az osztrákokon kívül még talán a spanyolok akik még ellen tudnak állni a litvánoknak ugyhogy nem egy leány álom majd rakok be képet. -
#2759 Az lehetetlen... :) eloszeretettel hullanak a csataban :) -
Vardar #2758 Még sose döglött meg háborúban a királyom. -
#2757 "Van olyan statisztika, hogy melyik országnak mekkora serege van"
Tom'.. csak eddig nem nezegettem... (oreg hiba) -
#2756 Van olyan statisztika, hogy melyik országnak mekkora serege van. Egyszer megnéztem olyankor amikor 200k katonám volt már, hogy mennyivel van lemaradva a második. Na amikor kinyitottam a statisztikát akkor láttam, hogy erős 5. vagyok. :) Francia, török, orosz meg még vki (nem emlékszem már) megelőz. :) -
#2755 MMP Mod: svedek betamadnak 30k-s hadsereggel... Daniaval nyomtam volt vagy 18k katonam... -
kissssss #2754 franciákal vigyáz mert nem könnyű őket bedarálni imádnak 20000 több emberkét rá uszitani egyszerre az ellenségeikre -
#2753 kezdek belejönni. :)
-
kissssss #2752 igen jól látod csak akkor lehet bekebelezni ha már 1 tartománya maradt vagyis a fővárosa -
kissssss #2751 Mi dönti el, hogy egy országban, helytartó tanács lesz= ha háboruban egy sereg élére tábornoknak nevezed ki a királyodat akkor előbb vagy utóbb meghal az egyik csatában ekkor jőn létre a helytartó tanács vagy roszab esetben egy örökösödési háború ha több országal is királyi házaságod van
a perszonáluniónak az esélye vagy az adott ország területének a meg öröklése még nekem sem tiszta de ha már terűleteket akar megőrőkőlni az ember akkor ajánlott mindig királyi házaságot kötni és 190 fölöti barátságot ápolni az adott országal és valoszinüleg befojásal lehet még az országod fejletsége is. -
kissssss #2750 nos én csak az alap játékal tudok játszani csak ahoz van magyaritásom így a kiegészítőket nem ismerem így azt sem tudom hogy az in nominében milyen tulajdonsága van a deus vultnak. -
#2749 Kösz a tanácsokat!! megfogadtam :)
Sajnos azt a packot nem nagyon találom... :S
Más: bekebelezni egy országot nem lehet, csak ha egy tartományból áll? Így elég lesz hódítani, mindig ki kell várni, amíg lejár a fegyverszünet :S -
Vardar #2748 Mi dönti el, hogy egy országban, helytartó tanács lesz, perszonálunió, háború a perszonálunióért vagy csak simán megkapja egy másik állam az országot, mint örökség? -
Neruel #2747 én úgy tudom hogy megjelent valamiféle kollekciós pakk, abban benne kéne lennie az összes eddigi kiegészítőnek
egyébként az alapjátékban, ha 1453-ban kezdesz, először tényleg célszerű a balkánt stabilizálni mielőtt nyugatra fordulnál. használj lovasságot, írtsd ki a seregeit, azután kezdj el a tartományainak elfoglalására koncentrálni - ha nagy haddal jön vonulj vissza, tereld össze a seregeidet és várd be bánátban - van egy nagyon jó hadvezéred az induláskor, ami nagy előny! használd ki! -
Neruel #2746 kössz kissssss!
Ez az electoros dolog nem teljesen tiszta, de igaz amit mondasz, hogy fura lenne, ha úgy befolyásolhatnám a választófejedelmek összetételét, hogy az nekem kedvező legyen (mondjuk most épp négyen a hűbéreseim! :-)
a királynővel kapcsolatban meg az volt a problémám, hogy mintha azt olvastam volna valahol, hogy nő nem foglalhatja el a német-római császárság trónját! egyébként azt is írja rá, hogy emperor! :-)
Deus vultra nincs ötleted? -
#2745 Uhh, most töltöttem le, hogy kipróbálhassam, hát jó nehéz játék, de a végére egészen belejöttem, amíg a törökök le nem rohantak, míg a bajorok ellen segédkeztem az osztrákoknak :P
Egy kérdés: magyar üzletekben csak az alapjátékot látom. Kiegészítőket honnan tudom megszerezni? -
kissssss #2744 császárként nem tudsz változtatni saját száj izednek meg felelően az electorok listáján csak úgy lehet hogyha fojamatosan rossz kapcsolatot tartasz fent az adót electoral és az electornak kell el döntenie hogy meg probál javítani a kapcsolaton vagy nem ha nem akkor valoszínüleg le is mond a választási jogárol új electort pedig pont fordítva kell beválasztani.
aki épen az országodban uralkodik az is lesz a császár vagy császárnő
-
Neruel #2743 helló!
hogyan lehet változtatni azon, hogy ki legyen elector a német-római császárságban? azt gondoltam, hogy császárként tudok ezen változtatni, de nem találtam semmi ilyet - vagy csak akkor lehet, ha az egyik választó állam megszűnik létezni?
egyébként az teljesen normális vagy csak egy bug, hogy a királynőm lett a császár?
ja, még a "Deus vult" (vagy mi...) ideáról akartam kérdezni, hogy annak tulajdonképpen mi értelme? mert az In nomineben már nem jár stability és badboy pont, ha más vallású ellenfelet támadsz be, ez pedig pont azt tűntetné el, vagy mégsem? -
#2742 Kell hogy legyen. Vedd fel a kapcsolatot a supportal: link
"I contacted the Hungarian distributor and they sent my CD key! Bless God huray and so on! Be this an example for all hun EU3 MP players!
"You need to contact the Hungarian distributor. They forgot to print a key on the manual/CD, so all Hungarians have this problem. They were kind enough to send me a key after I asked for it."
Try this: [email protected]" -
Vardar #2741 Hát de én a magyarhoz nem kaptam semmiféle serialt.